Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
ONN
1
quote:

2008drama schreef op 27 september 2019 11:40:

Je hebt altijd in die complexen mensen zitten die verlekkerd naar de pot reservering groot onderhoud kijken. Dan kunnen ze leuke dingen doen. Op kosten van anderen (de VVE) de lampen een keer per jaar vervangen, nieuw tuin meubilair en het liefste om de twee jaar de buitenkant schilderen.

Niet dat het nodig is maar dat ze het baasje/projectmanager kunnen spelen zonder dat het ze een duit kost
Oh oke, nou snap ik josti's VVE betrokkenheid :)))
rationeel
0
quote:

2008drama schreef op 27 september 2019 13:17:

www.abp.nl/over-abp/financiele-situat...

ABP liegt. Het is geen 0,3 procent, het is veel meer (als onderdeel van het FTK)

Maar het bekt zo lekker en is zo lekker populistisch dat ze 0,3 procent gebruiken. Dat is eerder 1,3 procent... (ook laag maar vijf keer hoger als wenselijk)

Het is eenvoudig te zien door de verplichtingen versus de bezittingen die zouden bij 0,3 procent veel dichter bij elkaar moeten liggen (die is nu 456 om 514)

Wortman, leugenaar! Wortman leugenaar, of althans zoals mijn oma zou zeggen, ze verteld selectief.. Maar die kwam ook uit andere kringen met andere manieren en had het kamp meegemaakt.

Bij mij gaat de bijl erin.. Die zal ze ook krijgen!

Waar bestaat je invloed uit dan?
rationeel
1
quote:

jonas schreef op 27 september 2019 13:04:

Helemaal mee eens Josti: waar deze regering verdeeldheid kan zaaien zal ze dat vooral doen.

Is het rustig op het oog? Ach dan geeft bijvoorbeeld Kaag wel een paar miljoen aan een vriendje van haar Palestijnse man of we beginnen weer eens met Zwarte Piet die wit moet, want daar worden gekleurde mensen beter van. Of over kinder speelgoed want toch verschrikkelijk dat jongens en meisjes iets verschillen!
En zo zeurt en zeurt het maar door etc etc

"Laten we wel wezen: het overgrote deel van die pensioen-onrust is door de politiek veroorzaakt.
Idem dito: de klimaat-onrust, de energie-onrust, de stikstof-onrust, de rente-onrust.
En dat allemaal buiten de verkiezingsprogramma's om."

Groet, Jonas.

PS Een het verraderlijkste is die saus van DUURZAAM,INCLUSIEF zalvend door de politiek correcte overal overheen gegoten. Zo een Jetten van D'66 met zijn valse gebeitelde glimlach met ja duurzame mooie wereld, maar wel even oprotten met de helft van die boeren! Inclusief? Maar dan wel exclusief iedereen die het niet met ons GroenLinks, D'66, PvdA, CU eens is.
Schijnheiligheid alom.

Dat zo'n KAAG uit de hoge hoed getoverd komt.
ONS geld dat wordt besteed aan de wereld buiten Nederland, aan doelen waar geen democratische beslissing aan te pas is gekomen.

Actiegroepen die geen strobreed in de weg gelegd krijgen. Tegen Zwarte Piet, of tegen de Witte Man of tegen ik weet niet wat allemaal. Noch afgezien van de immigranten groepen die van alles uitvreten , wat met de mantel der liefde bedekt moet blijven. Alles om de bevolking maar zand in de ogen te strooien.

Het belangrijk maken van doelen die gedachtenspinsels zijn, onwetenschappelijke aannames, die voor waar verkocht worden, zoals het gelijk zijn van jongens en meisjes.
Ze zijn het niet hoor. Swaab:) heeft er wel leuk over geschreven naar aanleiding van zijn dochtertje die zo graag met poppen wilde spelen en zijn zoontje met de autootjes.
Hij toonde ook aan dat de breinen, hersenen, verschillen, wat niet betekent dat er binnen de groepen geen verschillen bestaan. Maar houd op met de verkregen individualiteit weer te niet te willen doen door de mens in te delen en te framen naar politieke wens.
marique
2
quote:

ffff schreef op 27 september 2019 11:34:

[1] Iets meer dan veertig jaar geleden, deed ik iets , wat al die verpamperde Nederlanders vergaten te doen….Namelijk over je pensioen nadenken. En toen besefte ik heel goed dat je zoiets niet aan politici en daarmede ook niet aan pensioenfondsen moet overlaten, maar ZELF het heft in handen nemen en waarachtig een EIGEN pensioenfonds oprichten.
(...)
[2] EIGEN baas, zelf aan het stuur….. D'r is niet mooier, avontuurlijker en inderdaad, zoals Ben vaak zei: Ook wel veel riskanter.
(...)
Twee kanttekeningen, Peter
ad [1]
Meeste mensen zijn in loondienst. Pensioenafdracht is wettelijk verplicht. Of die verplichte deelname in een pensioenfonds wenselijk is?
Ik denk van wel. Veel mensen hebben geen flauw benul hoe geld opzij te leggen voor de 'oude dag'. En als ze er al over nadenken, maken ze vaak verkeerde keuzes. Denk maar aan de koopsomaffaires.
Misschien zou een beter oplossing zijn een volledig staatspensioen met een hogere uitkering dan de huidige AOW. Maar ja, de Staat en geld. Met al die graag uitdelende politici. Dat gaat ook verkeerd. Zie Frankrijk o.a.

ad [2]
Riskant ja. Mijn vader spaarde als zelfstandig ondernemer voor zijn eigen pensioen. Maar ja, met een hok vol jong had sparen niet altijd de hoogste prioriteit. Hij overleed vèr voor zijn geplande pensioenleeftijd, vrouw en vier nog leerplichtige kinderen achterlatend in betrekkelijke armoede. Eén pluspunt, al mijn broers en zussen begrijpen de waarde van geld en gaan er uiterst zorgvuldig mee om.

jonas
0

Marique, herken me wel in jouw reactie. Toch

1. Als je oplossing deels ziet via AOW dan graag dat wel via een afgescheiden fonds buiten de grijpgrage politieke vingers. Duidelijke regels ook. Net zoals nu naar daadwerkelijk jaren verblijf en Nederlanderschap. Alleen dan wel 1 nationaliteit.

2. Zelfde achtergrond alleen vader met wat geld op MKB-nivo stokoud geworden. Tja als elke cent met hard werken is verdiend en dat je is ingepompt dan blijf je er altijd wat aan overhouden zo van geen overbodig geld uitgeven en het maximale uit je geld halen.

Betekent niet: gierig zijn of soms eens lekker duur doen, maar weten waar je mee bezig bent.

Groet, Jonas
rationeel
0
Wat er nu fundamenteel mis gaat, is dat sparen verliezen betekent.
Het gespaarde geld wordt aan de eigenaars ontnomen.

Het is de meest schandalige streek van de EU.

Of is dat de algehele verpaupering die ons te wachten staat wanneer de immigratiegekte en de klimaatgekte niet heel snel stopt?
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 27 september 2019 15:18:

Wat er nu fundamenteel mis gaat, is dat sparen verliezen betekent.
Het gespaarde geld wordt aan de eigenaars ontnomen.

De wereld draait door; alles verandert en je moet je daarom voortdurend aanpassen.
Burgers met spaargeld dus ook, zo moeilijk is dat niet. (en niet blijven wachten en de schuld op een ander afschuiven)
jonas
0

En Objectief en dus dus moeten we...….?????

Dit zegt zo weinig namelijk. Beetje vaag zogezegd.

"De wereld draait door; alles verandert en je moet je daarom voortdurend aanpassen.
Burgers met spaargeld dus ook, zo moeilijk is dat niet. (en niet blijven wachten en de schuld op een ander afschuiven)"

Groet, Jonas
wiegveld
0
vraag is simpel. ABP wil rendement meenemen maar vergeet dat ze gaat schuiven in de generaties en dat is redelijk unfair.
effe snel nieuwe regels maken klinkt lekker, maar volgens mij probeert ABP hiermee niet als schuldige te worden aangewezen als er toch kortingen komen. (wij wilden snel afspraken maken maar die anderen)
Goedkoop
Beperktedijkbewaking
2
quote:

2008drama schreef op 27 september 2019 12:01:

...
De afgelopen jaren zijn de opbouwers van vandaag de dag dertig procent meer kwijt voor dezelfde opbouw als degene die het tien jaar geleden deden.. Laat dat even tot je doordringen tien jaar geleden...... Waanzin! Maar dat ligt verstopt als een rottend paasei uit 2015 wat pas in 2040 door de meesten wordt gevonden..
...
Op dit punt heb je voor de verandering een keer gelijk.
Maar dat moet je de pf-bestuurders, de vakbonden en de critici van de huidige rekenregels niet verwijten, noch de 'pamperaars'. De hoge premies zijn het gevolg van dezelfde rekenregels.
En nog is het DNB niet genoeg, Knot eist dat de premie-rekenrente verder omlaag gaat, en wil dat de premies volgend jaar nog hoger worden.

Stuur je klacht dus naar Knot, de held van jou, ffff, objectief en anderen die de echte cijfers negeren. Bij wie de onderbuik zo overheersend is dat hun ratio ondergesneeuwd raakt.
Bij ffff heb ik nog nooit enig kwantitatief argument gezien.

objectief
1
quote:

jonas schreef op 27 september 2019 15:36:

En Objectief en dus dus moeten we...….?????

Dit zegt zo weinig namelijk. Beetje vaag zogezegd.

"De wereld draait door; alles verandert en je moet je daarom voortdurend aanpassen.
Burgers met spaargeld dus ook, zo moeilijk is dat niet. (en niet blijven wachten en de schuld op een ander afschuiven)"

Groet, Jonas
Je moet niks; maar ik acht je handig en/of slim genoeg om waar nodig een uitweg te vinden.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

agapim schreef op 27 september 2019 11:04:

[...]
EINDELIJK, eindelijk hebben mevrouw Wortman (ABP) en haar collega's bij de andere grote fondsen het begrepen...
en maken zij een vuist naar DNB/Knot.
Ze hebben naar me geluisterd!

Nou ja, da's een grapje, niet helemaal serieus, dat zou wel heel snel zijn, en ik denk niet dat mijn invloed zo ver reikt.
Wel is het zo dat minstens 1 ABP-bestuurder sinds dinsdag mijn verhaal in de zak heeft.

jonas
0

Mooi gevonden Objectief. Zit een zekere slimmigheid in. Kan nu stellen: Jonas niet slim dus Objectief bedenken?

Laat maar zitten. Gaat over ons pensioensysteem en ergens begrijp ik iets niet.
Neem die ECB-meeloper Klaas Knot die nooit daar doorbijt!

Deze meneer ziet dat als gevolg van zijn Hondepootjesgedrag bij de ECB in ons land spaarders en gepensioneerden een halve poot moet worden afgerukt.

Wat doet meneer?

Hij zegt: doe dat maar snel! Zo snel mogelijk!

Heimelijke agenda. Dan Kan ik zo snel mogelijk opvolger van Lagarde worden.
Argument: lullekoek zo van van de jongeren worden de dupe! Kullekoek 2019 KlaasKnot. Welnu beste Klaas toen ik jong was zat ik in dat fonds en toen ik wat ouder werd (jong gebleven tussen ons) nog steeds zo wat is je probleem?

Groet, Jonas
rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 27 september 2019 16:17:

[...]
Ze hebben naar me geluisterd!

Nou ja, da's een grapje, niet helemaal serieus, dat zou wel heel snel zijn, en ik denk niet dat mijn invloed zo ver reikt.
Wel is het zo dat minstens 1 ABP-bestuurder sinds dinsdag mijn verhaal in de zak heeft.

Het wordt tijd BDB:) dat er naar de kenners geluisterd wordt ook als ze toevallig geen deel uitmaken van de zgn regeerders, maar meedenkende burgers zijn.
Vooral als de regering in handen is van NIET kenners.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 27 september 2019 16:31:

[...]

Vooral als de regering in handen is van NIET kenners.
Ja, waarom stond je zelf niet op de kieslijst. Je bent de hele dag Baudet aan het promoten.
rationeel
1
quote:

jonas schreef op 27 september 2019 16:22:

Mooi gevonden Objectief. Zit een zekere slimmigheid in. Kan nu stellen: Jonas niet slim dus Objectief bedenken?

Laat maar zitten. Gaat over ons pensioensysteem en ergens begrijp ik iets niet.
Neem die ECB-meeloper Klaas Knot die nooit daar doorbijt!

Deze meneer ziet dat als gevolg van zijn Hondepootjesgedrag bij de ECB in ons land spaarders en gepensioneerden een halve poot moet worden afgerukt.

Wat doet meneer?

Hij zegt: doe dat maar snel! Zo snel mogelijk!

Heimelijke agenda. Dan Kan ik zo snel mogelijk opvolger van Lagarde worden.
Argument: lullekoek zo van van de jongeren worden de dupe! Kullekoek 2019 KlaasKnot. Welnu beste Klaas toen ik jong was zat ik in dat fonds en toen ik wat ouder werd (jong gebleven tussen ons) nog steeds zo wat is je probleem?

Groet, Jonas
Knot is zelf nog jong en heeft jonge kinderen, zou het zo simpel zijn? Het hemd is nader dan de rok?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

agapim schreef op 27 september 2019 11:45:

[...]
De "confederatie" zoals jij die noemt staat meer aan de kant van de werkgevers en bedrijfspensioenfondsen. Heulen bijna altijd met DNB.
Als je eea over de jaren heen hebt gevolgd zou je dat moeten weten.:)
Ja, de pensioenfederatie moet vaak schipperen tussen de inzichten van werkgevers enerzijds en werknemers/vakbonden anderzijds, en slaat nooit felle taal uit. Toch zijn ze behoorlijk kritisch over de huidige rekenregels. Zie het bijgaande zeer bezorgde stuk van nog maar een week geleden.

Bijlage:
[verwijderd]
1
Ik voospel dat die absurde en rigide rekenregels gaan sneuvelen.

Voor politiek Den Haag alleen de taak Knot zonder al te veel gezichtsverlies op de een of andere manier tegemoet te komen.

In compromisland moet daaruit te komen zijn.

rationeel
0
quote:

objectief schreef op 27 september 2019 16:33:

[...]

Ja, waarom stond je zelf niet op de kieslijst. Je bent de hele dag Baudet aan het promoten.
Jij bent toevallig niet in staat om te lezen en te begrijpen, dus zou ik je aanraden om je insinuerende commentaren voor je te houden.

Omdat Baudet:) met kop en schouders uitsteekt boven wat wij verder aan parlementariers te zien krijgen, wil nog niet zeggen dat ik hem promoot, alhoewel dat een zeer aan te bevelen activiteit zou zijn.

Wanneer je daarentegen overeenkomsten zou ontwaren tussen zijn en mijn ideeen, dan zou dat alleen maar er op wijzen dat ik de voor mij juiste partij gekozen heb.
rationeel
1
quote:

stockpicker schreef op 27 september 2019 16:39:

Ik voospel dat die absurde rekenregels gaan sneuvelen.

Voor politiek Den Haag alleen de taak Knot zonder al te veel gezichtsverlies op de een of andere manier tegemoet te komen.

In compromisland moet daaruit te komen zijn.

Een kinderhand is snel gevuld, maar een KNOT hand?

Zelf geeft hij wel aan dat de 2 petten die hij draagt, tot verschillende uitkomsten leiden. Hij verwoordt dat als, enerzijds de EU belangen behartigen en anderzijds de Nederlandse.

Een nogal schizofrene toestand om in te verkeren. Ik denk dat de EU graag een greep in de Nederlandse spaarkas doet.

Goed maar het Nederlandse belang dienen in deze. Handjes af van ons geld.
2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.083,20 -0,30%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.991,94 -0,32%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.479,90 -0,01%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.320,72 -0,06%
 EUR/USD 1,0693 -0,09%
 WTI 82,83 -0,56%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%