Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Air France-KLM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 20 maart 2019 11:14
    Het probleem van Japan is niet het GDP per hoofd: dat groeit door stil te staan doordat de bevolking krimpt. De beroepsbevolking krimpt nog harder, dus als je rekent over de beroepsbevolking ipv de totale bevolking, dan ziet het er nog beter uit.

    Het probleem is de schuldenlast van de overheid. Die krimpt niet mee met de bevolking. Rente en aflossing moet worden betaald uit belastingen die worden geheven op een krimpende bevolking, of worden geherfinancierd door obligaties te verkopen aan een krimpende bevolking die al volgeladen is met Japanse staatsobligaties. En als de rente ooit wél stijgt, dan heeft dat enorme consequenties voor de begroting.

    En een nog groter probleem is de vergrijzing. Japanners die hun puberteit en hun carrière overleven (er is veel zelfmoord in Japan), worden stokoud. Die mensen moeten ergens van leven en ze hebben dezelfde ouderdomskwalen als iedereen. En ze kunnen niet allemaal hun eigen groenten verbouwen. Er is in dat land een gebrek aan inkomen genererende investeringsmogelijkheden.
  2. forum rang 7 ffff 20 maart 2019 11:42
    Theo,

    Mooie analyse. Daar valt toch niets tegen in te brengen. En ieder mens die goed nadenkt begrijpt dat er dus straks, pakweg over twintig jaar in de pensioenen gesnoeid, gekort zal gaan worden. Tenzij de sinterklaaspolitici in Japan de schuld nog verder doen oplopen…

    Arend Jan,
    Graag de volgende keer een promotiefilmpje van Umicore. Die fabriceren toch ook van die fantastische plakjes van 1 kg, een halve kg. etc. Zeker als diversifiëring van een portefeuille, van een vermogen dik aan te bevelen.

    Daar komt nog bij dat geen mens zich met die plakjes hoeft te bemoeien. Daar kun je mee doen wat JIJ wilt. Ook dat is al een uitkomst en een verademing.

    Tja, en dan Bayer. Al meer dan 30 jaar in portefeuille en de zoveelste dreun. Ga mij echt verdiepen in een diporder, maar heb geen haast. Zo'n dreun zie ik bij fysiek goud toch niet zo gauw gebeuren.... Enfin, zo rommelen we verder.

    Peter
  3. Bonost 20 maart 2019 19:27
    Nederland moet zich niet laten verleiden om in eerste instantie meer aandelen te kopen van Air France KLM. Nederland kan alle verhandelbare aandelen opkopen als zij dat wil, maar dat moet zij niet willen. Wat zij wel moet willen is dat zij naar haar percentage aandelen toegang krijgt tot dezelfde convertibel. Als ze dat niet krijgt dan pas moeten ze de verwatering in het aandeelpercentage teniet doen.
  4. Geschorst en weet niet waarom 20 maart 2019 21:28
    Luchtfietsen en Titanic:
    Bevinden we ons nu nog steeds in de bullmarkt of is dit slechts een opleving in een bearmarkt? Tijd voor een belletje met beer Cees Smit van Today’s Groep. Hij denkt het laatste. "In mijn optiek zitten we nog steeds in een correctie."

    “De markt is alweer aardig opgelopen, maar we zitten nog steeds in een correctie, hoewel aan de bovenkant ervan.”

    Luchtfietsen
    Smit noemt de situatie waar we nu in zitten ‘luchtfietsen’. “Er is enorm veel positiviteit verdisconteerd in de markt. Beleggers zijn verheugd over het opheffen van de shutdown van de Amerikaanse overheid en we gaan er gemakshalve van uit dat de deal met China er ook wel komt.”

    “Maar zelfs als het goed komt, dan is het denk ik een geval van ‘bezit van de zaak, einde vermaak’. De markt prijst dus meer positiefs in dan wenselijk. Alleen al daarom zou je verwachten dat we verder corrigeren.”

    Titanic
    Volgens Smit zitten we dus nog steeds in een beermarkt. “Ik grap weleens dat we op de Titanic zitten. We hebben de ijsberg geraakt, we kunnen nog wel een hapje eten in het restaurant, maar het doet niets af aan de situatie waar we werkelijk in zitten.”
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links