Boskalis « Terug naar discussie overzicht

SERIEUZE BOSKALIS INFO

866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
voda
0
HAL vergroot belang in Boskalis stevig

(ABM FN-Dow Jones) HAL heeft een flink groter belang in Boskalis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 september 2018.

HAL meldde een kapitaalbelang van 40,30 procent met een stemrecht van eveneens 40,30 procent. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 1 november 2006 meldde HAL een kapitaalbelang van 31,75 procent met een dito stemrecht.

In de jaarcijfers van april maakte HAL nog melding van een belang van 35,71 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boskalis wint aanbesteding project wegverbinding Noord-Brabant

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft de aanbesteding gewonnen voor de realisatie van het project Nieuwe Verbinding N69 in Noord-Brabant. Dat maakte het baggerbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Het project omvat de aanleg van een nieuwe wegverbinding tussen de provinciale weg N69 ten zuiden van Valkenswaard en de snelweg A67 ter hoogte van Veldhoven, inclusief de realisatie van kunstwerken en de aanpassing van het bestaande wegennet.

De definitieve gunning van het contract met een waarde van ruim 80 miljoen euro door de provincie Noord-Brabant vindt in december van dit jaar plaats. De uitvoering van het project zal vervolgens begin 2019 van start gaan voor een periode van drie jaar, waarna een onderhoudstermijn van tien jaar volgt.

Boskalis gaat een nieuwe ontsluitingsweg aanleggen naar de N69 met een lengte van circa 8,5 km, de huidige N69-Zuid tussen de Belgische grens en Valkenswaard over een lengte van circa 7,3 km reconstrueren en de twee bestaande ontsluitingswegen aanpassen. Met deze ontwikkeling wil de provincie de verkeersafwikkeling, verkeersveiligheid en leefbaarheid in deze Nederlands-Belgische grensregio te verbeteren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boskalis aan de slag met Canadees vloeibaar aardgasproject

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis gaat aan de slag met de baggerwerkzaamheden voor een exportterminal voor LNG Canada, nu de joint venture van onder andere Royal Dutch Shell de investering definitief doorzet. Dat maakte het baggerbedrijf dinsdag bekend.

Het contract heeft een waarde van ongeveer 100 miljoen euro. Boskalis gaat vervuilde en niet-vervuilde grond verwijderen op de locatie waar de LNG-exportfaciliteit gebouwd gaat worden. Daarvoor zullen een sleephopperzuiger, een snijkopzuiger, een backhoe dredger en een kraanponton worden ingezet.

Het werk duurt tot en met 2020, verwacht de baggeraar.

LNG Canada is een joint venture van Shell, Petronas, PetroChina, Mitsubishi en Korea Gas, voor het verwerken van vloeibaar aardgas. De Brits-Nederlandse energiereus Shell heeft een belang van 40 procent in het project, dat volgens persbureau Bloomberg een investering van 31 miljard euro inhoudt. Shell meldde dinsdagochtend te hebben besloten dat de investering definitief doorgaat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Boskalis-dochter verwerft contracten van Amerikaanse marine

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis-dochter SMIT Salvage heeft twee vijfjarige contracten verworven van de Amerikaanse marine. Dit maakte het maritieme bedrijf woensdag bekend, zonder financiële details te melden.

SMIT Salvage zal optreden als exclusieve uitvoerder van bergingsdiensten op zee en technische ondersteuning voor NAVSEA (Naval Sea Systems Command). Dit onderdeel van de Amerikaanse marine is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van marineschepen en onderzeeërs.

SMIT Salvage zal de Amerikaanse marine diensten leveren op het gebied van berging op zee, bergingsgerelateerde sleepdiensten, maritieme techniek en sleepdiensten bij noodsituaties of incidenten in twee van de drie geografische zones van de wereld.

SMIT Salvage had al een contract voor de zone tussen het Suezkanaal en de datumgrens - de denkbeeldige lijn die door de Stille Oceaan loopt waarop de datum verspringt . Dit contract heeft de onderneming kunnen vernieuwen. Daarnaast is het contract in de wacht gesleept voor de zone tussen de datumgrens en de Amerikaanse westkust. De overgebleven derde zone zal worden gedekt door de Amerikaanse partner Donjon Marine.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deens gasveldcontract voor Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft een contract verworven van Total E&P Denemarken voor de herontwikkeling van het Tyra offshore gasveld in het Deense deel van de Noordzee. Dit maakte het maritieme bedrijf donderdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te vermelden.

Het omvangrijke contract omvat onderzeese engineering, inkoop, productie- en installatiewerkzaamheden voor de herontwikkeling van het gasveld.

Doel van het herontwikkelingsproject is om de operationele levensduur van het veld met ten minste 25 jaar te verlengen.

Boskalis zal voor het project een breed scala aan specialistische onderzee-activiteiten inzetten voor het verleggen en verbinden van pijpleidingen op de zeebodem en de installatie van afsluiters, verticale productiekolommen aan het platform en kabels voor de stroomvoorziening en besturing.

Boskalis werkt al langdurig samen met oliebedrijf Total.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Boskalis draagt interne kandidaat voor als nieuwe CFO

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis wil Carlo van Noort voordragen als financieel directeur. Dit maakte het maritieme bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Van Noort wordt tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering in mei 2019 voorgedragen. De termijn van de zittende CFO, Hans Kamps, eindigt ook op deze datum. Van Noort is al financieel directeur van Boskalis Nederland.

Van Noort heeft de afgelopen twaalf jaar diverse financiële functies bekleed binnen de drie divisies van Boskalis. Hij is verder werkzaam geweest als auditor geweest bij EY gevolgd door financiële functies bij onder meer ING Real Estate en DHL Express.

Het aandeel Boskalis sloot woensdag 3,1 procent lager op 24,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boskalis wil door met CEO

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis zal CEO Peter Berdowski en bestuurder Theo Baartmans in mei dit jaar voorstellen voor herbenoeming. Dit maakte de maritieme dienstverlener vrijdag bekend.

CFO Hans Kamps zal dan vermoedelijk worden opgevolgd door Carlo van Noort, die momenteel financieel directeur van Boskalis Nederland is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boskalis handhaaft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald en herhaalde de outlook voor heel 2018. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit een update van de maritieme dienstverlener over het afgelopen kwartaal.

Boskalis boekte in het derde kwartaal van 2018 meer omzet dan per saldo in de eerste jaarhelft. Ook de EBIT nam toe.

Aan het einde van september had Boskalis een orderboek ter waarde van 3,8 miljard euro, vrijwel stabiel ten opzichte van eind juni. Er werd afgelopen kwartaal voor ongeveer 0,5 miljard euro aan werk aangenomen.

Outlook

Het marktbeeld is volgens de maritieme dienstverlener ongewijzigd.

Bij de divisie Dredging & Inland Infra is het marktvolume stabiel met eveneens stabiele marges. Bij Offshore Energy contracting heeft Boskalis naar eigen zeggen goede projecten in de portefeuille.

De divisie Offshore Energy services heeft verlieslatende low-end transportactiviteiten beëindigd en dit draagt positief bij aan het bedrijfsresultaat.

Towage ziet een stabilisatie rond de huidige niveaus en de tak Salvage heeft goede vooruitzichten op basis van projecten in de portefeuille.

Boskalis herhaalde de winstverwachting voor heel 2018. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de netto operationele winst in het tweede halfjaar fors hoger zijn ten opzichte van het eerste halfjaar, toen dit 34,5 miljoen euro was, maar het evenaren van het netto resultaatniveau van het tweede halfjaar 2017 van 75 miljoen euro wordt niet verwacht.

Voor 2018 wordt een totaal investeringsbedrag van circa 235 miljoen euro verwacht, exclusief acquisities. Bij de halfjaarcijfers ging Boskalis nog uit van ongeveer 250 miljoen euro.

"Dit bedrag [235 miljoen] ligt in lijn met het niveau van de afschrijvingen en zal uit de eigen kasstroom worden gefinancierd." De financiële positie van Boskalis is volgens de maritieme dienstverlener "onverminderd sterk" en Boskalis voldoet "ruimschoots" aan de convenanten zoals afgesproken met zijn kapitaalverschaffers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Boskalis in lijn met verwachtingen'

Gepubliceerd op 9 nov 2018 om 09:16 | Views: 1.286

Boskalis 11:27
25,39 -0,41 (-1,59%)

HAL Trust 11:14
142,00 -0,20 (-0,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Het tussentijdse handelsbericht van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis komt overeen met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de update, waarin geen concrete winst- en omzetcijfers werden gemeld.

Boskalis handhaafde zijn winstverwachting voor heel 2018 en meldde dat het marktbeeld vrijwel onveranderd is. Het orderboek bleef stabiel op circa 3,8 miljard euro.

KBC heeft een buy-advies voor Boskalis, met een koersdoel van 31,50 euro. Het aandeel noteerde vrijdag kort na opening een min van 0,7 procent op 25,61 euro.
voda
0
Video: aanblijven CEO Boskalis heel goed

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalupdate van Boskalis bevatte weinig verrassingen. Dit stelde analist Corne van Zeijl van Actiam. Toch daalt de koers en dit is volgens de analist omdat de verwachtingen vooraf vanwege de hogere olieprijzen te optimistisch waren.

Pluspunt noemt Van Zeijl dat CEO Peter Berdowski nog eens vier jaar aan het roer zal blijven staan.

www.youtube.com/watch?v=EnreAnD30H8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Boskalis tekent samenwerkingsovereenkomst met Saudi Aramco

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in een consortium met Lamprell een overeenkomst gesloten met Saudi Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf. Dit meldde de maritiem dienstverlener maandag voorbeurs.

Boskalis en partner Lamprell, dat is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, committeren zich met de overeenkomst als aannemers aan de uitvoering van het Long-Term Agreement for Offshore Facilities (LTA)-programma. De LTA is onderdeel van een offshore investeringsprogramma en omvat contracten voor engineering, inkoop, fabricage, transport en installatie (EPCI) ter ondersteuning van het Offshore Maintain Potential Program, het Oil & Gas Program en andere offshore-uitbreidingen van Saudi Aramco.

De investeringen in het kader van de LTA bedragen naar verwachting meer dan 3 miljard dollar per jaar. De LTA heeft een looptijd van zes jaar met een optie tot verlenging met twee keer drie jaar. Geselecteerde bedrijven als Boskalis hebben het recht om zonder prekwalificatie in te schrijven op door Saudi Aramco uit te schrijven tenders, waardoor de benodigde tijd voor het toekennen van projecten aanzienlijk wordt verkort.

"Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor Boskalis en ondersteunt de strategische visie van selectieve groei om een integrale transport & installatie-aannemer in het high-end deel van de offshore-markt te worden", aldus de maritiem dienstverlener, die daaraan toevoegde dat "de overeenkomst zal naar verwachting vele honderden miljoenen aan omzet voor Boskalis genereren."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: twee grote opdrachten Boskalis positief

(ABM FN-Dow Jones) De samenwerkingsovereenkomst tussen Boskalis en het Saoedische staatsbedrijf Saudi Aramco is een belangrijke mijlpaal voor de maritiem dienstverlener, terwijl het contract voor de installatie van exportkabels voor het windpark Ostwind 2 de zichtbaarheid voor het concern in windsector verzekerd tot 2022. Dit zei analist Tijs Hollestelle van ING in reactie op de aankondigingen van Boskalis.

De overeenkomst met Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf ondersteunt volgens Hollestelle de strategische visie van Boskalis, waarbij het concern zich wil transformeren in een 'full-scope', kwalitatieve transport en installatie-aannemer voor de offshore-energiemarkt. De maritieme dienstverlener zei dat de overeenkomst naar verwachting honderden miljoen euro's aan omzet zal genereren voor Boskalis.

Daarnaast maakte het concern gedurende het weekeinde bekend een omvangrijk contract te hebben verworven voor het installeren van de offshore verbinding Ostwind 2 voor meer dan 250 miljoen euro. Hollestelle spreekt van een aantrekkelijke aanvulling op de bestaande kabelinstallatie-activiteiten, waarmee Boskalis zich verzekerd van zichtbaarheid tot 2022.

ING handhaafde het Houden advies en koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel Boskalis noteerde maandag op een groen Damrak 3,8 procent hoger op 25,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Boskalis aan de slag met Ostwind 2

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft een omvangrijk contract verworven voor het installeren van exportkabels ten behoeve van de offshore netverbinding Ostwind 2. Dit maakte de maritieme dienstverlener zondag bekend.

Het contract is toegekend door 50Hertz en kent een waarde voor Boskalis van meer dan 250 miljoen euro. Daarmee is dit het grootste kabelinstallatiecontract dat ooit door Boskalis is verworven.

De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin.

Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dimensional verkleint belang in Boskalis licht

(ABM FN-Dow Jones) Dimensional Fund Advisors heeft een kleiner belang in Boskalis Westminster gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 30 november 2018.

Dimensional meldde een kapitaalbelang van 3,11 procent met een stemrecht van 2,97 procent.

Op 13 september dit jaar meldde Dimensional nog een kapitaalbelang van 3,15 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windpark Moray East

Papendrecht, 6 december 2018

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft het contract
verworven voor het leveren en installeren van de inter-arraykabels voor
het offshore windpark Moray Offshore Windfarm East (MOWE). De Preferred
Bidder-overeenkomst die Boskalis in juni 2017 met Moray Offshore
ondertekende, is omgezet in een bindend contract nu de financiering van
het project is afgerond. De totale waarde van het contract bedraagt
circa EUR 110 miljoen.

De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen, leveren,
installeren en begraven van honderdtwee 66kV inter-arraykabels, evenals
het aansluiten en testen ervan. De uitvoering van het project staat
gepland voor 2020 en 2021.

Het 950 MW offshore windpark Moray East is het eerste van twee parken
die worden ontwikkeld in de zone Outer Moray Firth, 22 kilometer voor de
oostkust van Schotland. Het windpark heeft de capaciteit om
elektriciteit te leveren aan meer dan een miljoen huishoudens.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de
belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag
opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende
energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die
gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de
ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering
van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende
internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme
infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd
creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele
uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met
onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van
land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis
projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten
voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het
scheepsbergingen uit. Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische
partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage,
Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een
veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 10.700
medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer
dan 90 landen, verspreid over zes continenten.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com.

Picture: Boskalis Cable Laying Vessel
hugin.info/130721/R/2228113/874893.jpg
pdf versie persbericht: hugin.info/130721/R/2228113/874892.pdf

This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West
Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. via Globenewswire

www.boskalis.nl

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC selecteert 10 favorieten voor 2019

(ABM FN) KBC Securities heeft dinsdag 10 aandelen gepresteerd, waarvan de analisten veel verwachten in 2019. Het gaat om zeven Belgische en drie Nederlandse namen.

Ook kozen de analisten nog 5 favoriete smallcaps.

In België selecteerden de analisten AB InBev, Euronav, Galapagos, Kinepolis, Melexis, Tubize en VGP.

In Nederland viel de keuze van KBC Securities op ABN AMRO, Boskalis en NN Group.

Bij AB InBev voorzien de analisten een combinatie van een versnelling van de volumegroei, aanhoudende premiumisatie, kostensynergieën en het terugbrengen van de schulden.

Euronav zal volgens KBC Securities optimaal profiteren van een marktherstel. De balans is op orde en de vloot is vernieuwd.

Komend jaar zal voor Galapagos een jaar worden van mijlpaalbetalingen, aldus de analisten. Ook zullen nieuwe onderzoeken worden gestart.

Kinepolis is met de overname van Landmark een nieuwe fase van zijn overnamestrategie ingegaan, meent KBC. "De uitrol van de strategie in combinatie met innovaties en operationele efficiency zullen de winst aanjagen."

Melexis is volgens de analisten recent te hard afgestraft, terwijl de chipbakker actief is in een snel groeiende markt.

Ook Tubize is volgens KBC Securities te goedkoop. Het aandeel handelt momenteel op een korting van 45 procent. "We denken dat dat overdreven is." Net als andere holdings zou een korting van 30 procent terecht zijn, menen de analisten. "We zien Tubize ook als een goedkope manier om het onderliggende potentieel van UCB te kopen."

KBC Securities blijft ook "bullish" op VGP. Het gaat dan om goede sectorvooruitzichten in combinatie met een "aantrekkelijke" waardering van het aandeel.

ABN AMRO wordt gewaardeerd vanwege diens versnelling van de kostenbesparingen. Ook is er ruimte om meer kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Bij Boskalis heeft KBC Securities vooral veel vertrouwen in Offshore Energy. Daar zit "veel opwaarts" potentieel vanaf 2020. Ook zorgt het herstel in de oliesector voor meer investeringen, waardoor er ruimte is voor margeherstel bij de baggertak van Boskalis.

NN Group wordt door KBC gewaardeerd om diens progressie met de overname van Delta Lloyd. Daarbij bouwt de verzekeraars een solide track record op en is de kapitaalgeneratie sterk. Het kapitaaloverschot stijgt en dit kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

Smallcaps

Verder noemde KBC Securities Biocartis, Exmar, Orange Belgium, Recticel en Sioen als smallcap-favorieten voor 2019.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
13-12-2018 08:14:13

Beursblik: ABN AMRO haalt Boskalis van verkooplijst
(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft donderdag het advies voor Boskalis verhoogd van Verkopen naar Houden, maar verlaagde wel het koersdoel van 26,00 naar 23,00 euro.
?
De analisten wezen op de koersdaling van Boskalis in de afgelopen twee maanden van meer dan 20 procent. Een dalende olieprijs, lagere investeringen door oliemaatschappijen en een reeks zorgelijke macro-economische kwesties, waaronder OPEC, de Kashoggi-zaak en het handelsdispuut tussen de Verenigde Staten en China, drukten de koers van de maritieme dienstverlener. Deze externe factoren waren reden voor ABN AMRO om de winsttaxaties voor Boskalis met nog eens 8 tot 9 procent te verlagen.
?
Met het oog op de sterke balans en de steun van grootaandeelhouder HAL denkt ABN AMRO dat Boskalis in staat is om de tegenwind het hoofd te kunnen bieden en in 2020 als winnaar uit de strijd te komen.

Het aandeel Boskalis sloot woensdag 1,5 procent hoger op 21,16 euro.
voda
0
Boskalis laagste bieder voor Elbe verdiepingsproject in Duitsland

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis is de laagste bieder voor een verdiepingsproject van de rivier de Elbe ter waarde van circa 200 miljoen euro. Dit maakte de maritieme dienstverlener woensdagochtend bekend.

Boskalis diende bij WSA Cuxhaven een aanbieding in voor het verdiepen van de rivier de Elbe. Dinsdagavond publiceerde de opdrachtgevende partij de commerciële uitkomst van de aanbesteding, waaruit is gebleken dat Boskalis de laagste biedingsprijs heeft.

WSA Cuxhaven gaat de komende weken de commerciële en technische aspecten van de aanbieding controleren en zal het contract dat een waarde heeft van circa 200 miljoen euro naar verwachting in de tweede helft van januari 2019 toekennen. De baggeractiviteiten zullen naar verwachting in februari 2019 van start gaan.

Het aandeel Boskalis sloot dinsdag 2,6 procent hoger op 21,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Cupidstunt
0
Papendrecht, 21 december 2018

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een overeenkomst bereikt met SPIE voor de overname van de offshore kabelinstallatieactiviteiten en het materieel van de Duitse onderneming Bohlen & Doyen GmbH (BoDo). De bedrijfsactiviteiten van BoDo op het gebied van offshore kabelinstallatie bestaan uit net-op-net aansluitingen en verbindingen van offshore substations met onshore hoogspanningsnetten, inclusief het installeren van (nearshore) offshore kabels en het aansluiten van offshore windparken op substations.

BoDo, met hoofdkantoor in de buurt van Wilhelmshaven, heeft een gevestigde positie op de Duitse markt voor offshore kabelinstallatie en genereert een jaarlijkse omzet van EUR 20-30 miljoen. De overeengekomen transactie kent geen goodwill en wordt gefinancierd uit de eigen kasstroom van Boskalis.

De transactie omvat de overname van materieel, ingraafapparatuur en personeel, evenals een aantal kleinere commerciële- en onderhoudscontracten. Het belangrijkste materieel bestaat uit drie grote kabellegbakken met een capaciteit van 800 tot 4.000 ton. Door de technische specificaties van deze bakken zijn ze bijzonder geschikt voor het installeren van exportkabels in beschutte wateren en voor de snelgroeiende markt voor kabelreparatie. BoDo's staat van dienst omvat onder andere het installeren van kabels voor projecten waaronder BorWin 3, DolWin 3 en NordLink. Als onderaannemer voor Prysmian was BoDo betrokken bij de eerste fase van het project Ostwind voor 50Hertz. Onlangs heeft Boskalis het project Ostwind 2 aangenomen waarvoor BoDo goed gepositioneerd is om de nearshore activiteiten uit te voeren.

De overname vormt een versterking van de positie van Boskalis op de markt voor offshore kabelinstallatie en is een welkome uitbreiding nu Boskalis de afgelopen periode een reeks grote contracten in de wacht heeft gesleept.

De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.
voda
0
Boskalis sluit contract voor Inch Cape offshore windpark project

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft een exclusieve pre-construction contract getekend voor het Inch Cape offshore windparkproject ter waarde van meer dan 200 miljoen euro. Dit maakte de baggeraar maandagochtend bekend.

Het contract is toegewezen door Inch Cape Offshore Limited, een dochteronderneming van Red Rock Power. Het project omvat het transporteren en installeren van de funderingen voor de windturbines, het offshore substation en de kabels.

De toekenning van het contract is onder voorbehoud van een succesvolle bieding van ICOL bij de eerstvolgende veiling in het Verenigd Koninkrijk, dat medio 2019 plaatsvindt, maar ook de afronding van de financiering speelt een rol. Deze afronding wordt in de tweede helft van 2020 verwacht.

De waarde van het contract, exclusief inkoop, bedraagt naar verwachting meer dan 200 miljoen euro. Boskalis wil de komende maanden assisteren bij de verdere engineering en het ontwerp van het project. In deze periode wordt de uiteindelijke omvang van het contract bepaald, inclusief de kosten met betrekking tot het leveren van de funderingen voor de windturbines en de inter-array kabels.

Het aandeel Boskalis koerste maandagochtend 0,8 procent hoger op 22,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.317,58 -0,19%
 EUR/USD 1,0708 +0,05%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%