Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 21 november 2018 01:01:

Heb je verder nog iets bij te dragen. Of moeten we het weer doen met je gescheld en beledigingen?
Ik mis het vraagteken.
Waar zie jij het schelden en beledigen, waar ik in mijn ogen niets anders doe dan constateren zonder lelijke woorden te gebruiken.

Of wil je soms zeggen dat ik door Hiddema een dom stuk vreten te noemen, iemand beledig?
Of dat ik dat net zo doe als ik de naam van je goeroe in het Nederlands vertaal?

Je kan toch niet van mij verlangen om al hun stupiditeiten continu van weerwoord te voorzien?

Zij kennen geen fatsoen zoals jij het niet kent.
Voor mij telt ieder mens.
Zelfs jij en dat vraagt heel erg veel van mij.
izdp
0
En voorbij de ongein met ratio de echte discussie die belangrijk is.

nos.nl/artikel/2260154-overleg-nieuw-...

En lees ik het bijzonder zwakke argument van het kabinet: te duur.
Is geen argument.
Is te betalen.
Maar is het redelijk en wenselijk en wat zouden we daarvoor moeten opofferen?

De dividendbelasting? De verlaging van de winstbelasting voor bedrijven?
De vele andere voordelen voor welgesteld?
Heel veel vragen die stuiten op te duur.

Niet verwonderlijk met uiterst rechts en de meest asociale minister ooit op sociale zaken gezet.
Prima dat de vakbond nu hun hakken in het zand zet.
Niet omdat ik zo graag een bepaalde pensioenleeftijd omarm, maar omdat ik in de grond van mijn hart nog steeds de ordinair genomen bezuinigingsmaatregel afwijs.
Zo in de zin van; zo ga je niet met elkaar om in de polder.
Overleg je eerst en voer je een breed debat.

D'66 is een partij voor doven en blinden.

hirshi
0
quote:

izdp schreef op 20 november 2018 23:37:

Liep net binnen en zag een stukje Pauw en Hiddema.
Allemachtig, buiten humor wat ik kan waarderen van die man, is het toch een dom stuk vreten.

Past uitstekend bij die ezel.
Tijdens het zappen ook Hiddema gezien bij Pauw.

Ook ik kan de onderkoelde humor van Hiddema wel waarderen. Maar tenenkrommend om te zien dat Hiddema totaal het vermogen leek te missen aansluiting te vinden bij het onderwerp dat besproken werd.

Het leidde tot een drammerige en gênante vertoning.
zeurpietje
0
@izdp en hirshi. inz. Hiddema, helemaal mee eens, een tenenkrommende voorstelling van iemand die een zetel in de 2e kamer bezet. Puberaal gedrag.
Chiddix
0
Het overleg over een pensioenakkoord is gisterenavond vastgelopen. Het kabinet,vakbonden en werkgevers konden het met elkaar niet eens worden. Pijnpunten, verplicht pensioen voor zelfstandige ondernemers, voor zware beroepen moet een vervroegde vertrekregeling mogelijk zijn en vanaf 2024 de AOW leeftijd niet mee laten stijgen met de levensverwachting.
Eerst was het de verhoogde AOW leeftijd(67 jaar) later laten ingaan en nu is men het met elkaar niet eens over levensverwachting en verhoging AOW leeftijd vanaf 2024. Het kabinet stelt voor dit te laten beoordelen door een volgend kabinet.
Verschrikkelijk roept Rutte uit. Wordt mij allemaal te duur.
De PvdA,GroenLinks en SP staan achter de vakbonden en zeggen, als Rutte zich niet wat soepeler opstelt, praten we met hem na Maart 2019 indien de coalitie hun meerderheid kwijtraakt in de Eerste Kamer.
In de peilingen omgezet naar de Eerste Kamer verliest de coalitie 6 a 7 zetels en als dat de uitslag zou worden, zit Rutte in de problemen. Dan helpt het niet meer met de SGP zaken te doen.
Chiddix
0
Het onderwerp pensioenakkoord gaat hier aan de meesten voorbij, denk ik. Of ze hebben al AOW of men zit tussen de 50 jaar en de 60 jaar en denkt, mijn tijd zal het wel duren. Er kunnen er ook zijn die zoveel geld op de bank hebben, dat ze moeten lachen om het pensioenakkoord dat afketste gisteren.
Het kabinet heeft wel oren ernaar om de AOW iets later te doen ingaan. Dit jaar is het 66 jaar en dat blijft zo. Is het standpunt van de FVD(66 jaar).
Het valt niet mee om met Rutte een akkoord te bereiken nu zijn gasbel bijna is opgedroogd en hij de gasbel(melkkoe) vervangen heeft door mensen langer te laten doorwerken.
[verwijderd]
0
quote:

zeurpietje schreef op 21 november 2018 08:12:

@izdp en hirshi. inz. Hiddema, helemaal mee eens, een tenenkrommende voorstelling van iemand die een zetel in de 2e kamer bezet. Puberaal gedrag.
Typisch iemand die leuke praatjes heeft in praatprogramma's, maar verder niets. Vindt vooral zichzelf reuze interessant. En heeft een afgod zonder dat er een reden voor is: Thierry.

De laatste heeft gisteren/vannacht wel stug z'n 100 vragen voorgelezen over Marrakesh. Dat is wel weer een goede zet! Minister moet netjes antwoord geven toch, en is nog steeds niet gebeurd.

Overigens kreeg de "flamboyante" minister De Jonge als tijdelijk vervanger van Rutte een paar weken geleden op een persconferentie een vraag van een journalist over Marrakesh. Ehhhhhhhhh.....hij wist niet waar het over ging! Ach ja, valt niet mee, hè, vice-premier.
rationeel
0
Israel will not sign a nonbinding, first-of-its-kind migration pact aimed at managing migration and making it more orderly and safe, Prime Minister Benjamin Netanyahu said on Tuesday.

“I have instructed the Foreign Ministry to announce that Israel will not accede to, and will not sign, the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration,” the prime minister said. “We are committed to guarding our borders against illegal migrants. This is what we have done, and this is what we will continue to do.”
rationeel
0
Belgie:

Bron: Belga

België krijgt een waarschuwing van de Europese Commissie over de ontwerpbegroting van volgend jaar. Er bestaat een risico dat ons land de Europese begrotingsafspraken met de voeten treedt, oordeelt de Commissie. De Belgische begroting werd de voorbije jaren ook telkens als risicovol bestempeld.

Ook Frankrijk, Portugal Slovenië en Spanje kregen woensdag een waarschuwing van de Commissie mee. Italië maakte het nog een stukje bonter: dat land hangt een buitensporige schuldprocedure boven het hoofd.

Gaat allemaal prima;)

www.knack.be/nieuws/belgie/belgische-...
haas
0
Stembureaus gemeenten gesloten, tellen kan beginnen!
11 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - De stembureaus in 37 gemeenten zijn om 21.00 uur gesloten. Mensen konden daar hun stem uitbrengen voor gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om gemeenten die per 1 januari worden heringedeeld. Bijna 725.000 mensen waren kiesgerechtigd. Alle gemeenten gaan ervan uit dat de uitslag voor middernacht bekend is.
rationeel
0
Dat was weer behoorlijke dwingelandij:(

Heb wat erover gelezen. De groter, groter manie:(
Belegde boterham
0
quote:

izdp schreef op 21 november 2018 01:54:

[...]

Zij kennen geen fatsoen zoals jij het niet kent.
Voor mij telt ieder mens.
Zelfs jij en dat vraagt heel erg veel van mij.
LOL, Amen!
Belegde boterham
0
quote:

rationeel schreef op 20 november 2018 14:08:

Zelfde arts, andere plek: geriatrie van MC Slotervaart gered

Het mag wat kosten:(

"Over een aantal jaren heeft een op de drie oudere Amsterdammers een niet-westerse achtergrond. Ze zijn zieker dan de Nederlandse groep ouderen. Ze hebben meer chronische ziekten, ze hebben waarschijnlijk vaker cognitieve problemen. Ze hebben een ander sociaal netwerk. Dat vraagt een aparte aanpak."

Artsen voor de autochtone populatie tekort, maar wel inzetten voor de groep die niets heeft bijgedragen.
Daar zal wel weer het nodige geld voor vrijgemaakt worden.

www.parool.nl/amsterdam/zelfde-arts-a...

Werkgelegenheid voor de artsen die thuis zitten... zijn er een hoop momenteel!

Je bent niet helemaal up-to-date geloof ik Ratio, het is 2018 en er zitten een hopi artsen thuis, werkeloos!
izdp
0
Hé, wil je vertellen welke artsen qua specialisatie, welke reden e.d. Belegd?
Je verbaasd me gezien wat vertellen van een ex-stagiaire van me.
Chiddix
0
quote:

haas schreef op 21 november 2018 21:39:

Stembureaus gemeenten gesloten, tellen kan beginnen!
11 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - De stembureaus in 37 gemeenten zijn om 21.00 uur gesloten. Mensen konden daar hun stem uitbrengen voor gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om gemeenten die per 1 januari worden heringedeeld. Bijna 725.000 mensen waren kiesgerechtigd. Alle gemeenten gaan ervan uit dat de uitslag voor middernacht bekend is.
CDA en lokale partijen zijn de winnaars. GroenLinks is in Groningen de grootste geworden. D66 kreeg pak slaag in G(bron:NOS).
Chiddix
0
De Telegraaf meldde, dat het kabinet overweegt buiten de vakbonden om het nieuwe pensioenstelsel vorm te geven. Volgens Hiddema(FVD) is de reden van het mislukken overleg , dat het FNV door de SP is overgenomen. Voorheen deelde de PvdA de lakens uit binnen de vakbond FNV.
In een ochtendprogramma werd gezegd, dat de FNV tijdens het overleg met het kabinet er van alles aan toevoegde(eisenpakket) waardoor het onmogelijk wordt een pensioenakkoord te sluiten. Dit zijn typisch SP streken. Om iets voor mekaar te krijgen moet je wel in de coalitie stappen en niet in een pensioenoverleg politiek gaan bedrijven.
Roemer was niet thuis vorig jaar om deel te nemen aan de coalitie. Hij nam de moeite nog niet om naar de formateur te gaan.
Chiddix
0
De TK wil minister Blok weer aan de tand voelen over de steun aan het vrije Syrische leger wat bestaat uit verschillende groeperingen. Het materieel dat Nederland leverde was defensief bedoeld maar veranderde in offensief materieel door de strijdgroepen. Nederland zou daarvan op de hoogte zijn geweest.
Is in lijn met het beleid van de VS wat Europese landen in NAVO verband blindelings opvolgen.
Nu schijnt minister Blok iets gezegd te hebben wat achteraf niet waar was. Daar moet hij zich nu over verantwoorden.
[verwijderd]
0
rationeel
0
De Nederlandse hulp aan Syrische opstandelingen was expliciet bedoeld voor de strijd, zo valt op te maken uit documenten die zijn opgevraagd door Nieuwsuur en Trouw. Dit staat in schril contrast met verklaringen van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer, waar hij stelde dat de hulp 'civiel van aard' was. En de regering onthult informatie die eerder als staatsgeheim is bestempeld.

Waar bemoeien we ons allemaal mee.

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2260287-blok...
[verwijderd]
0
Uit het nieuwsartikel:

"(...)
De documenten zijn vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en werpen nieuw licht op de Nederlandse rol in de Syrische burgeroorlog. In september berichtten Nieuwsuur en Trouw al over het Nederlandse hulpprogramma aan Syrische strijdgroepen. Daaruit bleek dat sommige van die strijdgroepen mensenrechtenschendingen begingen en zelfs eerder als 'terroristisch' door het OM waren bestempeld.
(...)"
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%