Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
TomTom en Pharming weer gebeten hond op vlak Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag vlak gesloten. De AEX eindigde op 543,07 punten, gelijk aan de slotstand van dinsdag. De index werd gedrukt door verliezen van Unilever en Randstad. Bij de kleinere fondsen werd Pharming door beleggers in de uitverkoop gedaan.

De AEX zakte in de loop van de dag in het rood, maar krabbelde tegen het eind weer op. "Dat had te maken met de hogere opening op Wall Street en de hogere koersen in Duitsland. De zorgen over de handelsoorlog tussen de VS en China ebden weer weg", meent fondsmanager Cees Smit van Today’s Groep.

"Bij TomTom gisteren en Pharming vandaag zie je kuddegedrag van beleggers. Ze reageren allemaal op dezelfde manier. Er wordt ook vrij heftig op slecht nieuws gereageerd, waardoor je fikse koersuitslagen krijgt. Ik maak me wel zorgen over de beurs. Als slecht nieuws niet meer wordt genegeerd, vrees ik dat vervolgens iedereen zijn aandelen wil gaan verkopen", aldus Smit.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Britse inflatie in augustus uitkwam op 2,7 procent tegen 2,5 procent in juli. Economen hadden gerekend op 2,4 procent. De Britse producenten- en huizenprijzen stegen dan weer minder hard in respectievelijk afgelopen maand en juli.

De bouwsector in de eurozone produceerde in juli van dit jaar iets meer dan in juni en ook op jaarbasis was er sprake van groei. De bouwproductie steeg op maandbasis met 0,3 procent.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. Tevens werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is gestegen met 9,2 procent, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen juist daalde.

De euro/dollar noteerde op 1,1675. Bij het openen van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1665 op de borden en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1671.

De olieprijzen koersten tot 1 procent hoger. De olievoorraden in de VS zijn opnieuw afgenomen, zo bleek uit het wekelijkse rapport.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won ArcelorMittal 3,9 procent na positief nieuws uit de sector. De Duitse branchegenoot Salzgitter heeft de winstverwachting voor de rest van het jaar opwaarts bijgesteld.

Verder lagen de verzekeraars er goed bij met koerswinsten van 1,2 tot 2,7 procent voor NN Group, ASR Nederland en Aegon. Aegon liet weten ruim 24 miljoen eigen aandelen in te kopen om de verwatering die ontstaat door het uitkeren van stockdividend te compenseren.

Randstad verloor 5,1 procent. Sectorgenoot Adecco stelde dat de volumetrends begin september een lichte groeivertraging laten zien. Deze volumes wijzen op een lichte groeivertraging ten opzichte van de eerste twee maanden van het derde kwartaal, aldus de Zwitserse uitzendgroep.

Indexzwaargewicht Unilever verloor 1,9 procent. Unilever is een van de partijen die zou bieden op een Indiaas dochterbedrijf van GlaxoSmithKline. "Het verlies van Unilever heeft te maken met het verzet van aandeelhouders tegen de verhuizing van het bedrijf naar Rotterdam. Ook heeft het bedrijf last van de handelsoorlog", zo stelde Smit van Today’s Beheer. Verder zou Unilever volgens de analisten van Bernstein marktaandeel verliezen in de VS.

In de Midkap was het AMG Advanced Metallurgical Group dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel won 2,2 procent, nadat het een tweejarig contract heeft gesloten met een Amerikaans staalbedrijf voor de levering van in totaal bijna 3,2 miljoen kilo Vanadium. Met de deal is 60 procent van de jaarproductie gemoeid, aldus ING, en dat stelt gerust.

Takeaway.com won 1 procent. Aandeelhouders zijn akkoord gegaan met de overname van 10Bis.

PostNL verloor 0,9 procent. Donderdag gaan postbezorgers en postbodes in het gehele land staken. Ze zijn tegen de invoering van de zogeheten combibundel, waarbij ze zelf post moeten gaan sorteren.

TomTom verloor opnieuw 4,3 procent tot 6,15 euro na een koersval van ruim 24 procent op dinsdag. Google zette dinsdag een grote stap in de auto-industrie door samenwerking met de autofabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi. De lokaal genoteerde kaartenmaker AND daalde 6,7 procent. ING noemde de koersval van TomTom overdreven, al is het lastig te bepalen wat de impact van de deal zal zijn. ING handhaafde desondanks het koopadvies met een koersdoel van 14,50 euro.

NIBC verlaagde woensdag wel het koersdoel voor TomTom naar 6,00 euro met een Houden advies. De door Google aangekondigde deal betekent minder omzet voor TomTom, aldus analist Martijn den Drijver. Ook voedt het de onzekerheid over hoe de marktaandelen zich tussen 2021 en 2025 zullen ontwikkelen. Degroof Petercam zette TomTom zelfs op de verkooplijst.

Onder de kleinere fondsen won Kiadis Pharma 6,6 procent en herstelde daarmee deels van het verlies van ruim negen procent op dinsdag. Beter daalde 2,4 procent.

Pharming maakte nog eens een koersval van 20,5 procent. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft Pharming in de vorm van een zogeheten Complete Response Letter om extra onderzoeksgegevens gevraagd in verband met de uitbreiding van de toepassing van Ruconest bij patiënten met erfelijk angio-oedeem.

Adyen steeg 3 procent. Het betaalbedrijf heeft modeketen H&M binnengehaald als klant. Dit werd woensdag door een woordvoerder van Adyen aan ABM Financial News bevestigd. De zegsman voegde toe dat Adyen al enige tijd voor H&M werkt. Dit was echter nog niet eerder bekend gemaakt. Het betreft een wereldwijd contract.

Tussenstanden Wall Street

Bij het slot van de Europese beurzen stond de toonaangevende S&P 500 index woensdag 0,1 procent hoger op 2.908,01 punten. De Dow Jones index noteerde 0,7 procent in het groen op 26.432,38 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 7.943,39 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitzender Randstad grootste daler in AEX

Gepubliceerd op 19 sep 2018 om 17:48 | Views: 503

AEX 18:05
543,07 +0,01 (+0,00%)

RANDSTAD NV 17:35
48,43 -2,59 (-5,08%)

AMSTERDAM (AFN) - De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is woensdag vlak gesloten, terwijl de andere Europese graadmeters winsten lieten zien. Vooral uitzender Randstad en voedingsmiddelengigant Unilever drukten op de AEX. Bij de kleinere fondsen aan het Damrak kregen navigatiespecialist TomTom en biotechbedrijf Pharming er van langs.

De AEX eindigde rond de slotstand van een dag eerder op 543,07 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 781,75 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent.

Randstad was met een min van 5,1 procent met afstand de grootste daler bij de hoofdfondsen op Beursplein 5. Beleggers verwerkten een handelsupdate van branchegenoot Adecco, die een tragere volumegroei meldde. Adecco zelf kelderde zo'n 6 procent op de beurs in Zürich.

Unilever

Unilever leverde 1,9 procent aan beurswaarde in na berichten over toenemende weerstand van Britse beleggers over de voorgenomen verhuizing naar Rotterdam. Ook merkte een analist van Bernstein op dat Unilever volgens onderzoekscijfers marktaandeel blijft verliezen in de Verenigde Staten.

TomTom was opnieuw hekkensluiter in de MidKap met een min van 4,3 procent, nadat het dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde zag verdampen op berichten dat een belangrijke klant met Google in zee gaat. TomTom zei tegen het ANP dat er niet direct gevolgen zijn voor de omzet. Bank Degroof Petercam verlaagde zijn advies voor het aandeel.

Pharming

Bij de kleinere bedrijven raakte Pharming meer dan 20 procent kwijt. De Amerikaanse toezichthouder FDA wil dat het biotechnologiebedrijf meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen, bij patiënten met erfelijk angio-oedeem.

In Kopenhagen ging Danske Bank verder dik 3 procent omlaag. De bestuursvoorzitter van de grootste bank van Denemarken stapt op vanwege het witwasschandaal bij de Estse vestigingen van de bank. Mogelijk zijn miljarden aan crimineel geld uit onder meer Rusland witgewassen via Estland.

De euro was 1,1686 dollar waard, tegen 1,1690 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg na nieuwe gegevens over de Amerikaanse olievoorraden met 1,2 procent tot 70,65 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 79,23 dollar per vat.
voda
0
Damrak sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, meeliftend op positief sentiment op Wall Street na opnieuw sterke economische rapporten uit de VS.

De AEX index steeg 0,8 procent tot 547,45 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,8 procent.

Financiële fondsen waren in trek en twee fondsen die eerder in de week hard onderuit ging, TomTom en Pharming, herstelden zich donderdag in elk geval voor een deel.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij merkte op dat de sectoren die Europa-breed recent wat minder presteerden nu opveren, waaronder de financials, hoewel hij geen directe aanleiding ziet voor het herstel. "Waar Azië afgelopen week al nauwelijks meer reageerde op de handelsontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China, bleef Europa wat achter", aldus Schutte. "Vandaag volgde ook Europa, terwijl ook de Amerikaanse aandelenmarkten verbazingwekkend goed blijven presteren", aldus de beleggingsadviseur.

Investmentmanager Simon Wiersma van ING beaamde dat de escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China inmiddels weinig indruk meer lijkt te maken. "Veel slecht nieuws is al in de koersen verwerkt en de invloed van de importheffingen op de economie is tot nu toe zeer beperkt", zo constateerde Wiersma. "De VS draaien als een tierelier en ook in China is de groei nog steeds sterk en wordt deze met stimulering op peil gehouden."

Vanochtend werd op macro-economisch vlak bekend dat de Nederlandse werkloosheid in augustus stabiel is gebleven op 3,9 procent, alweer voor de zes maand op rij. De consumptie steeg daarnaast in juli met 2,6 procent op jaarbasis, gelijk aan de stijging in juni. In mei groeide de consumptie nog met 1,9 procent op jaarbasis.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen in Duitsland is dit jaar in de eerste zeven maanden gestegen met 1,9 procent tot 203.300 vergunningen.

Donderdag werd bekend dat de Zwitserse centrale bank de rente op het huidige tarief handhaaft, terwijl de Noorse centrale bank juist, voor het eerst in zeven jaar, de rente verhoogde. Economen van ING zien vooralsnog weinig ruimte zijn om het tempo voor nieuwe renteverhogingen in Noorwegen op te voeren.

De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in augustus van dit jaar gestegen. Deze verkopen namen, gemeten in volumes, afgelopen maand toe met 0,3 procent ten opzichte van de maand ervoor. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 3,3 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste steunaanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 15 september zijn gedaald met 3.000 naar 201.000.

De verkoop van bestaande woningen bedroeg in augustus net als in juli 5,34 miljoen huizen. De mediane verkoopprijs steeg met 4,6 procent op jaarbasis naar 264.800 dollar.

De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in augustus op maandbasis gestegen met 0,4 procent tot 11,2.

De euro/dollar werd donderdag aan het einde van de beursdag verhandeld op 1,1752.

Amerikaanse olie noteerde rond het slot van de handel in Europa vlak. De Amerikaanse president Donald Trump eiste donderdag via Twitter lagere olieprijzen. "Wij beschermen de landen in het Midden-Oosten, zij zouden zonder ons al heel lang niet veilig zijn, en toch blijven zij de olieprijs hoger en hoger sturen", aldus Trump.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 20 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice Europe met een winst van 5,2 procent, gevolgd door RELX en ING met winsten van 2,6 procent.

Galapagos daalde 1,6 procent. Ahold Delhaize verloor 1,8 procent en was daarmee de sterkste daler van de sterindex.

In de AMX won Intertrust 0,3 procent. Het trustkantoor verwacht de komende jaren een flink hogere onderliggende groei te realiseren. In de periode 2019 tot 2021 rekent het kantoor nu op een groei van 3 tot 5 procent. De aangepaste EBITA-marge zal naar verwachting in 2021 meer dan 38 procent bedragen, tegen tenminste 36 procent in 2019.

Ook GrandVision gaf verwachtingen af. Het concern wil in de komende jaren meer overnames gaan doen en bevestigde de middellangetermijndoelstellingen. De optiekketen houdt daarnaast vast aan de eerder afgegeven middellangetermijndoelstellingen. "GrandVision heeft in het derde kwartaal van dit jaar iets beter gepresteerd dan verwacht, maar bracht met de verwachtingen voor de middellange termijn wel een gemengde boodschap", concludeerde KBC Securities. Opmerkelijk noemde KBC dat GrandVision verwacht dat het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) in lijn met de totale omzetgroei zal stijgen, waarbij autonome margegroei onverminderd negatief zal worden beïnvloed door segmentmix en een aanvankelijk verwaterde impact van overnames. Het aandeel steeg met 6,9 procent.

TomTom won 4,1 procent. Google zette dinsdag een grote stap in de auto-industrie door samenwerking met de autofabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi. Sindsdien stond de koers van de navigatiespecialist onder druk.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 19,1 procent, na de snoekduik eerder deze week. BeterBed won daarnaast 1,2 procent.

HeadFirst Source noteerde vlak. De omzet van HeadFirst Source Group steeg met ruim 12 procent van 243,6 miljoen euro naar 273,1 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De operationele EBITDA nam licht toe van 3 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.928,57 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groen slot op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag 0,4 procent hoger gesloten op 549,79 punten.

Enerzijds was er volgens analist Corne van Zeijl van Actiam goed nieuws over het handelsconflict tussen de VS en China. Er lijkt toch meer onderhandelingsruimte dan wellicht aanvankelijk gedacht.

Anderzijds was de toespraak van de Britse premier Theresa May "een klap in het gezicht" en vielen de inkoopmanagersindices flink tegen volgens Van Zeijl.

In de eurozone daalde de inkoopmanagersindex van 54,5 naar 54,2. Volgens econoom Chris Williamson van Markit stagneerde de bijdrage uit de export bijna, waardoor het een van de meest beroerde maanden in bijna twee jaar werd.

Ook in Amerika daalde de inkoopmanagersindex, van 54,7 naar 53,4, de laagste stand in 17 maanden. "Met de stormen aan de oostkust mag het niet verrassen dat de cijfers wat teleurstellen", zei Williamson.

Van Zeijl kijkt vooral naar de ontwikkeling van de industrie om keerpunten te signaleren. En waar de Amerikaanse industrie het goed doet, is het tegenovergestelde het geval voor de industrie in de eurozone. "Gewoon slecht", aldus Van Zeijl.

Een toespraak van de Britse premier Theresa May zette het pond onder druk. Volgens May is er een impasse in de onderhandelingen en is geen deal beter dan een slechte deal. De Londense beurs steeg ruim 1,5 procent.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1745. Voor een euro ontvangt men inmiddels 0,898 pond. Van Zeijl noemt het pond "de perfecte Brexit-meter".

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,8 procent gegroeid. Het groeicijfer is 0,1 procentpunt hoger dan bij de eerste berekening halverwege augustus.

Mede dankzij de goed draaiende economie hoeft Nederland dit jaar minder te lenen, zo maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën vanmiddag bekend.

Olie werd aanvankelijk tot 2 procent duurder, maar deze winst verdween vlot nadat oliekartel OPEC en enkele andere grote producenten aangaven te overwegen om de oliepompen harder te laten werken.

Stijgers en dalers

In de AEX was Altice koploper met een koerswinst van 2,5 procent. Ahold Delhaize volgde met 2,0 procent. Aalberts Industries steeg 1,9 procent. Zowel New Perspective als Smallcap World Fund meldde een eerste belang in Aalberts.

Verder steeg indexzwaargewicht Royal Dutch Shell een procent. Shell zou een LNG-deal in Panama hebben gesloten en praten over de verkoop van activiteiten in de Golf van Mexico. De oplopende olieprijs deed Shell ook goed, maar zo rond de slotgong op het Damrak schoot de olieprijs omlaag. Oliekartel OPEC zou overwegen het aanbod te verhogen.

Randstad verloor daarentegen juist een procent. De uitzender kwam deze week onder druk na een tegenvallende ontwikkeling bij concurrent Adecco. Galapagos werd 1,1 procent goedkoper en Unibail 2,1 procent.

In de Midcap was AMG koploper met een dagwinst van 4,8 procent. Dochterbedrijf AMG Superalloys meldde te vergroenen dankzij een deal met toeleverancier Ørsted.

Intertrust won 4,1 procent. De donderdag gepresenteerde plannen zijn volgens ABN AMRO haalbaar en kunnen dankzij het management wel eens de aanjager voor het aandeel worden.

Eurocommercial Properties, dat de prioriteitsaandelen wil afschaffen, won 1,5 procent.

Tegenover deze winsten stonden WDP en PostNL met verliezen van respectievelijk 2,5 en 2,3 procent.

Onder de kleinere aandelen was Pharming de uitblinker met een koerswinst van 11 procent. Nadat vorige week een verkoopadvies van Kempen en deze week een tegenslag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA voor tientallen procenten koersverlies zorgden, krabbelt het aandeel inmiddels weer op. Verschillende analisten spraken de afgelopen dagen hun vertrouwen in Pharming uit.

Basic-Fit won 7,1 procent, maar Acomo werd 3,7 procent goedkoper.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven vooralsnog dichtbij huis. Winst was er voor de Dow en de S&P, maar Nasdaq kleurde rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Opnieuw winst voor Europese beurzen

Gepubliceerd op 21 sep 2018 om 17:46 | Views: 411

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na de winsten van donderdag op nieuw in de plus gesloten. De handelszorgen verdwenen wat naar de achtergrond en het sentiment werd gesteund door de recordstanden op Wall Street van een dag eerder. Beleggers verwerkten verder onder meer uitspraken van de Britse premier Theresa May over de brexit.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent hoger op 549,79 punten. De MidKap sloot vlak op 785,75 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,9 procent bij.

De waarde van het Britse pond ging flink omlaag ten opzichte van de dollar en de euro na de uitspraken van May. Die zei dat de onderhandelingen met vertegenwoordigers van de Europese Unie in een impasse zijn. De beurs van Londen won 1,7 procent.

Shell

Shell won 1 procent. Het olie- en gasconcern is naar verluidt in gesprek om zijn belang in een olieveld in de Golf van Mexico te verkopen aan Focus Oil. Bij een deal zou de deelneming van Shell in het veld Caesar Tonga gewaardeerd kunnen worden op zo'n 1,3 miljard dollar.

Koploper bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een winst van 2,5 procent. Vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een verlies van 2,1 procent.

Uber

In de MidKap zakte maaltijdbestelsite Takeaway.com 1 procent na overnamespeculatie in de sector. Taxidienst Uber voert volgens persbureau Bloomberg gesprekken over een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo. Volgens analisten van ING zou een eventuele overname van Deliveroo weinig uitmaken voor Takeaway. Concurrent Just Eat verloor 4,8 procent, terwijl Delivery Hero 0,2 procent steeg.

Metalenspecialist AMG voerde de stijgers bij de middelgrote fondsen aan met een plus van 4,8 procent. Vastgoedfonds WDP sloot de rij met een min van 2,5 procent.

De euro was 1,1739 dollar waard, tegen 1,1746 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent in prijs tot 70,18 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 78,43 dollar per vat.
voda
0
Londense beurs uitblinker in Europa

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij de Britse beurs profiteerde van het dalende pond.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index won vrijdag 0,4 procent en noteerde op 384,29 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,9 procent naar 12.430,88 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,8 procent met een stand van 5.494,17 punten.

Volgens analist Corne van Zeijl van Actiam was er goed nieuws over het handelsconflict tussen de VS en China. Er lijkt toch meer onderhandelingsruimte dan wellicht aanvankelijk gedacht.

Donderdag kwam het bericht dat China de importheffingen op goederen van andere handelspartners dan de VS juist wil verlagen. "Dat doen ze slim. Op die manier drijft de politiek van president Donald Trump de rest van de wereld in de armen van China", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Dit zal de door het conflict tussen de VS en China krimpende wereldhandel misschien niet helemaal compenseren, maar het is wel een positieve ontwikkeling voor de wereldwijde groei."

De inkoopmanagersindices lieten daarentegen een negatief beeld zien, aldus Van Zeijl.

In de eurozone daalde de inkoopmanagersindex van 54,5 naar 54,2. Volgens econoom Chris Williamson van Markit stagneerde de bijdrage uit de export bijna, waardoor het een van de meest beroerde maanden in bijna twee jaar werd.

De groei van de Franse economie over het tweede kwartaal bleef stabiel met een groei van 0,2 procent.

Een toespraak van de Britse premier Theresa May zette het pond onder druk. Volgens May is er een impasse in de onderhandelingen en is geen deal beter dan een slechte deal. De Londense beurs steeg 1,7 procent.

May toonde volgens marktanalist David Madden van CMC Markets opnieuw haar wapens en herhaalde haar standpunten. Handelaren rekenen volgens Madden niet langer op een akkoord binnen afzienbare tijd.

De euro/dollar noteerde op 1,1740. Bij begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1786. Voor een euro ontvangt men inmiddels 0,8975 pond.

Bedrijfsnieuws

De raad van bestuur van ArcelorMittal in Zuid-Afrika heeft vrijdag Avinash Desmond Maharaj benoemd tot financieel directeur. Het aandeel ArcelorMittal boekte vrijdag een winst van 1,0 procent.

Royal Dutch Shell heeft een langjarig contract gewonnen voor het leveren van LNG aan een Chinees bedrijf dat bouwt aan een energiecentrale in Panama. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van adviseurs betrokken bij het project. Het bedrijf is verder in gesprek over de verkoop van activiteiten in de Golf van Mexico, aldus Bloomberg donderdagavond op basis van bronnen. Het aandeel Shell noteerde een procent hoger.

Berichtgeving dat Uber zou overwegen Deliveroo te kopen zorgde voor een koersdaling van bijna vijf procent voor sectorgenoot Just Eat. Het Nederlandse Takeaway beperkte de schade tot ongeveer een procent.

Het Belgische Nyrstar daalde 36 procent na het afgeven van een winstwaarschuwing. Nyrstar waarschuwde dat het onderliggende bedrijfsresultaat in de tweede helft van het jaar substantieel lager zal zijn dan in de eerste helft, nadat de resultaten in het derde kwartaal werden gedrukt door ongunstige marktomstandigheden, met name de lage zinkprijzen en historisch lage verwerkingsprijzen.

UBS bracht verschillende aandelen in beweging door deze voortaan te gaan volgen. De Zwitserse bank startte met het volgen van modehuis Hermès International met een koopadvies en een koersdoel van 600 euro. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Het Italiaanse Banca Mediolanum kreeg van UBS ook een eerste koopaanbeveling met een koersdoel van 7,60 euro. Het aandeel won 1,9 procent.

De Italiaanse vermogensbeheerder Azimut Holding werd door UBS in eerste instantie op Neutraal geplaatst met een koersdoel van 13,00 euro. Azimut verloor 1,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Damrak lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten, maar wist dankzij de prestatie van het aandeel Shell de daling te beperken in vergelijking tot de omringende beurzen. De AEX index daalde 0,3 procent tot 548,43 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

Europa-breed stonden de aandelenmarkten maandag onder druk vanwege de steeds verder escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Maandag werden de Amerikaanse handelstarieven van 10 procent op 200 miljard aan Chinese goederen van kracht. China besloot het afgelopen weekeinde de geplande diplomatieke onderhandelingen met de Verenigde Staten af te blazen en beschuldigde Washington afgelopen weekeinde van pestgedrag.

Hoewel de Chinezen een relatief licht vergeldingspakket aankondigden, namelijk heffingen op 60 miljard aan Amerikaanse goederen, is het wachten totdat Trump zijn dreigement doorzet om ook de resterende importen uit China met heffingen te bezwaren. Als dat gebeurt is het echt mis, waarschuwde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het ondernemersvertrouwen in Duitsland in september is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 103,9 in augustus naar 103,7 in september. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 103,2.

"Duitse ondernemers zijn nog altijd niet onder de indruk van de aanhoudende handelsperikelen", concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de Chicago Fed National Activity Index in augustus een pas op de plaats heeft gemaakt. De index noteerde vorige maand opnieuw op 0,18.

De euro/dollar noteerde op 1,1779. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1743 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1746 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 2,6 procent hoger. "De Opec gaf geen gehoor aan zijn wens om de olieproductie te verhogen", concludeerde senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. Het oliekartel kwam zondag bijeen in Algiers.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 7 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door RELX met een winst van 1,3 procent.

Royal Dutch Shell steeg 1,2 procent. De oliereus profiteerde van de oplopende olieprijs. Ahold Delhaize win 0,7 procent.

Verder deed verzekeraar NN het ook goed met een winst van 0,3 procent. Later deze week verhoogt de Federal Reserve vermoedelijk de rente weer, en dat is goed voor verzekeraars met veel beleggingen in de Verenigde Staten. Aegon sloot vlak.

Signify bungelde onderaan met een verlies van 3,9 procent. Randstad daalde 2,9 procent. Het aandeel van de uitzender noteerde ex-dividend.

In de Midcap ging de aandacht weer uit naar TomTom, dat na de oorwassing van vorige week met nog eens 6,1 procent daalde. De berichtgeving dat Toyota Google's Android Auto toelaat tot zijn auto's is opnieuw een flinke tegenvaller voor TomTom, hoewel minder groot dan de eerder aangekondigde deal met Renault, aldus analisten van ING maandag. "De angst dat de hele sector overstapt naar Google wordt nog maar eens onderstreept", zo schreef ING.

Flow Traders was de sterkste stijger met een winst van 3,5 procent. Fugro won 2,9 procent.

Air France-KLM verloor 2,8 procent, vermoedelijk als gevolg van de oplopende olieprijs.

Beursnieuweling Adyen promoveerde dankzij de kwartaalherweging van Euronext naar een plekje in de AMX. De promotie van Adyen betekende dat Wessanen een stapje terug moest doen en naar de AScX verhuisde. Dit aandeel steeg 2,6 procent.

In de AScX ging verder Pharming 3,6 procent hoger, Acomo won 2,5 procent en VolkerWessels steeg 2,0 procent.

Lokaal viel kaartenmaker AND International op met een winst van 6,0 procent. FNG, dat meer omzet en winst boekte in de eerste helft van dit jaar, werd 4,4 procent goedkoper.

Alfen, ook recent pas genoteerd op de Amsterdamse beurs, kwam per vandaag in de AScX, en verloor 0,1 procent. Beter Bed en ICT Group vielen juist uit de smallcap index. Beter Bed won desondanks 2,0 procent, maar ICT won 0,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.918,90 punten. De Dow Jones index daalde 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag over de brede linie lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,6 procent tot 382,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 12.350,82 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.476,17 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.458,41 punten.

In Europa stonden de aandelenmarkten maandag onder druk vanwege de verder escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, nadat Amerika importheffingen van 10 procent op 200 miljard aan Chinese goederen implementeerde. China heeft afgelopen weekeinde de geplande diplomatieke onderhandelingen met de Verenigde Staten afgeblazen en beschuldigde Washington maandag van "handelspesterijen".

Hoewel de Chinezen een relatief licht vergeldingspakket aankondigden, is het wachten totdat Trump zijn dreigement doorzet om ook de resterende importen uit China met heffingen te bezwaren. Als dat gebeurt is het echt mis, waarschuwde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank.

Het Britse pond steeg maandag nadat de Britse Brexit-minister Dominic Raab het idee verwierp dat premier Theresa May in het najaar een algemene verkiezing zou kunnen uitroepen om haar uittredingsplan te redden, dat vorige week tijdens een informele top van de Europese Unie werd verworpen. Raab zei dat de onderhandelingen zullen doorgaan voor dit plan. De Britse munt kwam vorige week onder druk te staan toen May opperde dat een "no-deal" Brexit tot de mogelijkheden behoort. Geen deal is beter dan een slechte deal, hield zij haar toehoorders toen voor.

Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank was vanmiddag voor het Europese Parlement opvallend optimistisch, vond analist Arne Petimezas van AFS. De bankier sprak van een "relatief krachtig herstel" van de onderliggende inflatie.

De index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel, de zogeheten Ifo index, daalde van 103,9 in augustus naar 103,7 in september. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 103,2.

De euro/dollar noteerde op 1,1779. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1743 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1746 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 2,6 procent hoger. "De Opec gaf geen gehoor aan zijn wens om de olieproductie te verhogen", concludeerde senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. Het oliekartel kwam zondag bijeen in Algiers.

Bedrijfsnieuws

De Britse reisorganisatie Thomas Cook gaf maandag opnieuw een winstwaarschuwing en kondigde het vertrek van zijn financieel directeur aan. Het aandeel ging hard onderuit en verloor ruim 28 procent in Londen.

De maker van handtassen Michael Kors is dichtbij een akkoord voor de overname van Gianni Versace SpA voor 2 miljard dollar, nadat het iconische Italiaanse modehuis belangstelling trok van verschillende gegadigden, meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Randgold Resources werd 6,0 procent meer waard in Londen. De gouddelver fuseert met het twee keer zo grote Barrick Gold en krijgt daarmee een dominante positie op de markt voor goudmijnen. Barrick noteerde bijna 6,0 procent hoger.

Energiefondsen profiteerden van de hogere olieprijs. Royal Dutch Shell won 1,2 procent en Total kon 1,1 procent bijschrijven.

Banken waren uit de gratie. Banco Santander verloor 2,1 procent in waarde. ING leverde 1,2 procent en het Italiaanse Intesa Sanpaolo daalde 2,1 procent.

De Duitse toezichthouder BaFin maande Deutsche Bank om maatregelen te treffen tegen witwassen en het financieren van terrorisme. Om toe te zien op het zorgvuldig implementeren van de nieuwe maatregelen heeft BaFin een speciale vertegenwoordiger bij de bank aangesteld. Het aandeel Deutsche Bank daalde 0,8 procent.

AB InBev verloor 2,0 procent in Brussel. UBS verlaagde het koersdoel voor de bierbrouwer, maar handhaafde wel de koopaanbeveling voor het aandeel.

De Franse retailer Casino meldde zondag dat het een toenadering van Carrefour over een mogelijke fusie heeft afgewezen, waarna Carrefour de vrijage ontkende en zijn rivaal beschuldigde van "voortijdige, misleidende en ongefundeerde uitlatingen". Het aandeel Casino sloot vlak en Carrefour verloor 0,8 procent.

Comcast troefde dit weekend 21st Century Fox af in de overnamestrijd om het Britse Sky. Een bod van 29,7 miljard Britse pond, omgerekend circa 33 miljard euro, maakte een einde aan een maandenlange strijd om Sky. Comcast bood 17,28 Britse pond per aandeel, waar Fox bleef steken op 15,67 pond. Het aandeel Sky liep maandag 8,6 procent op.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.918,90 punten. De Dow Jones index daalde 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,8 procent tot 552,64 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en de AScX vlak sloot.

Hoewel het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als China nog steeds boven de markt hing, verschoof de aandacht dinsdag naar het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve dat op woensdag staat geagendeerd. Aangezien de markt een renteverhoging voor inmiddels 90 procent heeft ingeprijsd en de kans dat de centrale bank de rente later dit jaar voor de vierde keer zal verhogen al op 80 procent wordt ingeschat, hoopt de markt volgens analist Bart Hordijk van Monex Europe meer duidelijkheid te krijgen over deze vierde verhoging, evenals het aantal renteverhogingen in 2019. Uit de laatste 'dot plot' bleek dat een kleine meerderheid binnen de Fed drie verhogingen in 2019 steunt.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij beaamt Hordijk's visie. "Informatie over een vierde renteverhoging dit jaar en meer inzicht in het mogelijk aantal renteverhogingen in 2019 zou de markt meer in beweging kunnen brengen", zei Schutte. "De hogere olieprijs ondersteunde vandaag de oliefondsen en leidde tot druk op de luchtvaartsector, vanwege de hogere brandstofkosten. Daarnaast herstelden de financials verder, vanwege het mogelijke vooruitzicht op hogere rentes, na de speech van ECB-voorzitter Draghi dinsdag", voegde hij toe.

Op macro-economisch stonden dinsdag in Europa geen publicaties geagendeerd. Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd bekend dat de huizenprijzen in de Verenigde Staten in juli voor de vierde maand op rij minder hard zijn gestegen, terwijl het consumentenvertrouwen in september richting het hoogste niveau steeg.

De euro/dollar noteerde op 1,1771. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 1,2 procent hoger.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aegon met een winst van 4,0 procent, na nieuws over de samenvoeging van twee Amerikaanse juridische entiteiten, wat een eerdere daling van de solvabiliteit door een Amerikaanse belastinghervorming grotendeels zal compenseren. De vrijval van 1 miljard dollar kapitaal is volgens KBC Securities een onverwachte meevaller voor Aegon en biedt de verzekeraar armslag, bijvoorbeeld om een overnamebod op Vivat te doen. Kepler Cheuvreux verhoogde daarnaast het koersdoel voor de verzekeraar van 6,50 euro naar 6,90 euro en handhaafde het koopadvies.

Bij de financials won ING 1,1 procent, terwijl ABN AMRO een min van 0,3 procent liet zien. Jefferies verhoogde het koersdoel voor ABN AMRO naar 26,50 euro, maar liet het bij het eerder afgegeven Houden advies. ING blijft op de kooplijst met een koersdoel van 19,20 euro. Het aandeel heeft het na de underperformance sinds het begin van het jaar een risico achter zich gelaten met de boete voor het onvoldoende monitoren van klanten op witwasactiviteiten en zou het beter moeten blijven doen dan sectorgenoten ABN en het Belgische KBC.

Indexzwaargewicht Shell won 2,5 procent, dankzij de hogere olieprijs.

Signify bungelde onderaan met een verlies van 5,0 procent. Altice Europe noteerde 1,6 procent lager.

In de AMX verloor Intertrust 2,4 procent. Blackstone verkocht 7,7 miljoen aandelen van het trustkantoor aan institutionele beleggers. Die aandelen werden verkocht tegen een koers van 15,65 euro, waardoor de verkoop 120,5 miljoen euro opleverde.

TomTom voerde met een winst van 3,3 procent de lijst aan, gevolgd door Adyen, dat 2,5 procent hoger noteerde. Vorige week implodeerde de koers van TomTom nog nadat Google een contract sloot met Renault, Nissan en Mitsubishi.

Takeaway daalde 3,9 procent. Niet alleen Uber maar ook Amazon zou mogelijk interesse hebben in een overname van concurrent Deliveroo.

Fugro verloor daarnaast 1,4 procent. Met het voorbeurs aangekondigde plotselinge vertrek van CEO Øystein Løseth wordt het risicoprofiel van Fugro groter, zo stelde NIBC in een reactie. ING sprak van een goede keuze en noemde de opvolger van Løseth een echte Fugro-man.

Boskalis koerste 0,1 procent lager nadat HAL een flink groter belang in het bedrijf bekend maakte. HAL meldde een kapitaalbelang van 40,30 procent met een dito stemrecht. In de jaarcijfers van april maakte HAL nog melding van een belang van 35,71 procent, wat eind juni al was opgelopen naar bijna 38 procent.

Bij de kleinere aandelen was Pharming opnieuw flink in mineur met een verlies van 2,8 procent. "Het aandeel is een speelbal geworden van een aantal grote partijen en brokers", meent Westerterp. "Ik heb weinig vertrouwen in het bedrijf, omdat ze concurrenten met grotere zakken hebben."

Het volatiele Kiadis Pharma won daarentegen 3,5 procent.

Op de lokale markt verloor Beter Bed 7,8 procent. ING heeft vanwege de hoge onzekerheid op korte termijn het advies voor het fonds verlaagd van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 13,00 naar 4,50 euro. Ook werd Beter Bed op de lijst met minst favoriete aandelen van ING gezet. Hoewel analist Tijs Hollestelle te spreken is over de nieuwe CEO van Beter Bed, en hij hoogstwaarschijnlijk de juiste man op de juiste plek is, is de uitdaging mogelijk simpelweg te groot.

AND International steeg 28,8 procent bij relatief hoge volumes.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.922,18 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 383,89 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.374,66 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.479,10 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 7.507,56 punten.

Daarmee herstelden de beurzen van de verliezen een dag eerder, nadat Amerika maandag de aangekondigde importheffingen van 10 procent op 200 miljard aan Chinese goederen implementeerde, terwijl China de geplande hervatting van de onderhandelingen afblies en Washington beschuldigde van "handelspesterijen".

De aanhoudende voorzichtigheid in de markt zou volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets niet al te verrassend moeten zijn, aangezien Trump al heeft aangegeven dat als China met tegenmaatregelen zou komen, wat Beijing al heeft gedaan, de heffingen worden uitbreid naar de resterende 267 miljard dollar aan Chinese importen. "Dat hij dit nog niet heeft gedaan, wil nog niet zeggen dat hij dat niet zal doen en beleggers lijken dit als een signaal op te vatten om hun risico's terug te brengen."

Met name de hogere olieprijs gaf de oliefondsen en daarmee de markt in zijn geheel een steun in de rug.

De aandacht verschoof dinsdag al richting de tweedaagse bijeenkomst van de Federal Open Market Committee, die woensdag wordt afgesloten met een rentebesluit. Vrijwel de hele markt heeft voorgesorteerd op een renteverhoging. De markt kijkt met name uit naar meer inzicht in de kans op een vierde renteverhoging later dit jaar en het aantal renteverhogingen in 2019.

Op dinsdag stonden in Europa op macro-economisch vlak geen belangrijke publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1771. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Olie noteerde dinsdag bij het slot op de Europese beursvloeren ruim een procent hoger.

Bedrijfsnieuws

BP steeg 2,7 procent en Shell noteerde 2,5 procent hoger. Het Franse Total kwam niet verder dan een stijging van 0,1 procent.

Het Italiaanse luchtvaart- en defensiebedrijf Leonardo heeft een order binnengehaald van de Amerikaanse luchtmacht ter waarde van 376 miljoen dollar. De opdrachtsom kan echter oplopen naar 2,4 miljard dollar. Het aandeel Leonardo won 2,4 procent hoger.

Het Britse Next won 7,7 procent. De resultaten van Next schoten tekort, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets, maar de outlook werd verhoogd.

Novartis meldde in Zwitserland 2.000 banen te willen schrappen. De farmaceut steeg 1,7 procent.

Luchtvaartmaatschappijen leverden in. Zo verloor Air France-KLM 3,5 procent en Deutsche Lufthansa zelfs 5,2 procent. De oplopende olieprijs zet vermoedelijk druk op de sector, omdat arbeids- en brandstofkosten de grootste kostenposten van een luchtvaarder zijn.

BMW verloor 5,4 procent, nadat de Duitse autofabrikant met een winstwaarschuwing kwam. Sectorgenoten stonden eveneens onder druk. Daimler verloor 2,5 procent en Volkswagen daalde 1,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.922,18 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Weinig reuring op Damrak voorafgaand aan Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag in aanloop naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve vrijwel vlak gesloten.

De AEX daalde fractioneel naar 552,35 punten.

De markt lag volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij de hele dag wat onder druk, hoewel de volumes niet heel groot waren.

Een specifieke reden zag Schutte niet. Het einde van het kwartaal nadert en vanavond is er nog de Fed, aldus de beleggingsadviseur. "Maar het besluit [van de Fed] staat vast", meent Schutte.

De hele markt rekent vanavond op een renteverhoging en de aandacht gaat dan ook vooral uit naar de toekomst. Gaat de Fed in december nogmaals verhogen en wat zijn de plannen voor 2019? "Daar kan nog een verrassing komen", aldus Schutte.

Verder merkte Schutte "een tikkie" in de energiewaarden op en stond de halfgeleidersector onder druk door wat negatieve analistenrapporten op dinsdagavond. De financials, die de afgelopen dagen goed lagen, wisten dit niet door te zetten, zei de beleggingsadviseur.

De euro/dollar werd woensdag bij het slot van de Europese aandelenhandel verhandeld op 1,1747. Voorbeurs was dit nog 1,1762.

Olie werd ruim een half procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Altice woensdag aan de leiding met een koerswinst van 1,8 procent. Unibail won 1,7 procent. RELX werd een half procent duurder en sectorgenoot Wolters Kluwer won 0,9 procent.

Tegenover deze winsten stond ASML met een verlies van 0,4 procent. UBS verlaagde het koersdoel voor de chipmachinemaker met 10 euro naar 200,00 euro vanwege tegenwind op de korte termijn. De analisten verlaagden hun taxaties voor de investeringen in de chipsector. Voor de lange termijn blijft UBS positief over ASML en werd het koopadvies gehandhaafd.

Daarbij wees sales trader Albert Buysing Damse van ING nog op twee negatieve analistenrapporten van Raymond James en Morgan Stanley voor de chipsector.

Aegon leverde 1,1 procent in en ArcelorMittal 1,4 procent. Signify daalde 4,4 procent. Signify is al dagenlang de kop van Jut, maar marktkenners tasten in het duister over het waarom.

In de AMX ging Air France-KLM aan kop met een winst van 1,5 procent. GrandVision steeg 1,3 procent.

Adyen, sinds kort onderdeel van de AMX, liet vanmiddag bij hoge volumes een kortstondige daling zien van ruim 30 euro, om vervolgens weer heel vlot te herstellen. "Mogelijk een fat finger", zei handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. Uiteindelijk sloot het aandeel een half procent hoger.

Daarentegen leverde AMG 2,1 procent in en PostNL 1,9 procent.

In de AScX deed Kiadis Pharma het goed met een stijging van 9,0 procent. Analisten van Jefferies denken dat het concern al spoedig een positieve response kan ontvangen van toezichthouders voor ATIR101, een middel om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken. Volgens Jefferies onderschatten beleggers het marktpotentieel van ATIR101 in Europa.

Vastned won 2,0 procent, maar Nedap daalde 2,7 procent. Pharming leverde 3,4 procent in.

Basic-Fit steeg 0,8 procent. Handelaar Van der Pol van Mijn-Effecten wees op een rapport van Kempen, dat Basic-Fit van de verkooplijst haalde. Het koersdoel werd sterk opgetrokken, van 11,00 naar 30,00 euro.

FNG noteerde 3,8 procent lager. De acquisitie van Henkelman Groep is in lijn met het bewezen recept van de moderetailer van verticale integratie in haar kledingdivisie, die al opereert via verkoopkantoren in Turkije, India en Hong Kong, zo stelde analist Giel-Jan van Triest van ING woensdag in reactie op de overname.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen ongeveer 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag licht hoger gesloten, in een markt die wachtte op het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdagavond.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,3 procent hoger op 385,04 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,1 procent naar 12.385,89 punten. De Franse CAC 40 zette een plus neer van 0,6 procent met een stand van 5.512,73 punten. De Britse FTSE 100 eindigde grofweg vlak op 7.511,49 punten.

Het rentebesluit van de Federal Reserve wordt vanavond om acht uur bekendgemaakt, gevolgd door een commentaar van voorzitter Jerome Powell. De financiële markten zien dit als een belangrijk richtpunt.

"De markt houdt al rekening met een renteverhoging. En daarom gaat het vandaag vooral om de dot plot, de projecties van de Federal Reserve", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News. "Als de Fed bijvoorbeeld van drie renteverhogingen in 2019 teruggaat naar twee, dan schat ik in dat de dollar daalt en de euro door de 1,18 dollar heengaat. Het is vandaag vooral van belang te zien welke richting de zogeheten 'doves' kiezen", aldus Boele.

Volgens analist Pierre Veyret van ActivTrades kan ook de bewoording die de Fed kiest over zijn monetaire beleid nog een verrassing opleveren.

Macro-economische cijfers eerder op de dag brachten de markt niet in beweging. Een toenemend aantal verkochte nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten maakte weinig indruk.

Eerder woensdag bleek het Franse consumentenvertrouwen in september te zijn gedaald tot het laagste punt in ruim twee jaar.

De euro/dollar noteerde op 1,1746. Bij begin van de handelsdag bewoog het muntpaar ook nog op 1,1766 en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1767 op de borden.

Olie noteerde woensdag lager, na een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Die leek samen te hangen met een fors lagere benutting van de raffinagecapaciteit in de Amerikaanse olieverwerkende industrie.

Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 71,85 dollar, terwijl voor een december-future Brent 81,51 dollar moest worden neergeteld, een verlies van 0,4 procent.

Bedrijfsnieuws

De raad van commissarissen van Daimler wil de huidige CEO, Dieter Zetsche, vanaf 2021 president-commissaris maken, als opvolger van Manfred Bischoff. Zetsche stopt al in 2019 als CEO bij Daimler. Gezien de uitdagende veranderingen in de autobranche besloot het bedrijf de opvolging al in een vroeg stadium te regelen. Het aandeel Daimler steeg woensdag 0,4 procent.

Deutsche Bank stond onder druk na een bericht dat de Duitse bank had gekeken naar een mogelijke fusie met Commerzbank. Het aandeel sloot 1,4 procent lager.

Een fusie van UniCredit met de Franse bank Société Générale of Commerzbank zou van tafel zijn. De Italiaanse bank kijkt nu naar een fusie met ABN AMRO of het Britse Lloyds, meldde de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore op basis van "bronnen in de financiële gemeenschap". Ook de naam ING viel als derde mogelijke fusiepartner van de Italiaanse bank. Het aandeel UniCredit sloot woensdag 0,5 procent lager, ABN AMRO eindigde 0,4 procent lager en ING leverde 0,5 in.

Banco Santander sloot 0,2 procent hoger in Madrid. De Spaanse bankreus meldde dinsdagavond Adrea Orcel te hebben aangesteld als nieuwe CEO. Orcel leidde eerder de zakenbank van UBS.

Royal Dutch Shell zou in gesprek zijn over een belang in een noordelijk olie- en gasproject van de Russische staatsenergiereus Gazprom Neft, meldde persbureau Reuters. Het Tazovski-veld is relatief klein, maar het zou de eerste investering van Shell in Rusland zijn sinds de Westerse sancties die in 2014 werden opgelegd voor het annexeren van de Krim door de Russen. Shell eindigde 0,5 procent lager.

Grote bierbrouwers sloten deals. AB InBev tekende een contract met Sapporo Breweries en wordt daarmee tien jaar lang de enige distributeur voor het Japanse bierbedrijf in China. Heineken daarentegen sloot een licentieovereenkomst met Molson Coors voor twee biermerken in Rusland: Miller Genuine Draft en Staropramen. "Een unieke kans" om de positie op de Russische biermarkt uit te bouwen, volgens het bierconcern. De licentie ligt nu nog bij rivaal AB Inbev Efes. AB Inbev verloor 0,4 procent, Heineken won 0,1 procent.

ASML verloor 0,4 procent. UBS verlaagd het koersdoel van 210,00 naar 200,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. De analisten voorzien op korte termijn tegenwind, maar blijven vertrouwen houden in de onderneming uit Veldhoven. UBS rekent erop dat ASML tijdens de beleggersdag in november een positieve outlook voor 2025 zal afgeven.

Tussenstanden Wall Street

Wall Street boekte rond het sluiten van de Europese beurzen bescheiden winsten. De Dow Jones index steeg woensdag 0,3 procent naar 26.561,00 punten, de breder samengestelde S&P 500 index klom 0,3 procent naar 2.923,15 punten en de Nasdaq index won 0,3 procent op 8.033,07 punten.
--

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
TomTom uitblinker op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag overwegend hoger gesloten, profiterend van cijfers die de kracht van de Amerikaanse economie bevestigden, terwijl TomTom uitblonk nadat het bedrijf een divisie in de etalage zette.

De AEX sloot 0,2 procent hoger op 553,75 punten, de Midkap-index steeg 0,6 procent. De AScX verloor 0,9 procent.

Beleggers reageerden op de renteverhoging van de Federal Reserve woensdagavond, die geen verrassingen bood, maar die uiteindelijk wel de koersen op Wall Street deed dalen. Donderdag gaat Wall Street weer omhoog.

Volgens vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management is er wat ontspanning na de geruststellende uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell over de Amerikaanse economie, waarbij de centrale bank de raming voor de economisch groei dit jaar verhoogde van 2,8 naar 3,1 procent. Dat werd donderdag werd bevestigd door een sterk economisch groeicijfer in het tweede kwartaal en een flink meevallend cijfer voor de orders voor duurzame goederen.

Die ontspanning was ook wel broodnodig, volgens Vermeulen, na alle onrust, onder andere rond de handelsoorlog van Amerika met China.

"Trump houdt vandaag in elk geval even zijn mond, gezien de andere dingen die er in zijn leven spelen", zei de vermogensbeheerder. De aandacht van de Amerikanen is donderdag gericht op de hoorzitting over de kandidaat van president Trump voor het Hooggerechtshof, die zich moet verweren tegen beschuldigingen van seksueel misbruik.

De afgelopen dagen was er vooral aandacht voor de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China.

De onrust over de begrotingsplannen van de nieuwe regering in Italië, die de koersen van Italiaanse staatsleningen en ook de Italiaanse banken onder druk kunnen zetten, bleven donderdag nog wel spelen, zei Vermeulen. De markt is bepaald niet stabiel te noemen. "We zitten dichtbij de toppen. Er moet toch een keer een correctie komen", aldus de vermogensbeheerder.

De euro werd verhandeld op 1,1671. De olieprijs steeg tot 0,5 procent.

De beurzen stegen na de Amerikaanse macro-economische cijfers die sterk waren. Het uitzonderlijk sterke groeicijfer van 4,2 procent in het tweede kwartaal werd bevestigd en de vraag naar duurzame goederen steeg in augustus met 4,5 procent. Wel werden er vorige week meer nieuwe werkloosheidsuitkeringen aangevraagd dan verwacht.

In de eurozone daalde het algemene economische sentiment en ook het consumentenvertrouwen. In Duitsland kreeg de consument echter juist iets meer vertrouwen, terwijl de inflatie opliep naar het hoogste niveau in zeven jaar.

Stijgers en dalers

In de AEX eindigden dertien van de vijfentwintig fondsen met winst, maar de uitslagen waren veelal beperkt.

Altice bouwde de winst van de ochtend uit en sloot 4,5 procent hoger. RELX klom 1,6 procent en KPN 1,3 procent.

De grootste daler was Randstad, met een verlies van 2,6 procent. Kepler Cheuvreux verlaagde het advies naar Reduceren en het koersdoel van 59,00 naar 41,00 euro. Het aandeel is volgens de analist met 8,6 keer de EBITDA hoger gewaardeerd dan het historische gemiddelde van 7,5 keer.

Verder verhoogde ING het koersdoel voor Vopak van 36,00 naar 45,00 euro met een onveranderd Houden advies. Het aandeel leverde desondanks 0,4 procent in. Barclays trok het koersdoel voor AkzoNobel op met 7 euro naar 88,00 euro. Het advies bleef Gelijkgewogen. Het aandeel sloot nagenoeg vlak.

De grote blikvanger op het Damrak was donderdag TomTom. Het aandeel klom ruim 18 procent, en maakte daarmee een flink deel goed van de koersdaling van vorige week, toen een groot contract voor concurrent Google nog als "dodelijk" voor de navigatiespecialist werd beoordeeld.

TomTom kondigde donderdag aan strategische opties te onderzoeken voor zijn divisie Telematics, en zou al veel belangstelling van kopers hebben gekregen. NIBC denkt dat er voldoende animo zal zijn voor Telematics en sluit niet uit dat een verkoop meer dan een miljard euro oplevert. Of de geschatte opbrengst inderdaad zo hoog zal zijn, wist Vermeulen niet, maar hij noemde de koerswinst van 19 procent welkom voor beleggers, inclusief de oprichters van TomTom.

Ook betaalspecialist Adyen was in trek met een koerswinst van 3,4 procent.

Air France-KLM won 1,9 procent. Nieuwbakken CEO Benjamin Smith zei tegen de Financial Times dat Air France geen staatssteun hoeft te verwachten. KLM kon een cao-akkoord melden voor het grondpersoneel.

Takeaway.com was de sterkste daler met een verlies van 3,5 procent.

Onder de kleinere aandelen ging Pharming 5,6 procent hoger, na de terugval van dinsdag. Goldman Sachs heeft inmiddels middellijk reëel en potentieel meer dan 3 procent van de aandelen, bleek uit een AFM-melding. "Dat legt een steun onder de koers", zei Vermeulen.

Basic-Fit was de grote verliezer met 9,6 procent op 29,25 euro. Investeerder 3i verkocht een belang van bijna zeven procent voor 30,50 euro per aandeel. Analisten van Bank of America Merrill Lynch hadden begin september al voorspeld dat een exit nabij was voor 3i, dat zijn beursgenoteerde investeringen meestal iets meer dan twee jaar na de beursgang verkoopt. De investeerder heeft nog 21 procent van de aandelen, waarop een lock-up rust.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong in Amsterdam wonnen de Amerikaanse beurzen circa een half procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 386,38 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.435,59 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.540,41 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.545,44 punten.

De Italiaanse aandelenmarkt viel donderdag op met verliezen in tegenstelling tot de marginaal sterkere Europese beurzen, vanwege de zorgen over een nieuwe begroting, die rond het slot van de handel staat geagendeerd. De vraag is of de behandeling hiervan echt doorgaat. Verder absorbeerden beleggers het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder.

"Als de begroting een verhoging van de overheidsuitgaven bevat, vermindert de hoeveelheid geld die de overheid beschikbaar heeft om de noodlijdende Italiaanse bankensector te ondersteunen, wat dit uiteindelijk tot een riskantere investering maakt. Daardoor kan de druk op de financials, in de nasleep van de vaststelling van de begroting, voortduren", aldus marktanalist Kathleen Brooks van Capital Index.

Zoals verwacht verhoogde de Amerikaanse centrale bank de beleidsrente van een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent naar 2,00 tot 2,25 procent. Uit de 'dot plot' bleek verder dat een ruime meerderheid van de beleidsmakers nog een vierde renteverhoging eind dit jaar verwacht, gevolgd door nog eens drie renteverhogingen in 2019.

"De aanhoudende handelsoorlog leidt tevens tot druk, nadat president Trump zijn protectionistische beleid tegen Canada en China verdedigde", aldus marktanalist Mike van Dulken van Accendo Markets.

China liet weten zijn agrarische sector verder open te stellen voor buitenlandse investeerders, zo meldde persbureau Bloomberg donderdag. De Chinese minister van landbouw Han Changfu zei dat China geen handelsoorlog met de Verenigde Staten wenst, maar daar ook niet bang voor is, volgens het bericht, dat werd overgenomen van het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Op macro-economisch vlak werd donderdag in Europa bekend dat het economisch sentiment voor de eurozone harder dan verwacht is gedaald. De index daalde naar 110,9. In augustus stond de index nog op 111,6. Er was een daling naar 111,2 voorzien. De Duitse consument kreeg juist wat meer vertrouwen.

De Duitse inflatie steeg, in een voorlopige raming, naar 2,3 procent. Het consumentenprijspeil kwam daarmee uit op het hoogste niveau in zeven jaar. "Maar nog altijd is er weinig bewijs dat de onderliggende inflatie duurzaam stijgt", oordeelde econoom Carsten Brzeski van ING.

De groei van de Duitse economie verliest vaart, zo bleek donderdag uit de analyse van de projectgroep Gemeinschaftsdiagnose in opdracht van het Duitse ministerie van economie en energie. In het conjunctuurbericht, dat is samengesteld door meerdere economische onderzoeksinstituten, wordt ook een grimmiger klimaat in de wereldeconomie gesignaleerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1671. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1697 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1740 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Italiaanse banken drukten op het sentiment in de financiële sector in Europa. UniCredit noteerde 1,7 procent lager, Banco BPM verloor 0,4 procent, terwijl Unione de Banche Italiana 2,1 procent daalde.

Thyssenkrupp won 10,2 procent. De Duitse industriële groep is van plan het bedrijf op te splitsen in twee separate beursgenoteerde bedrijven. De industriële divisies zullen worden ondergebracht in Thyssenkrupp Industrials, terwijl de resterende bedrijfseenheden in Thyssenkrupp Materials zullen worden gecombineerd.

De Britse broker IG Group verloor 12,8 procent, nadat het handelsplatform het directe vertrek van CEO Peter Hetherington aankondigde.

Het aandeel van retailgigant Hennes & Mauritz, kortweg H&M, steeg 11,1 procent, nadat de resultaten over het derde kwartaal de verwachtingen overtroffen.

Een grootaandeelhouder van de Duitse autobouwer Daimler eist dat het bedrijf zich opsplitst, zo stelde de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Flossbach von Storch, met 1,8 procent van de aandelen Daimler één van de grootste aandeelhouders van het Duitse bedrijf, wil dat Daimler zijn divisie vrachtwagens afsplitst van de autotak. Het aandeel Daimler steeg 1,2 procent.

Air France mag geen staatssteun krijgen. Dit schreef The Financial Times donderdag op basis van uitspraken van de nieuwe topman van de luchtvaartmaatschappij Benjamin Smith. Smith, die op het punt staat de onderhandelingen met de vakbonden in te gaan, vertelde volgens de krant dat de Franse president Emmanuel Macron bereid zou zijn het staatsbelang in Air France van 14 procent van de hand te doen. Het aandeel Air France-KLM steeg 1,9 procent. Deutsche Lufthansa daalde 3,4 procent.

Uitzenders Randstad en Adecco stonden onder druk na een negatief rapport van Kepler Cheuvreux en leverden respectievelijk 2,6 en 1,5 procent in.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 2.922,35 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse zorgen drukken Damrak lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,8 procent tot 549,62 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

In heel Europa domineerden vrijdag de Italiaanse begrotingsvoorstellen. De aandelenkoersen daalden, terwijl de rente op langlopende Italiaanse schulden scherp opliep. De beurs in Milaan verloor ruim drie procent. De plannen van Rome komen neer op een Italiaans begrotingstekort op zo'n 2,4 procent, "driemaal hoger dan de Europese regels", aldus analisten van KBC.

Het politieke getouwtrek over de Italiaanse begrotingsdoelstelling leidde tot druk op de euro. "Er was onenigheid binnen de Italiaanse regering over de hoogte van de doelstelling van het begrotingstekort", aldus analist Georgette Boele van ABN AMRO. "Er is inmiddels wel een overeenkomst. De doelstelling voor het tekort is nu 2,4 procent van het BBP. Dit is veel hoger dan het tekort van 1,6 procent dat de Italiaanse Minister van Financiën eerder had aangegeven. Als gevolg van deze ontwikkelingen steeg de rente op tienjaars Italiaanse staatsobligaties en daalde de euro."

De euro/dollar noteerde op 1,1618. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1625 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1641 op de borden.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat de afzetprijzen van de Nederlandse industrie in augustus 5,2 procent hoger waren dan een jaar eerder, tegenover een toename van 5,5 procent de voorgaande maand.

De Franse inflatie kwam volgens voorlopige cijfers op jaarbasis uit op 2,2 procent en om elf uur verscheen de eerste indicatie van de ontwikkelingen van de consumentenprijzen in de eurozone. Op jaarbasis stegen de prijzen in september met 2,1 procent, tegenover 2,0 procent in augustus. De kerninflatie kwam uit op 0,9 procent tegen 1,0 procent vorige maand. De verwachting lagen op respectievelijk 2,1 procent en 1,1 procent.

Het tekort op de lopende rekening van het Verenigd Koninkrijk is verder opgelopen naar een niveau boven de 20 miljard Britse pond. De Britse economische groei in het tweede kwartaal bedroeg op jaarbasis 1,2 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de persoonlijke inkomens en uitgaven in augustus in grofweg hetzelfde tempo zijn gestegen. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, stond op 2,0 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september gestegen. De index steeg van 96,2 in augustus tot 100,1 in september.

Olie noteerde vrijdag tot 1,4 procent hoger.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 1,8 procent, gevolgd door RELX met een winst van 1,3 procent.

ING Groep en ABN AMRO gaven respectievelijk 3,8 procent en 1,3 procent prijs. De Italiaanse banken gingen nog veel harder omlaag vandaag en kortstondig werd de handel zelfs stilgelegd. ING kreeg daarnaast van ABN AMRO een koersdoelverlaging te verwerken van 16,80 naar 15,60 euro bij handhaving van het koopadvies.

Shell steeg 0,2 procent. Royal Dutch Shell heeft samen met Chevron tijdens een veiling de rechten gewonnen van het Saturno olieveld in Brazilië.

Aalberts steeg 1,1 procent. ING verhoogde vanochtend het koersdoel voor Aalberts Industries van 47,25 naar 47,50 met een ongewijzigd koopadvies. Analist Tijs Hollestelle van ING ziet de huidige koerszwakte van het aandeel Aalberts als een "uitstekend koopmoment", waarbij volgens hem de fundamenten van de onderneming uit Langbroek "sterker dan ooit" zijn. De uitgevers Wolters Kluwer en RELX lagen er met koerswinsten van respectievelijk 0,8 procent en 0,6 procent eveneens sterk bij.

In de AMX won ASM International 2,7 procent, na mediaberichten dat het Chinese TLC Corp. een bod op resterende belang van ASM International in ASM PT zou overwegen. ASMI zei vanochtend tegen ABM Financial News geen commentaar te willen geven op de mediaberichten. Net voor het sluiten van de handelsdag, stuurde ASMI toch een reactie uit. De onderneming wordt naar eigen zeggen met enige regelmaat benaderd door partijen die interesse hebben in het belang in ASM PT. Uiteraard, zo stelde ASMI, bestudeert het dergelijke voorstellen en soms komt het ook tot een ontmoeting. "Maar op dit moment is er geen proces gaande ten aanzien van een mogelijke verkoop."

Takeaway.com leverde 4,1 procent in. Takeaway.com was donderdag ook al een sterke daler met een verlies van 3,5 procent.

Onder de kleinere aandelen verloor BinckBank 1,5 procent nadat concurrenten hun prijzen verlaagden. Basic-Fit steeg in nasleep van de verkoop van een belang van een grootaandeelhouder een dag eerder 0,2 procent.

BeterBed koerste 0,9 procent lager. De beddenverkoper maakte bekend zijn Spaanse dochter El Gigante del Colchón aan Evolución del Descanso te verkopen. De verkoop zal in 2019 een positief effect op het EBIT resultaat hebben van twee miljoen euro. "Beter Bed heeft met de verkoop van zijn Spaanse dochter een interessante eerste stap gezet in een strategische herziening van de activiteiten", zo stelde KBC Securities.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.918,93 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Italiaanse zorgen houden beurzen in greep

Gepubliceerd op 28 sep 2018 om 17:44 | Views: 627

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Milaan heeft vrijdag veel terrein moeten prijsgeven vanwege zorgen over de begrotingsplannen van de nieuwe Italiaanse regering. Die hadden hun weerslag op Europese bankenaandelen. Ook de meeste andere Europese beurzen verloren op de laatste handelsdag van het derde kwartaal.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent lager op 549,62 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 786,79 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs raakten tot 1,5 procent kwijt.

De hoofdindex in Milaan kelderde 3,6 procent onder aanvoering van de Italiaanse banken. De nieuwe Italiaanse regering heeft het begrotingstekort voor 2019 vastgesteld op 2,4 procent, terwijl de financiële markten hadden gehoopt dat de overheid de uitgaven zou terugdringen en het tekort rond de 2 procent zou uitkomen.

Banken verliezen

Elders in Europa waren banken ook bij de grootste verliezers. In Amsterdam was ING de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 3,8 procent. In Frankfurt verloor Commerzbank 4,8 procent en in Parijs leverde Crédit Agricole 4,3 procent in.

In de MidKap stond chipbedrijf ASMI 2,7 procent hoger. De Chinese elektronicagigant TCL overweegt volgens ingewijden een bod van 1 miljard dollar uit te brengen op het resterende belang van ASMI in ASM Pacific Technologies. ASMI staat al enige tijd onder druk van activistische beleggers om zijn volledige belang in zijn Aziatische tak af te stoten, maar het bedrijf herhaalde dat het belang strategisch is en dat er niet wordt gesproken over een verkoop.

Zorgen

TomTom was in de MidKap een grote daler met een min van 3,8 procent. De navigatiedienstverlener boekte een dag eerder een koerswinst van bijna 19 procent na aankondiging van een mogelijk verkoop van de divisie Telematics.

In Frankfurt verloor BASF 2,3 procent. Het Duitse chemieconcern verlaagde de winstverwachting voor dit jaar.

De euro stond ook onder druk door de Italiaanse zorgen. De eenheidsmunt was 1,1620 dollar waard, tegen 1,1666 dollar op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 73,32 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs tot 82,79 dollar per vat.
voda
0
Damrak start oktober optimistisch

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag goed gestart aan de nieuwe handelsmaand, nadat Amerika en Canada zondagnacht een akkoord bereikten.

De AEX won een half procent op 552,55 punten.

"De afgelopen nacht, onze deadline, hebben we een prachtig nieuw handelsakkoord met Canada bereikt, nadat we al eerder een deal met Mexico hebben gesloten. De nieuwe naam is het Verenigde Staten Mexico Canada Akkoord, ofwel USMCA. Het is een geweldige deal voor alledrie de landen”, twitterde president Donald Trump vanmiddag.

"Wat opvalt is dat het nieuwe handelsakkoord de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium intact laten, terwijl dit eerder voor Canada een no-go was", concludeerde econoom Timme Spakman van ING.

De berichtgeving uit Amerika, evenals de beweging op Wall Street, zorgde volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij voor steun. De oplopende Italiaanse zorgen hielden de markt dan weer in bedwang.

"De spread met de Bund loopt op en dat voedt de zorgen", zei Schutte over Italië. "Het voelt allemaal broos", merkte hij op en wees op de tegenwind voor de financials op de Europese beurzen.

Traditiegetrouw waren er op de eerste handelsdag van de maand de inkoopmanagersindexen voor de industrie.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone daalde van 54,6 in augustus naar 53,2 afgelopen maand. In een eerdere raming werd uitgegaan van een stand van 53,3. Econoom Chris Williamson van Markit sprak van de slechtste prestatie in twee jaar, waarbij de groei van de productie en het aantal banen vertraagde door een afname van de exporthandel.

Vanmiddag bleek ook het groeitempo van de Amerikaanse industrie gedaald, aldus ISM. Markt meldde juist een versnelling van de groei.
Econoom Williamson van Markit merkte op dat door de zorgen over een handelsoorlog en importheffingen de deelindex voor het ondernemersvertrouwen naar het laagste niveau in een jaar tijd is gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1573. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1597 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1611 op de borden.

Stijgers en dalers

In de AEX was ASML koploper met een koerswinst van 2,5 procent. Schutte wees daarvoor op een verhoging van investeringen door Intel, wat wellicht een signaal is dat de sector er niet zo slecht voorstaat als afgelopen weken werd gevreesd. Philips volgde met 1,1 procent.

De grootste daler was Ahold Delhaize met 1,9 procent, terwijl AkzoNobel 1,3 procent inleverde.

Ahold Delhaize stelde per direct Wouter Kolk aan als topman van het bedrijf in Europa en Indonesië. Kolk zou aanvankelijk pas over drie maanden worden aangesteld. Volgens CEO Frans Muller van Ahold Delhaize werd Kolk per direct aangesteld, om de groeimogelijkheden in Europa volledig te kunnen benutten. De zorgen over oplopende concurrentie in Amerika blijft Ahold Delhaize volgens Schutte evenwel parten spelen.

In de Midcap was Besi de uitblinker met een koersstijging van 7,0 procent. Naast Intel meent Schutte dat er ook sprake is van short-codering, gezien het relatief hoge handelsvolume in het aandeel Besi.

Bodemonderzoeker Fugro werd 3,7 procent duurder. Sectorgenoten SBM Offshore en Boskalis deden het ook goed, terwijl deze aandelen volgens Schutte vorige maand nog moeilijk lagen. Daarbij meldde Boskalis ook een nieuwe opdracht ter waarde van 80 miljoen euro.

AMG en PostNL leverden 2,3 en 3,5 procent in. Een stap slechter nog deed Air France-KLM het. De luchtvaartmaatschappij daalde 4,0 procent. Concurrent Ryanair kwam vanochtend met een winstwaarschuwing. De prijsvechter kampt met stakingen, maar ook met hogere brandstofprijzen.

In de AScX won Van Lanschot Kempen 3,7 procent en ging Basic-Fit 2,2 procent hoger. Pennystock Pharming werd 5,4 procent goedkoper. Sectorgenoot Kiadis Pharma daalde 1,9 procent.

Onder de kleinere aandelen leverden Alumexx en DGB Group 3,7 en 4,6 procent in.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel stegen de koersen in New York met een half tot een heel procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen eindigen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend hoger geëindigd, nadat beleggers een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en Canada aangrepen om aandelen op te pikken die vorige week waren gedaald.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 383,94 punten, de Duitse DAX won 0,7 procent op 12.339,03 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.506,82 punten.

De Britse FTSE 100 deelde niet in het optimisme en eindigde 0,2 procent lager op 7.495,67 punten.

De markt haalde steun uit het nieuws dat de Verenigde Staten en Canada zondag alsnog een deal bereikten over een herziening van het vrijhandelsakkoord. Daarmee treedt Canada toe tot het akkoord dat de VS en Mexico eind augustus al bereikten. Het nieuwe akkoord, dat de North American Free Trade Agreement (Nafta) vervangt, kreeg de naam U.S.-Mexico-Canada Agreement. Canada deed onder meer op het vlak van landbouw grote concessies, waardoor Amerikaanse boeren eenvoudiger toegang krijgen tot de Canadese markt. Het nieuws zorgde maandag voor winsten op Wall Street.

Nadat september de Amerikaanse aandelenmarkten records bracht, maar Europese beurzen liet worstelen met de handelsoorlog en de oplopende Amerikaanse rente, blijven deze factoren ook in het vierde kwartaal beleggers beïnvloeden, verwacht marktanalist Michael Hewson van CMC markets.

Traditiegetrouw waren er op de eerste handelsdag van de maand de inkoopmanagersindexen voor de industrie. Het cijfer voor de eurozone daalde van 54,6 in augustus naar 53,2 afgelopen maand, nog iets lager dan de eerdere raming. Econoom Chris Williamson van Markit sprak van de slechtste prestatie in twee jaar, met afnemende export die de productie- en banengroei afremde. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk was er wel een groeiversnelling.

Ook het groeitempo van de Amerikaanse industrie daalde, volgens ISM, maar Markit meldde juist een versnelling. Wel daalde het ondernemingsvertrouwen tot het laagste peil in een jaar, door zorgen over importheffingen, meldde Williamson van Markit.

Vrijdag ging de Europese beurzen nog onderuit op zorgen over Italië. De Italiaanse beurs bleef ook maandag onder druk staan, nu de regering aanstuurt op begrotingstekorten die te hoog zijn volgens de Europese richtlijnen en daarom een botsing voorspellen met de EU. Ook zouden de economische groeiramingen volgens sommige analisten te optimistisch zijn. De beurs in Milaan sloot 0,5 procent lager. De rente op tienjarige Italiaanse staatsleningen liep eerder op de dag op, maar eindigde minder dan 1 basispunt hoger op 3,07 procent.

Ook krantenkoppen over Brexit blijven de aandacht trekken van beleggers, met het partijcongres van de Conservatieve partij deze week en druk op premier Theresa May nadat haar Chequers-plan voor de scheiding van de Europese Unie door Europese leiders werd afgeserveerd.

Intussen daalde de werkloosheid in de eurozone van 8,2 in juli naar 8,1 procent augustus. Dat zijn nog altijd 13,2 miljoen werklozen, hoewel 102.000 minder dan in juli. De Duitse detailhandelsverkopen waren in augustus 0,3 procent hoger dan een maand eerder en groeiden op jaarbasis met 3,3 procent.

De euro/dollar daalde naar 1,1571. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1580 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1604 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Italiaanse banken stonden onder druk. Intesa Sanpaolo verloor 4,5 procent en Unicredit leverde 2,3 procent in. De Franse bank BNP Paribas daalde 1,6 procent en ook Banco Santander verloor 1,0 procent in Madrid.

Danske Bank steeg 0,4 procent. De Deense bank heeft per direct Jesper Nielsen benoemd tot bestuurslid en interim-CEO, na het vertrek van CEO van Thomas Borgen vanwege het witwasschandaal bij een filiaal in Estland.

Prijsvechter Ryanair werd negatiever over het huidige boekjaar en gaf een winstwaarschuwing: de winst wordt dit jaar 12 procent lager ingeschat, door hogere olieprijzen en stakingen. Het aandeel sloot 12,5 procent lager. Sectorgenoot easyJet verloor 7 procent en ook Air France-KLM werd 4 procent minder waard.

Linde AG won 6,3 procent, nadat het bedrijf goedkeuring kreeg van Chinese mededingingsautoriteiten voor de fusie met Praxair, dat 4,9 procent meer waard werd.

De aandelen van autofabrikanten stegen, na positieve verkoopcijfers. Fiat Chrysler klom 2,3 procent, Saab 2,7 procent en Daimler 0,8 procent.

Guido Kerkhoff wordt de nieuwe CEO van ThyssenKrupp. Het nieuws werd niet positief ontvangen. Het Duitse staalbedrijf verloor dik 4 procent.

Royal Dutch Shell en vier partners besloten definitief 31 miljard te investeren in een Canadees vloeibaar aardgasproject, meldde persbureau Bloomberg. Het aandeel Shell sloot 0,8 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het sluiten van de Europese beurzen in de groene cijfers, geholpen door het handelsakkoord met Canada.

De S&P 500 index klom 0,6 procent tot 2.932,32 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag lager gesloten, na een dag zonder veel nieuws waarop bestaande zorgen over onder andere Italië en Brexit de overhand leken te hebben.

De AEX index sloot 0,6 procent lager op 549,33 punten. De Midkap index verloor 0,4 procent. De smallcaps werden 0,2 procent meer waard met als uitblinkers Wessanen en Pharming.

"Het was een dag zonder veel nieuws, waar ik verder niet veel van kan maken", zei vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management.

Zorgen over de Italiaanse begroting voor volgend jaar, die aankoerst op een groter dan verwacht tekort, lieten de rentes op Italiaanse staatsobligaties in de ochtend verder stijgen. De financials in de AEX stonden daardoor onder druk. Een afwaardering voor Philips duwde de index nog wat verder omlaag.

Oliereus Royal Dutch Shell leverde zijn ochtendwinst in, nadat de sterke stijging van de olieprijs op maandag niet doorzette.

De prijs van een vat ruwe Brent steeg maandag met bijna 3 procent naar 84,95 dollar, de hoogste prijs sinds november 2014. Dinsdag ging daar een dubbeltje vanaf, tot 84,88 dollar.

"De olieprijs bleef hangen na de sterke stijging van maandag, en de euro/dollar schommelde rond hetzelfde niveau. Dat geeft de stemming wel een beetje weer", zei Vermeulen. Volgens de vermogensbeheerder zit de beurs even gevangen in een bandbreedte tussen 538 en 555 punten voor de AEX. Het wachten is op goed nieuws dat een deel van de zorgen kan wegnemen. "We moeten er even doorheen", aldus Vermeulen.

Op macro-economisch vlak bleef het dinsdag rustig. De producentenprijzen in de eurozone stegen met 4,2 procent in augustus, na de 4,3 procent stijging van juli, meldde Eurostat. Economen rekenden op een lagere prijsinflatie van 3,9 procent.

In de Verenigde Staten bleek het groeitempo in de regio New York in september flink gedaald, meldde ISM.

De euro/dollar noteerde op 1,1557. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1579 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1571 op de borden.

Stijgers en dalers

Onder de overwegend roodgekleurde hoofdfondsen was Philips de grootste daler met een verlies van 3,5 procent, nadat Credit Suisse het advies verlaagde van Outperform naar Neutraal, omdat de huidige waardering weinig ruimte zou overlaten voor een verdere koersstijging. Het koersdoel werd wel met 1 euro verhoogd naar 40,00 euro. Daar zakte het aandeel dinsdag ruim onder, met een slotkoers van 38,23 euro.

Verzekeraars stonden meer onder druk dan de banken. ASR Nederland en NN Group verloren 1,2 procent, Aegon leverde 0,4 procent in en ING zakte 0,25 procent. ABN AMRO kon juist 0,8 procent bijschrijven.

Zwaargewicht Unilever trok de index verder omlaag met een verlies van 1,0 procent. De levensmiddelengigant werd door Jefferies van de kooplijst gehaald. Het nieuwe advies is Houden.

Royal Dutch Shell profiteerde niet lang van een opleving van de olieprijzen en sloot vrijwel vlak. De oliereus rondde de verkoop van zijn downstream activiteiten in Argentinië af en besloot definitief tientallen miljarden te investeren in vloeibaar aardgas in Canada.

Heineken zakte 0,6 procent. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor de brouwer vanwege valutaschommelingen, maar voorziet wel sterke verkoopcijfers dankzij de hete zomer in Europa.

AkzoNobel won 0,5 procent. Het chemieconcern keert nog eens 5,5 miljard euro uit aan de aandeelhouders, nu de verkoop van Specialty Chemicals een feit is. De uitkering vindt deels in contanten en deels in de vorm van een omgekeerde aandelensplitsing plaats.

In de AMX zag TomTom de koers aan het einde van de handelsdag oplopen nadat het bedrijf bekendmaakte dat zijn belangrijke contract met PSA, de fabrikant van onder andere Peugeot, verlengd is en dat het onder andere verkeersinformatie gaat leveren aan de Duitse sectorgenoot BMW. Het aandeel steeg 3,6 procent.

Halfgeleiderfonds Besi klom 0,6 procent. Het aandeel is sinds mei vorig jaar met 60 procent gedaald. Analist Albert Jellema van ProBeleggen voorziet in de loop van 2019 herstel en noemt het aandeel een koopkandidaat voor beleggers met een langere adem.

Fugro verloor 0,8 procent, ondanks een positief rapport van NIBC. "Een sprong in seismisch onderzoek" is een signaal dat olie- en gasbedrijven weer gaan investeren om nieuwe bronnen te zoeken. Dat voorspelt groei voor dienstverleners in deze sector.

Bij de Smallcaps was Pharming weer volatiel, dit keer met een koerswinst van 4 procent. Sinds het verkoopadvies van Kempen en een tegenvaller in de productontwikkeling in de VS blijft de koers van het biotechfonds flink op en neer stuiteren.

Wessanen hielp de kar met smallcaps trekken met een koerswinst van 3,5 procent.

Veevoederbedrijf ForFarmers sloot 0,2 procent hoger nadat de overname van Van Gorp Biologische Voeders werd afgerond. De kleine uitbreiding past volgens KBC Securities in de toenemende vraag naar biologische veevoer.

Lokaal fonds Curetis steeg 11 procent, nadat de specialist in moleculaire diagnostiek 20 miljoen euro aan financiering veilig stelde bij het Amerikaanse Yorkville Advisors Global.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese aandelenhandel noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, gedrukt door zorgen over de begrotingen van Italië en Griekenland, maar na een dag met rode cijfers viel het uiteindelijke verlies mee.

De STOXX Europe 600 index sloot 0,5 procent lager op 381,94 punten. De Duitse DAX daalde 0,4 procent naar 12.287,58 punten. De Franse CAC verloor 0,7 procent tot 5.467,89 punten. De Britse FTSE zakte 0,3 procent naar 7.474,55 punten.

De beurs van Athene daalde 1,5 procent, terwijl de Italiaanse hoofdindex FTSE MIB het verlies beperkte tot 0,2 procent.

De vrees voor een sluimerende eurozonecrisis kreeg dinsdag een verse impuls, met de Italiaanse premier Guiseppe Conte, die de toewijding van het land aan de euro bevestigde, nadat een parlementslid voor de regeringspartij Lega de markt verblufte door te zeggen dat het land misschien beter af is buiten de muntunie.

"Waarschijnlijk is dit spierballenvertoon in de hoop om de grenzen op te rekken van wat de EU zal toestaan, en het basisscenario blijft dat de huidige relatie hierdoor uiteindelijk niet echt verandert", stelde marktanalist David Cheetham van XTB Limited.

Maandag kreeg de Italiaanse minister Giovanni Tria een koele ontvangst in Brussel, toen hij de plannen voor het begrotingstekort probeerde te slijten die de Europese regels oprekken. Italië moet medio oktober een complete begroting indienen in Brussel.

De beurs in Athene stond onder druk nadat de Griekse regering zijn eigen conceptbegroting voor 2019 indiende bij het parlement, met twee verschillende scenario's, afhankelijk van de vraag of de regering wel of niet de pensioenen verlaagt. Het land probeert zijn schuldeisers te overtuigen dat dit niet nodig is.

De Britse premie Theresa May ligt intussen onder vuur voor haar plan om de instroom van laaggeschoolde immigranten te beperken na de Brexit, wat leidde tot een oplaaiend debat in het Europese parlement. May spreekt woensdag op haar eigen partijcongres.

Europese aandelen zakten ook omdat beleggers opnieuw ongerust raakten over het handelsklimaat, met name de patstelling tussen China en de Verenigde Staten. Daarbij is er vrees dat het IMF zijn verwachtingen voor de mondiale groei komende week neerwaarts bijstelt.

Macro-economisch was het rustig. De producentenprijzen van de eurozone over augustus stegen met 4,2 procent op jaarbasis, na eren stijging van 4,3 procent in juli. Een prijsstijging van 3,9 procent werd voorzien.

Olie noteerde vlak. Een november-future West Texas Intermediate stond 0,1 procent lager op 75,24 dollar, terwijl voor een december-future Brent 85,00 dollar moest worden neergeteld, nagenoeg hetzelfde als de settlement van maandag.

De euro/dollar noteerde dinsdag op 1,1556. Bij begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1548 en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1579 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Banken hadden het dinsdag te verduren, met verliezen van bijna drie procent voor het Spaanse BBVA en 3,6 procent voor het Scandinavische Nordea. Credit Suisse gaf 1,8 procent prijs.

Bouwmaterialenfabrikant Ferguson verloor 6,6 en was daarmee één van de grootste dalers, nadat het bedrijf 72 miljoen dollar aan reorganisatiekosten aankondigde, omdat de Britse activiteiten veel tegenwind ondervinden.

Ryanair vervoerde in september meer passagiers, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Het aandeel daalde 1,2 procent, nadat de koers op maandag al onder druk stond na een winstwaarschuwing.

Autofabrikanten wonnen terrein. Daimler steeg 2,0 procent en BMW won 0,7 procent, nadat de Duitse regering besloot om de rekening voor het schoner maken van dieselauto's neer te leggen bij de fabrikanten.

In Amsterdam noteerde AkzoNobel een half procent hoger na de aankondiging van een extra kapitaalteruggave van 5,5 miljard euro.

Halfgeleiders deden het ook goed, met een winst van 1,8 procent voor STMicroelectronics en 3,2 procent voor Infineon.

Tussenstanden Wall Street

De S&P 500 stond dinsdag procent 0,1 procent hoger 2.928,05. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en de Nasdaq Composite daalde 0,1 procent.

--

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,95  -4,41  -0,51%  12:36
 Germany40^ 17.727,50 -0,62%
 BEL 20 3.814,90 -0,31%
 Europe50^ 4.917,60 -0,38%
 US30^ 37.622,64 -1,03%
 Nasd100^ 17.276,57 -1,55%
 US500^ 4.988,46 -1,20%
 Japan225^ 37.365,98 -1,67%
 Gold spot 2.381,61 +0,09%
 EUR/USD 1,0659 +0,14%
 WTI 81,52 -0,68%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,44%
Heineken +2,00%
Pharming +1,21%
Nedap N.V. +0,97%

Dalers

AMG Critical ... -3,27%
ADYEN NV -2,48%
TomTom -2,34%
FASTNED -2,08%
RENEWI -2,06%