Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2019

946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
[verwijderd]
1
Corbion maakt bio afbreekbaar plastic obv zetmeel, dat is echt een andere tak van sport. Daarnaast wordt er bijna niets verhandeld tov het totaal aantal uitstaande aandelen. Wat is het 18k p/d gemiddeld? Tegen 25 miljoen uitstaande aandelen, waarvan 10 miljoen zijn uitgegeven bij de IPO. De Intrinsieke waarde van het aandeel ligt veel hoger, ik verwacht ook dat wanneer de cijfers rond uitkoop Basf uit de JV bekend worden en Avantium openheid geeft over de vervolgstappen het aandeel al flink omhoog gaat, laat staan wanneer een nieuwe investeerder is gevonden...
[verwijderd]
0
Of een emissie doen om kapitaal op te halen en het meerderheidsbelang van BASF over te nemen..
dat zie ik zomaar gebeuren..
[verwijderd]
0
Wat ik verwacht dat Avantium zal moeten betalen is een bedrag in de orde van zo’n 10 miljoen? Als compensatie voor het tot noch toe ingelegd kapitaal.
BASF heeft 57,5 miljoen euro toegezegd aan de joint venture in ruil voor haar belang van 51 procent. Een groot deel hiervan is nog niet uitgegeven en zal naar ik verwacht bij BASF blijven, ik denk zo’n 30-35 miljoen? Over het gedeelte wat wel is uitgegeven is het zaak de werkelijke toegevoegde waarde in de JV te taxeren, en dat zal niet veel meer zijn dan 51% van de vaste activa. Naar wat ik verwacht fractioneel tov het ingelegde kapitaal.
We zitten immers in ontwikkelfase, de fabriek is er nog niet.. Daarnaast brengt BASF schade toe door eerder uit te stappen waarmee de waarde van hun ingelegd kapitaal volgens mij zo ongeveer is verdampt.
Dickb
0
Ik vind het toch wel verontrustend dat er zoveel verkoopdruk is op de aandelen. Zijn er insiders aan het verkopen?
Stephan010
0
Emissie op bijna €2,- ?
Dan gaat koers naar pennystock (zonder emissie ook een pennystock waardig aandeel). Zoals ik al eerder schreef koers gaat omlaag zoals vandaag weer -3%.
[verwijderd]
3
Het is wachten op de condities van de ontbinding van de JV en daarna het inzicht in hoe verder. Ben overigens niet met je eens dat een emissie het aandeel direct onderuit zwiept. Het gaat om het verkrijgen van kapitaal en kennis om PET te commercialiseren, wat mij betreft is een emissie dan een alternatieve intake van kapitaal, nu BASF terug trekt.
En vervolgens kunnen we gewoon weer verder. CEO avantium geeft aan dat de ontwikkelingen goed gaan, Synvina zelfs voor loopt op het nieuwe schema en ze ook zonder BASF dit succesvol gaan maken.
Voor mij is dit een LT aandeel, liggen op de plank, ik heb mijn belang opgeschroeft naar 5k aandelen met een gemiddelde prijs van 3,45..
Tilburg013
1
@ Verstraler, dat je überhaupt nog de moeite neemt om te reageren op die onzin berichten. Ik ben er mee gestopt. Ik lees mee maar vaar mijn eigen koers maar heb geen zin meer om te reageren om mensen die niet het niveau hebben/kennis zoeken om inhoudelijk te reageren. Heb mijn positie vandaag weer flink uitgebreid :)
DeZwarteRidder
0
Tilburg013
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 januari 2019 15:24:

Binnenkort staat dit aandeel op 1,50 of lager en binnen een jaar is het een pennystock.
:)
Vaak wel
1
Mijn complimenten Verstraler! Ik vind het knap hoe duidelijk, respectvol, tactvol en inhoudelijk sterk je communiceert! Jij gebruikt een forum waar het voor is bedoeld. Ik weet te weinig van dit bedrijf af om te weten of het slim is hier geld in te steken( ipv bijvoorbeeld in Corbion). Posters als jijzelf voorkomen dat beleggers nog massaler afhaken als een bedrijf in de penarie zit. Je helpt jezelf ook wel natuurlijk. Maar dik verdiend!
DeZwarteRidder
0
Verstraler geeft inderdaad prima informatie over dit aandeel, maar helaas is hij verliefd op Avantium en liefde maakt blind.
[verwijderd]
0
DWZ: hoe is het spreekwoord ook weer?
It’s better to have loved and lost, than to have never loved at all!
Hoe dan ook, het is een lange afstands relatie! We gaan zien wat het opleverd :)
DeZwarteRidder
0
quote:

Verstraler schreef op 19 januari 2019 09:25:

DWZ: hoe is het spreekwoord ook weer?
It’s better to have loved and lost, than to have never loved at all!
Hoe dan ook, het is een lange afstands relatie! We gaan zien wat het opleverd :)
Liefdesverdriet en alimentatie......
Stephan010
0
quote:

Tilburg013 schreef op 18 januari 2019 14:55:

@ Verstraler, dat je überhaupt nog de moeite neemt om te reageren op die onzin berichten. Ik ben er mee gestopt. Ik lees mee maar vaar mijn eigen koers maar heb geen zin meer om te reageren om mensen die niet het niveau hebben/kennis zoeken om inhoudelijk te reageren. Heb mijn positie vandaag weer flink uitgebreid :)
Goed zo, je bent goede belegger.
Voor dat geld had ik PostNL aandelen gekocht ;)
[verwijderd]
0
Het is maar goed dat ik zoveel vertrouwen heb..

Wordt tijd voor een nieuwsupdate Avantium!!!!
[verwijderd]
0
quote:

Ooievaar schreef op 21 januari 2019 15:38:

Krijgen ze geen subsidie meer? Werd aangegeven op RTL Z.
[verwijderd]
0
quote:
Ooievaar schreef op 21 jan 2019 om 15:38:

Krijgen ze geen subsidie meer? Werd aangegeven op RTL Z.

De afwijzing was al in 2017.
Dit is weer een uitspraak op het bezwaar daarop.

Het college van beroep heeft echter ook iets beoordeeld in het voordeel van Avantium dus ze gaan nu NOG EEN KEER praten.

============

Het meest lachwekkende vind ik dat de subsidie niet is gegeven omdat zonder de subsidie de fabriek er toch wel ging komen.

Hoe zit het dan met al die subsidies aan Philips, ASML... die zouden stoppen met ontwikkeling zonder de subsidie..... lachwekkend.

De samenwerking van die fabriek is met een paar andere partijen waaronder ook de afgesplitste tak van Akzo, dat komt wel goed, al het geld is welkom natuurlijk maar dat is niet zo een probleem.

Het grote probleem is stilte rond Synvina en het gemak waarmee de koers wordt geslacht want nogmaals, de absolute bedragen die nodig zijn om de koers omzeep te helpen zijn ook lachwekkend laag.
Dat er rond deze niveaus nog steeds geen kopers zijn is net zo frustrerend als zorgelijk.

Het is wat het is, ik koop zelf ook niet bij en als ze dan toch nog een keer met een emissie moeten komen laat het dan een claim emissie zijn en geen emissie onder investor vrienden want dat zijn ook de partijen die de koers bewust en terecht vanuit hun oogpunt kapot maken om er aan te verdienen, dat mag want dat is toegestaan, moet Avantium maar duidelijker zijn en zijn zaken beter op orde hebben.

Ik koop ook wel eens een put op iets en dat is niet heel veel anders, heb alleen niet de power natuurlijk die de groten wel hebben om met voorbedachte rade een koers kapot te kunnen maken, gesprekken te hebben met het management als investor en dan hinten opvangen van een mogelijke extra financieringsbenodigdheid om vervolgens de koers helemaal te slachten wat allemaal natuurlijk over de rug gaat van de rest van de aandeelhouders die straks niet kunnen inschrijven mits het geen claim emissie is.

Met een claim emissie doe ik wel mee, als het zo'n 'vrinden' oplossing wordt dan ben ik meteen klaar met die managers en weet ik dat er meer speelt tussen managers en investors over de rug van de IPO inschrijvers.

Maar nogmaals, verliezen op je beleggingen is altijd je eigen fout, dit is ook de mijne, daarom ook met maar een klein deel meegespeeld met teveel oog voor het 'wat zou het toch mooi zijn, afbreekbaar plastic' dan voor het werkelijke financiële plaatje en het feit dat het ex Shell is en die heb ik wel hoog zitten, misschien dat het niet voor niets ex shell is.

Ja er zit wat frustratie maar dat mag denk ik ook :)
[verwijderd]
0
Even een opmerking en een reactie op die opmerking uit de 2018 hier naartoe gecopieerd.
Dan blijf ik dit draadje ook zien bij mijn actieve draadjes ipv weer te reageren in die van vorig jaar.
Daarom bovenstaande 2 reacties.
Stephan010
0
Iemand enig idee hoeveel ton CO2 “ fantasie bedrijf” van Avantium gaat produceren ?
Zie uitlatingen van J. Klaver.
Neem aan dat er een fornuis nodig is om het proces aan de gang te helpen.
946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 2,425
Verschil -0,155 (-6,01%)
Hoog 2,595
Laag 2,415
Volume 578.072
Volume gemiddeld 633.822
Volume gisteren 570.088