Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
[verwijderd]
0
Leefloon
1
quote:

CAP 59 schreef op 20 januari 2019 19:55:

Als Trafigura haar eieren in NyrStar heeft gelegd, waarom kopen ze de 2019 Obligaties dan niet op aan 50% zoals ze nu genoteerd staan. Het verlicht de Balans en S&P credit rating zal verbeteren.
Fijn dat u Trafigura als een soort idealistische, sociale Nederlandse stichting ziet. De bovenstaande theoretische druppel op een gloeiende plaat zou echter kant noch wal raken.

Obligatiehouders krijgen immers 2 keuzes. Of in 2019 verkopen aan Trafigura @ 50%, of iets later in 2019 laten aflossen @ 100% door een eerder in 2019 door Trafigura gered Nyrstar.

De balans van Nyrstar verbetert niet wanneer Trafigura i.p.v. een andere partij de eigenaar van de obligatie wordt. Nyrstar moet 100% terugbetalen. De balans van Trafigura zelf kan dan wel verslechteren.

Mocht daar plan B zijn dat Trafigura de obligaties @ 50% aan Nyrstar doorverkoopt, hoe komt Nyrstar dan aan het geld om die obligaties terug te kopen... Bankieren in/met eigen effecten... De ene put met en de andere willen vullen, en misschien niet helemaal willen inzien dat Trafigura de obligatie dan beter @ 100% kan gaan converteren in nieuwe aandelen. Dan houden ze er veel dan dan 50% van de waarde aan over.

Terug naar het begin: waarom zou ik nu obligaties aan Trafigura verkopen @ 50%, wetende dat Trafigura Nyrstar gaat redden en ik over enkele maanden dus 100% van een gered Nyrstar krijg terugbetaald.

Het verzinnen van reddingen met als-dannen heeft gewoonlijk weinig nut, zoals wanneer er verzonnen wordt dat Trafigura geen winstbejag nastreeft. Teveel als-dannen. Daarom huurt Nyrstar ook dure expertise in om te bekijken of Nyrstar gered kan worden. En zo ja, hoe, en hoe komen Trafigura en andere schuldeisers daar dan het beste en naar tevredenheid uit.

De impliciete sinterklaasgedachte gaat overigens ook voorbij aan de verwachtingen van analisten. Een equity-for-debt swap. De conversie van een schuldenberg in honderden miljoenen aandelen. Waarbij het handig is dat veel debt bij Trafigura uit zal staan, en de overige aandeelhouders hebben zelf weinig keuze.

Beginners zou ik aanraden om iets intensiever te gaan volgen dat beleggingswaardiger is, zonder van Trafigura en obligatiehouders gekke henkies te hoeven maken. De redding is misschien wel interessant om passief te volgen. Dit kan kritischer overkomen dan dat het bedoeld is. Er wordt een vraag gesteld over het waarom, in plaats van dat er stellig een "waarom doen ze niet gewoon ..." bewering wordt gedaan.

Volg het als beginner maar vanaf een veilige afstand, omdat er alternatieven zijn met een gunstiger verhouding tussen risico en rendement.
JdeFL
0
quote:

Alias321 schreef op 20 januari 2019 19:37:

JDeFL,jou rekenwerk leverd pp130 + mijnen 90+ smelters 330=550milj ebitda op.U zegt rente 170 milj,en capex 200 mijl.Maar capex zijn investeringen en zitten niet in de ebitda,wel de afschrijvingen van die investering,vandaar uw o ebitda voor de mijnen,de zware investering in de mijnbouw komt van de kasstromen,vandaar oa de povere ebitda in het 3e kw maar dat is tijdelijk,eens de investering achter de rug,zal de ebitda snel de hoogte in gaan
Sta me toe het daar niet mee eens te zijn, en ik ben zeker van mijn zaak. Ebitda is voor rente en investeringen. Je mag een andere mening hebben, maar dat gaat je beleggingsresultaat niet ten goede komen. Heb daar zelf lang over getwijfeld, maar enig opzoekwerk maakt het wel duidelijk.
marcel13
0
Nyrstar (advies KBC Securities: "Afbouwen" - koersdoel 0,50 euro)
NIEUWS | Nyrstar kondigt aan dat Martyn Konig uitvoerend voorzitter wordt, nadat hij sinds april 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur was. Konig is ook Chief Investment Officer voor T Wealth Management SA, het privé-family offices voor partners en senior management van de Trafigura Group. De benoeming van Konig als uitvoerend voorzitter moet volgens Nyrstar worden gezien in samenhang met de lopende herziening van de kapitaalstructuur. Daarnaast heeft Nyrstar ook besloten zijn CFO Michel Abaza te vervangen door Roman Matej, die interim CFO wordt. Matej werkt al ongeveer 8 jaar bij Nyrstar; zijn laatste functie is Group Controller. Hij zal zich concentreren op de lopende herziening van de kapitaalstructuur en nauw samenwerken met het team van Alvarez & Marsal, die Nyrstar bijstaat bij de herziening van de kapitaalstructuur.
De visie van KBC Securities: Volgens analist Wim Hoste kan de benoeming van Martyn Konig als uitvoerend bestuurder worden beschouwd als een versterking van de controle door Trafigura, dat met een belang van 24,6% de grootste aandeelhouder van Nyrstar is. Een schuldherschikking lijkt volgens KBCS noodzakelijk om te overleven, al is het in dit stadium niet duidelijk onder welke vorm die schuldsanering zou kunnen plaatsvinden (schuld voor aandelenruil, haircut op de uitstaande schulden?) en hoeveel waarde (indien van toepassing) zou kunnen overblijven voor de investeerders in aandelen. Zolang er geen duidelijkheid is over de herziening van de kapitaalstructuur, blijft KBCS aan de zijlijn staan; het advies blijft dan ook "Afbouwen".
[verwijderd]
0
Leefloon. Bedankt voor je toelichting. Ik ben inderdaad nieuw en heb nog veel bij te leren, is wel een boeiende bezigheid. Ik vroeg me af: Trafigura mag nooit meer dan 50% van de aandelen hebben. De Obligaties 2019 worden nu wel aan die prijs verkocht. De eigenaars hebben hun intresten reeds binnen en kunnen zonder al te veel kleerscheuren uitstappen. Als Trafigura dan die obligaties doorverkoopt aan NYR in ruil voor toekomstige Zinc leveringen zou dat toch geen slechte zaak zijn. De voorraden op de LME zijn laag en de zinkprijs is in opmars. De Chinese overheid heeft net een recordbedrag uitgetrokken om de economie aan te zwengelen. Vraag is of Trafigura in het bezit is van deze obligaties? Het lijkt me oor NYR eenvoudiger een schikking te treffen met Trafigura dan met de andere obligatiehouders.

Zoals eerder gesteld ben ik nieuw en waarschijnlijk wat naïef
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 21 januari 2019 02:18:

[...]
De impliciete sinterklaasgedachte gaat overigens ook voorbij aan de verwachtingen van analisten. Een equity-for-debt swap. De conversie van een schuldenberg in honderden miljoenen aandelen. Waarbij het handig is dat veel debt bij Trafigura uit zal staan...
Ik dacht dat ook, maar begint het niet lang te duren? Er werd tijd gekocht met de wekkap.fac., maar richting conversie in aandelen beweegt er helemaal niets, behalve bij die analysten.
Lijkt erop dat men met veel duur uitstel de zaak probeert te rekken, tot? Het niet meer nodig zou zijn? (Zie zelf wel niet hoe dat kan.)

JdeFL
1
De Tijd kopt: 'Nyrstar zinkt verder weg'. Vind dat fel overtrokken. Zowat vanaf nieuwjaar een stijging van een kleine 55ct. naar zowat 75 ct., zonder enige inhoud m.i., en nu verdwijnt daar terug een stukje van. Dobberen.

Wel een grote MAAR... Het slechte nieuws komt nu toch al 2 * van Nyrstar zelf. Dan heb je geen ABN- (of in veel mindere mate KBC-) analysten meer nodig.
marcel13
0

'Trafigura positioneert zich'
Het is voor het eerst dat een vertegenwoordiger van Trafigura uitvoerende bevoegdheden krijgt bij Nyrstar, merkt ING-analist Stijn Demeester op. De ingreep dient gezien tegen de lopende evaluatie van de kapitaalstructuur en plaatst Trafigura steviger in de chauffeursstoel. Dit kan de indruk versterken dat Nyrstars voornaamste aandeelhouder zichzelf positioneert voor een duikvlucht van de activa.

Demeester heeft een verkoopadvies en een koersdoel van 0,40 euro voor Nyrstar, dit op basis van de verwachting dat de evaluatie van de kapitaalstructuur zal resulteren in een erg verwaterende omzetting van schulden in aandelen. Daardoor kunnen de bestaande minderheidsaandeelhouders weggeveegd worden, en kunnen ook de ‘junior’ obligatiehouders getroffen worden.
palladium01
0
Niet te veel naar de analisten hun mening kijken.

Feit is dat er een nieuw businessplan komt en dat dit "onafhankelijk" beoordeeld wordt momenteel.
Wie zegt nu al dat er een kapitaal verhoging komt ? Stel ze verkopen Port Pirie of hun mijnen ?
Als het nieuw business plan er goed uitziet dan gaan de banken daar in meegaan en zullen die 2019 bonds wel kunnen terugbetaald worden. En Hilmar Rode heeft een pak aandelen die hij niet zomaar in de vuilbak gaat smijten. Hij is en blijft de CEO.
JdeFL
0
En, jawel, bij Keytrade 73% kopers, en 27% verkopers, én op plaats nr.1 meest verhandelde. Moet een nieuwe generatie gokkers zijn, die van vorig jaar met koersen van bijna 7€ tot 4.5€ moeten hun buik er nu toch vol van hebben?
Leefloon
1
Kuch... Vergeleken met Nyrstar verloor IBA meer € dan bijna 7, maar werd IBA recent ook weleens hongerig opgeraapt "omdat het met vele procenten was gedaald". Een oudere generatie van, inderdaad en treffend beschreven, gokkers... :-)
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 21 januari 2019 10:03:

Ik dacht dat ook, maar begint het niet lang te duren? Er werd tijd gekocht met de wekkap.fac., maar richting conversie in aandelen beweegt er helemaal niets, behalve bij die analysten.
Lijkt erop dat men met veel duur uitstel de zaak probeert te rekken, tot
Zolang als Trafigura blijft bijspringen wanneer dat zeer dringend nodig is, zakt de koers steeds verder weg, en krijgt schuldeiser Trafigura voor relatief weinig extra geld procenteel veel meer aandelen. In theorie behoudt de schuld dan zoveel mogelijk waarde, terwijl het verlies op de aandelenparticipatie toch allang te groot is. De traagheid sluit de verwachting niet steeds meer uit.
Leefloon
0
quote:

palladium01 schreef op 21 januari 2019 12:16:

Niet te veel naar de analisten hun mening kijken.

Als het nieuw business plan er goed uitziet dan gaan de banken daar in meegaan en zullen die 2019 bonds wel kunnen terugbetaald worden. En Hilmar Rode heeft een pak aandelen die hij niet zomaar in de vuilbak gaat smijten. Hij is en blijft de CEO.
Hartelijk dank voor die analyse van businessplan, aandelen, obligaties, banken en CEO.
[verwijderd]
0
Analyses hebben geen enkele zin. Kijk enkel naar de grafiek en de volledige flatline nadat de koers onder de 0,60 kwam. Dat was het doel van dit 'advies', niets meer, niets minder...
Leefloon
0
quote:

Limburgia schreef op 21 januari 2019 17:00:

Analyses hebben geen enkele zin.

Dat was het doel van dit 'advies', niets meer, niets minder...
Nogmaals bedankt, voor deze analyse van een 'advies'.
diki
0
Alle aandeel nyrstar bezitters , ik denk dat je uw euro's kwijt gewisseld bent , na alle analyses en beurswijsheden, helaas.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 21 januari 2019 13:33:

[...]
... krijgt schuldeiser Trafigura voor relatief weinig extra geld procenteel veel meer aandelen. ...
Er is een oude overeenkomst waarbij ze niet boven de 49.9% zouden gaan. Mogelijks een interessante vraag om aan Mr. Simms te stellen, of die belofte in alle omstandigheden zou blijven bestaan....
Leefloon
0
Dit kan onderhand wel naar 'Nyrstar 2019'. Niet gedaan, omdat ik ergens op reageer.

Niet meer dan 50% was vooral in het belang van Trafigura, om die schuldenberg en de verliezen buiten hun balans te houden. Ik verwacht dat Nyrstar graag gered wordt, en dat Trafigura de vragende partij is. Na een sanering van de schulden, en dus resultaten, is meer dan 50% minder bezwaarlijk.

En mogelijk onvermijdelijk. Financier het werkkapitaal van een mooi order met 54.936.500 euro, converteer dat schuldje @ een conversieprijs van 0,50 in nieuwe aandelen, en Trafigura zit al aan de 49,9999999999%. Dan schiet een schuldsanering niet echt op, met zo'n plafond.

Of initiatiefhouder Trafigura moet elders aandelen van een gered Nyrstar gaan plaatsen. Zelf Crescentiaans richting 100% van een gesaneerd verkrijgen, en alles boven de 49,9% onderhands liquideren. Wordt aan het einde van de boekhoudkundige periode bij Trafigura de balans opgemaakt, dan staat t.z.t. Nyrstar weer als een minderheidsdeelneming op hun balans. 'Zou kunnen'. 'Zou ook niet kunnen'.

Net zoals ABN-AMRO 49,9% van ABN-AMRO Verzekeringen kan bezitten, om formeel geen bankverzekeraar, en alles wat daarbij komt kijken (risico, mededinging, politiek, ...), te zijn.

Trafigura zal de vragende partij zijn, om de zooi niet op hun balans te krijgen. Zo niet, dan krijgt de rechtspersoon Nyrstar 1 N.V. ongeveer een keuze tussen onvrijwillige zelfmoord (vasthouden aan de harde afspraak) of overleven (meer dan 49,9% gedogen).

Een werkkapitaalleninkje op de Schaal van Nyrstar rond de huidige beurskoersen gaan omzetten in nieuwe aandelen, en alleen daardoor al zit Trafigura over de 50% (allemaal als-dan).

Ik sluit zeker niet uit dat Trafigura het belang uiteindelijk onder 50% wil houden, maar dan moeten anderen meedoen en moet Trafigura niet teveel waardebehoud verliezen. De situatie bij Nyrstar staat niet alle oplossingen toe, en Trafigura is nou eenmaal een grote schuldeiser.
Blackadder19
0
Regulated information
Publication of a transparency notification
(Article 14, first paragraph, of the Belgian Act of 2 May 2007 on the disclosure of major shareholdings)
21 January 2019 at 19.00 CET
Summary of the transparency notification
Nyrstar NV (the “Company”) announces today that on 18 January 2019 it has received a transparency notification from Urion Holdings (Malta) Limited.
Urion Holdings (Malta) Limited has informed Nyrstar of a change in the ultimate holding structure (albeit no change of ultimate control) of Urion Holdings (Malta) Limited as a shareholder of Nyrstar NV, which took place in the framework of a restructuring of the Trafigura group.
Further details regarding shareholder notifications are available on Nyrstar’s website: www.nyrstar.com/investors/en/sharehol...
Miscellaneous
This press release can be consulted on the website of Nyrstar via www.nyrstar.com/investors/en/news/Pag...
Contact person for questions on the transparency press release, the notification and the shareholder structure of the Company: Company Secretary, company.secretary@nyrstar.com.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,073
Verschil +0,002 (+2,80%)
Hoog 0,074
Laag 0,070
Volume 25.151
Volume gemiddeld 56.643
Volume gisteren 28.921