Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse FDA vraagt Pharming om extra onderzoeksdata

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft Pharming in de vorm van een zogeheten Complete Response Letter om extra onderzoeksgegevens gevraagd in verband met de uitbreiding van de toepassing van Ruconest bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Dit meldde het biotechbedrijf woensdag voorbeurs.

"Voor ons is dit een tegenslag, zij het een beperkte. We gaan door met, en hebben de middelen noodzakelijk voor de ontwikkeling van innovatieve en meer gebruikersvriendelijke toedieningsmethoden voor de acute behandeling en profylaxe van erfelijk angio-oedeem ter verbetering van de zorg voor patiënten, overeenkomstig onze uiteenzetting tijdens de Capital Markets Briefing in juni van dit jaar”, zei CEO Sijmen de Vries in een toelichting.

Na een respons van de FDA op twee afgeronde onderzoeken, diende Pharming in 2017 aanvullende resultaten in ter uitbreiding van de reeds goedgekeurde indicatie, middels de resultaten van een tweetal fase 2 studies, die consistente werkzaamheids- en veiligheidsresultaten aantoonden.

"In januari 2018 beoordeelde de Amerikaanse toezichthouder de aanvraag als voldoende en compleet", zei Pharming. "Op basis van die beoordeling vraagt de FDA thans om een aanvullend klinisch onderzoek om de effectiviteit van Ruconest bij patiënten met erfelijk angio-oedeem verder te kunnen evalueren", aldus de biofarmaceut.

In gesprek met ABM Financial News zei CEO De Vries niet aan te kunnen geven hoe lang het proces zal gaan duren. Dit hangt ook af van de keuzes die Pharming maakt. Indien de onderneming besluit niet alleen de vragen van de FDA te beantwoorden, maar ook een stap verder te gaan om het product verder te verbeteren, dan zal dit meer tijd kosten. "We gaan in overleg met de FDA wat onze volgende stap wordt", aldus de topman.

Het aandeel Pharming sloot dinsdag 13,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Farmaceut Novartis schrapt ruim 2000 banen

Gepubliceerd op 25 sep 2018 om 14:59 | Views: 571

NOVARTIS N 24 sep
81,80 -0,08 (-0,10%)

BAZEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis schrapt in eigen land ruim 2000 banen of ongeveer een zesde van het totaal. Het gaat om 1450 banen bij de productie van medicijnen en nog eens 700 bij de zakelijke diensten. Tegelijkertijd wil Novartis ook 450 nieuwe banen creëren in Zwitserland.

De reorganisatie is bedoeld om kosten te besparen. Ook wil Novartis zich onder topman Vas Narasimhan, die in februari aantrad, vooral richten op vernieuwende medicijnen.

Novartis schrapt ook nog 400 banen in Engeland waar het een productiefaciliteit sluit. Dat heeft niets met de brexit te maken, zegt het bedrijf.
voda
0
Beursblik: groen licht Kiadis lijkt kwestie van tijd

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma kan mogelijk al vlot positieve respons krijgen van de toezichthouder voor ATIR101, een middel om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken. Dit schreven analisten van Jefferies woensdag, waarbij de koopaanbeveling en het koersdoel van 25,00 euro voor het aandeel werden herhaald.

De volgende bijeenkomst van het Committee for Medicinal Products for Human Use, kortweg CHMP, is op 15 tot en met 18 oktober, en dat zou volgens Jefferies heel goed kunnen resulteren in groen licht voor Kiadis. Uitgaande van een positieve uitslag, volgt een formeel besluit van toezichthouder EMA normaliter binnen 67 dagen. Dat geeft Kiadis volgens Jefferies voldoende tijd om ATIR101 in de tweede helft van 2019 in Europa te lanceren.

De analisten vinden dat beleggers het marktpotentieel van ATIR101 in Europa onderschatten, zelfs na de recente koersrally.

Het aandeel Kiadis Pharma sloot dinsdag op 13,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goldman Sachs meldt eerste belang in Pharming

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft een eerste belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 september 2018.

Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 3,16 procent met een dito stemrecht. Middellijk reëel wordt 2,28 procent aangehouden. Middellijk potentieel nog eens 0,88 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pfizer CEO stapt einde van het jaar op

(ABM FN-Dow Jones) Topman Ian Read van Pfizer draagt aan het einde van dit jaar na acht jaar het bestuursstokje over aan de huidige vice-voorzitter Albert Bourla. Dit meldde 's werelds op één na grootste farmaceut maandag.

Met ingang van 1 januari zal Read voor onbepaalde tijd de voorzitter worden van het uitvoerend bestuur van het farmaceutische bedrijf in New York. Bourla zal vanaf 1 januari aantreden als CEO.

De overdracht van de bestuursfunctie van Read naar Bourla zal voor een zeker mate van continuïteit zorgen bij een bedrijf dat de afgelopen jaren circa 23 miljard dollar aan omzet heeft zien wegvallen, vanwege patentverlies, waarna tegen lagere prijzen generieke varianten van belangrijke medicijnen van Pfizer door concurrenten in de markt werden gezet.

Dit jaar zal een patent op pijnstiller Lyrica verlopen. Dit medicijn is goed voor een omzet van 3,5 miljard dollar in de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Curetis haalt kapitaal op met convertibles

Gepubliceerd op 2 okt 2018 om 09:12 | Views: 1.283

Curetis 16:33
3,56 +0,33 (+10,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis is verzekerd van een miljoenenfinanciering van een bepaald fonds van de Amerikaanse investeerder Yorkville. Het Duitse bedrijf, dat een notering heeft in Amsterdam, dankt dit aan de uitgifte van converteerbare obligaties. Curetis zelf spreekt van groeikapitaal.

Het geld dat Curetis ophaalt met de uitgifte van de stukken zal worden gebruikt voor ontwikkelingsdoeleinden en voor commerciële doelen. Circa 3,5 miljoen euro van de eerste tranche van 5 miljoen euro zal dinsdag zijn onderschreven. Binnen 90 werkdagen hoopt Curetis ook over de overige 1,5 miljoen euro te beschikken, als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De plaatsing van de stukken past volgens het bedrijf in de eerder geschetste strategie. Het biotechnologiebedrijf verwacht overigens een maximale financiering van 22,15 miljoen euro. Daarvan zal circa 18,4 miljoen euro uit converteerbare obligatie komen en ongeveer 3,75 miljoen euro van zogeheten warrants.
voda
0
Tja, ik zit in de verkeerde aandelen!

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,4 procent onder aanvoering van de goudproducenten. Het Australische biotechnologiebedrijf Biotron zette de opmars voort en steeg 25 procent. Het centenaandeel is in de afgelopen vijf handelsdagen 667 procent in waarde gestegen, na succesvolle onderzoeksresultaten van een HIV-medicijn.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-031018-073/Auto...
voda
0
Probiodrug meldt wijziging in management

(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug ondergaat per 31 oktober een wijziging in zijn management. Dit heeft het Duitse biotechbedrijf met een notering aan het Damrak vrijdag voorbeurs bekend gemaakt.

Inge Lues treedt als Chief Development Officer terug. Zij wordt vervangen door Michael Schaeffer, die per 1 oktober Chief Business Officer bij Probiodrug werd.

Schaeffer zal de leiding op zich nemen van de Research and Development-tak van het biotechbedrijf.

Het aandeel Probiodrug sloot donderdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 3,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jonge reuzenschildpadden gestolen op Galapagos

Dieven hebben op de Galapagoseilanden 123 jonge reuzenschildpadden gestolen. De dieren zijn meegenomen uit een broedcentrum op Isabela, het grootste eiland van de Galapagos. Het openbaar ministerie is een onderzoek begonnen. De daders kunnen tot tien jaar cel tegemoetzien als ze worden gepakt.

Buitenlandredactie 06-10-18, 04:26
13
De natuurrijke Ecuadoraanse Galapagoseilanden staan bekend om de reuzenschildpadden. Een van de bekendste was Lonesome George, die in juni 2012 op ongeveer 100-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies. Hij was de laatste schildpad van een groep afkomstig van het eiland La Pinta.

Ook de andere soorten worden bedreigd. Om hun overlevingskans te vergroten worden de eieren uitgebroed en verzorgd bij een onderzoekscentrum, voordat ze in de natuur worden uitgezet.

www.ad.nl/buitenland/jonge-reuzenschi...
Ooievaar
0
Vinden jullie Binck ook zo duur geworden? 500 stuks Galapagos aandelen kopen of verkopen voor € 53,75. Daar komt dan ook nog de kwartaal fee overheen....... DeGiro 200 Galapagos kopen of verkopen € 9,75. Hoe is jullie ervaring hiermee?
voda
0
Curetis breidt Chinese samenwerking uit

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 10:03 | Views: 916

Curetis 16:19
3,20 +0,05 (+1,59%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft de strategische samenwerking met Beijing Clear Biotech (BCB) uitgebreid en verlengd. Het Duitse bedrijf, dat een notering heeft in Amsterdam, maakte dat donderdag bekend in een verklaring.

BCB gaat het Unyvero A50 platform en de Unyvero A50 Application Cartridges exclusief distribueren in de regio China. De originele deal werd in september 2015 al gesloten. Nu wordt de looptijd verlengd van vijf tot acht jaar na goedkeuring door Chinese toezichthouders. Ook zijn er nieuwe afname-afspraken gemaakt.

De minimumverplichting zou wijzen op potentiële inkomsten voor Curetis van meer dan 30 miljoen euro per jaar, in de jaren zes tot acht na commercialisering in China. Dat is naast de potentiële cumulatieve omzet van meer dan 60 miljoen euro in de eerste vijf jaar van commercialisatie.
voda
0
Beursblik: berichtgeving Kiadis geen reden voor onrust

(ABM FN-Dow Jones) De aanvullende vragen van de Europese toezichthouder zijn wellicht een teleurstelling, maar algeheel is er weinig reden voor ongerustheid. Dit stelden analisten van Jefferies vrijdag.

Toezichthouder EMA heeft namelijk niet gevraagd om nieuwe klinische data, "en dat is een geruststelling". Ook houdt Kiadis vast aan een lancering van ATIR101 in de tweede helft van 2019, wat conform de verwachting van Jefferies is.

Omdat het oude tijdspad gehandhaafd blijft, zien de analisten geen aanleiding om hun taxaties aan te passen. Het aandeel blijft koopwaardig met een koersdoel van 25,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Probiodrug waarschuwt omwille van Duitse regelgeving voor rode cijfers

(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug zal een cumulatief verlies lijden van meer dan de helft van het nominale aandelenkapitaal van de onderneming. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering op het Damrak maandag bekend.

De melding werd gedaan vanwege regelgeving voor Duitse beursgenoteerde bedrijven.

Het verlies is volgens Probiodrug vooral het gevolg van operationele verliezen die vooraf begroot waren. Probiodrug werkt aan de ontwikkeling van een behandeling van Alzheimer. Daarmee staat Probiodrug op de drempel om een Fase 2b programma te starten. Momenteel boekt de onderneming nog geen omzet.

"De huidige financiële middelen van het bedrijf zullen naar verwachting voldoende zijn om de operationele activiteiten te kunnen financieren tot het einde van het derde kwartaal van 2019", aldus Probiodrug. Daaraan voegde het diagnosticabedrijf toe dat het versterken van de financiële basis een prioriteit van het nieuwe management is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Esperite plaatst weer nieuwe tranche financieringsovereenkomst

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft 400.000 euro aan nieuw kapitaal opgehaald middels de private plaatsing van 40 converteerbare obligaties. Dit maakte het Zutphense stamcelbedrijf maandag voorbeurs bekend.

De transactie betreft de tweeëntwintigste tranche van een financieringsovereenkomst, die het concern afsloot met het European Select Growth Opportunities Fund.

De obligaties hebben een hoofdsom van 10.000 euro elk, met 792.951 toegekende warrants.

Het aandeel Esperite sloot vrijdag op 0,21 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Resultaatverbetering voor Johnson & Johnson

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft ook in het derde kwartaal van 2018 betere resultaten geboekt en stelde de outlook voor dit jaar licht opwaarts bij. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van J&J met 4 procent naar 20,3 miljoen dollar. Er werd 10,3 miljard dollar omzet behaald bij de Pharmaceutical-tak en 6,6 miljard dollar bij de Medical Devices-poot.

Per aandeel leverde dit een aangepaste winst op van 2,05 dollar, een stijging van bijna 13 procent. De verwachting was dat er 2,03 dollar per aandeel uit de bus zou rollen.

Het bedrijf stelde zijn outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Voor de omzet in 2018 mikt J&J nu weer op een bandbreedte van 81,0 miljard dollar tot 81,4 miljard dollar. Een kwartaal eerder verlaagde het bedrijf de verwachting nog tot 80,5 miljard à 81,3 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel komt nu naar verwachting uit in de bandbreedte van 8,13 dollar tot 8,18 dollar tegen een verwachting tussen de 8,07 tot 8,17 dollar na het tweede kwartaal.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson dinsdag 1,3 fractioneel lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Studie Probiodrug gepubliceerd in vakblad

Gepubliceerd op 16 okt 2018 om 07:30 | Views: 1.642

Probiodrug 16:33
2,89 +0,26 (+9,89%)

HALLE (AFN) - Een studie van biofarmaceut Probiodrug is gepubliceerd in het vakblad Alzheimer’s Research & Therapy. Het gaat om onderzoeksresultaten in een studie naar de veiligheid, tolerantie en werkzaamheid van de glutaminylcyclase-remmer PQ912 bij de ziekte van Alzheimer.

De zogeheten SAPHIR-studie is de eerste klinische studie naar PQ912 bij patiënten met vroege vorm van Alzheimer. Het doel van de studie was om de maximaal getolereerde dosis, doelbezetting en behandelingsgerelateerde farmacodynamische effecten te bepalen.

De resultaten van de SAPHIR-studie zijn volgens het bedrijf zeer bemoedigend en ondersteunen het potentieel van PQ912 als een nieuwe ziektemodificerende therapie. Probiodrug werkt aan een grotere proef waarin de resultaten van de studie moeten worden bevestigd.
voda
0
Merck ziet winstgevendheid volgend jaar terugkeren

(ABM FN-Dow Jones) Merck verwacht dat volgend jaar de winstgevendheid terugkeert. Dit maakte de Duitse chemie- en farmaceutische onderneming bekend op zijn investeerdersdag, die dinsdag plaatsvindt.

Merk verwacht dat zijn farmaceutische pijplijn zich in 2019 te gelde maakt. Het bedrijf erkende dat het lopende boekjaar een overgangsjaar is, waarbij het de outlook voor 2018 en de groeiverwachtingen voor 2019 werden bevestigd, inclusief de netto-omzet.

Het aandeel Merck sloot maandag 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2018 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved
voda
0
Omzetgroei voor Abbott

(ABM FN-Dow Jones) Abbott heeft in het derde kwartaal meer omzet behaald en scherpte de outlook voor heel 2018 aan. Dit maakte het Amerikaanse farmaceutische bedrijf woensdag bekend.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 12,1 procent naar 7.656 miljoen dollar. Op autonome basis steeg de omzet 7,8 procent. CEO Miles White was goed te spreken over de pijplijn met nieuwe producten.

Dit resulteerde in een nettowinst uit voorgezette activiteiten en exclusief bijzondere posten van 1.342 miljoen dollar, een stijging met 15,9 procent. De bijhorende winst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 0,75 dollar per aandeel tegen 0,66 per aandeel een jaar eerder. Dit kwam overeen met de verwachting van analisten, zoals gepolst door FactSet.

Outlook

Abbott bracht woensdag een aanpassing aan in zijn outlook voor het gehele boekjaar. Het bedrijf voorziet nu een verwaterde winst per aandeel van 1,33 tot 1,35 dollar. Eerder lag de bandbreedte op 1,34 tot 1,40 dollar per aandeel.

Het aandeel Abbott noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 2,0 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Update: Pharming meldt positieve testresultaten Ruconest

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft positieve studieresultaten gemeld met een studie met Ruconest in nierschade door gebruik van contrastvloeistof. Dit liet de onderneming woensdag voorbeurs weten.

Aan in totaal 75 patiënten met een matige tot ernstige nierfunctiestoornis werden ofwel Ruconest, dan wel een placebo toegediend onmiddellijk voorafgaand aan de behandeling met standaard contrastmiddel, gevolgd door een tweede identieke behandeling vier uur na de interventie.

In de algehele studie toonde Ruconest een "statistisch significant effect" bij het beperken van de stijging van neutrofiel Gelatinase-geassocieerd lipocaline (NGAL), het primaire eindpunt voor de studie, aldus Pharming. NGAL is algemeen erkende vroege marker voor acuut nierletsel bij patiënten met gediagnosticeerde nierfunctiestoornissen die interventies zoals PCI's ondergaan met standaard contrastmiddelen.

De algehele beoordeling van het onderzoek toonde ook een trend dat patiënten die meer invasieve ingrepen en procedures ondergingen en een hoger volume aan contrastmiddel nodig hadden, ook een groter voordeel van de Ruconest-behandeling vertoonden.

"De behandeling vertoonde een uitstekend veiligheidsprofiel vergelijkbaar met de placebogroep, een bijzonder opmerkelijke observatie met betrekking tot de hoog-risico patiëntengroep die in het onderzoek was opgenomen", aldus Pharming. "Deze resultaten ondersteunen daarom aanvullend klinisch onderzoek voor het gebruik van Ruconest in een nieuwe indicatie waarvoor een aanzienlijke onvervulde medische behoefte bestaat."

In een reactie tegen ABM Financial News zei CEO Sijmen de Vries "heel gelukkig" te zijn met de onderzoeksuitkomsten. "Het is het eerste positieve klinische resultaat in een nieuwe toepassing met Ruconest, een belangrijk moment", aldus de topman.

Het aandeel Pharming steeg woensdag 7,5 procent.

Update: om reactie CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Farmaceut Roche voert omzet op

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 07:33 | Views: 870

ROCHE GS 16 okt
240,55 +5,30 (+2,25%)

ZÜRICH (AFN) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar zien groeien. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

De opbrengsten in de periode januari tot en met september kwamen uit op bijna 42,1 miljard Zwitserse frank (36,7 miljard euro), bij constante wisselkoersen. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Bij de farmatak dikte de omzet met 7 procent aan door successen met medicijnen als Ocrevus, Perjeta, Alecensa en Tecentriq. De diagnostiek-tak zag de omzet met 6 procent groeien.

's Werelds grootste fabrikant van kankermedicatie herhaalde zijn verwachtingen voor heel het jaar.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:03
Koers 27,040
Verschil -0,340 (-1,24%)
Hoog 27,100
Laag 26,860
Volume 14.135
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801