Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
BASF en BAYER kopen
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 9 januari 2019 03:43:

[...]
De Engelse versie ("Abide with me") werd gespeeld bij de ondergang van de Titanic.

Niet zo somber, RJ ziet de AEX naar 700 punten stijgen :-)

Volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets staat de AEX aan de vooravond van een ongekende stijging. "Eerst nog even het kruid droog houden, maar zodra de AEX richting de 460 punten beweegt gefaseerd gaan kopen, in de verwachting dat die bodem zich gaat ontwikkelen", luidt het advies van Van den Akker. Waarna in de tweede helft van het jaar volgens de technisch analist alle remmen los kunnen.

www.deaandeelhouder.nl/videos/aandele...

Beperktedijkbewaking
1
quote:

Tom Riddle® schreef op 8 januari 2019 20:06:

[...]
...
groep 1:
-Zonder slimme mensen in de samenleving, innoveer je niet en dat is triest ... dus die heb je echt nodig. Dikwijls worden slimme mensen ook rijk, maar dat is dan een gevolg van hun slimheid en ook dat is niet erg.
...
Beide bovenstaande groepen extreem zwaar belasten om het simpele feit dat ze rijk zijn, helpt een land naar de verdoemenis. Immers, ze vluchten weg en dat kunnen ze, omdat ze rijk e/o slim zijn :-)

groep 3:
-Je hebt altijd sociaal behoeftigen in de samenleving, al moeten die het met het minimale doen. De meeste gecultiveerde samenlevingen willen die sociaal behoeftigen dan ook best overeind houden ... de communistische samenlevingen willen dat ook, maar daar vlucht groep 1 uit weg en dan dendert die samenleving in elkaar (USSR)

groep 2:
-Degenen die daar tussen in zitten, zeg maar de middenklasse ... zijn niet slim genoeg om rijk te zijn, maar wel slim genoeg om niet sociaal behoeftig te zijn. In een gecultiveerde maatschappij, wil die groep dan ook best bijdragen aan de sociaal zwakkeren.

De Nederlandse Politiek (ook van andere semi socialistische landen):
-Je motiveert de sociale onderklasse om wat hogerop te komen en je stopt ze daarom van alle kanten heel veel geld toe, zodat ze zich al bij voorbaat middenklassers kunnen voelen. Om het niet te socialistisch te laten lijken ... privatiseer je het e.e.a. (waar de funding vandaan komt). ...
Of de sociaal lagere klasse ook in staat is dezelfde arbeid capaciteit te leveren als de middenklasse, doet er niet zoveel toe .... maar je stimuleert ze wél om middenklasse te worden.

-Je melkt groep 2 (de middenklasse) volledig uit, want aan al die socialistische stimulatie en welbevinden van de sociaal lagere klasse EN tevreden houden van de rijken en slimmen door middel van o.m. privatisering .... hangt natuurlijk wél een prijskaartje en dat prijskaartje betaalt de middenklasse ... totdat ze gele hesjes aan gaan trekken en/of de knuppel in het hoenderhok gooien ;-)

De Nederlandse politiek is thans een mengeling van rechts- en links, die elkaar feilloos gevonden hebben b.v. VVD & PvdA .... over de rug van de middenklasse.
En daarin kan eigenlijk alles ... ook dozen met gelukszoekers, lhbt, sociale gevallen en rijken ..... op één voorwaarde: Dat de middenklasse erin stinkt en zijn bek houdt.

Hoe lang zou dat goed gaan, denk je ?
Goede analyse, AB.
Het is al niet goed meer aan het gaan. Zie de gele hesjes en de al aangekondigde onderwijzersstaking in het voorjaar.

Het enige waar ik het niet helemaal mee eens ben is je bewering dat het vooral van 'socialistische' kant zou komen. Het komt van alle kanten, ook uit neo-liberale en groene hoek. Ik zou het willen omschrijven als de regenteske (tevens eurofiele) elite, ongeacht hun conventionele politieke kleur.

De regenten en bureaucraten hebben sinds Napoleon (en eigenlijk al eerder) de neiging het volk te pakken waar het te pakken is. Belasting te heffen waar dat uitvoeringstechnisch het makkelijkst te heffen is. Een paar eeuwen geleden was het op basis van het aantal vensters in de voorgevel.
BTW verhogen is makkelijker dan multinationals aanpakken. Woco's met hun administraties en geregistreerde huurders zijn makkelijker te belasten dan Google of Facebook. Het is ontstellend hoe makkelijk het vorige kabinet de belastingdienst toestemming (zelfs opdracht) gaf om inkomensgegevens te verstrekken aan verhuurders. Dus ook aan particuliere huisjesmelkers, zelfs van huurders voor wie het i.v.m. de inkomensafhankelijke huurverhogingen helemaal niet relevant was.

Geldt ook voor gemeenten en waterschappen. De belastingheffers daar kijken likkebaardend naar de gemeentelijke basisadministratie en het kadaster. Een huis kan je niet verstoppen, een waardestijging kan je niet tegenhouden al woon je al tig jaar in hetzelfde huis. De WOZ is voor de dorknopers een reuze makkelijk instrument.

De minder bedeelden worden wel geholpen, zo sociaal zijn we wel. Evenals asielzoekers, een uitkering en voorrang bij een sociale huurwoning zijn zo geregeld. Maar de makkelijk te pakken middenklasse, de modalen, zijn de pineut. Met beloften van koopkrachtverbetering worden ze gepaaid, maar door hogere energiebelastingen en huren worden ze genaaid. Quasi-privatiseringen doen de rest (zie de vetgemaakte regel hierboven). In feite is hun welstand al 20 jaar (ik denk zelfs 40 jaar) niet verbeterd. En voor de jongeren uit de middenklasse ziet het er gemiddeld gesproken niet beter uit.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

DurianCS schreef op 8 januari 2019 22:26:

[...]
Je praat als een ongelovige. Voor gelovigen is er geen enkele discussie over "hun waarheid".
Nee hoor. Voor buitenstaanders (ongelovigen) lijkt het geloof van gelovigen een bastion, maar dat is het niet. Of hoogstens tijdelijk voor een subgroep.
Dat Nashville-document komt voort uit onzekerheid.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

rationeel schreef op 8 januari 2019 22:48:

[...]
Mensen zijn dieren hoor. Onderdeel van het dierenrijk.
Sociale zoogdieren. Wil je iets van de andere dieren leren. Dat kan. En dat moet dus ook eigenlijk als je iets van de mens wilt begrijpen.
Veel open deuren en algemeenheden hier, de laatste dagen.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

izdp schreef op 8 januari 2019 23:14:

Ik zag deze pas langskomen.
Ik dacht bij Arend Jan Kamp in zijn ochtendverhaaltje.
Niets te klagen dus voor de oudjes hier.
blogs-images.forbes.com/niallmccarthy...

Alleen wel wat laat en zeker geen nieuws gezien de datum.
Wat is dit nou weer voor een losse en zeurderige flodder?
NL heeft een redelijke algemene voorziening (AOW), nou én?

En een goed aanvullend-pensioenstelsel (wat wellicht op sommige punten wat gemoderniseerd moet worden, maar daar hebben we het nu niet over).
Dat is gewoon uitgesteld loon, geen goedgunstigheid van de gemeenschap. Het is onzinnig om dat klagerig, meewarig of jaloers te becommentariëren.

Dan weer dat denigrerende woord 'oudjes'. Iedereen wordt ouder. Voor je er erg in hebt, ben je ineens een oudje.
Hatelijke en respectloze woorden vloeien wel erg makkelijk uit jouw pen, izdp. Daar heeft rationeel gelijk in.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 9 januari 2019 08:55:

[...]
[2] waarom toch altijd weer die ontkenning van de werkelijkheid?
Niet ik maar jij ontkent de (tegenwoordige) werkelijkheid. De sociale huursector wordt niet gesubsidieerd! Dat broodje aap moet echt van tafel.

De door Harry Mens-achtige media als de Telegraaf soms genoemde voordeeltjes betreffen theoretische maar nooit aangesproken steun (de zg. staatsachtervang bij leningen) of jaloerse insinuaties door vastgoedjongens over de grondprijzen.

Over de leningen: dat woco's een lage rente betalen komt vooral door hun onderlinge waarborging via het WSW, en niet of nauwelijks door die achtervang. Kwantitatief gaat dat 'restvoordeel' om peanuts.

Over de grondprijzen: je claimt nogal goed te zijn in cijfers en cijfers opzoeken. Welnu, ga eens na hoeveel grond de woco's (sinds de 90-er jaren) gemiddeld per jaar gebruiken voor nieuwbouw, en hoeveel ze daar voor betaald hebben. Neem aan dat ze daar 30% korting op kregen. Je komt uit op een bedrag dat veel lager is dan ik zelfs vooraf dacht. Wederom peanuts.

En als je die veronderstelde voordeeltjes optelt, blijft het peanuts vergeleken bij de aan de woco's opgelegde heffingen en belastingen.

Sociale huurwoningen kosten de maatschappij geen cent. Integendeel, woco's fungeren meer en meer als melkkoe voor de fiscus. EN DAT IS DE WERKELIJKHEID.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

izdp schreef op 9 januari 2019 11:13:

[...]
1) Omdat die bevoordeling van geen enkele kant nodig is en dat gaat ten koste van degenen die het hard nodig hebben.
Met dat geld zou het onderhoud veel en veel beter kunnen en de huren voor de echte doelgroep een stuk lager en dus minder huurtoeslag.

2) Dus wel. Het voorbeeld wat ik je noemde van met substantieel vermogen sociaal huren is een regelrechte subsidie van ruim 50%.
Ook het niet-passend plaatsen qua m2 kost bakken met geld.

3) Die aandacht is er al decennialang en daar blijft het vooral bij.
Gekeken naar de nieuwbouw in je geliefde stadje? Prima passende ruimte voor je als alleenstaande gevonden?
1) Een onzinredenering. Je wilt modalen dus meer dan een kostendekkende huur laten betalen om minder bedeelden zeer goedkoop te laten wonen.
Maar waarom moeten die modalen (of iets eronder of erboven, de 'middenklasse' van Tom Riddle zeg maar) daarvoor opdraaien? Als je (kans)armen bij de tegenwoordige hoge woonlasten wilt steunen, doe dat dan uit de algemene pot, dan dragen de rijke HRA-mazzelaars ook een beetje bij. Het slaat nergens op om evt. steun aan armen door hun toevallige buren te laten betalen.

2) Met substantieel vermogen sociaal huren hoort niet. Maar over welke subsidie heb je het in godsnaam? Huurtoeslag krijgen die mensen niet, en verder komt er geen subsidie aan te pas. Zie mijn vorige post aan BEN.

3) Als je het over Utrecht hebt, daar woon ik allang niet meer. In mijn tegenwoordige woonplaats hebben de nieuwste bouwplannen betrekking op kleine appartementen (deels ook sociaal).

[verwijderd]
0
1) Mensen die geen subsidie nodig hebben krijgen dus geen subsidie = marktconform.

2) en weer bla, bla, bla

nota bene de baas van een grote woco heeft het over gesubsidieerd wonen. maar Han weet het beter.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 9 januari 2019 22:02:

[...]
Je wilt modalen dus meer dan een kostendekkende huur laten betalen om minder bedeelden zeer goedkoop te laten wonen.
De situatie is nu nog krommer. De gelukkigen die rond modaal verdienen en een sociale huurwoning hebben in plaats van een commerciele huurwoning of koopwoningen, betalen een te lage huur (groten)deels opgebracht door lagere inkomens die te hoge sociale huren betalen. Wel gecompenseerd door huurtoeslag.
Belegde boterham
0
Wist niet dat ik een mazzelaar was tot vandaag; HRA aftrek....

Dat krijg je niet omdat je gemazzeld hebt, dat krijg je omdat je:

A) risico aangaat om een woning te kopen
B) dit financiert met "vreemd" vermogen (moet allemaal wel betaald worden...)
C) zelf inkomsten geneert

Maar gelukkig zijn zij die dit risico aangaan en inkomen genereren. Je zou toch denken dat op een beleggersdraadje er vele mazzelaars zijn?
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 9 januari 2019 19:49:

[...]
Veel open deuren en algemeenheden hier, de laatste dagen.

Beetje ondankbaar om uit een heel betoog, na getreiter van de bekende personen slechts een stukje te lichten.

Het begon met een reactie op jou ... rationeel 8 jan 2019 om 14:37...pagina 438.
[verwijderd]
0
quote:

Belegde boterham schreef op 9 januari 2019 22:49:

Wist niet dat ik een mazzelaar was tot vandaag; HRA aftrek....

Dat krijg je niet omdat je gemazzeld hebt, dat krijg je omdat je:

A) risico aangaat om een woning te kopen
B) dit financiert met "vreemd" vermogen (moet allemaal wel betaald worden...)
C) zelf inkomsten geneert

Maar gelukkig zijn zij die dit risico aangaan en inkomen genereren. Je zou toch denken dat op een beleggersdraadje er vele mazzelaars zijn?
Het is niet perse heel logisch om rentekosten aftrekbaar te maken.

Het maakt kopen niet betaalbaarder, het leidt tot belastingarbitrage bij bedrijven en het zorgt (samen met hoge pensioenpremies) tot veel te lange balansen bij huishoudens.

Macro economisch gezien is het waarschijnlijker beter om renteaftrek geheel af te schaffen.
[verwijderd]
0
De huidige lage rente is natuurlijk HET moment om zonder al te veel pijn die renteaftrek af te schaffen.
Twinkeling
0
Ik denk dat bb bedoelt, dat hij mazzel heeft dat hij op een aalmoesforum in de gelegenheid is wat vermogen te hebben :).

Hra is onzin.
Twinkeling
0
Ik krijg dan wel wat tegen een rente van 1.5 voor de komende 10 jaar. Het stukje aflosvrij tegen 1.7.

Genieten!
Beperktedijkbewaking
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 9 januari 2019 22:13:

1) Mensen die geen subsidie nodig hebben krijgen dus geen subsidie = marktconform.

2) en weer bla, bla, bla

nota bene de baas van een grote woco heeft het over gesubsidieerd wonen. maar Han weet het beter.
1) en 2) : ????

Had die 'baas' het over de huurtoeslag?
Zo niet, dan is hij binnen AEDES een eenzame vogel.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 9 januari 2019 22:19:

[...]
De situatie is nu nog krommer. De gelukkigen die rond modaal verdienen en een sociale huurwoning hebben in plaats van een commerciële huurwoning of koopwoningen, betalen een te lage huur (groten)deels opgebracht door lagere inkomens die te hoge sociale huren betalen.
Zonder nadere cijfers of onderbouwing kan ik hier niets mee, en beschouw ik het vooralsnog als een privé-vermoeden van jou.

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,54 +0,15%
 EUR/USD 1,0707 +0,09%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%