Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
josti5
0
quote:

qatar26 schreef op 19 juni 2019 08:53:

Heeft niets met beleggen te maken dit.

Iex zou bureau tactus mee moeten laten lezen.
Haha: ervaring met Tactus?
Op zich prima club, hoor :-)
In 20 jaar tijd heb ik het verschil tussen 'beleggen' en 'gokken' overigens steeds kleiner zien worden, met niet dank aan de professionele handel.
Gelukkig bieden de eigen maatstaven nog steeds houvast, waarbij wel degelijk het doel is 'geld verdienen', en niet 'beleggen'.
Derhalve een pluk Steinhoff in porto.
ONN
0
Procentueel kan dit eventueel weer een knaller worden Josti. Die vliegen me natuurlijk straks weer om de oren :)))
MichaelST
0
quote:

qatar26 schreef op 19 juni 2019 08:53:

Heeft niets met beleggen te maken dit.

Iex zou bureau tactus mee moeten laten lezen.
Doen we ook. We hadden u toch afgeraden om u nog op financiële markten te begeven?
josti5
1
quote:

ONN schreef op 19 juni 2019 09:53:

Procentueel kan dit eventueel weer een knaller worden Josti. Die vliegen me natuurlijk straks weer om de oren :)))
Ha fijn ONno, ik zat er al op te wachten, stalkertje!
Houd jij je maar bij je (tenenkrommende) 'LOL'postings (volgens eigen zeggen de belangrijkste reden om op IEX rond te dwalen) - ik verdien het geld wel.
En Peter óók, natuurlijk, nog veel méér dan mijn persoontje, hetgeen ik hem van harte gun, en graag van hem lees.
Want ik ben niet jaloers, en leer graag.
ONN
0
Jaja, allebei een mooie 'IEX carrière' :)))

En trouwens; Een typerende eigenschap van een narcist is dat hij/zij denkt dat anderen jaloers/afgunstig zijn op hem/haar. Zie nl.wikipedia.org/wiki/Narcisme
[verwijderd]
0
Ondanks dat de ramp-media op vollen toeren draait om de cijfers van Steinhoff zo negatief mogelijk te belichten, stabiliseert het aandeel rond de 9 cent.

De bodem is dus bereikt, het kan nu alleen nog maar omhoog gaan.

Bron: www.wallstreet-online.de/aktien/stein...
DeZwarteRidder
1
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 19 juni 2019 08:04:

07:51:07 / 19-06-19 Steinhoff Books EUR1.25 Billion Loss for Fiscal Year 2018 in Delayed Results

By Adam Clark
Steinhoff International Holdings NV (SNH.JO) said Wednesday that it booked another major loss in fiscal 2018 as it disclosed its long-delayed results.
The South African retailer in December 2017 disclosed that it had found irregularities in its accounts, triggering a major investigation and financial restructuring.
Steinhoff booked a net loss of 1.25 billion euros ($1.40 billion) for its year ended Sept. 30, 2018. This was down from a EUR4.04 billion loss the prior year, when the company booked major impairments.
On continuing operations, Steinhoff booked a pretax loss of EUR674 million, narrowed from EUR747 million in fiscal 2017.
Revenue rose to EUR12.83 billion from EUR12.49 billion, it said.
For fiscal 2019, Steinhoff said it expects sales will be hit by disposals, a weaker global economy and stronger competition, as well as continuing uncertainty around its own financial situation. The company also forecasts continuing raised operating expenses and finance costs. Steinhoff said it will restrict its capital spending in order to strengthen free cash flow.
Write to Adam Clark at adam.clark@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
June 19, 2019 01:51 ET (05:51 GMT)
© 2019 Dow Jones & Company, Inc.

AAND STEINHOFF INTERNATIONAL HOLDING
NL0011375019
Dit ziet er heel slecht uit; het eigen vermogen is foetsie en ik zie geen enkele serieuze verbetering in de pretax loss.

En tot overmaat van ramp gaan de rentelasten over 2019 ongeveer verdubbelen.

Dit gaat richting Nystar en niet richting Versatel.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2019 12:13:

[...]

Dit ziet er heel slecht uit; het eigen vermogen is foetsie en ik zie geen enkele serieuze verbetering in de pretax loss.

En tot overmaat van ramp gaan de rentelasten over 2019 ongeveer verdubbelen.

Dit gaat richting Nystar en niet richting Versatel.
Kleine correctie: per eind sept. 2018 is het eigen vermogen nog 641 miljoen, maar dat zal waarschijnlijk dit jaar geheel verdwijnen door het verwachte verlies. Dit eigen vermogen is alleen positief door minderheidsbelangen. Het EV van de moeder is ca 500 miljoen negatief.

Nog wat zaken uit het jaarverslag: rentedragende schulden zijn meer dan 10 miljard en aan rente werd in 2018 ca 450 miljoen betaald en dat zal waarschijnlijk in 2019 ongeveer verdubbelen.
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

'Jaarrekening Steinhoff is een product van de intensive care'

Volgens Deloitte zijn er acht grote onzekerheden rond het formeel in Nederland gevestigde Zuid-Afrikaanse bedrijf.
Michiel ICT
0
Duidelijk dat dit de puinhoop in het bedrijf nu vrijwel helemaal zichtbaar maakt. Alleen de gang zaken tot H1/2019 is nog niet in beeld, daarvoor moeten we nog 4 weken wachten.
Maar ondertussen staan nu aantal grote onderdelen te koop, waaronder Conforama en Mattress Firm. Begrijpelijk, de aankoop met name van MF was een slechte en heeft een hoop ellende opgeleverd, maar heeft deels ook alle ellende aan het licht gebracht. Dat is dan misschien positief te noemen.

De markt beschouwt de cijfers tot heden kennelijk niet zo heel slecht; de koers blijft iig redelijk liggen. Zelfs de pers is niet erg negatief; wellicht helpen deze twee dingen om het echte dieptepunt vandaag op deze koers te bepalen.

Ik heb nog niet het hele verslag gelezen (338p's!) dus zal mijn oordeel nog opschorten.
De aandelen hou ik ook nog even aan. Nog niet alle hoop is verloren namelijk; de tent draait nog. Maar de toekomst is onzeker en vol donkere wolken. Het lijkt alsof we op dit moment in het oog van de orkaan zijn.
DeZwarteRidder
0
'Jaarrekening Steinhoff is een product van de intensive care' (FD)
Leestijd van ongeveer 3 minuten 0 reacties

Deloitte trekt wederom zijn handen af van de jaarcijfers van meubelconcern Steinhoff. De accountant heeft 'niet genoeg fatsoenlijk boekhoudkundig bewijs verzameld' uit de cijfers van de beursgenoteerde keten en heeft daarom een oordeelsonthouding afgegeven. Ondertussen lijdt het bedrijf, opgericht in Zuid-Afrika en statutair gevestigd in Amsterdam, wederom een miljardenverlies.

Lennart Zandbergen

Vorige maand kwam Steinhoff met de herziene jaarcijfers over 2017. Ook toen gaf Deloitte te kennen zijn vingers er niet aan te willen branden. De VEB noemde die jaarrekening toen 'één hele grote rode vlag'.

Ook voor deze jaarrekening zou dat een 'terechte kwalificatie' zijn, zegt hoogleraar financial accounting Kees Camfferman (VU). 'Het is duidelijk dat deze jaarrekening een product van de intensive care is.'
Acht grote onzekerheden

Volgens Deloitte zijn er acht grote onzekerheden rond de meubelketen. Zo ziet de accountant onder meer onzekerheid over het voortbestaan van het bedrijf, over de rechtszaken die beleggers zijn gestart, over belastingen en over de toegang tot informatie van bedrijfsonderdelen die ondertussen verkocht zijn.

Dat de accountant zich onthoudt van een oordeel 'komt niet heel vaak voor', zegt Camfferman. 'Je hebt gewoon te weinig houvast voor een goedkeurende verklaring als het zo'n bende is in de financiële huishouding van een bedrijf. Maar de verklaring is ook geen rode vlag dat het huidige management zijn werk niet goed.'

Wat volgens Camfferman wel onduidelijk is aan de verklaring van Deloitte is wat de boekhouder precies bedoelt. 'Voor de gemiddelde lezer is het geen duidelijke communicatie. Zeggen ze nou "er is grote onzekerheid, maar we vinden dat het management een goede afweging maakt", of zeg je "we kunnen niet oordelen over de afwegingen van het management?" Dat kan je er niet zo makkelijk uit opmaken.'
Fors verlies

Volgens de gepresenteerde cijfers leed Steinhoff, dat 120.000 werknemers heeft, in de twaalf maanden tot en met september 2018 een verlies van €1,2 mrd. In de vorige maand gepresenteerde cijfers over 2017 was dat verlies nog een stuk groter, namelijk €4 mrd.

Steinhoff waardeert zijn bezittingen op €16,4 mrd, een miljard minder dan in 2017. Het bedrijf heeft door onregelmatigheden in de cijfers al voor €15,3 mrd moeten afschrijven. De waarde van de bezittingen zijn belangrijk voor beleggers die claims hebben lopen tegen het Zuid-Afrikaanse bedrijf. Sinds de boekhoudproblemen aan het licht kwamen, eind 2017, is Steinhoff 97% van zijn beurswaarde kwijtgeraakt. Rond één uur 's middags staat het aandeel Steinhoff in Frankfurt 8% lager.

Ook bij de jaarcijfers over 2017 gaf Deloitte te kennen zijn vingers er niet aan te willen branden. Toen ging het nog om negen risico's en onzekerheden. Een boekhoudtechnische onzekerheid — of een bepaalde aanpassing in de winst- en verliesrekening moet worden opgenomen of niet — is in 2018 niet opgenomen.
Miljardenfraude

Dit jaar stelde PwC vast — na meer dan een jaar onderzoek — dat bestuurders van Steinhoff voor ten minste €6,5 mrd hebben gefraudeerd. Winsten en waarderingen van bezittingen van het meubelconcern zijn daarbij jarenlang 'substantieel' opgeblazen.

Beleggers, toezichthouders en zakenpartners voeren volgens het jaarverslag zeker vijftien claimzaken tegen Steinhoff, dat onder meer de Nederlander Peter Wakkie heeft aangetrokken om deze zaken te begeleiden.

Onder meer de Vereniging Effectenbezitters is bezig met een zaak tegen Steinhoff. De totale waarde van de claims loopt in de miljarden, maar Steinhoff heeft hier geen geld voor opzij gezet omdat de omvang van de mogelijke kosten nog niet te bepalen is. Steinhoff zegt alle claims aan te zullen vechten.
Rechtszaken

Er zijn nog geen rechtszaken gestart tegen (voormalige) medewerkers van Steinhoff, al is de Duitse justitie wel bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar twee voormalige managers. Ook maakt Steinhoff melding van onderzoeken van de Duitse beurstoezichthouder BaFin — Steinhoff heeft een beursnotering in Frankfurt — en de FSE, de Frankfurt Stock Exchange.

Voor de volgende jaarrekening verwacht Steinhoff een significant lagere omzet te moeten rapporteren. Dat komt doordat onderdelen zijn afgestoten, de concurrentie is toegenomen en door economische achteruitgang. Ook de reputatieschade door de ontboezemingen heeft een behoorlijke impact op de verkopen, verwacht ceo Louis du Preez.

Ondertussen nemen de kosten voor Steinhoff toe, vooral door de grote hoeveelheid extern advies die nodig is om met de claims tegen het bedrijf om te gaan. In 2018 kostte dat €117 mln. Ook stijgen de financieringskosten.

Copyright © Het Financieele Dagblad, 2019. fd.nl
IQ
0
Voor ons lekenanalisten is het of wij in een bak met aardappelschillen kijken, zelfs de beste rekenwonders zijn jaren bezig geweest om de cijferbrij te ontrafelen, dus wij moeten af gaan op de kleine korte analyses die voor ons leesbaar zijn. Kortom het is en blijft een casino aandeel.

Handelen in aandelen is altijd risicovol, dit voor de meelezers die denken dat handelen in aandelen een wetenschap is. Niet dus.
Eeuwige Rijkdom
0
Prima move van Deloitte om zijn handen er van af te trekken. Willen vast niet nog meer imago schade oplopen in dit dossier. Maar als zij in het verleden wat beter hadden opgelet hadden wij wellicht niet met zo'n waardedaling van aandelen te maken gehad.
Ik ga er maar vanuit dat PWC zijn werk wel goed doet.
bik
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2019 16:34:

www.fd.nl

'Jaarrekening Steinhoff is een product van de intensive care'

Volgens Deloitte zijn er acht grote onzekerheden rond het formeel in Nederland gevestigde Zuid-Afrikaanse bedrijf.

MWAHHH,RIDDER.MAZZEL. Die 0,07 bereiken we vandaag nog wel.
Aandeel123
0
quote:

bik schreef op 21 juni 2019 13:39:

Mot er nog 1,5 millioen kwiet op 0,50. GRRRR.
Daar geloof ik weinig van.
Mocht het wel zo zijn, bij 0,01 ben je er bijna vanaf.
Steinhoff is Imtech 2
17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,01  -0,01  0,00%  13:13
 Germany40^ 17.951,80 -0,76%
 BEL 20 3.870,45 -0,34%
 Europe50^ 4.948,60 -0,83%
 US30^ 38.306,52 -0,12%
 Nasd100^ 17.344,97 -1,02%
 US500^ 5.037,44 -0,69%
 Japan225^ 37.692,64 -0,81%
 Gold spot 2.328,71 +0,54%
 EUR/USD 1,0725 +0,25%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,01%
Flow Traders +5,38%
NX FILTRATION +4,17%
Fugro +3,05%
Accsys +1,83%

Dalers

ADYEN NV -12,07%
WDP -4,62%
Alfen N.V. -2,29%
TomTom -1,92%
VIVORYON THER... -1,90%