Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
voda
0
Meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus flink gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 9,2 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,282 miljoen stuks. Op jaarbasis was er een stijging van 9,4 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in augustus echter met 5,7 procent op maandbasis tot 1,229 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen met 5,5 procent af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Wall Street beweegt richting licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

"De Amerikaanse aandelenmarkten eindigden gisteren hoger ondanks een verdere verslechtering van de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. De regering Trump zal een importheffing van 10 procent zetten op 200 miljard dollar aan Chinese goederen en de heffing zou in het nieuwe jaar kunnen oplopen tot 25 procent. Beijing reageerde met tarieven variërend van 5 tot 10 procent over 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

"Alles bij elkaar genomen had het met gelijke munt betalen een stuk erger kunnen uitpakken", voegde Madden toe. "Beleggers reageerden relatief goed, maar een oplossing voor de impasse lijkt verder weg, dus deze kwestie zal waarschijnlijk opnieuw de kop op steken", zei Madden.

Tot slot wees de analist op het herstel van de techsector, nadat aandelen als Amazon en Apple onder druk kwamen te staan vanwege de vrees onder beleggers over het effect van de handelsoorlog op de prestaties van de bedrijven.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets nemen Europa en de Verenigde Staten het momentum uit Azie over, waar de markt juichte vanwege berichten dat Beijing niet geïnteresseerd zou zijn in het devalueren van zijn valuta.

Strateeg Marko Kolanovic van JP Morgan merkte op dat de aandelen op Wall Street nog steeds zeer relatief hoog gewaardeerd worden dankzij de belastingverlagingen van Trump en de vertraagde positieve impact van de zwakke Amerikaanse dollar en de lage rentetarieven van vorig jaar. Kolanovic verwacht dat deze stimulans de komende kwartalen zal afnemen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 337,4 naar 342,7.

Tevens werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is gestegen met 9,2 procent tot 1,282 miljoen woningen, versus een daling van 0,3 procent een maand eerder, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen juist daalde met 5,7 procent naar 1,229 miljoen vergunningen.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration de meest recente data over de Amerikaanse olievoorraden. Olie noteerde in aanloop vlak.

De euro/dollar noteerde op 1,1672. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1692 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1665 op de borden.

Bedrijfsnieuws

McDonald's noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger, ondanks het nieuws dat de Europese Commissie zijn onderzoek volgend op beschuldiging van fiscale wanpraktijken in Luxemburg is gestaakt. Uit het onderzoek is gebleken dat het bedrijf geen onrechtmatige belastingvoordelen heeft genoten in Luxemburg.

Cannabisproducent Tilray steeg voorbeurs 46,4 procent, na de legalisering van marijuana in Canada afgelopen maandag. Sectorgenoten Cronos en Canopy Growth stegen respectievelijk 13,3 procent en 6,8 procent.

Bayer, dat tevens is genoteerd in de Verenigde Staten, kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. Bayer intensiveert zijn juridische verdediging tegen een recente uitspraak dat één van zijn belangrijkste onkruidverdelgers kanker veroorzaakt. Het middel Roundup kreeg Bayer in handen door de overname van Monsanto.

Microsoft daalde 0,7 procent. Het concern verhoogde dinsdag laat zijn kwartaaldividend met bijna 10 procent.

Tesla noteerde daalde voorbeurs 3,7 procent, vanwege de aanhoudende nieuwsstroom over het recente irrationele gedrag van CEO Elon Musk.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 2.904,31 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 26.246,96 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 7.956,11 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Winstverwachting Salzgitter omhoog

(ABM FN) Salzgitter heeft de winstverwachting voor de rest van het jaar opwaarts bijgesteld. Dit meldde het staalbedrijf woensdag.

Salzgitter zegt te profiteren van de ingevoerde handelsbeschermingsmaatregelen door de Europese Unie. Deze waren nodig om de toename van de import van staal als gevolg van de Amerikaanse handelsbarrières af te remmen.

De zaken gaan momenteel goed, stelt het bedrijf. Voor de rest van het jaar verwacht Salzgitter een winst voor belastingen tussen 300 en 350 miljoen euro. Voorheen lag deze prognose nog gemiddeld 50 miljoen euro lager.

Het rendement op kapitaal verhoogt licht tot 9,0 à 11,0 procent.

Het aandeel noteerde woensdagmiddag 3,3 procent hoger op 40,22 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EU onderzoekt gebruik gegevens door Amazon

Gepubliceerd op 19 sep 2018 om 15:00 | Views: 313

Amazon.com 18 sep
1.941,05 +33,02 (+1,73%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie is voorlopig een onderzoek begonnen naar misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door webwinkel Amazon. Dat zei Europees commissaris Margrethe Vestager van mededinging tijdens een persconferentie. De Europese mededingingswaakhond heeft enquêtes verstuurd naar een reeks bedrijven om zo ,,de kwestie volledig in beeld te krijgen''.

Amazon zou de data van andere online verkopers die gebruik maken van zijn platform gebruiken om daar zelf voordeel uit te halen. Het Amerikaanse bedrijf kan daar bijvoorbeeld informatie over populaire producten uit distilleren of welke doelgroepen wat voor producten kopen.

Amazon wordt ook al door de Europese Commissie onderzocht vanwege de belastingafspraken die het bedrijf maakte met Luxemburg. In een mededingingszaak over e-books in 2016 kreeg de webwinkel uiteindelijk geen boete.
voda
0
'Brussel staakt onderzoek naar McDonald's'

Gepubliceerd op 19 sep 2018 om 10:35 | Views: 904

McDonald's Corporation 16:27
158,46 +0,69 (+0,44%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Brussel begon in 2015 een onderzoek naar de belastingafdrachten van de fastfoodketen. Volgens de Europese Commissie maakte Luxemburg zich mogelijk schuldig aan verboden staatssteun door sinds 2009 een voor het bedrijf gunstig belastingregime toe te staan.

Hoewel betrokkenen vanuit de Europese Commissie eerder al aangaven dat de zaak lastig te bewijzen zou zijn, werd gespeculeerd over een naheffing voor McDonald's die kon oplopen tot 500 miljoen euro.
voda
0
Futures wijzen op hoger Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet, na een gemengde handelssessie in Azië en groene standen in Europa, terwijl de aandacht gericht blijft op de nieuwste signalen over het internationale handelsklimaat.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De Chinese premier Li Keqiang zei woensdag dat China het gemiddelde tarief van importheffingen verder zal verlagen, zonder in te gaan op details, meldde persbureau Bloomberg. De verlaging zou al volgende maand ingaan en zou bedoeld zijn om de binnenlandse consumptie te stimuleren, nu de handelsoorlog met de Verenigde Staten dreigt te escaleren en de Chinese exportgroei wordt bedreigd. China hanteert een gemiddeld importtarief van 9,8 procent, terwijl Amerika op 3,4 procent zit.

Zowel de Verenigde Staten als China kondigden deze week extra importheffingen aan op goederen uit het andere land. De nieuwste Amerikaanse heffingen zullen echter in stappen worden doorgevoerd. Sommige beleggers hopen daarom dat er nog onderhandeld zal worden voordat het komt tot een totale handelsoorlog tussen de twee grootste handelsnaties van de wereld.

Volgens topman Jamie Dimon van JPMorgan Chase is er nog steeds sprake van schermutselingen en geen handelsoorlog. De bankier sprak donderdag met een zakelijke nieuwszender in India.

Beleggers hielden ook de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada in de gaten over de toekomst van het Noord-Amerikaans handelsverdrag Nafta.

Olie werd duurder. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 71,05 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent duurder werd op 79,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1715. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1684 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1676 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Darden Restaurants, moederbedrijf van Olive Garden, steeg 2,6 procent in de elektronische handel voorbeurs, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Het aandeel van cannabisteler Tilray is afgelopen maand met meer dan 400 procent gestegen, na de beursgang voor 17 dollar in juli. De handel in het aandeel werd woensdag in het laatste uur van de beursdag vijf keer stilgelegd als gevolg van extreme schommelingen in de koers. Uiteindelijk sloot het aandeel 38 procent hoger op 214 dollar, na een top op 300 dollar. In de handel voorbeurs stond het fonds alweer 6 procent hoger.

Micron Technology zal donderdag nabeurs kwartaalcijfers bekendmaken. Het aandeel van de microchipfabrikant daalde deze maand met 14 procent en de ingenomen optieposities voorspellen een flinke beweging omhoog of omlaag in het aandeel vrijdag.

Slotstanden

De S&P500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.907,95 punten en de Dow Jones index klom 0,6 procent tot 26.405,76 punten. De Nasdaq Composite-index leverde 0,1 procent in op 7.950,04 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Samenwerking Cronos en Aleafia bij medische marihuanastudie

(ABM FN-Dow Jones) Cronos gaat samenwerken met Aleafia Health bij een medische studie naar marihuana ter behandeling van slapeloosheid. Dat werd donderdag bekend.

De studie zal deels bekostigd worden door Peace Naturals Project, een erkend producent van medische marihuana, die volledig in bezit is van Cronos. Aleafia is een medisch marihuanabedrijf, dat gericht is op de patiëntenzorg van “zaad” naar “verkoop” met meer dan 50.000 patiënten.

Het aandeel Cronos steeg in de elektronische handel voorbeurs met 6,9 procent. In de afgelopen maand heeft het aandeel een koerswinst van 73 procent geboekt.

De koerswinst van de afgelopen tijd houdt verband met een legalisatie van marihuana in Canada. De verkoop van cannabis voor medische en recreationele redenen wordt in oktober in het Noord-Amerikaanse land volledig legaal.

Ook andere marihuanagerelateerde aandelen zijn de laatste tijd op het nieuws van de legalisatie in Canada flink opgelopen. Koploper is het bedrijf Tilray, waarvan het aandeel met liefst 400 procent omhoog is gegaan. Donderdag staat het aandeel in de elektronische handel voorbeurs met 10 procent hoger, nadat er woensdag een koerswinst van 38 procent werd geboekt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philadelphia Fed Index weer in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in september gestegen, na een daling in augustus. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

De zogenoemde Philly Fed index steeg van 11,9 in augustus naar 22,9 in september. Er was een niveau van 15,3 voorzien.

Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS weer gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 15 september gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 3.000 naar 201.000. De verwachting van economen lag op 210.000. Een week eerder stond de teller op 204.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 2.250 af tot 205.750.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 8 september kwam uit op 1.645.000 stuks, een afname van 55.000. Dit is het laagste punt sinds augustus 1973.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street op koers voor recordstart S&P500

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten stevenen donderdag af op een hogere start, met een recordstand voor de aandelenindex S&P500, na opnieuw sterke economische cijfers en een olieprijs die zakte na een boze tweet van de Amerikaanse president.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden krap een half uur voor opening tot 0,4 procent in het groen.

De beurzen profiteerden van sterke economische cijfers.

Een index van de Philadelphia Fed liet een opverende maakindustrie in de Amerikaanse regio zien. Daarnaast was er een beter dan verwacht cijfer voor de nieuwe werkloosheidsuitkeringen, die naar het laagste niveau sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn gedaald.

Voorafgaand aan de economische cijfers was de stemming nog wat terughoudender, met de aandacht opnieuw gericht op het Amerikaans-Chinese handelsdispuut.

De Chinese premier Li Keqiang zei woensdag dat China het gemiddelde tarief van importheffingen verder zal verlagen, meldde persbureau Bloomberg, om de binnenlandse consumptie te stimuleren, nu de handelsoorlog met de Verenigde Staten dreigt te escaleren. China hanteert een gemiddeld importtarief van 9,8 procent, terwijl Amerika op 3,4 procent zit.

Zowel de Verenigde Staten als China kondigden deze week extra importheffingen aan op goederen uit het andere land. De nieuwste Amerikaanse heffingen zullen echter in stappen worden doorgevoerd. Sommige beleggers hopen daarom dat er nog onderhandeld zal worden voordat het komt tot een totale handelsoorlog tussen de twee grootste handelsnaties van de wereld.

Volgens topman Jamie Dimon van JPMorgan Chase is er nog steeds sprake van schermutselingen en geen handelsoorlog. De bankier sprak donderdag met een zakelijke nieuwszender in India.

Beleggers hielden ook de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada in de gaten over de toekomst van het Noord-Amerikaans handelsverdrag Nafta.

De olieprijs zag de eerdere stijging omslaan in een bescheiden daling, nadat de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet het oliekartel OPEC opriep om de oplopende olieprijs direct een halt toe te roepen. "We beschermen de landen in het Midden-Oosten, ze zouden niet lang veilig zijn zonder ons, en toch blijven ze de olieprijs steeds verder omhoogdrijven", schreef de president op zijn Twitter-account.

Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 71,04 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 79,02 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1762. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1684 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1676 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Darden Restaurants, moederbedrijf van Olive Garden, steeg 3,5 procent in de elektronische handel voorbeurs, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Het aandeel van cannabisteler Tilray is afgelopen maand met meer dan 400 procent gestegen, na de beursgang voor 17 dollar in juli. De handel in het aandeel werd woensdag in het laatste uur van de beursdag vijf keer stilgelegd als gevolg van extreme schommelingen in de koers. Uiteindelijk sloot het aandeel 38 procent hoger op 214 dollar, na een top op 300 dollar. In de handel voorbeurs stond het fonds 2 procent hoger.

Micron Technology zal donderdag nabeurs kwartaalcijfers bekendmaken. Het aandeel van de microchipfabrikant daalde deze maand met 14 procent en de ingenomen optieposities voorspellen een flinke beweging omhoog of omlaag in het aandeel vrijdag. Voorbeurs stond er een winst van 2,5 procent in de boeken.

Slotstanden

De S&P500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.907,95 punten en de Dow Jones index klom 0,6 procent tot 26.405,76 punten. De Nasdaq Composite-index leverde 0,1 procent in op 7.950,04 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen in augustus

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in augustus gestegen. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg in augustus met 0,4 procent op maandbasis tot 111,2, terwijl de eerder gemelde groei van 0,6 procent in juli opwaarts werd bijgesteld tot een groei van 0,7 procent.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Bestaande woningverkopen Amerika stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus stabiel gebleven. Dit maakte The National Association of Realtors woensdag bekend.

De verkoop van bestaande woningen bedroeg net als in juli een geannualiseerd aantal van 5,34 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op een stijging met 0,7 procent.

De mediane verkoopprijs steeg met 4,6 procent op jaarbasis naar 264.800 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amazon overweegt opening duizenden kassaloze gemakswinkels

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com overweegt om de komende drie jaar 3.000 kassaloze gemakswinkels te openen in Amerika. Dit schreef persbureau Bloomberg.

Momenteel heeft Amazon vier van deze dergelijke kassaloze winkels operationeel. Drie in Seattle en een in Chicago. Zij gelden als een test om de juiste formule te vinden alvorens verder op te schalen.

Volgens Bloomberg zou Amazon dit jaar nog zes van dergelijke AmazonGo winkels willen openen.

Met 3.000 winkels zou Amazon een van de grootste uitbaters van gemakswinkels in Amerika zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag voor de vijfde handelsdag op rij hoger gesloten, nadat de aandelen van banken en mijnbouwbedrijven opnieuw het meeste werk deden.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index won 0,7 procent tot 382,63 punten. De Duitse DAX steeg 0,9 procent naar 12.326,48 punten. De Franse CAC 40 eindigde 1,1 procent hoger op 5.451,59 punten. De Britse FTSE 100 won 0,5 procent tot 7.367,32 punten.

De markten richten donderdag hun aandacht op de EU-top in het Oostenrijkse Salzburg waar lidstaten met elkaar spraken over de Brexit.

Europese regeringsleiders deden een indringend beroep op hun Britse collega Theresa May om concessies te doen, om een "catastrofe" te voorkomen. Na de vergadering erkende de Britse premier dat er veel kritiek is op haar zogenaamde Chequers-voorstel, maar dat er nog geen acceptabel alternatief ligt en dat de Britten zich voorbereiden op een 'no deal'-Brexit als er geen akkoord wordt bereikt.

Het sentiment op de beurs verbeterde donderdag aanmerkelijk na de publicatie van sterke Amerikaanse economische cijfers om half drie. Het aantal aanvragen voor nieuwe werkloosheidsuitkering daalde naar het laagste niveau sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw, en een index voor de bedrijvigheid van de maakindustrie in de regio rond Philadelphia veerde sterk op in augustus, na een daling in juli.

Analist David Madden van CMC Markets vond het opvallend dat de handelsoorlog tussen de VS en China zo weinig impact heeft op de Europese en Amerikaanse beurzen. “Beleggers blijven voorzichtig optimistisch, omdat de recente nieuwe ronde van verhogingen van de importheffingen niet heel ernstig was. De VS en China hebben hun posities verhard, maar zolang de handelsrelaties niet een ernstige draai maken, blijven beleggers positief gestemd”, aldus Madden.

In Italië stonden de staatsleningen onder druk, nadat de vicepremier Luigi di Maio, tevens leider van de Vijfsterrenbeweging, dreigde uit de coalitieregering te stappen als hij de voorgenomen bestedingen niet zou kunnen waarmaken. Terwijl de rente op tienjarige Italiaanse leningen opliep van 2,80 naar 2,89 procent, zakte het rendement op Duits staatspapier.

De olieprijs daalde, na een boze tweet van president Donald Trump in de richting van oliekartel OPEC. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent lager op 71,00 dollar, terwijl voor een november-future Brent 78,70 dollar moest worden neergeteld, een daling van 0,8 procent.

De euro/dollar steeg naar 1,1743. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1695 en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1674 op de borden.

Het Britse pond klom eveneens 0,7 procent ten opzichte van de dollar, na beter dan verwachte cijfers voor de Britse detailhandelsomzet in augustus.

De Zwitserse centrale bank hield zijn beleidsrente ongewijzigd, terwijl de Noorse centrale bank voor het eerst in zeven jaar de rente verhoogde.

Bedrijfsnieuws

Een roedel banken ondersteunde de Europese index. BNP Paribas en ING stegen een slordige 2,5 procent. Svenska Handelsbanken steeg 3,1 procent. De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo verloor echter 0,8 procent.

Ook mijnbouwreus Rio Tinto klom hoger, met een winst van 2,5 procent in Londen, op het nieuws dat het bedrijf 3,2 miljard dollar aan dividend gaat uitbetalen.

Autofabrikanten waren in trek, met een koerswinst van 2,1 procent voor BMW, en plus van 1,3 procent voor Volkswagen en 1,9 procent voor Volvo. De Britse automaker Aston Martin gaat naar de beurs en waardeerde zichzelf op krap 5,1 miljard Britse pond. De stap zou een kwart van de aandelen vrij verhandelbaar maken.

Nestlé wil de focus aanscherpen en overweegt om de divisie Skin Health te verkopen. Het Zwitserse bedrijf wil zich nog meer focussen op voeding, drank en nutrition en zo de groei verder aanjagen en aandeelhouderswaarde creëren. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Total won 1,3 procent. De Franse oliereus heeft de acquisitie afgerond van G2mobility, een Franse specialist in snellaadstations voor elektrische auto's.

Rocket Internet werd 1,6 procent meer waard. De Duitse investeerder, eigenaar van onder meer HelloFresh, boekte een halfjaarwinst van 297 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog een nettoverlies van 27 miljoen euro.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden donderdag fors hoger, na twee sterke economische cijfers. Futures op de S&P 500 index noteerden fractioneel hoger. De S&P500-index steeg 0,7 procent tot 2.929,18 punten, de Dow Jones-index noteerde 0,9 procent hoger en de Nasdaq dikte ook 0,9 procent aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op licht hoger opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden vrijdag rond het middaguur licht hoger. Futures op de toonaangevende S&P 500 index wonnen 0,1 procent.

Daarmee hervatten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van donderdag, gesteund door sterke economische data, die compenseerden voor de escalerende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Dow en S&P 500 zetten daarbij nieuwe recordniveaus in de boeken.

"De handelstarieven die afgelopen week door beide partijen werden aangekondigd zijn niet zo hard als oorspronkelijk werd vermoed", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Met name de Verenigde Staten toonden terughoudendheid, maar dat lag deels ten grondslag aan de behoefte van de regering Trump om nog voldoende munitie over te hebben mocht dit nodig zijn op een later tijdstip", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex voor september geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1798 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1777 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger, na het lagere slot donderdag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter lagere olieprijzen eiste van de OPEC.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,5 procent lager, hoewel de fabrikant van halfgeleiders donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal rapporteerde.

Wells Fargo gaat tienduizenden banen schrappen. Dit is het gevolg van de voortdurende transformatie die het bedrijf ondergaat. Het aandeel steeg voorbeurs 0,7 procent.

Tesla noteerde voorbeurs 0,4 procent lager, nadat persbureau Bloomberg donderdag laat bekendmaakte dat Liam O'Connor, een belangrijke verantwoordelijke voor het wereldwijde voorraadbeheer van de fabrikant, is opgestapt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 2.930,75 punten. De Dow Jones index eindigde 1,0 procent in het groen op 26.656,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 8.028,23 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Weinig beweging op Wall Street'

Gepubliceerd op 21 sep 2018 om 14:47 | Views: 708

NY-DJ-Industrial Avg 20 sep
26.656,98 +251,22 (+0,95%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven vrijdag naar verwachting dicht bij huis. Beleggers maken even pas op de plaats na de recordstanden van een dag eerder. Angst voor de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China werd verder naar de achtergrond verdreven. Ook met andere landen lijken de handelsspanningen af te nemen.

Minister van Financiën Kim Dong-yeon van Zuid-Korea gaf aan optimistisch te zijn over het sluiten van een nieuw handelsakkoord met de VS. Parlementariërs dreigden echter een nieuw handelspact tegen te houden als de VS nieuwe importheffingen op Koreaanse auto's en auto-onderdelen invoert.

Olie-aandelen als Chevron en ExxonMobil staan in de belangstelling vanwege een naderende bijeenkomst van oliekartel OPEC met andere grote producenten. In aanloop daarnaartoe stijgen de olieprijzen ook.

Micron

Chipmaker Micron liet weten dat de handelsoorlog met China mogelijk een heel jaar op de resultaten drukt. Het bedrijf maakte wel goede kwartaalresultaten bekend. Ook andere chipfondsen worden in de gaten gehouden.

Aan het overnamefront waren de ogen gericht op softwaremaker Adobe Systems. Dat bedrijf kondigde aan marketingsoftwaremaker Marketo te kopen voor 4,75 miljard dollar. Medisch technologiebedrijf Medtronic neemt Mazor Robotics over voor ruim 1,6 miljard.

Wells Fargo

Wells Fargo maakte bekend de komende jaren een fors aantal banen te gaan schrappen. Het bedrijf wil maar gaan digitaliseren en zich meer op online bankieren gaan richten.

De aandelenbeurzen in New York sloten donderdag stevig in de plus, waarbij de toonaangevende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 nieuwe recordstanden bereikten. De Dow eindigde met een winst van 1 procent op 26.656,98 punten. De S&P klom 0,8 procent tot 2930,75 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1 procent vooruit tot 8028,23 punten.
voda
0
Amerikaanse economie groeit trager

(ABM FN-Dow Jones) De samengestelde inkoopmanagersindex voor de Verenigde Staten is in september gedaald ten opzichte van vorige maand. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De samengestelde index daalde van 54,7 in augustus naar 53,4 in september, de laagste stand in 17 maanden.

Bij de diensten was er een afname van 54,8 naar 52,9, terwijl de inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 54,7 naar 55,6.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'VS dicht bij NAFTA-deal zonder Canada'

Gepubliceerd op 21 sep 2018 om 16:12 | Views: 208

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten staan op het punt de onderhandelingen voor een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag voort te zetten zonder Canada. Economisch adviseur van het Witte Huis Kevin Hassett zei vrijdag dat het bijna zo ver is dat alleen nog maar met Mexico wordt gesproken.

De VS, Mexico en Canada vormen sinds de jaren negentig een vrijhandelszone. President Donald Trump noemde het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag NAFTA meerdere keren ,,de slechtste deal ooit" voor de VS en dreigde de afspraken op te zeggen.

Er is nog maar iets meer dan een week over tot de deadline van 1 oktober voor er een nieuwe tekst moet liggen voor een verdrag. Volgens Hassett dringt de tijd. Hij zegt verbaasd te zijn dat Canada niet instemt met de door de VS en Mexico opgestelde voorstellen voor een nieuw verdrag. Het Canada van president Justin Trudeau is een ferme criticaster van het beleid van Trump, onder meer ten aanzien van migratie.
voda
0
Futures voorspellen lager Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening, nadat China in het weekend afzag van verdere dialoog over het handelsdispuut met de Verenigde Staten.

Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,2 procent in het rood. De daling houdt gelijke tred met de Europese markt, waar de Stoxx Europe 600 0,3 procent inleverde.

Vorige week stegen de Amerikaanse beursindices Dow Jones en de S&P500 nog naar recordstanden, hoewel de spanningen tussen de twee grootste economieën van de wereld opliepen nadat de Amerikaanse regering haar plannen doorzette om extra importheffingen te leggen op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Veel beleggers meenden dat de kwestie uiteindelijk toch wel weer zou worden bijgelegd.

Dat optimisme dreigt maandag echter te vervliegen, omdat China dit weekend de gesprekken afzegde die deze week gepland stonden met de Amerikaanse regering over het dispuut. De Amerikaanse 'pesterij' op handelsgebied gaan volgens China ten koste van de internationale betrekkingen.

Vorige week zei een Chinese regeringswoordvoerder nog te hopen dat de Amerikaanse importheffing van 10 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen "overtuigend" zou worden rechtgezet.

Fabrizio Quirighetti van SYZ Asset Management verwacht nog steeds dat er een deal tussen de VS en China komt voordat de Amerikanen naar de stembus trekken voor de parlementsverkiezingen halverwege de termijn van president Donald Trump. Toch neigt hij inmiddels meer naar Europese en andere niet-Amerikaanse aandelen. "We zijn constructiever geworden over de rest van de wereld", aldus de vermogensbeheerder.

Naast de handelsoorlog zal er deze week aandacht zijn voor de Federal Reserve, die woensdag ongetwijfeld de rente verder gaat verhogen. Sommige beleggers vragen zich af hoe hoog de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties nog kunnen stijgen voordat het oververhitte Wall Street zichzelf tegenkomt.

Analisten van Bensignor Strategies spreken intussen nog altijd van een ongelooflijk veerkrachtige markt.

De euro/dollar noteerde op 1,1775. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1737 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Olie werd fors duurder, nadat de Amerikaanse president vorige week vergeefs oliekartel OPEC opriep om de olieprijs omlaag te brengen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 71,83 dollar, terwijl een november-future Brent 2,0 procent meer waard werd op 80,38 dollar.

Bedrijfsnieuws

Fusie- en overnamenieuws trok maandag de meeste aandacht.

Comcast verloor 3,8 procent in de handel voorbeurs, nadat het bedrijf de biedingsstrijd om het Britse Sky won, ten koste van rivaal 21st Century Fox, met een bod van 38,8 miljard dollar. Het aandeel van het Britse betaaltelevisiebedrijf Sky steeg 9 procent.

Uitbater van radiozenders Sirius XM neemt muziekluisterdienst Pandora over voor 3,5 miljard dollar in aandelen. Het aandeel Pandora sprong met 7 procent omhoog, terwijl Sirius 3 procent lager noteerde.

Barrick Gold is het eens geworden met het Europese Randgold Resources over een fusie van de gouddelvers, waarmee het grootste goudmijnbouwbedrijf ter wereld ontstaat. Randgold won 5,7 procent, Het Britse aandeel van het Amerikaanse Barrick kon in Londen 4 procent bijschrijven.

Micron Technology verloor 1,5 procent, na een koersdoelverlaging door Needham van 100 naar 80 dollar.

De handelsoorlog tussen China en de VS kan speelgoedfabrikanten raken, waarschuwden kenners van de sector tegenover MarketWatch. Dit kan leiden tot hogere prijzen voor speelgoed, omdat de grondstoffen voor veel Amerikaans speelgoed uit China komen. Het aandeel van speelgoedmaker Mattel staat overigens voor dit jaar nog op winst.

Wall Street

De S&P 500 index sloot vrijdag een fractie lager op 2.929,67 punten. Techbeurs Nasdaq daalde een half procent naar een slotkoers van 7.986,96 punten. De Dow steeg 0,3 procent naar 26.743,50 punten en won op weekbasis 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pas op de plaats Chicago Fed index

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index heeft in augustus een pas op de plaats gemaakt. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index noteerde vorige maand opnieuw op 0,18.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.976,04 -0,28%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,78 +0,16%
 EUR/USD 1,0712 +0,14%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%