Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: AEX +2,8%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 3 november 2018 11:15
    Het was inderdaad een aparte vreemde week met toch gelukkig weer een positieve wending. De komende week wordt ook weer spannend ivm met de midterms op 6 november.

    Ook voor beleggers is dit van groot belang. Blijven de Republikeinen de "baas" in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden zodat Trump aan de gang kan met zijn verdere fiscale plannen, waardoor de economie een verdere boost krijgt (en helaas de rente verder omhoog zal gaan op termijn).

    Of verliezen de Republikeinen het Huis van Afgevaardigden en wordt Trump de komende twee jaar beperkt in zijn doen en laten en dat de rente verhogingen dan meer beperkt blijven.

    Op korte termijn is het voor beleggers positief als Trump gaat winnen (voor 2019), in 2020 wordt het dan minder vanwege aanhoudende rente verhogingen. Als de Democraten het Huis van Afgevaardigden weten te bemachtigen is de verwachting dat de groei in de economie niet veel meer zal groeien en dus de winsten van de bedrijven geleidelijk zullen afnemen in 2019/2020.

    Een ander belangrijk punt is de mogelijke handelsdeal tussen de VS en China, als die er wel gaat komen zal dat de economie in beide landen (en eigenlijk de wereld) ook een boost geven.

    Na midterms schijnen de koersen gemiddeld 8% omhoog te gaan (voor wat het waard is), verder starten de buybacks in de VS ook weer in november wat ook positief is voor de koersen.

    www.bbc.com/news/world-us-canada-4431...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links