Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Ronald Engels schreef op 18 februari 2019 03:29:

Wordt Wakker?
Ik ben ook gewoon Nederlands hoor, expat voor een half jaar.

Wordt wakker was ook de strekking van het niets aan de verbeelding overlatende rapport van de VN, onderschreven door duizenden wetenschappers.

Wanneer mensen die iets geloven worden tegengesproken door mensen die iets hebben onderzocht en daar consensus over is staat mijn mening vast.

Ben het overigens wel eens met uw betoog waar het gaat om oorzaken die onze planeet naar de knoppen helpen en die 1 op 1 zijn toe te wijzen aan menselijk handelen. Zoals vervuiling, pesticiden, ontbossing etc.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Bobotie schreef op 17 februari 2019 21:30:

Hier in Zuid-Afrika hadden we een groot watertekort onlangs in Kaapstad en dat is voor mij het teken dat het klimaat aan het veranderen is en we er alles aan moeten doen wat binnen onze mogelijkheden ligt. Nu heb ik zelf geen kinderen maar als je ze wel hebt ben je toch niet goed bij je hoofd als je gaat gokken op de mogelijkheid dat er niets aan gedaan hoeft te worden.
Die droogte was er inderdaad, maar zo'n tijdelijk regionaal verschijnsel is nog geen bewijs voor klimaatverandering. Wel ben ik het eens met je laatste zin. Ook als de ernst en mate van global warming nog niet helemaal bekend zijn, of nog niet met 100% zekerheid bewezen zijn, waarom zouden we gokken?
Ik ben er voor om het zeker voor het onzekere te nemen, en ons voor te bereiden op de nadelige gevolgen van een eventuele snelle klimaatverandering. Wat niet wil zegen dat ik een voorstander ben van het Haagse 'klimaatakkoord' en de plannen van het kabinet. Die zijn wel erg drastisch en onbezonnen.

Nog even over ZA. De DA-coalitie in Kaapstad weet het watertekort aan de ANC-regering die nooit iets aan het waterbeheer in de provincie had gedaan. Het ANC verweet het weer de vroegere apartheidsregeringen, al was de laatste al meer dan 25 jaar geleden. Een dommerik van het ANC schijnt zelfs gezegd te hebben dat als ze vroeger de dammen wat hoger hadden gebouwd, er nu meer water zou zijn geweest. Tja, alsof het dan harder geregend zou hebben...

Ben benieuwd of jij hier nog wat meer over kunt zeggen, over die politieke kant dus? En heeft iemand in ZA het al over het sluiten van kolencentrales? Ik denk het niet, het inefficiënte en halfcorrupte ESKOM heeft al problemen genoeg met power shortages en rolling blackouts. Een tweede kerncentrale in ZA zal voorlopig nog wel een droom blijven...
www.engineeringnews.co.za/article/coa...

Chiddix
1
quote:

rationeel schreef op 17 februari 2019 20:45:

WNL op zondag ...De klimaattransitie kwam aan de orde. Uiteraard. Alleen FvD:) zal wanneer we deze samenstelling bekijken, zoden aan de dijk kunnen zetten.
Dan zijn er kiezers nodig.

Bedenk goed wat je wordt wijsgemaakt. Hoe het komt dat zonder meer wordt aangenomen dat de voorgestelde maatregelen die zo vreselijk veel kosten, noodzakelijk zijn.

Bij WNL verschenen zes lijsttrekkers (Eerste Kamer) om o.a over het klimaat te spreken en het klimaatakkoord. Ging uiteraard over de kosten voor de burger en bedrijven.
Henk Otten(FvD) gekozen tot winnaar van het debat merkte op het voordeel van de Nederlandse klimaatmaatregelen. 0,00007 reductie opwarming voor een prijskaartje van 1000 miljard. Uiteraard maakte Rosenmuller(GL) het prijskaartje met de grond gelijk. Er klopt niets van.
Jorritsma(VVD) zei, er is nog niets besloten. Het kabinet moet nog besluiten nemen omdat er nog wordt doorgerekend. Kan dat niet veel sneller dat doorrekenen en besluiten klimaat? Maar de verkiezingen komen eraan(20 Maart).
Dat men iets doet voor het klimaat is niets mis mee maar het grote gevaar is, dat Nederland in zijn eentje gek gaat doen terwijl omliggende landen daar niet aan meedoen met als gevolg, ondermijning economie en welvaart. Jezelf uit de markt prijzen?
rationeel
1
Om tegen het verbale geweld op te kunnen van de doorgewinterde en door roeien en ruiten gaande woordvoerders Rosenmuller en Jorritsma is zowel een nietsontziende persoonlijkheid als een grote debatervaring nodig.
De discussie werd weer partijdig geleid.

Er kan niet genoeg op gewezen worden om zelf rustig stemgedrag en videootjes van de woordvoerders te bekijken. Zo alleen weet je wat de standpunten van de verschillende partijen zijn, en wat je staat te wachten als je voor het partijkartel kiest.
Of voor andere links angehauchten.
rationeel
1
In onze samenleving doen feiten er nauwelijks meer toe. Het gaat om het beeld, de emotie, die wordt opgeroepen. Neem de #CO2-emissie door de NL #industrie. Volgens CBS is die 21,6% van het totaal. Dat is geen 80%, wat vaak wordt gezegd. #grafiekvandedag statline.cbs.nl/Statweb/publication/?...

twitter.com/BM_Visser/status/10970471...
rationeel
0
Als antwoord op @BM_Visser

De bijdrage van de industrie is ruwweg de helft. Zie de grafiek hieronder, ontleend aan de recentste NL-rapportage aan UNFCCC (https://unfccc.int/process-and-meetings/transparency-and-reporting/reporting-and-review-under-the-convention/greenhouse-gas-inventories-annex-i-parties/national-inventory-submissions-2018 …).
rood = industrie, blauw = ruimteverwarming, geel = transport, groen = land- en bosbouw (LULUCF), paars = afval

twitter.com/TinusPulles/status/109709...
rationeel
0
Krispijn Beek?

@krispijnbeek

Als antwoord op @TinusPulles @BM_Visser
Zoals wel vaker is het dus van belang om definities helder te hebben. 80% voor industrie is te hoog. 21% is niet in lijn met de internationale rapportages van Nederland, lijkt me ivm vergelijkbaarheid logischer om van de 50% uit te gaan die Nederland internationaal rapporteert.

twitter.com/TinusPulles/status/109709...
rationeel
0
Tinus Pulles

@TinusPulles

Wat verder denkend:

- centrales, commerciële bedrijven, transformeren (vooral fossiele) primaire energiedragers in elektriciteit
- raffinaderijen, ook commerciëël, transformeren primaire energiedragers in secundaire als benzine, diesel, kerosine.
Ik zie geen principieel verschil.

....

Arnold Mulder?

@Arnold_Mulder

Belangrijk verschil: productie van industrietafel is maar voor ~1/3 voor NL markt. Elektriciteit is juist hoofdzakelijk voor NL, lokalere markt dus. Bovendien produceert industrie veel meer dan olie afgeleiden. Dat maakt industrie complexer.

....

Tinus Pulles?

@TinusPulles

Natuurlijk zijn ze verschillend, maar ze produceren allebei (centrales en raffinaderijen) secundaire energiedragers uit primaire energiebronnen, vooral van fossiele oorsprong. Én we hebben één Europese markt.

...

Arnold Mulder?

@Arnold_Mulder

Toch zijn juist die verschillen relevant vanuit... beleidsoogpunt... en dus goed om ze niet over 1 kam te scheren.

...
Tinus Pulles
?
@TinusPulles

Ook in de energiestatistiek zijn de raffinaderijen en de centrales bij elkaar gevoegd en apart van de finale energiegebruikers. De UNFCCC rapportages zijn daarmee in overeenstemming. Met goede reden: transparantie en consistentie van de statistiek en de emissierapportages!

twitter.com/TinusPulles/status/109709...
rationeel
1
bob fester?

@bob_fester

Dikke onzin! Waarom van het aardgas af stappen als er duizenden km aan gaspijpleidingen ondergronds liggen. Aardgas is relatief goedkoop en Co2 neutraal. NL moet/kán heel simpel goedkoop aardgas importeren!

twitter.com/search?q=waarom%20gas%20a...

Zonnetje in Huis?

@ZonnetjeH

Als antwoord op @BM_Visser @frenkie4allll

In dat kader, waarom zou NL er zoveel tijd, ...geld..., energie in #CO2 steken terwijl ons wereldaandeel marginaal is. NL is nu al vele malen schoner dan industrie grootmachten zoals Rusland, China, USA, India. Wij gaan van gas af terwijl anderen miljoenen tonnen steenkool verstoken.

rationeel
1
Ja, waarom? Zeker niet omdat het de uitkomst is van het gezonde verstand. Of het belang van de Nederlandse burgers.

Niet doen dus.
Chiddix
0
Mij lijkt het heel eenvoudig, om snel een kostenplaatje te maken van isolatie en water water warmptepomp eventueel grondwater water warmtepomp plus toebehoren(aansluiting). Is dat 30000 euro per huishouden incl BTW? Oppervlakte speelt uiteraard ook een rol. Dan wordt het meer.
Het kabinet heeft acht weken nodig om dit en het andere te laten uitrekenen. Maar voor de verkiezingen komt het rapport.
Dan weet je nog niet welke besluiten genomen gaan worden. Dat volgt uiteraard na de verkiezingen. Dit is Rutte ten voeten uit.
Loopt het niet goed af voor de coalitie(uitslag) dan werpt men zich in de armen van GroenLinks of PvdA.
Die zullen zich dan sterk maken voor een CO2 heffing voor bedrijven. Nieuw pensioenstelsel is er ook nog. Als ze dat maar niet vergeten.
PvdA=partij van de arbeid. Daar kun je twee kanten mee op.
rationeel
2
Van het gas af was helemaal niet nodig. Iedere cent er aan besteed is weggegooid geld.
Iets wat functioneert, daar ga je toch geen verandering in aanbrengen.

Er is enorm veel geld nodig voor noodzakelijk onderhoud aan bruggen, wallen, dijken enz enz.

Het is totaal absurd.

izdp
0
Je blijft dezelfde onzin kraaien?

Heel veel mensen zullen er wel degelijk er op vooruit gaan als ze van het gas afgaan.
Simpel rekenwerk.
Och ja , dat is waar ook , jij en je partij van de balkende ezel kunnen niet rekenen of vooruit denken, omdat ze achteruit willen.
izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 18 februari 2019 13:56:

Mij lijkt het heel eenvoudig, om snel een kostenplaatje te maken van isolatie en water water warmptepomp eventueel grondwater water warmtepomp plus toebehoren(aansluiting). Is dat 30000 euro per huishouden incl BTW? Oppervlakte speelt uiteraard ook een rol. Dan wordt het meer.
Het kabinet heeft acht weken nodig om dit en het andere te laten uitrekenen. Maar voor de verkiezingen komt het rapport.
Dan weet je nog niet welke besluiten genomen gaan worden. Dat volgt uiteraard na de verkiezingen. Dit is Rutte ten voeten uit.
Loopt het niet goed af voor de coalitie(uitslag) dan werpt men zich in de armen van GroenLinks of PvdA.
Die zullen zich dan sterk maken voor een CO2 heffing voor bedrijven. Nieuw pensioenstelsel is er ook nog. Als ze dat maar niet vergeten.
PvdA=partij van de arbeid. Daar kun je twee kanten mee op.
Nee, het is geen eenvoudig rekenplaatje.
Het is veel en veel meer dan een wp en huizen.

Trouwens waarom blijft jouw plaat ook maar hangen op die 30k en een wp wa/wa?
Alsof er niet legio meer soorten zijn en andere mogelijkheden.
izdp
0
Redding voor de vis in de wereldzeeën?

Vleesconsumptie wat minder schadelijk?

Stel dit zou voor de gehele wereldpopulatie van runderen worden doorgevoerd en het percentage zou inderdaad gehaald kunnen worden, dan mag je van een reuzestap spreken voor het klimaat.
Immers methaan is van veel grotere invloed dan co2.

In 2018, DSM made significant progress in Veramaris, the joint venture with Evonik to produce the omega-3 fatty acids EPA and DHA from natural marine algae as an alternative to fish oil-based omega-3. Norwegian salmon producer Lingalaks AS has started to replace fish oil by feeding 50 percent of their salmon a diet which includes omega-3 oil produced by Veramaris, in order to ensure greater sustainability and differentiation of their products. DSM also made good progress with Project Clean Cow, the new, highly innovative, feed solution that reduces methane emissions from cattle by more than 30%. DSM has successfully gathered the data needed to file for regulatory approvals in our targeted launch markets for this project.
josti5
0
Vega EPA/DHA is er al lang, als alternatief voor visolie: Opti3.
Gebruik ik al jaren!
De vis eet namelijk de alg, en daar zit de olie in.
Dus gebruik Opti3 - dan kan de vis lekker blijven zwemmen :-)

DeZwarteRidder
1
Afrika droogt uit met dank aan het Westen

Jeannette den Boer en Stefan Coppers reizen voor de videoserie Waterlanders de wereld over om te ervaren hoe klimaatverandering het dagelijks leven elders op aarde nu al ontregelt. Deze week Kenia: het land dat zich voelt als een longkankerpatiënt die nooit een sigaret heeft aangeraakt.
Redactie 18 feb. 2019 Laatste update: 17:04

,,Afrika heeft geen schuld aan de klimaatverandering, maar wij voelen de consequenties het hardst”, zegt Charles Leshore, projectleider van de Afrikaanse gezondheidsorganisatie Amref Flying Doctors. De Keniaan wikkelt er geen doekjes om: ,,De westerse landen, de rijke landen moeten iets doen. Zij hebben dit veroorzaakt.“

Zijn smeekbede lijkt niet ongegrond. Als je denkt de beelden van droge en hongerige Afrikanen wel gezien te hebben, berg je dan maar want Afrika droogt, volgens een rapport van de Verenigde Naties (VN) compleet uit. Het hele gebied ten zuiden van de Sahara verwoestijnt in ongekend tempo. Dit is het leefgebied van een miljard mensen, ongeveer 60x zo groot als Nederland.

Beekjes

,,Wij hadden hier water. Niet veel, maar kleine beekjes bij ons dorp. Daar konden we wat gewassen mee verbouwen, ons vee mee voeren en zelf van drinken. Maar die beekjes zijn er niet meer,” vervolgt Leshore.

Het tekort aan water ontwricht hele dorpen. Mannen zijn vaak weken onderweg om hun uitgemergelde vee elders te laten drinken. Vrouwen blijven achter in de dorpen waar ze een dagtaak hebben aan het halen van water; 10 kilometer lopen voor het verkrijgen van een 20 liter slootwater is geen uitzondering. Dagelijks wel te verstaan.

De consequentie daarvan is dat veel van deze vrouwen met het volbrengen van deze dagtaak verdere scholing of ontwikkeling wel kunnen vergeten. Leshore: ,,De vrouwen en kinderen in Afrika dragen de last van de klimaatverandering.’’

Ver van ons bed?

De verwoestijning in Afrika breidt volgens het rapport van de VN al uit naar Spanje, maar voor Noord Europa lijken die consequenties van de klimaatverandering nog ver weg. Of toch niet?

Volgens datzelfde rapport zullen binnen 30 jaar 200 miljoen mensen het verdroogde rampgebied willen verlaten en richting Noord Afrika en Europa komen. Beste optie om die stroom tegen te gaan en te zorgen dat deze mensen in hun gebied kunnen blijven wonen, is dat het westen zo snel mogelijk ‘stopt met roken’. Alleen dan is er nog hoop voor de patiënt Afrika.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 18 februari 2019 16:41:

Je blijft dezelfde onzin kraaien?

Heel veel mensen zullen er wel degelijk er op vooruit gaan als ze van het gas afgaan.
Simpel rekenwerk.
Och ja , dat is waar ook , jij en je partij van de balkende ezel kunnen niet rekenen of vooruit denken, omdat ze achteruit willen.
Mensen zijn wel onderdeel van het dierenrijk, maar ze kraaien niet en ze balken niet.

Soms denk ik wel dat jij ze ziet vliegen.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 februari 2019 18:13:

Afrika droogt uit met dank aan het Westen

Jeannette den Boer en Stefan Coppers reizen voor de videoserie Waterlanders de wereld over om te ervaren hoe klimaatverandering het dagelijks leven elders op aarde nu al ontregelt. Deze week Kenia: het land dat zich voelt als een longkankerpatiënt die nooit een sigaret heeft aangeraakt.
Redactie 18 feb. 2019 Laatste update: 17:04

,,Afrika heeft geen schuld aan de klimaatverandering, maar wij voelen de consequenties het hardst”, zegt Charles Leshore, projectleider van de Afrikaanse gezondheidsorganisatie Amref Flying Doctors. De Keniaan wikkelt er geen doekjes om: ,,De westerse landen, de rijke landen moeten iets doen. Zij hebben dit veroorzaakt.“

Zijn smeekbede lijkt niet ongegrond. Als je denkt de beelden van droge en hongerige Afrikanen wel gezien te hebben, berg je dan maar want Afrika droogt, volgens een rapport van de Verenigde Naties (VN) compleet uit. Het hele gebied ten zuiden van de Sahara verwoestijnt in ongekend tempo. Dit is het leefgebied van een miljard mensen, ongeveer 60x zo groot als Nederland.

Beekjes

,,Wij hadden hier water. Niet veel, maar kleine beekjes bij ons dorp. Daar konden we wat gewassen mee verbouwen, ons vee mee voeren en zelf van drinken. Maar die beekjes zijn er niet meer,” vervolgt Leshore.

Het tekort aan water ontwricht hele dorpen. Mannen zijn vaak weken onderweg om hun uitgemergelde vee elders te laten drinken. Vrouwen blijven achter in de dorpen waar ze een dagtaak hebben aan het halen van water; 10 kilometer lopen voor het verkrijgen van een 20 liter slootwater is geen uitzondering. Dagelijks wel te verstaan.

De consequentie daarvan is dat veel van deze vrouwen met het volbrengen van deze dagtaak verdere scholing of ontwikkeling wel kunnen vergeten. Leshore: ,,De vrouwen en kinderen in Afrika dragen de last van de klimaatverandering.’’

Ver van ons bed?

De verwoestijning in Afrika breidt volgens het rapport van de VN al uit naar Spanje, maar voor Noord Europa lijken die consequenties van de klimaatverandering nog ver weg. Of toch niet?

Volgens datzelfde rapport zullen binnen 30 jaar 200 miljoen mensen het verdroogde rampgebied willen verlaten en richting Noord Afrika en Europa komen. Beste optie om die stroom tegen te gaan en te zorgen dat deze mensen in hun gebied kunnen blijven wonen, is dat het westen zo snel mogelijk ‘stopt met roken’. Alleen dan is er nog hoop voor de patiënt Afrika.
Beetje ...boel...te veel mensen.
izdp
0
Wij hadden hier water ........
Vee........
Waterputten met ontwikkelingsgeld........

Gevolg: uiteraard de ideale omstandigheden om de woestijn binnen te halen.
Dit kan je niet zonder meer aan een klimaatverandering toeschrijven.
Afrika is echt vrij massaal de dupe van vee en waterputten waardoor de natuurlijke trek van mens en dier verstoord werd en zo de natuur om zeep werd geholpen.
Het gras tot en met de wortels opgevroten en de mens al het houten opschot wat kan branden voor het koken.
Er is immers nu altijd water en vroeger niet.
Totdat dat water ook op is en nog diepere putten moeten komen, totdat er geen water meer is.

Veel te vaak wordt weer verwart met klimaat.
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,20  +1,18  +0,14%  12:35
 Germany40^ 17.981,60 -0,59%
 BEL 20 3.870,58 -0,34%
 Europe50^ 4.959,27 -0,61%
 US30^ 38.306,52 -0,12%
 Nasd100^ 17.375,46 -0,85%
 US500^ 5.043,44 -0,57%
 Japan225^ 37.692,64 -0,81%
 Gold spot 2.325,72 +0,41%
 EUR/USD 1,0727 +0,27%
 WTI 82,80 -0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,67%
Flow Traders +5,48%
NX FILTRATION +4,17%
Fugro +2,88%
JUST EAT TAKE... +1,63%

Dalers

ADYEN NV -11,76%
WDP -4,38%
Alfen N.V. -1,84%
VIVORYON THER... -1,68%
CM.COM -1,61%