Apple « Terug naar discussie overzicht

Apple forum geopend

305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
voda
0
'Onderzoek naar Apple-verkoop door Amazon'

Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 18:56 | Views: 117

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond FTC gaat zich verdiepen in een deal van Apple met webwinkelgigant Amazon. Dat meldt techwebsite The Verge. Door de samenwerking zouden honderden kleinere verkopers van Apple-producten mogelijk buitenspel zijn gezet.

Sinds afgelopen najaar zijn Apple-producten voor het eerst direct via Amazon te koop. Daarvoor konden ze wel ook al via de site van Amazon worden besteld, maar ging het om andere bedrijven die via Amazon hun spullen aanboden. Die werden door de nieuwe samenwerking gepasseerd.

Volgens The Verge is zeker één van die kleinere verkopers benaderd door de FTC met vragen over de impact van de deal op zijn bedrijfje. Het zou mogelijk gaan om een nieuwe werkgroep van de FTC die zich bezighoudt met mededingingskwesties via grote techplatforms.
voda
0
Apple geeft obligaties uit

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om voor 4 miljard tot 5 miljard dollar aan obligaties uit te geven. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van ingewijden.

Het is voor het eerst sinds 2017, dat de techreus een obligatie-uitgifte doet.

De leningen hebben looptijden die variëren van drie tot 30 jaar, aldus de zakenkrant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
Sir Cryptalot
0
Apart. Die hebben een kas van 245 miljard dollar (januari 2019). Zouden ze een overname willen doen die duurder dan dat is?
voda
0
Apple: TV-dienst drukt niet op resultaat

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 21:25 | Views: 0

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe tv-dienst heeft volgens Apple geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Daarmee weerspreekt Apple de conclusie van een analistenrapport.

Volgens een analist van Goldman Sachs zal het resultaat geraakt worden doordat Apple zijn nieuwe Apple TV+-dienst een jaar lang gratis aanbiedt. De marktkenner verlaagde om die reden zijn koersdoel voor het aandeel.

Apple was het niet met die lezing eens. De koers van Apple stond onder druk door het rapport van Goldman maar toonde na de verklaring van Apple enig herstel.
voda
0
Apple blijft Mac Pro toch bouwen in de VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 218,645 0,955 0,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Apple blijft zijn Mac Pro computer toch gewoon in de Verenigde Staten bouwen. Dit meldde de techreus maandag.

Een paar maanden geleden overwoog Apple nog om het nieuwe Mac Pro model in een productiefaciliteit in China in elkaar te laten zetten, vanwege de impact van de handelsoorlog met de VS.

Inmiddels heeft Apple voor bepaalde "noodzakelijke" componenten vrijstelling gekregen van de importtarieven die gelden, aldus het bedrijf, en wordt de computer gewoon net als altijd in elkaar gezet in een fabriek in Austin, Texas.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple tast mogelijk dieper in de buidel voor reddingsplan Japan Display

(ABM FN-Dow Jones) Apple overweegt zijn bijdrage aan het reddingsplan voor Japan Display te verdubbelen. Dit melden bronnen donderdag aan The Wall Street Journal.

Japan Display, de grootste leverancier voor de LCD-schermen van de iPhone, verkeert in zwaar weer. Daarom is een bail-out plan opgesteld.

Het Chinese investeringsfonds Harvest Fund Management, dat meer dan de helft van de 80 miljard yen, omgerekend ongeveer 742 miljoen dollar, voor zijn rekening zou nemen, heeft zich teruggetrokken.

Apple zou om het reddingsplan nieuw leven in te blazen overwegen zijn bijdrage te verdubbelen van 10 miljard yen naar 20 miljard yen.

Het Japanse bedrijf is in financiële problemen geraakt, nadat het met andere producten naast de LCD schermen tegenwind ervoer.

Apple is goed voor ongeveer 60 procent van de omzet van Japan Display.

Apple wilde tegenover de zakenkrant niet reageren op de geruchten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2019 Dow Jones Newswire. All rights reserved.
voda
0
Apple Launched China Clean Energy Fund Invests in 3 Wind Farms

Located in Dao County in Hunan, China, the Concord Jing Tang wind farm was developed by Concord New Energy Group and produces 48 megawatts of clean energy. Rising from the hills of Dao County in Hunan Province, China, beyond the city of Yongzhou, a dramatic sight appears on the horizon. Here, the massive blades of wind turbines from the Concord Jing Tang and Concord Shen Zhang Tang wind farms turn rhythmically in the sky. Developed by the Concord New Energy Group Limited, each farm generates 48 megawatts (MW) of clean energy. Along with a 38 MW farm in bordering Hubei province developed by Fenghua Energy Investment Group Co., Ltd., these three clean energy projects are the first investments of the China Clean Energy Fund.

Launched in 2018, the China Clean Energy Fund is a new, first-of-its-kind investment fund in China that connects suppliers with renewable energy projects. Apple and 10 of its suppliers in China will invest nearly USD 300 million by 2022 to develop projects totaling 1 gigawatt of renewable energy. The three wind farms in Hunan and Hubei will generate approximately one-tenth of the anticipated overall project total.

said Lisa Jackson, Apple’s vice president of Environment, Policy and Social Initiatives, said “To see these projects completed and already supplying clean energy to the grid is really exciting. We are proud that suppliers participating in the fund share our commitment to supporting innovative energy solutions, cutting emissions and fighting climate change.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
'Apple schroeft productie iPhones op'

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 08:56 | Views: 442

CUPERTINO (AFN) - Apple verwacht een flink hogere vraag naar zijn nieuwste iPhones. De Amerikaanse technologiegigant heeft daarom zijn productie opgekrikt en zijn leveranciers gevraagd hetzelfde te doen, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review.

Eerder deze maand onthulde Apple verschillende modellen van de iPhone 11. Daarbij werden de iPhones voor het eerst niet duurder dan het jaar ervoor, maar juist wat goedkoper. Ook werd het goedkoopste model als het belangrijkste model neergezet. In andere jaren was het duurste model nog het zogenoemde vlaggenschip, maar verkochten goedkopere modellen toch beter.

Apple lijkt nu te profiteren van de aangepaste prijsstelling en voorziet tot 10 procent meer vraag. De verwachting is dat tot 8 miljoen iPhones meer worden verkocht dan gedacht.

Nieuwe groeicyclus

Vorig jaar kampte Apple nog met flink tegenvallende verkopen van zijn iPhones. Dat kwam volgens marktkenners onder meer door de hoge prijzen, maar ook door stagnatie in de markt. Mensen bleken minder snel geneigd hun huidige smartphone te vervangen. In een interview met de Franse krant Les Echos zei Apple-topman Tim Cook vrijdag te verwachten dat er een nieuwe groeicyclus aan komt voor de smartphonemarkt.

Cook ging verder in op andere onderwerpen. Zo zei hij dat Apple in tegenstelling tot Facebook nu geen plannen heeft voor een eigen cryptomunt. Ook zei hij onder meer te verwachten dat Apple gaat scoren met zijn videostreamingdiensten.
voda
0
Beursblik: vlakke omzet Apple verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het afgelopen kwartaal de omzet niet weten op te krikken, denken analisten.

Apple zal in het afgelopen kwartaal naar verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet een omzet hebben gerealiseerd van 63,0 miljard dollar, nipt meer dan de 62,9 miljard dollar een jaar eerder.

Zelf gaf Apple bij de laatste kwartaalupdate een omzetverwachting af van 61 tot 64 miljard dollar. De brutomarge voor het derde kwartaal werd toen ingeschat op 37,5 tot 38,5 procent.

Per aandeel rekenen de analisten op een winst van 2,83 dollar.

Voor het lopende kwartaal denken de analisten dat Apple zal uitkomen op een omzet van 86,7 miljard dollar.

Begin deze maand zou Apple zijn toeleveranciers hebben gevraagd de productie op te voeren, omdat de nieuwe iPhone 11 goed wordt ontvangen.

Woensdagavond nabeurs opent Apple de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien stijgen en ziet met vertrouwen de komende feestdagen tegemoet, ondanks dat de iPhone-verkopen flink onder druk stonden. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de techreus.

"We hebben een geweldig fiscaal 2019 achter de rug met de hoogste omzet in een vierde kwartaal ooit, aangejaagd door een toegenomen groei bij onze diensten, wearables en iPads", aldus CEO Tim Cook. Cook zegt met vertrouwen uit te kijken naar de komende feestdagen.

De techreus boekte in het afgelopen derde kwartaal een nettowinst van 13,7 miljard dollar, in vergelijking met 14,1 miljard dollar dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel was 3,05 dollar, een toename ten opzichte van de 2,94 dollar vorig jaar. Per aandeel rekenen de analisten op een winst van 2,83 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 62,9 miljard tot 64,0 miljard dollar. Zelf mikte Apple op een omzet van 61 miljard tot 64 miljard dollar en analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met 63,0 miljard dollar. De omzet uit de verkoop van iPhones daalde wel met 9,2 procent tot 33,4 miljard dollar. Deze daling werd opgevangen door een stijging van de omzet uit diensten met 18 procent tot 12,5 miljard dollar en uit wearables met 54 procent tot 6,2 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende eerste kwartaal voorziet de techreus een omzet van 85,5 miljard tot 89,5 miljard dollar. De marge wordt verwacht uit te komen tussen de 37,5 en 38,5 procent. Analisten hielden voor het lopende kwartaal rekening met een omzet van 86,7 miljard dollar.

Het aandeel Apple noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple lanceert nieuwe MacBook Pro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 262,00 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN) Apple heeft een nieuwe MacBook Pro met een 16-inch scherm gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf stuurde daarvoor woensdag een persbericht uit.

De nieuwe laptop zal tot 80 procent sneller zijn dan zijn voorganger en geniet van een nieuw 'magisch toetsenbord'. De vorige versies hadden regelmatig problemen met hun toetsenbord.

Volgens het bedrijf is de computer uitermate geschikt voor producers, fotografen, wetenschappers en muziekmakers.

De prijzen van de nieuwe MacBook beginnen vanaf 2.399 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump wil 5G van Apple

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen.

"Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS", zo schreef Trump donderdag op Twitter.

"Ze hebben alles, geld, technologie, visie en Cook!!"

De VS hebben het Chinese Huawei, een grote aanbieder van 5G, in de ban gedaan vanwege de verdenking van spionage.

Tijdens het bezoek in Texas merkte Trump ook op dat Apple wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Cook, de CEO van Apple.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple-verkoper Amac ziet omzet en winst stijgen

Amac is met 47 winkels de grootste winkelketen voor Apple-producten in Nederland.Foto: Amac

Amac, de retailketen gespecialiseerd in de verkoop van Apple-producten, heeft meer omzet en winst geboekt. Het bedrijf profiteerde van hogere verkopen via de website. Dat meldt het bedrijf van ondernemer Ed Bindels donderdag in een persbericht.

De ebitda-winst over het afgelopen halfjaar bedroeg €1,4 mln, naar eigen zeggen 165% meer dan over dezelfde periode in 2018. Over het vorige halfjaar publiceerde Amac geen cijfers.
De keten verkocht voor €82 mln aan Apple-elektronica en accessoires. Voor het hele boekjaar, dat van 1 april 2019 tot 31 maart 2020 loopt, verwacht het bedrijf een omzet van ruim €170 mln. Dat was in het afgelopen boekjaar nog €157 mln.

Overname iCentre
Amac is de grootste winkelketen voor Apple-producten in Nederland. In 2017 nam het bedrijf de 26 winkels van concurrent iCentre over, waarmee Amac in een keer tot 46 winkels groeide. Dit jaar kwam daar de vestiging in het Utrechtse winkelcentrum The Wall bij, waarmee in totaal 47 Amac-winkels zijn. Daar werken een kleine 500 medewerkers.

De omzet in de fysieke winkels steeg het afgelopen halfjaar met 10%. Online was de groei een stuk sterker, met 46%. De populairste producten zijn de iPad Pro en de iPhone. Ook meldt Amac dat de verkoop van de MacBook Air in de lift zit.

fd.nl/ondernemen/1326295/apple-verkop...
Bijlage:
voda
0
Apple Starts Construction of Campus in Austin Texas

Apple has started construction of a new campus in Austin in Texas, beside its existing facility where it makes the new MacBook Pro laptops. The new USD 1 billion, 3 million square foot campus will initially house 5,000 employees, with the capacity to grow to 15,000, and is expected to open in 2022, Apple said.

Austin is one of the fastest-growing US cities, with a population of about 1 million, and is home to the University of Texas and other tech companies, including Dell in nearby Round Rock, Texas.

Apple currently employs about 7,000 employees in Austin.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
Belegde boterham
0
voda
0
Beursblik: 5G zorgt voor fors hogere verkoop iPhones in 2020

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar de iPhones van Apple zal volgend jaar de lucht in schieten dankzij 5G. Dat stelden analisten van Wedbush maandag.

Wedbush heeft zijn koersdoel voor het aandeel Apple verhoogd van 325 naar 350 dollar, met een onveranderd Overwogen advies.

Begin 2019 kampte Apple nog met diverse uitdagingen, waaronder concurrentie van andere smartphone-merken, minder vraag naar iPhones uit China en een gebrek aan innovatie op het vlak van 5G.

Inmiddels staat de Chinese economie er beter voor, heeft Apple zijn rechtszaken met Qualcomm geschikt en is de iPhone 11 op de markt gebracht en wordt deze ook goed ontvangen.

'We geloven dat iPhone 11 slechts het begin is van deze huidige supercyclus voor Apple, dat een serie 5G-smartphones zal onthullen in september. Dat zal de sluisdeuren openzetten voor een vervanging van iPhones over een breed front, die nog wordt onderschat op Wall Street", schreven de analisten.

Wedbush verwacht dat ten minste vijf versies van de iPhone in 2020 op de markt zullen komen.

Gegevens van toeleveranciers zouden wijzen op een toename van het aantal verkochte iPhones met meer dan 10 procent, vergeleken met een jaar eerder.

De analisten denken dat er in totaal 350 miljoen iPhones kans maken om te worden vervangen door een nieuwer model.

Het aandeel Apple is afgelopen jaar 85 procent gestegen, tegen 33 procent voor de S&P500 index.

Het aandeel sloot vrijdag op 279,44 dollar en stond maandag 0,5 procent hoger in de handel voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
SHANGHAI (Reuters) - Sales of Apple Inc’s (AAPL.O) iPhone in China in December jumped more than 18% year on year, government data showed on Thursday.
voda
0
Apple voert productie iPhone op - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 308,96 -9,31 -2,93 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft zijn leveranciers gevraagd om voldoende onderdelen te leveren zodat het in de eerste helft van dit jaar 80 miljoen iPhones kan maken. Dit meldde de Nikkei Asian Review dinsdag op basis van bronnen.

Daarmee zou de productie bij Apple met 10 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden.

Vanavond nabeurs rapporteert Apple cijfers over het eerste kwartaal van zijn lopende gebroken boekjaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Apple steeg dinsdag in de elektronische handel nabeurs op Wall Street, nadat het bedrijf zijn kwartaalcijfers publiceerde.

Apple meldde over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst van 22,2 miljard dollar, of 4,99 dollar per aandeel, op een omzet van 91,8 miljard dollar.

De winst steeg met 19 procent en kwam daarmee fors hoger uit dan de 4,54 dollar die analisten gemiddeld hadden voorspeld. De omzet steeg met 9 procent.

De verkoper van iPhones en iPads zag vooruitblikkend naar het tweede kwartaal een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

Het tweede kwartaal is meestal een periode met minder omzet voor de fabrikant. De vooruitblik wordt echter met aandacht gevolgd, omdat Apple mogelijk in maart een goedkopere iPhone op de markt wil brengen.

Apple keert een dividend uit van 0,77 dollar per aandeel.

Het aandeel, dat dinsdag 2,8 procent meer waard werd in de reguliere handel, steeg nabeurs nog eens 2,3 procent tot bijna 325 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple geeft omzetwaarschuwing vanwege impact coronavirus

Gepubliceerd op 17 februari 2020 22:32 | Views: 3.488

CUPERTINO (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern Apple heeft een omzetwaarschuwing gegeven voor het lopende kwartaal, mede omdat de vraag naar iPhones in China wordt geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het bedrijf zal daarom niet aan zijn omzetverwachting kunnen voldoen.

Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Apple heeft al zijn winkels in China gesloten vanwege de uitbraak van de besmettelijke ziekte. Deze worden nu langzaam heropend. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat elders in de wereld er tijdelijke tekorten aan iPhones zijn. Apple heeft veel toeleveranciers in China en het opstarten van de productie duurt langer dan verwacht, aldus het bedrijf.

Bij de bekendmaking van cijfers in januari gaf Apple voor het lopende tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een voorspelling voor een omzet tussen 63 miljard en 67 miljard dollar. Deze prognose zal dus niet gehaald worden. Toen erkende Apple al aan dat die prognose buitengewoon ruim was omdat het moeilijk was in te schatten welke impact het coronavirus zou hebben. Apple benadrukt dat het een tijdelijke verstoring van de activiteiten is en dat het bedrijf er fundamenteel goed voor staat.

Apple liet weten de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus te blijven volgen en in april met meer informatie te komen, bij de toelichting op de kwartaalcijfers. Buiten China blijft de vraag naar Apple-producten en diensten sterk, zo meldde het bedrijf in een verklaring.
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 22:00
Koers 168,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 71.066
Volume gemiddeld 62.325.906
Volume gisteren 101.670.886