PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL juli 2019, jullie hebben iets voor ons,aandeeelhouders!?

2.779 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Go Go Go !
0
quote:

aex2009 schreef op 21 juli 2019 16:16:

[...]

Klopt.Het begint steeds meer op een participatiefabriek te lijken.Veel mensen aan het werk houden om te zorgen dat er weinig in de WW terecht komen.Hernia kan nog wel eens de grootste werkgever gaan worden.Dit over de ruggen van de belegger die alleen een vette reuzelworst heeft gekregen.

Mijn vertrouwen in haar is gezakt tot onder 0.Ik zing mijn tijd uit en dan gauw uit deze sociale werkplaats weg.Een fonds waar de belegger in de maling is genomen,Noem alleen al het dividendbeleid.

Verkoop van de buitenlandse activiteiten schieten ook niet op.

En over 2 jaar wederom dividend.Vraag me toch af waar dat geld vandaan moet komen.Ga er maar niet van uit dat dividend dan ook een 0,24 a 0,27 zal bedragen.
Hernia zou eens vaker in een normale spiegel moeten kijken en daadkrachtig beleid moeten gaan voeren waar zowel het bedrijf als de aandeelhouders wat aan hebben.
Koop aandelen in en vergeet Sandd.Zo moeilijk is het allemaal niet.
Dat progressieve dividendbeleid is slechts een worst die je voor wordt gehouden. Met een beetje goede wil houdt men je daarmee een jaar of twee aan het lijntje. Kijk naar het tempo waarmee het uitstaande aantal aandelen is toegenomen. Wel omzetgroei, maar onvoldoende groei van de winst per aandeel.

Harlekijn V is destijds gerecruteerd als ambtenaar. Bij de overheid moet je je niet als ondernemer willen gedragen. Er zit een wezenlijk verschil tussen het hebben van een commerciële instelling en dito werkwijze of een ambtelijke. Harlekijn V is een ambtenaar en die attitude sla je er met geen zweep uit. Heb dus ook geen hooggespannen verwachtingen dat PostNL, als dependance van het Ministerie van EZK, ooit zijn best gaat doen om serieus geld te verdienen. Daar draait het bij PostNL helemaal niet om.

Het feit dat de top als een stel autisten niet communiceert geeft daar ook blijk van. Harlekijn geniet bijna diplomatieke onschendbaarheid. Zo lang zij blijft uitvoeren wat Den Haag haar opdraagt mag ze blijven zitten. Zo lang ze er zit zal ze zonder morren de stalorders uit blijven voeren. Als ambtenaar hoef je niet zelfstandig na te denken. Een eigen mening hebben mag, maar daar ga je zeker de politiek niet mee lastig vallen. Dus mond dicht en gewoon uitvoeren wat je gezegd
wordt. Een baan zonder enige vorm van risico, die een vorstelijke financiële beloning impliceert.

Ik hoop nog altijd op een “fout ergens in het proces”, die leidt tot een kortstondige opleving van de koers. Een mogelijkheid om met minder verlies het spookhuis te verlaten.

Harlekijn en Pimmetje Horlepiep hebben er maar voor te zorgen dat ze 5 augustus met goed nieuws mbt Dld en Italië komen. De kans is anders groot dat er (naar goed gebruik bij LostNL) weer een veelvoud van het uit te keren dividend van de koers af vliegt.

Porscheknakker
1
Wat een onzinnig gelul allemaal op dit forum.
Alles gebaseerd op onderbuikgevoelens of vooropgezet bashersgedrag. Het enig dat de koers nu nog echt flink zou laten dalen zijn de spanningen in het Midden Oosten.
[verwijderd]
1
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 21 juli 2019 22:13:

Wat een onzinnig gelul allemaal op dit forum.
Alles gebaseerd op onderbuikgevoelens of vooropgezet bashersgedrag. Het enig dat de koers nu nog echt flink zou laten dalen zijn de spanningen in het Midden Oosten.

Dan gaat Herna zeker en vast lobbyen bij VVD-vrind Markje om een hele lading bompakketjes te mogen afleveren bij 'vijand' Khamenei ......

Tenminste, als Markje inmiddels weer de weg terug uit de kont van Mr. T. heeft weten te vinden.
mr.Franz
0
De q2 cijfers zijn in aantocht, nieuws over de overname, nieuws over de verkoop van de buitenlandse onderdelen en wellicht nieuws over de in te dienen claim. Inmiddels maakt het op de huidige koers steeds minder uit wat het nieuws is, maar is vooral belangrijk dat er duidelijkheid komt.Tuurlijk kunnen we nog verder dalen maar in mijn ogen is het bedrijf fors ondergewaardeerd. Ik zal mijn positie dan ook steeds verder uitbreiden. Laten we hopen dat we één dezer dagen verrast worden met een positief persbericht.
Een ieder een groene week toegewenst!

Nog een filmpje over de digitale klantenservice youtu.be/SHz6hKsIjqE
[verwijderd]
0
Storing koersinformatie
Vanwege een storing bij onze koersleverancier wordt de koersinformatie momenteel niet bijgewerkt. Onze excuses voor dit ongemak.
[verwijderd]
0
Ach wat maakt het uit; zien we die ellende ook niet meer. Lekker rustig zo'n storing.
[verwijderd]
0
nos.nl/artikel/2294518-steeds-vaker-k...

En toch maken veel supermarktondernemers zich zorgen, bleek uit onderzoek van vakblad Distrifood. Morren: "Zo'n 42 procent van de franchisers ziet het wel als een bedreiging, als bijvoorbeeld PostNL rechtstreeks producten zou gaan bezorgen. Want dat verzwakt natuurlijk ook de onderhandelingspositie van supermarkten."
prinszicht
0
Van 6 tot 23 mei gingen we dit jaar in een wilde rit zonder enig voorbehoud van ongeveer 2,30, iets daarvoor 2,50, naar 1,57. De afgelopen 2 maanden zitten we vast op deze koers. Zeg 45 handelsdagen met een omzet van zo’n 6 miljoen. Volgens mij een mooie periode voor alle shorts om te coveren. Alleen dan niet op papier. Maar onze grootste short vriend met zo’n 5 procent opgebouwd vanaf 4 euro. Zal via een andere entiteit, of meerdere, zijn gigantische winst hebben veilig gesteld. Ofwel, een zus van MW heeft 2,98 procent van de aandelen ergens op de plank liggen. En dan hoef je op papier nu niet in te kopen en dadelijk ook niet. De koers is dan irrelevant en mogelijk krijg je op 5 augustus nog een bonus. Dus het marginale koersdrukken gaat nog door tot aan de cijfers. Valt het mee, dan lever je de eerder gekochte aandelen in, valt het tegen, waarom ook niet, dan ga je rustig verder.

Na het webinar zeiden we, of Nico, PostNL moet leveren. Dat hebben ze gedaan. Aan de shorts! Uitstel International en overname was genoeg voor een exit over de rode loper. Niets dan hulde en nog eens 4 jaar.
Gaston Lagaffe
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 21 juli 2019 17:53:

[...]
Harlekijn en Pimmetje Horlepiep hebben er maar voor te zorgen dat ze 5 augustus met goed nieuws mbt Dld en Italië komen. De kans is anders groot dat er (naar goed gebruik bij LostNL) weer een veelvoud van het uit te keren dividend van de koers af vliegt.
Het is opvallend stil rond de verkoop van Postcon en Nexive. Normaal gesproken moet dit ter goedkeuring langs een of andere overheidsinstantie. Bij delen van Postcon hebben we dit kunnen lezen. Ik denk dat het NIET gaat lukken BEIDE deelnemingen op korte termijn VOLLEDIG te verkopen. Mocht dit op 5 augustus blijken dan zijn we dus weer een keer op het verkeerde been gezet. Een ding is zeker Verhagen en Co zullen niet begrijpen waarom beleggers dit nu zo verontrustend vinden. De zonnepanelen op de distributiecentra doen het in de zomer immers uitstekend (het is maar net waar je je prioriteit legt)
MD2018
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 22 juli 2019 11:50:

[...]Het is opvallend stil rond de verkoop van Postcon en Nexive. Normaal gesproken moet dit ter goedkeuring langs een of andere overheidsinstantie. Bij delen van Postcon hebben we dit kunnen lezen. Ik denk dat het NIET gaat lukken BEIDE deelnemingen op korte termijn VOLLEDIG te verkopen. Mocht dit op 5 augustus blijken dan zijn we dus weer een keer op het verkeerde been gezet. Een ding is zeker Verhagen en Co zullen niet begrijpen waarom beleggers dit nu zo verontrustend vinden. De zonnepanelen op de distributiecentra doen het in de zomer immers uitstekend (het is maar net waar je je prioriteit legt)
Ik ga ervan uit dat men met een update komt en dat Duitsland volledig verkocht is. Italie.. moeilijke markt daar en is en blijft Italie. Verder is het meer dan logisch dat er geen communicatie of goedkeuring overheidsinstantie kan worden gegeven. Er moet eerst namelijk goedkeuring zijn van PostNL en kopende partij. Dan zal dit worden gecommuniceerd aan de aandeelhouders daarna gaat men kijken of de overheidsinstanties er iets van vinden. Dit is eigenlijk net zoals met Sandd toch? Ik zie geen groot risico omlaag voor nu, eerder een herstel richting de 1.70 (man wat een koers 1.70) Na de cijfers weten we meer. Succes allen!
Saibee
0
quote:

prinszicht schreef op 22 juli 2019 10:50:

Maar onze grootste short vriend met zo’n 5 procent opgebouwd vanaf 4 euro. Zal via een andere entiteit, of meerdere, zijn gigantische winst hebben veilig gesteld. Ofwel, een zus van MW heeft 2,98 procent van de aandelen ergens op de plank liggen. En dan hoef je op papier nu niet in te kopen en dadelijk ook niet. De koers is dan irrelevant en mogelijk krijg je op 5 augustus nog een bonus. Dus het marginale koersdrukken gaat nog door tot aan de cijfers. Valt het mee, dan lever je de eerder gekochte aandelen in, valt het tegen, waarom ook niet, dan ga je rustig verder.

Na het webinar zeiden we, of Nico, PostNL moet leveren. Dat hebben ze gedaan. Aan de shorts! Uitstel International en overname was genoeg voor een exit over de rode loper. Niets dan hulde en nog eens 4 jaar.
Het grootste deel van de shortpositie van MW is aangegaan bij koersen onder 2.50.
Zo'n 25% van de shortpositie is aangegaan bij koersen onder 1.70; van het laatste deel staat het overgrote deel onder water.

MW zal nog steeds op winst staan; het draaipunt schat ik op 2.20-2.30.
Verder heeft MW al flink wat dividend moeten ophoesten.
Zeker 20% van de shortpositie staat onder water of is met verlies gesloten (de laatste dagen is het shortpercentage van MW wat teruggelopen)

Ik ken de shortstrategie van MW niet; weet niet of hun strategie gebaseerd is op fundamentele analyse, quants, TA, momentumbeleggen of een combinatie daarvan.

Als je naar het koersverloop en het ophogen/verminderen van de shortpositie kijkt dan lijkt momentumbeleggen een rol te spelen.

Wij weten niet hoe MW te werk gaat.
Een partij als MW zal ongetwijfeld goede analisten/quants in dienst hebben maar ook zij maken fouten; kijk maar naar de shortpositie in Galapagos.

Dat MW via andere entiteiten winsten veilig gesteld heeft is speculatie.
Ik heb dat vaker gehoord maar eigenlijk zie ik de zin er niet van in.
Zelf heb ik ook meerdere porto's maar ik ga echt niet in de ene porto long en in een andere porto short in een bepaald aandeel; daar maak ik alleen de broker blij mee.
Gaston Lagaffe
0
quote:

MD2018 schreef op 22 juli 2019 11:58:

[...]
Er moet eerst namelijk goedkeuring zijn van PostNL en kopende partij. Dan zal dit worden gecommuniceerd aan de aandeelhouders daarna gaat men kijken of de overheidsinstanties er iets van vinden. Dit is eigenlijk net zoals met Sandd toch?
Daar zit nu net mijn zorg. Over de verkoop van Sandd heeft PostNL iets bekend gemaakt. Over een mogelijke verkoop van Postcon en Nexive heeft PostNL, bij mijn weten, niets gecommuniceerd. Uit de Duitstalige pers hebben we wat informatie en dat is het dan. Er ligt een toezegging beide deelnemingen (ruim ?) voor de zomer te verkopen. Op 5 augustus weten we wat deze toezegging waard was. (en inderdaad succes kunnen we op € 1,63 wel gebruiken)
roon
0
Als er iets is verkocht dan moet ze toch meteen naar buiten komen met dit nieuws.ik dacht zelfs als er vergaande gesprekken gaande zijn of als er interesse is.Het kan toch niet zijn dat je op 5 aug.te horen krijgt als aandeelhouder dat het duitse bedrijf is verkocht.
Saibee
0
quote:

roon schreef op 22 juli 2019 13:01:

Het kan toch niet zijn dat je op 5 aug.te horen krijgt als aandeelhouder dat het duitse bedrijf is verkocht.
Dat is wel de manier waarop Postnl z'n mededelingen doet.
Je krijgt 4x per jaar (met de kwartaalresultaten) nieuws te horen; soms ook nog iets met de Capital Markets Day.

Waar (zo goed als) ieder ander bedrijf de markt voorbereidt door ruim op tijd indicaties met betrekking tot de resultaten af te geven dan wel ander nieuws bekend te maken is moet je bij Postnl elke keer weer tot de publicatie van de kwartaalcijfers wachten welke (meestal negatieve) verrassingen men deze keer in petto heeft.

Ik zeg niet dat het de juiste manier is om je aandeelhouders op de hoogte te houden maar dat is bij Postnl wel de praktijk.
2.779 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 1,241
Verschil +0,016 (+1,31%)
Hoog 1,248
Laag 1,226
Volume 949.579
Volume gemiddeld 2.234.005
Volume gisteren 810.436