Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
manuss
0
Ryanair vervoert meer passagiers ondanks stakingen

Gepubliceerd: 02 oktober 2018

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft in de maand september meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, ondanks werkonderbrekingen bij piloten en cabinepersoneel. Het bedrijf verwelkomde zelf 12,6 miljoen passagiers, op jaarbasis betekent dit een stijging van 6 procent.
Daarnaast stapten 500.000 mensen aan boord bij de onlangs overgenomen Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Lauda.

Ryanair kampte de afgelopen periode met twee dagen van acties door personeel in een vijftal landen, die daarmee hun roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bijzetten. Dit zorgde er vorige maand voor dat vierhonderd vluchten werden geannuleerd.

Maandag kwam Ryanair nog met een winstwaarschuwing, vooral vanwege de gevoerde acties. Zij waarschuwden onder meer voor een terugloop in de passagiersaantallen. De budgetmaatschappij verwacht in het gebroken boekjaar een winst van 1,1 miljard euro te behalen, 12 procent lager dan de eerder verwachte winst van 1,3 miljard euro.

"Tot vorige week hadden we een sterker derde kwartaal verwacht om te compenseren voor ons mindere tweede kwartaal. Door afgelopen week en de toegenomen angst voor stakingen is het aantal geboekte vluchten afgenomen", liet de Ierse budgetmaatschappij weten in een verklaring.
voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in september

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in september van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Vergeleken met september 2017 steeg het passagiersvervoer van easyJet met 14,2 procent naar ruim 8,8 miljoen passagiers. De bezettingsgraad daalde op maandbasis echter met 0,8 procentpunt naar 92,8 procent.

Het passagiersvervoer steeg in de twaalf maanden tot en met september met 10,2 procent en kwam daarmee uit boven de 88 miljoen passagiers, stelde easyJet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Personeel Ryanair dreigt met nieuwe acties na sluiten basis Eindhoven Airport

Het cabinepersoneel van Ryanair in Eindhoven dreigt met nieuwe acties naar aanleiding van de aankondiging van de Ierse luchtvaartmaatschappij om de basis op Eindhoven Airport te sluiten.

Binnenlandredactie 04-10-18, 16:59

De stewards en stewardessen bespreken hun reactie nog maar volgens de eerste indruk is het personeel bereid om weer actie te gaan voeren. Stakingen voor korte of langere tijd horen wederom tot de opties, aldus bestuurder Asmae Hajjar van FNV Luchtvaart donderdag.

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair in Eindhoven legden afgelopen vrijdag het werk neer voor betere arbeidsomstandigheden. Maandag kondigde de Ierse prijsvechter aan dat vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd worden weggehaald. De vluchten van en naar Eindhoven worden vanaf 5 november vanuit het buitenland uitgevoerd.

Verkassen
Het cabinepersoneel is verontwaardigd door de aankondiging van Ryanair. Ongeveer honderd stewards en stewardessen krijgen de keuze om binnen een maand huis en haard achter te laten om in het buitenland te gaan werken en dat vinden ze onacceptabel, aldus de vakbond.

Ook de piloten overwegen nieuwe acties als Ryanair bij het vertrek uit Eindhoven blijft, aldus pilotenvakbond VNV.

www.ad.nl/binnenland/personeel-ryanai...
voda
0
Ook Wizz Air pakt wildgroei handbagage aan

Gepubliceerd op 10 okt 2018 om 14:26 | Views: 351

Air France-KLM 14:33
8,72 -0,11 (-1,20%)

AMSTERDAM (AFN) - In navolging van Ryanair past ook branchegenoot Wizz Air zijn bagagebeleid aan. Vanaf 1 november dit jaar mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine. De van oorsprong Hongaarse prijsvechter wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen.

De aanpassing is onder meer bedoeld om vertragingen te voorkomen. Uit statistieken van Wizz Air blijkt dat meer dan 10.000 vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage. Wizz Air biedt onder meer vluchten aan vanaf Eindhoven Airport.

Voor reguliere passagiers betekent de aanpassing concreet dat Wizz Air-reizigers een stuk handbagage van 40 bij 30 bij 20 cm mag worden meegenomen. Passagiers die WIZZ Priority kopen, mogen een iets grotere trolley meenemen als handbagage. Voor tassen die meer dan 10 kilo wegen wordt een meerprijs in rekening gebracht. De extra kosten bedragen dan minstens 7 euro.
manuss
0
Hogere winst en omzet voor Delta Air Lines
donderdag 11 oktober 2018 13:54
Winst overtreft verwachting analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdag.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 8 procent naar 11,95 miljard dollar.

De nettowinst klom naar 1,31 miljard dollar, ofwel 1,91 dollar per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst van 1,16 miljard geboekt, ofwel 1,61 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,80 dollar. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden gerekend op 1,74 dollar.

De bezettingsgraad bleef op jaarbasis onveranderd op 86,9 procent.

Outlook

Delta-topman Ed Bastian stelde dat Delta Air op de valreep van 2019 op koers blijft om de hoge groei vol te houden en de marges uit te breiden.

Voorbeurs ging het aandeel 1,9 procent omhoog.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
voda
0
Update: hogere winst en omzet voor Delta Air Lines

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdag.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 8 procent naar 11,95 miljard dollar.

De nettowinst klom naar 1,31 miljard dollar, ofwel 1,91 dollar per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst van 1,16 miljard geboekt, ofwel 1,61 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,80 dollar. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden gerekend op 1,74 dollar.

De bezettingsgraad bleef op jaarbasis onveranderd op 86,9 procent. Dit kwam overeen met de FactSet-consensus.

Outlook

Delta-topman Ed Bastian stelde dat Delta Air ook volgend jaar op koers blijft om de hoge groei vol te houden en de marges uit te breiden.

Het bedrijf verwacht in het vierde kwartaal een winst per aandeel in de bandbreedte van 1,10 tot 1,30 dollar. Analisten gaan uit van een winst per aandeel van 1,24 dollar in het volgende kwartaal.

Voorbeurs ging het aandeel 1,9 procent omhoog.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Piloten dagen Ryanair over sluiting Eindhoven

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 12:47 | Views: 1.020

Air France-KLM 16:00
8,27 +0,27 (+3,43%)

EINDHOVEN (AFN) - Zeventien piloten hebben een kort geding aangespannen tegen Ryanair vanwege de beslissing om de basis van de luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport volgende maand te sluiten. Ze willen dat de rechter hun overplaatsing naar het buitenland verbiedt, aldus hun advocaat. De rechtbank in Den Bosch laat weten dat het kort geding volgende week dient.

Ryanair maakte onlangs bekend dat de vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd, worden weggehaald. De vluchten van en naar Eindhoven worden vanaf 5 november vanuit het buitenland uitgevoerd. De beslissing heeft de woede gewekt bij bij zowel de piloten als het cabinepersoneel. Ook acties en stakingen dreigen.
voda
0
Italië overweegt belang in Alitalia

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 11:43 | Views: 1.425

Air France-KLM 16:04
8,27 +0,28 (+3,45%)

MILAAN (AFN) - De Italiaanse regering overweegt een belang te nemen in de vliegmaatschappij Alitalia, die vorig jaar onder curatele werd gesteld wegens acute financiële nood. De staat werkt aan een nieuw bedrijf dat de luchtvaartmaatschappij van de ondergang moet redden. Het ministerie van Economische Zaken zou daarin een belang van circa 15 procent krijgen, zei vicepremier Luigi Di Maio in een interview met zakenkrant Il Sole 24 Ore.

Naast het ministerie, zouden ook andere staatsdeelnemingen willen meewerken aan de doorstart. Zo noemt Di Maio onder meer de nationale spoorwegen en de bank Cassa Depositi e Prestiti als deelnemers aan de nieuwe onderneming. Die zou aanvankelijk 1,5 miljard tot 2 miljard euro in kas hebben voor de redding van Alitalia.

Rome verschafte eerder al een overbruggingskrediet van 900 miljoen euro voor Alitalia. Een deel van die lening, die tot december loopt, kan volgens de regering worden omgezet in aandelen in het nieuwe bedrijf.

Bankroet

De tijd begint te dringen voor een plan om Alitalia voor een bankroet te behoeden. Voor het einde van deze maand moet er een nieuwe eigenaar zijn voor de vliegmaatschappij, nadat de biedingstermijn in april al werd verlengd.

Alitalia is lid van het samenwerkingsverband SkyTeam. Via die alliantie werkt de luchtvaartmaatschappij onder meer samen met Air France-KLM op gebied van lange vluchten.
voda
0
United Continental weer positiever over winst

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 14:18 | Views: 423

Air France-KLM 16:20
8,06 +0,08 (+1,00%)

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft voor de derde keer dit jaar de winstverwachting verhoogd. Oplopende brandstofkosten werden in het derde kwartaal ruimschoots gecompenseerd door de groeiende vraag naar duurdere tickets.

Het bedrijf voorziet voor dit jaar een winst per aandeel van minstens 8 dollar. Eerder werd hier gerekend op minimaal 7,25 dollar. Tropische stormen snoepten de voorbije maanden wel iets af van de winst van het concern. Het derde kwartaal werd desondanks afgesloten met een winst per aandeel van 3,06 dollar. De omzet steeg in de periode met 11 procent tot 11 miljard dollar.

Volgens kenners hebben luchtvaartmaatschappijen momenteel de wind mee en is er duidelijk sprake van een ,,reismarkt". Daarbij plukt United Continental de vruchten van eerdere inspanningen om capaciteit naar zijn belangrijkste hubs uit te breiden.

De brandstofprijs viel in de meetperiode 763 miljoen dollar hoger uit. Dat komt neer op een stijging met 42 procent. Deze extra kosten werden door het bedrijf volledig doorberekend in de ticketprijzen.
voda
0
Ryanair sluit deal met Portugese piloten

Gepubliceerd op 19 okt 2018 om 10:40 | Views: 787

Air France-KLM 14:37
8,00 -0,48 (-5,66%)

DUBLIN (AFN) - Ryanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Door het akkoord kan Ryanair nu met SPAC gaan onderhandelen over een volledige cao onder Portugees recht.

Eerder deze week sloot Ryanair al vergelijkbare akkoorden met de Britse pilotenvakbond BALPA en de Italiaanse pilotenvakbond ANPAC. Het bedrijf verwacht binnenkort ook een deal met de Spaanse piloten te kunnen sluiten.

Ryanair ligt al geruime tijd in de clinch met vakbonden uit diverse Europese landen over de arbeidsomstandigheden. Het sluiten van cao's onder lokale wetgeving is daarbij een eis van het personeel, dat nu nog onder de Ierse wet valt. Volgens Ryanairs directeur personeelszaken Eddie Wilson helpen recente luchtvaartfaillissementen en kostenbesparende maatregelen van concurrenten de onderhandelingspositie van het Ierse bedrijf.
voda
0
Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staakt

Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 15:14 | Views: 465

Air France-KLM 16:17
8,23 +0,01 (+0,07%)

EINDHOVEN (AFN) - Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport.

Ryanair kondigde eerder deze maand aan zijn Eindhovense basis te sluiten. Volgens vakbond FNV betekent dat direct ontslag voor personeel dat nog in proeftijd zat. Daarnaast zou ontslag dreigen voor medewerkers die zijn overgeplaatst naar een andere basis, maar wegens persoonlijke omstandigheden niet kunnen verhuizen uit Eindhoven.

FNV verwacht dat ,,het gros'' van de dinsdag ingeroosterde cabinemedewerkers meedoet aan de werkonderbreking. Zo'n dertig van hen overhandigen een petitie aan het provinciebestuur van Brabant, dat een belang heeft in Eindhoven Airport. Niet alle Ryanair-vluchten van en naar Nederland worden overigens uitgevoerd door Nederlands personeel.

Vorige week werd al bekend dat FNV een kort geding aanspant tegen Ryanair. De vakbond eist dat de luchtvaartmaatschappij duidelijk maakt waarom de sluiting van de Eindhovense basis noodzakelijk is. Het vertrek uit Eindhoven wekt verbazing, omdat Ryanair in het verleden juist aangaf in Nederland te willen groeien.
voda
0
'Lufthansa en Delta azen op Alitalia'

Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 09:39 | Views: 1.124

Air France-KLM 16:30
8,18 -0,04 (-0,54%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 19 okt
18,04 0,00 (0,00%)

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.

Ferrovie wil een deel van Alitalia doorverkopen aan een internationale luchtvaartmaatschappij. Behalve Lufthansa en Air France-KLM-partner Delta zou ook easyJet interesse hebben. Ferrovie zou daarnaast een belang van de hand willen doen aan de Italiaanse staatsleenbank Cassa Depositi e Prestiti.

Alitalia raakte vorig jaar in financiële problemen en werd door de Italiaanse overheid onder curatele gesteld. Oorspronkelijk moest er voor eind april een overnamekandidaat zijn, maar de biedingstermijn werd met een halfjaar verlengd.
voda
0
Beursblik: IATA voorspelt 8 miljard passagiers in 2037

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaardersvereniging IATA ziet het aantal passagiers binnen twintig jaar verdubbelen tot 8,2 miljard, terwijl de drukte in de lucht in toenemende mate verschuift naar het oosten. Dat maakte de branchevereniging woensdag bekend.

De verwachte groei van de luchtvaart met 3,5 procent per jaar zou lager kunnen uitvallen als regeringen protectionistischer beleid gaan voeren, waarschuwde IATA. Dit kan ten koste gaan van de economische voordelen van de groei, betoogde de lobbyorganisatie. "De verdubbeling van het aantal passagiers in twintig jaar tijd kan 100 miljoen banen wereldwijd ondersteunen", stelde IATA-CEO Alexandre de Juniac. Rond 2025 zal niet langer de Verenigde Staten maar China de grootste luchtvaartmarkt zijn, voorziet IATA. India zal rond 2024 het Verenigd Koninkrijk passeren en de derde plek opeisen. Indonesië zal naar verwachting vanaf 2030 de vierde luchtvaartmarkt zijn, voor de Britten. Nu bezet Indonesië nog een tiende plek. Ook Thailand kan een plaats in de toptien tegemoet zien volgens IATA.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstval American Airlines door dure brandstof

Gepubliceerd op 25 okt 2018 om 14:20 | Views: 567

Air France-KLM 16:09
8,36 +0,16 (+1,95%)

FORT WORTH (AFN/RTR) - American Airlines heeft de winst in het derde kwartaal zien kelderen. Hogere brandstofkosten vanwege de gestegen olieprijzen speelden het Amerikaanse luchtvaartconcern parten, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.

Ook speelde in de resultaten mee dat American Airlines in september zo'n 2100 vluchten moest schrappen vanwege de orkaan Florence. American Airlines zette een winst van 341 miljoen dollar in de boeken, bijna een halvering van het resultaat een jaar geleden. Het bedrijf merkte daarbij op dat de brandstofrekening in de verslagperiode maar liefst 42 procent hoger lag dan een jaar eerder. De opbrengsten van de onderneming kwamen uit op circa 11,6 miljard dollar.

Over het huidige kwartaal is American Airlines optimistisch gestemd. Evenals concurrenten denkt het bedrijf de stijgende brandstofprijzen te kunnen compenseren door bijvoorbeeld hogere ticketprijzen.
voda
0
Brandstofkosten raken luchtvaartgroep IAG

Gepubliceerd op 26 okt 2018 om 08:46 | Views: 755

Air France-KLM 14:07
8,39 +0,03 (+0,33%)

IAG Plc 14:18
595,00 +7,60 (+1,29%)

LONDEN (AFN) - Het Brits-Spaanse luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG) heeft de winst in het afgelopen kwartaal een klein beetje zien groeien. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van het het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus.

De onderneming had onder meer te maken met hogere brandstofkosten en negatieve wisselkoerseffecten, die het resultaat wat onder druk zetten. Dat werd deels gecompenseerd met hogere ticketprijzen. De aangepaste operationele winst kwam uit op 1,46 miljard euro, van 1,45 miljard euro een jaar eerder. De opbrengsten van IAG bedroegen ruim 7,1 miljard euro.

Donderdag bleek dat een recente hack bij British Airways veel omvangrijker was dan eerder gemeld. Volgens IAG bleek dat er van nog eens van 185.000 klanten creditcardgegevens zijn gestolen. Eerder was sprake van een totaal van 380.000 slachtoffers.
voda
0
EasyJet maakt vaart met elektrisch vliegen

Gepubliceerd op 29 okt 2018 om 15:11 | Views: 1.120

easyJet 16:05
1.185,00 +17,00 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN/RTR) - EasyJet boekt de nodige vooruitgang met zijn ambitie op sommige van zijn routes gebruik te maken van elektrisch aangedreven vliegtuigen. Volgens het bedrijf moeten tegen 2027 de eerste elektrische pasagiersvlucht plaatsvinden.

EasyJet is onder meer de samenwerking aangegaan met de Amerikaanse start-up Wright Electric bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke en geluidsarme vliegtuigen. Dat bedrijf werkt momenteel aan een elektrisch vliegtuig met negen zitplaatsen. Deze moet volgens planning volgend jaar de lucht in gaan.

Volgens easyJet-topman Johan Lundgren wordt elektrisch vliegen realiteit. De prijsvechter verwacht in eerste instantie dat routes tot 500 kilometer binnen tien jaar mogelijk zijn. Dat betekent dat onder meer op de drukke route tussen Londen en Amsterdam gebruik gemaakt kan worden van de toestellen.

EasyJet wil zijn uitstoot in de periode tot en met 2022 al met 10 procent terugdringen. Dit doet het Britse bedrijf door gebruik te maken van zuinigere vliegtuigen.
manuss
0
Hoge brandstofrekening drukt winst Lufthansa
dinsdag 30 oktober 2018 07:41
FRANKFURT (AFN) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere brutowinst. Dat kwam onder meer door een hogere brandstofrekening. Verder kwam Lufthansa met bescheiden groeidoelstellingen voor de komende periode.

De winst voor belastingen daalde met 11 procent tot krap 1,4 miljard euro. Kenners rekende hier in doorsnee op meer. Naast de brandstofrekening was bij prijsvechter Eurowings sprake van hogere kosten voor het inpassen van overgenomen onderdelen van het failliete Air Berlin.

Door het wegvallen van die prijsvechter zien veel luchtvaartmaatschappijen groeikansen. Lufthansa rekent voor de komende winterperiode op 8 procent capaciteitsgroei. Dat percentage ligt lager dan de 10 procent groei die in doorsnee wordt voorzien voor de sector in Duitsland. Voor de zomerperiode rekent Lufthansa op 'slechts' 3,8 procent groei.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Eurowings en brandstofkosten drukken winst Lufthansa

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft ondanks meer omzet de winstontwikkeling onder druk zien staan in de eerste drie kwartalen van 2018. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de Duitse vliegtuigmaatschappij.

Lufthansa behaalde in de eerste negen maanden een aangepaste EBIT van 2,4 miljard euro, een daling van 7,7 procent op jaarbasis. Dit was vooral het gevolg van kosten die werden gemaakt voor de integratie van Eurowings en de brandstofrekening die 536 miljoen euro opliep. De marge bedroeg over deze periode 8,8 procent.

De omzet steeg echter met 6 procent naar 26,9 miljard euro en er werden 108,5 miljoen passagiers vervoerd, een nieuw record. Zonder de kosten voor Eurowings zou Lufthansa volgens CEO Carsten Spohr ook opnieuw een recordwinst hebben gepresenteerd.

Lufthansa heeft de winstverwachting voor 2018 herhaald, ondanks dat de kosten met meer dan een miljard euro zullen stijgen als gevolg van een hogere brandstofrekening en vluchten die vertraging kenden of zelfs helemaal niet werden uitgevoerd.

Voor komende winter rekent Lufthansa op een capaciteitsuitbreiding met 8 procent, wat lager is dan de meer dan 10 procent die wordt voorzien voor maatschappijen actief in Duitsland. Voor de zomer van 2019 mikt Lufthansa op een capaciteitsuitbreiding van 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EasyJet toont weer interesse in Alitalia

Gepubliceerd op 31 okt 2018 om 20:04 | Views: 22

Air France-KLM 17:35
8,56 +0,07 (+0,80%)

easyJet 17:35
1.200,00 +23,00 (+1,95%)

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft opnieuw interesse getoond in zijn Italiaanse branchegenoot Alitalia. De Britse prijsvechter geeft al ruim een jaar te kennen interesse te hebben in de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij.

EasyJet praatte al eerder met de Italiaanse regering over een samenwerking met Alitalia voor korte vluchten. Alitalia raakte vorig jaar in de problemen en wordt sindsdien door de staat overeind gehouden.

De Italiaanse regering is nu van plan de luchtvaartmaatschappij onder te brengen bij Ferrovie dello Stato, het staatsspoorbedrijf. Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zouden dan een belang kunnen nemen, maar nooit meer dan 40 procent.

EasyJet geeft nu aan dat zijn nieuwe bod binnen de spelregels van de Italiaanse overheid past.
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 9,956
Verschil +0,076 (+0,77%)
Hoog 10,050
Laag 9,540
Volume 1.672.155
Volume gemiddeld 1.815.589
Volume gisteren 2.158.542