Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

nyrstar

281 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Alias321
0
De Kabouter,dat we onze centjes kwijt zijn,daar geloof ik echt niets van
Dat Trafigura veel centjes gaat kwijt zijn,daar geloof ik alles van,en al betalen ze een miljard euro schadevergoeding(zelf nog minder dan het gestolen geld)dan doen ze nog een vette boneure.
Alias321
0
DE Kabouter,Nyrstar werd op de knieen gedrukt,door trafigura maar nu is het omgekeerde aan het gebeuren,(met dank aan Chris Vansanten),en geloof maar zeker,eens de volledige waarheid aan het licht komt (het bewijs dat trafigura, nyrstar heeft te gronde gericht)word het een heel ander verhaal op de rechtbank(en de bewijzen daarvan zijn er al)HEt word enkel nog wachten op de finale uitslag daarvan.
DeZwarteRidder
2
quote:

Alias321 schreef op 6 september 2019 21:53:

DE Kabouter,Nyrstar werd op de knieen gedrukt,door trafigura maar nu is het omgekeerde aan het gebeuren,(met dank aan Chris Vansanten),en geloof maar zeker,eens de volledige waarheid aan het licht komt (het bewijs dat trafigura, nyrstar heeft te gronde gericht)word het een heel ander verhaal op de rechtbank(en de bewijzen daarvan zijn er al)HEt word enkel nog wachten op de finale uitslag daarvan.
Je zit te kletsen.
JdeFL
0
Goh, het zou kunnen (heel heel erg voorwaardelijk) dat Trafigura hier wat voor gaat moeten betalen. Maar dan is het al 2030 of nog later. En ondertussen hebben ze nu blijkbaar al 1Mrd winst op zak in hun zinkhandel.
Tsja, zo'n kletsen wil ik ook wel krijgen. Waar mag ik me aanbieden?
Alias321
0
wijzerplaat
0
begind? :-D

Ik vraag mij ook af welk einde dit verhaal zal krijgen, heb er echt maar een minimum van in port.
Alias321
0
De kans zit er dik in,dat diegene die ze aan bodemprijzen van de hand heeft gedaan,der nog spijt van zal krijgen.
[verwijderd]
0
Goeienavond kleine aandeelhouders van Nyrstar,

Ooit geloofde ik ook het adagio van het management van Nyrstar dat systematisch vertelde dat Trafigura een 'ondersteunende aandeelhouder' van Nyrstar was.
De lichaamstaal en uitleg van CEO Rode, op de BAVA in november 2018, overtuigde me zelfs zodanig dat het de aanleiding was tot het schrijven van mijn eerste artikel voor dit forum waarin ik mijn zekerheid van een glorieuze toekomst voor Nyrstar ventileerde.
We weten nu stilaan beter.
Trafigura was en is GEEN ondersteunend element, maar een vampier die eerst alle levensbloed uit Nyrstar gezogen heeft en zich daarna,heeft voorgedaan als een "witte ridder" die Nyrstar van de ondergang gered heeft. Op onze kosten.
Zelfs op de algemene vergadering in juni presteerde Rode het nog om te zeggen dat, na de zo gezegde 'redding' door Trafigura (met de uitwissing van de bestaande aandeelhouders tot gevolg) de financiële situatie van Nyrstar nog altijd precair was.
Al de "managers" op de eerst rij zaten daarbij te knikken en triestig te kijken.
WAW.
En dat allemaal zonder blikken of blozen, alhoewel ze allemaal al lang moeten geweten hebben dat Trafigura Nyrstar al jaren aan het leegzuigen was.
Die kerels hebben duidelijk een succesvolle acteercarrière gemist.

Maar hoever staan we nu?
1 .FSMA heeft de koers geschorst en wacht op een rapport van de revisor (en daarna een algemene vergadering over het boekjaar 2018).
2. Het advocatenkantoor Watt Legal heeft een rechtsgeding aangespannen tegen Nyrstar/Trafigura. Daarbij hebben ze reeds een (bescheiden) succes geboekt met de beslissing van de rechter dat de algemene vergadering over het boekjaar 2018 MOET doorgaan (en dat de zotte claim van de advocaten van Nyrstar/Trafigura verworpen is), maar wat hun verdere stappen zullen zijn is voor mij nog onduidelijk..
3. Een zekere Arnouts (een accountant die weet waarover hij spreekt) maakt een vernietigend rapport over de 'relatie' tussen Trafigura en Nyrstar en dit rapport werd recent bevestigd door een gerenommeerd beursanalistenkantoor. Tot nu toe echter geen nieuws over wat zowel de actie van Arnouts is of zal zijn, zowel als wat het gevolg van het rapport van het beurshuis zal zijn..
Maar ondertussen wordt het echter wel zo stilaan duidelijk dat er wat beweegt en dat de 'bankoverval' door Trafigura niet zomaar klakkeloos geslikt word door de (kleine) aandeelhouders.
Trafigura heeft blijkbaar zijn hand overspeeld.
Hoe het nu verder zal gaan?
Geen idee.
Maar slechter dan nu kan het niet zijn en waarschijnlijk zal het hele proces nog wel een aantal jaren aanslepen.
Uw aandelen (wanneer ze weer verhandeld kunnen worden) verkopen aan Trafigura à rato van hun aanbod van 0.14 Eur (of was het een ietsiepietsie meer)???
NEVER!!!.
Er zit VEEL meer in dan wat zij aanbieden.
Let's see and hope.

Groetjes,
Den Blinker
JanStrike
0
Alias321
0
JanStrike,eigenlijk zit Nyrstar al enkele jaren in reductie modus wat personeel betreft,en nu (extra 30 banen???)en een nieuw gebouw?wat is daar speciaal aan?
Voor de kleine aandeelhouder is het veel belangrijker de resultaten af te wachten van Deloitte(maar die komen er niet aan,omdat die vol onwaarheden,tegenstijdigheden zitten)over het jaarverslag 2018.
Als Deloitte deze afkeurt(heeft Trafigura een serieus probleem.
Leefloon
1
Sardirod
1
Given the suspension of trading and in line with rule 6.2.2 it has been decided to remove Nyrstar at the review at a price of zero unless the trading in shares of the company has been resumed before the close of the market on Friday 20 September.

Leefloon
0
Waarbij een koers van €0,00 reglementair is bepaald. De samensteller van de indexen taxeert, verwacht, vindt of weet dus niet dat aandelen Nyrstar effectief waardeloos zijn. Rule 6.2.2: live.euronext.com/sites/default/files...
Leefloon
0
quote:

wouter b. schreef op 16 september 2019 11:05:

Wat gebeurt er met geschreven puts ?
Hetzelfde als altijd, in dergelijke gevallen. Voor de korf van de BEL Small maakt €0,19 of €0,00 waarschijnlijk weinig uit, maar er zal geen bepaling zijn dat bij een langdurig geschorste notering de virtuele koers voor opties €0,00 of €100,00 wordt.

Uitoefenen "kan", maar alleen wanneer de koper toevallig aandelen Nyrstar heeft. De kans op een generieke afwikkeling in cash, tegen een fair value van ongeveer €0,19 per aandeel, is dus mogelijk. Bij opties geldt gewoonlijk niet dat je onvoorzien "pech" of "geluk" hebt, bijvoorbeeld doordat Nyrstar per aandeel €10 waard is maar de FSMA de notering heeft geschorst. Het mag voor de waarde van een optie ook niet uitmaken of ik een long put heb met aandelen (kan ik aan de schrijver leveren), of dat ik de aandelen niet heb, die niet kan kopen, en ik dan de pech heb dat ik mijn optie niet kan uitoefenen omdat ik geen 100 aandelen kan leveren aan de uitoefenprijs.

Specifiek nieuws over de afwikkeling van de september-opties heb ik bekeken noch gezocht. De reglementen voorzien in dit soort situaties, wanneer er geen duidelijke of makkelijker ander nieuws is. Zie waarschijnlijk euronext.com/sites/default/files/2019... en mogelijk is er al een Notice gepubliceerd. Dat hoeft echter niet, wanneer de duur van de schorsing formeel onbekend is en de handel woensdag hervat zou kunnen worden.

Ga er maar vanuit dat de schrijver van een in-the-money put gehit zal worden. Hetzij met 100 aandelen Nyrstar, hetzij met een financiële afwikkeling zonder aandelen Nyrstar geleverd te krijgen. Onbruikbaar aflopen, door onvoorzienbare pech, zou immers oneerlijk zijn voor de koper van een putoptie.

Ook hier kan overigens tijdig klagen bij Euronext helpen, alhoewel de kans op succes nihil is. Euronext heeft de handel stilgelegd, maar de FSMA heeft alleen de notering geschorst en Euronext kent "Traded but Not Listed". Foutje van de FSMA, vind ik. Ik zou de handel schorsen. Detail...
281 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,071
Verschil -0,002 (-2,72%)
Hoog 0,075
Laag 0,070
Volume 28.921
Volume gemiddeld 57.009
Volume gisteren 31.785