Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beleggingscursussen

10 Posts
Grote Ogen
1
Hallo medebeleggers,
Ik ben een beginnende belegger; heb op zich voldoende cash om aandelen te kopen en heb dit afgelopen maanden ook gedaan. Met aan en verkopen zo waar zo'n € 9.000 winst geboekt dus dat is meer geluk dan wijsheid. Vanuit mijn werk mag ik € 4.500 spenderen aan cursussen en ik zit er over te denken om behalve mij te abonneren op nieuwsbrieven (zoals bijvoorbeeld beleggers belangen, IEX etc) ook een aantal cursussen te volgen voor beginnende beleggers, opties cursussen e.d.

Heb ook cursussen bij het beleggings-instituut gezien.

Wie kan mij goede cursussen en nieuwsbrieven etc aanbevelen. Graag eventueel link naar website. Voorkeur gaat naar betaalde cursussen liefst beginnende belegger met mogelijkheid tot doorgroeien. Budget is dus ongeveer € 4.500

Hartelijk dank voor jullie suggesties!
Leefloon
0
Als je werk geen hobbycursusjes of lessen van "goeroes" vergoedt, en het genoemde bedrag het plafond is: www.nibesvv.nl/segmenten/opleidingen-...

Waar je als belegger niet per veel aan hebt, want je leert er niet altijd van beleggen. Of je krijgt iets als www.nyenrode.nl/opleidingen/p/masterc... wanneer je een aankoop van 1.000 aandelen ING wilt zien als een overname van een minderheidsbelang in ING.

Allemaal cv-waardig, dus passend bij werk. Tenzij het een ontslagregeling is, en je het ook over de balk mag smijten m.b.t het een of andere seminar.

Grote Ogen
1
Dank je wel voor je input; het is inderdaad als onderdeel van een vaststellingsovereenkomst dus wil het sowieso opmaken :)
Grote Ogen
0
Dus hoeft niet "CV waardig"te zijn, maar wel het doel dienend dat het interessant is voor een beginnend belegger, met doorgroeimogelijjkheden (instrumenten e.d.), goede seminars lijkt mij ook prima om als onderdeel te kunnen gebruiken
[verwijderd]
0
Misschien niet direct CV waardig maar wel interessant in mijn opinie, gratis cursus op Beursplein 5: bit.ly/2FisKyM
Leefloon
0
Dan is een volgende vraag hoe je jezelf overwegend zou (willen) (gaan) zien. Als actieve belegger met een beperkte horizon, als passieve belegger die bijv. nog minstens 15 jaar de vruchten wil plukken van een oprotpremie, of als actieve handelaar die fulltime naar een rood-groen knipperend beeldscherm wil gaan turen.

NIBE-opleidingen zijn meer voor alle professionals binnen het brede vakgebied, en een soort specialistisch universitair vervolg valt ruimschoots buiten het budget. Dan lijkt beleggingsinstituut geschikter, alhoewel mij daar de relatief dure online cursus technische analyse weggegooid geld lijkt. De master class in Breukeklen lijkt meer geschikt voor de langere termijn, en die kennis is ook elders op te doen. Dus dat is meer iets voor wanneer je anders niet verder komt dan een buurthuiscursus voor beginners bij een volksuniversiteit, en je dan nog 4.450 euro opleidingsbudget over zou hebben. Je zou lid kunnen van een lokale of regionale beleggingsstudieclub. Er zijn meerdere seminars, van verdacht duur tot verdacht gratis. Pas er dan op dat je niet teveel nieuw bloed wordt voor de partij op het podium, van live tradende daghandelaar tot en met cryptocurrencyhandelaar, dus neem niet zomaar alles voor waar aan en wees kritisch en analytisch. Dat geldt ook voor eenzijdige (studie-) boeken.

Een voorbeeld van een volksuniversiteitscursusje die binnenkort start is te vinden in Baarn, maar dat lijken 3 zeer oppervlakkige en relatief dure kennismakingssessies en is, in tegenstelling tot bijna alle modules van het instituut, geen aanslag op het budget. Of je moet van ver komen en reiskosten mee mogen rekenen. Via eventbrite.nl zijn er dan ook allerlei evenementen voor beginners te vinden.

Ervaring is helaas niet te koop, en soms leer je een dure les pas achteraf, nadat een succes je eerder misschien is overkomen. Boeken kan ik niet voor je aanbevelen, en als ik zelf in een buurthuis zou gaan staan preken dan zou dat zonder programma en met open eindes zijn, zonder cursusmateriaal.
Leefloon
0
Ook de beurs doet een klein beetje aan educatie voor beginners en dergelijke. Onder andere via www.aex.nl/beleggen en onder het kopje Educatie op aex.nl.

Pas op met proefaccounts en dergelijke, wanneer dat eigenlijk zeer succesvolle marketing is om slachtoffers richting een eigenlijk ongeschikt product te lokken. Verkeerde insteken.

Ondanks dat gratis geen budget vreet, kan dat soms toch zeer geschikt zijn voor een vlotte start als de opzet niet teveel sturend is. Heb je aanleg, waaronder analytische vaardigheden, dan ontgroei je dat niveau vanzelf vrij snel en heb je toch die snelle start.

Succes met het opmaken.
Grote Ogen
0
Dank voor je uitgebreide suggesties! Denk dat ik actief naar rode en knipperende lampjes wil kijken maar ook een deel rendements verhoging wil krijgen zonder al te veel risico ipv lage rente :) Ik neem je input mee en nogmaals dank
Leefloon
0
Meer dan genoeg trading seminars, waar je dan het budget kwijt kunt. Van bovenaan bij Google met productgerichte dubieuze bijbedoelingen (het beoogde publiek heeft geld), tot en met allerlei qet-rich-quick goeroes die als beste advies eigenlijk zouden moeten geven om dure seminars te gaan organiseren.

Recensies van seminars kunnen zeer wisselend zijn, bijvoorbeeld omdat een goeroe en/of methode je maar net moet liggen en bevallen.
[verwijderd]
0
Heb je misschien een link/contactgegevens voor de master class in Breukeklen? BVD!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,08  +7,29  +0,83%  10:28
 Germany40^ 18.203,30 +0,36%
 BEL 20 3.914,86 +0,62%
 Europe50^ 5.027,49 +0,39%
 US30^ 38.507,27 +0,01%
 Nasd100^ 17.571,99 +0,52%
 US500^ 5.080,88 +0,22%
 Japan225^ 38.266,26 +0,86%
 Gold spot 2.318,78 -0,14%
 EUR/USD 1,0688 -0,13%
 WTI 83,24 -0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,39%
ASMI +10,99%
RANDSTAD NV +3,69%
NX FILTRATION +3,69%
BESI +3,52%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -7,97%
ING -4,72%
Flow Traders -2,44%
Avantium -0,99%
DSM FIRMENICH AG -0,85%