Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee herstellen de beurzen van de forse verliezen een dag eerder. De daling werd ingezet door forse verliezen in de techsector en internet-gerelateerde aandelen en sloeg vervolgens over naar de bredere markt. Overigens wisten internetreuzen als Facebook en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, al tegen het einde van handel op dinsdag te herstellen.

De Dow sloot uiteindelijk 550 punten lager, waardoor de index sinds begin van dit jaar inmiddels op verlies staat, hetgeen ook geldt voor de S&P 500 index. De Nasdaq noteert sinds het begin van 2018 op een winst van minder dan 0,1 procent.

"De afgelopen jaren waren beleggers altijd voldoende zelfverzekerd om op de bodem te kopen, wat de aandelenmarkten betreft", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Om de één of andere reden lijkt dit vertrouwen de afgelopen paar weken enigszins te ontbreken, en als je rondkijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. De verrassing is waarom het zo lang heeft geduurd, aangezien een jaar geleden de markt min of meer de schouders ophaalde voor meerdere raketproeven van Noord-Korea en de zorgen over de groei van de Chinese economie", voegde hij toe.

De olieprijs sloot dinsdag 6,6 procent lager op 53,43 dollar per vat, het laagste niveau sinds oktober 2017, maar lijkt nu te herstellen. De olieprijs noteerde woensdag tot 1,9 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten zeven publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, de wekelijkse eerste steunaanvragen en de duurzame goederen in oktober. Later op de dag volgen de leidende indicatoren van oktober, het consumentenvertrouwen in november en de bestaande woningverkopen in oktober, gevolgd door het wekelijkse olievoorraden rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Voor de orders voor duurzame goederen wordt op maandbasis een daling voorzien van 2,6 procent. De leidende indicatoren maken vermoedelijk een pas op de plaats en het consumentenvertrouwen daalt naar verwachting van 98,6 naar 98,2.

De verkopen van bestaande huizen stijgen op maandbasis naar verwachting met 0,8 procent en de olievoorraden laten naar verwachting een toename zien van 1,9 miljoen vaten. In de week die eindigde op 10 november liepen de voorraden op met ruim 10 miljoen vaten. Het ging toen om de achtste week van stijging op rij.

De euro/dollar noteerde op 1,1413. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1399 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 0,9 procent hoger, nadat het aandeel dinsdag bijna 5 procent lager slot. Facebook en Alphabet noteerden voorbeurs ook ongeveer een half procent in het groen.

Deere noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,2 procent lager, na tegenvallende winstcijfers over het afgelopen kwartaal.

Gap daalde in de elektronische handel nabeurs 1,4 procent. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel. De kledinggigant maakte dinsdag bekend dat het onderzoek doet of het honderden slecht presterende winkels zal sluiten, nadat het concern over het afgelopen kwartaal een omzetdaling van 7 procent rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,8 procent lager op 2.641,89 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het rood op 24.465,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,7 procent tot 6.908,82 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Resultaten Deere blijven achter bij verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) John Deere heeft over het vierde kwartaal van het recent afgesloten boekjaar de groei van de omzet en winstgevendheid onder de verwachtingen zien uitkomen. Dit bleek uit de de cijfers over het laatste kwartaal van het boekjaar van de Amerikaanse fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel dat eindigde op 28 oktober.

CEO Samuel Allen sprak van een "solide" jaar. Naast dat de marktomstandigheden verbeterden, reageerden klanten volgens de topman ook goed op de nieuwe producten die Deere lanceerde.

De omzet kwam uit op op een totaal van 9.416 miljoen dollar, een stijging met 17 procent op jaarbasis. De verwachting van analisten die vooraf door FactSet werden gepolst lag op 9.590 miljoen dollar. De omzet uit materieel kwam uit op 8.343 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,30 dollar bij een verwachting vooraf van 2,44 dollar.

Het operationeel resultaat steeg 22 procent naar 1.063 miljoen dollar met vooral bij de divisie bouw & bosbouw een flinke stijging. Die tak zag ook de omzet fors toenemen.

Outlook

Voor het net gestarte boekjaar 2019 voorziet het bedrijf uit Moline, Illinois, dat de omzet uit materieel met 7 procent oploopt. Die indicatie geldt ook voor de totale omzet van de groep.

De nettowinst komt naar verwachting van John Deere uit op circa 3,6 miljard dollar. Over het afgelopen jaar lag dit op 2.368 miljoen dollar of 3.073 miljoen dollar rekening houdend met bijzondere posten, met name op het vlak van belastingen.

Het aandeel Deere noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
WTO onderzoekt staalheffingen VS - media

(ABM FN-Dow Jones) De wereldhandelsorganisatie WTO zal onderzoek doen naar de door de Verenigde Staten opgelegde importheffingen op staal en aluminium. Dit maakte de organisatie volgens persbureau Bloomberg woensdag bekend.

De VS stelde deze heffingen in vanwege zorgen over de nationale veiligheid. Onder meer de Europese Unie en China vroegen de handelsorganisatie om de heffingen te onderzoeken. Deze zouden namelijk bedoeld zijn om de belangen van de VS te versterken in plaats van de veiligheid te waarborgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Flink minder vraag naar duurzame goederen in VS

(ABM FN-Dow Jones)De nieuwe orders voor duurzame goederen zijn in oktober flink gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Er was afgelopen maand sprake van een afname van 4,4 procent, na een daling met 0,1 procent in september. In eerste instantie werd een stijging met 0,8 procent gemeld voor september.

De verwachting van economen voor oktober lag op een daling met 2,6 procent.

Exclusief vervoermiddelen stegen de orders in oktober met 0,1 procent. Exclusief defensie-orders daalde de vraag met 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Steunaanvragen VS lopen op

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 17 november toegenomen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 3.000 naar 224.000. De verwachting van economen lag op 214.000. Een week eerder stond de teller op 221.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, steeg met 2.000 naar 218.500. Het gemiddelde van een week eerder werd met 1.250 aanvragen opwaarts bijgesteld naar 216.500.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 10 november kwam uit op 1.668.000 stuks, een afname van 2.000. Het cijfer van een week eerder werd met 6.000 neerwaarts bijgesteld.

Normaliter verschijnen deze wekelijkse data op donderdag, maar werden nu een dag eerder gepubliceerd in verband met Thanksgiving, dat donderdag in de Verenigde Staten wordt gevierd, en waardoor de financiële markten gesloten zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen.

Daarmee herstellen de beurzen van de forse verliezen een dag eerder. De daling werd ingezet door forse verliezen in de techsector en internet-gerelateerde aandelen, aanhoudende zorgen over een vertraging van de mondiale economische groei en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De teneur sloeg vervolgens over naar de bredere markt. Overigens wisten internetreuzen als Facebook en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, al tegen het einde van handel op dinsdag te herstellen.

Diverse media meldden woensdag dat de wereldhandelsorganisatie WTO onderzoek gaat doen naar de door de Verenigde Staten opgelegde importheffingen op staal en aluminium.

De VS stelden deze heffingen in vanwege zorgen over de nationale veiligheid. Onder meer de Europese Unie en China vroegen de handelsorganisatie om de heffingen te onderzoeken. Deze zouden namelijk bedoeld zijn om de belangen van de VS te versterken in plaats van de veiligheid te waarborgen.

De Dow sloot uiteindelijk 550 punten lager, waardoor de index sinds begin van dit jaar inmiddels op verlies staat, hetgeen ook geldt voor de S&P 500 index. De Nasdaq noteert sinds het begin van 2018 op een winst van minder dan 0,1 procent.

"De afgelopen jaren waren beleggers altijd voldoende zelfverzekerd om op de bodem te kopen, wat de aandelenmarkten betreft", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Om de één of andere reden lijkt dit vertrouwen de afgelopen paar weken enigszins te ontbreken, en als je rondkijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. De verrassing is waarom het zo lang heeft geduurd, aangezien een jaar geleden de markt min of meer de schouders ophaalde voor meerdere raketproeven van Noord-Korea en de zorgen over de groei van de Chinese economie", voegde hij toe.

De olieprijs sloot dinsdag 6,6 procent lager op 53,43 dollar per vat, het laagste niveau sinds oktober 2017, maar lijkt nu te herstellen. De olieprijs noteerde woensdag tot 2,5 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,1 procent. De marktindex daalde van 316,7 vorige week naar 316,4 deze week.

De orders duurzame goederen daalden in oktober ook, met 4,4 procent op maandbasis, terwijl gerekend werd op een daling van 2,6 procent.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week juist gestegen, met 3.000 aanvragen tot 224.000 stuks, terwijl economen rekenden op 214.000 aanvragen.

Voor de orders voor duurzame goederen wordt op maandbasis een daling voorzien van 2,6 procent. De leidende indicatoren maken vermoedelijk een pas op de plaats en het consumentenvertrouwen daalt naar verwachting van 98,6 naar 98,2.

De verkopen van bestaande huizen stijgen op maandbasis naar verwachting met 0,8 procent en de olievoorraden laten naar verwachting een toename zien van 1,9 miljoen vaten. In de week die eindigde op 10 november liepen de voorraden op met ruim 10 miljoen vaten. Het ging toen om de achtste week van stijging op rij.

Later op de dag volgen de leidende indicatoren van oktober, het consumentenvertrouwen in november en de bestaande woningverkopen in oktober, gevolgd door het wekelijkse olievoorraden rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De euro/dollar noteerde op 1,1420. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1399 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 1,1 procent hoger, nadat het aandeel dinsdag bijna 5 procent lager slot. Facebook en Alphabet noteerden voorbeurs achtereenvolgens 1,3 procent en 1,1 procent hoger.

Deere noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent lager, na tegenvallende winstcijfers over het afgelopen kwartaal. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,30 dollar bij een verwachting vooraf van 2,44 dollar. Voor het lopende boekjaar stijgt de omzet vermoedelijk met 7 procent, denkt de fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel.

Gap daalde voorbeurs 1,3 procent. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel. De kledinggigant maakte dinsdag bekend dat het onderzoek doet of het honderden slecht presterende winkels zal sluiten, nadat het concern over het afgelopen kwartaal een omzetdaling van 7 procent rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,8 procent lager op 2.641,89 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het rood op 24.465,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,7 procent tot 6.908,82 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen daalt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in november harder dan aanvankelijk verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,6 in oktober naar 97,5 in november. Een voorlopige raming wees op een beperkte daling tot 98,3.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde van 89,3 naar 88,1.

De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 112,3, ten opzichte van 113,1 in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Bestaande woningverkopen Amerika gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober gestegen. Dit maakte The National Association of Realtors woensdag bekend.

De verkoop van bestaande woningen steeg in oktober met 1,4 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,22 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,19 miljoen woningen.

De mediane verkoopprijs steeg met 3,8 procent op jaarbasis naar 255.400 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen in oktober

(ABM FN) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in oktober licht gestegen. Dit bleek woensdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg in oktober met 0,1 procent op maandbasis tot een indexstand 112,1, terwijl de groei voor september werd verhoogd van 0,5 procent naar 0,6 procent.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
VS beschuldigen China opnieuw van oneerlijke praktijken

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer heeft China van oneerlijke handelspraktijken beschuldigd.

“China heeft zijn oneerlijke, onredelijke en marktverstorende praktijken niet fundamenteel veranderd”, klaagde Lighthizer in een lijvig rapport van 50 pagina’s. Dit rapport is een update van het rapport dat in maart werd geschreven en de basis vormde voor de importheffingen op 250 miljard dollar aan Chinese goederen.

In het nieuwe rapport beschuldigt Amerika China ervan nog altijd illegaal Amerikaanse technologie toe te eigenen, te spioneren en overheidsdruk uit te oefenen.

Aan het einde van deze maand zullen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten aan de zijlijn van de G20-top in Argentinië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla starts taking Model 3 orders in China

Tesla Inc has started taking orders for its Model 3 sedan in China for a deposit of 8,000 yuan ($1,153.60), according to the electric carmaker's China website. Mr Elon Musk CEO said that "Probably some deliveries in March, but April is more certain.”

The company has been banking on its Model 3 sedan, the performance of which is seen crucial to the carmaker's future.

China is the largest market for electric vehicles and most forecasters predict that its sales in the country will speed up rapidly as government regulation drives toward a goal of 100-percent electric vehicles by 2030.

Tesla had signed a deal with Shanghai authorities in July to build its first factory outside the United States, which would cost around USD 2 billion to construct and would double the size of its global manufacturing.

Source : Reuters
voda
0
Winst op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Bescheiden winst op Wall Street Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger, in een poging om iets van de zware verliezen van de twee voorgaande beursdagen terug te winnen.

De S&P 500 index stond 0,9 procent hoger op 2.656 punten, de Dow Jones-index steeg 0,7 procent en de Nasdaq Composite won 1,5 procent.

"Vandaag gaat het duidelijk om kopen op de recente zwakte", zei portefeuillebeheerder Kevin Divney van Russel Investments. "We zien geen brede, systeemreden voor de verkoopgolf en daarom verwachten we dat beleggers bepaalde aandelen zullen blijven oppikken om te profiteren van de lagere waarderingen."

"Ik weet dat ik beter niet kan zeggen of de bodem in de markt bereikt is", zei Tom Essaye van Sevens Report. "Maar gisteren was er iets van wat we willen zien als we capitulatie van verkopers proberen aan te wijzen." Essaye wees er onder andere op dat de volatiliteit geen 'spike' liet zien dinsdag.

In het begin van de week gingen de beurzen hard onderuit. De vleugelslag van jarenlang stijgende technologiefondsen gaat steeds trager en de olieprijs deed opnieuw grote stappen terug. Na de verliezen van dinsdag waren zowel de Dow Jones-index als de S&P500 hun jaarwinst geheel kwijt. Nasdaq klampt zich nog vast aan een klein winstje.

Het is een korte beursweek in Amerika. Donderdag zullen de financiele markten in de Verenigde Staten gesloten zijn voor Thanksgiving, waarna vrijdag de markten eerder sluiten.

iverse media meldden woensdag dat de wereldhandelsorganisatie WTO onderzoek gaat doen naar de door de Verenigde Staten opgelegde importheffingen op staal en aluminium. Deze zouden namelijk bedoeld zijn om de belangen van de VS te versterken in plaats van de veiligheid te waarborgen.Er was divers en gemengd economisch nieuws. 's Middags bleken de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in oktober licht te zijn gestegen. Ook de woningverkopen stegen vorige maand stevig. De volatiele orders voor duurzame goederen daalden juist forser dan verwacht, met 4 procent. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in november harder, door somberder verwachtingen voor de komende zes maanden. Verder steeg het wekelijkse aantal nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen licht, waar een daling was voorzien.

De olievoorraden in de Verenigde Staten stegen voor de negende week op rij, en ook sterker dan verwacht, meldde EIA 's middags. Ook de raffinaderijen draaiden weer op vollere kracht. De benzinevoorraad daalde iets sterker dan verwacht, maar de voorraad stookolie en diesel daalde tegen de verwachting in nauwelijks.

De olieprijs herstelde na de recente dalingen. De WTI-future op Nymex steeg 3,5 procent tot 55,29 dollar en de Brent-future krabbelde op met 2,6 procent tot 64,15 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1385. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1399 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Grote techfondsen Facebook, Amazon, Microsoft en Alphabet stegen 2 procent of meer. Apple bleef achter met een winst van 0,5 procent, nadat het aandeel dinsdag bijna 5 procent lager sloot.

Deere won 4 procent, hoewel dde winst per aandeel over afgelopen kwartaal lager was dan veerwacht, met 2,30 dollar bij een verwachting vooraf van 2,44 dollar. De tractorfabrikant ziet de omzet dit boekjaar met 7 procent stijgen.

Footlocker werd 14 procent meer waard, na publicatie van een sterke kwartaalwinst dinsdag nabeurs. Ook de cijfers van Autodesk werden enthousiast ontvangen.

Farmaceut Mylan daalde 2 procent, na een waarschuwingsbrief van medische waakhond FDA na inspectie van een fabriek.

Best Buy verloor 3,6 procent. Ondanks meevallende winst- en omzetcijfers verlaagden analisten van Credit Suisse en Raymond James hun koersdoelen voor de retailer.

Gap won 4,5 procent. De kledinggigant overweegt honderden slecht presterende winkels te sluiten, na een omzetdaling van 7 procent in het kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Facebook in beroep tegen Britse privacyboete

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 21:04 | Views: 1

Facebook 20 nov
132,49 +0,06 (+0,05%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Facebook heeft beroep aangetekend tegen de boete die het kreeg voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times.

Facebook kreeg van de Britse privacywaakhond ICO eerder de hoogst mogelijke boete van 500.000 pond wegens het doorspelen van informatie. Volgens de ICO heeft Facebook de wet overtreden door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen. Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven.

Na diepgravend onderzoek van de waakhond is niet met zekerheid vast te stellen dat ook de gegevens van Britse gebruikers zijn gedeeld. Daarmee is de angel uit de argumentatie van de ICO, meent het techbedrijf.
voda
0
Mattress Firm uit faillissementsbescherming

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 20:57 | Views: 133

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse matrassenreus Mattress Firm geniet niet langer faillissementsbescherming. De winkelketen heeft flink gesaneerd om uit de financiële problemen te raken. De zogeheten Chapter 11-regeling komt daarmee ten einde. De winkelketen is een dochteronderneming van de in problemen geraakte meubelgigant Steinhoff.

Het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf was niet bij machte om te hulp te schieten, omdat het zelf in financieel zwaar weer verkeert sinds een boekhoudschandaal aan het licht kwam. Om orde op zaken te krijgen, sloot Mattress Firm honderden filialen in de Verenigde Staten. Het bedrijf gaat nu verder met 2600 winkels in het land. Verder heeft de onderneming nieuwe leningen afgesloten om de bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.

Mattress Firm, dat kampt met stevige concurrentie van onlinewinkels, vroeg onlangs een Chapter 11-regeling aan wegens financiële nood. Onder die regeling krijgen bedrijven een soort uitstel van betaling. Dit biedt onder meer de mogelijkheid grondig in de schuldenlast in te grijpen, zonder verplichte sluiting van het bedrijf.
voda
0
Techfondsen helpen Wall Street vooruit

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 22:17 | Views: 2.157

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag overwegend positief de handel uitgegaan, maar zagen eerdere winsten goeddeels verdampen. Techfondsen gingen over een breed front vooruit. Beleggers in de VS maken zich op voor een lang weekend. Donderdag blijft Wall Street vanwege Thanksgiving gesloten. Op vrijdag wordt maar een halve dag gehandeld.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk vlak op 24.464,69 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2649,93 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,9 procent tot 6872,25 punten.

Apple (min 0,1 procent) zag een eerdere winst verloren gaan. Zorgen over iPhone-verkopen blijven het bedrijf achtervolgen. Zo maakte de belangrijke toeleverancier Foxconn bekend diep in de kosten te gaan snijden vanwege uitdagende marktomstandigheden.

Amazon

Sectorgenoten als Amazon, Alphabet en Microsoft gingen wel vooruit. Facebook (plus 1,8 procent) won ook. Het bedrijf gaat in beroep tegen een Britse privacyboete.

Goldman Sachs (plus 0,7 procent) heeft op zijn beurt een nieuwe aanklacht aan de broek wegens vermeende medeplichtigheid aan een groot schandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Investeerders uit Abu Dhabi stellen de bank aansprakelijk voor de schade die ze hebben geleden door fraude met het fonds.

US Steel

Verder stonden staal- en aluminiumproducenten in de belangstelling. Wereldhandelsorganisatie WTO gaat onderzoek doen naar de Amerikaanse importheffingen die sinds dit voorjaar gelden. US Steel, Century Aluminum en Alcoa wonnen tot 3 procent.

Foot Locker presenteerde beter dan verwachte cijfers. De sportwinkelketen sprong 15 procent omhoog. In het kielzog gingen branchegenoten als Nike en Under Armour tot 3,2 procent vooruit. De fabrikant van landbouwmachines Deere won 2,4 procent na cijfers

Olie

Olieprijzen lieten herstel zien, ondanks nieuwe cijfers van het Amerikaanse energiebureau waaruit naar voren kwam dat de olievoorraden in de Verenigde Staten zijn toegenomen. Een vat Amerikaanse olie won 2 procent aan waarde tot 54,47 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent tot 63,39 dollar per vat.

De euro was 1,1385 dollar waard, tegen 1,1405 dollar bij het slot van de Europese beurzen.
voda
0
Wall Street gesloten vanwege Thanksgiving

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving, waarna vrijdag de markten eerder sluiten vanwege Black Friday, de dag waarop de Amerikanen beginnen met hun kerstinkopen.

Wall Street sloot woensdag overwegend hoger en herstelde daarmee grotendeels van de forse verliezen een dag eerder, aangezet door druk op de tech- en aan internet gerelateerde fondsen, zorgen over de vertraging van de mondiale economische groei en de voortslepende handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China.

De Amerikaanse indices zagen tegen het einde van de handelsdag echter winsten van eerder op de dag grotendeels vervliegen. Een ontwikkeling die volgens marktanalist David Madden van CMC Markets weinig vertrouwen wekte. "De Verenigde Staten vieren vandaag Thanksgiving en het lijkt erop dat beleggers niet met al te grote posities het extra lange weekeinde in wilden gaan."

Aziatische aandelenmarkten sloten verdeeld, vanwege de aanhoudende handelsspanningen tussen Washington en Beijing, terwijl de Europese aandelenmarkten donderdagmiddag lager noteerden, vanwege aanhoudende onzekerheden omtrent de Brexit en de Italiaanse begroting.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten dan ook geen macro-publicaties geagendeerd.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1405. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1404 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1384 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple biedt in Japan kortingen aan telecombedrijven om de verkoop van zijn minst dure nieuwe smartphone, de iPhone XR, te stimuleren, meldden personen bekend met de situatie donderdag aan The Wall Street Journal.

Daarnaast kunnen de retailers rekenen op de aandacht van beleggers vanwege Black Friday, hoewel sommige winkels hun deuren al openen tijdens Thanksgiving. Bed Bath and Beyond sloot woensdag 3,6 procent hoger, Best Buy verloor daarentegen 2,3 procent, terwijl Big Lots 0,5 procent hoger sloot. Winkels als Costco, Dick's Sporting Goods, Dollar General, Five Below , Home Depot en Costo openen ook vandaag al hun deuren, wat de aftrap markeert van het kerstseizoen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 2.649,93 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 24.464,69 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 6.972,25 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Geen kans op recessie in de VS in 2019 - strateeg Allianz Global Investors

(ABM FN-Dow Jones) De korte rente in de VS wordt volgend jaar hoger dan de lange rente. Normaal wijst dit op een naderende recessie, maar in dit geval is een recessie in de VS niet nabij. Dat zegt Neil Dwane, verantwoordelijk voor de wereldwijde strategie van vermogensbeheerder Allianz Global Investors. Hij was woensdag te gast in Amsterdam en sprak daar over verschillende ontwikkelingen in de wereldeconomie.

Dwane verwacht dat de zogeheten omgekeerde yieldcurve in de VS aan het eind van 2019 zal plaatsvinden. “Iedereen is momenteel bezorgd over een recessie in de VS, maar tot dusver is die nog niet in zicht. Als ik praat met CEO’s, dan zien zij voor de komende twaalf maanden geen economische neergang in de VS”, stelt Dwane.

Volgens cijfers van AllianzGI is de kans op een recessie in de VS volgend jaar slechts 15 procent. Dwane denkt dat de handelsoorlog met China wel een flinke impact kan hebben op de economische groei in de VS. Een escalatie van de handelsoorlog zou de economische groei van de VS nog meer schaden. “Een oplossing in het conflict met China zou juist de Amerikaanse economie en de aandelenmarkten een zeer positieve stimulans kunnen geven”, vindt de strateeg.

Voor de eurozone ziet Dwane het gevaar dat populistische partijen volgend jaar mei na de Europese verkiezingen de overhand kunnen krijgen in het europarlement. “Er kan hierdoor een impasse ontstaan, waarmee de besluitvorming van de Europese Unie kan worden gedwarsboomd. De besluitvorming wordt meer gepolitiseerd. Andere onzekerheden voor de Europese Unie zijn de opvolging van bondskanselier Angela Merkel en de vervanging van ECB-voorzitter Mario Draghi”, zo stelt de strateeg.

Hij vraagt zich ook af waarom de Europese Unie zo streng is voor Italië. “Brussel heeft de begroting van Italië afgewezen, vanwege een te hoog begrotingstekort. Maar waarom heeft de Europese Unie het zo op Italië voorzien. De begrotingssituatie in Italië is niet zo slecht. Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben allemaal de begrotingsregels overtreden, maar Brussel wil om de een of andere reden toch de strijd met Italië aangaan. Ik denk niet dat Italië zich zal gaan aanpassen, omdat de Italiaanse regering vindt dat zij democratisch gekozen is. De Europese Commissie is volgens Rome niet democratisch gekozen en kan daarom Italië niet de les gaan lezen”, zo meent Dwane.

De strateeg meent ook dat het verschil tussen arm en rijk in de wereld een nijpend probleem is en beleggers duur kan komen te staan. “Economische ongelijkheid leidt tot sociale onrust en drukt economische groei. Hoe groter de verschillen in inkomen, hoe groter de de kans op onrust - en hoe lager de inkomsten van overheid. Economische ongelijkheid zou zich weleens op het hoogste niveau kunnen bevinden sinds de Industriële Revolutie. Volgens de Verenigde Naties bezat de rijkste 1 procent in de VS alleen al meer dan dan 38 procent van het totale vermogen in Amerika in 2016”, zegt Dwane. Hij vindt dat regeringen, bedrijven en beleggers hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het gaat om het verhelpen van het gat tussen arm en rijk.

Dwane vindt beleggers moeten wegblijven bij bedrijven op het gebied van televisie en entertainment. “Steeds minder mensen kijken televisie, met name de mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000, de millennials.” Hij is wel positief over de aandelen van bedrijven op het gebied van cybersecurity. “In 2017 zag je een forse toename van het aantal zaken die betrekking op internetmisdaad. Heel veel bedrijven worden getroffen. Je zag ook dat er op Google steeds meer wordt gezorgd naar cybersecurity. Dit wordt steeds meer een essentieel deel op het gebied van beleggingsanalyse”, aldus Dwane.

Hij gaf ook toe dat zijn voorspelling voor de Amerikaanse aandelenmarkt in 2018 niet juist was. Dwane had dit jaar een vlakke ontwikkeling verwacht, terwijl Amerikaanse indices dit jaar hun records hebben gebroken of benaderd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla verlaagt prijzen auto's in China

Gepubliceerd op 22 nov 2018 om 07:40 | Views: 2.320

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Tesla gaat de prijzen van zijn elektrische auto's in China verlagen om zo Chinese klanten te compenseren voor de importheffingen op Amerikaanse auto's.

De prijzen van de Tesla Model S en Model X worden met 12 tot 26 procent verlaagd. Het bedrijf van Elon Musk zei een aanzienlijk deel van de importheffingen voor zijn rekening te nemen om de auto's betaalbaarder te maken voor klanten in China, de grootste automarkt ter wereld met sterk stijgende verkopen van elektrisch aangedreven voertuigen.

Om de Chinese tarieven op Amerikaanse importen te omzeilen, is Tesla bezig met de bouw van een grote fabriek in de buurt van Shanghai om zo lokaal te kunnen produceren. Vorige maand sloot Tesla een akkoord over de huur van een stuk grond in China waar de eerste 'gigafabriek' van Tesla buiten de Verenigde Staten moet verrijzen.

Momenteel importeert Tesla nog alle auto's die het verkoopt in China. De onderneming verklaarde eerder dat de importtarieven ervoor zorgen dat het bedrijf extra haast maakt met de bouw van de Chinese megafabriek. Ook moeten zo de kosten voor vervoer over zee worden omzeild. Onlangs is het bedrijf begonnen met de voorverkoop van de nieuwe Model 3 in China.
voda
0
Duits onderzoek naar Facebook bijna afgerond

Gepubliceerd op 22 nov 2018 om 14:54 | Views: 0

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Duitsland heeft een onderzoek naar mogelijk privacyschendingen door Facebook bijna afgerond. Het federale kartelbureau verwacht dit begin 2019 af te ronden, zo werd donderdag in Brussel bekendgemaakt. Dan volgt mogelijk ook een beslissing. Het onderzoek naar Facebook in Duitsland zou in eerste instantie nog dit jaar worden afgerond.

Mogelijk heeft Facebook zich in Duitsland schuldig gemaakt aan machtsmisbruik. In België, Frankrijk en Oostenrijk werd eerder ook al klachten ingediend tegen Facebook.

Het concern, maar ook andere techreuzen, lopen in meer landen op tegen overtredingen van de Europese privacyregels. Volgens de klagers dwingen de internetbedrijven gebruikers in te stemmen met nieuw privacybeleid.
voda
0
'Apple geeft bonus op iPhone-verkoop Japan'

Gepubliceerd op 22 nov 2018 om 11:14 | Views: 2.093

NEW YORK (AFN) - Japanse telecombedrijven krijgen van Apple een bonus voor elke smartphone die ze aan de man weten te brengen. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Apple is er alles aan gelegen om de tegenvallende vraag naar zijn nieuwste iPhones aan te jagen.

Volgens de krant zullen telecomreuzen vanaf volgende week gaan stunten met de prijzen voor de nieuwste iPhones. Details over de subsidie die telecombedrijven in het vooruitzicht zijn gesteld, werden niet gemeld. Ook is niet bekend of Apple dergelijke constructies met telecombedrijven in andere landen gaat optuigen.

Apple, dat onlangs zijn productiedoelen voor de nieuwste iPhones naar beneden bijstelde, weigerde commentaar te geven tegen The Wall Street Journal.
25.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.109,10 -0,16%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.996,14 -0,24%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.526,38 +0,26%
 US500^ 5.071,89 +0,04%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.323,61 +0,07%
 EUR/USD 1,0695 -0,07%
 WTI 82,65 -0,78%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%