ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2019

2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
matin
0
quote:

pi333 schreef op 7 augustus 2019 11:53:

[...]
Dan zit je jaren op dood geld je kan ook denken de banken doen het slecht en goud en zilver doen het goed dus ik wissel.
Dan vergeet je 8% dividend .
ABNis net als een obligatie.
Intrinsiekewasrde is €22.80

En er komt een moment dat Mario de banken gaat ondersteunen.
Weg leggen en uit de kast halen bij een koers van € 24.
Bart Meerdink
0
quote:

pi333 schreef op 7 augustus 2019 11:53:

Dan zit je jaren op dood geld je kan ook denken de banken doen het slecht en goud en zilver doen het goed dus ik wissel.
Goud en zilver zijn de definitie van dood geld. Vooral bij goud is het wat de gek er voor geeft. In vergelijking met aandelen over de tijd gezien is het rendement desastreus.

Speel eens met het grafiekje 'Total Return Stock Index vs. Gold and Silver' op www.longtermtrends.net/stocks-vs-gold...
[verwijderd]
0
quote:

matin schreef op 7 augustus 2019 12:00:

[...]
Dan vergeet je 8% dividend .
ABNis net als een obligatie.
Intrinsiekewasrde is €22.80

En er komt een moment dat Mario de banken gaat ondersteunen.
Weg leggen en uit de kast halen bij een koers van € 24.
Dat dacht ik ook bij Wereldhave toen twee jaar geleden nog boven de 40 Euro noteerde lekker dividend maar toch blij dat ik ze verkocht heb.
charlieb
0
quote:

Bart Meerdink schreef op 7 augustus 2019 12:08:

[...]
Goud en zilver zijn de definitie van dood geld. Vooral bij goud is het wat de gek er voor geeft. In vergelijking met aandelen over de tijd gezien is het rendement desastreus.

Speel eens met het grafiekje 'Total Return Stock Index vs. Gold and Silver' op www.longtermtrends.net/stocks-vs-gold...
Zozo, ff spurtje omhoog, mss sluiten we toch nog in het groen, sta nu nog maar slechts 2,5% in de minus, dus kan nog alle kanten op, tja had je maar weer op 15,70 bijgekocht...jammer..
Charlie
Erny
0
quote:

Bart Meerdink schreef op 7 augustus 2019 12:00:

[...]
Troost je, de minister van Financiën zit met 528.800.001 aandelen ABN Amro in zijn maag.

€28 (begin 2018) of €16 scheelt de Nederlandse staat €6,35 miljard !

Voor een groot deel is dat te danken aan de totaal doorgeschoten regulering. Eigen schuld dikke bult zou je kunnen zeggen, maar daar koop je weinig voor.
Daar zit de minister van financiën echt niet mee in zijn maag hoor. Wordt gewoon weer aangevuld met wat belastingverhogingen of koerswinst Air France KLM.
charlieb
0
Kop op AbnAmro, ff gas erop, sta nu nog slechts 2% in brand met mijn aandelen, op naar de 18 euro!
Charlie
charlieb
0
Hij gaat lekker, hap,hap, wordt veel gekocht en verkocht, had ik nog maar wat bijgekocht, ach ja, je moet met 1K stukjes abnamro tevreden zijn, toch.
Charlie, ps is toch veel geld, 16K eurootjes.
Vocht
0
Ik heb toch maar besloten om een deel te verkopen en dit naar ING over te hevelen.
16,5% verlies gedraaid. Ik heb er stevig vertrouwen in dat ING omhoog gaat.
charlieb
0
[quote alias=Vocht
Dus je had ze gekocht op ongeveer 18,90..??
Tja wie weet of Ing nog als een raket omhoog gaat, mss gaat Abnamro als een raket??
Charlie
voda
0
Update2: licht hogere winst voor ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,285 -0,27 -1,63 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO heeft een hogere winst in het tweede kwartaal behaald dan in dezelfde periode vorig jaar, waarbij de winst boven de verwachting van de analisten uitkwam. Dit maakte de bank woensdag voorbeurs bekend.

"We boekten een sterke nettowinst. Dit resultaat weerspiegelt hogere netto rentebaten, een aantal eenmalige posten waaronder de verkoop van Stater en een voorziening voor een customer due diligence herstelprogramma bij Retail Banking en gematigde kredietvoorzieningen”, aldus CEO Kees van Dijkhuizen.

De extra voorziening van 114 miljoen euro is genomen nadat de De Nederlandsche Bank onlangs heeft bepaald dat de bank al haar particuliere klanten in Nederland door moet lichten.

"Er zijn nu meer dan 1.000 medewerkers volledig hieraan gewijd en dit aantal zal de komende jaren sterk toenemen. In het algemeen zullen we in alle onderdelen van de bank de nodige herstelmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan", aldus CEO Van Dijkhuizen.

Volgens KBC Securities schrikt dit beleggers af. Ook omdat er volgens de analist van KBC mogelijk boetes of sancties kunnen volgen.

Het rendement op eigen vermogen was in het afgelopen kwartaal 13,6 procent. Dit zou 12,5 procent zijn geweest als de regelgevingskosten evenredig over het jaar verdeeld zouden zijn, voegde de topman toe.

De nettowinst steeg van 688 miljoen euro een jaar eerder naar 693 miljoen euro het afgelopen kwartaal. De marktconsensus lag op 638 miljoen euro.

De operationele winst daalde licht van 1.027 miljoen euro een jaar eerder tot 1.012 miljoen euro afgelopen kwartaal. Hier rekenden analisten vooraf op 983 miljoen euro.

De operationele kosten kwamen uit op 1.310 miljoen euro een stijging van 49 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder.

De netto rentebaten waren in het tweede kwartaal van 2018 nog 1.656 miljoen euro en de fees bedroegen 425 miljoen euro. Afgelopen kwartaal zijn de netto rentebaten gestegen naar 1.681 miljoen euro en de fees gedaald naar 413 miljoen euro De analisten hadden gerekend op respectievelijk 1.610 miljoen en 416 miljoen euro.

De operationele winst voor belasting bij Retail daalde van 420 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018 tot 265 miljoen. Deze daling weerspiegelt de hogere kosten die gemaakt werden gerelateerd aan een voorziening die is opgenomen voor een customer due diligence herstelprogramma, de druk op hypotheekvolumes en op de deposito marges. De analisten waren van 365 miljoen euro uitgegaan.

Voor Private Banking was het resultaat voor belasting met 95 miljoen euro 35 procent lager dan vorig jaar. Dit valt vooral toe te schrijven aan het afstoten van de activiteiten op de Kanaaleilanden. De marktconsensus lag op 83 miljoen euro.

Bij Corporate & Institutional Banking was het operationele resultaat voor belasting in lijn met de verwachting van de analisten. Het resultaat kwam uit op 148 miljoen euro een stijging van 49 procent. Het sturen op kostenbesparing speelde hier een belangrijke rol in. De operationele kosten daalden met 60 miljoen euro naar 250 miljoen euro.

Commercial Banking presenteerde meer winst voor belasting dan vorig jaar. De afschrijvingen vielen lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor belasting nam toe van 186 miljoen euro naar 211 miljoen euro.

Bij het segment Group Functions verbeterde het resultaat voor belasting van 44 miljoen euro naar 172 miljoen euro. Dit werd veroorzaakt door hogere rente inkomsten en eenmalige posten, grotendeels DSB.

De cost/income ratio, een belangrijke maatstaf voor de efficiëntie van banken, steeg van 55,1 procent een jaar eerder naar 56,4 procent in het afgelopen kwartaal. In de eerste drie maanden van 2019 was dit nog 63,8 procent, maar dit was volgens ABN AMRO het gevolg van relatief hoge reguleringskosten in het eerste kwartaal. Indien die kosten uitgesmeerd zouden worden over het gehele jaar, dan bedroeg de ratio in het eerste kwartaal 60,2 procent.

De kapitaalbuffer, de zogeheten CET 1 ratio daalde naar 18,0 procent, in het zelfde kwartaal vorig jaar was dit nog 18,3 procent en in de eerste drie maanden van dit jaar 18,0 procent. ABN AMRO streeft naar een ratio tussen de 17,5 en 18,5 procent, maar zal dit aanpassen afhankelijk van de eisen van de toezichthouder in Basel.

Het interim-dividend werd vastgesteld op 0,60 euro per aandeel, een uitkering van 50 procent van de winst over het eerste halfjaar. "Ons kapitaal valt binnen de gestelde bandbreedte en we verwachten goed gepositioneerd te zijn om bij de publicatie van de jaarresultaten aanvullende uitkeringen van meer dan 50 procent van de winst te overwegen, aldus Kees van Dijkhuizen.

Analisten noemden het dividend onder verwachting.

Het aandeel ABN AMRO daalde woensdag 2,9 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

Johannl schreef op 7 augustus 2019 09:43:

KBC 28 juni: KOPEN met koersdoel € 27.
Maar nu een dikke maand later op 7 aug: VERKOPEN met koersdoel € 17.

Dit geeft toch weer eens mooi aan dat die '' analisten '' het ook niet weten, wat heb je hier nou aan...
Beursblik: KBC Securities verlaagt advies ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,31 -0,245 -1,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Reduceren naar Verkopen, waarbij het koersdoel van 27,00 naar 16,00 euro ging.

Hoewel ABN AMRO met de kwartaalcijfers de schattingen van analisten wist te verslaan, zijn de resultaten die woensdagochtend werden gerapporteerd volgens analist Jason Kalamboussis eerder bijzaak.

De beoordeling door de Nederlandse toezichthouder zal beleggers volgens hem afschrikken. DNB heeft ABN AMRO gevraagd haar 5 miljoen klanten in Nederland en de risicocategorisering te beoordelen. Er wordt geen onderzoek gevoerd naar ABN, maar er kunnen sancties en een mogelijke boete volgen, aldus Kalamboussis.

Bovendien neemt de druk op de netto interestinkomsten toe en ligt het interim-dividend onder de verwachtingen, aldus de analist.

Ook de bezorgdheid over de diamantsector blijft volgens KBC, hoewel de waardeverminderingen in het tweede kwartaal beter waren. Die kwesties kunnen ABN AMRO ook beperken in het nastreven van overnames.

Het aandeel ABN AMRO daalde woensdagochtend met 3,9 procent tot 15,91 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rationeel
0
ABN AMRO moet van De Nederlandsche Bank (DNB)>>> al zijn particulieren klanten in Nederland gaan doorlichten. Daarvoor heeft de bank een voorziening genomen van>>> 114 miljoen euro.>>> Topman Kees van Dijkhuizen houdt er rekening mee dat het financiële concern ook nog een>>> boete kan krijgen in verband met de kwestie.>>>

De ingreep heeft te maken met de strijd tegen het witwassen. Sinds de affaire bij onder meer ING vorig jaar moeten banken daar nu scherper op letten. „We moeten bijvoorbeeld beter weten wat >>>mensen precies doen met hun rekening>>>. Doen ze alleen normale transacties of bijvoorbeeld ook>>> commerciële transacties?>>>”, legt Van Dijkhuizen uit. Omdat de kwestie door DNB zelf werd aangekaart bij de bank, zou het kunnen dat er nog een boete volgt. Maar of dit zo is weet Van Dijkhuizen nog niet, vandaar dat hij er geen details over kan geven.

ABN AMRO heeft zijn winst in het tweede kwartaal licht verhoogd. De nettowinst kwam uit op 693 miljoen euro, waar een jaar geleden nog 688 miljoen euro winst in de boeken ging. Het resultaat werd enigszins gekleurd door eenmalige posten. Naast de voorziening is er in de cijfers nog een boekwinst verwerkt op de verkoop van een belang in hypotheekadministrateur Stater.

Het financiële concern wist ondanks de lage rente zijn rentebaten toch wat op te voeren. De bank deed onder meer goede zaken met hypotheken. De spaarmarges stonden wel onder druk. Bij de bank ging de spaarrente onlangs naar 0,02 procent. Van Dijkhuizen wil niet zeggen of we binnenkort een negatieve rente kunnen verwachten.

„We blijven ons richten op onze doelstellingen in deze uitdagende omgeving”, concludeert de topman. Zelf begint hij aan zijn laatste maanden bij ABN AMRO. Zijn termijn duurt tot 12 april volgend jaar en de zestiger wil niet meer gaan voor een volgende periode. „Ik ben toch ook al wat ouder”, zegt hij. In zijn laatste maanden hoeven mensen „geen konijn uit de hoge hoed meer te verwachten”. Volgens Van Dijkhuizen zit er onder zijn bewind geen grote reorganisatie meer aan te komen. Voorganger Gerrit Zalm schrapte in zijn laatste maanden bij ABN AMRO nog veel banen.

www.rd.nl/vandaag/economie/abn-amro-m...
rationeel
0
Krijgen ze betaald voor hun opsporings dwang?

Ik dacht altijd dat we daarvoor de politie hadden met opsporingsbevoegdheid.
charlieb
0
quote:

rationeel schreef op 7 augustus 2019 13:00:

ABN AMRO moet van De Nederlandsche Bank (DNB)>>> al zijn particulieren klanten in Nederland gaan doorlichten. Daarvoor heeft de bank een voorziening genomen van>>> 114 miljoen euro.>>> Topman Kees van Dijkhuizen houdt er rekening mee dat het financiële concern ook nog een>>> boete kan krijgen in verband met de kwestie.>>>

De ingreep heeft te maken met de strijd tegen het witwassen. Sinds de affaire bij onder meer ING vorig jaar moeten banken daar nu scherper op letten. „We moeten bijvoorbeeld beter weten wat >>>mensen precies doen met hun rekening>>>. Doen ze alleen normale transacties of bijvoorbeeld ook>>> commerciële transacties?>>>”, legt Van Dijkhuizen uit. Omdat de kwestie door DNB zelf werd aangekaart bij de bank, zou het kunnen dat er nog een boete volgt. Maar of dit zo is weet Van Dijkhuizen nog niet, vandaar dat hij er geen details over kan geven.

ABN AMRO heeft zijn winst in het tweede kwartaal licht verhoogd. De nettowinst kwam uit op 693 miljoen euro, waar een jaar geleden nog 688 miljoen euro winst in de boeken ging. Het resultaat werd enigszins gekleurd door eenmalige posten. Naast de voorziening is er in de cijfers nog een boekwinst verwerkt op de verkoop van een belang in hypotheekadministrateur Stater.

Het financiële concern wist ondanks de lage rente zijn rentebaten toch wat op te voeren. De bank deed onder meer goede zaken met hypotheken. De spaarmarges stonden wel onder druk. Bij de bank ging de spaarrente onlangs naar 0,02 procent. Van Dijkhuizen wil niet zeggen of we binnenkort een negatieve rente kunnen verwachten.

„We blijven ons richten op onze doelstellingen in deze uitdagende omgeving”, concludeert de topman. Zelf begint hij aan zijn laatste maanden bij ABN AMRO. Zijn termijn duurt tot 12 april volgend jaar en de zestiger wil niet meer gaan voor een volgende periode. „Ik ben toch ook al wat ouder”, zegt hij. In zijn laatste maanden hoeven mensen „geen konijn uit de hoge hoed meer te verwachten”. Volgens Van Dijkhuizen zit er onder zijn bewind geen grote reorganisatie meer aan te komen. Voorganger Gerrit Zalm schrapte in zijn laatste maanden bij ABN AMRO nog veel banen.

www.rd.nl/vandaag/economie/abn-amro-m...

Dat ze maar hun eigen mensen gaan doorlichten, CEO en CFO en de hele RvC.., daar zitten de meeste graaiers tussen! en al nog die bonussen en kluswerken,die ze zwart bij verdienen, en daar nog een commissaris functie, weer ff 50K per jaar erbij...hahaha..en dan willen ze pietje particulier doorlichten...lachertje toch!
Charlie
charlieb
0
quote:

voda schreef op 7 augustus 2019 12:37:

[...]
Beursblik: KBC Securities verlaagt advies ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,31 -0,245 -1,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Reduceren naar Verkopen, waarbij het koersdoel van 27,00 naar 16,00 euro ging.

Hoewel ABN AMRO met de kwartaalcijfers de schattingen van analisten wist te verslaan, zijn de resultaten die woensdagochtend werden gerapporteerd volgens analist Jason Kalamboussis eerder bijzaak.

De beoordeling door de Nederlandse toezichthouder zal beleggers volgens hem afschrikken. DNB heeft ABN AMRO gevraagd haar 5 miljoen klanten in Nederland en de risicocategorisering te beoordelen. Er wordt geen onderzoek gevoerd naar ABN, maar er kunnen sancties en een mogelijke boete volgen, aldus Kalamboussis.

Bovendien neemt de druk op de netto interestinkomsten toe en ligt het interim-dividend onder de verwachtingen, aldus de analist.

Ook de bezorgdheid over de diamantsector blijft volgens KBC, hoewel de waardeverminderingen in het tweede kwartaal beter waren. Die kwesties kunnen ABN AMRO ook beperken in het nastreven van overnames.

Het aandeel ABN AMRO daalde woensdagochtend met 3,9 procent tot 15,91 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Die bende van KBC kun je toch niet meer serieus nemen, allemaal graaiers en fantasten bij elkaar geraapt!
Charlie
Thorgall
0
ik heb er zelf geen harde gegevens over en het blijft bij vermoeden, maar ik heb sterk het idee dat onze DNB hier veel sterker op zit dan de meeste andere centrale banken in europa, met name Italie. Nogmaals het is enkel een vermoeden.
charlieb
0
Zo zijn de yankees aan het shoppen bij AbnAmro, gaat de goede kant op, sta nu nog slechts 1% in de minus, hop,hop... beste Fin op de Aex nu, tov Aegon en Ing...haha..
Charlie
Erny
0
Dat de instructie van toezichthouder DNB dat ABN AMRO beter moet gaan letten op witwassende klanten kwam als een complete verrassing, zegt natuurlijk alles over het management van deze bank. “We weten gewoon niet wie onze klanten zijn”, aldus Van Dijkuizen. Zegt ook iets over de wijze waarop leningen worden verstrekt.
Die boete komt er dus heus wel, bovendien is er anders sprake van grove rechtsongelijkheid t.o.v de ING. Geen wonder dat het aandeel onderuit gaat. Verkopen die aandelen is mijn welgemeend advies , als je ze nog hebt, want dit wordt helemaal niks. Disclaimer : ik bezit helaas zelf nog aandelen in zowel ING als ABN AMRO.
Pennywise
0
Met aandelen kan het dooien of vriezen. Maar het verlies van 5% van vanochtend is al bijna geheel weg. Met een beetje geluk kan het zo maar een plus worden.
Mijn gevoel is dat je AAB nu beter kan houden.
2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 12:29
Koers 15,795
Verschil +0,285 (+1,84%)
Hoog 15,810
Laag 15,490
Volume 1.093.729
Volume gemiddeld 3.525.320
Volume gisteren 4.181.852