Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Tien gemiddelde jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 16 september 2018 15:52
    AJ: Enige reflectie op je eigen kunnen zou je sieren.

    1) Kiadis:
    Update 15:45 uur: Kiadis
    Dat een huis een aandeel hoger of lager zet met een advieswijziging zijn we gewend. Dat de koersreacties soms fors zijn, weten we ook. Een kleine +30% op het bord zien we echter zelden. KBC securities doet het vandaag met Kiadis Pharma. De Belgen trekken het koersdoel op naar €20,50 van €12,50. Citaat:

    KBC Securities trekt het koersdoel van Kiadis op van 12,5 euro naar 20,5 euro, waardoor het aandeel 100% opwaarts potentieel heeft. De “ondergewaardeerde leider in de transplantatiegeneeskunde” is duidelijk koopwaardig en dat wordt in een lijvige nota in de verf gezet.

    Het bedrijf staat volgens KBC Securities aan de vooravond van een transformatieve gebeurtenis met zijn hoofdproduct ATIR101. Daarmee heeft Kiadis een technologisch superieur product met sterke verwachte brutomarges die goed gepositioneerd zijn in de snelgroeiende markt van haploïde HSCT.

    ATIR101 zal naar verwachting een positief CHMP-advies ontvangen in het vierde kwartaal van 2018, mogelijk gevolgd door de definitieve EMA-goedkeuring in het eerste kwartaal van 2019. Die potentieel opgestoken duimen moeten het pad effenen voor een Europese commercialisering tegen einde 2019 en een commerciële lancering in de VS tegen 2022 zijn.

    2)Update 13:35 uur: Pharming
    Terwijl CEO Sijmen de Vries vrolijk de gong staat te luiden op het Damrak, komt een vernietigend rapport van Kempen door dat een koersdoel van €0,60 op het aandeel plakt. Concurrentie van Shire's nieuwe product zou het marktaandeel van Pharming's Ruconest aantasten.

    Volgende week vrijdag 21 september hoort Pharming of het in de VS wel of niet Ruconest mag aanbieden voor preventief gebruik. Oók volgende week gaat Pharming op tour: te beginnen 17 september in Leiden en 19 september in Rotterdam. Beide avonden zijn overigens volgeboekt.

    Het aandeel ligt licht onder druk en noteert op dit moment een kleine 2% lager op €1,28. Intussen heeft ABM Financial News, dat vandaag trouwens in Brussel de gong luidde (feli's jongens), even met Leiden gebeld. Van De Aandeelhouder:

    Zoek de verschillen zou ik zeggen! Ja dit sort rapporten gaan beide kanten op, maar de nuance bij Kiadis ontbreekt volledig bij Pharming. Zou dat niet de rode lap zijn?
  2. [verwijderd] 16 september 2018 16:02
    Flappie Arend....,

    Wat is de bron van shortposities?
    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    Die 6,12 % shortposties zijn tot en met donderdag 13 september.
    Shortsell ziet er grafisch wel gelikt uit. Die datum is enkel de dag van vandaag.
    Maandag 17 september rond een uur of 1800 is afm weer ge-update met short posities tot en met vrijdag. Dan volgt shortsell.

  3. [verwijderd] 16 september 2018 16:05
    Ja in vergelijk met wat komen gaat waren velen zich aan het aanstellen, maargoed daar was de column misschien ook wel naar, geen idee maar lachwekkend zag het er wel uit.. De fundamentelen zijn het nooit met elkaar eens trouwens, er zijn te veel plussen en minnen waarmee omgegaan wordt, dat kan nooit leiden tot éen gezamenlijk hapklaar iets!.. TA daarentegen is een stuk eensgezinder, en daar heerst nooit twijfel. De hapklare brok van daaruit luidt, wordt een tandje erger dan wat als laatst gezien, en gevoeld is.
    En dan ga je je druk maken om éen simpel aandeeltje...
  4. [verwijderd] 16 september 2018 16:25
    quote:

    Roy_01 schreef op 16 september 2018 16:05:

    Amateuristisch inderdaad om een website als shortsell te gebruiken. Gebruik altijd rechtstreeks het AFM register.
    En dat noemt zich senior content manager.
    www.iex.nl/Columns/Auteur/219/Arend-J...

    Arend Jan Kamp

    Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

    Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

    ============

    Advice 1 Stifel 9-07-2018 € 1,80
    Advice 2 Van Leeuwenhoeck 17-05-2018 € 2,40
    Advice 3 First Berlin 8-05-2018 € 2,00
    Advice 4 Roth vanaf 26-7-2018 € 2,50
    Advice 5 HCW vanaf 22-06-2018 € 3,10
    Advice 6 Oppenheimer 9-11-2017 € 3,00
    Advice average € 2,47

    ==================

    Het advies van Kempen is zo verschillend van andere recente adviezen.
    Ander waarderingsmodel?

    pipeline
    Sheet 145 tot en met 149 gemist?
    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

    Sheet 64
    Ruconest, door de rol van de c1 inhibitor in complement systeem, speelt in vele ziektes een rol.
    Sheet 54
    Bekend medicijn, dus geen Phase1.

    Sheet 155
    Stel de HAE omzet zou na een aantal jaar teruglopen zoals Kempen dat beweert vanwege superieur middel concurrent. Dan is Pharming na 2020 al vergevorderd met nieuwe indicaties en nieuwe toedieningsmogelijkheden (SC, IM en ID) voor HAE.

    Beste heer Kamp, deel deze info ook ajb met 'je bron' en die kan het dan ook weer delen met de analist(en) van de afdeling Life Sceinces van 'Kempen & Co'.
    www.kempen.com/en/corporate-finance/l...

  5. TommyTP 16 september 2018 16:28
    Arend Jan: zou je dat Kempen rapport willen delen? Je geeft namelijk aan dat Kempen niet denkt dat de omzetten in de boeken van Pharming terecht komen; maar volgens mij denkt Kempen dat de omzetten wél in Pharmings boeken terecht komen de eerste jaren. Dat is althans de quote die we in jou column van vrijdag van de CEO kunnen lezen. Ik had na deze commotie gehoopt dat je wat zuiverder zou gaan communiceren.
    Tevens staat er in je visual met omzet en wpa etc sbm offshore ipv Pharming.
    Heb je misschien slecht geslapen? Ik niet; ik ga morgen weer Pharming bijkopen. Dankzij stromannetjes zoals jij wordt het grote spel gespeeld. Ik als kleine kneuterbelegger ben alleen slim genoeg om te doorzien hoe jij je voor het karretje hebt laten spannen.
    Fijn weekend nog!
  6. Kritische meekijker 16 september 2018 17:10
    Beste AJ, wat mij betreft de enig juiste reactie van je op een hoop (onterechte) kritiek en inhoudsloze meningen van verliezers. Een keurig stukje!
    Ook ik ben enige duizenden euro's kwijtgeraakt afgelopen vrijdag met Pharming, maar dat was in mijn ogen niet jouw schuld. Don't shoot the messenger zou ik zeggen. Zelfs na een paar dagen reflectie ontkomen een aantal van mijn collega-aandeelhouders nog steeds niet aan het spuien van volstrekt belachelijke en emotionele uitbarstingen.... AJ blijf lekker zo schrijven, ik mag dat wel. En dat meen ik oprecht!
  7. NEVDK 16 september 2018 17:26
    quote:

    Kritische meekijker schreef op 16 september 2018 17:10:

    Beste AJ, wat mij betreft de enig juiste reactie van je op een hoop (onterechte) kritiek en inhoudsloze meningen van verliezers. Een keurig stukje!
    Ook ik ben enige duizenden euro's kwijtgeraakt afgelopen vrijdag met Pharming, maar dat was in mijn ogen niet jouw schuld. Don't shoot the messenger zou ik zeggen. Zelfs na een paar dagen reflectie ontkomen een aantal van mijn collega-aandeelhouders nog steeds niet aan het spuien van volstrekt belachelijke en emotionele uitbarstingen.... AJ blijf lekker zo schrijven, ik mag dat wel. En dat meen ik oprecht!
    Dat je aangekocht hebt aan 1.03 euro... dat zeg je er niet bij kwiebus
  8. [verwijderd] 16 september 2018 17:41
    quote:

    wiegveld schreef op 16 september 2018 17:27:

    AJK krijgt een AFM onderzoek aan de broek wegens delen van een rapport dat hij kreeg, van een persoon die niet de eigenar van het rapport was en dat hij deelde zonder te weten wat de beweegredenen waren van de persoon om hem AJK dat rapport te geven.
    We wachten af.
    AJK is toch slechts de boodschapper.
    Inhoudelijk kan hij het ook allemaal niet beoordelen.

    'De bron' zou mogelijk iets strafbaars hebben gedaan als deze het rapport van Kempen niet zou hebben mogen delen. Stel dat 'de bron' op het delen van het rapport met AJK heeft gehandeld in aandelen/opties/turbo's Pharming.
    Zou AJK geweten hebben wat de positie van 'de bron' was voorbeurs en nabeurs?
    Of zelfs dat 'de bron' ging handelen?


    Voor Kempen kan dit ook schade betekenen of het verliezen van klanten.
    Wellicht een zaak voor hen tegen 'de bron'.
  9. JohnM 16 september 2018 17:48
    quote:

    wiegveld schreef op 16 september 2018 17:27:

    AJK krijgt een AFM onderzoek aan de broek wegens delen van een rapport dat hij kreeg, van een persoon die niet de eigenar van het rapport was en dat hij deelde zonder te weten wat de beweegredenen waren van de persoon om hem AJK dat rapport te geven.
    We wachten af.
    Wat een onzin. In plaats van op de man te spelen en als een stelletje dreinende pubers door te blijven zagen over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is, kunnen een aantal van jullie beter eens bij jezelf te rade gaan waarom je zoveel in één individueel aandeel investeert.
    Nog nooit van spreiding gehoord? Risico's afdekken?
    Of zijn jullie (ik heb het nu tegen de dreinende kleuters) geen beleggers maar gokkers? Accepteer dan gewoon je verlies, want dat hoort bij gokken.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links