Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Londen schrapt importtarief bij no-dealbrexit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 maart 2019 14:59
    Tot nu toe wijst alles op een verplichte harde brexit. De UK was gisteren niet akkoord met de Brexit-afspraak die zijzelf met de EU hebben afgesproken, maar ze willen er wel uit. Vandaag stemmen ze tegen een vrijwillige harde brexit want dat willen ze niet, en morgen stemmen ze voor verzoek van uitstel.

    Dat verzoek zal door de EU worden geaccepteerd zodat iedereen 3 maanden de tijd heeft om zich op de onafwendbare harde brexit voor te bereiden. In juli wanneer het nieuwe EU-parlement na de verkiezingen zitting neemt moeten ze immers weg zijn (de UK doet dit jaar al niet meer mee aan de EU-verkiezingen).

    De UK heeft met uitstel tot uiterlijk eind juni de tijd om de Brexit alsnog terug te draaien, of de anders onafwendbare harde brexit te ondergaan. Maar het kan zijn dat ze die keuze al vóór de EU-verkiezingen van mei kenbaar moeten maken.

    Als ze de brexit terugdraaien is dat definitief, ze mogen dan geen nieuwe meer aanvragen. En als ze dat niet terugdraaien is de brexit ook definitief. Maar er is geen meerderheid die de brexit definitief terug wil draaien.

    Een harde brexit tegenhouden is daardoor onmogelijk. En als de regering valt wordt dat óók onmogelijk, het lukt dan niet om een nieuwe regering op tijd te vormen om het brexitverzoek in te trekken.

    Ze gaan dus met een enorme rotvaart af op de muur aan het einde van het doodlopende spoor en er is geen meerderheid om aan de noodrem te trekken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links