Hunter Douglas « Terug naar discussie overzicht

Hunter Douglas in 2019

95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
Groot pakket aandelen Hunter Douglas verkocht

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 09:33 | Views: 247

Hunter Douglas 09:07
59,00 +0,60 (+1,03%)

AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Hunter Douglas is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,4 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.

In totaal betrof het, via een zogeheten blocktrade, 23.000 aandelen Hunter Douglas die zijn verhandeld voor een prijs van 58,80 euro per stuk. Het aandeel Hunter Douglas stond maandag omstreeks 09.20 uur 1 procent hoger op 59 euro.
Ron Kerstens
0

Er staan 34,8mln gewone aandelen uit, 23.000 aandelen komt dus overeen met 0,066% van de uitstaande gewone aandelen. Er zijn nog ca 6mln aandelen vrij verhandelbaar dus 23.000 = 0,4% daarvan.

Familie Sonnenberg heeft er overigens 28,8mln (waarde 1,7mlrd). Addvaluefund heeft er ca 250.000 (waarde 15mln, 0,7%).

Bij een overname zou Sonnenberg er dus nog ca 6 mln moeten kopen (de prefs hebben ze al), bij een bod van 75 euro zou dat neerkomen op 450mln.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd wat er speelt! Is het Addvaluefund aan het uitbreiden op het huidige niveau of zou de familie Sonnenberg aan het inslaan zijn? Afgelopen vrijdag was er ook al een blocktrade a 19.000 stuks. De halfjaarcijfers vond ik overigens in tegenstelling tot de markt helemaal niet verkeerd. Niet spetterend, maar een mooie verbetering van de rentabiliteit. De marketinguitgaven van de afgelopen jaren betalen zich langzamerhand uit. Daarnaast is het aandeel m.i. alles behalve duur op de huidige niveaus met <10 keer de verwachte winst. Disclaimer: long Hunter Douglas.
[verwijderd]
0
Naar aanleiding van: www.iex.nl/Nieuws/ANP-240519-099/Fran... heb ik eens gekeken naar wat Hunter Douglas heeft gekocht.
www.stores-discount.com/

Ik ben niet zo goed in frans, maar met Translate in Firefox kon ik er goed doorheen navigeren. Zelfs door de subpagina's.
Het is een ietwat merkwaardige site. Het lijkt er op dat ie helemaal gemaakt is voor mobiel gebruik. Dat is natuurlijk ideaal als je je woning wilt aankleden en de ideeën en suggesties met elkaar wilt delen/bediscussiëren.

Gezien het systeem en het aanbod kan ik me voorstellen dat 'het lekker loopt'! Kijk en oordeel zelf.
JoopVisser1
0
JoopVisser1
0
Ik vroeg me dit af omdat ik las dat men bang was dat de familie Sonnenberg de resterende aandelen zou willen kopen tegen lage koersen. Maar daarna las ik dat er afgedwongen kan worden via de Amsterdamse ondernemingskamer dat er in ieder geval fair value betaald wordt bij een bod op het minderheidsaandeel.

Kees1
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 25 oktober 2019 15:00:

Ik vroeg me dit af omdat ik las dat men bang was dat de familie Sonnenberg de resterende aandelen zou willen kopen tegen lage koersen. Maar daarna las ik dat er afgedwongen kan worden via de Amsterdamse ondernemingskamer dat er in ieder geval fair value betaald wordt bij een bod op het minderheidsaandeel.

Ik denk dat de free-float van dit aandeel zo gering is en de invloed van de familie zo groot is dat je dit aandeel moet zien als een obligatie met een rente van ongeveer 3,3%. In deze visie ga je er wel vanuit dat het dividend ten minste EUR 2 per aandeel blijft bedragen. De onderneming is dermate solide dat dit haalbaar lijkt. Ook het trackrecord wat betreft dividenduitkeringen wijst wel in die richting. Nadeel is wel de slechte verhandelbaarheid, in die zin dat je er niet zomaar uit kunt voor je aankoopprijs. Wanneer de familie een bod doet op het resterende aantal aandelen behoeft dat bod ook niet overeen te komen met je aankoopprijs. Stel dat de koers wegzakt naar EUR 48 en de familie doet een bod van EUR 55 per aandeel en je hebt EUR 60 per aandeel betaald dan kijk je alsnog tegen een verlies aan. Kortom, ik zie het als een obligatie met kanttekeningen.
Ron Kerstens
0
Er wordt al jaren en jaren gespeculeerd over het van de beurs halen van HD, is nog steeds niet gebeurd zoals we allemaal kunnen zien. De koers manipuleren om voor weinig een bod te kunnen doen lijkt me dan ook flauwekul. Mocht de familie een laag bod uitbrengen, bijv. 60 euro, dan kan je er inderdaad voor kiezen om je aandelen niet aan te melden. Als ze dan minder dan 95% krijgen veranderd er niks (alleen nog lagere liquiditeit), als ze meer dan 95% krijgen volgt er een wettelijke uitkoopprocedure voor dezelfde biedprijs om het restant in handen te krijgen. Daar kan je je tegen verzetten als aandeelhouder om een hogere prijs te bewerkstelligen, dit is echter een kostbare en zeer langdurige procedure die niet aan te raden is. Mi is de kans groter dat Sonnenberg een bod uitbrengt als we weer in een recessie zitten en de koers (opnieuw) gehalveerd is ipv op de huidige relatief hoge koers. Maar ik houd de aandelen vast, wpa van 6 a 7 euro en een prima dividend. Niet duur maar ook niet bijzonder goedkoop gezien het feit dat het een cyclisch bedrijf is. Wellicht is het naderende afzwaaien van de nodige oudgedienden zoals Reytenbach en de oude Sonnenberg een moment om een bod uit te brengen of juist de hele toko door te verkopen via een extern bod.
JoopVisser1
0
Bedankt Kees1 en RonKerstens, de mogelijkheid van een bod door de familie biedt de belegger bescherming in een laagconjunctuur en je kan profiteren als de economie goed blijft draaien van het hoge, eventueel groeiende dividendrendement voor de lange-termijn belegger, en misschien nog een premie bij een exit. Op 6 november komen de 3de kwartaalcijfers uit.
RT2014
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 26 oktober 2019 16:04:

Bedankt Kees1 en RonKerstens, de mogelijkheid van een bod door de familie biedt de belegger bescherming in een laagconjunctuur.
Ik denk dat een typische langetermijnbelegger een opportunistisch bod van de familie in laagconjunctuur niet zal waarderen.
voda
0
Omzetdruk voor Hunter Douglas

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hunter Douglas
58,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft de omzet onder druk zien staan, maar wist de winstgevendheid wel op te krikken. Dit bleek woensdag uit een kwartaalupdate van van de fabrikant van Luxaflex.

In de afgelopen negen maanden behaalde Hunter Douglas een omzet van 2,6 miljard dollar, een afname van 3,7 procent. De volumes stegen nog met 0,4 procent, maar wisselkoersen drukten met 3,1 procent. Overnames droegen 2,5 procent bij, maar desinvesteringen haalden juist weer 3,5 procent van de omzet af.

De volumes stegen in Europa, Latijns-Amerika en Australië, maar was lager
in Noord-Amerika en Azië.

De EBITDA liep met 2,7 procent op naar 335,6 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg 183,4 miljoen dollar, ofwel 4,69 euro per aandeel. Dat was vorig jaar 4,38 euro per aandeel.

In het derde kwartaal daalde de omzet overigens met 3,5 procent naar 891 miljoen dollar. De EBITDA liep met 3,3 procent op naar 119,0 miljoen dollar. De nettowinst was 70,1 miljoen dollar. Een jaar terug bleef de teller steken op 59,0 miljoen dollar winst.

Hunter Douglas verwacht aanhoudende maar tragere groei in de Verenigde Staten, Europa, en Azië, en een verbetering van het economisch klimaat in Latijns-Amerika. Daarmee herhaalde de fabrikant de outlook die bij de halfjaarcijfers werd afgegeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
RT2014
0
Wat mij betreft zoals verwacht. Omzetgroei laag (nu door valuta tegenwind en desinvesteringen zelfs licht negatief), winstgevendheid neemt flink toe door minder investeringen in marketing e.d., terwijl de schulden weer worden teruggedrongen.
mok
0
Minder marketing is dus minder omzet. Wel even leuk, wat meer winst, maar voor belegger moet omzet ook omhoog. Ik hou de aandelen wel vast, mooi dividend en financieel gezond bedrijf.
harvester
0
quote:

mok schreef op 6 november 2019 19:32:

Minder marketing is dus minder omzet. Wel even leuk, wat meer winst, maar voor belegger moet omzet ook omhoog. Ik hou de aandelen wel vast, mooi dividend en financieel gezond bedrijf.
Marketing kosten waren extra hoog vanwege te lage marketing bij overgenomen bedrijven.

De verkopen in USD omgerekend daalden, maar ook de productiekosten buiten de US (in Europa).
[verwijderd]
0
Operating cash flow: USD 381 million compared with USD 296 million in the first nine months of 2018.
Dat gaat aardig!
Wij hebben wat last van wisselkoers €/$, maar 'tlijkt er op dat er over 2019 meer dan €8 wpa in de statistieken komt.

Ik zit vrij fors in HD. Koersgroei valt totnutoe een beetje tegen, maar ik zie het eigenlijk nog steeds goed zitten. Op termijn moet de koers wel up gaan.
Wie ze nog niet heeft en een rustgevende belegging zoekt kan m.i. nu een mooie slag slaan.
[verwijderd]
0
quote:

Bowski schreef op 7 november 2019 11:24:

Operating cash flow: USD 381 million compared with USD 296 million in the first nine months of 2018.
Wij hebben wat last van wisselkoers €/$, maar 'tlijkt er op dat er over 2019 meer dan €8 wpa in de statistieken komt
Daar moet ik op terug komen. Ik ging de mist in omdat IEX vermeld in $ en HD publiceert in €.
Ofwel (9mnd 2019):
Total Net Profit: USD 183.4 million (per share EUR 4.69), compared with USD 181.7 million in the first nine months of 2018 (per share EUR 4.38).

De stijging in € komt dus volledig uit wisselkoersverschillen. In $ boerden ze achteruit.
De wpa over heel 2019 schat ik dan rond €6,50 omdat bij HD het 4e kwartaal veel inbrengt.
Bij dividendinfo.nl/hunter-douglas verwachten ze nog €6,85. Dat zou mooi zijn.
voda
0
Hunter Douglas verkoopt Gardinia

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hunter Douglas
58,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft Gardinia verkocht aan een bedrijf gelieerd aan Reinhard en Sven Heidemann, de sinds lange tijd managers en een partner in Gardinia.

Hunter Douglas verkocht een belang van 74 procent.

De Nederlandse fabrikant van raambekleding maakte de financiële details van het bod niet bekend.

Gardinia is een distributeur van voorverpakte raambekleding en gordijnrails aan doe-het-zelf ketens in Duitsland. Gardinia heeft ook eigen assemblage-activiteiten in Duitsland en Polen. Het bedrijf had in 2018 een bruto-omzet van ongeveer 100 miljoen euro en 206 werknemers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.383,57 +0,05%
 EUR/USD 1,0623 -0,02%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%