Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Draadje:Pensioenfondsen en effect op de beurs

10.075 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
agapim
0
Het enige wat de pensioenfondsen nodig hebben is een nieuw Financiëel ToetsingsKader FTK met een reëele, op de meerjarig te behalen rendementen gebaseerde REKENRENTE.

De vakbonden moeten oppassen dat ze zich niet op het cruciale moment door de Pensioen_"rovers" laten inpakken.
Hoewel de impact totaal niet te vergelijken is komen er steeds meer associaties op met de werkwijze van de Joodsche Raad (Amsterdam 1942).

.
2008drama
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 juni 2019 17:45:

[...]
Schandalig! Censuur, muilkorven, volksverlakkerij!

Alle publiciteit ging de laatste weken uit naar de AOW-leeftijd, maar ohgv de pensioenen worden intussen jong en oud genaaid. Vanwege de neurosen van Knot en ECB houden we die belachelijk en onrealistisch lage rekenrente, die door 'Dijsselbloem' nog lager gaat worden. Gevolg: nog lagere dekkingsgraden, en nog eerder korten.

Totaal onnodig, de pensioenpotten puilen uit. Vergelijk het maar met alles wat je wilt: het BBP, de staatsschuld, de jaarlijkse pensioenuitkeringen, de rijksbegroting. Het totale vermogen van onze pfn is de laatste tien jaar verdubbeld en veel harder gestegen dan al die andere zaken.

WE ZIJN RIJK MAAR WORDEN ARM GEREKEND DOOR VALSE BOEKHOUDERS!

Ik heb al schriftelijk geprotesteerd bij mijn vakbond, en zal bij de komende bijeenkomst in mijn regio mijn mond open trekken en niet zo'n beetje ook. Ik roep alle vakbondsleden op hetzelfde te doen. Ook jonge leden, want de te betalen premies worden onnodig omhoog gejaagd.

FNV gaat tegenstemmen. Geen accoord voor 1 juli dus geen nieuwe wetgeving dit jaar. Volgend jaar is weer een jaar verder en besparing van AOW voor 2020 kan worden ingeboekt omdat bestaande wetgeving van toepassing blijft.

Volgend jaar weer discussies tegen een achtergrond van dalende dekkingsgraden. FNV kader gruwt hiervan maar volgend jaar wordt het minder en dat weten ze. Vertel dat maar aan een aantal verhitte koppen. Zouden de kikkers in de kar blijven?

Mark ....My .....Words . Wim Kan 1973

Joodse Raad erbij halen... wellicht gebrek aan argumenten.....
Beperktedijkbewaking
0
quote:

2008drama schreef op 12 juni 2019 18:08:

[...]FNV gaat tegenstemmen. Geen accoord voor 1 juli dus geen nieuwe wetgeving dit jaar. Volgend jaar is weer een jaar verder en besparing van AOW voor 2020 kan worden ingeboekt omdat bestaande wetgeving van toepassing blijft.

Volgend jaar weer discussies tegen een achtergrond van dalende dekkingsgraden. FNV kader gruwt hiervan maar volgend jaar wordt het minder en dat weten ze.
...
O ja, wordt het minder?

De pensioenpotten puilen uit. Vergelijk het maar met alles wat je bedenken kunt: het BBP, de staatsschuld, de jaarlijkse pensioenuitkeringen, de AOW-uitgaven of de hele rijksbegroting. Het totale vermogen van onze pfn is de laatste tien jaar verdubbeld en procentueel veel harder gestegen dan al die andere zaken.

2008drama
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 juni 2019 18:17:

[...]
O ja, wordt het minder?

De pensioenpotten puilen uit. Vergelijk het maar met alles wat je bedenken kunt: het BBP, de staatsschuld, de jaarlijkse pensioenuitkeringen, de AOW-uitgaven of de hele rijksbegroting. Het totale vermogen van onze pfn is de laatste tien jaar verdubbeld en procentueel veel harder gestegen dan al die andere zaken.

FNV gaat voor salami tactiek. Willen beter resultaat met in hun achterzak de ledenraadpleging. Kabinet loopt weg en weet dat 1 juli dichtbij komt en weet als zaken niet tijdig worden aangeleverd ze niet een miljarden tekort moeten boeken. Waarom denk je dat Dijselboem precies nu met zijn nieuwe kader komt voor de komende 5 jaar.
voda
0
Dertigers en veertigers zijn straks de klos

PENSIOENAKKOORDHet nieuwe pensioenstelsel dreigt behoorlijk negatief uit te pakken voor de huidige dertigers en veertigers. Dat vermoedt de Pensioenfederatie. Hoe groot de schade wordt, is afhankelijk van de compensatiemaatregelen.

Peet Vogels & Natasja de Groot 13-06-19, 11:36 Laatste update: 12:33

Een andere onvermijdelijkheid van het nieuwe stelsel: de pensioenpremie zal omhoog moeten om de klappen op te vangen. Het alternatief, geld overhevelen uit de kapitaalbuffers van de pensioenfondsen, is maar in een paar gevallen mogelijk. Veel fondsen hebben nauwelijks of geen buffers.

Lees ook
'Mislukking? Dit is het beste pensioenakkoord ooit'
PREMIUM

Volgens de Pensioenfederatie, de koepel van pensioenfondsen, toont een andere beschouwing van het nieuwe pensioenstelsel aan dat de gevolgen voor de pensioenfondsen flink kunnen verschillen. Toch zijn er wel een paar algemene conclusies te trekken. Zo ligt de rekening vooral bij de werkenden. Een dertiger kan er tot wel 15 procent in pensioen op achteruit gaan in het nieuwe stelsel. Voor ouderen is het nieuwe systeem over het algemeen juist gunstiger. Gepensioneerden gaan er in het nieuwe systeem bijna altijd op vooruit.

De Pensioenfederatie zet wel een flinke ‘maar’ bij de conclusies. Hoe de sommen in de praktijk uitvallen, scheelt namelijk heel erg per pensioenfonds. Een fonds dat goed bij kas zit, kan benadeelden veel gemakkelijker compenseren dan een fonds dat maar net genoeg vermogen heeft. En het scheelt ook nogal of een fonds veel jonge deelnemers heeft of juist veel ouderen. In dat laatste geval zet een verhoging van de pensioenpremie minder zoden aan de dijk dan bij een fonds met veel jonge deelnemers.

Flink gat
De Pensioenfederatie maakte ook sommen waarbij de meeste mensen er juist op vooruit gaan in het nieuwe stelsel. Maar dan moet de economie wel ‘meewerken’. Belanden we met z’n allen in een recessie, waarbij de rente ook nog eens laag blijft, dan zal dat een flink gat slaan in vrijwel alle pensioenen.

Of en hoe eventueel getroffen deelnemers gecompenseerd gaan worden, is nog niet duidelijk. In het pensioenakkoord staat alleen dat er ‘evenwichtig en adequaat’ gecompenseerd moet worden. ,,Hoe dat in de praktijk uitvalt moet nog worden uitgewerkt” zegt Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie. De koepel pleit voor maatwerk bij de compensatie. Dat levert de meeste compensatie op voor de groepen die het hardst getroffen worden.

Korting
De kans dat de pensioenen gekort worden in het nieuwe stelsel, is tweemaal zo groot als nu, zo waarschuwt de koepel van pensioenfondsen. Gemiddeld zal er eens in de drie jaar een korting moeten worden doorgevoerd. Daar staat tegenover dat de andere twee jaren de pensioenen juist (extra) verhoogd kunnen worden.

Vorige week bereikten bonden, werkgevers en kabinet na bijna tien jaar een akkoord. Hierin is onder andere afgesproken dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt, het makkelijker wordt voor mensen met zware beroepen om eerder te stoppen met werken en zelfstandigen meer mogelijkheden krijgen om te sparen voor hun pensioen en zich moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Zo’n 1 miljoen FNV-leden hebben deze week de kans om hun stem uit te brengen over het akkoord. Gisteren was de animo om te stemmen zo groot dat de stemwebsite van FNV overbelast raakte. De vakbond adviseerde de leden om het later nog eens te proberen. De uitslag moet worden gezien als een zwaarwegend advies, het FNV-ledenparlement, een afspiegeling van de leden van de vakbond, heeft het laatste woord.

Munitie
Welke kant het opgaat, is ongewis: volgens een eerdere peiling van EenVandaag is er flinke verdeeldheid. Een deel vindt het resultaat te mager. Er zijn verschillende kopstukken en FNV-actiegroepen die de leden oproepen om ‘nee’ te stemmen. Wat die actiegroepen extra munitie in handen geeft, is het bindend advies van de commissie-Dijsselbloem om de rekenrente waarmee pensioenfondsen hun verplichtingen berekenen, verder te verlagen.

Volgens dit advies moeten pensioenfondsen vanaf 2021 uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen. Daardoor komen pensioenkortingen nog dichterbij en neemt de kans af dat de oudedagsvoorziening op korte termijn weer kan meestijgen met de consumentenprijzen.

De FNV is flink geschrokken van het advies van de commissie van experts. Volgens een interne mail zou bestuurders zijn gevraagd om bij vragen van leden niet al te veel in te gaan op deze kwestie. ,,Wat wij niet willen is dat deze communicatie de stemming over het pensioenakkoord gaat beïnvloeden, en al helemaal niet negatief", schrijft de bond in die mail. De komende dagen houdt de bond in het hele land informatiebijeenkomsten voor FNV-leden, die juist bedoeld zijn om het akkoord toe te lichten.

www.ad.nl/economie/dertigers-en-veert...
voda
0
Video: Pensioenpaniek nergens voor nodig

(ABM FN-Dow Jones) Fondsmanager Rob Stuiver van VOC Fonds en RBA Fonds neemt het pensioenakkoord onder de loep. Stress over de lage rekenrente is volgens hem niet nodig. De fondsmanagers legt uit.

www.youtube.com/watch?v=9gO6n56kHkY

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dekkingsgraden ABP en PFZW hard omlaag door dalende rente

De dekkingsgraad van ambtenarenpensioenfonds ABP is eind mei gedaald naar 96,1%. Dat maakt het grootste pensioenfonds van Nederland dinsdagmorgen op zijn eigen website bekend. Het is de laagste stand voor de dekkingsgraad van ABP sinds maart 2017. Ook de dekkingsgraad van het op een na grootste pensioenfonds, Zorg en Welzijn (PFZW) gaat onderuit in mei: naar 96,3%. Eind april stonden beiden fondsen nog boven 100%.

Belangrijke reden voor de lagere dekkingsgraden is de daling van de rente. Hoe lager de rente, hoe lager de rekenrente voor pensioenfondsen en hoe meer vermogen zij moeten aanhouden tegenover de pensioenen die zij hun deelnemers beloven. Bij ABP bijvoorbeeld nam de waarde van de verplichtingen (de beloofde pensioenen) in mei toe met €14 mrd naar €448 mrd. tegelijkertijd daalde het vermogen, door de oplaaiende handelsoorlog tussen China en de VS met ruim €5 mrd naar €430 mrd.

Draghi
Voor pensioenfondsen is het dus te hopen dat de rente weer omhoog gaat, maar rentes in heel Europa zijn in juni alleen maar verder gedaald. President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwde dinsdag vanuit het Portugese Sintra bovendien voor verdere rentedalingen. De Duitse en Nederlandse tienjaarsrente doken tijdens zijn toespraak naar hun laagste punt ooit.

Draghi maakt zich zorgen over de aanhoudend lage inflatie en en verwacht dat de economische groei in de komende kwartalen zal kwakkelen. De ECB staat daarom volgens hem klaar om met extra stimulus te komen. 'Als de crisis één ding heeft aangetoond, dan is het wel dat de ECB in haar mandaat alle mogelijke flexibiliteit zal gebruiken', aldus de ECB-president. 'En dat zullen we opnieuw doen om de uitdagingen voor prijsstabiliteit te beantwoorden.'

De lagere dekkingsgraden in mei hebben overigens niets te maken met de onlangs aangekondigde aanpassing van de rekenrente voor pensioenfondsen. Die gaat op zijn vroegst in 2021 in heeft De Nederlandsche Bank besloten.
Metaalfondsen
Ook bij de pensioenfondsen voor de metaal zijn in mei de dekkingsgraden ruim onder de 100% gedoken, maakten zij maandag bekend. Daarmee is de kortingsdreiging bij deze fondsen ondanks het pensioenakkoord nog niet voorbij. Bij Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) was de dekkingsgraad eind mei 97,4% en bij pensioenfonds Metalektro (PME) 96,7%. Ook bij ABP en PFZW neemt de kortingsdreiging toe, maar deze fondsen hebben nog een jaar langer de tijd.

Het FD meldde begin juni al dat de grote metaalfondsen met hun dekkingsgraden onder de honderd zouden uitkomen. Eind april stonden zij daar nog boven. Als verbetering uitblijft, kan ook het pensioenakkoord kortingen op de pensioenen niet voorkomen. Onderdeel van het akkoord is dat pensioenfondsen waar kortingen dreigden, de komende jaren niet hoeven te korten bij een beleidsdekkingsgraad hoger dan 100%. Maar onder die grens moet, ook met een akkoord, wel worden gekort.

Bij de huidige standen zijn kortingen volgend jaar zo goed als onvermijdelijk voor de circa twee miljoen pensioenen van PME en PMT. Wel zal de korting aanzienlijk lager uitvallen dan zonder een akkoord. Nu zou de omvang circa 2,5% tot 3% zijn. Zonder akkoord zouden de fondsen veel zwaarder moeten korten: tot hun dekkingsgraad op 104% uitkomt. Bij PME zou dat nu een korting van circa 8% zijn.

fd.nl/economie-politiek/1305234/dekki...
Twinkeling
0
96,1%....als verzekeraar ben je bijna insolvabel...

Ik denk dat ik nog wel wat klappende pensioenfondsen ga meemaken in mijn leven.
voda
0
Dekkingsgraad pensioenfondsen in juni vooralsnog stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste helft van juni stabiel gebleven op 104 procent. Dit bleek dinsdag uit de Pensioenthermometer van Aon.

Hoewel de rente verder daalde, compenseerden de rendementen op de beleggingsportefeuille dit verlies. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef in de eerste helft van juni stabiel op 107 procent.

Aon verwacht dat de beleidsdekkingsgraad de komende maanden verder terug zal lopen omdat de hogere dekkingsgraden in 2018 dan niet meer worden meegewogen voor dit gemiddelde.

Ondanks het net gesloten pensioenakkoord, zijn kortingen aan het eind van 2019 en 2020 nog altijd mogelijk, waarbij met name de grote fondsen risico lopen, aldus Aon. Door de fikse daling van de dekkingsgraad in mei, zit een aantal fondsen nog onder de 100 procent.

Met het pensioenakkoord worden de huidige kortingsregels tijdelijk herzien. Er is geen korting meer als de beleidsdekkingsgraad boven de 100 procent zit. Alleen fondsen die al vijf jaar te maken hebben met onderdekking en aan het eind van 2019 een dekkingsgraad lager dan 100 procent hebben, moeten de pensioenen korten om op die dekkingsgraad van 100 procent te komen.

Volgens Aon betekent dit voor de metaalfondsen waarschijnlijk toch een korting aan het eind van 2019, hoewel die minder groot zal zijn. ABP en PFZW kunnen een korting afwenden als er nog herstel plaatsvindt in de rest van het jaar en in 2020. Zo niet, dan lopen deze fondsen het risico op kortingen aan het eind van 2020.

Nadelig voor de pensioenfondsen is het advies van de Commissie Parameters onder leiding van voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Die oordeelde dat de Ultimate Forward Rate moet worden herzien. Dat zou betekenen dat de rente waarmee pensioenfondsen rekenen, gaat dalen. Voor een gemiddeld fonds betekent dit een daling van de dekkingsgraad van 2,5 procent, aldus Aon. Daarbij zullen de premies stijgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kamer steunt pensioenakkoord, maar gesteggel over rekenrente gaat door
De aanhoudende dreiging van pensioenkortingen stelt het zwaarbevochten pensioenakkoord onmiddellijk op de proef. De huidige rekenrente is volgens PvdA en GroenLinks niet per se heilig, dit tot afgrijzen van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie.

Laurens Kok 19-06-19, 21:34 Laatste update: 21:56

De vier regeringspartijen plus PvdA en GroenLinks gaven vanavond zoals verwacht hun zegen aan het pensioenakkoord. Wel hield PvdA-leider Lodewijk Asscher op een van de meest heikele punten een slag om de arm: de rente waarmee pensioenfondsen moeten rekenen. ,,We hebben ons nergens op vastgelegd”, zei Asscher daarover. Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver liet doorschemeren op dit punt nog ruimte te zien.

Onafwendbaar
Aanleiding is een advies van een commissie onder leiding van oud-minister – en prominent PvdA’er – Jeroen Dijsselbloem. Die heeft met een pleidooi voor nog strengere rekenregels een bom onder het pensioenakkoord gelegd. Als diens aanbevelingen worden overgenomen, wat het kabinet van plan is, dan zullen dekkingsgraden van pensioenfondsen sneller onder de cruciale grens dalen. Daardoor kunnen kortingen alsnog onafwendbaar worden, allereerst voor pensioendeelnemers in de metaalsector. En dat lot hoopten veel partijen nou juist af te wenden met het akkoord.

Laurens Kok
@lwmkok
· 14h
Replying to @lwmkok
Asscher pakt dus behoorlijk wat ruimte ten opzichte van de rekenrente. Die zal gebaseerd moeten zijn op de (momenteel lage) rentestand, maar hoeft daarmee nog niet per se gelijk te zijn aan de huidige rekenrente. Zinspeelt erop dat Dijsselbloem om nieuw advies wordt gevraagd.

Laurens Kok
@lwmkok
'Wij moeten ons niet arm rekenen, maar ik proef soms ook de verleiding om ons rijk te rekenen. Dat moet je niet doen', zegt @LodewijkA tegen @CvanBrenk van @50pluspartij. Die partij wil de rekenrente verhogen. #pensioendebat

4:30 PM - Jun 19, 2019
Twitter Ads info and privacy
See Laurens Kok's other Tweets
Volgens Asscher gaat Dijsselbloems advies over het ‘oude stelsel’ en ‘kan het zijn’ dat er een nieuw advies van Dijsselbloem nodig is, nu wordt overgegaan tot een nieuw stelsel. ,,Er zijn nog allerlei keuzes te maken”, aldus Asscher.

Hond in de pot
Die uitspraak stelt regeringspartijen niet gerust. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg herhaalde in het debat dat hij wil vasthouden aan de ‘risicovrije’ – lees: zeer voorzichtige en dus lage – rente. ,,We hebben over de rekenrente goede afspraken gemaakt”, benadrukt hij. En ook voor de ChristenUnie staat de inhoud van Dijsselbloems advies ‘als een huis’. ,,We kunnen hier niet voorzichtig genoeg zijn”, meent Kamerlid Eppo Bruins, ,,anders dreigt wederom voor jongeren de hond in de pot.”

Asscher zit er echter minder geharnast in. Hoewel hij niet pleit voor kunstmatige verhoging van de rekenrente, zoals SP, PVV, 50PLUS en FvD wél doen, stelt hij tegelijkertijd dat ‘we ons niet arm moeten rekenen.’ Hij wil – net als de vakbonden – dat het aan de zogeheten ‘stuurgroep’ wordt overgelaten om te bepalen of Dijsselbloem om een nieuw advies gevraagd wordt. In dat overleg onderhandelen kabinet, werkgevers en werknemers de komende tijd door over belangrijke details in het akkoord, zoals de compensatie voor afschaffing van de doorsneepremie.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken gaf in het debat niet meteen de gewenste duidelijkheid. Hij zei dat ook bij het nieuwe contract wordt vastgehouden aan de risicovrije marktrente. Maar tegelijkertijd is afgesproken dat wetenschappers, toezichthouders en uitvoerders worden betrokken om het nieuwe stelsel in te richten, om bepaalde doelen - zoals indexatie van pensioenen - te halen. ,,Het gaat om de stabiliteit van het stelsel", aldus Koolmees.

www.ad.nl/politiek/kamer-steunt-pensi...
Beperktedijkbewaking
1
quote:

voda schreef op 20 juni 2019 06:46:

...
Volgens Asscher gaat Dijsselbloems advies over het ‘oude stelsel’ en ‘kan het zijn’ dat er een nieuw advies van Dijsselbloem nodig is, nu wordt overgegaan tot een nieuw stelsel. ,,Er zijn nog allerlei keuzes te maken”, aldus Asscher.

Die uitspraak stelt regeringspartijen niet gerust. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg herhaalde in het debat dat hij wil vasthouden aan de ‘risicovrije’ – lees: zeer voorzichtige en dus lage – rente. ,,We hebben over de rekenrente goede afspraken gemaakt”, benadrukt hij. En ook voor de ChristenUnie staat de inhoud van Dijsselbloems advies ‘als een huis’. ,,We kunnen hier niet voorzichtig genoeg zijn”, meent Kamerlid Eppo Bruins, ,,anders dreigt wederom voor jongeren de hond in de pot.”
...
D'66 en de andere regeringspartijen doen aan mythevorming. Zonder enige kwantitatieve onderbouwing steeds maar weer beweren dat de pfn er niet goed voor staan en dat de jongeren van nu er later bekaaid vanaf dreigen te komen. Hun heilige graal is de 'risicovrije' rentestructuur van DNB.
Maar dat is een archaïsch, kunstmatig en achterhaald gedrocht, waarmee pfn op liquidatiewaarde gewaardeerd worden. Alsof je een huis waardeert op de executiewaarde, en een bedrijf alleen op de boekwaarde. Het is en blijft volksverlakkerij.

Ook om andere redenen zijn de regeringspartijen op dit gebied leugenachtig en enorm hypocriet:

1. Men negeert totaal dat de toch zeer voorzichtige cie Dijsselbloem voor de komende jaren uitgaat van een netto rendement van 5,1% voor beleggingen in zakelijk waarden, en 4,1% voor vastgoed. Voor de hele porto van een gemiddeld pf betekent dit een verwacht rendement (oftewel een reële rekenrente) van 3,0%-3,4%. Waarom dwingt men de pfn dan te rekenen met 1% of straks nog minder??

2. Op alle andere financiële terreinen hanteert men rekenrentes (verdisconteringsvoeten) die veel hoger zijn dan die 1%:
- Bij de berekening van de pensioenpremies (men noemt dit eufemistisch 'premiedemping').
- Herstelplannen voor pfn.
- De VRH.
- Toekomstige klimaatplannen.

Hoe durft die schijnheilige CU-moralist Eppo Bruins zichzelf nog in de spiegel aan te kijken?

objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2019 14:01:

[...]
D'66 en de andere regeringspartijen doen aan mythevorming. Zonder enige kwantitatieve onderbouwing steeds maar weer beweren dat de pfn er niet goed voor staan en dat de jongeren van nu er later bekaaid vanaf dreigen te komen. Hun heilige graal is de 'risicovrije' rentestructuur van DNB.
Maar dat is een archaïsch, kunstmatig en achterhaald gedrocht, waarmee pfn op liquidatiewaarde gewaardeerd worden. Alsof je een huis waardeert op de executiewaarde, en een bedrijf alleen op de boekwaarde. Het is en blijft volksverlakkerij.

Ja, schijnbaar kunnen honderden deskundigen niet zo goed rekenen als dhr. Beperkt,
dat is wel een probleem.
Nooit in de spiegel gekeken en gedacht: Misschien zit ik toch fout!!!!
hirshi
0
"Er was niet verwacht dat er na het sluiten van het pensioenakkoord nog gekort zou hoeven worden, maar die verwachting moet bijgesteld worden.

ECB-president Mario Draghi en zijn besluiten over het verlagen van de rente is één van de oorzaken. Wij werken nu met een rekenrente onder de één procent, dat is redelijk ongehoord. Dat betekent dat je al vrij snel door de dekkingsgraad zakt.

Over het mogelijk moeten korten van de pensioenen is er een kans van twee derde dat dat gaat gebeuren. We moeten uitleggen dat de mensen hadden verwacht dat er met een pensioenakkoord niet meer gekort zou moeten worden. En dat is wel zo".

Aldus Benne van Popta, bestuursvoorzitter van Pensioenfonds Metaal en Techniek op BNR Nieuwsradio.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

objectief schreef op 20 juni 2019 14:58:

[...]
Ja, schijnbaar kunnen honderden deskundigen niet zo goed rekenen als dhr. Beperkt,
dat is wel een probleem.
Nooit in de spiegel gekeken en gedacht: Misschien zit ik toch fout!!!!
Ik kom elke keer met meer argumenten en meer kwantitatieve onderbouwing dan al die deskundigen van jou bij elkaar. Die herhalen slechts het mantra van 'risicoloos'. Nou, dat hebben we gezien vanaf 2008. Geen enkel pensioen is zeker. Geeft niet, als er maar eerlijk en realistisch gerekend wordt. Maar dat gebeurt niet, Knot rekent de pfn veel armer dan ze zijn.

Jij verdomt het om de argumenten van mij (en anderen) te lezen. Te dom of te lui? Ik ben bij jou nog nooit een inhoudelijk tegenargument tegengekomen. En rekenen kan je ook niet.

objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2019 17:27:

[...]

Jij verdomt het om de argumenten van mij (en anderen) te lezen. Te dom of te lui? Ik ben bij jou nog nooit een inhoudelijk tegenargument tegengekomen. En rekenen kan je ook niet.

Jij hebt niet de gegevens die de honderden deskundigen wel hebben; dat betekent dat je altijd foutief uitkomt met je berekeningen.
Ik heb wel een argument; we hebben allemaal graag dat de pensioenuitkering stijgt.
(maar liever niet ten koste van anderen).
De kogel is al lang door de kerk; ga wat tuinieren en/of vissen en/of vakantie vieren.

DeZwarteRidder
0
Als mensen een beetje pensioenkorting krijgen, dan gaan ze maar een keertje niet op vakantie.
Ik heb totaal geen medelijden met dit soort personen.
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 juni 2019 19:56:

Als mensen een beetje pensioenkorting krijgen, dan gaan ze maar een keertje niet op vakantie.
Ik heb totaal geen medelijden met dit soort personen.
Wat een misselijke veralgemenisering is dit.
Past geheel in het uitermate valse beeld van de gezonde, rijke, wielrennende pensionado.
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 juni 2019 19:56:

Als mensen een beetje pensioenkorting krijgen, dan gaan ze maar een keertje niet op vakantie.
Ik heb totaal geen medelijden met dit soort personen.
Ja, duizend maal staat er in de media " pensioenkorting dreigt". Jammer voor diegene bij wie het wel het geval is, maar meestal gaat het maar om enkele Euros per maand dus in feite niks.
Het voordeel o.a. via lagere hypotheekrente e.d. is veel groter.
agapim
1
quote:

objectief schreef op 20 juni 2019 18:08:

[...]

Jij hebt niet de gegevens die de honderden deskundigen wel hebben; dat betekent dat je altijd foutief uitkomt met je berekeningen.
Ik heb wel een argument; we hebben allemaal graag dat de pensioenuitkering stijgt.
(maar liever niet ten koste van anderen).
De kogel is al lang door de kerk; ga wat tuinieren en/of vissen en/of vakantie vieren.

En hij raaskalt maar door .....
Er zijn helemaal geen honderden pensioendeskundigen, en zeker niet die deze regering steunen. Vergelijk het met de discussie rond de afschaffing van de dividendbelasting. Rutte had daarvoor geen steekhoudende argumenten , ondanks al zijn ambtenaren. Verzon er alles bij, oa zou het goed zijn voor de beurskoersen. En halsstarrig weigerde hij zijn standpunt te herzien totdat hij gedwongen werd.
Als je het pensioendebat in de Tweede Kamer had gevolgd (19/6) dan had je Koolmees uiteindelijk na veel aandringen desgevraagd kunnen horen zeggen dat de afspraak voor de huidige rekenrente-benadering dateert uit 2003. Toen is volgens hem afgesproken dat "cijfers links en rechts op de balans zouden worden gebaseerd op de marktwaarde"( de actuele prijzen). Dus bezittingen volgens de geldende (beurs-) koersen en verplichtingen volgens de geldende rente.
Hoe simpel en dom kan je zijn om aan zo'n uitgangspunt onder de huidige omstandigheden kritiekloos vast te houden ?

.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

objectief schreef op 20 juni 2019 18:08:

[...]
Jij hebt niet de gegevens die de honderden deskundigen wel hebben; dat betekent dat je altijd foutief uitkomt met je berekeningen.
...
Wat een kulredenering.
Overigens: de belangrijkste gegevens zijn gewoon openbaar hoor.

10.075 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.321,92 0,00%
 EUR/USD 1,0710 +0,07%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%