Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - Juli 2019

381 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Wilbar
0
quote:

geld verdubbelaar schreef op 31 juli 2019 20:17:

€2.50
U kan morgen de mijne kopen voor €2.25
analyse_A3CD
0
Geen hond van welk effectenhuis nam de moeite om vandaag een vooruitblik te werpen op de cijfers van morgen! Maar.............mochten de cijfers morgen niet overtuigend hoger zijn, dan kunnen we ons weer verkneukelen aan teksten van: meer omzet, maar in Nederland is het nog steeds schrapen geblazen en omzet en marge Nederland blijft achter! Ik hoop van niet natuurlijk maar probeer het toch ietwat overdreven optimisme wat te temperen, zodat ik er voor morgenvroeg wat neutraal in sta, want dan kan het volgens mij alleen maar meevallen!;-)

ps

De DOW krijgt inmiddels een flinke tik op de neus, dus dat hebben we morgenvroeg jammer genoeg tegen!;-)
[verwijderd]
0
Ja, 0,25% verlaging rente is niet genoeg, waar op een 0,5% was gerekend! Niet te geleuven toch, dit was in de koersen reeds verwerkt!
CoWijk
0
2.00 Vandaag zal ik ook al vrolijk van worden.
En dan volgende week een bod van Visma...
pietje-2005
0
Van de site:
Groei zet door met verbeterd resultaat
Hoofdpunten H1 2019
Omzet stijgt 4,5% naar EUR 186,9 miljoen (H1 2018: EUR 178,9 miljoen);
Omzet Nederland stijgt 1,1% naar EUR 129,7 miljoen (H1 2018: EUR 128,3 miljoen);
Omzet België/Luxemburg stijgt 13,0% naar EUR 57,1 miljoen (H1 2018: EUR 50,6 miljoen);
EBITDA (aangepast) stijgt naar EUR 11,3 miljoen (H1 2018: EUR 10,2 miljoen);
EBITDA marge (aangepast)¹ stijgt naar 6,1% (H1 2018: 5,7%);
Nettowinst stijgt naar EUR 6,0 miljoen (H1 2018: EUR 5,1 miljoen).
Hoofdpunten Q2 2019
Omzet stijgt 5,4% naar EUR 92,3 miljoen (Q2 2018: EUR 87,6 miljoen);
Omzet Nederland stijgt 2,0% naar EUR 64,4 miljoen (Q2 2018: EUR 63,1 miljoen);
Omzet België/Luxemburg stijgt 14,0% naar EUR 27,9 miljoen (Q2 2018: EUR 24,5 miljoen);
Eén werkdag meer in Nederland in Q2 2019 (impact circa EUR 0,9 miljoen omzet en circa EUR 0,7 miljoen EBITDA);
EBITDA (aangepast)¹ stijgt naar EUR 5,6 miljoen (Q2 2018: EUR 4,1 miljoen);
EBITDA marge (aangepast)¹ stijgt naar 6,1% (Q2 2018: 4,7%);
Nettocashpositie stijgt naar EUR 6,5 miljoen (ultimo Q2 2018: EUR 2,9 miljoen);
Herkenbare nieuwe arbeidsmarktcampagne met eigen Ordina-professionals;
Ordina scoort top-5 positie werkgeverschap in MT500.
Jo Maes, CEO Ordina, over de resultaten
“Gedurende het eerste halfjaar hebben wij opnieuw groei gerealiseerd. De groei in België/Luxemburg bedroeg een knappe 13%. In Nederland ligt het tempo van de groei lager, maar is de winstgevendheid verder toegenomen. Onze omzet met projecten en met eigen Ordina-professionals in teams groeit. Met deze multidisciplinaire teams bieden wij onze klanten continuïteit en versnelling van hun digitale transformatie.

Onze vijf businessproposities blijven aanhoudend succesvol bij onze klanten. In de publieke sector zien we een groeiend aantal High performance teams en opdrachten op het gebied van Intelligente datagedreven organisaties en Digitale acceleratie. In de financiële sector groeien we met High performance teams en Business platforms. In de zorg zijn we zeer te spreken over de groei in België/Luxemburg, in het bijzonder in Wallonië. In industrie is sprake van een lichte omzetdaling. Wel zien we in deze sector onze omzet met Intelligente datagedreven organisaties en Security & privacy stijgen.

Met een nettowinst van EUR 6,0 miljoen en een nettocashpositie van EUR 6,5 miljoen staat Ordina er aan het eind van het eerste halfjaar financieel goed voor. Onze prioriteiten voor de tweede jaarhelft blijven het uitvoeren van onze toegevoegde waardestrategie bij onze klanten en verdere rendementsverbetering. De focus ligt hierbij op groei met onze vijf businessproposities en groei met onze eigen professionals.”
Zo: nu eerst eens lezen.
Lijkt erop alles beter en ook marges nederland, al lijkt het klein beter ;-)
Succes
CoWijk
0
1.1% groei in NL tegen een 13% in BE is wel een groot verschil.
Blijkbaar heeft Ordina een beter imago bij de zuiderburen.
Overall een stijging dus t.o.v. de koers van een jaar geleden zal de 2 wel gehaald moeten worden vandaag.
analyse_A3CD
0
Op zich is het verheugend dat alle H1 cijfers beter zijn! Nog steeds geen nieuwsfeiten op IEX en in de media? Hoe groot is de belangstelling voor Ordina eigenlijk?
pietje-2005
0
Nog wat zorgpuntjes uit de pdf:
RISICOMANAGEMENT
In het Jaarverslag 2018 (pagina 89 en verder) zijn de belangrijkste doelstellingen en procedures van de risicobeheer-sings- en controlesystemen en voornaamste risico’s en mitigerende maatregelen beschreven. Ordina heeft de ge-identificeerde risico’s geëvalueerd en vastgesteld dat de voornaamste geïdentificeerde risico’s gedurende het tweede halfjaar van 2019 van toepassing blijven. De belangrijkste risico’s zijn:
• Er is een tekort aan goed opgeleide IT’ers. Dit komt enerzijds door een beperkt aanbod op de arbeidsmarkt en anderzijds door lagere retentie (het behouden van deskundige en ervaren medewerkers) vanwege onder meer de huidige economische omstandigheden.
• We zien in toenemende mate kleine, gespecialiseerde bedrijven opkomen, zowel als concurrent van onze dienstverlening als op de arbeidsmarkt. Reden hiervoor is de teruglopende vraag naar allesomvattende pro-jecten en klanten die vragen om gerichte deeloplossingen. Daarnaast doen deze bedrijven er veel aan om voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn.
• In het huidige digitale tijdperk is het veiligstellen van data van essentieel belang. Door cybercrime of door falen van IT-systemen kan vertrouwelijke informatie in verkeerde handen terechtkomen.
• Bij (potentiële) klanten is de omvang van Ordina soms een reden tot zorg of twijfel in relatie tot de omvang van de klant of het contract. Aan de andere kant kan er snel sprake van afhankelijkheid van een specifieke klant als de omzet bij die klant toeneemt.
• Schommelingen in de economische conjunctuur door bijvoorbeeld een instabiele (geo)politieke situatie in combinatie met een relatief vaste kostenstructuur hebben direct effect op ons resultaat.
• Marktomstandigheden en toekomstverwachtingen maken afwaardering van de goodwill van acquisities mo-gelijk noodzakelijk. Met name vanwege de positieve resultaatontwikkeling over het eerste halfjaar 2019 is er voor Ordina geen sprake van een ‘triggering event’ en is er dientengevolge geen aanleiding geweest tot het uitvoeren van een tussentijdse impairmenttest.
• Ultimo 2018 beschikt Ordina over compensabele verliezen van in totaal EUR 42,3 miljoen. In het kader van deze compensabele verliezen is een latente belastingvordering opgenomen van EUR 9,0 miljoen. Het risico bestaat dat deze verliezen niet tijdig genoeg kunnen worden gecompenseerd, met als gevolg dat (een deel van) de latente belastingvordering moet worden afgewaardeerd. Bij de waardering van de latente belasting-vordering is rekening gehouden met plannen tot verliesverjonging.
Voor verdere uitwerking verwijzen wij naar jaarverslag 2018 Ordina op www.ordina.nl.
Wij blijven de geïdentificeerde risico’s continu bewaken.
Kompas
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 1 augustus 2019 07:48:

Op zich is het verheugend dat alle H1 cijfers beter zijn! Nog steeds geen nieuwsfeiten op IEX en in de media? Hoe groot is de belangstelling voor Ordina eigenlijk?
Inderdaad. En dat is voor nu ook verreweg het belangrijkst! Aantoonbare groei op ALLE gebieden welke doortrekt in H2 2019.
Hiermee toont Ordina aan een kerngezonde ICT onderneming te zijn welke hiermee ook absoluut (nog meer) op de radar zal komen bij grotere ICT reuzen.
pietje-2005
0
Personeel blijft begrijpelijk een item.
Nu gemiddeld wel meer mensen, waarbij aantal indirecte mensen iets gedaald is.
Dacht over alles wel redelijke resultaten, met toch relatief redelijke margeverhoging Nederland.
Een extra werkdag heeft ook geholpen ;-)
Ben benieuwd, wat "de markt" er van vindt.
Ikzelf matig positief ;-)
Ga toch een paar extra "dikke-vinger-orders" inzetten ;-)
Succes
pietje-2005
0
Nou, we gaan het zien in de loop van de dag, hoe de partijen die echt Ordina volgen (ING en NIBC ?) er in eerste instantie over denken.
Als ze er vandaag al mee komen, dan?
Succes
analyse_A3CD
0
Alles bij elkaar, mag de Ordina belegger zeker blij zijn met deze resultaten en de inderdaad zeer gezonde financiële staat waarin het bedrijf verkeerd! Ook afgezet tegen meerdere bedrijven die vanmorgen hun cijfers presenteerden, is het beeld van Ordina, degelijk, hoopvol naar de toekomst, overnamekandidaat, kortom prima cijfers voor nu!!
CoWijk
0
quote:

pietje-2005 schreef op 1 augustus 2019 08:08:

Nou, we gaan het zien in de loop van de dag, hoe de partijen die echt Ordina volgen (ING en NIBC ?) er in eerste instantie over denken.
Als ze er vandaag al mee komen, dan?
Succes
Dat zal meer beweging in de koers gaan brengen dan de cijfers vandaag...
Een koersdoel van 2.40 is dan wel nodig
Kompas
0
quote:

CoWijk schreef op 1 augustus 2019 08:15:

[...]

Dat zal meer beweging in de koers gaan brengen dan de cijfers vandaag...
Een koersdoel van 2.40 is dan wel nodig
Er is al een NIBC koopadvies op 2,40 vanaf 17 Mei jl.

De cijfers zijn op ALLE fronten beter dus de koopadviezen blijven absoluut gehandhaafd, wellicht verhoogd.

Ordina is nog steeds sterk ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten. Vandaag blijkt (wederom) dat dit onterecht is maar het is aan "de markt" om Ordina opwaarts te herwaarderen.

Laat vandaag het begin hiervan zijn!
381 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0