Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op de drempel van een mondiale recessie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Andy Langenkamp

Andy Langenkamp is senior politiek analist bij ECR Research en heeft zich gespecialiseerd in de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten. Naast zijn columns voor IEX schrijft hij regelmatig voor andere nationale en internationale media, zoals Het Financieele Dagblad, Kn...

Meer over Andy Langenkamp

Recente artikelen van Andy Langenkamp

  1. jun '19 Een nieuw tijdperk 3
  2. mei '19 Op de drempel van een mondiale recessie? 7
  3. apr '19 Europese noodverbanden kunnen hooguit wat extra tijd kopen 15

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 18 mei 2019 09:01
    Verdeling van de beschikbare arbeid.
    Ik zoek naar wat de gevolgen zullen worden, van de 'Robotisering' en het (wanneer de gelden straks schaars worden) moeten verkleinen van de tertiaire en quartaire economie in Europa.
    Blijven onderbelicht in dit stuk, hoewel zij nu al mede de oorzaak vormen van de spanningen in de wereld.
  2. speedy0070 23 mei 2019 05:34
    Een zware recessie staat zeker voor de deur. Trump denkt slim te zijn maar heb altijd al gezegd dat zijn beleid de VS naar de afgrond brengt. Zou zogezegd een geliefd man moeten zijn maar zo geliefd is hij niet. Werkt de hele wereld op de heupen en dat werkt dus niet. China zal niet buigen voor de VS dat moet hij maar vergeten. De economie in de VS is niet glorieus met werkeloosheidcijfers reel van 10 tot 14% in miami en philedelfia volgens de bevolking (Data feb 2019) Dus ver weg van de 4% die de pers aangeeft. Grote bedrijven hebben serieuze problemen neem er een paar beet: Apple, General Motors, Tesla, Boeing, en ga zo maar verder. Tesla en General Motors hebben al flink wat mensen de laan uit gestuurd. Dat is niet omdat het zo goed gaat. De AEX met een tikje naar de 400? nou ik zelf denk een forse dreun naar de 250 of zelfs dieper. Ziet er echt somber uit.
  3. Peak 6 juni 2019 09:43
    Voorgaande twee grote recessies werden voorafgegaan door een (intraday)stijging van meer dan 5,5% van de belangrijke grondstoffen. Dat hebben we net weer gehad sinds de laaste recessie. Naast alle andere rode vlaggen die al uitstaan. En al het politiek gekonkel en de lage rekenrente op pensioengeld maken het beeld niet fraaier. De enige enclave waar het echt goed gaat in de wereld is die van de multinationals. Veelal Amerikaanse shit bedrijven die vervuilende of ziekmakende troep met enorm veel reclame aan de man brengen zoals Mc Donalds en een VS chemiebedrijf aan de rivier in Zeeland etc etc. Dat ze troep verkopen als voeding alla maar dat ze nergens belasting betalen dat is wel erg. Wij zitten met obese mensen (35% vd bevolking) in ziekenhuizen zonder personeel en zonder belastinginkomsten om goede zorg te blijven geven. Laten we in eerste instantie eens dit soort VS multinationals belasten en /of gewoon boycotten. Dan ziet de wereld er meteen een stuk beter uit.
    (ps ik ben geen communist, ik ben het gewoon zat om besodemieterd te worden)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links