Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagarde naar ECB: ja of nee?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sir Cryptalot 3 juli 2019 11:58
    Ik heb verschillende interviews met haar gelezen of via podcasts beluisterd en beschouw haar als erg evenwichtig en diplomatisch. Inderdaad geen econoom maar eerder bestuurder, maar ze zit daar dan ook niet in haar uppie alles te regelen maar juist in goede banen te leiden.
  2. forum rang 6 rene66 3 juli 2019 11:59
    Alles maar dan ook alles is fout aan deze politieke benoeming. Deze dame is geplaatst op voordracht van Macron. Ze is politiek en economisch gezien een lichtgewicht. Ook haar benoeming bij de IMF was politiek.

    Macron is totaal niet te vertrouwen en zal samen met Merkel er alles aan doen om zijn eigen plannen door te drukken. Door middel van Lagarde zit Macron zelf achter het stuur van de ECB. Het geheel gaat ons Nederlanders weer heel veel geld kosten en Rutte blijft glimlachen.

    Hoekstra heeft zich flink verzet het laatste half jaar tegen de euro-begroting plannen van Macron, maar dit is nu niet meer tegen te houden volgens mij. De rijke landen zullen structureel heel veel geld naar de probleemlanden, waaronder Frankrijk, moeten pompen.

    Zoals eerder is verwoord op IEX is zowel de EU als Euro totaal mislukt. De EU moet gewoon terug naar de EEG. De Euro moet worden opgesplitst in drie verschillende Euro's per regio. Maar er moet eerst een enorme crisis komen voordat dit gaat gebeuren.
  3. forum rang 9 objectief 3 juli 2019 12:09
    quote:

    rene66 schreef op 3 juli 2019 11:59:

    Alles maar dan ook alles is fout aan deze politieke benoeming. Deze dame is geplaatst op voordracht van Macron. Ze is politiek en economisch gezien een lichtgewicht. Ook haar benoeming bij de IMF was politiek.

    Ja, een FvDer zou natuurlijk voor jou leuk zijn, maar gezien de uitspraken van je voorman wil niemand met hen in zee gaan. Zelfs in Rotterdam heeft ie het verpest.
  4. forum rang 6 rene66 3 juli 2019 12:16
    quote:

    objectief schreef op 3 juli 2019 12:09:

    [...]

    Ja, een FvDer zou natuurlijk voor jou leuk zijn, maar gezien de uitspraken van je voorman wil niemand met hen in zee gaan. Zelfs in Rotterdam heeft ie het verpest.

    Je doe je naam "objectief" geen eer aan. Het is triest dat je met je reactie iemand in een bepaalde hoek wil drukken. Heb je weleens nagedacht over het feit dat er ook onafhankelijke weldenkende mensen zijn ??
  5. forum rang 9 objectief 3 juli 2019 12:22
    quote:

    rene66 schreef op 3 juli 2019 12:16:

    [...]Je doe je naam "objectief" geen eer aan. Het is triest dat je met je reactie iemand in een bepaalde hoek wil drukken. Heb je weleens nagedacht over het feit dat er ook onafhankelijke weldenkende mensen zijn ??
    Jawel, maar die schrijven niet zulke onzin. Als je Lagarde niet tigx ontmoet hebt, dan kun je haar zo niet neerzetten. Kleermaker blijf bij je leest.
  6. forum rang 6 rene66 3 juli 2019 12:27
    quote:

    objectief schreef op 3 juli 2019 12:22:

    [...]

    Jawel, maar die schrijven niet zulke onzin. Als je Lagarde niet tigx ontmoet hebt, dan kun je haar zo niet neerzetten. Kleermaker blijf bij je leest.
    Ik heb vandaag diverse kranten, columns, deskundigen en nieuwsbrieven gelezen over de benoeming van Lagarde. Helaas voor jou is 95% het met mij eens. Dus ik zou het woord onzin niet zo snel gebruiken. Dat het niet past binnen je eigen denk patroon dat is een heel ander iets.

    Het is voor een buitenstaander veelal makkelijker "objectief" te zijn dat is gewoon een gegeven.
  7. B_B_B 3 juli 2019 13:56
    Ik ben op zich geen voorstander van politici die met hun handen aan de geldsystemen gaan zitten rommelen. Maar ach, kan het veel erger worden? In essentie kan het de simpelste job ter wereld zijn: als dingen misgaan koop je gewoon alles op met je onbeperkte budget. Uiteindelijk hef je jezelf weer op om de balans glad te strijken. Het hele systeem is niet meer dan balletje balletje op grote schaal.
  8. ouwerot 3 juli 2019 14:13
    Ook draghi was politiek. Wie benoemt nou een italiaan die bij een zakenbank heeft gewerkt. Pakte voor een deel goed uit: alleen te lang gefocussed op een inflatie die in de verste verte niet wordt gehaald. Voorzitter ECB is geen solist, dus Lagarde zal volgens de consensus reageren. Waarom heb ik in mijn achterhoofd zeuren dat ook zij bij een zakenbank heeft gewerkt. waarschijnlijk wordt een voorzitter met een internationale politieke antenne een zegen voor de Euro: over acht jaar weten we meer.

    btw vliegen af vangen doe je maar op andere fora.
  9. forum rang 9 objectief 3 juli 2019 14:16
    quote:

    ouwerot schreef op 3 juli 2019 14:13:

    Ook draghi was politiek. Wie benoemt nou een italiaan die bij een zakenbank heeft gewerkt. Pakte voor een deel goed uit: alleen te lang gefocussed op een inflatie die in de verste verte niet wordt gehaald.

    Voor een deel; m.i. was het een gigantisch succes zowel voor de huiseigenaren als de beleggers. Enkel diegenen die enkel wilden sparen kwamen financieel slecht uit.
  10. forum rang 7 rene l 3 juli 2019 14:36
    quote:

    rene66 schreef op 3 juli 2019 11:59:

    Alles maar dan ook alles is fout aan deze politieke benoeming.

    En daarom ben ik best wel blij met de voordracht van deze mevrouw.

    Ik vertrouw haar namelijk voor geen meter, ze heeft geen schone handen, en waarschijnlijk is ze naar voren geschoven met een dubbele agenda om alle escapades van de systeembanken die nu in de dikke shit zitten op termijn glad te strijken.

    Ze zal er voor zorgen dat de onvrede bij de Noordelijke Landen versneld toeneemt wanneer ze de rente tot diep onder nul zal zetten.

    Het is toch van den zotte, wij hebben een redelijke inflatie, en het is economisch normaal dat de inflatie en rente hand in hand gaan.
    We worden gewoon bestolen door de Eurofielen.

    Wij in Nederland worden compleet kaalgeschoren door dit soort fratsen, spaartegoeden verdampen als sneeuw voor de zon, pensioenfondsen stempelen steeds harder af omdat ze verplicht worden in Europese staatsobligaties van failliete landen te beleggen, en reken er maar op dat ze de AOW straks ook gaan nekken en dat ze waarschijnlijk ook een flinke greep gaan nemen uit onze spaartegoeden als ze het water aan de lippen staat.

    Een kat in het nauw maakt namelijk rare sprongen.

    Alles wat we door de jaren heen opgebouwd hebben zal kapot gemaakt worden, en de geldstromen lopen van Noord naar Zuid.

    Werkelijk, ik smacht naar het moment dat de Euro klapt, het is niets anders dan een waardeloze rotmunt die ons al heel veel geld gekost heeft.
    Kijk maar eens terug, tijdens de invoering bij het omwisselen van de Gulden hebben ze ons al zo'n 10% aan waardeverlies door de strot geduwd.

    Wanneer het moment er daadwerkelijk is zal het best wel even doorbijten worden.
    We moeten de pijn maar doorstaan, beter zo dan op termijn compleet leeggemangeld en uitgezogen te worden totdat we alles kwijt zijn.

    Het is nooit te laat om in te grijpen.

    www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

  11. forum rang 10 voda 3 juli 2019 16:59
    Beursblik: Lagarde mist ervaring maar heeft wel andere troeven

    (ABM FN) Christine Lagarde heeft de nodige ervaring, maar niet specifiek op vlak van monetair beleid. Dit stelden analisten van Rabobank woensdag in een rapport.

    Lagarde volgt vermoedelijk Mario Draghi op als voorzitter van de Europese Centrale Bank.

    De analisten van Rabobank verwachten dat zij eerder een duif dan een havik zal zijn.

    Naast Lagarde werden ook enkele andere topfunctionarissen in Brussel genomineerd.

    “Vanuit het oogpunt van de markt was dit [nominatie Lagarde] het belangrijkste nieuws”, vindt Rabobank.

    De analisten wijzen op haar ervaring als topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds en als Frans minister van financiën.

    Anderzijds heeft zij volgens het team geen economische opleiding genoten en geen ervaring in monetair beleid. Bijgevolg zou de macht zich wat kunnen verplaatsen richting de-facto hoofdeconoom Philip Lane.

    Volgens Rabobank zou een benoeming van Lagarde ook “enige terughoudendheid” bij de ECB kunnen wegnemen voor het lanceren van een nieuw pakket aan stimuleringsmaatregelen in september, net voor het aantreden van de nieuwe voorzitter. Zij wordt immers niet gezien als een havik die een krapper monetair beleid nastreeft.

    “Dit is een goede oplossing. Ze heeft dan wel geen ervaring in centraal bankieren maar tegenwoordig moeten zij hun job toch wat gaan heruitvinden”, zei marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management tegenover ABM Financial News.

    “Ze moeten meer onderling samenwerken, met andere centrale banken, en beter communiceren. Dit zijn zaken waarin Lagarde toch sterk overkomt. Haar gebrek aan ervaring is in deze misschien zelfs een voordeel,” vervolgde Juvyns.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links