Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
JdeFL
1
Blijkbaar is er toch wat verwarring over die 3000$. Op het vrije metaal, een deel er daarvan, niet alles. In sommige commentaren lees je dan, zoals boven, dat de zinkprijs geen belang meer heeft? Wel simpel gesteld: als de zinkprijs 2000$ is, ben je minder geneigd om een hogere smeltvergoeding te betalen dan toen ie 3200$ stond. En die was al niet leefbaar. Beleggen in een bedrijf als Nyrstar vertrekt juist vanuit de zinkprijs. Als je die niet wil incalculeren kan je beter een ander aandeel kiezen.

palladium01
0
morgen,
mijn buikgevoel zegt me dat er goed nieuws op komst is. Zouden ze hun mijnen verkopen ? Of hun put opties verzilveren op de zinkprijs en daardoor hun schulden die in september vervallen daarmee financieren en een nieuwe hedge aan 2400-2500 dollar per ton aangaan ?
Leefloon
0
quote:

palladium01 schreef op 10 januari 2019 09:31:

morgen,
mijn buikgevoel zegt me dat er goed nieuws op komst is. Zouden ze [...] hun put opties verzilveren op de zinkprijs en daardoor hun schulden die in september vervallen daarmee financieren en een nieuwe hedge aan 2400-2500 dollar per ton aangaan ?
Morgen buikpijn? De fantasie is rijker dan Nyrstar.

Via 'putopties 3000' zink met een waarde van '100' verkopen aan 3000, of 'putopties 3000' verkopen aan 2900 en zink verkopen aan een prijs van '100'. 100 + 2900, of 2900 + 100.

Of, bij 2400, kiezen tussen 100 + 2900 - 2400 of 2900 + 100 - 2400. Zoek de verschillen...

Het goede nieuws zou hooguit zijn dat IR gaat bezuinigen op het met volzinnen reageren op dergelijke geniale 'tips' van hobbyende aandeelhouders. 2x hetzelfde geld verdienen, en gokken op een zinkprijs van 3000.
JdeFL
0
Doet me een beetje denken aan een sale and lease back, het verkopen van die puts. Wat je onmiddellijk krijgt, betaal je op termijn dubbel en dik terug. Tenzij je zinkprijs terug stijgt naar 3000 zoals je in je laatste zin zegt.
Maar, China gaat de autoproductie al stimuleren omdat het niet goed gaat, de Franse industriële productie ging in december omlaag, Duitse autobouwers kreunen, … Zou daar dus niet teveel van verwachten.
JdeFL
0
@ palladium.
Dat kan. Maar is het een goed ding? Daar stel ik me dan vragen bij. En als het geen goed ding is, en het wordt toch uitgevoerd, dan wijst het eerder op een serieus gebrek aan korte termijn liquiditeiten, dan beheer op 'iets' langere termijn. Zou om een half jaar gaan dacht ik (of toch een heel jaar?). Er is al ontzettend veel productie 'forward' verkocht. Dan kan dit er misschien ook nog bij...

Qua koers, daar iets uit afleiden... 't Is wachten op nog eens een patat uit de ABN-hoek. Of uit een andere hoek, god weet. Eén zekerheid is er bijna: die patat zal uitgedeeld worden. Wanneer en door wie, vraagteken. Onlangs ééntje door Nyrstar zelf (de winstwaarschuwing). Soms komt slecht nieuws uit een vreemde onverwachte hoek....
[verwijderd]
0
November 2018
- 34.5kt of feed treated in the TSL furnace
- Feed to the furnace consisted of 38% concentrates and 62% residues
- 25.5kt of slag and 16.4kt of sulfuric acid produced by the TSL furnace
- November has been a record month for feed, acid production, average hourly feed rate and operating time
December 2018
- 10.2kt of feed treated in the TSL furnace
- Feed to the furnace consisted of 52% concentrate and 48% residues
- 8.5kt of slag and 4.7kt of sulfuric acid produced by the TSL furnace
- During the month repairs to the TSL furnace water cooled roof were performed. Additional maintenance activities were completed on the tapping floor, slag caster, waste heat boiler, off-gas treatment, wet-gas cleaning, sulfuric acid plant and the acid loading facility.
JdeFL
0
December heel zwak, maar dat was aangekondigd. Gedeeltelijke sluiting, o.m. om het loodgehalte in de lucht terug te dringen en daken schoon te maken.
Voor niet kenners: de vorige post en dit ging enkel over port Pyrie.

Nog eens terugkomen op de 'koers', 55 cent of 75 cent. Maakt het wat? Als je ze aan 55cent gekocht hebt wel natuurlijk. En wat geeft dat in realiteit? Wel een bedrijf dat ooit 2.4Mrd€ waard was is er nu 60.4M of 82.4M€ waard. Als je het zo bekijkt is dat een minieme schommeling.
Leefloon
0
quote:

palladium01 schreef op 10 januari 2019 10:19:

Deze piste wordt wel dus overwogen
Nou en. Overbeleefde en pleasende volzinnen van IR, waar best op bezuinigd kan worden. Vraag aan mij of in het openbaar luid gillend aan zink wil likken en wil roepen hoe lekker dat smaakt, en ik zal dat overwegen. Het antwoord wordt nee, maar dan is het wel overwogen. Weer iemand blij gemaakt met een serieuze behandeling van een spontaan leken-ideetje...

Maak je inderdaad maar zorgen wanneer Nyrstar zoiets echt gaan doet, want dan hebben ze héééééééél even veel geld. 500-600 per eenheid. Door de verkoop van "putopties". Snel daarna zal Nyrstar een vééééééééél groter probleem hebben, want de opbrengst is vervolgens langdurig (iets meer dan) 500-600 minder.

Het zou een noodsprong van een al langer op kasbasis bestuurd bedrijf zijn, dat misschien op de laatste dag van een kwartaal wil doen alsof er niets aan de hand is. Het ene gat met het andere, grotere gat vullen.

Verkoop ik nu als aandeelhouder een putoptie AB InBev juni 100, dan ontvang ik 3945 euro. Koop ik een put juni 70, langlopender wordt duurder, dan betaal ik 1055 euro. Transactiekosten niet meegerekend. Ik liquideer dan wel een waarde van 3000, maar ontvangt 2890. Wil ik mijn aandelen verkopen door gebruik te maken van het gekochte recht, dan ontvang ik 3000 minder.

Ik kan dan wel goede sier maken met de geliquideerde, liquide gemaakte, 2890, maar dan verzwijg ik het verlies en kosten, wat duurder kan zijn dan een krediet bij Trafigura.

Door een prijsstijging van AB InBev naar 80 ga ik erop vooruit, maar Nyrstar heeft geen afdekking geregeld om mee te gaan gokken. Gokken maakt het verhaal er niet beter op. Het 'kan' wel, net zoals dat ik 'kan' verklaren dat likken aan zoveel mogelijk zink lekker smaakt. Zonder gokken met 'long putopties zink' is 'beleggen' in het doodbloedende Nyrstar al meer dan riskant genoeg.
Leefloon
0
twopence
0
Phoenix en Feniks is gelijk.
Feniks. Ook phoenix. Fabeldier dat zichzelf van tijd tot tijd verbrandt en dan uit zijn eigen as weer verjongd wordt geboren. In het algemeen symbool voor wedergeboorte, maar specifiek ook gebruikt voor hopeloze gevallen die als door een wonder toch weer nieuw leven krijgen ingeblazen.
Leefloon
0
quote:

twopence schreef op 15 januari 2019 10:34:

Phoenix en Feniks is gelijk.
Klopt, beide zijn fout. De eerdere hoofdstad met een hoofdletter, en Feniks met een hoofdletter.

Feniks, met de hoofdletter van het begin van een zin, en het ongebruikelijke phoenix is gelijk.

Details; over tot de wanorde van de dag.
[verwijderd]
0
quote:

palladium01 schreef op 10 januari 2019 09:31:

Of hun put opties verzilveren op de zinkprijs en daardoor hun schulden die in september vervallen daarmee financieren?
Zit wat in. Opties verkopen en met het geld de uitstaande obligaties inkopen/aflossen. Dat je daarna minder opbrengsten hebt uit de verkoop van je Zink, is dan een logisch gevolg. De mindere opbrengsten financier je uit het werkkapitaal.
Verrek! Hebben ze daar niet net een nieuwe kredietlijn voor ontvangen?
Circel is rond. Slimme gast die CFO.
JdeFL
1
Dus lange termijnschulden vervangen door een soort op zeer korte termijn, die dan ook nog geregeld aangezuiverd moeten worden? Zowat iedereen is momenteel net het omgekeerde aan het proberen: de looptijd van hun schulden omhoog krijgen.
[verwijderd]
0
Is er iemand die weet waar je de marktprijzen voor energie van afgelopen kwartaal kan terugvinden. Dan kan ik de resultaten van Q4 simuleren
Alias321
0
Alias321
0
Nieuws van,DE TIJD,trafigura grijpt de macht bij Nyrstar. DE TIJD schreef dat al enkele malen ,en het onderstrepen van een deel van de tekst hoeft echt niet,dat weet trouwens iedereen die Nyrstar volgt. het speculeren over de wissel??tzal wel met goede bedoelingen zijn.
Bets
0
Trafigura grijpt macht bij Nyrstar
20:00 (18/01) - Bron: De Tijd

De Nyrstar-smelter in Balen ©Dries Luyten
Voorzitter Martyn Konig wordt nu 'uitvoerend' voorzitter bij de zinkspecialist, de financieel directeur wordt na nauwelijks een half jaar per direct wandelen gestuurd.

Bedrijven die op vrijdagavond persberichten sturen, geruststellend is het nooit. Dat van Nyrstar telt slechts twee korte paragrafen, maar ze vertellen wel een duidelijke boodschap: grootaandeelhouder Trafigura betonneert nu ook operationeel de macht bij de zinkspecialist.

Voorzitter Martyn Konig, een vertegenwoordiger van Trafigura, wordt in plaats van gewoon voorzitter nu 'uitvoerend voorzitter'. Volgens een woordvoerster betekent dat niet dat CEO Hilmar Rode een schoonmoeder naast zich krijgt, maar is het vooral de bedoeling dat Konig zich met de lopende evaluatie van de kapitaalstructuur gaat bezig houden.

Pro memorie: Nyrstar dreigt ten onder te gaan onder de hoge schuldenlast, die door de zwaar teleurstellende cashflow ondraaglijk zwaar is geworden. Om overeind te blijven, moest Nyrstar eind vorig jaar in ruil voor een noodkrediet van Trafigura zijn kroonjuweel, de tot metalenraffinadeur omgeturnde smelter in het Australische Port Pirie, in onderpand geven.

Analisten denken dat de enige manier om Nyrstar weer een toekomst te geven een schuldherschikking is, die bij die lopende evaluatie uit de bus moet komen. Schulden in aandelen omzetten, met andere woorden. Daarbij zullen de huidige aandeelhouders zo goed als zeker hun stukken vrijwel waardeloos zien worden. Beurshuis ABN AMRO hanteert daarom pro forma een koersdoel van 1 cent.

In afwachting van de uitkomst van de 'capital review' is het gedecimeerde aandeel de speelbal van shorters, baissespeculanten. De beurswaarde is nog 75 miljoen euro, de schuldenberg - 1,45 miljard euro per 30 september - torent daar hoog boven uit.

De financieel directeur, Michel Abaza, wordt per direct ontslagen en ad interim vervangen door oudgediende Roman Matej. 'Dit was een beslissing van de raad van bestuur', benadrukt de woordvoerster van Nyrstar.

Ze geeft aan dat de situatie nu niet meer te vergelijken is met afgelopen zomer. Lees: we hebben een crisismanager nodig. Matej gaat zich luidens de mededeling intensief bezig houden met de herstructurering van de balans.

Wanneer die review af is, is nog niet duidelijk. Eind februari komt Nyrstar met de resultaten over 2018, mogelijk is er dan meer nieuws.

Kurt Vansteeland
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 0,075
Verschil +0,006 (+9,33%)
Hoog 0,076
Laag 0,069
Volume 32.450
Volume gemiddeld 57.017
Volume gisteren 120.565