PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2019

5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

perry1 schreef op 17 mei 2019 21:27:

www.iex.nl/Column/479362/24-experttip...

Niemand kiest post
Die zelfbenoemde experts zitten er vaak faliekant naast. Houd maar eens een trackrecord bij van zo’n ‘expert’. Dat is vaak bietenbrug voer.
Go Go Go !
0
quote:

prinszicht schreef op 17 mei 2019 15:26:

Geachte IR,

Het is mosterd na de maaltijd. Ik heb u van de week geprobeerd te waarschuwen over de ongelukkige timing van de roadshow en heb u geadviseerd deze af te breken. Ondertussen zijn we 2 fikse koersdoelverlagingen verder van HSBC en Jeffries. Wanneer komt er een tijd dat u de signalen van de aandeelhouder serieus gaat nemen?

U bent nog steeds van plan om onevenredig veel te "investeren" in relatie tot de actuele beurswaarde. U heeft hiervoor de strategie niet op orde omdat er een te grote afhankelijkheid is van de factor "overheid" in relatie tot de nieuwe postwet en een eventuele goedkeuring van de ACM inzake de te dure overname van Sandd.

U houdt halsstarrig vast aan deze voorlopige strategie terwijl het huishoudboekje niet op orde is. De factor arbeid heeft u onvoldoende onder controle in verband met stijgende personeelskosten en de alsmaar dreigende houding van de FNV. U maakt geen werk van een claim richting de ACM voor het onrechtmatig toekennen van AMM. U bent nog steeds aan het studeren wat voor de buitenwereld erg ongeloofwaardig overkomt. En in deze fase is er ook geen duidelijkheid over de verkoop van International.

Deze onzekerheden vertalen zich naar de huidige koers waarbij, en ik herhaal, het onafhankelijke voortbestaan van PostNL in het gedrang komt. Niet het moment voor een roadshow van anderhalve week daar waar u geen concrete toezeggingen kunt doen over de nabije toekomst en in de executie van de strategie afhankelijk bent van derden.

Op dit moment vraag ik mij af of het MT nogmaals de gekozen strategie tegen het licht wilt houden? U ligt op ramkoers met uw aandeelhouders en shorts ondermijnen de belangen van de verschillende stakeholders van PostNL.

Concreet mijn vragen en voorstellen
Wilt u afzien van de geplande overname van Sandd a 130 miljoen Euro plus 50 - 70 miljoen integratiekosten? Deze kosten staan in geen verhouding tot de huidige ondernemingswaarde van PostNL noch de geplande verkoopopbrengst van International? Zo nee, waarom niet ?

Kunt u de markt informeren over uw voornemen tot het indienen van een claim bij de ACM? De rechter heeft meer dan een half jaar geleden een uitspraak gedaan. Door hier geen vervolg aan te geven komt de geloofwaardigheid van het MT verder onder druk te staan.

Kunt u de extra investeringen in Parcels uit- of afstellen eer dat u bewezen hebt aan de extra omzet ook te kunnen verdienen? Zo nee, waarom niet ? De velen verbroken beloftes na afwijzen Bpost, of, zoals u stelt, het trackrecord van de CEO, wekt geen vertrouwen onder beleggers.

Kunt u per direct overgaan tot de inkoop van eigen aandelen door het interim dividend te schrappen? Zo nee, waarom niet ?

Ik weet niet of u ondertussen doordrongen bent van de noodzaak om actie te ondernemen? Zo nee, waarom niet ? Ik wil nadrukkelijk aangeven dat de onafhankelijk continuïteit, op eigen kracht zoals door u is gesteld bij het afwijzen van Bpost, in het gedrang is.

Ik wacht dringend u reactie af. Met een vriendelijke groet
Van mij ook een AB !

Met daarnaast ten eerste de suggestie om in je volgende mails aan betrokkenen na een gesloten vraag ook de vraag "Zo nee, waarom niet ?" op te nemen. Het ontneemt de geadresseerde nog meer (ik zeg niet dat je het hiermee 100 % voorkomt) de mogelijkheid om weg te duiken en met een omtrekkende beweging alsnog een nietszeggend antwoord te formuleren. De bijvangst voor je is dat er altijd een mogelijkheid voor je is om vervolgens aan te geven dat je vraag of vragen niet beantwoord zijn. Dit soort van vraagstelling is men gewend in de politiek. Zelfs een politiek dier als HV kan het dus begrijpen.

Ten tweede, andere partijen die je eventueel mee neemt in de CC zullen waarschijnlijk nooit reageren, om de doodsimpele reden dat ze weten dat ze door middel van de CC in de informatie c.q. mailwisseling zijn meegenomen. Zij ontvangen slechts informatie en hoeven daar niets mee te doen.

Go Go Go !
1
quote:

Geefgas schreef op 17 mei 2019 16:37:

[...]

PS tav dat machtswelusteling.

Is het jullie opgevallen de kleding die ze draagt. Extreem opvallende designer kleren. Opvallend rood bijvoorbeeld bij de aandeelhouder vergadering van ING.

Ook dat geeft wel iets aan wie de persoon Herna is. Uiterlijk en macht zie je namelijk ook terug in kleding. Iets van zie mij eens mooi en belangrijk zijn. Op zich kun je natuurlijk ook veel bescheidener jezelf kleden. Maar nee, ze wil juist tonen dat zij de macht ipv type CEO dat ik heel erg waardeer, de persoon op de achtergrond maar wel de touwtjes in handen heeft.

Bij Verhagen moet ik bij haar kleding en presentatie vaak denken aan Nina Brink.

Management drives en kleuren;

Rood - Staat voor durf, tempo en kracht. Dwingt op krachtige manier respect af in de samenleving. Mens en werk zijn één. Activiteiten worden verricht met een geoliede routine.

Geel - Wil analyseren, begrijpen en doorgronden. Is een broedplaats van nieuwe ideeën en concepten. Heeft een heldere visie over positie op langere termijn.

Groen - Mensgericht, communiceren en delen. Biedt een warme en bemoedigende omgeving. Is in staat zakelijkheid en menselijkheid te verenigen.

Oranje - boekt vooruitgang, is flexibel en steekt met kop en schouders boven andere organisaties uit. Is sterk gericht op prestaties en tevredenheid van klanten. Wil resultaten, vooruitgang en prestaties laten zien.

Paars - Stelt zich dienstbaar op en creëert binding en veiligheid. Is als een grote familie, die zich om haar leden en veiligheid bekommert. Ambacht vakmanschap en trots zijn belangrijk

Blauw - Wil zekerheid en duidelijkheid creëren. Doelgericht en gedisciplineerd volgens de normen. Regels, afspraken en maatstaven worden systematisch toegepast.

Tsja ... en dan is het alleen nog maar afvinken geblazen ...

Rood - Staat voor durf, tempo .. dwingt respect af.

Conclusie ; Rood ? Dikke doei, dit is niet HV's leiderschapsstijl. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Misschien ziet HV zichzelf wel als krachtig, op dezelfde wijze waarop Humty Donald Trumpty zijn rode das draagt. Haar rode tenue is slechts vermomming. I wanna be a red thing !

Ze zou misschien ook wel groen willen zijn ... en dan doel ik niet op de batterijautootjes en die kloterige zonnepanelen op een PNL distributiecentrum.

Maar ze is ... zo paars, als wat ... dienstbaar (aan de overheid), trots (nee, we doen het op eigen kracht), ambacht en vakmanschap (we doen al 200 jaar die klote post en dat blijven we doen).

En zeg nou zelf, paars op de stoel van een CEO van een beursgenoteerde onderneming ? Hahahahahaha ....



pietje-2005
0
Maar ja, wil ze een keer gedurfd met haar tepels op een postzegel, wordt dat weer geweigerd ! ;-)
Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 17 mei 2019 16:17:

[...]
MeToo

...
MeToo ? Da's voor iedereen, die genaaid wordt ... Ooh nee, da's #MeToo

Nou ja, wat is het verschil ?

Go Go Go !
2
quote:

DeepSpaceHorizon schreef op 17 mei 2019 17:00:

...

Nou ja ik blijf in het verleden hangen maar als je als CEO verkondigt dat je het op eigen kracht ook wel kunt waarmaken dan is het echt een wonder dat je op de AVA niet met pek en veren het pand bent uitgejaagd.

...

Wel even de moeite nemen om mee te lopen naar de voordeur, zodat je ook zeker weet dat ze het pand verlaat ... daarna op de wagen laden en door heel Den Haag rijden.

Go Go Go !
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 17 mei 2019 19:34:

[...]

Als het niet rechtsom kan dan maar linksom. HV en de RVC moeten zsm de poten van onder hun stoel worden gezaagd.

Dus: wordt het niet eens tijd voor een Vlammende Open Brief van de particuliere PostNl beleggers? Niet in de Televaag maar bijv. in Volkskrant of een andere krant die er echt toe doet.

Ik betaal er graag aan mee.

...


Kijk aan, mijn tientallen keren genoemde "Dear Board"-brief komt zomaar op ploppen, maar nu uit een andere hoek. Anders dan een door mij genoemde recalcitrante grootaandeelhouder of een getergd 2 % bezittend hedgefund.

Maar, wacht even af ... prins heeft Pieter Lakeman al ingeschakeld.

Go Go Go !
0
PDT bouwt short af met 0,04 % en Marshall Wace bouwt op met 0,05 %.

Voor nu ... iedereen welterusten !

williedevil
2
Een beetje laat in ,de nacht maar goed het bedrijf blijft me toch bezig houden en ik heb vrijdag geen tijd gehad om een en ander op het forum te volgen.

In navolging van Prins en anderen hier op het forum heb ik ook maar weer eens een tamelijk pissige email aan IR gestuurd. Iedereen die mijn postings hier op het forum leest kan daaruit opmaken hoe mijn opstelling jegens de leiding van dit bedrijf hierin aan bod komt. Ik vind het werkelijk een schandaal hoe er met de belangen van aandeelhouders is en nog steeds wordt omgesprongen.
Meer dan dit wil ik er mijn weekend niet door laten verpesten, maar zo suf heb ik het in mijn beleggingspraktijk van meer dan 20 jaar nog niet meegemaakt, onvoorstelbaar.
Good luck aan allen hier.
Toekomstbeeld
0

Melding AFM betreffende JP Morgan.

Meldingsdatum: maandag 13 mei 2019

www.afm.nl/nl-NL/Professionals/regist...

Soort aandeel Aantal aandelen
Gewoon aandeel 12.973.462,00 (J.P. Morgan Securities Plc)
Gewoon aandeel 112,00 (J.P. Morgan Securities Plc)
Gewoon aandeel 912.868,00 (J.P. Morgan Securities LLC)
Equity Swap 12.594.628,00 (J.P. Morgan Securities Plc)

Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming
Kapitaalbelang 5,46 %
Stemrecht 5,46 %
Geschorst en weet niet waarom
2
quote:

Go Go Go ! schreef op 17 mei 2019 23:37:

[...]

Management drives en kleuren;

Rood - Staat voor durf, tempo en kracht. Dwingt op krachtige manier respect af in de samenleving. Mens en werk zijn één. Activiteiten worden verricht met een geoliede routine.

Geel - Wil analyseren, begrijpen en doorgronden. Is een broedplaats van nieuwe ideeën en concepten. Heeft een heldere visie over positie op langere termijn.

Groen - Mensgericht, communiceren en delen. Biedt een warme en bemoedigende omgeving. Is in staat zakelijkheid en menselijkheid te verenigen.

Oranje - boekt vooruitgang, is flexibel en steekt met kop en schouders boven andere organisaties uit. Is sterk gericht op prestaties en tevredenheid van klanten. Wil resultaten, vooruitgang en prestaties laten zien.

Paars - Stelt zich dienstbaar op en creëert binding en veiligheid. Is als een grote familie, die zich om haar leden en veiligheid bekommert. Ambacht vakmanschap en trots zijn belangrijk

Blauw - Wil zekerheid en duidelijkheid creëren. Doelgericht en gedisciplineerd volgens de normen. Regels, afspraken en maatstaven worden systematisch toegepast.

Tsja ... en dan is het alleen nog maar afvinken geblazen ...

Rood - Staat voor durf, tempo .. dwingt respect af.

Conclusie ; Rood ? Dikke doei, dit is niet HV's leiderschapsstijl. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Misschien ziet HV zichzelf wel als krachtig, op dezelfde wijze waarop Humty Donald Trumpty zijn rode das draagt. Haar rode tenue is slechts vermomming. I wanna be a red thing !

Ze zou misschien ook wel groen willen zijn ... en dan doel ik niet op de batterijautootjes en die kloterige zonnepanelen op een PNL distributiecentrum.

Maar ze is ... zo paars, als wat ... dienstbaar (aan de overheid), trots (nee, we doen het op eigen kracht), ambacht en vakmanschap (we doen al 200 jaar die klote post en dat blijven we doen).

En zeg nou zelf, paars op de stoel van een CEO van een beursgenoteerde onderneming ? Hahahahahaha ....



Verhagen is geen onderneemster, maar een ambtenaar en politica. PostNL is nog steeds geen bedrijf, maar een overheidsorgaan. Ze hadden nooit naar de beurs mogen gaan en het bod van Bpost had ook niet geweigerd mogen worden, omdat daar geen goede rede voor was.
Toekomstbeeld
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 18 mei 2019 08:46:

Melding AFM betreffende JP Morgan.

Meldingsdatum: maandag 13 mei 2019

www.afm.nl/nl-NL/Professionals/regist...

Soort aandeel Aantal aandelen
Gewoon aandeel 12.973.462,00 (J.P. Morgan Securities Plc)
Gewoon aandeel 112,00 (J.P. Morgan Securities Plc)
Gewoon aandeel 912.868,00 (J.P. Morgan Securities LLC)
Equity Swap 12.594.628,00 (J.P. Morgan Securities Plc)

Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming
Kapitaalbelang 5,46 %
Stemrecht 5,46 %
En dan de 2de melding van JP Morgan , 2 dagen later. En weg zijn bijna alle aandelen.

Meldingsdatum: woensdag 15 mei 2019


www.afm.nl/nl-NL/Professionals/regist...

Soort aandeel Aantal aandelen
Gewoon aandeel 912.868,00 (J.P. Morgan Securities LLC)

Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming
Kapitaalbelang 0,19 %
Stemrecht 0,19 %
perry1
0
Begijp ik het nu goed? Ze kopen 13 miljoen aandelen op de 13e mei en doen ze allemaal weg op de 15e?
[verwijderd]
1
quote:

perry1 schreef op 18 mei 2019 09:31:

Begijp ik het nu goed? Ze kopen 13 miljoen aandelen op de 13e mei en doen ze allemaal weg op de 15e?
Het ligt denk ik iets gecompliceerder. De melding op 13 mei bestaat namelijk uit twee delen, een equityswap en aandelen.

Zeker weten doe ik het niet maar misschien is het zoiets: Zowel de equityswap als de aandelen zijn belangen van net onder de 3% radar. Ik vermoed dat één van de twee er op de eerste meldingsdatum 13 mei bijgekomen is en JPM PLC daardoor met de billen bloot moest. Omdat de belangen allebei onder 3% zitten is het vermoed ik met twee (of meer natuurlijk) andere tegenpartijen geweest waardoor het voor ons onzichtbaar blijft wie nu met dit gouden aandeel zit opgescheept. Of het is iets van hedge of afwikkeling van de equityswap geweest, maar ik denk niet dat je die twee los van elkaar moet zien.

Aandelen LLC ongewijzigd, equityswap en aandelen zijn gemeld op PLC.
Drs P.
1
quote:

Go Go Go ! schreef op 18 mei 2019 00:05:

[...]

Wel even de moeite nemen om mee te lopen naar de voordeur, zodat je ook zeker weet dat ze het pand verlaat ... daarna op de wagen laden en door heel Den Haag rijden.

Vergeet de pek en veren niet..
JvH
0
quote:

Bakker88 schreef op 18 mei 2019 08:49:

[...]
Verhagen is geen onderneemster, maar een ambtenaar en politica. PostNL is nog steeds geen bedrijf, maar een overheidsorgaan. Ze hadden nooit naar de beurs mogen gaan en het bod van Bpost had ook niet geweigerd mogen worden, omdat daar geen goede rede voor was.
Dan moet de overheid het maar van de beurs halen aan 3 euro p/a. Edit 3,20 anders begint de Mol te piepen.
Toekomstbeeld
0
twinklemagazine.nl/2019/05/postnl-efa...

Maar weer eens een postnl verhaal over hoe goed ze wel bezig zijn.

Zal JP Morgan zich toch wel effe de haren uit de kop trekken dat ze al die aandelen net gedumpt hebben. Sukkels zal Herna denken "wij zijn gewoon lekker bezig".
[verwijderd]
0
quote:

Beursspeculant schreef op 18 mei 2019 09:41:

[...]

Het ligt denk ik iets gecompliceerder. De melding op 13 mei bestaat namelijk uit twee delen, een equityswap en aandelen.

Zeker weten doe ik het niet maar misschien is het zoiets: Zowel de equityswap als de aandelen zijn belangen van net onder de 3% radar. Ik vermoed dat één van de twee er op de eerste meldingsdatum 13 mei bijgekomen is en JPM PLC daardoor met de billen bloot moest. Omdat de belangen allebei onder 3% zitten is het vermoed ik met twee (of meer natuurlijk) andere tegenpartijen geweest waardoor het voor ons onzichtbaar blijft wie nu met dit gouden aandeel zit opgescheept. Of het is iets van hedge of afwikkeling van de equityswap geweest, maar ik denk niet dat je die twee los van elkaar moet zien.

Aandelen LLC ongewijzigd, equityswap en aandelen zijn gemeld op PLC.
toevoeging; De equity swap kan ook te maken hebben met (stock)dividend betaalbaarstelling datum en fiscale redenen. Kán, allemaal theorieën
DWB Happy
0
quote:

Beursspeculant schreef op 18 mei 2019 09:41:

[...]

Het ligt denk ik iets gecompliceerder. De melding op 13 mei bestaat namelijk uit twee delen, een equityswap en aandelen.

Zeker weten doe ik het niet maar misschien is het zoiets: Zowel de equityswap als de aandelen zijn belangen van net onder de 3% radar. Ik vermoed dat één van de twee er op de eerste meldingsdatum 13 mei bijgekomen is en JPM PLC daardoor met de billen bloot moest. Omdat de belangen allebei onder 3% zitten is het vermoed ik met twee (of meer natuurlijk) andere tegenpartijen geweest waardoor het voor ons onzichtbaar blijft wie nu met dit gouden aandeel zit opgescheept. Of het is iets van hedge of afwikkeling van de equityswap geweest, maar ik denk niet dat je die twee los van elkaar moet zien.

Aandelen LLC ongewijzigd, equityswap en aandelen zijn gemeld op PLC.
Wel vreemd dat het juist gebeurd is in de dagen dat het volume rond de 20 miljoen stukken lag.

Normaal worden dit soort grote pakketten niet rechtstreeks op de beurs verhandelt, gedumpt, maar het heeft er toch wel alle schijn van dat dit gebeurd is.
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

DWB Happy schreef op 18 mei 2019 11:29:

[...]

Wel vreemd dat het juist gebeurd is in de dagen dat het volume rond de 20 miljoen stukken lag.

Normaal worden dit soort grote pakketten niet rechtstreeks op de beurs verhandelt, gedumpt, maar het heeft er toch wel alle schijn van dat dit gebeurd is.
Het is weer JP Morgan Chase & Co, welke ook met Generel Electric zitten te klooien. Koersdoel hebben ze naar 5 dollar gezet, maar de koers staat op 10 dollar! Analist Steve Tusa van JP Morgan Chase & Co is erg negatief over General Electric. JP Morgan Chase & Co is het oppassen geblazen en deze bank spookt vreemde dingen uit.
5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:27
Koers 1,270
Verschil -0,048 (-3,64%)
Hoog 1,298
Laag 1,261
Volume 610.168
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721