DPA Flex Group « Terug naar discussie overzicht

DPA Ontwikkelingen 2018

1.129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 53 54 55 56 57 » | Laatste
GrindNshiP
0
Ik had er eerlijk gezegd ook meer van verwacht en zie die ontwikkeling van de EBITDA en het netto resultaat van Q2 tov Q1 als zeer matig.

Een verklaring is reeds te vinden in het feit dat het verloop al een feit is en dat hier flinke kosten voor zijn gemaakt. Niet alleen de kosten voor het behouden van medewerkers, maar ook de kosten voor werving, selectie en opleiding.

Als je de persberichten van Q1 en H1 naast elkaar ligt zie je namelijk het volgende:

Q1: " Het gemiddelde aantal eigen professionals in loondienst (fte’s) groeide met 32%: naar 1.422."

H1:"Het aantal professionals in loondienst groeide met 14,6% tot 1.410 fte"

Q1 is gemiddel 1.422 waar H1 een vast aantal van 1.410 wordt gegeven. Hoewel het slechts om een verschil van ongeveer 1% gaat, is wel zichtbaar dat het aantal FTE is afgenomen tot juni 2018. Dit betekent dus enerzijds minder factureerbare uren, anderzijds meer kosten voor de werving en selectie om het aantal op niveau te houden.

Voor de grap heb ik de afgelopen maand het aantal factures op de site van DPA wat beijgehouden. HIer zitten fluctuaties in op dag- en weekbasis met een range van 244-276. Dit kan als positief worden beschouwd omdat dit aantoont dat er tussentijds veel vacatures zijn ingevuld. Vraag is echter of dit vanuit verloop komt of dat het verloop is gestabiliseerd en er daadwerkelijk meer blijvende professionals zijn aangenomen.

Ik hoop heel erg op het laatste scenario, aangezien dit de EBITDA en het netto resultaat ten goede zal laten komen. In elk geval iets om bij Q3 cijfers weer eens naar te kijken.

Disclaimer: met de helft van mijn positie nog steeds long (aangezien ik met tussentijdse trades en dividend geen verlies heb - wel helft verkocht om dat ik nu meer kansen elders zie - KUCH Beximco Pharmaceuticals Kuch)
Kecks
0
quote:

GrindNshiP schreef op 29 augustus 2018 18:33:

Q1 is gemiddeld 1.422 waar H1 een vast aantal van 1.410 wordt gegeven. Hoewel het slechts om een verschil van ongeveer 1% gaat, is wel zichtbaar dat het aantal FTE is afgenomen tot juni 2018.

Gelijk gebleven, verkoop B-Able scheelt 13 FTE. Daarbij is tijdens de AVA al gezegd dat uitbreiding geen prioriteit heeft maar behoud. Kostenreductie moet het vooral vandaan komen.
Harry de harige Aap
0
Ik wacht in ieder geval de volgende cijfers niet af. Ben al te lang voor de gek gehouden.
Spes
0
quote:

schreef:

Welkom B-Able
Op 1 juni 2018 is B-able, een bedrijf dat zich al jaren richt op informatiebeveiliging en privacy, overgenomen door The Human Network. De consultants van B-able evalueren de technische, procesmatige én organisatorische inrichting van organisaties om inzicht te verkrijgen in de mate van volwassenheid van informatiebeveiliging en risicobeheersing. Met een eigen aanpak, mede door inzet van Virtual Reality, focussen zij zich ook op veiligheidsbewustzijn bij haar klanten. Deze brede dienstverlening binnen het security werkveld en de flexibiliteit van inzet, maakt B-able een unieke speler in de markt van informatiebeveiliging. Ook haar Security Officer en Service dienstverlening wordt als waardevol gezien door klanten. Zo heb je als opdrachtgever altijd een autoriteit op het gebied van informatiebeveiliging tot je beschikking, terwijl je deze consultant niet fulltime hoeft in te huren.

B-able pas goed bij The Human Network. Het sluit nadeloos aan qua cultuur: bij beide bedrijven werken trotse, eigenwijze professionals die hun vak serieus nemen én kwaliteit leveren. De komst van B-able past ook goed als aanvulling op het palet van diensten. The Human Network is een verzameling van 17 vakinhoudelijk gespecialiseerde bedrijven.

Dennis Iliohan, verantwoordelijk voor B-able: "Er was binnen The Human Network nog geen bedrijf dat volledig gespecialiseerd is in informatiebeveiliging en privacy. Onder deze vlag verwachten wij verdere groei te realiseren. Ik zie hele mooie bedrijven met veel interessante eindklanten. Het feit dat hier echt onderling wordt samengewerkt, wat ook in het voordeel werkt voor de klant, maakt dat wij ons nu al thuis voelen. En overal is behoefte aan goede informatiebeveiliging. Mijn collega Ruben en ik hebben er enorm veel zin in en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. De kansen in de markt zijn er én daar spelen wij graag op in.’’

Martijn Kamermans, directievoorzitter van The Human Network: “Wij zijn blij met de komst van B-able. Het is een echte specialist met fantastische professionals en doen mooie projecten bij klanten.”
www.thehumannetwork.nl/welkom-b-able
Is er een persbericht voorbijgekomen wat DPA voor B-Able heeft gekregen. Ze hebben dit uit overgenomen uit faillissement in 2014 en 4 jaar later dus weer verkocht.
awater
0
vlgs. mij is B-Able verkocht voor 413.000 (zie kasstroomoverzicht); ik kan de rekensom voor de Senior Net Debt/EBITDA niet maken. Deze mag in 2e kwartaal 3,75 zijn en in het 3e kwartaal maximaal 4, voor de kwartalen daarna max. 2,75. Vlgs Sappas is deze nu 3,17(waar staat dat?) Hele opgave om al het 4e kwartaal dit percentage te gaan halen.
Overigens was het kasstroomoverzicht negatief uitgevallen zonder de opbrengst van B-Able. Nu de RABO weer extra ruimte biedt voor meer kosten wordt ik er een beetje moe van.
NB: waarom 7 clusters vormen en dan voor de rapportage terug blijven gaan naar de vroegere 3??????. Ik geef het op en zal bij een beetje koersherstel verkopen. Mijn positie in AMG lijkt een mooi alternatief om bij te kopen.
awater
0
Vorig jaar in de AVA stelde CEO Winter nog dat informatie beveiliging een markt ging worden waar je bij moest zijn. Ook dat dit mogelijk een groter effect op DPA kon hebben dan DBA. Ieder bedrijf moet security officers hebben en die konden opgeleid worden door dpa of geleverd. Is deze hele tak nu verkocht??
Kecks
0
Ik wacht nog minimaal een kwartaal. Nieuw personeel brengt hoge kosten met zich mee. Nu de focus ligt op het huidige personeelsbestand zouden de beheers- en verkoopkosten aanzienlijk lager kunnen worden in Q3.
Wijnant
0
Hetzelfde "spelletje"als in Q2 met de koers begint weer van voren af aan.

Hoeveel vertrouwen kan en mag je nog hebben in een Winter die toch
kennelijk met cijfers zit te goochelen om de boel mooier voor te doen.

Hoe zou het zitten het met gegadigden die DPA over willen nemen wat zo lekker handig door Winter is geformuleerd na het nóg "fijnere" uitstel van de Q1-cijfers met alle gevolgen van dien.
Het begint vervelend te worden.
[verwijderd]
0
Een eventuele gegadigde is lekker aan het stofzuigen... al maanden.
Ik hoop dat er daadwerkelijk een geinteresseerde partij is, wil wel eens van mn aandelen DPA af.
Harry de harige Aap
0
awater
0
Vraag aan Sappas; Waar lees jij dat de Net Debt ratio 3,17 is of heb je die berekent?
MegaTelstar
0
quote:

Wijnant schreef op 30 augustus 2018 12:31:

Hoe zou het zitten het met gegadigden die DPA over willen nemen wat zo lekker handig door Winter is geformuleerd na het nóg "fijnere" uitstel van de Q1-cijfers met alle gevolgen van dien. Het begint vervelend te worden.

Misschien wil Value8 hetzelfde (voor hen zeer winstgevende) spelletje met DPA spelen als dat zij met HeadFirst hebben gedaan (zie nieuws over HF vandaag). Van mij mag het.

groet, SuperTelstar
MegaTelstar
0
Nog even dit ter aanvulling op mijn bericht van zojuist:
De overname door Berryllium van HeadFirst volgt op de aankoop van intermediair Myler door HeadFirst Source Group een paar maanden eerder. Directievoorzitter van HeadFirst, Gert-Jan Schellingerhout liet destijds weten veel meer overnames op het oog te hebben. Hij streeft ernaar de huidige jaaromzet van €500 miljoen over enkele jaren te verdubbelen.

Als dat nog steeds het geval blijkt, is DPA dan een gegadigde voor overname of betreft het een totaal andere vijver waarin Schellingerhout wil gaan vissen? Wie kan mij bijpraten?

groet, SuperTelstar
sappas
0
quote:

awater schreef op 31 augustus 2018 09:47:

Vraag aan Sappas; Waar lees jij dat de Net Debt ratio 3,17 is of heb je die berekent?
awater dat lees je op de volgende link:
www.beurswijzer.com/artikel/10043780?...

Groetjes,

Sappas
[verwijderd]
0
Nou dat is een fijne link sappas, maar als we er wat mee opschieten, waag ik te betwijfelen?

En Ja, sommige mensen geloven in sprookjes en ach waarom ook niet??????............haha
sappas
0
quote:

Nel schreef op 8 augustus 2018 11:20:

[...]
De echte spurt omhoog zal na de weerstand op 1,75 zijn dus het gevecht met deze grens moet nog komen en wat de terugval zal zijn???
Brunel heeft er vandaag ook zin in en zal vrijdag inzicht geven met cijfers.

dus we gaan het zien Sappas of je weer extra stukken gaat inslaan of dat je tevreden bent met je huidige positie.

fijne dag en wachtende op aantrekkende volume
Beste Nel, hoe is het met je gezondheid en wat vind je van de daling van DPA?

Groetjes en fijne avond,

Sappas
Wijnant
0
Nou nou... die klap op de gong waarmee DPA vandaag de beurs mocht openen heeft
geweldig bijgedragen aan het koersresultaat!
Chasse_Patate
0
Pff, en terug op 1,60, de koers waarop ik 2,5 jaar geleden zo'n beetje voor het eerst ben ingestapt.
Wel dividend ontvangen en gelukkig een deel verkocht toen we wat hoger stonden, maar toch teleurstellend.

Kan het ook wel begrijpen.
In Q1 een winst van 1,8 miljoen.
Bij de halfjaarcijfers een winst van 2,0 miljoen, maar ja dat betekent als je er even over nadenkt in Q2 een schamel winstje van 0,2 miljoen.

Op die plank laten liggen dan maar weer en bij de Q3 rapportage maar eens verder kijken. Het is niet anders.
1.129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 53 54 55 56 57 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.328,72 +0,29%
 EUR/USD 1,0707 +0,04%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%