Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Belgische regering, beseft U wel.........

348 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
objectief
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2017 11:56:

Gelukkig is er nog ArcelorMittal waarvan de baas OOK AL drie jaar geleden 40 MILJARD uit België weghaalde. 40 MILJARD in zijn eentje, nog veel meer dan al die Belgische gezinnen in 4 jaar tijd bij elkaar, want dat was 30 MILJARD.

Het gaat maar.......om wat geld, maak je niet druk.
ffff
0
Fred,

Wat zoek jij toch op een beleggerswebsite?
Eerst beweerde je accountant geweest te zijn. Enkele maanden later las ik ergens dat je bij een bank gewerkt zou hebben. Maar aan je postings te merken....heb je niets met geld, met vermogen.

Het ENIGE dat jij er wel mee hebt, is dat je dolgraag ziet dat vermogen van ANDEREN wordt afgenomen en wordt herverdeeld. Die mening heb je vaak genoeg geventileerd en maakt jou zo gelukkig in Nederland.

Weet je Fred: Afgelopen dagen regelmatig gedacht: Er zou WERKELIJK eens een MONDIAAL parlement en MONDIAAL bestuur moeten komen en al die straatarme Aziaten, Afrikanen, electoraal zwaar in de meerderheid, EISEN dat de maximum uitkering in West-Europa 500 Euro per maand nog mag zijn en dat de miljarden armoedzaaiers in de wereld een uitkering van 300 Euro krijgen op hun maandloon van pakweg 150 Dollar.

Weet je, Fred, het is maar geld en een beetje solidariteit houdt echt niet op aan de grens......

De koersen van al die aandelen gezien, Fred, waar we het de afgelopen 6 maanden zoal over gehad hebben in de KK?

Groetjes van Peter, die zich wel blij maakt om " wat geld" en daarom al bijna 20 jaar zijn bijdragen leverde op een beleggerswebsite ( Vandaag nog?????)
objectief
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2017 12:14:

Fred,

Wat zoek jij toch op een beleggerswebsite?
Eerst beweerde je accountant geweest te zijn. Enkele maanden later las ik ergens dat je bij een bank gewerkt zou hebben. Maar aan je postings te merken....heb je niets met geld, met vermogen.

Bedankt voor je reactie....beleggen doe ik heel graag en wat de uitkomst is dat zie ik dan wel...ik hecht weinig aan vermogen daar wordt je niet gelukkig van dat zegt zelfs de Nationale Postcode Loterij.
ffff
0
Vorige week keeg de koers van Aperam een stevige injectie na de publicatie van beter dan verwachte resultaten. In het vierde kwartaal bleef de productie ongeveer stabiel, maar onder meer hogere verkoopprijzen door Chinese prijsverhogingen zorgden voor een stijging van de bedrijfskasstroom met 37 procent. De balans is ijzersterk, met een schuldgraad van amper 0,3 keer de bedrijfskasstroom. Dat laat Aperam toe het dividend op te trekken van 1,25 naar 1,50 dollar per aandeel (1,41 euro). Dat brengt het dividendrendement op 2,8 procent bruto. Daar gaat 15 procent roerende voorheffing af in Nederland (want Aperam is een Nederlandse NV) en nog eens 30 procent in België, wat het nettorendement op 1,65 procent brengt.

Belgische Regering: Nu even de praktijk: 1,50 dollar per aandeel minus 0,225 dollar cent in Nederland, minus nog eens opnieuw 30 procent in Belgie maakt netto : 0,89 Euro
Verhuizen levert 0,385 dollarcent per aandeel op.

En ditzelfde riedeltje bij honderduizenden aandelen, twee maal jaars.... " Iene miene" en " Penny wise"....maar de praktijk is dus wel degelijk dat giga-kapitalen verdwijnen.

En dan maar hééééél gelukkig je kop in het zand steken of de andere kant uitkijken.....

Dit zijn geen beleggers meer op IEX , maar maatschappijhervormers/ consolideerders. En totaal geen " guts"," lef" of " ondernemingszin"

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2017 15:39:

Belgische Regering: Nu even de praktijk: 1,50 dollar per aandeel minus 0,225 dollar cent in Nederland, minus nog eens opnieuw 30 procent in Belgie maakt netto : 0,89 Euro
Verhuizen levert 0,385 dollarcent per aandeel op.

Opmerkingen:

1) Ik denk niet dat er veel beleggers zijn die Aperam kopen voor het dividend.
2) Voorheffing de naam zegt het al...verrekenbaar, dus niet relevant.
3) Belgie heeft wel andere problemen dan enkel beleggers uit de wind te houden.

NB. ik woon niet in Belgie; dus heb geen belang en jij toch ook niet???
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Bovendien moet Peter als inwoner van Luxemburg 40% betalen over de helft van het dividend.
ffff
0
VANDAAG is voor mij een historische dag.

Op de kop af 5 jaar geleden op Goede vrijdag 2013 maakte de geniepige socialist Elio Di Rupo tussen de regels van regeringsbesluiten door, toch even bekend dat de liquidatietax van 10 naar 25 procent zou worden verhoogd.

Hij deed dit op Goede Vrijdag s'avonds, wetende dat half België dat op Paaszaterdag en de rest van het paasweekend nog niet tot zich zou laten doordringen.
HIER in de KK van IEX was ik de allereerste ( !!!!! ) die uiterst fel reageerde op Paaszaterdag met het opstarten van deze draad. Pas na een week brak er een storm van protesten los.

De maatregel was maffiaans: Eerst ondernemers tientallen jaren, zelfs tot veertig jaar in een vennootschap 33 procent belasting laten betalen en dan altijd wijs maken dat bij het eind van de vennootschap 10 procent moest worden afgerekend: Dus totaal 43 procent.

Dat werd nu 33 procent jaarlijks en aan eind van de rit 25 procent, maakt 58 procent. Uiteraard na 40 jaar plots de spelregels drastisch veranderen.

In deze draad kun je het verloop volgen: Hoe meer dan tienduizend ondernemingen gestopt zijn in België en dat de Belgische staatskas meer dan 1 MILJRD opleverde, maar.... die stommerds niet beseften dat de volgende jaren de inkomsten uit vennootschapbelasting met..... een veelvoud van miljarden achteruitging.

Logisch: Een kind beseft dat als je een koe slacht dat je dan de opbrengst van het vlees hebt ( 1 Miljard) maar daarna nooit meer boter, melk en kaas..... ( Vennootschapbelastingsinkomsten de volgende jaren)

Je ziet bij deze op Paaszaterdag 2013 genomen maatregel zo goed hoe sommige maatregelen door politici genomen om korte termijn gewin te behalen uiteindelijk faliekant slecht aflopen. De maatregel van Di Rupo is van zelfde allooi als de maatregelen van Hollande tegen veelverdieners of die van Tsipras in Griekenland.

VANDAAG 5 jaar later zijn de socialisten weggevaagd in Frankrijk, in Engeland, in Griekenland, in België en houden we ons hart vast voor Nederland.

Macron probeert de weggevluchte Franse ondernemers als u blieft terug te komen. Meer dan 14.000 ondernemers pakten hun koffers in Frankrijk en namen hun kennis en vermogen mee.

Deze week een geweldige heisa in België omtrent de ....... 48 MILJARD, dat is 48000 maal 1 miljoen Euro die van België naar Luxemburg verhuisd is. Wat een artikels in de media, wat een programma's op radio en tv.

Maar........ zie deze draad.......het begon o.a. met de zoveelste lastenverhoging, zeg maar rustig onteigening van ondernemers die 40 jaar hard werkten en in plaats van 4 jaar aan eind aan de Staat afdragen, plots 10 volle werkjaren aan de Staat mochten afdragen. Pure slavendom, achteraf afgedwongen.

Precies 5 jaar geleden besefte ik: DIT wordt echt te gek: En nam een drastische, heel drastische beslissing: Ik ben vertrokken en steek die 15 procent verhoging in mijn eigen zak.

De Belgische Overheid heeft met die maatregel UITEINDELIJK een blunder begaan als je rustig bestudeert wat de gevolgen geweest zijn. Precies zoals in Frankrijk door Hollande.

En als ze zich nu in België afvragen hoe toch al die miljarden vanuit België naar Luxemburg gingen en vooral WAAROM.... dan kan ik ze een heel goed antwoord geven.

Uitgezonderd van Di Rupo, allemaal fijne Paasdagen toegewenst.

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 30 maart 2018 12:15:

VANDAAG is voor mij een historische dag.

Ja, in Belgie hebben ze geen miljarden aan gasinkomsten dus moeten ze van alles uit de kast halen om de boel draaiende te houden. Di Ruppo had weinig keuze.
ffff
0
Belgische politici zien al jaaaaaaren dat in Nederland vergeleken met België bij de bevolking tussen 18 en 65 jaar ongeveer TIEN procent méér mensen aan het werk zijn in Nederland.

Dat is echt een gigantisch verschil. In Nederland rond de 75 procent en in België rond de 65 procent. Dat betekent dus dat om de een of andere reden de Belgen veel minder werkzaam zijn. Vroeger zat het verschil vooral in de werkloosheidscijfers. In België veel hoger, waarbij je dan nooit mocht opmerken dat België de hoogste werkloosheidsuitkeringen van Europa had en dat je overal om je heen de Oost_Europeanen, de Polen het werk zag doen dat de ondertussende trimmende en fietsende en zich amuserende werklozen ook hadden kunnen doen.
Anno 2018 is het grote probleem in België: de gigantische toename van de langdurig ( quasi) zieken. Een enorme snelle toename, die ongeveer gelijk loopt met de afname van de werkloosheidsuitkeringen. Werkloosheid wordt namelijk aangepakt.

Het echte probleem is dat politici niet " hard" durven te zijn. Hebben ze met heel veel moeite en veel te laat de werkloosheidsuitkeringen wat teruggedrongen, dan verschuilen nu honderduizenden zich weer in de ziektewet. Geen etterende steenpuisten, geen kankers, neen hoogdzakelijk: Chronisch moe en uitgeblust en ik kan het echt niet meer aan. Met honderduizenden....

Tja, dat is moeilijke kost voor sinterklaaspolitici... Maar simpelweg het Nederlandse volk tussen de 20 en 65 vergelijke met de Belgen levert hallucinante verschillen op. En je dan afvragen hoe het komt dat ze steeds tekorten hebben en dat de mensen die het "mogen" betalen naar dat buurlandje gaan met medeneming van vele miljarden. Zie posting hierboven de de Belgische media.

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 31 maart 2018 17:28:

Belgische politici zien al jaaaaaaren dat in Nederland vergeleken met België bij de bevolking tussen 18 en 65 jaar ongeveer TIEN procent méér mensen aan het werk zijn in Nederland.

Ja, dat is vreemd ..vooral omdat de uitkeringen in Belgie veel lager zijn.
Wellicht komt dat omdat er zoveel Belgen (o.a. de nationale voetballers) in Luxemburg laten vallen, waardoor ze de Belgische belasting ontwijken.
Diefstal van de Rijken.
ffff
0
www.tijd.be/politiek-economie/belgie/...

Het zoveelste vervolg. Het zoveelste hoofdstuk in de lange reeks: Hoe ga je als Overheid achter vermogen aan en wat doen vermogenden dan allemaal wel niet om er onderuit te komen.

Artikel betreft uiteraard de Belgische situatie waarbij de Belgen voor het eerst in hun bestaan geconfronteerd worden met een vermogensregister.

En zie dan de Belgische reflex daarop…..

Alleen voor geïnteresseerden en alleen voor mensen die begrijpen dat als een volk tot vorig jaar nooit een vermogensregister kende, ze er alles, dan wel heel veel aan doen om daar onderuit te komen.

Lees het artikel maar.....

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 26 september 2018 16:51:

Alleen voor geïnteresseerden en alleen voor mensen die begrijpen dat als een volk tot vorig jaar nooit een vermogensregister kende, ze er alles, dan wel heel veel aan doen om daar onderuit te komen.

Lees het artikel maar.....

Waarom zouden we als inwoners van Nederland ons druk moeten maken om de Belgische politiek??? iedereen in eigen land weet intussen dat welke club er ook regeert dit enkel een verschilletje maakt achter de komma...dus verspeelde energie en toch zeker niet naar een ander land kijken.
ffff
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]

ffff
0
Gerrit,
Ik heb zojuist de " Rutte-draad" weer even doorgelezen. Ongelooflijk wat je daar allemaal aan postings van Fred ziet. Overigens altijd van hetzelfde vreemde doorgedreven nivellerende karakter, terwijl we er met zijn allen nu net echter gekomen waren dat mensen die ( hard) werken meer mogen hebben dan ruifeters. Maar bij Fred werkte dat nooit en het zal ook nooit door hem geaccepteerd worden. En dat ze in buurland België alles overhoop halen om maar niet hun vermogen te hoeven publiceren ( zie mijn posting van gisteren) dat interesseert hem geen moer. Evenals een Macron die de dividendbelasting meer dan halveerde...Dat heeft niks met Nederland te maken… maar volgens Peter dan wel weer een flinke steun in de rug voor het beleid van de Nederlandse regering. Moedig! En nu nog even goed al die Belgen gaan volgen die het ook aftrappen zoals de Franse ondernemers onder Hollande. Massaal !

Maar volgens Fred moet je daar allemaal niet naar kijken. Wat een vreemd verstand zit daar toch.
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 27 september 2018 13:21:

Gerrit,
Ik heb zojuist de " Rutte-draad" weer even doorgelezen. Ongelooflijk wat je daar allemaal aan postings van Fred ziet. Overigens altijd van hetzelfde vreemde doorgedreven nivellerende karakter, terwijl we er met zijn allen nu net echter gekomen waren dat mensen die ( hard) werken meer mogen hebben dan ruifeters. Maar bij Fred werkte dat nooit en het zal ook nooit door hem geaccepteerd worden. En dat ze in buurland België alles overhoop halen om maar niet hun vermogen te hoeven publiceren ( zie mijn posting van gisteren) dat interesseert hem geen moer. Evenals een Macron die de dividendbelasting meer dan halveerde...Dat heeft niks met Nederland te maken… maar volgens Peter dan wel weer een flinke steun in de rug voor het beleid van de Nederlandse regering. Moedig! En nu nog even goed al die Belgen gaan volgen die het ook aftrappen zoals de Franse ondernemers onder Hollande. Massaal !

Maar volgens Fred moet je daar allemaal niet naar kijken. Wat een vreemd verstand zit daar toch.
Fred is een communistische belegger......
objectief
0
quote:

ffff schreef op 27 september 2018 13:21:

Maar volgens Fred moet je daar allemaal niet naar kijken. Wat een vreemd verstand zit daar toch.
Ja, 4f...we hebben al meermalen vastgesteld dat je met dubieuze stellingen komt...Nederl.dividendbelasting vergelijken met de politiek van Macron...en nu wil je de Belgische politiek ook nog in Nederland introduceren.
Allemaal uitvluchten omdat je je zin niet krijgt...zou dit komen omdat je in Luxemburg woont en daarom niet weet wat hier leeft???
348 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  17:57
 Germany40^ 17.788,10 -1,32%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.919,60 -1,30%
 US30^ 37.890,22 +0,51%
 Nasd100^ 17.744,41 +0,29%
 US500^ 5.063,24 +0,05%
 Japan225^ 38.498,62 -0,51%
 Gold spot 2.386,62 +0,15%
 EUR/USD 1,0630 +0,05%
 WTI 84,95 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%