Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Mijnbouwers graven zich uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 63
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

196 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. The Entrepreneur 4 juni 2019 13:37
    quote:

    opa schreef op 4 juni 2019 13:14:

    Ja Entre zo werkt het.
    Weet je dat 60% van de mensen op de pof [ lening ] koopt.
    Weet je dat de verkopers dol zijn op die pofkopers .
    Weet je dat ze er ook nog heel graag een verzekering bij afsluiten .
    Er zijn zo veel dingen waarvan ik niet begrijp hoe ze werken en daar is kopen op de pof er 1 van, met uitzondering van belangrijke levensbehoeften, zoals een dweilrobot :P
    Als de economie maar draaiende blijft, maakt de uitstaande schuld niet uit, of het nu om individuen, bedrijven of overheden gaat. Sterker nog, het lijkt er vaak op dat de mogelijkheid tot lenen, de wens om geld uit te geven groter maakt. En vervolgens wordt er geld geleend om de leningen/ kredieten mee af te betalen.
    En als er dan niet meer geleend kan worden, wordt de schuld verkleind of kwijtgescholden. Tuurlijk, het heeft wat consequenties zoals minimum budget en curatoren, maar je eindigt schuldenvrij.
    Immers, alles en iedereen morgen zijn/ haar leningen af laten betalen is geen optie meer, dus de leningen moeten boekhoudkundig blijven bestaan, totdat ze afgeschreven kunnen worden.

    Tsja, en dan kan je er natuurlijk net zo goed een waardeloze verzekering bij afsluiten.

    En natuurlijk zijn die verkopers bij met die pofkopers, want de verkopers hoeven niet op te draaien voor de niet aflosbare leningen van de pofkopers en ze verdienen er zelf meer door, waardoor ze zelf weer nog meer op de pof kunnen kopen :)

    Oeps, ben ik weer off topic geraakt ;-)
  2. forum rang 6 Newg77 4 juni 2019 14:18
    Ja wat een verhaal. Het begin leek op een stukje cabaret maar eindigt met de trieste waarheid. AB voor het schrijven.
    Laat mij dan wereldvreemd zijn ik zag laatst een programma op TV (jaja ook mediamarkt maar via de webshop vandaar hun winst) een nederlandse vrouw getrouwd met een amerikaan. Deze gingen matrassen kopen op krediet... hoe beter je gedrag is in het terugbetalen des te meer krediet je kunt krijgen op je kaart? Puntensysteem afgestemd op je gedrag. Heel normaal daar over zee.
    Werelds. Die amerikanen komen nooit meer uit hun schulden. Tenminste niet in mijn leven.
    Dweilrobot is een must btw. Gapfilling nu ook!
  3. The Entrepreneur 4 juni 2019 14:39
    quote:

    Gwen88 schreef op 4 juni 2019 14:18:

    Ja wat een verhaal. Het begin leek op een stukje cabaret maar eindigt met de trieste waarheid. AB voor het schrijven.
    Laat mij dan wereldvreemd zijn ik zag laatst een programma op TV (jaja ook mediamarkt maar via de webshop vandaar hun winst) een nederlandse vrouw getrouwd met een amerikaan. Deze gingen matrassen kopen op krediet... hoe beter je gedrag is in het terugbetalen des te meer krediet je kunt krijgen op je kaart? Puntensysteem afgestemd op je gedrag. Heel normaal daar over zee.
    Werelds. Die amerikanen komen nooit meer uit hun schulden. Tenminste niet in mijn leven.
    Dweilrobot is een must btw. Gapfilling nu ook!
    Het gaat nog verder daar. Toevallig heeft mijn vriendin de Amerikaanse nationaliteit en dus ook een "credit-score". Haar score is zo goed dat ze - echt waar - gratis een auto op afbetaling kon en kan kopen. Financiering tegen 0%
    Die score heeft ze, omdat ze tot de gelukkige groep behoort die weleens heeft geleend, en in haar geval ook netjes afbetaald, heeft.
    Stel nu, dat je nog nooit iets geleend hebt, geen creditcard, geen hypotheek, niets. Dan heb je dus geen historie op basis waarvan je gedrag vastgesteld wordt. Je hebt geen credit-score.
    Je hebt dus altijd alles netjes in 1x betaald en nooit schulden gemaakt.
    Ofwel, je hebt ook nooit afbetaald. Dus als je dan een keer echt geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een dweilrobot, dan kun je of niet lenen, of als "credit-rookie" tegen een torenhoge rente, waardoor je van nooit schulden, naar nooit meer zonder schulden gaat.

    Eerlijk duurt het langst. Misschien wel een beetje te lang.....
  4. [verwijderd] 4 juni 2019 14:51
    quote:

    The Entrepreneur schreef op 4 juni 2019 13:02:

    Maar die mediamarkt he....

    ken het
    was er laatst ook
    liep naar binnen voor het aanschaffen van een nieuwe iPhone
    Moest alleen de kleur nog uitkiezen en wilde die daarom in het echt even bekijken, telefoons kosten tegenwoordig kennelijk een whopping 880,-

    toen werd ik eerst door de oppo medewerker in de kraag gevat
    die probeerde me een telefoon te verkopen die ik niet wilde
    toen door de samsung specialist, die me aan de hand van een digitale informatiepaal inzicht in de varianten wilde geven. De paal werkte niet naar behoren. Ook was die niet verhelderend maar veeleer verwarrend.

    toen gekozen voor een samsung van 250,-
    want langere batterijduur, beter scherm, meer opslag en voor 250,- kun je je toestel nog eens een keer zoals een goed gebruikvoorwerp betaamt eens laten vallen. Zonder spijt te krijgen dat je toch niet die verzekering - met eigen risico overigens - voor je toestel had afgesloten :))

    op weg naar de kassa moest ik kennelijk eerst langs het energiemannetje. ik betaalde veel te veel en gaf geld weg. Uiteindelijk rekende hij door en zijn aanbod was 2 euro duurder dan ik nu per maand betaalde. Zou dan wel een korting krijgen van 7 daxiepoints 175e ofzo . Mijn toestel zou dan bijna voor niets zijn.

    Ik heb bedankt voor het aanbod maar kreeg wat onbegrijpende blikken. Tsja, inmiddels met dank aan de mediamarkt al 630 euro aan uitgaven bespaard op mijn toestel, korting kan altijd nog, vond het wel goed zo
196 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links