Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
marcel13
2
25-08-2018 ... alleen de Zinkstraat 1 blijft bestaan

Belangrijke stukken uit het artikel :

Nyrstar : een schuldenberg, waar tot nader order een minieme vrije cashflow tegenover staat.
Nog een belangrijke nuance: veel Nyrstar-beleggers schoten met scherp op de boodschapper ABN AMRO, maar wie het rapport leest, ziet dat het beurshuis zijn huiswerk grondig deed. De kern van het betoog is dat Nyrstar nog meer schulden torst dan officieel gemeld omdat de - vaak dure - kredietlijnen tijdens het kwartaal intensief opgenomen worden, maar op het einde van elk kwartaal op nul worden gezet en dus als 'ongebruikt' worden gerapporteerd. Die officiële schuldenberg is al complex en hoog genoeg, met het pak toekomstige productie dat nu al in onderpand is gegeven. (zie grafiek) De 1,5 miljard houdt bovendien geen rekening met de factoringschulden en het 'eeuwigdurend' effect, een verkeerde naam aangezien de 'perpetual' van omgerekend 185 miljoen euro normaal vanaf 2019 in schijven moet worden afgelost.

Ook belangrijk: Goldman Sachs ontkent - net als Nyrstar - het betoog van ABN AMRO over de kredietlijnen niet.

Het volledige artikel is te lezen op www.tijd.be/nieuws/archief/alleen-de-...
[verwijderd]
0
quote:

marcel13 schreef op 25 augustus 2018 08:41:

25-08-2018 ... alleen de Zinkstraat 1 blijft bestaan

Ook belangrijk: Goldman Sachs ontkent - net als Nyrstar - het betoog van ABN AMRO over de kredietlijnen niet.
Even afmaken:

Ook belangrijk: Goldman Sachs ontkent - net als Nyrstar - het betoog van ABN AMRO over de kredietlijnen niet. De twee verschillen wel grondig van mening over de mate waarin Nyrstar voldoende cash zal genereren om de schulden af te lossen. Goldman Sachs argumenteert best overtuigend dat de verwerkingslonen die smelters ontvangen om zinkconcentraten tot metaal te verwerken zullen stijgen, omdat tegenover een hogere productie van zinkmijnen geen hogere smeltercapaciteit staat. Een flessenhals, dus.

En het belangrijkste advies uit het arikel:

Voer het debat eens niet onpersoonlijk op een of ander onlineforum. Spreek af voor een pilske op het terras van De Grot.

Proost!
pro-zen
0
Is het een mooie theorie om te bedenken dat abn in opdracht van trafigua de koers laag houdt?? Zodat ze langzaam en tegen een mooie korting hun belang uit kunnen breiden?? Wanneer de toko dan up and running is pakken ze de hele tent en kunnen een gedeelte van het bod in aandelen betalen via een convertible constructie, ze hebben immers een flink bedrag uit staan bij Nyrstar. Wie weet wat voor een lening daarachter zit?? Zou wel een mooi complot zijn :). Ondertussen sukkelt de koers weer lekker in.... 30 oktober pas weer wat fantasie in dit fonds
DeZwarteRidder
0
quote:

provi-zent schreef op 27 augustus 2018 14:04:

Is het een mooie theorie om te bedenken dat abn in opdracht van trafigua de koers laag houdt?? Zodat ze langzaam en tegen een mooie korting hun belang uit kunnen breiden?? Wanneer de toko dan up and running is pakken ze de hele tent en kunnen een gedeelte van het bod in aandelen betalen via een convertible constructie, ze hebben immers een flink bedrag uit staan bij Nyrstar. Wie weet wat voor een lening daarachter zit?? Zou wel een mooi complot zijn :). Ondertussen sukkelt de koers weer lekker in.... 30 oktober pas weer wat fantasie in dit fonds
Nonsens, Trafigura wil deze tent helemaal niet overnemen.
[verwijderd]
0
Ik kom deze nog tegen. 3 weken oud, dat wel.
www.tijd.be/ondernemen/grondstoffen/n...

Beleggers zijn niet gerust in de hoge schuldenlast van Nyrstar. In de eerste jaarhelft bent u erin geslaagd de schuldenlast te verminderen door het werkkapitaal te laten zakken. Maar zal dat zo blijven?
Rode: 'De vermindering van ons werkkapitaal heeft niets te maken met de metaalprijzen, maar is duurzaam. In de tweede jaarhelft verwachten we een verdere daling. De lagere metaalprijzen zullen in ons voordeel spelen. Als de zinkprijs min of meer stabiel blijft, verwachten we een verbetering van de verwerkingslonen. We hebben bovendien volgend jaar het bonuszinkmetaal (de 85 procent zink in het concentraat waarvoor de mijn door de smelter wordt betaald, red.) van onze mijnen ingedekt tegen 3.000 dollar per ton, zodat we ook aan de kant van de mijnen beschermd zijn.'

Het aandeel Nyrstar kreeg maandag een mokerslag omdat beleggers zich zorgen maken over de schuldenlast en vooral over de obligatielening die volgend jaar afloopt. U kondigt nu aan dat u die ‘2019 senior notes’ op opportunistische wijze gaat terugkopen. Hebt u daar de middelen voor?
Rode: 'Ik zie een grote discrepantie tussen de koers waartegen de obligatie wordt verhandeld en de operationele gang van zaken bij Nyrstar. Daarom hebben we besloten de obligaties op te kopen zolang de koers laag is. Het geld daarvoor is geen probleem: we hadden eind juni 653 miljoen euro aan liquide middelen beschikbaar.'
pro-zen
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 augustus 2018 14:16:

[...]
Nonsens, Trafigura wil deze tent helemaal niet overnemen.
Waarom miet? Zie onder, (oud nieuwbericht 2015) die gasten denken in lange termijn, en als nyrstar verbetering laat zien dankzij het huidige management waar ze ook nog eens dicht bij staan is het een mooie aanwinst tegen (nu) een prima prijs... ik zie de voordelen wel

Momenteel bungelt de koers wat heen en weer tussen de 4,40 en 4,50...

Redactie - ? 16 Dec 2015

De Europese Commissie heeft aan het Nederlandse Trafigura toestemming gegeven voor de verwerving van uitsluitende zeggenschap over het Belgische Nyrstar.

Trafigura is een van de grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaren ter wereld, die zich toelegt op de markten voor olie, mineralen en metalen. Nyrstar is een geïntegreerd mijnbouw- en metaalbedrijf, met gevestigde posities voor zink en lood.

De Commissie is tot de conclusie gekomen dat Trafigura's voornemen om zeggenschap te verwerven over Nyrstar, in de Europese Economische Ruimte (EER) geen mededingingsbezwaren zou doen rijzen op de markt voor zinkmetaal omdat de ondernemingen geen nauwe concurrenten zijn en alternatieve leveranciers ook na de concentratie actief zullen blijven. Zink wordt in een reeks toepassingen gebruikt zoals verzinken, messinghalffabrikaten en -gietwerk, gewalste en geëxtrudeerde producten, legeringen voor hogedrukgieten en chemicaliën. De belangrijkste toepassing van zink is het verzinken van staal, dat bijvoorbeeld in de automobielindustrie wordt gebruikt.

Momenteel levert Nyrstar zinkmetaal aan Noble op basis van een bestaand langlopend contract. Recentelijk heeft Noble, een concurrent van Trafigura, een aanzienlijke positie opgebouwd op de EER-zinkmarkt. De Commissie heeft onderzocht wat de mogelijke gevolgen zouden zijn, mochten de leveranciersrelaties met Noble na de concentratie worden stopgezet. Uit dat onderzoek is gebleken dat er geen negatieve effecten zouden zijn voor de mededinging op de EER-markt voor zinkmetaal. In de eerste plaats omdat Noble zinkmetaal uit andere bronnen zou kunnen betrekken. In de tweede plaats omdat zelfs indien bepaalde afnemers bij Noble zouden wegtrekken, zij op de markt nog alternatieven zouden kunnen vinden voor Trafigura.

De Commissie onderzocht ook de verticale relatie die voortvloeit uit de levering door Trafigura van zinkconcentraat, dat kan worden gebruikt als grondstof bij Nyrstars productie van zinkmetaal. De conclusie van dat onderzoek was dat de nieuwe onderneming niet in staat zou zijn om producenten van zinkmetaal de toegang tot zinkconcentraat te beletten, omdat nog diverse bronnen van zinkconcentraat beschikbaar zouden blijven, onder meer de mogelijkheid voor velen onder hen om zich intern te bevoorraden. Bovendien mag Nyrstar dan misschien wel een belangrijke afnemer van zinkconcentraat zijn, maar concurrerende leveranciers van Trafigura zouden nog steeds een voldoende klantenbasis hebben, omdat diverse andere afnemers op de markt actief blijven.

De transactie werd onderzocht volgens de normale procedure inzake concentratiecontrole. Trafigura heeft haar belang in Nyrstar geleidelijk opgebouwd totdat dit nu rond 20% bedraagt. Op basis van de deelnamepercentages aan aandeelhoudersvergaderingen van Nyrstar in het verleden, levert dit controle op over een stabiele meerderheid van stemmen. Daarom geldt de transactie als een transactie die op grond van de EU-concentratieregels moet worden aangemeld.
[verwijderd]
1
De partijen die baat hebben bij een lagere koers schudden nog eens extra aan de boom.
Maar er valt nog steeds heel weinig uit (het volume blijft laag).
Bijkopen, en eens houdt het spel op. Dan loopt de koers weer op naar normalere waarden.
Een nieuwsbericht met inhoud (dus niet een waardering of mening zoals ABN Amro graag naar buiten brengt) zou helpen. Al was het maar om richting te geven en de onzekerheid te verminderen.
pro-zen
0
Volgens mij heeft Trafigura zijn positie uitgebreid de afgelopen weken

Urion Holdings (Malta) Ltd, a subsidiary of Trafigura B.V. 24.64%
Bets
0
Als ik mij niet vergis zat Trafigura er al voor 25% in. En al jaren... Ga mijn Nyrstar mail's eens checken.
pro-zen
0
quote:

manic-e schreef op 6 september 2018 21:14:

Als ik mij niet vergis zat Trafigura er al voor 25% in. En al jaren... Ga mijn Nyrstar mail's eens checken.
Ik meende voor 20%, maar als jij dat scherp hebt dan zal dat de waarheid zijn. Zo lang volg ik Nyrstar nog niet (sinds 2016)
Wel goed om te weten dat deze positie dan zo goed als behouden blijft, rest mij de vraag als ze uitbreiden, zijn ze dan verplicht dit te melden?? Of is dat alleen per stappen van 3 %
Bets
0
Ik heb de mails niet meer. Ik had ze van sinds de beursgang. Maar mijn harde schijf kon het niet meer rekken. Heb er nog wel wat maar niets gevonden.
Ik heb er de eerste jaren ingez(w)eten. Dan een tijd er uit. Nu sinds enkele jaren geleden weer ingestapt en pas mijn gemiddelde wat kunnen verlagen.
[verwijderd]
0
sjonge jonge, er is echt helemaal geen omzet meer he in NYR......stilte voor de storm of gaan we eindelijk eens wat beter nieuws krijgen? Zink zakt steeds verder af helaas :(

Trafigura heeft 25% aandeel trouwens.
[verwijderd]
0
Iemand een gokje welke EBITDA de mijnafdeling gaat genereren in 2019? Nu de zinkprijs is vastgeprikt op 3000$/t zou dit naar mijn inzien 150 à 200mln EUR moeten zijn. Enkel hopen dat de dollar niet ineens begint te dalen.
pro-zen
0
Nieuwe klap voor NyrstarNyrstar NYR-6,25%speelt momenteel zo'n 5 procent kwijt, en is daarmee een van de grootste dalers in Brussel. Het aandeel flirt met 4,34 euro met het laagste peil sinds eind juli.Oorzaak van de koersdaling is een sectorrapport van Exane, waarin het verkoopadvies voor Nyrstar wordt bevestigd. Het koersdoel van analist Sylvain Brunet bedraagt 5 euro. Intussen blijft ook de voor Nyrstar erg belangrijke zinkprijs slabakken. Met een prijs van 2.320 dollar per ton, verloor zink dit jaar al 30 procent van zijn waarde. Analisten zijn erg verdeeld over de zinkverwerker, met drie koopadviezen, vijf houdenadviezen en twee verkoopadviezen. Het laagste koersdoel is van ABN AMRO-analist Philip Ngotho met 1 euro, het hoogste van ING-analist Stijn Demeester met 7,5 euro.

En wederom een rapport, het mag gewoon niet omhoog... tja wat zegt zo'n rapport nou eigenlijk. Ik persoonlijk hecht er niet zo veel waarde aan. Aan de koers te zien denken andere beleggers daar anders over :)
[verwijderd]
1
Een rapport op basis van de dalende zinkprijs. Hebben die het stukje dan "vergeten" te lezen dat Nyrstar zich hiervoor heeft ingedekt aan 3000 dollar per ton?
Bijkomend voordeel voor Nyrstar dat als de zinkprijs laag staat, de verwerkingskosten stijgen. En aangezien Nyr aan beide kanten van dit verhaal werkt, zie ik geen graten. Kopen als ze zo laag staan en 30/10 afwachten
voda
0
PERSBERICHT: Nyrstar: Ongunstige marktomstandigheden zullen Nyrstar's resultaten voor Q3 2018 beïnvloeden

Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap

20 september 2018 om 18:00 CEST

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") kondigt vandaag aan dat een
voorlopig nazicht van een ontwerp van de niet-geauditeerde
financiële managementinformatie van de Vennootschap aantoont dat,
op basis van de huidige marktomstandigheden, de Vennootschap
waarschijnlijk een Onderliggend EBITDA resultaat voor de tweede
jaarhelft van 2018 zal boeken dat aanzienlijk lager is dan hetgeen
bereikt werd in de eerste jaarhelft van 2018.

De resultaten voor het derde kwartaal van 2018 van de Vennootschap zijn
tot op heden negatief beïnvloed door externe marktomstandigheden,
voornamelijk zinkprijzen, des te meer door historisch lage
zinkverwerkingslonen. De huidige zinkprijs is met ongeveer 25% gedaald
vergeleken met het gemiddelde van de eerste jaarhelft van 2018 van USD
3.268 per ton.

De vooruitzichten voor het volledige jaar 2018 voor productie en
investeringen blijven ongewijzigd en op basis van de huidige
marktomstandigheden herhaalt de Vennootschap haar vooruitzichten voor
een positieve Vrije Kasstroom voor het volledige jaar 2018. De
belangrijkste werkkapitaalfaciliteiten van de Vennootschap zijn
betrokken en ondersteunen een sterke liquiditeit die naar verwachting
eind deze maand tussen de 620 en 650 miljoen euro zal bedragen.

De vooruitzichten voor de Vennootschap in 2019 zullen profiteren van de
voortdurende opwaardering van de Port Pirie Herontwikkeling, de
heropstart van de Myra Falls mijn, die dit kwartaal het eerste
concentraat produceerde en naar verwachting haar eerste concentraat zal
leveren in het vierde kwartaal van 2018, en de hedge voor 166kt aan zink
voor de mijnbouwactiviteiten van Nyrstar die werd vastgelegd aan een
prijs van ongeveer USD 3.000 per ton. De specifieke zinkverwerkingslonen,
die het gevolg zijn van de betere bevoorrading van de
zinkconcentraatmarkt, zijn de voorbije twee kwartalen vooral in China
gestegen. Dit zal naar verwachting resulteren in hogere gerealiseerde
verwerkingslonen voor de Vennootschap in 2019 in vergelijking met 2018.

Nyrstar zal haar Tweede 2018 Tussentijds Managementverslag bekendmaken
om 7:00 CET, op dinsdag 30 oktober 2018.

Over Nyrstar

Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op
de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en
edelmetalen, welke essentiële grondstoffen zijn die de snelle
verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld
voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa,
Australië en Noord-Amerika en stelt ongeveer 4.100 mensen te werk.
Nyrstar werd opgericht in België en heeft haar hoofdzetel in
Zwitserland. Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool
NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Anthony Simms Head of T: +41 44 745 M: +41 79 722 E:
Investor 8157 2152 anthony.simms@ny
Relations rstar.com
Franziska Head of T: +41 44 745 M: +41 79 719 E:
Morroni Communications 8295 2342 franziska.morron
i@nyrstar.com


Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDF: hugin.info/138416/R/2216990/866124.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Nyrstar via Globenewswire

www.nyrstar.com

(END) Dow Jones Newswires
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:00
Koers 0,070
Verschil -0,001 (-1,96%)
Hoog 0,070
Laag 0,070
Volume 14.941
Volume gemiddeld 57.009
Volume gisteren 28.921