Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Takeaway 2019

772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
voda
0
'Delivery Hero heeft geen trek in Just Eat'

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 09:56 | Views: 106

Takeaway.com 09:46
82,60 -0,55 (-0,66%)

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero ziet geen heil in een overnamestrijd om de Britse branchegenoot Just Eat. Dat zei Delivery Hero-baas Niklas Östberg in een reactie op speculaties over een mogelijke biedingstwist met het Nederlandse Takeaway.com

Takeaway bereikte eerder een principeakkoord voor de overname van Just Eat. Met die deal is een bedrag van omgerekend 5,6 miljard euro. Delivery Hero werd door kenners genoemd als partij die zich in een overnamestrijd om de Britten zou kunnen mengen.

Östberg zei echter dat Delivery Hero geen fusies of overnames nodig heeft om succesvol te zijn, waarmee hij die geruchten de kop indrukte. Hij meent dat Delivery Hero genoeg potentie heeft om te groeien op eigen kracht. Delivery Hero wist in het tweede kwartaal zijn omzet nog te verdubbelen. Aan het bedrijf, dat een notering in Frankfurt heeft, hangt inmiddels een prijskaartje van ruim 8,1 miljard euro.
voda
0
Takeaway grijpt met meesterzet de macht in Europa

In een recordtempo timmert Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl, het grootste maaltijdbezorgbedrijf van de wereld in elkaar. Zijn Takeaway.com staat op het punt met de Britse concurrent Just Eat te fuseren. Als de deal doorgaat, wordt de Nederlandse onderneming een van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld.

Het combinatiebedrijf zou bovendien marktleider worden in alle West-Europese landen. Met dat schaalvoordeel maakt Takeaway het nog lastiger voor zijn belangrijkste concurrenten Uber Eats en Deliveroo om geld te verdienen in de bezorgmarkt. Zij draaien allebei met verlies.

De Europese opmars van Takeaway is het afgelopen jaar in een stroomversnelling gekomen. Afgelopen december nam het bedrijf al de Duitse activiteiten van zijn concurrent Delivery Hero over en beslechtte daarmee de onderlinge en miljoenenverslindende concurrentiestrijd in zijn voordeel.

De markt voor bezorgbedrijven klontert in hoog tempo samen. De afgelopen jaren regende het overnames. Takeaway doet volop mee in die consolidatieslag. Na de overname van Delivery Hero in Duitsland was het bedrijf €1 mrd armer, maar steeg het aandeel bijna 30%. 'Dat is het beste bewijs dat aandeelhouders willen dat het bedrijf groeit', zegt een ingewijde die bij de recente onderhandelingen betrokken was. Hij verwacht dat het bedrijf door samen te gaan met Just Eat het juiste pad kiest. In de platformeconomie, waarin Takeaway actief is, tellen groeicijfers, niet de winstgevendheid.

Einde notering aan het Damrak

De fusie van Takeaway en Just Eat betekent ook het einde van de notering van het bedrijf aan de Amsterdamse beurs. Dat was onderdeel van de onderhandelingen, zeggen ingewijden op basis van anonimiteit. 'Dit soort deals is altijd give and take, maar over de notering aan de Londense beurs FTSE is weinig discussie geweest.'

Mocht de fusie tussen Takeaway en Just Eat doorgaan - de aandeelhouders moeten nog instemmen - dan ontstaat uit die combinatie het grootste bezorgbedrijf van de wereld met een omzet van ruim €1 mrd (niet te verwarren met de waarde van de bestelde maaltijden). Er was weinig voor nodig om tot elkaar te komen, zegt een adviseur die bij de onderhandelingen betrokken was. 'Het is een kleine markt, informele gesprekken zijn er al langer. De laatste maanden is alles in een stroomversnelling gekomen.'

‘De stap komt niet als een verrassing, maar wel vroeger dan ik had gedacht', zegt analist Michael Roeg van DeGroof Petercam. 'Als je de kaartjes met
landen naast elkaar legt waar beide bedrijven actief zijn, zie je dat het goed
bij elkaar aansluit.'

etc, voor meer zie link

fd.nl/ondernemen/1310513/takeaway-gri...
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 juli 2019 17:44:

[...]
Een 'gouden business' waar niks mee verdiend wordt......

Lekkere business is dat......

Deze business zal in elkaar storten door gebrek aan bezorgers en veel hogere bezorgkosten.
Bij zulke omzetgroei hoef je geen winst te maken; het is de fantasie die de koers van het aandeel bepaald. En er zijn overal jongeren/studenten genoeg die en stuiver bij willen verdienen. (Amazon, weliswaar niet vergelijkbaar, heeft jaren met verlies gedraaid maar door de omzetgroei bleef de koers maar stijgen)
Harry Nik
0
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 30 juli 2019 10:35:

[...]

Bij zulke omzetgroei hoef je geen winst te maken; het is de fantasie die de koers van het aandeel bepaald. En er zijn overal jongeren/studenten genoeg die en stuiver bij willen verdienen. (Amazon, weliswaar niet vergelijkbaar, heeft jaren met verlies gedraaid maar door de omzetgroei bleef de koers maar stijgen)
Dat is juist de denkfout van veel beleggers. Het zijn die vergelijkingen met Amazon, Facebook, Booking.com .......

.............. die gewoon totaal niet opgaan.

Amazon verdient het meeste geld met cloud diensten. Maar ook toen Amazon nog alleen een webwinkel was waren er duidelijke verschillen:

  • Bij Takeaway ligt de gemiddelde bestelwaarde bijvoorbeeld op € 20. Bij webwinkels ligt die bestelwaarde hoger en is er derhalve meer financiële ruimte voor het bezorgproces
  • Amazon kan ook meerdere bestellingen tegelijk logistiek afhandelen (zeker in de tijd dat er nog geen 24 uursbezorging was). Bij maaltijdbezorging is dat echter nauwelijks mogelijk, want hoe groot is de kans dat twee verschillende bestellingen van maaltijden die warm en vers moeten zijn afkomstig van één bepaald restaurant op precies dezelfde tijd in een bepaald postcode gebied bezorgd moet worden?
  • Takeaway is vooral een intermediair tussen lokaal restaurant en lokale consument (er is derhalve een lage toetredingsdrempel voor lokale concurrentie). De webwinkel business van Amazon is vooral retailer met eigen assortiment die klanten over een geheel land koppelt aan Amazon, hoewel ze ook intermediair zijn voor andere retailers.

voda
0
Flinke ordergroei Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
78,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in de eerste zes maanden van dit jaar het aantal orders met 70 procent zien stijgen tot 71 miljoen stuks. Dit maakte de maaltijdbezorger woensdag voorbeurs bekend.

"Halverwege het huidige transformatiejaar, ziet ons bedrijf er nu al fundamenteel anders uit dan vorig jaar", aldus CEO Jitse Groen van Takeaway.com. "Overnames en de autonome ontwikkelingen van onze activiteiten zorgden voor een sterke groei en we hebben ook een operationele winstgevendheid gerealiseerd", aldus Groen, die een duurzame groei belangrijker vindt dan winst.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet met 68 procent tot 185 miljoen euro ten opzichte van 110 miljoen euro vorig jaar.

De ordergroei in Nederland trok met 18 procent aan, wat resulteerde in een omzetstijging van 24 procent. De aangepaste EBITDA steeg hierdoor verder van 25 miljoen tot 29 miljoen euro.

In Duitsland steeg de bruto-omzet zelfs met 111 procent, gesteund door een ordergroei van 85 procent. De consolidatie van de Duitse Delivery Hero-activiteiten droegen bij aan de groei.

In andere markten groeide de omzet met 82 procent tot 44 miljoen euro.

De totale aangepaste EBITDA kwam uit op 1,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 6,1 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar. Takeaway.com realiseerde daarmee de eerste operationele winst sinds de beursgang in september 2016.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
PM is het hier met Zwarte Ridder en Analytisch denker eens. De omzetcijfers zijn weliswaar indrukwekkend maar het verlies is fors opgelopen. De gemiddelde bestelgrootte is simpelweg te klein om hier echt forse winsten mee te maken.
Aandeel is overgewaardeerd! Waarschijnlijk zien we zo een plus omdat iedereen de omzetstijging en stijging van het aantal orders waardeert maar deze hoge koersen zijn niet houdbaar!!!

voda
0
Beursblik: Takeaway.com vlotter op breakeven

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
78,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft sneller dan verwacht een breakeven EBITDA-resultaat gerealiseerd, maar de resultaten zullen het aandeel vandaag vermoedelijk nauwelijks in beweging brengen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de cijfers van de Nederlandse maaltijdbezorger.

Takeaway.com realiseerde in het afgelopen jaar voor het eerst sinds de beursgang in 2016 een operationele winst. En dit is sneller dan verwacht, aldus Morgan Stanley. Hoewel de analisten dit zien als positief voor het aandeel, zal de koers hierop vermoedelijk weinig bewegen. Beleggers zullen volgens Morgan Stanley vooral kijken naar de laatste ontwikkelingen rond de fusie met het Britse Just Eat. De raad van commissarissen van Takeaway.com ging inmiddels akkoord met de voorwaarden van de deal.

Verder noemden de analisten de resultaten van Takeaway.com in lijn met de consensus op het gebied van orders en omzet, maar beter dan verwacht op het gebied van de aangepaste EBITDA. Vooral de resultaten uit Duitsland droegen bij aan de betere EBITDA, aldus de zakenbank.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Takeaway.com met een koersdoel van 73,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 5,8 procent lager op 78,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groei voor Takeaway-doelwit Just Eat

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 08:45 | Views: 0

Takeaway.com 30 jul
78,30 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse maaltijdbezorger Just Eat heeft in de eerste zes maanden de omzet opgevoerd. Ook het aantal bestellingen en klanten steeg bij het bedrijf dat op het punt staat overgenomen te worden door het Nederlandse Takeaway. Wel daalde het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) door forse investeringen en enkele overnames.

Just Eat zag de omzet stijgen naar 464,5 miljoen pond, ruim 506 miljoen euro. Dat was een toename van 30 procent. Het aantal bestellingen ging met een vijfde omhoog en er kwamen 2 miljoen nieuwe klanten bij.

De omzetgroei van Just Eat in het Verenigd Koninkrijk en Australië vond de weg omhoog na een moeilijke periode. Het bedrijf gaf in de afgelopen periode veel meer uit aan advertenties, een vijfde meer, om het tij te keren. In Canada is het bedrijf winstgevend.

Just Eat houdt vast aan zijn verwachting voor een omzet van tussen de 1 miljard en 1,1 miljard pond in heel 2019.
voda
0
'Takeaway verrast met prestatie in Duitsland'

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 11:56 | Views: 0

Takeaway.com 11:43
78,65 +0,35 (+0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Takeaway over de eerste helft van het jaar waren sterk. Met name de prestatie in Duitsland was beter dan verwacht, concluderen kenners bij ING.

Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (ebitda) kwamen boven de verwachtingen van de analisten uit. Zij rekenden op een tragere groei van de overgenomen Duitse activiteiten van Delivery Hero. Volgens de marktvorsers voldeed Takeaway met deze resultaten aan zijn doelstellingen die het bij de beursgang had uitgesproken.

De sterke resultaten moeten steun bieden aan de geplande overname van Just Eat, aldus ING.

ING heeft een buy-advies op Takeaway met een koersdoel van 100 euro. Het aandeel stond omstreeks 11.45 uur 0,6 procent hoger op 78,75 euro.
thejaguar
0
tja, een koersdoel van 100 euro, beurswaarde dan 6 miljard euro! maar waarom eigenlijk geen koersdoel van duizend euro? dat past nog iets beter bij de gekte in het internettijdperk, toen alle bedrijven die vreselijk veel geld verbrandden de hemel in werden geschreven. maar verreweg de meeste van die bedrijven bestaan nu niet meer.
Erny
0
quote:

thejaguar schreef op 31 juli 2019 12:13:

tja, een koersdoel van 100 euro, beurswaarde dan 6 miljard euro! maar waarom eigenlijk geen koersdoel van duizend euro? dat past nog iets beter bij de gekte in het internettijdperk, toen alle bedrijven die vreselijk veel geld verbrandden de hemel in werden geschreven. maar verreweg de meeste van die bedrijven bestaan nu niet meer.
Je hebt waarschijnlijk helemaal gelijk. Het is een kwestie van op tijd in- en uitstappen, maar bevredigend is het allemaal al lang niet meer.
voda
0
Aandeelhouder Just Eat ontevreden met bod Takeaway - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,598 -0,016 -0,21 % London Stock Exchange
Takeaway.com
80,15 -1,05 -1,29 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouder Aberdeen Standard Investments, één van de grootste tien aandeelhouders van Just Eat, vindt de door Takeaway.com geboden overnameprijs te laag. Dit schreef persbureau Reuters donderdag.

De combinatie van Just Eat en Takeaway is volgens Aberdeen goed, maar de huidige deal waardeert het Britse bezorgbedrijf te laag.

Just Eat wordt gewaardeerd op 731 pence per aandeel "en dat weerspiegelt niet de volle intrinsieke waarde", zegt Aberdeen Standard Investments volgens Reuters. En dat terwijl de risico's op de middellange termijn groter zijn, betoogde de aandeelhouder.

Aangezien de koers van Just Eat boven het overnamebod noteert, rekent de markt volgens Aberdeen ook op een hoger bod.

Just Eat noteerde donderdagmiddag op 760 pence per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Takeaway.com bereikt definitief overeenkomst over fusie Just Eat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,38 0,016 0,22 % London Stock Exchange
Takeaway.com
77,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een definitief akkoord bereikt met Just Eat over een fusie. Dit maakten beide maaltijdbezorgers maandagochtend bekend.

De combinatie zal Just Eat Takeaway.com gaan heten. Onder de afspraken krijgen aandeelhouders van Just Eat voor elk aandeel dat zij bezitten 0,09744 aandeel Takeaway.com. Dit waardeert Just Eat op 731 pence per aandeel. Aandeelhouders van Just Eat zullen na de deal circa 52,2 procent van de combinatie in handen krijgen en aandeelhouders van Takeaway.com circa 47,8 procent.

Beide bedrijven verwachten de deal nog voor het einde van het jaar af te kunnen ronden, zodra aandeelhouders hiermee akkoord zijn.

Just Eat Takeaway.com zal voorlopig twee noteringen behouden, in Londen en in Amsterdam. Het plan is om de beursnotering in Amsterdam uiteindelijk op te heffen, wanneer de regels van beursuitbater Euronext dit toelaten. Volgens het fusiebedrijf zal het een heel jaar duren voordat een vertrek uit de AEX mogelijk is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Grote belegger tegen fusie Takeaway-Just Eat'

Gepubliceerd op 5 aug 2019 om 20:51 | Views: 65

Takeaway.com 17:35
75,75 -1,85 (-2,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder Aberdeen Standard Investments verzet zich tegen de fusie van maaltijdbestelbedrijven Takeaway.com en Just Eat. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant is Aberdeen, met een belang van 5 procent in Just Eat, de eerste grote aandeelhouder die zich publiekelijk tegen de miljardendeal heeft gekeerd.

De investeerder zou een groter stuk van de pizza voor Just Eat-beleggers willen dan de in totaal 52,15 procent die hen nu wordt toegezegd. Dat zou betekenen dat de aandeelhouders van Takeaway, die nu 47,85 procent van de stukken krijgen, genoegen zouden moeten nemen met minder grote pizzapunten, aldus de krant.

Takeaway heeft nog niet om tafel gezeten met de Britse partij. „Aberdeen heeft inderdaad gereageerd en volgens mij was het hen niet duidelijk dat het een fusie betreft in plaats van een overname", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. "Bij fusies is, zoals je weet, een premie vrij ongebruikelijk en bij overnames verwacht men wel een premie. Daar zit het misverstand denk ik en we zullen later ook nog met hun spreken."
voda
0
'Bod Takeaway is opportunistisch'

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 11:26 | Views: 643

Takeaway.com 11:48
78,00 +2,25 (+2,97%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bod van Takeaway op Just Eat is "opportunistisch" en is te laag in verhouding met de waarde van het Britse maaltijdbestelbedrijf. Dat schrijven analisten van Macquarie in een rapport. Zij vinden dat het bod veel hoger dan het huidige voorstel moet liggen.

Takeaway geeft aandeelhouders van Just Eat 0,09744 aandelen Takeaway voor één aandeel in het Britse bedrijf. Dat komt neer op 7,31 pond per aandeel Just Eat, 15 procent meer dan de slotkoers van de handelsdag voorafgaand aan het bod. Macquarie vindt dat de juiste prijs rond 9,36 pond per aandeel moet liggen.

Volgens de marktkenners zijn de te behalen synergieën en de sterke cijfers over de eerste helft van het jaar van Just Eat niet verwerkt in het bod van Takeaway. Zij wijzen ook op de huidige marktprijs van Just Eat-aandelen. De koers ligt momenteel met 7,45 pond per aandeel boven het bod van Takeaway. Daarnaast zijn er volgens Macquarie voldoende andere geïnteresseerden om Just Eat over te nemen. Zo gaven Amazon en Uber aan "onbevredigde verlangens" te hebben om zich in de sector van maaltijdbestelbedrijven te kopen.

Positief

ING beoordeelt de deal als positief voor Takeaway omdat Just Eat een sterke aanwinst is tegen een redelijke prijs. De marktvorsers bij de Nederlandse bank verwachten dat het fusiebedrijf een agressieve marketingsstrategie blijft hanteren en waarschijnlijk overgaat tot één platform om maaltijden op aan te bieden. Volgens ING is het groeipotentieel behoorlijk. ING hanteert een koopadvies op Takeaway.

Jefferies beoordelen de fusie eveneens als positief. "Opportunistische groei via overnames is een slimme zet", schrijven de analisten. Dat het management van Takeaway aan het roer blijft is in het bijzonder een opsteker. Jefferies hanteert een hold-advies op Takeaway.

Takeaway stond omstreeks 11.30 uur 3,1 procent hoger op 78,10 euro.
[verwijderd]
0
Ik zag een leuk stukje op deaandeelhouder.nl wat wel een goed overzicht over Takeaway had. Hadden ook wel een interessante beleggingstip. juist niet het aandeel kopen maar een Rendement Certificaat.
www.deaandeelhouder.nl/columns/specul...
Dago_Bert_Duck
0
Deliveroo vertrekt uit Duitsland

LONDEN (DPA) - Maaltijdbezorgdienst Deliveroo verdwijnt uit Duitsland. Het Britse bedrijf staakt zijn Duitse activiteiten per vrijdag en wil zich op andere landen concentreren waar het al een groter marktaandeel heeft. Werknemers, bezorgers en aangesloten restaurants zouden een vergoeding krijgen. Details daarover geeft Deliveroo echter niet.

Het Nederlandse Takeaway.com heeft een sterke positie op de Duitse markt. Eind vorig jaar nam het Nederlandse bedrijf, dat inmiddels aan een fusie met het eveneens Britse Just Eat werkt, de Duitse activiteiten van Delivery Hero over. Die overname, die de merken Lieferheld, Pizza.de en foodora omvat, werd in het voorjaar afgerond. Takeaway voerde zelf het merk Lieferando in Duitsland.
voda
0
'Takeaway boft met exit Deliveroo'

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 10:54 | Views: 0

Takeaway.com 10:41
85,85 +1,35 (+1,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat concurrent van Takeaway Deliveroo vertrekt uit de Duitse markt is goed nieuws voor het Nederlandse maaltijdbestelbedrijf. Dat is een bevestiging dat de bezorgingsstrategie van Takeaway goed werkt, schrijven marktkenners bij ING. Ook zijn er geen belangrijke concurrenten meer op de Duitse markt.

De analisten verwachten dat het fusiebedrijf Takeaway-Just Eat de huidige bezorgstrategie van Takeaway nog verder gaat opvoeren. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is er ruimte voor een verbeterslag. ING gaat uit van een afronding van de fusie in het vierde kwartaal van dit jaar.

ING heeft een koopadvies op Takeaway en een koersdoel van 100 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.40 uur 1,6 procent hoger op 85,85 euro.
772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:55
Koers 13,900
Verschil -0,180 (-1,28%)
Hoog 13,995
Laag 13,600
Volume 546.357
Volume gemiddeld 2.417.205
Volume gisteren 3.436.901