Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming april 2019

5.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
[verwijderd]
2
quote:

De Monitor schreef op 5 april 2019 20:14:

[...]

Klopt. Vandaag een paar centjes erbij door het China nieuws. Ik ben benieuwd hoe lang dat vastgehouden wordt. Voor de mensen die winst hebben genomen op deze kleine stijging, proficiat. Weer een etentje verdiend van de Pharming winst.
Wij zijn geen kruimeldiefjes........ga jij maar lekker naar de Mac.......ik wacht nog even......
Emmen2019
0
Weer een boeiende handels dag wat Pharming betreft , iedereen probeert te doorgronden wat er speelt , volgende week weer 2 van dit soort dagen waardoor de koers eind volgende week rond de 1,000 euro komt te staan ?? nietmand van ons die het weet.

Het enigste wat ik als amateur belegger weet is de feiten die ik deze week zag , een koers die omhoog wil in kleine stapjes , de 0,850 grens was zwaar om beslecht te worden , maar de koers plofte slechts 2x van 0847 en 0,849 terug naar 0,842 waarna de koers weer op veert omhoog, 2 handels dagen met een Volume van over de 10 Miljoen stuks vandaag met een lange aanloop uiteindelijk door de 0,850 na een top op 0,882 sluitend op 0,876. Geen grote terug val mijn inziens.

1 ding heb ik wel geleerd sinds ik in Pharming ben gestapt LT in April/Mei 2018 nooit meer bijkopen als de koers stijgt, en dat doe ik dus ook niet meer, nu gewoon vanaf de zijlijn d ontwikkelingen volgen.

Daarnaast heb ik nog wat Plubicaties over Pharming op een website van een Handels Platform doorgelezen van de afgelopen 5 jaar , persoonlijk vond ik metname de geraamde Winsten van Reuters voor 2018 , 2019 , 2020 en 2021 bijzonder interessant , helaas heb ik de Publicaties niet meteen gekopieerd want gisteren kon ik ze helaas niet vinden op de website van deze Broker. komend weekeind maar nog eens proberen.

Fijn weekeind allemaal en tot volgende week.

Emmen
[verwijderd]
0
quote:

GTST1 schreef op 5 april 2019 21:24:

[...]

Of weet jij dat het gaat dalen dan.
Ik heb geen glazen bol. Maar wanneer je een trendanalyse doet en kijkt wat het meest waarschijnlijke is zou dat inderdaad zeer goed kunnen.
[verwijderd]
0
quote:

GTST1 schreef op 5 april 2019 21:24:

[...]

Jij had er NUL dus geen winst.
Wanneer het om mij gaat doe je zeer vaak allerlei insinuaties die in de meeste gevallen onjuist zijn. Waarom? Houd je eens met jezelf bezig?
Jij weet niet wat ik doe. Qua aandelen heb je gelijk, maar wanneer ik handel is dat met hefboomproducten dus heb ik sowieso geen gewone aandelen. Dat is het enige dat klopt in deze.
[verwijderd]
0
Dit is precies de reden van alle schijnbewegingen (waarbij de drie dubbele schaar van Ronaldo verbleekt).........

Vanwege dit kunnen ze dadelijk veel stukken oppikken waardoor de murm geslagen particulier uiteindelijk toch naast de pot pist.

Stukken houden en je niet van de wijs laten brengen ! ! !

Kijk nou gewoon volgend jaar eens naar de koers / resultaat
Blèèhhh
0
Het China nieuws was vgs mij (na wat bijgelezen te hebben vdg) niet de reden van de stijging, die markt levert idd te weinig marge. Ik zoek het eerder in het lagere effect van koersdrukken . particulieren leveren stukjes niet meer in, degene die wel gevoelig waren voor het dumpen zijn er vaak al uit.
[verwijderd]
3
Rond November vorig jaar heb ik een lijst opgesteld wat betreft mijn visie omtrent Pharming. Zo nu en dan toets ik of dit nog in lijn ligt.

Het was drie maanden geleden sinds de laatste toetsing, dus een hertoetsing is op de plaats:

--------------

Pharming draait momenteel mooie omzetcijfers met mooie winst. Ruconest is een mooi platform en verwacht dat de komende kwartalen de omzet HAE acuut waarschijnlijk nog wel zal doorgroeien. Ook móet doorgroeien, als dit stagneert verandert dit positieve beeld namelijk. Het blijft natuurlijk omzet uit één product, maar wel een succesvol product.
Over de huidige gang van zaken heb ik geen enkele twijfel en zal ook wel ten positieve komen aan de koers.
Helaas mis, de omzetstijging in Q4 is gestagneerd en dat lijkt in Q1 ook te gebeuren

Waar ik mijn bedenkingen bij heb is het vervolg van de pijplijn. Ik denk dat dit ten eerste nog zeer lang gaat duren en nog veel onzekerheden in zich heeft. Ook het kostenaspect baart mij zorgen met de huidige omzet.
Het geduld van de LT'er zal nog lang op de proef gesteld worden. Een flinke koersstijging zie ik de komende maanden zeker niet gebeuren, om de volgende redenen:

  • Er wordt in 2019 té veel verwacht (even uitgaande van wat 'geroepen' wordt en analistverwachtingen). Ik denk dat de omzet zeker gaat stijgen, maar niet zo hard als de meesten willen. Als je kijkt naar Q4, wordt daar volgens Sijmen geen stijging verwacht, maar cijfers in lijn van Q3. Dit is natuurlijk zeer positief, want in Q3 is er een fantastische omzet gedraaid. Ook zien velen dat vanaf 2019 verzekeringen flink gaan helpen aan de omzetstijging. Vergeet niet dat Ruconest bij de grootste verzekeraar in de US ook nú al Ruconest op nummer één staat (sinds september 2017 al!).
Dit klopt nog steeds. De omzetstijging blijkt nog altijd veel minder te zijn dan analisten hebben voorspeld, ook Kempen. Dit is terug te vinden in de omzetextrapolatie wbt de trend in de bijlage.

  • Vermarkting van de pijplijnproducten duurt nog jaren. De eerste toevoeging aan het verkoopgamma is pas 2022 of later. Onderzoek- en goedkeuringsprocessen duren namelijk jaren.
    Neem als voorbeeld profylaxe. Dit loopt al vanaf september 2014 en is nog steeds niet op de markt! Bestaand medicijn, toegediend tegen dezelfde ziekte. Dus om te stellen dat een goedkeuring sneller gaat omdat het 'een bewezen medicijn' is gaat dus niet op.
Dit klopt nog steeds. Wanneer we kijken naar pre-eclampsie is dit al twee kwartalen te laat.

  • Momenteel lijken veel pijplijnproducten een unieke positie te hebben, maar na wat onderzoek blijkt ook dat concurrenten niet stil zitten. In geval van bijvoorbeeld pre-eclampsie: Nexium (zeer goedkoop) en AMAG-423. AMAG-423 verwacht in 2021 de commercial launch te doen. Daarop loopt nu de fasttrack studie bij de FDA. Of en in hoeverre ze concurrerend worden zal de toekomst uit moeten wijzen. Ik wil maar aangeven dat ook concurrenten zien dat er geld ligt op die markten.
Minder aan de orde maar kijk naar pijplijnproduct Pompe, Amicus loopt al heel erg ver voor.

  • In het verleden is gebleken dat planningen bij Pharming vaak niet gehaald worden (is vaker het geval in de bio wereld). Zaken worden uitgesteld of krijgen geen of uitgestelde goedkeuring.
    Zie bijvoorbeeld pre-eclampsie. 25 oktober stond in het persbericht onder de kop Q4: Goedkeuring voor de pre-eclampsie-studie en het begin van die studie. Dit blijkt nu Q1 2019 te worden. Externe factor, kan Pharming niet heel veel aan doen, maar geeft wel aan dat tijdlijnen snel uit kunnen lopen.
Zoals eerder gezegd, toen al uitgesteld en nog steeds niet gestart. Dit gaat nog zeer lang duren voor er uberhaupt vermarkting plaats kan vinden, als het uberhaupt tussen de 40% gemiddelde goedkeuring zit.

  • Van nieuwe indicaties haalt 60% de eindstreep niet eens. De cijfers van de FDA (+3000 medicijnen) geven de volgende cijfers:
    Phase I to Phase II: 76%
    Phase II to Phase III: 50%
    Phase III to NDA: 73%
    NDA to approval: 89%
    Phase I to approval: 25%
    Er is dus nog eens veel onzekerheid óf die nieuwe pijplijnproducten wel daadwerkelijk de eindstreep halen.

  • Momenteel moet Pharming teren op enkel omzet uit HAE acuut. Gelukkig groeit die omzet wel, want volgend jaar gaan verschillende onderzoekstrajecten naast elkaar lopen.
    Echter vrees ik ook voor de concurrentie, die mogelijkheid nog roet in het eten kunnen gooien. Er is een flinke omzetstijging gewenst, ook door analisten. Dat zie je al terug in de verwachting die is uitgesproken door Sijmen voor Q4.
    Volgens Sijmen komt de omzet van Q4 in lijn uit met Q3, mede door toenemende concurrentie.
Helaas blijkt dat de omzetstijging minder groot is dan verwacht

  • Verder komt bijvoorbeeld Lanadelumab de markt nog op, dat zowel op de acute markt als de profylaxe markt marktaandeel weg neemt. Op de profylaxe markt omdat Pharming nog niet actief mag promoten wegens de uitgestelde goedkeuring of afkeuring, en op de acute markt doordat er met profylaxe gebruik van Lanadelumab minder aanvallen doorbreken. Velen belichten de slechtste kanten van Lanadelumab, maar het is onlangs nog goedgekeurd door de EMA, door de FDA al langer. Als het écht zo slecht zou zijn zou die goedkeuring er echt niet zijn gekomen. Hoe groot Lanadelumab wordt ben ik ook benieuwd naar.
    Onlangs was er nog een vrouw overgezet na haar zwangerschap van Ruconest juist naar Lanadelumab wegens haar zware aanvallen en een behoefte aan een preventief medicijn. Dus ook dat gebeurt zeker!
Een punt waar ik als een van de weinige gelijk in heb gekregen, in korte tijd is er wel degelijk miljoenen aan omzet gegenereerd met Lanadelumab cq Thakzyro. Ik ben zeer benieuwd of deze omzet nog gaat stijgen. Een directe bedreiging voor Pharming op gebied van HAE acuut.

  • Stijgingen op korte termijn zullen ook minder explosief zijn. Er staan erg veel particulieren flink onder water, soms zelfs meer dan -40%. Dit heeft het vertrouwen geschaad en zodra de koers weer wat op loopt zie ik die sneller uitstappen dan voorheen.
    Daarnaast is er op 50% daling een 100% stijging nodig om op hetzelfde punt uit te komen. Vertrouwen komt namelijk te voet en gaat te paard.
Ook dat lijkt nog altijd te kloppen. Stijgingen lijken afgevlakt te worden. Kijk naar de speculatiestijging richting de euro van enkele weken geleden.

  • Shorters blijven actief. Zelfs nu de koers zo laag staat. Waarom dat het geval is snap ik nog steeds niet. Denken ze dat er nog meer te halen valt?
Shorters blijven nog steeds actief. Wel al iets afgenomen.

  • Goldman Sachs heeft onlangs nog wat aandelen verkocht. Gaan zij nog meer bewegen of spelen ze enkel met de meldingsgrens van 3%?
Goldman Sachs heeft ook niet meer uitgebreid. Ook geen enkele andere investeerder. Groot investeerders lijken nog altijd geen brood te zien in Pharming. Niet zo vreemd, fundamenteel is er sinds ik deze analyse in oktober/november schreef nog niets veranderd.

Bovenstaande is mijn visie. Toekomst gaat het uitwijzen.
Positie: momenteel enkel daghandel in Pharming te weinig koersgroei potentie op korte termijn voor een LT positie mi. Ik heb beoogd een positie te nemen wanneer er meer zicht is op eventuele goedkeuring wat betreft CIN/pre-eclampsie of andere pijplijnproducten. Maar van deze twee verwacht ik het eerste en meeste resultaat.
Visie omtrent daghandel en instappen nog steeds onveranderd. Verwachting omtrent Pompe sterk gedaald. Verwachting pre-eclampsie iets toegenomen.
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Entropi3 schreef op 6 april 2019 00:18:

Het China nieuws was vgs mij (na wat bijgelezen te hebben vdg) niet de reden van de stijging, die markt levert idd te weinig marge. Ik zoek het eerder in het lagere effect van koersdrukken . particulieren leveren stukjes niet meer in, degene die wel gevoelig waren voor het dumpen zijn er vaak al uit.
Inderdaad, daar moet ik ook op terug komen. De marge op verkopen in China is minimaal, daarom dat Pharming zich daar niet op richt dacht ik. Het is vooral het feit dat Pharming weer even in het nieuws is, particulieren niet precies begrijpen wat er staat en als kip zonder kop toch de kans weer niet willen missen en stukken inkopen. Dat aangesterkt door de daghandel toch weer wat koerswinst oplevert. Dit vaak voor (zeer) korte duur.
Blèèhhh
0
quote:

De Monitor schreef op 6 april 2019 00:27:

[...]

Inderdaad, daar moet ik ook op terug komen. De marge op verkopen in China is minimaal, daarom dat Pharming zich daar niet op richt dacht ik. Het is vooral het feit dat Pharming weer even in het nieuws is, particulieren niet precies begrijpen wat er staat en als kip zonder kop toch de kans weer niet willen missen en stukken inkopen. Dat aangesterkt door de daghandel toch weer wat koerswinst oplevert. Dit vaak voor (zeer) korte duur.
Volumes te hoog om van particulieren alleen te zijn. zelfs 1000 particulieren zouden dan gemiddeld 13K stuks moeten kopen...
[verwijderd]
0
quote:

Entropi3 schreef op 6 april 2019 00:36:

[...]

Volumes te hoog om van particulieren alleen te zijn. zelfs 1000 particulieren zouden dan gemiddeld 13K stuks moeten kopen...
"Dat aangesterkt door de daghandel"

Wel alles lezen.
[verwijderd]
0
quote:

De Monitor schreef op 6 april 2019:

[...]

Wanneer het om mij gaat doe je zeer vaak allerlei insinuaties die in de meeste gevallen onjuist zijn. Waarom? Houd je eens met jezelf bezig?
Jij weet niet wat ik doe. Qua aandelen heb je gelijk, maar wanneer ik handel is dat met hefboomproducten dus heb ik sowieso geen gewone aandelen. Dat is het enige dat klopt in deze.
Kom je naar de AVA in mei?
[verwijderd]
0
quote:

Aliassssss schreef op 6 april 2019 00:06:

Stukken houden en je niet van de wijs laten brengen ! ! !

Kijk nou gewoon volgend jaar eens naar de koers / resultaat

Dat 'volgend jaar' gehalte heb ik vaker gehoord.

Opperhoofd en zogenaamde 'kenner' van onze buren zei exact een jaar geleden op dit forum, voor het weglopen, het volgende:

LT belegger 6 apr 2018 om 00:22
Vanaf september en volgend jaar zal de groei van de omzet nog eens extra versnellen door het betreden van de markt voor profylaxe.
[verwijderd]
1
[Modbreak IEX: Gelieve niet steeds dezelfde berichten te plaatsen, dit bericht is verwijderd.]
[verwijderd]
1
Een ieder zal van zn bezit ervan gaan genieten
Daar hebben we mooie dingen van te verwachten.
Goede adviezen 1.90 eur gemid

Kopen

BioBio
1
Beursgoeroe
0
particulieren zijn overgeleverd aan de beleggersmaffia, wat de toekomst zal brengen weet bijna niemand …………. hopen op het beste ..
Natal
2
quote:

De Monitor schreef op 6 april 2019 00:51:

[...]

Dat 'volgend jaar' gehalte heb ik vaker gehoord.

Opperhoofd en zogenaamde 'kenner' van onze buren zei exact een jaar geleden op dit forum, voor het weglopen, het volgende:

LT belegger 6 apr 2018 om 00:22
Vanaf september en volgend jaar zal de groei van de omzet nog eens extra versnellen door het betreden van de markt voor profylaxe.
Dat was op dat moment ook heel redelijk te veronderstellen. Je besteedt teveel tijd aan je vendettaatjes.
[verwijderd]
1
Heel goed pharming in uw portf
Is een gouden aandeeltje
Groeit naar de max
Daar kan de zwarte ridder of monitor niets tegen beginnen.
Sky high buy
Natal
0
Die percentage lijst van je monitor, wellicht dat die positiever zullen zijn omdat ruconest voor de hea al goedgekeurd is.
Natal
0
Voor wat betreft Pompe, ik snap ook niet waarom Pharming daar nog brood in ziet. Moet dan wel een heel goede reden voor zijn, neem ik aan.
5.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:11
Koers 0,875
Verschil -0,086 (-8,95%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 22.890.635
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437