Pharming « Terug naar discussie overzicht

Grote farmakantoren komen naar Amsterdam en brengen banen

2 Posts
Berdientje
0
Grote farmakantoren komen naar Amsterdam en brengen banen

Brexit-buit dichtbij
Door THIJS ROSKEN

Updated 56 min geleden
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Grote farmakantoren en duizenden banen komen naar Amsterdam in navolging van de verhuizing van het Europees Medicijn Agentschap in 2019. „Amsterdam wordt dé plek voor zorggerelateerde bedrijven, zoals Eindhoven z’n brainport heeft”, zegt oud-minister Wouter Bos, die betrokken was bij het naar Nederland halen van het EMA.

Bos en de Amsterdamse wethouder Udo Kock proostten gisteren met Sanofi-directeur Bert de Jong bij de opening van het nieuwe Nederlandse kantoor vlak naast het Amsterdam UMC, met 500 werknemers. Het EMA zelf brengt al 900 banen en 36.000 jaarlijkse bezoekers. In de slipstream van de medicijnwaakhond volgen naar verwachting nog duizend gerelateerde bedrijven. Sinds de komst van het EMA werd aangekondigd, opende het Britse Norgine al een kantoor in Amsterdam en bereiden ook de Amerikaanse bedrijven KytePharma en Alnylam een verhuizing voor. Ook de Amerikaanse tegenhanger van het EMA, de Food and Drugs Agency, verhuist zijn Europese hoofdkwartier naar de Nederlandse hoofdstad. Kock: „Ik spreek met meer dan honderd bedrijven die door de Brexit naar Amsterdam willen komen, waarvan twintig farmaceuten. Daar zitten ook Europese hoofdkantoren bij.”

-------------------

Wordt het dan toch een overname van Pharming? Zou nou best wel eens kunnen , toch?

Of Inlijving?

First Berlin heeft Pharming alvast op 2 euro gezet. ,
13 dec First Berlin kopen 2,00 0,00 0,00%
[verwijderd]
0
Goedemorgen Berdientje,

Blijkt niet interessant genoeg om op te reageren. Ze kunnen zeggen voor 1 cent was het niet aantrekkelijk, maar de situatie is toch echt 90 graden gedraaid. Ze zijn bezig een behoorlijk marktaandeel van de anderen af te snoepen en dat is nooit leuk en zeker niet goed voor het imago van vooraanstaande bedrijven. Maar goed, we zullen het zien.

succes vandaag,

Tini
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:31
Koers 0,880
Verschil +0,012 (+1,38%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 6.738.682
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271