Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 17 juni 2019 15:12:

Pfizer neemt Array Biopharma over

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer neemt Array Biopharma over voor ongeveer 11,4 miljard dollar. Dat maakte de Amerikaanse farmaciereus maandag bekend.

Array richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van medicijnen op basis van kleine moleculen die gericht werken tegen kanker en andere aandoeningen waar een grote onbeantwoorde medische behoefte aan bestaat.

Pfizer betaalt 48 dollar per aandeel voor Array. De plannen van Pfizer worden gesteund door de bestuurders van beide bedrijven.

De overname biedt een forse premie op de slotkoers van Array Biopharma van vrijdag van 29,59 dollar.

Pfizer denkt dat de overname vanaf begin 2022 aan de winst zal bijdragen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Premie van 62%
Daar doen wij en zeker het MT van Galapagos het niet voor....

www.telegraaf.nl/financieel/155384134...
voda
1
'Biotechnoloog UniQure bekijkt verkoop'

Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 10:11 | Views: 1.483

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf UniQure bekijkt zijn strategische opties, met de mogelijkheid van een verkoop van de onderneming. Dat laten ingewijden met kennis van de zaak weten aan persbureau Bloomberg.

UniQure heeft adviseurs ingehuurd om de opties te bekijken, maar er is geen zekerheid dat een deal wordt gesloten, aldus de bronnen. Het bedrijf zou in de belangstelling staan van farmaceuten die hun activiteiten willen uitbreiden. UniQure heeft een notering aan technologiebeurs Nasdaq en dit jaar is de koers zeer sterk gestegen. De marktwaarde ligt op ongeveer 2,7 miljard dollar. Het bedrijf telt ongeveer tweehonderd medewerkers in Amsterdam en in Lexington, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

De biotechnoloog werkt aan medicatie tegen de ziekte van Huntington, een zeldzame neurologische aandoening, die de motoriek en het denkvermogen aantast. Ook wordt gewerkt aan middelen tegen hemofilie.
voda
0
Enschedese student vindt behandelmethode tegen psoriasis: ‘Ik heb mijn leven terug’

ENSCHEDE - Mendior Goossen (21) heeft de huidaandoening psoriasis. Twee jaar zocht de student aan de hogeschool Saxion naar een behandelmethode. Vrijdag op het jaarlijkse Smart Solution Festival presenteerde hij zijn oplossing: een badkuip met een zoutoplossing. „Ik heb mijn leven terug.”

Herman Haverkate 17-06-19, 14:07 Laatste update: 15:27

Het begon met een klein puntje op z’n arm. „Het ging niet weg en jeukte als een gek.” Een paar weken later zat zijn hele lichaam onder de jeukende plekken en huidschilfers. De artsen tastten aanvankelijk in het duister, maar stelden uiteindelijk de diagnose: psoriasis. „Ze zeiden dat het niet te genezen was. Ik moest er de rest van mijn leven mee leven.”

Lees ook
Kim Kardashian over haar huidziekte: ‘Ik ben ten einde raad’

De ziekte en de heftigheid daarvan veranderden zijn tot dan toe zorgeloze bestaan. „Ik zat net op Saxion. Mijn leven was nog maar net begonnen”, zegt hij. „Ik wilde ondernemer worden, geld verdienen. En dan opeens gebeurt er iets waarmee je geen rekening houdt. Psoriasis, ik had er nog nooit van gehoord. Dat je het op late leeftijd kunt krijgen en dat het te maken heeft met stress, ik wist dat niet.”

Onderzoek
Twee jaar later in de kelder van Saxion maakt hij allesbehalve een verslagen indruk. Mendior zit op de rand van een badkuip en haalt zijn hand door het water. Twee jaar lang onderzoek naar de ideale behandelmethode van zijn eigen ziekte leidde hem uiteindelijk tot een even simpel als effectief ontwerp: een badkuip met een recyclebare zoutoplossing. De oplossing is geschikt om de soms heftige uitbarstingen van de ziekte succesvol te onderdrukken.

„Het gaat nog om een testmodel. Maar het systeem werkt”, aldus Mendior. „Behandelmethodes voor psoriasis zijn er genoeg. Maar de meeste daarvan zijn duur, tijdrovend en maatschappelijk onverantwoord. Genezing is bovendien niet mogelijk. De ziekte komt altijd terug. Alleen in Nederland lijden meer dan 450.000 mensen eraan. Wereldwijd zijn dat er miljoenen. Alleen die cijfers al maakten me strijdbaar. We kunnen technisch en medisch zoveel. Dan kan het toch niet zo zijn dat we zoiets eenvoudigs als een huidaandoening niet kunnen bestrijden?”

Slimmeriken
Hij presenteerde zijn vinding gisteren op het jaarlijkse Smart Solution Festival in De Adelaarshorst in Deventer. Een groep van geselecteerde slimmeriken van Saxion toonde daar een reeks van creatieve oplossingen voor problemen waarmee de wereld worstelt. Mendior Goossen werkte met een door hemzelf samengesteld team van studenten uit verschillende disciplines aan de oplossing van het psoriasisprobleem.

„Ik studeer ondernemerschap en retailmanagement. Medische en technische kennis heb ik niet in huis. Het is gaaf te zien hoe de anderen meedachten. Ik werkte samen met verpleegkundigen en werktuigbouwkundigen. Stap voor stap kwamen we dichter bij de oplossing.”

Idee
Het idee voor de badkuip ontstond door zijn reis naar de Dode Zee. Mendior onderwierp zich in de zomer van vorig jaar acht dagen lang aan een intensieve kuur van zoutbaden en zon. De ziekte die op dat moment ongekend heftig was werd spectaculair teruggedrongen. „Door de hoge zoutconcentratie in het water verlies je je oude huid. In feite begin je opnieuw. Ik voelde me als herboren.”

Het probleem van de therapie aan de Dode Zee is echter dat zij kostbaar is en regelmatig moet worden herhaald. „Mijn badkuip is dé oplossing. Eigenlijk de Dode Zee in je eigen huis. De ziekte wordt op een natuurlijke manier bestreden. Zonder medicijnen of zalfjes. Je betaalt eenmalig een bedrag voor de badkuip. Je hoeft er bovendien minder vaak in. Zo houd je de ziekte makkelijker onder controle.”

Vroeger droomde ik er van veel geld te verdienen, nu wil ik mensen helpen

Mendior Goossen (21), student
Voor zijn onderzoek werkte hij onder meer samen met het duikcentrum Diveworld in Enschede. Ook in zijn eigen zwembad thuis deed hij experimenten. In het door hem ontwikkelde prototype zit een cilinder die hergebruik van de dure zoutoplossing mogelijk maakt. „Wat ik bedacht is relatief goedkoop en kost weinig tijd. Maar de winst is enorm. Mensen met psoriasis zijn vaak depressief. Ze durven zich niet te vertonen en lopen met warm weer zelfs in een trui. Op een relatief eenvoudige manier krijgen ze hun leven terug.”

Hij droomt er van zijn vinding op de markt te brengen. Daarvoor richtte hij zijn bedrijf Goossen Health Care op. Hij presenteerde zijn plan op de Hannover Messe en sprak met zorgverzekeraars. „Iedereen is enthousiast, noemt het kansrijk. Ik ga ook door. Vroeger droomde ik er van veel geld te verdienen, nu wil ik mensen helpen. Soms is zoiets als een ziekte nodig om tot dat inzicht te komen.”

www.ad.nl/enschede/enschedese-student...
voda
0
Google en Sanofi bundelen de krachten
Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 07:32 | Views: 1.522

Artikel
Reacties (1)
Gerelateerde instrumenten
07:32 - Google en Sanofi bundelen de krachten

Alphabet 17 jun
1.093,75 +7,45 (+0,69%)

Alphabet 17 jun
1.092,50 +7,15 (+0,66%)

Sanofi 12:27
77,08 +1,61 (+2,13%)

PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi en de Amerikaanse techreus Google, onderdeel van Alphabet, gaan hun krachten bundelen. Het project van de bedrijven is bedoeld om de ontdekking van nieuwe medicijnen te versnellen en de efficiëntie te vergroten.

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en de mogelijkheden van zogeheten cloud-computing van Google mikt Sanofi op een gepersonaliseerde benadering en behandeling van patiënten. De krachtenbundeling is het nieuwste teken van toenemende samenwerking tussen technologie en gezondheidszorg.

De partijen zijn ook van plan om kunstmatige intelligentie toe te passen op gebied van verkoop, marketing en leveringsinspanningen. Financiële details over de deal werden niet verstrekt.
voda
0
Vivoryon laat adviesbureau onderzoek doen

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 07:30 | Views: 618

HALLE (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnoloog Vivoryon Therapeutics heeft een samenwerking gesloten met adviesbureau goetzpartners, een specialist op het gebied van strategie, fusies en overnames en bedrijfstransformaties. Dat meldde het voormalige Probiodrug dinsdag in een verklaring.

De twee werken samen om de uitbreiding van het Vivoryon-platform te onderzoeken, onder meer door samen te werken met grote spelers in de farmaceutische sector. Goetzpartners is daarbij aangesteld als "exclusieve strategische adviseur voor bedrijfsontwikkeling" bij Vivoryon. Vivoryon werkt aan een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer.
voda
0
Fraude-algoritmes helpen bij aanpak van kinderastma

Achter zijn bureau hangt een tekst aan de wand: 'Ik voel me als een vis zonder water'. Gerard Koppelman, kinderlongarts in Groningen, scheurde het in Amerika uit een krant en prikte het boven zijn computer. 'Zodat ik nooit vergeet waarom ik dit werk doe', zegt hij.

Gerard Koppelman van het UMCG en Marnix Bügel van data-analyse bureau MIcompany.Foto: Siese Veenstra

‘We zoeken naar de oorzaak van astma zoals we ook zoeken naar financiële fraudeurs.’• Marnix Bügel, MIcompany

Het citaat is van een 5-jarige jongen die vertelt hoe het is om te leven met zware astma, een ziekte die nog niet genezen kan worden. 'Ik ken geen betere manier om het te beschrijven', zegt Koppelman. 'We kunnen de klachten wegnemen met ontstekingsremmers. Maar bij één op de tien kinderen werken ze onvoldoende. Die kinderen hebben het benauwd.'

Raadsels
Koppelmans researchinstituut in het UMCG, het academische ziekenhuis van Groningen, heeft nu de krachten gebundeld met MIcompany, een Amsterdams bureau voor data-analyse en AI (kunstmatige intelligentie). Samen zoeken ze de oorzaken van een ziekte die levens ruïneert. Er is aanleg in het spel, dat is bekend. Maar het is de artsen nog een raadsel wie uiteindelijk de ziekte krijgt. Als dat duidelijk is, wordt de behandeling een stuk effectiever, hopen ze.

80%
Astma en andere luchtwegallergieën ontstaan bij 80% van de patiënten al in hun eerste vier levensjaren.

Data zijn er in overvloed: over de erfelijke aanleg, over het verloop van de ziekte. De astma-onderzoekers kunnen het dna gebruiken van 4000 kinderen, die sinds hun geboorte in 1996 worden gevolgd. De databank puilt uit van informatie: het dna, veranderingen in het dna, de omgeving waarin de kinderen groot werden, het tempo waarin hun longen groeiden. Maar het lukte nog niet goed om hier de oorzaken van astma uit te filteren.

Fraudedetectie
De data-analisten van MIcompany bekijken die informatie met AI, die ze onder meer toepassen bij fraudedetectie in de financiële sector.

150 miljoen
In Europa hebben 150 miljoen mensen een chronische aandoening aan de luchtwegen, zoals astma, hooikoorts en andere allergieën.

'Als je de oorzaak van astma zoekt, dan zoek je naar een samenspel van factoren', zegt Marnix Bügel, een van de oprichters van MIcompany. 'Maar als je het abstract bekijkt, lijkt het op de patronen die we zoeken bij fraude. Je hebt vaak heel weinig informatie. Je weet niet wie je zoekt. Maar je kunt wel kijken naar de sociale netwerken waarin ze zich bewegen. Dat kan een patroon onthullen. Daardoor vind je informatie over iemand die onzichtbaar lijkt.'

Minder bacteriën
Nederland telt nu drie keer zoveel astma-patiënten als dertig jaar geleden. Oorzaken, volgens kinderlongarts Gerard Koppelman (UMCG) zijn roken, luchtvervuiling, minder vitamine D en visolie in voeding en infecties op jonge leeftijd. Maar ook: minder blootstelling aan bacteriën in de leef- en speelomgeving van kinderen. Daardoor kan het afweersysteem zich gaan richten op onschuldige eiwitten in de longen. Dat lijkt de kans op astma ook te vergroten.
Terroristen
Bügel en Koppelman ontmoetten elkaar op een bijeenkomst van oud-studenten in Groningen. De data-analist vertelde over foute mensen, de kinderlongarts over foute cellen. Zo kwamen ze tot de ontdekking dat fraude-detectie kan helpen om astma te begrijpen. 'We weten niet welke groepen van longcellen de sleutel bevatten', zegt Koppelman. 'We hopen dat patroonherkenning ons op het juiste spoor zet. Die longcellen zijn als het ware onze fraudeurs.'

Een half jaar geleden begonnen ze met hun gezamenlijke analyse. Het eerste succes is al geteld, zegt Koppelman: 'Met de nieuwe algoritmen kunnen we al zo'n 30% beter voorspellen welke kinderen astma krijgen.'

4000
In de studie Preventie en Incidentie van Astma en Mijt Allergie (PIAMA) worden 4000 kinderen uit het geboortejaar 1996 gevolgd.

€2 miljoen
MIcompany heeft €2 mln uitgetrokken voor het onderzoek. 'Wij willen iets wezenlijks bijdragen aan de samenleving', zegt Bügel. 'Met kunstmatige intelligentie kunnen we medische doorbraken realiseren. Vooral bij het verband tussen dna en ziektes. We moeten niet alleen enorme hoeveelheden data per persoon analyseren, maar de data vertonen gaten, en de ziektebeelden verschillen per persoon. Dat stelt hoge eisen aan onze algoritmes.'

Koppelman hoopt dat hij meer zal gaan begrijpen van de eerste levensjaren. 'Het is bewezen', zegt de Groningse arts, 'dat 80% van de aandoeningen ontstaat vóórdat kinderen naar de basisschool gaan. Dan heeft één op de drie al klachten die lijken op astma of een luchtwegallergie. Ze piepen bij het ademen, ze hoesten doorlopend. We weten ook dat een derde van deze kinderen uiteindelijk de rottige, chronische longziekte astma krijgt. Maar wíe het krijgt en wie niet, dat kunnen we niet zeggen. Daarin schieten we als artsen tekort.'
60%
Van alle astmapatiënten heeft 60% de ziekte geërfd. Er zijn 140 dna-varianten bekend die horen bij een aanleg voor astma. Dat verklaart ongeveer een vijfde van de astma bij kinderen.

Betere medicijnen
Erger nog, zegt hij: geen arts kan het beïnvloeden. En evenmin is te voorspellen bij welk kind de medicijnen helpen, en bij welk kind niet. 'We geven nu elk kind ontstekingsremmers, zonder te weten of ze zullen werken. Als we dankzij dit onderzoek kunnen voorkomen dat we ten onrechte zulke medicijnen geven, dan boeken we al vooruitgang.'

Voorspellen is nog geen genezen, waarschuwt Koppelman. 'Een model dat de ziekte juist voorspelt, of de juiste diagnose stelt, hoeft nog geen verband te leggen met de oorzaak. Maar het brengt ons wel dicht bij de oorzaken, denken we. Als je daardoor per individuele patiënt kunt bepalen op welke stoffen je de medicijnen moet richten, dan kunnen we betere medicijnen maken en kiezen.'

fd.nl/ondernemen/1304638/fraude-algor...
voda
0
Merck & Co op overnamepad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Merck & Co Inc
$ 85,36 0,87 1,03 % NYSE
Merck & Co Inc
77,00 2,00 2,67 % Euronext Paris

(ABM FN)Merck & Co is actief op zoek naar kleine en middelgrote overnames om het bedrijf te versterken. Dit stelden bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Merck is hierbij vooral op zoek naar deals die haar portfolio van kankerbehandelingen verder kan diversifiëren.

Momenteel is de sterkhouder in de portefeuille Keytruda en Merck zou graag haar portfolio willen uitbreiden met enkele andere sterke medicijnen, aldus de bronnen bekend met de materie.

Merck heeft eerder deze maand Tilos Therapeutics gekocht voor 773 miljoen dollar. In mei was er een andere transactie, waarbij het Peloton Therapeutics kocht voor 1,1 miljard dollar.

Kanker is een zeer concurrentiële markt volgens analisten die de sector opvolgen, en dit zal naar verwachting enkel toenemen, aangezien de grote drugmakers zoals GlaxoSmithKline ook in deze markt actief willen zijn.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
aossa
1
Wachten op overnames bij Gilead Sciences
Naar Amerikaanse biotechnormen is het aandeel van Gilead Sciences heel
goedkoop. Daar komt pas verandering in als de nieuwe CEO een realistisch
groeiplan kan opstellen.
Bijlage:
voda
1
Overlevingskans bij huidkanker sterk verbeterd

Patiënten met ernstige huidkanker hebben hun overlevingskansen de afgelopen jaren sterk zien verbeteren, dankzij de introductie van nieuwe medicijnen. Dat blijkt uit unieke Nederlandse cijfers die vandaag worden gepresenteerd op een congres in Amsterdam. Een stijgend aantal patiënten met ernstige huidkanker (uitgezaaid melanoom) weet de ziekte te overleven.

Een stijgend aantal patiënten met ernstige huidkanker weet de ziekte te overleven.Foto: Getty

Nederlandse patiënten die in 2015 de diagnose uitgezaaid melanoom kregen, hadden een kans van 36,2% om zeker nog drie jaar te leven, zo is nu vastgesteld. Het percentage is een wereld van verschil met tien jaar geleden, toen de diagnose uitgezaaid melanoom bijna altijd neerkwam op een snel doodvonnis. Vrijwel alle patiënten overleden binnen twaalf maanden.

'We zien echt een dramatische verbetering', zegt oncoloog Michel Wouters van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Zijn collega John Haanen vult aan: 'Er is winst voor de hele populatie van patiënten, zowel in levensverwachting als in levenskwaliteit.'

Gedetailleerd registratiesysteem
De oncologen hebben een scherp beeld doordat Nederland beschikt over een gedetailleerd registratiesysteem voor patiënten met uitgezaaid melanoom. De registratie is uniek in de wereld en is in 2012 opgezet op last van toenmalig minister Edith Schippers. Zij eiste bij de introductie van de eerste immuuntherapie (ipilimumab) en de eerste doelgerichte therapieën beter inzicht in de effectiviteit van dit dure middel.

Het registratiesysteem houdt de resultaten bij van alle ruim 6000 melanoompatiënten die tot nu toe in Nederland met diverse vormen van immuuntherapie zijn behandeld.

6000
Het systeem houdt de resultaten bij van alle ruim 6000 melanoompatiënten die met immuuntherapie zijn behandeld.

Nieuwe patiënten hebben meer dan 40% kans om te overleven
Patiënten die in 2012 de diagnose uitgezaaid melanoom kregen, hebben uiteindelijk een kans van 19,2% gehad om drie jaar of langer te leven. De overlevingskansen van patiënten zijn daarna verder verbeterd. Dat is te danken aan de komst van meer nieuwe middelen en de ervaring die artsen met het gebruik hebben opgedaan.

Nieuwe patiënten hebben inmiddels, zo vermoeden Wouters en Haanen, een kans van meer dan 40% om nog zeker drie jaar te leven. Hoe hoog het percentage werkelijk is, wordt pas over drie jaar duidelijk. Het grootste deel van de patiënten die de eerste drie jaar van de ziekte overleeft, weet de kanker uiteindelijk helemaal te overwinnen. De cijfers over melanoom worden bijgehouden door het Dutch Institute of Clinical Auditing (Dica).

‘Er is winst voor alle patiënten, zowel in levensverwachting als in levenskwaliteit’• John Haanen, oncoloog

Ook heel zieke en gecompliceerde patiënten tellen mee
De cijfers van Dica geven volgens de twee oncologen een betrouwbaarder beeld dan onderzoeken van farmabedrijven, omdat in de Nederlandse registratie ook heel zieke en gecompliceerde patiënten worden opgenomen. 'Dit is het echte leven', aldus Haanen. Onderzoeksdata van farmabedrijven zijn veelal te rooskleurig, doordat de ondernemingen voor hun studies patiënten actief selecteren.

De behandeling van een melanoompatiënt met de nieuwe medicijnen kost gemiddeld €60.000 tot €80.000 per jaar. De drie bekendste middelen die worden gebruikt zijn ipilimumab (Yervoy), nivolumab (Opdivo) en pembrolizumab (Keytruda).

80.000
De behandeling van een patiënt met uitgezaaid melanoom met de nieuwe medicijnen kost gemiddeld €60.000 tot €80.000 per jaar.

Longkanker
Oncologen gebruiken immuuntherapie ook voor de behandeling van andere vormen van kanker, waaronder longkanker. De resultaten van deze behandelingen worden niet centraal geregistreerd.

Sinds de introductie van de eerste immuuntherapie is de gemiddelde overlevingsduur van behandelde melanoompatiënten toegenomen van 10,6 maanden naar 17,9 maanden. Deze cijfers geven alleen een tussenstand weer, omdat de gemiddelde overlevingsduur nog steeds stijgt dankzij mensen die de ziekte helemaal hebben overwonnen.

fd.nl/economie-politiek/1305600/overl...
aossa
0
Ergens gelezen:

"Toch houdt u best in het achterhoofd dat er twee zekere manieren zijn om als langetermijnbelegger geld te verliezen. De eerste is het verkeerde aandeel kopen. De tweede is het juiste aandeel tegen de verkeerde prijs kopen."
Tower17
0
Wat ook niet helpt is om bij "ieder nieuwsfeitje" te kopen en verkopen! Blijf lekker zitten met het grootste gedeelte met je aandelen Galapagos. En voor de sport wat dag handelen. Als dat dag handelen lukt is het erg goed voor je ego en je wekelijkse boodschappen.
voda
0
Geste Bristol-Myers Squibb om Celgene-deal

Gepubliceerd op 24 jun 2019 om 13:58 | Views: 729

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Bristol-Myers Squibb is bereid zijn medicijn Otezla van de hand te doen om zo de overname van Celgene mogelijk te maken. Het bedrijf reageert daarmee op zorgen die de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission (FTC) had.

Otezla is een medicijn dat gebruikt wordt voor patiënten met psoriasis en gewrichtsontsteking door psoriasis. Door dat middel te verkopen wil Bristol-Myers Squibb de overname van Celgene tijdig afronden. De farmaceut verwacht dat de overname, met een waarde van 74 miljard dollar, eind dit jaar of begin volgend jaar afgerond kan worden.
voda
0
Jaarvergadering Kiadis Pharma akkoord met alle agendapunten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
7,73 -0,02 -0,26 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De jaarvergadering van Kiadis Pharma heeft maandag ingestemd met alle agendapunten. Dit werd na afloop bekend.

Onder meer de jaarrekening werd goedgekeurd. Daarnaast gingen de aandeelhouders akkoord met de herbenoemingen van Mark Wegter en Martijn Kleijwegt als leden van de raad van commissarissen.

Kiadis Pharma sloot maandag op 7,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Koers Allergan de lucht in na overnamebod AbbVie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AbbVie Inc
$ 67,10 -11,32 -14,44 % NYSE
Allergan plc
$ 164,39 34,75 26,81 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Allergan steeg dinsdag met 35 procent in de handel voorbeurs, nadat AbbVie bevestigde een overnamebod te doen op het farmaciebedrijf.

Het aandeel AbbVie daalde 9 procent.

AbbVie betaalt 188,24 dollar per aandeel Allergan, waarvan 120,30 dollar in contanten en de rest in aandelen. Dat is een premie van 45 procent bovenop de slotkoers van maandag van bijna 130 dollar.

Bij die prijs zou Allergan gewaardeerd worden op ongeveer 63 miljard dollar. Dat is ruim de helft van de marktkapitalisatie van AbbVie maandag bij het sluiten van de markt.

Het nieuws werd eerder gemeld door The Wall Street Journal.

Het aandeel Allergan is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 24 procent gedaald, en deed het daarmee slechter dan AbbVie, dat minder dan 16 procent aan waarde verloor. Een ETF op de bredere Amerikaanse zorgsector zag de koersen juist met 8 tot 10 procent stijgen en de S&P 500 index won 8,4 procent.

Update: om bevestiging van bod te melden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Polen staken gesprekken over stamceltak Esperite

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 06:31 | Views: 1.751

Esperite 12:22
0,07 -0,01 (-7,75%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het in Amsterdam genoteerde Esperite, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. De raad van commissarissen van Polski Bank Komórek Macierzystych, zoals PBKM voluit heet, kon zich niet vinden in de deal die er lag.

Esperite blijft de strategische alternatieven voor Cryo-Save bekijken en zoekt bij PBKM naar een vergoeding voor de juridische kosten die zijn gemaakt tijdens de onderhandelingen. Eind mei werd de stekker overigens ook al een keer uit de onderhandelingen getrokken omdat PBKM afzag van een deal, maar die werden wat later weer opgestart.
voda
0
Vivoryon start onderzoekssamenwerking

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Probiodrug AG
5,60 0,15 2,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon Therapeutics gaat een onderzoekssamenwerking aan met het Universitair Medisch Centrum Sleeswijk-Holstein om oplossingen voor kankerimmunotherapie te ontdekken en ontwikkelen. Dit meldde het Duitse biotechbedrijf, voorheen bekend als Probiodrug, met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs.

Het universitair medisch centrum zal onder leiding van professor Thomas Valerius gaan bepalen welke QPCTL-remmers, waarvan sommige al klinisch zijn getest, gebruikt kunnen worden als modulatoren van het CD47/SIRP-alfa-myeloïde immuuncontrolepunt. Daarnaast zal onderzocht worden of en welke remmers interessante therapeutische opties bieden in de immuno-oncologie.

Vivoryon zal binnen deze samenwerking het onderzoek financieren. Tot slot meldden de betrokken partijen dat de samenwerking geen effect heeft op de verkooptransacties van het universitair medisch centrum.

Het aandeel Vivoryon Therapeutics sloot woensdag op 5,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Prima beursdebuut op Wall Street voor biotechs

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van de Amerikaanse biotechbedrijven Adaptive Biotechnologies en BridgeBio Pharma zitten donderdag flink in de lift op hun eerste handelsdag aan de Nasdaq.

Adaptive Biotech, dat zich richt op klinische diagnostiek, bracht zijn aandelen donderdag voor 20 dollar naar de beurs. Het bedrijf plaatste 15 miljoen aandelen en haalde zo 300 miljoen dollar op.

Kort na het beursdebuut was het aandeel Adaptive Biotech al 96 procent meer waard. Inmiddels noteert Advanced Biotech 89 procent hoger op 36,80 dollar.

BridgeBio, dat behandelingen ontwikkelt tegen ziektes die worden veroorzaakt door genetische afwijkingen, bracht ruim 20 miljoen aandelen naar de beurs voor 17,00 dollar. Dit leverde 349 miljoen dollar op en daarmee is het de grootste biotech IPO tot nu toe in 2019.

Het aandeel BridgeBio steeg kort na opening ruim 70 procent. De koers stijgt momenteel zo'n 60 procent op 27,42 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jaarvergadering Curetis stemt in met herbenoemingen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
0,728 0,014 1,96 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Curetis zijn tijdens de jaarvergadering akkoord gegaan met alle agendapunten, waaronder de herbenoeming van operationeel directeur Johannes Bacher voor een periode van drie jaar. Dat maakte de specialist in moleculaire diagnoses vrijdag bekend.

Ook werden de commissarissen William Rhodes, Mario Crovetto en Prabhavathi Fernandes herbenoemd voor een periode van twee jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:12
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,300
Laag 26,940
Volume 64.966
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556