Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Banken verrassen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 16 januari 2019 09:55
    Arend Jan, moet ik je nou echt gaan uitleggen waar koersdoel verlagingen door de handel voor worden ingezet / gebruikt / aangeschaft / betaald?

    Update 09:35 TomTom
    Dikke daling, wat nu weer? Hier gespot, Kepeler Cheuvreux verlaagt TomTom naar houden van kopen. Het koersdoel blijft €8,25. dat houden wordt echter ietsje anders geïnterpreteerd...

  2. Dikke Durk 16 januari 2019 13:00
    AJK, leuk stukje over de GPB!

    Interessant om te zien dat met de teloorgang van het VK als wereldmacht, ook de munt devalueerde. Dit zal het VK overigens ook niet heel slecht uitgekomen zijn: met een geleidelijk devaluerende munt was het ongetwijfeld eenvoudiger om de staatschulden (in GBP) beheersbaar te houden.
  3. forum rang 5 theo1 16 januari 2019 16:19
    quote:

    Durk de baas yn it lizzende wurk schreef op 16 januari 2019 13:00:

    AJK, leuk stukje over de GPB!

    Interessant om te zien dat met de teloorgang van het VK als wereldmacht, ook de munt devalueerde. Dit zal het VK overigens ook niet heel slecht uitgekomen zijn: met een geleidelijk devaluerende munt was het ongetwijfeld eenvoudiger om de staatschulden (in GBP) beheersbaar te houden.
    Veruit de grootste devaluatie was direct na WO2, dat is wel logisch natuurlijk. De meeste Europese landen voerden toen effectief een nieuwe munt in en dat zal in de meeste gevallen ook zijn neergekomen op een stevige devaluatie.

    Sinds de jaren '80 lijkt het effectief vrij stabiel, met wat ups en downs, maar geen hele sterke richting.

    Ik denk dat als je de Franse franc ernaast zet, dat het beeld er dan heel anders uit ziet. En als je dan ook nog de Italiaanse lire en de Belgische frank meeneemt al helemaal. Die munten waren berucht om hun voortdurende devaluaties.
  4. forum rang 5 theo1 16 januari 2019 17:01
    Voor het perspectief:
    en.wikipedia.org/wiki/French_franc#/m...

    De lire was 625 voor een dollar onder het Bretton Woods systeem en kwam in de euro op een koers van 1936 voor een euro. Dus zo ongeveer door 3 gegaan. Zie en.wikipedia.org/wiki/Italian_lira

    De Belgische frank kwam in Bretton Woods op 43.8 voor een dollar en in de euro op 40 voor een euro. Eigenlijk opmerkelijk stabiel.
  5. handkerchief 16 januari 2019 18:30
    Britse centrale bank 1000 miljard op voorraad appeltje voor de dorst bij eventuele tegenslagen je hoeft met Engelsen geen medelijden te hebben.29 maart opzouten,bij problemen raadpleeg het EU handboek eerste druk en schud elkaar de hand wanneer beide handelende partijen vinden dat deal te pruimen is.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links