Crucell « Terug naar discussie overzicht

Verslag bedrijfsbezoek 07-12-2004

50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
49
Afijn, een korte samenvatting van de belangrijkste punten:

Presentatie door Elizabeth Goodwinn, weinig 'breaking news'.
Aanwezig plm 50 man w.o. 3 beleggingsclubs,iemand van RABO,Amgen(geen functie bekend) en onze eigen Greenspan van IEX.
Na afloop geen Brus of Kruimer(waren niet aanwezig), maar wel een leuk flink uitgelopen gesprek gehad met René Beukema, de jurist van CRXL.

Beukema is zoals het hele CRXLkorps ook erg enthousiast over de ontwikkelingen bij CRXL en meent dat het minder de vraag is of ,maar eerder wanneer CRXL op de markt komt....

Belangrijkste punten,voorzover ik ze vers vd pers kan melden en in willekeurige volgorde:
-STAR: het beloofde bericht is in aantocht en wel heel binnenkort!(welk bericht en exacte tijdstip dat zal zijn laat ik aan jullie fantasie over, maar Brus meldde eigenlijk al eerder meerdere licenties te verwachten voor 2005, dus wil dat zeggen dat er goede vorderingen met STAR zijn gemaakt! )
-Belangen: 3i is als VC niet geheel uitgestapt, hun belang zit iets onder de 5%(plm 4,7%). i.t.t. andere VC's die eruit zijn conform hun statutenvereisten.
Allianz heeft meer dan 5% maar verdeeld over meer fondsen zodat ze geen melding hoeven te doen ivm meerderheidsbelang.
Natuurlijk dan Delta Lloyd en Beukema drukte het ongeveer zo uit: als DL een belang heeft(de 'Mid/smallcapkampioen'), dan laat zich raden wie DL voor zijn, dan wel id voetsporen volgen.
Ook grote particulieren zijn bekend met forse aantallen.
(hoeveel aandelen waren er ook al weer???;-)

Rabies is a.h.w. een nieuw projekt (antistoffen); CRXL schat in dat er zo'n 500mln Chinezen en Indiers zijn die een vaccin/medicijn kunnen betalen. Een reeds bestaand middel is duur en niet optimaal.
-zover ik duidelijk heb kunnen krijgen is de laatste cashburn aanpassing(naar plm 10mln) NIET het gevolg van de ontvangst van de milestone betaling Merck(CRXL zal dat apart melden, volgens E.Goodwinn)
- Helaas een aantal vragen niet kunnen stellen(evt via andere kanalen nog te doen) zoals stadium fabriek DSM in Montreal, type cardiovasculair product van Genvec(evt via Genvec zelf te achterhalen),nieuws mbt subsidieaanvraag pandemisch griepvaccin(daar ligt wel steeds meer nadruk op/aandacht voor ivm angst uit de hand lopen vogelgriep in Azie),
-start klinisch onderzoek griepvaccin is gerelateert aan griepseizoen, de start van klinisch onderzoek WNV volgt in de 'slip stream' van het griepvaccin.
- op mijn vraag waarom start klinisch onderzoek Ebola later begon(eerder volgens mij aangekondigt voor begin 2005), antwoordde E.G. dat eerst nog aanvullend onderzoek plaatsvindt(waarom en hoe is onduidelijk, maar ook niet vreemd in biotechland). E.G. is minder thuis in de materie zelf(geen Biotechachtergrond), dus daar moet ze nog wel eens het antwoord schuldig blijven.
- mbt exclusieve markt Japan voor CRXL: alleen al de mogelijke opbrengsten van Japan(door Aventis amper gepenetreert,dus klein marktaandeel in Japan) kan in potentie de opbrengst aan royalties te ontvangen van Aventis evenaren!!!

tot zover de belangrijkste punten.

mvg ivet

NB :wellicht kan ik nog veel melden, maar als er vragen zijn, dan lees ik het wel.
Een bedrijfsbezoek heeft meestal een redelijk vaste structuur:
-uitleg: wat is medische biotechnologie
-succes: o.a. marktkapitalisatie en omzetten
-biotech ontwikkeling
-CRXL in vogelvlucht(kerngegevens)
-missie beschrijving
-waarom infectieziekten
-sterke vaccin technologie
-PerC6 (licenties/toepassingen)
-produktprogramma
-businessmodel
-CRXL successen
-griepvaccin,WNV,Ebola,Malaria in vogelvlucht
-antistoffen(m.n. Rabies marktkansen)
-eiwitproductie(DSMBiologics/STAR)
-financiele items
-aandeel CRXL(enkele getallen)
-vooruitblik 2005

Dat laatste even uitgelicht:
-begin klinisch onderzoek met 3 produkten
-aankondiging Rabies en TBC ontwikkelingsplannen
-aankondiging nieuwe antistof
-nieuwe PerC6 overeenkomsten
-sterke en stabiele omzet
-financiele kracht om produktontwikkeling 4-5 jaar te kunnen financieren(griep,ebola,malaria zijn geheel of in aanvang geheel gefinancieerd)
[verwijderd]
0
Dank je wel Ivet voor je verslag van vandaag.
Geen schokkend nieuws , maar wel weer een goed beeld van hoe gebalanceerd Crucell bezig is EN........
Hoe jij daar wederom weer bij was en ons geinformeerd hebt.
Dank je wel
[verwijderd]
1
Beste Ivet,

Toch nog even gedaan hé,
Onze dank is groot.

Star deze maand nog!!!!

2005 wellicht meerdere STAR licenties!

Nogmaals bedankt en aanbevolen!

Gr
Louis
[verwijderd]
0
Aanbevolen. Bedankt voor het met ons delen van het bedrijfsbezoek. Ik zelf vind er toch een aantal interessante zaken staan.

* Iemand van Amgen;
* STAR: het beloofde bericht is in aantocht en wel heel binnenkort!(-
* mbt exclusieve markt Japan voor CRXL: alleen al de mogelijke opbrengsten van Japan(door Aventis amper gepenetreert,dus klein marktaandeel in Japan) kan in potentie de opbrengst aan royalties te ontvangen van Aventis evenaren!!!

Dat laatste is nogal heftig. Dat geeft dus de winstgevendheid aan en eigenlijk verbaast het je ook niet. Aventis betaald nu alle kosten van de klinische fasen en Crucell zet het product haast kosteloos in de japanse markt.
[verwijderd]
6
Dat ik daar elke keer ben is natuurlijk ook eigenbelang. Vaak zegt een houding,sfeer of intonatie meer dan 1000 woorden. Zo is af te lezen of ook gemeend wordt wat er gezegd wordt.
Ik krijg vaak de indruk dat de heren en dames hun tong onderhand moeten afbijten, om hun enthousiasme te onderdrukken.
Voordat de markt iets officieel medegedeeld kan worden, wordt het natuurlijk steeds geevalueerd,doorbesproken,goed geformuleerd etc.etc.
Doet de licentiehouder of partner het woord?, moet er nog een extra testje gedaan worden? etc.etc.

Soms kan je voorzichtige conclusies trekken:
Ik ben een leek op het gebied van biotech, maar Aventis,Merck etc.etc zijn dat allesbehalve!
Ook de board van CRXL is bezet met mensen die normaliter veel beter betaalde baantjes kunnen krijgen! Het zegt iets over hun visie op CRXL!
Als Brus zegt dat volgend jaar meerdere deals mbt STAR worden gesloten, dan weet hij al redelijk goed hoe de ontwikkeling van STAR ervoor staat!
Tot op heden is CRXL altijd behoudend/bescheiden geweest. Voor Nederlandse beleggers schreeuwerig, maar voor Amerikaanse beleggers stil en bescheiden.CRXL probeert een gulden middenweg...(aldus Beukema)

Voor mij persoonlijk zit dat gevoel goed, al maak ik me macro-economisch meer zorgen om de dollar en dreigende schuldencrisis.
CRXL heeft een dollarnotering en zolang er geen winst gemaakt wordt, moeten Amerikaanse beleggers dus in dollars steeds meer betalen voor CRXL.
(het dollarrisico is vooralsnog beperkt, maar vele toekomstige omzetprognoses luiden wel in die valuta! Nu zal er best spreiding volgen dmv opbrengsten in Euro's,Yens en Yuans...)

mvg ivet
Mr Greenspan
14
Dat is een mooie samenvatting Ivet. misschien nog een kleine toevoeging (als het niet klopt zie ik het wel)

Wat betreft STAR (Brus had toch juist in '05 1 tot 3 licenties beloofd?), er zou inderdaad dit jaar nog nieuws komen omdat een onderneming die aan het testen was op korte termijn een resultaat moest afgeven of dat al een licentie is???.
-Er was 1 VC die haar belang in een ander onderdeel had ondergebracht zodat ze het niet hoefde te verkopen (toch?)
- het testen van Ebola liep ook vertraging op door de beperkte capaciteit in dat exterbe lab in de VS (alle partijen staan te dringen om daar te mogen testen), hier heeft Crucell dus zelf geen invloed op.
- Dat verhaal over Japan was echt super, (Crucell wilde perse een eigen markt waar het volle pond gevangen kon worden, dat hebben ze heel mooi afgedwongen), hier zijn de analisten dus nog niet van op de hoogte.
-Ook gaf Rene aan dat een paar vermogende gasten een spreadsheetje een berekening maakt voor de Aventis deal en alleen op basis van daarvan gelijk een paar honderd duizend stuks kochten op 5 of 6 euro. Zelf heeft Rene ook gekocht tussen de 5 en 18 euro, waarvan het meeste op 18 (hoezo vertrouwen in deze toko?)

EG gaf tijdens de presentatie ook nog aan dat de huidige marktprognose voor de markten voor Influenza, WL, Ebola, Malaria en Rabiës (zoals vermeld op 16 november) nog een behoorlijke groei kunnen laten zien (NB de meeste slachtoffers vallen in o.a. Azië waar de welvaart nu pas begint toe te nemen, en in Afrika waar dmv premies van andere partijen het dan wel rendabel wordt om te leveren). De markt voor Ebola die op 100 miljoen geschat wordt is alleen gebaseerd op het bedrag wat de Amerikaanse overheid betaald (daar valt dus ook nog meer te verdienen).
EG gaf ook nog aan dat de laatste burnrate van 5.7 miljoen inclusief een betaling van 4 miljoen voor Progenics was (ik weet niet waar dat op sloeg) en dus anders veel lager was uitgekomen.

Rene benadrukte dat Crucell absoluut zo voorzichtig mogelijk wil zijn in het doen van beloftes om een reputatie op te bouwen als zeer betrouwbaar. Dit bevalt de Amerikanen soms niet helemaal, die willen dat Crucell met veel optimistischere verhalen komt (maar iedereen weet wat Amerikanen doen met bedrijven die beloftes niet nakomen)
En toen was het ondertussen 18:30 tijd om naar huis te gaan.

Groetjes
[verwijderd]
0
ivet en mr.greenspan,

Bij deze hartelijk dank voor de uitleg van de vergadering.
Blij dat ik ben, dat er forumgenoten zijn die dit ook waarderen. dus aanbevolen.

mvg Wiedewa
[verwijderd]
0
"EG gaf ook nog aan dat de laatste burnrate van 5.7 miljoen inclusief een betaling van 4 miljoen voor Progenics was (ik weet niet waar dat op sloeg) en dus anders veel lager was uitgekomen."

Het ging om Chromagenics(vd STAR technologie), de overname eerder dit jaar. Zonder die overname zou de burnrate 1,7mln zijn. Maar ik denk dat we hier zien dat het beter is dat CRXL haar centen nuttig 'belegt'!
Die 4 mln zal spoedig terug verdient zijn(ook de verkopers van Chromagenics zullen wellicht nog aanvullende bedragen krijgen/delen in een succes, maar deze technologie vormt een welkome aanvulling en spreiding van activiteit en risico.)

dank voor je aanvulling,

mvg ivet

Mbt Galapagos liet E.G. doorschemeren dat het emissieklimaat niet optimaal is(anders zou G.reeds aan de beurs genoteerd staan!). Anderzijds timmert Galapagos goed ad weg ,wat weer waardevermeerderend is.

[verwijderd]
0
hartelijk dank voor de verslagen IVET en mr.Greenspan...

...er zit veel in het bio-vat!!...

...zoals alle BIO groeit dit bedrijf harder als ...wat dan ook!

.. ik weet zeker dat dit bedrijf DE ECHTE BEURSPAREL is, zoals eerder al stond in Geld & Beleggen...eigenlijk is het meer een groeibriljant..maar dan een die ook echt groeit!!

sorry als mijn enthousiasme te pusherig klinkt...het is wél echt!!
nogmaals dank voor de moeite om e.e.a. te publiceren!

gr.
Janh.

[verwijderd]
1
quote:

janh1 schreef:

hartelijk dank voor de verslagen IVET en mr.Greenspan...

...er zit veel in het bio-vat!!...

...zoals alle BIO groeit dit bedrijf harder als ...wat dan ook!

.. ik weet zeker dat dit bedrijf DE ECHTE BEURSPAREL is, zoals eerder al stond in Geld & Beleggen...eigenlijk is het meer een groeibriljant..maar dan een die ook echt groeit!!

sorry als mijn enthousiasme te pusherig klinkt...het is wél echt!!
nogmaals dank voor de moeite om e.e.a. te publiceren!

gr.
Janh.

Je hebt gelijk, alleen is het geen briljant maar 'n diamant...
Mr Greenspan
1
quote:

invoorentegenspoed schreef:

"EG gaf ook nog aan dat de laatste burnrate van 5.7 miljoen inclusief een betaling van 4 miljoen voor Progenics was (ik weet niet waar dat op sloeg) en dus anders veel lager was uitgekomen."

Het ging om Chromagenics(vd STAR technologie), de overname eerder dit jaar. Zonder die overname zou de burnrate 1,7mln zijn. Maar ik denk dat we hier zien dat het beter is dat CRXL haar centen nuttig 'belegt'!
Die 4 mln zal spoedig terug verdient zijn(ook de verkopers van Chromagenics zullen wellicht nog aanvullende bedragen krijgen/delen in een succes, maar deze technologie vormt een welkome aanvulling en spreiding van activiteit en risico.)

Thanks, ik wist niet dat dit pas in het derde kwartaal betaald was. Dat het een goede investering was dat is zeer zeker het geval (Rene was ook super tevreden dat ze het voor deze prijs op de kop hebben weten te tikken).

Groetjes

Mr Greenspan
1
NB mbt tot het West Nijl virus gaf GW aan dat Crucell op dit moment nog een achterstand heeft op haar concurrent (Campsus of zo iets) maar dat ze verwachten toch eerder het produkt klaar te hebben voor de markt omdat het vaccin van Crucell beter en veiliger is.
Er is veel getest op ganzen en dit heeft hele waardevolle resultaten opgeleverd.
Mr Greenspan
0
GW gaf trouwens ook nog aan dat de exclusieve PERC6 licentie die terug gegeven is en gebruikt werd voor een middel tegen het West Nijl virus bij paarden is gebeurd op verzoek van Crucell. Crucell vond dat er te weinig gebeurde en hebben toen om opheldering gevraagd, daarna is besloten de licentie terug te geven zodat Crucell deze aan een ander bedrijf kan verlenen.
[verwijderd]
0
Thanks beide, ik vind toch de mededeling omtrent STAR voor het einde van het jaar wel één uit de catagorie "major" zeker nu het even stil is met PB verzuipt ie in ieder geval niet in de stroom PB's

ps. Zeker what's up, griepje?, duikvakantie in verwegiestan, of even geen zin..

see you all op de borrel
[verwijderd]
0
Dit zijn nou waardevolle bijdragen op dit platform. Laten we het zo houden, en stoppen met het onderlinge gekissebis. Door het getier hebben enkele prima luitjes dit forum voor gezien gehouden, zoals xzorro. Erg jammer. Maar laten we de positieve draad weer oppikken. Waarmee ik niet bedoel dat hier alleen positieve berichten welkom moeten zijn: ieder zijn mening en analyse, maar dan zonder gescheld of persoonlijke aanvallen, etc.
Houden zo, dus ..........
[verwijderd]
0
Zoals jullie weten heb ik laatst een Net Present Value berekening gemaakt puur voor de Aventis deal en dat gaf mij de overtuiging om long in Crucell te blijven (zie discussie "Waarde Aventis deal Update"). Koersdoel richting 80-100 euro, puur voor de Aventis deal. De veronderstellingen staan altijd ter discussie maar dat de Aventis deal op zich onvoldoende in de koers zit, daar ben ik heilig van overtuigd.

Dat ik nu lees dat een paar vermogende particulieren voor velen 100K aandelen hebben gekocht o.b.v. een spreadsheet berekening voor de Aventis deal versterkt mijn overtuiging dat de winstgevendheid van de Aventis deal door meerdere wordt erkend. Toekomstige cash flow uit de Aventis deal moet je altijd via de NPV calculatie maken en dat hebben deze heren met velen 100K aankopen dus ook gedaan.

J@pie
[verwijderd]
0
quote:

Japies schreef:

Zoals jullie weten heb ik laatst een Net Present Value berekening gemaakt puur voor de Aventis deal en dat gaf mij de overtuiging om long in Crucell te blijven (zie discussie "Waarde Aventis deal Update"). Koersdoel richting 80-100 euro, puur voor de Aventis deal. De veronderstellingen staan altijd ter discussie maar dat de Aventis deal op zich onvoldoende in de koers zit, daar ben ik heilig van overtuigd.

Dat ik nu lees dat een paar vermogende particulieren voor velen 100K aandelen hebben gekocht o.b.v. een spreadsheet berekening voor de Aventis deal versterkt mijn overtuiging dat de winstgevendheid van de Aventis deal door meerdere wordt erkend. Toekomstige cash flow uit de Aventis deal moet je altijd via de NPV calculatie maken en dat hebben deze heren met velen 100K aankopen dus ook gedaan.

J@pie
Tja, ik kan zeggen dat we Greenspan als een zeer welkom lid mogen zien, ook hij is thuis in de cijfers. Ik wil echter geen privacy gevoelige zaken van leden hier melden, maar door persoonlijk contact leer ik iemand veel beter op waarde te schatten.
Wellicht krijgen we een goede gelegenheid op de borrel, ik kan vast melden
dat we een verrassing in petto hebben!!!

mvg ivet
50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.893,90 -0,74%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.942,69 -0,84%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.385,90 +0,12%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 85,06 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%