Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik 2019: Drie trends

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jack Neele

Jack Neele is sinds 2006 portefeuillemanager bij Robeco. Hij is fondsmanager van de Robeco Global Consumer Trends Equities. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer over Jack.

Meer over Jack Neele

Recente artikelen van Jack Neele

  1. dec '20 Trendbeleggen: Drie Trends voor 2021 2
  2. nov '20 Onderwijs is een interessante groeimarkt 5
  3. jun '20 Maaltijdbezorgdiensten: eten of gegeten worden! 1

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 2 januari 2019 10:08
    Bedankt voor het interessante artikel. Een paar opmerkingen maar.

    1- mee eens, alleen is er ook steeds meer bewustzijn over het (gebrek aan) veiligheid van dit soort gadgets. Het zijn apparaten die met internet zijn verbonden, en dus kunnen ze ook via internet gehackt worden. Via een gehackte smart speaker kan een hacker meeluisteren met alles wat er gebeurt in de woonkamer. Veel consumenten zijn te lui (of niet slim genoeg) om het wachtwoord te veranderen in iets dat niet gemakkelijk te hacken is. Dat is niet denigrerend bedoeld, dat geldt ook voor mijzelf. Het is wachten op een groot, spectaculair ongeluk dat groot in de media komt. Ik denk dat dit best wel een groot issue gaat worden voor de consumentenelectronica industrie.

    2- zeker mee eens. Vooral Facebook heeft zijn sympathieke imago wel aardig vergooid, maar google, amazon, apple etc zijn natuurlijk geen haar beter. Als je in de publieke opinie eenmaal de kwaaie peer bent, dan kan je daar veel last van krijgen, zeker als je op de consumentenmarkt werkt.

    3- waag ik toch te betwijfelen. Voedseltrends zijn van alle tijden en komen en gaan sneller dan mensen verwachten. Nog niet zo gek lang geleden was chiazaad het ding, daarna glutenvrij en nu moet het ineens veganistisch. Hebben we ook nog raw food (hoor je daar nu nog over?) tussendoor gehad. Veganistisch én gezond eten is lastig en een heel gedoe. Dat is inherent aan de beperkingen die je jezelf oplegt. En tofu is gewoon vies. Ik denk dat veel mensen het proberen, maar weinigen het volhouden en dat het uiteindelijk weer een niche voor echte idealisten zal zijn. Het kan best zijn dat er (zeker in hippe stadse kringen) een zeker blijvend effect is van een iets mindere vleesconsumptie per persoon, maar uiteindelijk verwacht ik dat de meeste mensen weer zullen terugvallen op hun oude gedrag. Tenzij vlees blijvend veel duurder zal zijn, maar dat zie ik ook niet gebeuren. Zelfs een tijdschaal van 1 jaar is al lang voor voedseltrends. Het is gewoon razend lastig om je eetpatroon echt blijvend te veranderen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links