Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Energie Transitie in EU

838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 38 39 40 41 42 » | Laatste
izdp
0
Ja en al decennialang winnen de boeren het bij de waterschappen.
Ondanks alle experts die al net zo lang ervan gruwen.
Politiek en waterbeheer?
Welnee, die smijten na Wilnis er wat miljarden naar toe.
De burger betaalt wel en het waterschap verhoogt hun belasting wel.
Om hogere dijken te maken.
Een schijnveiligheid.
Langdurige regen in die badkuip is inmiddels gevaarlijker dan de bedreiging van de grote rivieren.

Hier denk ik wel eens vertelt hoe de boeren de dupe waren van het vergeten over het hoe en waarom van het waterpeil.
Dat was een hele dure les.
Boerderijen zakten scheef en sommigen moesten worden afgebroken.
Maar geen nood, nu zorgt het waterschap eerst dat dat niet gebeurt voor ze weer gaan verlagen.
Want ja, ze gaan er nog steeds mee door.
Ik zit boven NAP in die badkuip ook onveilig te wezen.
Door de hogere dijken die de afvoer naar het boezemwater onmogelijk hebben gemaakt.
Het boezemwater wat een normaal peil kent van nb -0,45 cm.
Dus mocht ooit weer eens penibel en ik echt ga onderlopen, dan komt er een machine die heel rap de dijk voor een stuk sloopt.
haas
0
het is pompen of verzuipen?:)
de meest naoorlogse woningbouw is gerealiseerd in "polders"
Ik woon zelf -/- 3.5 NAP

Dus maar emigreren naar hogere gebieden ?

izdp
0
Inderdaad pompen, veel reservecapaciteit en nog belangrijker afvoerwegen.
Dus zo snel mogelijk een tegelbelasting invoeren ;-)
Zelf hink ik op de gedachte om 'drijvend' te bouwen.
Dus bouwen op een kelder drijvend op het grondwaterpeil.
haas
1
interessant leesvoer voor het weekend: goed overzicht
----------------------------------------------
Grote klimaatopgave raakt iedereen
Het kabinet heeft ambitieuze klimaatdoelen voor Nederland uitgesproken. De
uitstoot van broeikasgassen dient in 2030 met 49% te zijn gedaald ten opzichte
van het referentiejaar 1990. Deze doelstelling zal in 2018 vertaald worden in een
nieuw klimaatakkoord en worden verankerd in een klimaatwet. De
energietransitie in Nederland kent een belangrijke extra dimensie: de gaswinning
in Groningen wordt teruggedraaid tot nul en ook daar is 2030 het doeljaar.
www.ing.nl/media/ING_EBZ_zicht-op-kli...
DeZwarteRidder
1
Het beste van De Telegraaf

Marijn Poels (42) onderzoekt in nieuwe film waarom zijn critici zo boos op hem zijn
’Linkse’ filmmaker bedolven onder woede na kritische docu over klimaathype

Door Wierd Duk
Updated 1 uur geleden
Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

Documentairemaker Marijn Poels (42) werd overstelpt met woedende reacties toen hij een kritische documentaire maakte over de klimaathype. Poels besloot in een nieuwe film te onderzoeken waarom zijn critici zo boos op hem zijn. Wat schuilt er achter de neiging van politiek-correct ’links’ om andersdenkenden de mond te snoeren? ’Waarom mag ik niet denken wat ik denk?’

Kort nadat filmmaker Marijn Poels (42) vorig jaar zijn film over het klimaat - The Uncertainty Has Settled - in een volle zaal in Berlijn in première had laten gaan, kreeg hij een vreemd telefoontje. In zijn klimaatdocumentaire stelt Poels vragen bij de huidige onrust rond de opwarming van de aarde. Hij laat er onder anderen gerenommeerde wetenschappers in aan het woord - onder wie de stokoude wis- en natuurkundige Freeman Dyson - die de klimaatmodellen, zoals ook het KNMI die hanteert, verwerpen als ondeugdelijk.

Hysterie

Poels’ conclusie: de klimaathysterie is vooral een hype van politici en lobbyisten. „Zo is nog altijd niet bewezen dat mensgemaakte CO2 schuld heeft aan de opwarming van de aarde.”

Toen kwam het telefoontje. „Een man, die beweerde dat hij voor Greenpeace werkte, sommeerde mij om mijn film uit roulatie te halen. ’Voordat je echt in de problemen komt. Besef je niet welke risico’s je loopt?”’

De hele avond spookte dat gesprek door Poels’ hoofd. „Waarom zou iemand zoiets doen? Wat is er nou gevaarlijk aan zo’n film?”

"Waarom zou iemand zoiets doen? Wat is er nou gevaarlijk aan zo’n film?"

Al snel maakte Poels’ naïviteit plaats voor verbijstering. Hij kreeg afzeggingen van filmfestivals, die normaal gesproken elke documentaire van hem in hun programma opnemen - hij maakte er al 54, meest over sociale en mensenrechten-thema’s in ontwikkelingslanden. De organisatoren zaten niet te wachten op een politiek incorrecte, klimaatkritische film, zeiden ze. Poels, die zichzelf een ’linkse jongen’ noemt: „Zolang ik voor eigen parochie preek, ben ik welkom. Maar nu ik een kritisch geluid liet horen, durfden ze het niet aan.”

Bij een vertoning in München waar veel vertegenwoordigers van de ’groene kerk’ aanwezig waren, bleef het doodstil, vertelt Poels. „Ik dacht: ’Oh jee’. Bij de aftiteling: geen applaus, drie minuten stilte. Ik loop naar voren, maak een grapje: ’Tomaten, eieren? Zegt u het maar’. Toen stond er een man op, die zei: ’Wie ben jij eigenlijk? Welke academische titel heb jij? Ik ben chemicus en deze film slaat nergens op. Hoe durf je! Dit is gevaarlijk!’ Hij beende de zaal uit en iedereen begon te klappen. Daar sta je dan, alleen, voor tweehonderd mensen. De helft van de zaal liep weg. Met de blijvers heb ik nog wel een redelijk gesprek kunnen voeren.”

Die ervaring was een eyeopener. „Kennelijk weigeren veel mensen een open debat aan te gaan. Dat is de situatie waar we nu in zitten.”

Fascist

Poels besloot dat zijn volgende film over het wezen van politieke correctheid moest gaan: waarom mag hij niet denken wat hij denkt? Waarom hangt rond zoveel maatschappelijk-politieke thema’s - klimaat, immigratie/integratie, islam, Rusland, Trump, de EU, de multiculturele samenleving, ’diversiteit’ - zo’n hardnekkig taboe op een afwijkend geluid? En waarom is de stemming in veel westerse landen over deze kwesties zo opgefokt?

Op campussen in Noord-Amerika saboteren extreem-linkse studenten colleges van docenten wier denkbeelden hen niet aanstaan. Onafhankelijke denkers, zoals de Canadese cultuurcriticus Jordan Peterson, worden openlijk besmeurd en fysiek geïntimideerd.

haas
1
@DZR: tsja klokkenluiders zijn niet welkom, kritici evens niet
===============================================================
onderstaand geeft aan: Hetgeld moet rollen:)
==================================================
Vanaf 2019 gaat er jaarlijks 100 miljoen euro van de overheid naar woningcorporaties. Het geld is bedoeld voor de verduurzaming van huurwoningen, welke volgens het klimaatakkoord in 2050 gasloos en duurzaam moeten zijn.

108 miljard euro
In mei dit jaar bleek uit een berekening van koepelorganisatie Aedes dat woningcorporaties maar liefst 108 miljard euro moeten neertellen voor de verduurzaming van sociale huurwoningen. Dit komt neer op bijna € 52.000,- per woning. Het hoge bedrag is nodig om een woning duurzaam te renoveren, gasloos te maken en een nieuwe duurzame keuken en badkamer te plaatsen. Vanwege de hoge investeringen vroegen de woningcorporaties al eerder om extra geld van het rijk. Dit geld komt er nu, melden bronnen rond het kabinet aan RTL Nieuws.

www.huurwoningen.nl/nieuws/overheid-g...
[verwijderd]
2
We zullen isolatie hard nodig hebben tijdens de climate change naar een winters klimaar, ook in de zomer.
Afrika heeft alvast een voorproefje gekregen, van wat ons komende decennia te wachten staat.
Als het gas eraf is en de zonnepanelen onder de sneeuw zitten en de windmolens stil staan ... wordt het koud in ons kikkerlandje, bitterkoud !

SNOW ON THE SAVANNAH Giraffes and elephants wander about in the snow after freak blizzards hit Africa
11th September 2018, 12:32 pm
www.thesun.co.uk/news/7229712/snow-so...
Ronald Engels
1
Tom Riddle,

Goed gezien, longterm Global Cooling is now on-going, of we dit nu leuk vinden of niet, dus schone gas en kolencentrales worden zeker nog belangrijk, en b.v. ook MCFC`s van FuelCell Energy Inc, CO2 omzetting.

Bovendien geef je reeds op voor de Elfstedentocht van de winter 2022/2023, het komende dieptepunt van de huidige zeer lage zonne-aktiviteit met dan een compleet dode zon, met dan maximale kosmische straling nuclei bombardementen uit ons Melkweg Sterren Stelsel in de lagere atmosfeer van planeet aarde en dus maximale nevelwolken vorming => maximale zonne-energie terugkaatsing de ruimte in en dus maximale afkoeling van onze planeet aarde.

M.v.g.
Ronald Engels
2
DeZwarteRidder,

Volledig eens met dhr. Marijn Poels, betreffende de Klimaat Hype, ik wil hier nog aan toevoegen; "De Democratie is reeds gestorven, de Vrijheid van Meningsuiting bestaat niet meer, kritische denkers riskeren hun leven"!

Met vriendelijke groet.
DeZwarteRidder
0
quote:

Ronald Engels schreef op 15 september 2018 23:50:

DeZwarteRidder,

Volledig eens met dhr. Marijn Poels, betreffende de Klimaat Hype, ik wil hier nog aan toevoegen; "De Democratie is reeds gestorven, de Vrijheid van Meningsuiting bestaat niet meer, kritische denkers riskeren hun leven"!

Met vriendelijke groet.
www.iex.nl/Forum/Topic/1355325/Koffie...
Ronald Engels
1
DeZwarteRidder,

S.v.p. Bestudeer eens zeer serieus de longterm klimaat variatie effecten op onze planeet aarde van de Milankovitch Cycles, Zonne-aktiviteits variaties en daaraan gekoppeld El Nino/Al Nina variaties van wind en oceaan stromingen en daaraan gekoppeld tevens Cosmische Stralings Nuclei bombardementen uit ons Melkweg Sterren naar onze planeet Aarde.

Dat is pas ware wetenschap, het CO2 verhaal is en blijft een Hype gekreerd door een minister in het Kabinet van de engelse vrouwelijke Prime-Minister Margret Tatsjcher uit de jaren 70, die Kolenmijnen wil stoppen, mijnwerkers kwijt wil en daarvoor in de plaats Kerncentrales wil installeren.

Zonder aarzelen durf ik zeggen CO2 is niet de oorzaak van de Global Warming periode van 1820 tot 1998, opwarming na de mini-ijstijd van de periode 1700 tot 1820.
CO2 man-made Global Warming is only about money/taxes, bedrog.

M.v.gr.
[verwijderd]
1
quote:

Ronald Engels schreef op 16 september 2018 00:47:

Zonder aarzelen durf ik zeggen CO2 is niet de oorzaak van de Global Warming periode van 1820 tot 1998, opwarming na de mini-ijstijd van de periode 1700 tot 1820.
CO2 man-made Global Warming is only about money/taxes, bedrog.

M.v.gr.
Ik kan niet anders, dan het hiermee eens zijn.
Dit kan tot drama's leiden in de energietransitie in de EU ! .. dus on-topic ;-)

Energie minder vervuilend winnen, ben ik voor, maar groene energie heeft veel te weinig opslag capacisteit, die we in de strenge komende winters keihard nodig zullen hebben.
Gevolg ... overbelaste elektriciteitsnetten en mensen in de kou .... triest, diep triest ...
[verwijderd]
1
VEH: belasting op energierekening schiet volgend jaar 25 % omhoog
www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2018/...
De belastingen op een gemiddelde gas- en elektriciteitsrekening van een eigen woning schieten volgend jaar met maar liefst 25 % omhoog. Huiseigenaren gaan daardoor in 2019 ruim € 150 meer aan energiebelasting betalen. Dat heeft Vereniging Eigen Huis berekend op basis van nu bekende informatie*.

De stijging van de energierekening is het resultaat van de optelsom van een hogere energiebelasting op gas, een forse verhoging van de Opslag duurzame energie (ODE), een verlaging van de belasting op elektra en een kleinere korting op de energiebelasting.

Besparen levert nauwelijks belastingvoordeel op
Ook mensen die wel maatregelen nemen om hun energieverbruik volgend jaar te verminderen hebben daar maar weinig voordeel van. Als zij erin slagen om hun gas- en elektriciteitsverbruik met 5 % te verminderen, waar de overheid in prognoses van uitgaat, is hun belastingvoordeel nog geen € 5.

Optelsom van belastingen
Dit jaar betaalt een woningeigenaar met een gemiddeld gezinsverbruik via zijn energierekening € 614 aan belastingen. In 2019 zal dit bedrag met 25 % oplopen naar € 766. De stijging van € 152 komt voor een groot deel door de toename van de ODE met € 66. Als tweede gaat de belasting op gas omhoog terwijl de belasting op elektriciteit daalt. Per saldo betaalt een huiseigenaar hierdoor volgend jaar € 24 meer energiebelasting. Tot slot daalt volgend jaar de korting op energiebelasting. Dat resulteert in een belastingstijging van gemiddeld € 62.

Bij de doorrekening van de voorgenomen tarieven voor 2019 gaat de minister uit van een landelijk gemiddeld verbruik van alle huur- en koopwoningen bij elkaar, inclusief zeer energiezuinige en ‘0 op de meter’ nieuwbouwwoningen. Het gemiddeld energieverbruik van koopwoningen ligt volgens vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS op 3.300 KWh elektra en 1.470 m3 gas. Daardoor kunnen huiseigenaren volgend jaar een hogere energierekening verwachten dan het ministerie laat zien.


=======================================

De ganse CO2 HOAX leidt alleen maar tot belastingverhogingen en precies DAARVOOR is deze HOAX in het leven geroepen.
[verwijderd]
1

De ganse CO2 HOAX leidt alleen maar tot belastingverhogingen en precies DAARVOOR is deze HOAX in het leven geroepen.
[/quote]

Ja hèhè. De heilige koe zit redelijk aan z'n uitmelkquotum dus dat klimaatgedoe is een godsgeschenk voor onze Haagse vrinden. Zit ook nog eens geen rem op dus de sky is the limit.
New dawn
1
quote:

Ronald Engels schreef op 16 september 2018 00:47:

DeZwarteRidder,

S.v.p. Bestudeer eens zeer serieus de longterm klimaat variatie effecten op onze planeet aarde van de Milankovitch Cycles, Zonne-aktiviteits variaties en daaraan gekoppeld El Nino/Al Nina variaties van wind en oceaan stromingen en daaraan gekoppeld tevens Cosmische Stralings Nuclei bombardementen uit ons Melkweg Sterren naar onze planeet Aarde.

Dat is pas ware wetenschap, het CO2 verhaal is en blijft een Hype gekreerd door een minister in het Kabinet van de engelse vrouwelijke Prime-Minister Margret Tatsjcher uit de jaren 70, die Kolenmijnen wil stoppen, mijnwerkers kwijt wil en daarvoor in de plaats Kerncentrales wil installeren.

Zonder aarzelen durf ik zeggen CO2 is niet de oorzaak van de Global Warming periode van 1820 tot 1998, opwarming na de mini-ijstijd van de periode 1700 tot 1820.
CO2 man-made Global Warming is only about money/taxes, bedrog.

M.v.gr.
Indien je refereert naar de zonneactiviteit gekoppeld aan getelde zonnevlekken, zonnetemperatuur, zonnewind, dan werd gemeten dat dit afneemt.

www.skepticalscience.com/solar-activi...

Echter de gemiddelde temperatuur op aarde neemt toe.

Je ziet al sinds decennia dalende pieken van zonnevlekken. De 11-jarige cyclus is al jaren dalende. Momenteel worden er bijna geen zonnevlekken geteld. Een zg Maunder minimum is volgens sommige experts niet meer uit te sluiten.

Ik ben zandamateur met een licentie en ben met de hobby gestopt vanwege het extreem lage aantal zonnevlekken die er voor zorgt dat radioverkeer bijna niet meer mogelijk is op de korte golf.

Als het niet aan de broeikasgassen ligt en ook niet aan de zonneactiviteit nu, waar ligt het dan aan dat de aarde opwarmt ?

Ronald Engels
1
New Dawn,

Onze planeet aarde warmt op dit moment longterm helemaal niet op, maar is sinds het warmtehoogtepunt van 8.000 à 7.000 jaar geleden aan het afkoelen met reeds min -2.5 graad celcius en onze zee en oceanen niveaus zijn aan het zakken door langzame afkoeling van alle oceanen sinds ruwweg 8.000 jaar met reeds min -2.0 meter lager, dit heeft alles te maken met puur de Milankovitch Cycles, planeet aarde cycles rond onze zon, een longterm ovale cyclus van ruwweg 110.000 jaar waarbij vooral in de winter de afstand tot de zon varieert van ruwweg 126 miljoen kilometer tot 189 miljoen kilometer en dit veranderd behoorlijk sterk de TSI van onze zon = de Total Solar Intensity, vooral in onze planeet aarde noordelijk halfrond winter periodes, de TSI van onze zon is op zijn maximum van planeet aarde opwarming, 8.000 jaar geleden, (afstand aarde/zon toen 126/129 miljoen km, cirkel), ruwweg 1372 Watt/M2 en op het minimum van planeet aarde opwarming, is maximum afkoeling over nu 48.000 jaar, (afstand aarde/zon dan in de winter N.H. 189 miljoen km), ruwweg 1325 à 1335 Watt/M2.

"Belangrijk dit zijn altijd noordelijk halfrond winter situaties."

Nu in 2018 draait onze aarde nog min of meer in een cirkel om de zon en is de afstand van de aarde tot de zon nu tijdens de noordelijk halfrond winter ruwweg 152 miljoen km met een huidige TSI van 1361 Watt/M2 en de komende 10 jaren dalend naar een TSI van ruwweg 1358 Watt/M2.

In de zomer is de afstand nu tot de zon ruwweg 146 miljoen km van planeet aarde. Dit zijn warmte TSI veranderingen van min -0.2 % à -0.3 %, dit is echter voldoende om een totale afkoeling van planeet aarde te veroorzaken van min -1.3 graden celcius t.o.v. gemiddeld normaal van onze planeet, dag en nacht, over de laatste 1.000 jaar.

Nog even ter verduidelijking, sinds de mini ijstijd 1700 tot 1820, dit is een dode zon periode, een periode zonder zonneflux bombardementen richting aarde en dus automatisch maximale kosmische straling uit ons Melkweg Sterren Stelsel en dus maximaal planeet aarde wolkenbedekking en dus maximaal terugkaatsing zonne-warmte terug de ruimte in en dus periode 1700 tot 1820 is een periode van maximale afkoeling = mini ijstijd.

Sinds deze periode 1700 à 1820 zijn we van een dode zon periode gegaan naar een zeer actieve zon periode van ongeveer 200 jaar, met tevens 11-jarige periodes van steeds zonnefluxen variaties met dus ook kosmische straling variaties, echter dalende kosmische straling, dus dalende wolkenbedekking, dus automatisch langzaam stijgende globale opwarming, met op hun maximum opwarming in de periode 1970 tot 1998 maximale zonnefluxen bombardementen van 200 à 300 per maand met dus minimale kosmische straling met veel minder wolkenbedekking, gevolg logischerwijze dus een hoogtepunt global warming rond 1997/1998, dit bezien over de laatste totale periode van 1700 tot 1998, van mini ijstijd naar het slechts zeer tijdelijke global waarming hoogtepunt in 1997/1998.

Sinds ruwweg 1997/1998 zijn we weer begonnen aan een nieuwe Global Cooling periode van ruwweg 300 jaar en zijn dus met zekerheid op weg naar een nieuwe mini ijstijd à la 1700-1820, periode jaren 2180 tot 2300.
Ook de komende jaren door de huidige 11-jarige zonnefluxen cyclus, onze huidige dode zon met maximale kosmische straling, wordt het in de komende winters met zekerheid aanzienlijk kouder, USA/Canada/Siberie, maar verwacht dit ook in West-Europa, ondanks onze altijd warme golfstroom komend van de Evenaar, altijd 6 à 8 graden celcius warmer als de Atlantische oceaan ten zuiden van Groenland.
Dus logischerwijze komen er dus nieuwe Elfsteden tochten de komende 10 jaar en worden de winters koud tot zeer koud ook bij ons.

Longterm komt echter de nieuwe zeer koude glaciaal periode van ruwweg 90.000 jaar lang met temperaturen van -6 à -10 graden celcius kouder als op dit moment en met zeeniveaus van ruwweg min -50 tot min -120 meter lager als nu in 2018. Dit alles conform de zeer komplexe Milankovitch Cycles, met ook komplexe aardas veranderingen, die zeer sterk de Total Solar Intensiteit, dus Watt/M2 energie op de enorme landmassa van het Noordelijk Halfrond beinvloeden.

Alles uitzonderlijk interessant voor leergierige mensen.

M.v.g. Ronald
haas
1
Nieuws
Miljoenennota: gas duurder, elektriciteit goedkoper
19 september 2018

Welke maatregelen uit de Miljoenennota hebben concrete effecten voor de installatiesector? In ieder geval wordt ingezet op elektrificering door elektriciteit goedkoper te maken, ten koste van aardgas.

In de Troonrede van de koning en daarna gepubliceerde Miljoenennota speelt klimaatverandering en duurzaamheid een grote rol. “We mogen elkaar geen milieuschuld doorgeven”, stelde de koning. Het kabinet liet deze manende woorden vergezeld gaan van een aantal vergroenende maatregelen.

Energiebelasting
Zo gaat vanaf 1 januari 2019 het energiebelastingstarief voor aardgas met 3 cent per kubieke meter omhoog. En wordt het tarief voor elektriciteit met 0,72 cent per kWh lager. Deze maatregelen waren vorig jaar al aangekondigd in het regeerakkoord, maar staan nu zwart op wit in het belastingplan. Het kabinet zal hier jaarlijks 200 miljoen euro mee verdienen.

“Door deze schuif werkt de energiebelasting minder verstorend in de keuze tussen bijvoorbeeld een warmtepomp en een CV-ketel”, aldus staatssecretaris van financiën Menno Snel.

Daarnaast betalen huishoudens jaarlijks 51 euro extra voor hun energie, door een korting op de belastingvermindering in de energiebelasting. Die belastingvermindering was 308,54 euro, maar wordt nu 257,54 euro. In totaal zal een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 130 euro per jaar meer aan energie gaan betalen.

www.installatie.nl/nieuws/miljoenenno...
voda
0
The world’s first hydrogen-powered trains launch in Germany
Infra News - Published on Fri, 21 Sep 2018

Learning English reported that the world’s first hydrogen-powered trains have begun running in Germany. They began carrying passengers Monday in Germany’s northern Lower Saxony state. The new trains will run 100-kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour. A French railroad company called Alstom built the two trains. Teams in Germany and France cooperated on the project, which was supported by the German government. The new train model, called the Coradia iLint, signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollution-producing diesel trains.

Hydrogen trains vs. diesel trains
The Coradia iLint is designed to run on non-electrified train lines with low levels of noise. It uses a process that combines hydrogen and oxygen to produce electrical power. If the system produces more energy than the train needs at that time, it can store the extra energy in batteries. The only emissions are water and steam.

A single tank of hydrogen can run a Coradia iLint train for about 1,000 kilometers. This is very similar to the distance a diesel-powered train can run on with a single tank.

Hydrogen-powered trains cost more than diesel trains to build. But Alstom officials say the operating costs are much lower. The company plans to provide another 14 Coradia iLint trains to Lower Saxony by 2021.

Source : Learning English
Bijlage:
voda
0
Vestas upgrades IKEA Group turbines to maximise asset value

Leveraging Vestas’ performance improving PowerPlus® products, Vestas will upgrade long-time customer IKEA Group’s global portfolio of Vestas turbines, equalling 316 MW, to maximise the value of their wind energy assets. The upgrades span across six different Vestas turbine types and are expected to generate on average 1.5 percent in additional energy production, estimated at a total of 13.5 GWh a year. With the PowerPlus® programme, Vestas can increase a wind power plant’s energy production and efficiency through site-specific optimisation of operational parameters, implementation of intelligent software algorithms or enhanced aerodynamic performance.

IKEA Group has ambitious sustainability targets in place, including an ambition to produce as much renewable energy as they consume by 2020.

Mr Krister Mattsson, responsible for Financial Asset Management, IKEA Group said that “It is great that we can extended the cooperation with Vestas and optimise the performance of the wind farms. We value long term relationships with our partners as we want to work together to improve and develop quality of operation and maintenance services.”

Mariel Alexandra Garrido Urena, Head of Fleet Optimisation said that “We are thrilled to upgrade IKEA Group’s existing energy assets and support them in reaching their target of powering their production and consumption with renewable energy. We continue to innovate and develop solutions that can increase energy production, which also means that already operating turbines can be upgraded to yield even more energy. In this case, we have improved the existing business case through a global deal, where we upgrade six different turbine types, once again emphasising the flexibility of our offerings.”

Source : Strategic Research Institute
838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
858,31  -7,05  -0,81%  09:40
 Germany40^ 17.632,60 -1,15%
 BEL 20 3.796,00 -0,80%
 Europe50^ 4.887,20 -1,00%
 US30^ 37.576,16 -1,15%
 Nasd100^ 17.271,70 -1,58%
 US500^ 4.982,46 -1,32%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.389,22 +0,41%
 EUR/USD 1,0649 +0,05%
 WTI 83,09 +1,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,96%
Vopak +2,01%
Heineken +1,27%
Pharming +0,86%
AZERION +0,84%

Dalers

VIVORYON THER... -3,40%
ADYEN NV -2,75%
FASTNED -2,50%
Air France-KLM -2,43%
Fugro -2,32%