Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Hoop op Brexit-deal stuwt Europese aandelen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, door optimisme over een Brexit-deal, nadat EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier zei dat een oplossing deze week nog steeds mogelijk is. Ook beter dan verwachte bedrijfsresultaten op Wall Street hielpen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index eindigde 1,1 procent hoger op 394,02 punten. De Duitse DAX pluste 1,1 procent op 12.630 punten. De Franse CAC 40 won 1,0 procent tot 5.702 punten.

De Britse FTSE sloot nagenoeg vlak op 7.208 punten. Aandelen van grote Britse bedrijven waaronder AstraZeneca en Unilever stonden onder druk als gevolg van de forse stijging van de koers van het pond.

Het pond schudde het koersverlies van maandag, toen de Bank of England nog waarschuwde dat de rente mogelijk omlaag moet, zelfs met een Brexit-deal, van zich af.

Amerikaanse bedrijfscijfers waren overwegend sterk, met meevallende cijfers voor Johnson & Johnson, J.P. Morgan en andere banken.

Economisch nieuws kwam dinsdagmiddag van een index voor de staat New York, waar de Empire State index tegen de verwachting in verbeterde van 2,0 in september tot 4,0 in oktober. Verwacht was een daling tot 0,8.

In de ochtend waren er al Chinese consumentenprijzen die in september iets sneller stegen. De inflatie ging van 2,8 procent in augustus naar 3,0 procent. De Chinese producentenprijzen daalden juist harder in september, op jaarbasis met 1,3 procent, terwijl economen een daling van 1,2 procent hadden voorzien.

De Duitse ZEW-vertrouwensindex daalde licht tot 22,8 negatief in oktober, ruim boven de verwachte 27,0 negatief.

De olieprijs bewoog niet veel.

De euro/dollar noteerde op 1,1034. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog een stand van 1,1023 op de borden.

Bedrijfsnieuws

WireCard leverde 13 procent in nadat het Duitse betalingsbedrijf dinsdag opnieuw werd beschuldigd van fraude. Het bedrijf heeft mogelijk zijn omzet- en winstcijfers beter voorgesteld dan ze waren, bleek dinsdag uit interne documenten die de Financial Times in handen kreeg.

Royal Dutch Shell denkt nog decennia geld te kunnen blijven verdienen met olie en gas, ook als overheden en aandeelhouders meer eisen stellen aan klimaatverandering. Dit zei CEO Ben van Beurden in een interview met Reuters. Shell eindigde dinsdag 1 procent lager.

Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics zou een opdracht van 15 EUV-systemen hebben ingediend bij het Nederlandse ASML. De mediaberichtgeving uit Korea wilde ASML tegen ABM Financial News evenwel niet bevestigen. ASML publiceert woensdag de resultaten over het derde kwartaal. Het aandeel kreeg er dinsdag 3 procent bij.

In Londen dikte Associated British Foods 2 procent aan.

De Britse banken Lloyds en Royal Bank of Scotland werden beide ruim 5 procent meer waard. De afgelopen twee dagen bewogen de bankaandelen al fors op en neer. Maar ook elders in Europa deden banken het goed. Deutsche Bank steeg 2,9 procent en BNP Paribas 3,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond hoger. De Dow Jones index noteerde rond sluitingstijd in Amsterdam 1,0 procent hoger op 26.787,36 punten, de S&P 500 index handelde 1,1 procent hoger en de Nasdaq index werd 1,2 procent meer waard op 8.048,65 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursupdate: Pharming onderuit op lager Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten, na tegenvallende resultaten van ASML en TomTom en een koersval voor Pharming na een beschuldiging van bedrijfsspionage.

De AEX index eindigde 0,5 procent lager op 576,86 punten. De AMX daalde 0,2 procent en de Smallcap-index werd omlaag getrokken door Pharming en sloot 1,5 procent lager.

De bedrijfsresultaten, ook in de Verenigde Staten, zijn tot nu toe redelijk goed, zei Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger, maar een licht tegenvallend cijfer over de Amerikaanse consument gooide wat roet in het eten. Op het vlak van Brexit blijft het spannend en op de handelsoorlog valt nog altijd geen peil te trekken.

Op de Amsterdamse beurs werd ASML intussen niet beloond voor kwartaalresultaten die volgens Zwanenburg toch best goed waren, terwijl TomTom naar zijn mening terecht werd afgestraft.

Banken waren in trek, mogelijk ook omdat grote Amerikaanse banken tot nu toe redelijk goede kwartaalresultaten rapporteerden, waaronder JPMorgan Chase op dinsdag en vandaag Bank of America, met name bij de consumententak.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen daalden onverwacht in september. Dat was een tegenvaller, maar lijkt geen majeur risico, meent Zwanenburg. "Ik denk dat de Amerikaanse consument de kar blijft trekken."

De inflatie in de eurozone stond vorige maand onder druk, zo bleek woensdag verder. Vanavond staat het Beige Book van de Federal Reserve nog geagendeerd, een anekdotisch overzicht van de huidige toestand van de Amerikaanse economie.

Donderdag volgen cijfers van Flow Traders, Sligro Food Group en indexzwaargewicht Unilever.

De euro/dollar noteerde op 1,1066. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1031 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1034 op de borden.

De olieprijzen koersten tot 1,3 procent hoger.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen stegen de banken ABN AMRO en ING, terwijl ook RELX en Unilever in trek waren, met winsten van 1 tot 2 procent.

ASML verloor 4,5 procent. De Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan en voorziet voor de laatste maanden van 2019 een stevige omzetgroei. NIBC sprak van een "enorm sterke orderinstroom" voor 23 EUV-systemen. Volgens KBC Securities ligt ASML daarmee ook op koers voor een sterk 2020.

IMCD sloot ruim 5 procent lager. Zwanenburg zag hier geen nieuws bij, afgezien van een adviesverlaging door ABN AMRO.

In de AMX won Signify 2,6 procent, na het nieuws over de grote Amerikaanse overname van dinsdag. Signify neemt de Amerikaanse aanbieder van professionele verlichting Cooper Light Solutions over voor 1,4 miljard dollar in contanten. Daarmee verstevigt het bedrijf zijn positie in Noord-Amerika, zo concludeerden analisten van Morgan Stanley. NIBC sprak van een welkome overname.

Fugro won 4,4 procent. Het aandeel ligt deze hele week al sterk, na gunstige analistenrapporten.

TomTom sloot ruim 5 procent lager na kwartaalcijfers. Het bedrijf ligt op koers om zijn jaardoelen te halen, maar werd in zijn bewoording wel licht negatiever over de omzetontwikkeling dit jaar. De navigatiespecialist verwacht dit jaar een omzet te realiseren van "rond" de 700 miljoen euro. Eerder was dit nog "tenminste" 700 miljoen euro. ING bestempelde de cijfers als "redelijk".

Onder de kleinere aandelen wonnen Kendrion en ICT Group beide ruim 2 procent.

Pharming ging echter hard onderuit met een koersdaling van 12 procent. Het bedrijf bevestigde tegen ABM Financial News dat er een onderzoek loopt naar bedrijfsspionage in Australië, maar noemt de aantijgingen "bizar". Het Australische CSL beschuldigt branchegenoot Pharming beschuldigt van bedrijfsspionage door zijn voormalig senior medical officer Joe Chiao, die nu bij Pharming werkt en tienduizenden documenten met gevoelige informatie zou hebben meegenomen van zijn vorige werkgever. Pharming CEO Sijmen de Vries beweert dat zijn bedrijf hier niets van weet en er ook niets mee te maken heeft. Chiao is hangende het onderzoek wel op non-actief gezet.

Op de lokale beurs was er een opvallende daling voor beursbedrijf Euronext, dat 5 procent lager sloot.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van Europese aandelenmarkten, noteerden de Amerikaanse beurzen rond de slotkoersen van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag verdeeld gesloten. De Stoxx Europe 600 daalde 0,1 procent tot 393,46 punten, de Duitse DAX steeg 0,3 procent op 12.670,11 punten, de Franse CAC 40 verloor 0,1 procent tot 5.696,90 punten en Britse FTSE 100 eindigde 0,6 procent lager op 7.167,95 punten.

Beleggers zijn woensdag vooral in afwachting van nieuws rond Brexit, zag ook marktanalist David Madden van CMC Markets. "De laatste ontwikkelingen suggereren dat de onderhandelingen de goede kant op gaan."

Desondanks blijven beleggers voorzichtig, volgens Madden. "Het Brexit kat-en-muis-spel duurt voort", aldus de marktanalist.

Econoom Peter Dixon van Commerzbank wees erop dat beleggers woensdag toch wat minder vooruitgang zagen dan gehoopt, en als er al een deal wordt bereikt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, dan moet het Britse parlement nog akkoord gaan.

Morgen en vrijdag vindt een EU-top over Brexit plaats. Vanmiddag zei de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, dat er in basis een deal ligt die donderdag geaccepteerd zou kunnen worden, maar dat er aan Britse kant toch nieuwe twijfels zijn gerezen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de inflatie in de eurozone in september op jaarbasis is uitgekomen op 0,8 procent. Eerder ging men nog uit van 0,9 procent. De Britse consumentenprijzen stegen op jaarbasis in september met 1,7 procent, gelijk aan de stijging in augustus. De Britse producentenprijzen stegen in september op jaarbasis met 1,2 procent tegen 1,7 procent in augustus.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot 0,3 procent hoger op 1,1070. Olie werd 1,6 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

ASML heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, zoals analisten ook hadden voorzien, en voorziet voor de laatste maanden van 2019 een stevige omzetgroei. Voor de laatst drie maanden van 2019 mikt ASML op een omzet van ongeveer 3,9 miljard euro met een brutomarge van 48 tot 49 procent. Verder merkte ASML op dat het niet verwacht het eerder aangekondigde inkoopprogramma voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen voor het einde van 2019 te kunnen afronden. Op 29 september stond de teller op 1,4 miljard euro. ASML daalde 4,4 procent.

Roche heeft over de eerste drie kwartalen van 2019 meer omzet geboekt en besloot tot een outlookverhoging. De Zwitserse farmaceut verwacht dat de omzetgroei voor 2019 een hoog enkelcijferig percentage zal zijn tegen constante wisselkoersen. Eerder had het bedrijf nog aangegeven uit te gaan van een groei tussen de vijf en negen procent. De aandelenkoers steeg 1,6 procent.

Bayer verwacht dat het aantal claims met betrekking tot bestrijdingsmiddel Roundup aanzienlijk kan stijgen. Dit meldde Bloomberg. De laatste keer dat Bayer een update verstrekte eind juli meldde het concern 18.400 eisers. Later deze maand komt het Duitse chemiebedrijf met de cijfers over het derde kwartaal met naar verwachting de actuele stand van het aantal claims. Het aandeel daalde 0,7 procent.

TomTom ligt op koers om zijn jaardoelen te halen, maar werd in zijn bewoordingen wel iets negatiever over de omzetontwikkeling dit jaar. De navigatiespecialist verwacht dit jaar een omzet te realiseren van "rond" de 700 miljoen euro. Eerder was dit nog "tenminste" 700 miljoen euro. Analisten denken dat deze outlook haalbaar is. Locatietechnologie, dat wil zeggen de divisies Automotive en Enterprise, zal ongeveer 425 miljoen euro bijdragen aan de jaaromzet van TomTom. Dat is 10 miljoen euro minder dan eerder aangegeven. Het aandeel verloor 5,4 procent aan waarde.

Signify neemt de Amerikaanse aanbieder van professionele verlichting Cooper Light Solutions over voor 1,4 miljard dollar in contanten. Het bedrijf verwacht de transactie in het eerste kwartaal van volgend jaar te kunnen afronden, als de autoriteiten ermee akkoord gaan. Het aandeel Signify steeg 2,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven woensdag rond het slot in Europa ook dicht bij huis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit vrijwel vlak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag voornamelijk lager gesloten. De AEX daalde 0,1 procent tot 576,27 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een verlies resteerde van 0,1 procent.

De Amsterdamse beurs sprong donderdag tegen het einde van de ochtend in het groen, nadat een Brexit-deal werd aangekondigd.

“We hebben een geweldige nieuwe deal”, schreef de Britse premier Boris Johnson op Twitter.

De index noteerde vervolgens op een hoogste koers van 579,88 punten, maar moest daarna wel weer terrein prijsgeven.

Vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep noemde de huidige beurs "niets zeggend". "Er is zo veel onzekerheid dat je het beste aan de zijlijn kan staan. Er is wel een Brexit-deal, maar het is de vraag of deze stand houdt, in Europa en in het VK moet er nog over gestemd worden. Rond de handelsdeal tussen China de VS is nog veel onduidelijk en daarnaast speelt ook nog de impeachmentprocedure", vervolgde Smit.

Technisch heeft de markt ook nog een hobbel te nemen. "We staan weer rond 580 punten, en dat is toch een aardige weerstand gebleken", voegde Smit nog toe.

Beleggers kregen de nodige macro-economische data vanuit de VS te verwerken.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia is in oktober minder hard gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 12,0 in september tot 5,6 in oktober. De daling was iets sterker dan verwacht. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 6,4.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in september harder dan verwacht gekrompen. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 0,4 procent, na een groei van 0,8 procent in augustus. Voor september hadden economen gerekend op een krimp van 0,2 procent.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. In de week eindigend op 11 oktober stegen de voorraden ruwe olie met 9,3 miljoen vaten tot 434,9 miljoen.

Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 53,20 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1119. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1067 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.

Stijgers en dalers

In de AEX was het IMCD dat aan kop ging met een winst van 3,1 procent. DSM pakte 1,6 procent.

Indexzwaargewicht Unilever won 0,8 procent na een update over het derde kwartaal. Bernstein wees erop dat de onderliggende groei van Unilever iets lager dan verwacht was, maar dat de outlook voor 2019 herhaald werd. ING meent dan ook dat er geen reden tot zorgen is. Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO voegde nog toe dat de analistenontmoeting van Unilever later op de dag “een positieve toon” kende.

ASML zette de daling van woensdag voort met een verlies van 1,4 procent. Menig analist verhoogde vanochtend het koersdoel voor ASML, zoals Berenberg dat van 240,00 naar 280,00 euro ging en InsingerGilissen van 220,00 naar 275,00 euro, maar Kepler Cheuvreux verlaagde het advies naar Houden omdat het koersdoel van 250,00 euro niet zo veel opwaarts potentieel meer geeft.

In de AMX ging Fugro 4,7 procent hoger. Sectorgenoot PGS meldde resultaten die in de lift zitten. Volgens PGS is er voldoende geld bij klanten om nieuwe investeringen te doen.

Altice steeg 3,4 procent. Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor de kabelaar van 3,30 naar 3,90 euro met een onveranderd neutraal advies.

De grootste daler was Flow Traders met een daling van 9,2 procent. Flow deed het minder dan verwacht, en daar waren de VS schuldig aan. Volgens ING weet Flow waar het probleem zit en wordt er al gewerkt aan een oplossing. ING denkt daarom dat de tegenwind maar tijdelijk is.

ASMI verloor 2,6 procent. In heel Europa lagen de semi’s er lastig bij, ondanks goede resultaten bij TSMC.

Onder de smallcaps speelde Sligro een negatieve hoofdrol, met een koersverlies van 9,2 procent. De cijfers van Sligro waren volgens ING ruimschoots onder de verwachtingen. Dit was omdat de omzet van klanten uit de samenwerking met Heineken tekort schiet. De voor 2019 afgegeven EBIT-outlook was dan ook flink lager dan waarop analisten rekenden. Degroof Petercam verlaagde het advies weer terug naar Reduceren. "De update van vandaag laat zien dat we duidelijk te vroeg waren", zei analist Fernard de Boer over zijn adviesverlaging.

Pharming, woensdag beschuldigd van bedrijfsspionage, steeg 3,5 procent.

VolkerWessels steeg 1,0 procent. Bonsee merkte op dat een plenaire debat vandaag over het stikstofdossier misschien voor wat verlichting zorgt.

Het lokaal genoteerde Esperite won 25,4 procent, bij bovengemiddelde volumes in het failliete centenfonds.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.999,52 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen vlak tot licht lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag vlak tot licht lager gesloten nadat aan het eind van de ochtend een Brexit-akkoord op tafel kwam die nog door het Britse parlement moet worden goedgekeurd.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 393,85 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,1 procent op 12.654,95 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,4 procent bij met een stand van 5.673,07 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,2 procent naar 7.182,32 punten.

"De Europese beurzen zijn vlak tot licht lager afgesloten, na het nieuws dat een Brexit-deal is bereikt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het nieuws deed het sentiment in Europa goed, omdat het erop lijkt dat het einde van het politieke drama in zicht is."

De deal werd bevestigd door voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. "Waar een wil is, daar is een deal. En we hebben er één", schreef hij op Twitter. Volgens Juncker is het een evenwichtige deal voor beide kampen.

Het Noord-Ierse DUP zei vanochtend een eerdere versie van het akkoord niet te steunen. Onduidelijk is wat de standpunt van de partij is over het nieuwe akkoord. Hierdoor liepen eerdere winsten op de Europese beurzen gedurende de middag terug.

"Het blijft nog te bezien of de reactie van het Noord-Ierse DUP standhoudt als politici dit weekend weer oog in oog met elkaar staan, maar in de tussentijd zorgde het zicht op een definitief akkoord van de Brexit-saga even voor een opluchtingsrally", aldus analist Richard Hunter van Interactive Investor.

"Sommige eurosceptici uit de Conservatieve Partij staan wel achter de overeenkomst", stelde Madden van CMC evenwel. "De stemming van zaterdag in het Lagerhuis zal bepalend zijn."

Beleggers kregen de nodige macro-economische data vanuit de VS te verwerken.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia is in oktober minder hard gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 12,0 in september tot 5,6 in oktober. De daling was iets sterker dan verwacht. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 6,4.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in september harder dan verwacht gekrompen. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 0,4 procent, na een groei van 0,8 procent in augustus. Voor september hadden economen gerekend op een krimp van 0,2 procent.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. In de week eindigend op 11 oktober stegen de voorraden ruwe olie met 9,3 miljoen vaten tot 434,9 miljoen.

Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 53,20 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1119. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1067 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nestlé heeft over de eerste negen maanden van 2019 een licht hogere omzet kunnen boeken en geeft 20 miljard frank aan de aandeelhouders terug. Het bedrijf bevestigde donderdag de outlook voor het gehele jaar, waarin het een autonome omzetgroei van 3,5 procent verwacht. Nestlé sloot 2,0 procent lager.

Sectorgenoot Unilever heeft de onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal van 2019, conform verwachting, iets zien terugvallen. Unilever herhaalde nog altijd een verbetering van de onderliggende operationele marge te kunnen realiseren, waardoor het doel voor 2020 in zicht blijft. Ook voorziet Unilever opnieuw een jaar met een sterke vrije kasstroom. Het aandeel won 0,8 procent.

Pernod Ricard heeft in het afgelopen kwartaal de omzet licht zien stijgen. Pernod Ricard hield vast aan zijn verwachting van een autonome winstgroei uit terugkerende activiteiten, van tussen de vijf en zeven procent. Het aandeel ging in Parijs met 4,2 procent onderuit.

Tele2 heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de nettowinst bijna zien verdubbelen en houdt vast aan de outlook. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf donderdag voorbeurs. Het aandeel steeg met 3,8 procent.

In Frankfurt verloor Wirecard, eerder deze week al een flinke verliezer, donderdag nog een keer 2,7 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.999,52 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit de week in het rood af

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,6 procent tot 572,7 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenbrug van Stroeve & Lemberger ziet dat de beurs een afwachtende houding aanneemt. "De markt wacht af wat er morgen besloten wordt in het VK ten aanzien van de Brexit-deal".

Vandaag begon de beurs zwak op macro-nieuws uit China. Volgens cijfers van de Chinese overheid de economie in het afgelopen kwartaal met 6,0 procent is gegroeid, waar vooraf door economen gerekend werd op een groei van 6,1 procent. Er was sprake van de laagste economische groei sinds de start van de berekeningen begin 1992.

China heeft duidelijk last van het handelsconflict stelt Zwanenbrug. "De Chinese economie is voor zo'n 28 procent afhankelijk van de maakindustrie dit percentage ligt voor de VS een stuk lager. Het is dan ook logisch dat China dan ook wat harder getroffen wordt."

Voor de komende periode is de beleggingsstrateeg gematigd positief. "De werkgelegenheidscijfers zijn in Europa en in de VS goed, een recessie is in onze ogen dan ook niet aanstaande."

"We zien hier en daar wel wat bedrijven die met tegenvallende cijfers of outlook komen zoals vandaag met Danone maar over het algemeen zijn de kwartaalrapportages goed te noemen", voegde Zwanenbrug toe.

De Leading Economic Indicators (LEI) voor de Amerikaanse economie zijn in september gedaald. De index daalde 0,1 procent in september tot 111,9, na een daling van 0,2 procentpunt in augustus.

De euro/dollar handelde op 1,1156. Olie werd 0,2 procent duurder.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerden RELX en Galapagos onderaan met verliezen van 3,0 tot 4,1 procent. Het verlies van Galapagos kon volgens beurskenner Tom Simonts van KBC worden toegeschreven aan een adviesverlaging door Bernstein.

ArcelorMittal was koploper met een stijging van 1,06 procent.

In de AMX koerste Flow Traders 2,9 procent hoger, nadat het aandeel op donderdag nog werd afgestraft na tegenvallende resultaten. Arcadis en TomTom noteerden onderaan met verliezen van 2,5 tot 3,0 procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 2,7 procent. Joe Chiao, de medewerker die tijdelijk op non-actief staat bij Pharming, heeft volgens zijn vorige werkgever CSL geen herleidbare patiëntendata gestolen. Wel zei CSL dat hun voormalige werknemer data in handen heeft gekregen die niet terug te leiden zijn naar een patiënt.

Sligro herstelde na de koersval van gisteren. Het aandeel sloot 4,9 procent hoger.

ForFarmers verloor 5,1 procent op 5,45 euro. ABN AMRO zette een verkoopadvies op ForFarmers met een koersdoel van 5,00 euro.

Het aandeel Kiadis Pharma maakte een koersval van maar liefst 50,8 procent tot 2,50 euro. Kiadis verwacht in 2020 geen voorlopige marktgoedkeuring van de Europese toezichthouder te krijgen voor ATIR101. Jefferies sprak van een teleurstellend bericht. Het besluit betekent volgens Jefferies ook dat er tot 2021 geen aanjagers overblijven. KBC Securities zette het aandeel op de verkooplijst. Analisten van NIBC wezen erop dat Kiadis nodig geld moet ophalen.

Onder de lokaal genoteerde aandelen won Beter Bed 4,7 procent. Het beddenbedrijf is een sale-and-leaseback aangegaan met een investeringsvehikel dat wordt geadviseerd door Tristan Capital Partners voor een pand in Uden. Met de transactie is 14 miljoen euro gemoeid.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Amsterdam lager, met verliezen voor de Dow Jones index, S&P 500 en Nasdaq van gemiddeld 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager de week uit

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag in het rood gesloten. De Stoxx Europe 600 daalde 0,3 procent tot 391,84 punten, de Duitse DAX verloor 0,2 procent op 12.633,60 punten, de Franse CAC 40 leverde 0,7 procent in tot 5.636,25 punten en Britse FTSE 100 eindigde 0,4 procent lager op 7.150,37 punten.

Beleggers namen vrijdag geen grote posities in, zag marktanalist David Madden van CMC Markets, in afwachting van de allesbepalende Brexit-stemming zaterdag in het Britse parlement.

"De positieve stemming die we gedurende de week zagen is vervangen door meer voorzichtigheid", aldus Madden. "Het wordt een zware kluif voor Johnson om goedkeuring te krijgen voor de deal omdat hij geen meerderheid heeft in het Lagerhuis."

De marktanalist wees verder op uitspraken van uittredend voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, die vrijdag waarschuwde voor het risico op aandelen- en vastgoedbubbels.

Vrijdag traden ook hogere Amerikaanse importtarieven op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen in. Europese vliegtuigen worden belast met een tarief van 10 procent en andere producten krijgen een heffing van 25 procent.

Op macro-economisch vlak was het redelijk rustig in Europa en de VS. Chinese groeicijfers konden wel op aandacht rekenen. In het derde kwartaal groeide de tweede economie van de wereld met 6,0 procent, wat licht onder de verwachting was. Cijfers over de Chinese industrie en detailhandel waren wel sterk.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1156. De olieprijzen bewogen tussen kleine winsten en verliezen.

Bedrijfsnieuws

Winst- en omzetwaarschuwingen als ook zwakke vooruitzichten domineerden het bedrijfsnieuws.

Renault stelde donderdag nabeurs de verwachtingen voor de omzet en operationele marge in 2019 neerwaarts bij, vanwege een ongunstig economisch klimaat. De Franse autoproducent verwacht dat de omzet dit jaar zal dalen met 3 tot 4 procent, terwijl het eerder nog rekening hield met een vlakke omzet.

Renault was vrijdag van alle autobouwers verreweg de sterkste daler met een verlies van 11,5 procent. Sectorgenoten stonden licht onder druk. Volkswagen daalde 1,0 procent, Peugeot leverde 1,7 procent in en het aandeel van Daimler sloot 1,4 procent lager.

Danone heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet verder zien toenemen, maar stelde wel de verwachtingen voor de vergelijkbare omzetgroei dit jaar neerwaarts bij. De Franse zuivelproducent mikt nu op een groei van 2,5 tot 3 procent tegenover ongeveer 3 procent eerder. Het aandeel werd 8,4 procent minder waard.

Rémy Cointreau heeft de resultaten in de eerste jaarhelft onder druk zien staan, vooral door een flinke afname van de omzet uit partnermerken. Het bedrijf verwacht dat het huidige boekjaar binnen de doelstellingen voor de middellange termijn blijft. Daarbij worden distributiecontracten met partnermerken beëindigd in Verenigde Staten. Dit zal 56 miljoen euro aan omzet kosten en 5 miljoen aan operationele winst. Het aandeel eindigde 1,5 procent in de min.

Thales Group heeft de verwachtingen voor de autonome omzetgroei voor dit jaar neerwaarts bijgesteld vanwege zwakte in de segmenten lucht- en ruimtevaart, defensie en beveiliging. Het aandeel daalde 5,4 procent.

AMS gaat opnieuw een overnamebod uitbrengen op het Duitse lichtbedrijf Osram. Dit meldde het Oostenrijkse concern vrijdag. Eerder deze maand zag AMS een overnamepoging nog stranden omdat de acceptatiegrens niet werd gehaald. Die grens wil AMS nu verlagen van 62,5 procent tot 55 procent. Het bod van 41,00 euro per aandeel blijft ongewijzigd. Het aandeel Osram steeg vrijdag 3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Europa lager, met verliezen voor de Dow Jones index en S&P 500 van rond de 0,2 procent. De Nasdaq daalde 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit week lager af na Brexit-deal en serie winstwaarschuwingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag 0,6 procent lager gesloten op 572,72 punten, hetgeen op weekbasis een verlies betekende van 0,8 procent.

De week werd gekenmerkt door een nieuwe Brexit-deal tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor ontstond er in de eerste instantie euforie onder beleggers, maar dat ebde weg vanwege zorgen of de vertrekregeling door het Britse parlement wel wordt goedgekeurd.

"De kans hierop is klein", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING. "De Noord-Ierse DUP-partij, die goed is voor tien Lagerhuisstemmen maar Noord-Ierland als onlosmakelijk deel van het Verenigd Koninkrijk beschouwt, heeft namelijk al te kennen gegeven dat ze niet voor zullen stemmen. Daardoor is het behalen van een meerderheid van de stemmen bijna onmogelijk voor Johnson."

Naar verwachting zal premier Boris Johnson zaterdag het nieuwe akkoord in stemming willen brengen in het Lagerhuis. Toch noemde ING de nieuwe deal goed nieuws, omdat de kans op een 'harde’ Brexit is afgenomen.

Ook lag de focus afgelopen week op de eerste bedrijfscijfers, onder meer van Unilever die goed werden ontvangen. Vanuit Amerika kwamen er cijfers van onder meer Morgan Stanley, IBM en Netflix. De overwegend meevallende bedrijfsresultaten bepaalden de gematigd positieve stemming in New York.

Er was echter ook een aantal winstwaarschuwing, zoals die van Renault, Accor, Volvo en Philips.

Het cijferseizoen is zwak gestart, zei analist Corne van Zeijl van Actiam voor de camera van ABM Financial News. "Nou betekent een slecht begin van een cijferseizoen niet altijd dat het hele cijferseizoen ook slecht zal zijn", aldus Van Zeijl.

Analisten voorzagen aan begin van het seizoen een winstdaling van 3 procent. "En ik ben bang dat als deze trend doorzet, dat die negatieve 3 procent nog wel eens te hoog zal blijken te zijn."

Het muntpaar euro/dollar koerste vrijdagavond rond een niveau van 1,1151. Aan het begin van de week stond er nog een stand van 1,1035 op de borden.

De olieprijzen leverden op weekbasis circa twee procent in. Oliehandelaren reageerden maandag teleurgesteld toen er geluiden kwamen dat de handelsdeal die de VS en China een vrijdag eerder sloten, wellicht nog niet voldoende afgekaart is. Later in de week kwam er weer wat enthousiasme bovendrijven, door spanningen in het Midden-Oosten en een zwakkere dollar.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg Unibail-Rodamco 3,9 procent en ING Groep met 3,3 procent.

Indexzwaargewicht Unilever won 0,9 procent na een update over het derde kwartaal. Bernstein wees erop dat de onderliggende groei van Unilever iets lager dan verwacht was, maar dat de outlook voor 2019 herhaald werd. ING meent dan ook dat er geen reden tot zorgen is. Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO voegde nog toe dat de analistenontmoeting van Unilever “een positieve toon” kende.

RELX droeg juist de rode lantaarn met een weekverlies van 4,7 procent. Ook ASML kon met een min van 3,5 procent niet in het groen komen. De Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector voldeed in het derde kwartaal wel aan de eigen verwachtingen, en voorziet voor de laatste maanden van 2019 een stevige omzetgroei. NIBC sprak van een "enorm sterke orderinstroom" voor 23 EUV-systemen. Volgens KBC Securities ligt ASML daarmee ook op koers voor een sterk 2020. Mediapartijen in Korea meldden daarnaast dat het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics een opdracht van 15 EUV-systemen zou hebben ingediend bij ASML, maar het Veldhovense bedrijf wilde dit niet bevestigen. Menig analist verhoogde na de kwartaalcijfers het koersdoel voor ASML, maar dit wist beleggers schijnbaar niet te inspireren.

In de AMX won Fugro maar liefst 22,2 procent na enkele positieve analistenrapporten. ING zei met vertrouwen uit te kijken naar de komende kwartaalupdate van de bodemonderzoeker. Ook ABN AMRO werd een stuk positiever en besloot het aandeel van de verkooplijst te halen. "Voor het eerst in vijf jaar tijd voorzien we dat de komende kwartaalresultaten van Fugro mogelijk positief zullen verrassen, geholpen door het relatief kalme zomerweer in de Noordzee en de Golf van Mexico", schreven de analisten van ABN AMRO. Bovendien meldde sectorgenoot PGS resultaten die in de lift zitten. Volgens PGS is er voldoende geld bij klanten om nieuwe investeringen te doen.

Verder stegen vastgoedfondsen Eurocommercial Properties en Wereldhave met 4,5 en 3,4 procent.

Flow Traders leverde 4,5 procent in op weekbasis. Flow deed het in het afgelopen kwartaal minder dan verwacht, en daar waren de VS schuldig aan. Volgens ING weet Flow waar het probleem zit en wordt er al gewerkt aan een oplossing. ING denkt daarom dat de tegenwind maar tijdelijk is. TomTom daalde met 4,9 procent.

Onder de kleinere aandelen won Kendrion 7,3 procent.

Onder de smallcaps speelde Sligro een negatieve hoofdrol, met een koersverlies van 5,9 procent. De cijfers van Sligro waren volgens ING ruimschoots onder de verwachtingen. Dit was omdat de omzet van klanten uit de samenwerking met Heineken tekort schiet. De voor 2019 afgegeven EBIT-outlook was dan ook flink lager dan waarop analisten rekenden. Degroof Petercam verlaagde het advies weer terug naar Reduceren. "De update van vandaag laat zien dat we duidelijk te vroeg waren", zei analist Fernard de Boer, nadat hij recent het aandeel juist van Reduceren had gehaald.

Pharming ging onderuit met een koersdaling van 4,9 procent. Het bedrijf bevestigde tegen ABM Financial News dat er een onderzoek loopt naar bedrijfsspionage in Australië, maar noemt de aantijgingen "bizar". Het Australische CSL beschuldigt branchegenoot Pharming van bedrijfsspionage door zijn voormalig senior medical officer Joe Chiao, die nu bij Pharming werkt en tienduizenden documenten met gevoelige informatie zou hebben meegenomen van zijn vorige werkgever. Pharming CEO Sijmen de Vries beweert dat zijn bedrijf hier niets van weet en er ook niets mee te maken heeft. Chiao is hangende het onderzoek wel op non-actief gezet. CSL bevestigde later dat Chiao geen herleidbare patiëntendata heeft gesloten. Wel zei CSL dat hun voormalige werknemer data in handen heeft gekregen die niet terug te leiden zijn naar een patiënt.

Kiadis maakte een koersval van 51,6 procent. Kiadis Pharma verwacht in 2020 geen voorlopige marktgoedkeuring van de Europese toezichthouder te krijgen voor ATIR101. Jefferies sprak van een teleurstellend bericht. Het besluit betekent volgens Jefferies ook dat er tot 2021 geen aanjagers overblijven. KBC Securities zette het aandeel op de verkooplijst.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX start nieuwe week positief

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de nieuwe week positief begonnen. Op een slot van 575,92 punten, steeg de AEX maandag 0,6 procent.

Beleggers kregen de kans om te reageren op de laatste ontwikkelingen in het Brexit verhaal.

Zaterdag ging een stemming over de deal die premier Boris Johnson vorige week sloot met de Europese Unie niet door nadat het zogeheten Letwin amendement in meerderheid werd aangenomen. Dit amendement eist dat alle Brexit-wetgeving eerst wordt goedgekeurd voor de deal ook groen licht krijgt. Dit dwong Johnson ook om formeel uitstel te vragen in Brussel.

"Al met al maakt de aangenomen motie een no deal vertrek op 31 oktober minder waarschijnlijk", volgens beleggingsspecialist Wubbe Bos van Lynx. "Mocht de deadline uitgesteld worden tot 31 januari, dan loopt dit mogelijk uit op nieuwe verkiezingen."

Johnson hoopte maandag alsnog een meaningful vote te houden over zijn deal, maar daar stak de voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow een stokje voor. Omdat de omstandigheden rond Brexit sinds het debat van zaterdag niet wezenlijk zijn veranderd, zag Bercow geen reden om de stemming maandag wel te houden.

Het Britse pond noteerde direct na het oordeel van Bercow licht lager ten opzichte van de euro en dollar.

"Er is geen paniek in de markt omdat uitstel [van Brexit] wordt verwacht", aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1144. Een vat West Texas Intermediate olie daalde 0,8 procent in waarde tot 53,44 dollar.

Het was verder een relatief rustige dag met een weinig gevulde macro-economische agenda in Europa en de VS. De Japanse export daalde in september alweer voor de tiende maand op rij. In dezelfde maand daalden de Duitse producentenprijzen licht ten opzichte van september 2018.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen ging ArcelorMittal aan kop, met een winst van 2,6 procent. Ook zwaargewichten als ING en ASML deden het goed, met stijgingen van respectievelijk 2,0 en 2,2 procent. Unilever daalde juist 1,0 procent.

Verder was Takeaway.com de sterkste daler in de hoofdindex, met een verlies van 3,3 procent. Beoogd fusiepartner Just Eat kwam vanmorgen met omzetcijfers, waaruit bleek dat de omzet in het derde kwartaal van dit jaar met 25 procent steeg, wat een minder sterke groei bleek dan een jaar eerder.

In de AMX steeg Fugro 4,3 procent en eindigde Air France-KLM 3,3 procent in het groen. Altice Europe verloor 1,3 procent.

Onder de kleinere aandelen stond Kiadis Pharma opnieuw onder druk. Op een slot van 2,31 euro, verloor het farmabedrijf maandag 7,7 procent, na een koersval van ruim 50 procent vrijdag. Jefferies verlaagde het advies voor Kiadis Pharma Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel flink neerwaarts werd bijgsteld van 14,00 naar 2,50 euro. De afwaardering volgde nadat Kiadis vorige week meldde in 2020 geen voorlopige goedkeuring te verwachten van de Europese toezichthouder voor zijn potentiële behandeling tegen bloedkanker, ATIR101.

Het lokaal genoteerde Ctac daalde 0,5 procent. Het bedrijf is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld om een totaalbedrag van bijna 2,4 miljoen euro te voldoen in het kader van een juridisch geschil tussen het bedrijf en een klant over de afwikkeling van de uitvoering van een in juli 2016 gesloten contract. NIBC sprak van een nieuwe tegenslag, nadat Ctac in juli van dit jaar met een winstwaarschuwing kwam.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Amsterdam, noteerden de Amerikaanse beurzen hoger, met winsten van 0,6 en 0,8 procent voor de S&P 500 en Nasdaq. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en werd in bedwang gehouden door zwaargewicht Boeing, dat bijna 4 procent verloor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Takeaway bezorgt AEX minieme winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag nipt in het groep gesloten. De AEX steeg 0,1 procent naar 576,41 punten.

Macro-economisch was het rustig, maar op het bedrijfsfront was het enorm druk, vooral in de VS.

Toch vallen de cijfers analist Albert Jellema van Deaandeelhouder.nl tot op heden tegen.

"Je ziet duidelijk vertraging van de groei en de vraag is hoe dit gaat doorzetten. Maar daar staat aan de andere kant een negatieve rente tegenover. Dat werpt de vraag op: wat moet je?", aldus Jellema, die in de toekomst wel op groei blijft rekenen, maar vermoedelijk op een laag niveau.

De Britse Premier Boris Johnson heeft het Lagerhuis met verkiezingen gedreigd als de parlementsleden zijn Brexit-deal verwerpen en de EU zijn verzoek om uitstel van de Brexit-deadline van 31 oktober goedkeurt.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1144. Olie werd bijna twee procent duurder.

Stijgers en dalers

Takeaway was koploper in de AEX met een koerswinst van 2,2 procent. Beursnieuweling Prosus deed een bod op Just Eat, dat 20 procent hoger lag dan dat van Takeaway. Just Eat liet al weten een overname niet te zien zitten en werd daarin bijgestaan door aandeelhouder Cat Rock.

Analist Jellema van Deaandeelhouder.nl denkt dat Takeaway in ieder geval mis gaat grijpen, nu er een hoger bod ligt. Dat is een mening die analist Corne van Zeijl van Actiam deelt. "Takeaway zat al aan zijn limiet", zei Van Zeijl over het eerdere bod van de Nederlandse maaltijdbezorger.

Prosus won 0,5 procent en Just Eat circa 25 procent.

Randstad werd 0,4 procent duurder na cijfers. De uitzender zag in het derde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht dalen en de resultaten kwamen onder de verwachtingen van analisten uit. Volgens Kepler Cheuveux was er weinig spektakel bij Randstad in het afgelopen kwartaal. Voor Jefferies viel vooral de autonome omzetontwikkeling tegen, maar was de winst per aandeel wel beter dan verwacht.

Verder stegen de defensieve aandelen Wolters Kluwer en Royal Dutch Shell 1,9 en 1,6 procent.

Tegenover deze winsten stonden de aandelen van AkzoNobel, dat woensdag de boeken opent, en ArcelorMittal, die respectievelijk 1,3 en 1,1 procent verloren. ING verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 31,00 naar 18,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies.

Adyen was de grootste daler met een verlies van 2,4 procent.

Koploper in de AMX was TomTom met een koerswinst van 7,9 procent. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij zag geen reden voor deze koerswinst.

Bodemonderzoeker Fugro steeg 2,6 procent en Besi werd 1,7 procent duurder.

ASMI en Air France-KLM verloren 1,6 en 2,0 procent.

In de AScX won Alfen 3,5 procent en Kiadis Pharma werd 3,3 procent duurder. Kiadis leverde de afgelopen handelsdagen tientallen procenten in. Kiadis meldde dinsdsag een wetenschappelijke adviesraad in het leven te roepen

NIBC en ICT Group daalden 1,6 en 1,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong op het Damrak noteerden de Amerikaanse beurzen rond de slotkoersen van maandag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen blijven dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen bleven dinsdag dichtbij huis, met het cijferseizoen in volle gang.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent hoger op 394,59 punten. De Duitse DAX steeg ook 0,1 procent, terwijl de CAC40 in Parijs 0,2 procent kon bijschrijven. De Britse FTSE won 0,7 procent en steeg naar 7.212 punten.

Beleggers waren in afwachting van verdere ontwikkelingen op Brexit-gebied, en richtten de aandacht op de bedrijfsresultaten.

Marktcommentaren verwezen naar relatief optimisme over een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten. De Chinese beurs steeg dinsdagochtend 0,5 procent nadat de Amerikaanse president Donald Trump maandagavond zei dat een handelsdeal tussen de VS en China "heel goed vordert".

Er waren weinig macro-economische cijfers. In de tweede helft van de middag kwamen in de Verenigde Staten de verkopen van bestaande huizen in september naar buiten. Het cijfer viel wat tegen: een daling ten opzichte van augustus met 2,2 procent tot 5,38 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op 5,45 miljoen woningen.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin legt dinsdag verantwoording af voor zijn financiële plannen voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 1,2 procent in het groen op 54,27 dollar, terwijl voor een december-future Brent 59,54 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1141. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Prosus biedt 7,10 pond per aandeel in contanten op de Britse maaltijdbezorger Just Eat, of bijna 5 miljard pond. Dat is zo'n 20 procent meer dan het bod van Takeaway.com en de slotkoers van 21 oktober. JustEat heeft het bod meteen afgewezen, maar sloot in Londen 25 procent hoger. Takeaway werd 2 procent meer waard in Amsterdam.

UBS heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst zien dalen door tegenvallende prestaties bij de zakenbank, maar deed het wel beter dan analisten hadden verwacht. In een vooruitblik wees de bank op de rol van de centrale banken en het handelsconflict. Een oplossing voor dit laatste zal volgens UBS vermoedelijk het vertrouwen doen verbeteren, evenals de economische vooruitzichten. Het aandeel van de Zwitserse bank won 1,2 procent.

ING heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 31,00 naar 18,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. De Italiaanse regering heeft besloten een garantie in te trekken die het heeft afgegeven toen ArcelorMittal de Italiaanse staalfabriek Ilva overnam. Dit schreef persbureau Reuters op basis van uitspraken van een politicus. De koers van de staalreus zakte 0,4 procent.

Novartis heeft in het derde kwartaal een dubbelcijferige omzetgroei gerealiseerd en verhoogde daarom de outlook voor heel 2019. Waar de farmaceut eerder nog mikte op 5 tot 10 procent groei, spreekt het bedrijf nu van hoge enkele cijfers. Het operationeel resultaat van de kernactiviteiten zal 15 tot 20 procent groeien, in plaats van de eerdere verwachting van 10 tot 15 procent. Novartis leverde 0,9 procent in.

Reckitt Benckiser Group heeft voor de tweede keer dit jaar de outlook verlaagd, na zwakke prestaties van de gezondheidsdivisie, die werd geraakt door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Reckitt verwacht een omzetgroei van nul tot 2 procent, nadat het bedrijf in juli nog uitging van 2 tot 3 procent groei. Het aandeel van het Britse bedrijf stond dinsdag fors lager maar beperkte de verliezen en eindigde slechts 0,6 procent lager.

Randstad heeft in het derde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht zien dalen en de resultaten onder de verwachtingen van analisten zien uitkomen. Randstad verwacht voor het vierde kwartaal een lichte daling van de brutomarge op kwartaalbasis en stabiele operationele kosten. Het aandeel steeg 0,4 procent.

AMS heeft in het derde kwartaal de resultaten flink zien oplopen en rekent op verdere groei voor het vierde kwartaal. AMS sprak vertrouwen uit in het met succes afronden van de overname van Osram. Het aandeel daalde 3,7 procent in Zürich.

Continental heeft een voorziening genomen ter waarde van 2,5 miljard euro om zich in te dekken tegen uitblijvend herstel in de productie van auto's. Het aandeel steeg 4,1 procent.

De Duitse gereedschappenfabrikant Bosch wil zo'n 1.600 banen schrappen om kosten te besparen, onder andere bij de afdelingen administratie, verkoop en onderzoek en ontwikkeling in Feuerbach en Schwieberdingen.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag verdeeld. De S&P 500 index steeg 0,1 procent en de Nasdaq daalde 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak eindigt dichtbij huis ondanks koersval Brunel

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, met TomTom en Brunel als meest opvallende dalers.

De AEX-index daalde 0,1 procent op 575,97 punten. De AMX daalde 0,3 procent en de Smallcap-index verloor 1,1 procent, omlaag getrokken door het aandeel Brunel.

De beurs trok aan het einde van de middag wat bij, nadat ook Wall Street wat beter dan verwacht uit de startblokken kwam, zei André van Eerden van Aberfeld Asset Management.

Uiteindelijk sloten de meeste AEX-fondsen in het groen. Naast de teleurstelling over Brunel, dat een winstwaarschuwing gaf vanwege het stopzetten van een Amerikaanse activiteit, lag het aandeel Randstad er opvallend goed bij, zei Van Eerden.

Verder is de beurs in afwachting van de rentevergadering van de Europese Centrale Bank donderdag. Interessant is wat voorzitter Mario Draghi zal zeggen in zijn laatste optreden, nu zijn besluit om opnieuw obligaties op te kopen om de economie te stimuleren door diverse huidige en voormalige centrale bankiers wordt bekritiseerd. Wijzigingen in het monetaire beleid worden niet verwacht na het flinke stimuleringspakket dat in september werd aangekondigd.

De Nederlandse halfgeleiderfondsen hadden niet al te veel last van de tegenvallende verwachtingen die de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments dinsdagavond afgaf, hoewel dit volgens Van Eerden wel slecht nieuws was voor de sector als geheel.

In economisch nieuws bleek het consumentenvertrouwen in de eurozone in oktober iets te zijn verslechterd van -6,5 naar -7,6, waar analisten -6,8 hadden voorspeld. Het langetermijngemiddelde is -10,7.

Verder bleken de olievoorraden in de VS te zijn gedaald, na vijf weken met stijgingen. De olieprijs steeg tot 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1119. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1129 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1141 op de borden.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen verloor Heineken 3,1 procent na publicatie van de cijfers over het derde kwartaal. Jefferies noemde de cijfers, waarin de brouwer een groeivertraging rapporteerde, weinig verrassend. De lagere winstverwachting van Heineken was in lijn met de consensus voor 2019. ING sprak van meevallende prestaties, vooral in Azië. Volgens vermogensbeheerder Van Eerden doet Heineken het goed, maar is er niet veel uitzicht op enorme groei en is het aandeel momenteel goed gewaardeerd.

AkzoNobel steeg wel na publicatie van de resultaten en wel met 2,0 procent. De omzet en het operationeel resultaat trokken aan in het afgelopen kwartaal. Ook kondigde het bedrijf een aandeleninkoopprogramma aan met een waarde van 500 miljoen euro. KBC Securities sprak van meevallende cijfers, hoewel de kwalitatief wel iets aan de lichte kant was. Ook dit aandeel is volgens Van Eerden goed gewaardeerd.

Takeaway.com won 0,3 procent. De maaltijdbezorger liet weten nog altijd achter de fusieplannen met Just Eat te staan.

ING sloot 0,2 procent lager. KBC Securities hecht weinig waarde aan het bericht dat een grote aandeelhouder van Bankia zou aansturen op een fusie van de Spaanse bank met ING. Dit past niet in de groeistrategie van ING, dat probeert één enkel wereldwijd IT-platform te creëren. KBC-analist Kalamboussis vermoedt dat Artisan vooral de koers wil opdrijven met het fusie-idee.

In de AMX eindigden Eurocommercial en AMG bovenaan. TomTom droeg de rode lantaarn met een verlies van 5,2 procent en ook Basic-Fit kon met een min van 2,3 procent niet in het groen komen.

Onder de kleinere aandelen won Alfen 1,8 procent, maar leverde Brunel 23 procent in.

Brunel stopt met het onderdeel Brunel Industrial Services in de Amerikaanse staat Texas en neemt daarvoor een last van 8 miljoen euro. Het EBIT-resultaat krijgt een forse knauw en blijft dit jaar steken op 15 tot 20 miljoen euro. Voor KBC was de winstwaarschuwing reden om het koersdoel voor Brunel te verlagen van 14,00 naar 9,50 euro, met behoud van het Houden advies. "Dat gaat nog heel lang duren", zei Van Eerden over het probleem in de VS. Beleggers zullen zich voorlopig niet aan het aandeel wagen, voorspelde hij.

Het lokaal genoteerde Prosus, dat tracht Takeaway.com af te troeven met een overname van Just Eat, daalde 5,6 procent. Aandeelhouder Aberdeen Standard Investments meldde dat Prosus minstens 20 procent meer moet bieden, wil Aberdeen zijn stukken Just Eat verkopen. Credit Suisse denkt ook dat er nog meer in het vat zit voor Just Eat. Zijn noemen het bod van Takeaway.com mogelijk aantrekkelijker op de lange termijn, hoewel de contanten van Prosus meer zekerheid bieden.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten overwegend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag overwegend hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 steeg 0,1 procent tot 395,03 punten, de Duitse DAX won 0,3 procent op 12.798,19 punten, de Franse CAC 40 daalde 0,1 procent tot 5.653,44 punten en Britse FTSE 100 won 0,7 procent op 7.260,74 punten.

"Het beeld op de aandelenmarkten was gemengd nu wordt gesproken over een mogelijk Brexit-uitstel en eventueel parlementsverkiezingen [in het Verenigd Koninkrijk]", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De kans op een no-deal Brexit is een stuk kleiner geworden en dat klinkt beleggers als muziek in de oren. Maar omdat er nog steeds onduidelijkheid is, zullen de aandelenmarkten vermoedelijk wat op en neer blijven gaan", voorziet Madden.

Beleggers keken vandaag ook vooruit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, donderdagmiddag. De ECB zal naar verwachting het monetaire beleid handhaven in wat het laatste rentebesluit is onder voorzitter Mario Draghi.

Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig. Het Franse ondernemersvertrouwen daalde in oktober onverwacht. Ook het consumentenvertrouwen in de eurozone bleek in dezelfde maand verzwakt.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1119. Olie werd ruim een procent duurder na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Heineken is in het derde kwartaal blijven groeien, hoewel het tempo zoals voorzien iets terugliep, en werd iets voorzichtiger over de winstontwikkeling. In een toelichting zei CEO Jean-François van Boxmeer woensdag dat hij verwacht dat Heineken een autonome operationele winstgroei van circa 4 procent zal realiseren. Eerder mikte de brouwer nog op ongeveer 5 procent. Het aandeel daalde 3,1 procent.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van 2019 iets meer omzet behaald en het operationeel resultaat flink zien toenemen. AkzoNobel kondigde woensdag verder een interimdividend aan van 0,41 per aandeel en een nieuw aandeleninkoopprogramma met een omvang van 500 miljoen euro. Het aandeel teeg 2 procent.

Swedbank boekte in het derde kwartaal van dit jaar een lagere nettowinst dan verwacht, vanwege flinke concurrentie en hogere kosten. Het aandeel daalde 4,5 procent.

Groupe PSA heeft de omzet over het derde kwartaal licht zien stijgen. De beurswaarde nam met 3,2 procent toe.

Fresnillo wam met een winstwaarschuwing en tegenvallende derde kwartaalcijfers. Het aandeel verloor 1,7 procent in Londen.

Osram doet een beroep gedaan op de Duitse financiële waakhond Bafin om het overnamebod van Oostenrijks AMS tegen te houden, meldde Bloomberg News woensdag. Het bedrijf is van mening dat het nieuwe bod van AMS in strijd is met de Duitse wetgeving. Osram verloor 0,2 procent.

Infineon, STMicroelectronics en ASML stonden onder druk na de cijfers van Texas Instruments dinsdagavond. Infineon daalde 0,8 procent in Frankfurt, STMicroelectronics verloor 2,7 procent in Parijs en ASML sloot 0,8 procent lager in Amsterdam.

Carrefour boekte in het derde kwartaal een iets hogere vergelijkbare omzet. De doelstellingen voor de korte termijn bleven gehandhaafd. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit ruim hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,1 procent tot 382,5 punten, terwijl de AMX een winst van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

Vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor noemde het afscheid van ECB-voorzitter Mario Draghi het nieuws van de dag. "Het is een einde van een tijdperk. Hij heeft de crisis bezworen, maar nu is het tijd voor een ander geluid."

Onder een nieuw leiderschap verwacht Van Deijck een ander beleid. "De tijd van negatieve rentes hebben we wel gehad, zodra we in rustiger vaarwater komen zal daar afscheid van moeten worden genomen", aldus de vermogensbeheerder.

De negatieve rentes doen meer kwaad dan goed. "Europa heeft een vergrijzende bevolking en door de onzekerheid over de pensioenuitkeringen houden de mensen de hand op de knip."

Van Deijck vindt dat de overheid nu aan zet is. "De overheden moeten nu het voortouw nemen middels fiscaal beleid. Het geld moet rollen zodat er meer zekerheid komt voor de particuliere consument."

Voor de wat langere termijn ziet de vermogensbeheerder kansen voor Europese aandelen. "De waardering voor Europese aandelen is achtergebleven bij de Amerikaanse, dit biedt mogelijkheden", voegde Van Deijck toe.

Economisch nieuws was er van de inkoopmanagers in de eurozone, die in oktober iets actiever werden, hoewel de verwachtingen nog positiever waren. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector verbeterde, voor de industrie bleef die wijzen op een stabiele krimp. In Frankrijk was er verbetering, in Duitsland was de index stabiel.

Vanuit Amerika kwam ook een aantal cijfers. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de dienstensector en industrie in de Verenigde Staten steeg in oktober van 51,0 in september naar 51,2. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 212.000. Er was vooraf gerekend op 215.000 aanvragen. De nieuwe orders voor duurzame goederen daalden met 1,1 procent in september ten opzichte van een maand eerder.

Olie noteerde donderdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 56,04 dollar, terwijl voor een december-future Brent 61,35 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1096. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1135 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1132 op de borden.


Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 20 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos een winst van 4,1 procent. Nabeurs komt het bedrijf met een update over het derde kwartaal.

RELX presteerde ook goed met een winst van 3,7 procent. De leverancier van informatie en data-analyse behaalde een onderliggende omzetgroei van 4 procent in het derde kwartaal. KBC Securities heeft het koersdoel voor RELX donderdag verhoogd van 18,20 euro naar 19,50 euro.

ASML complementeerde het podium met een winst van 3,2 procent

KPN was met 2,2 procent de grootste daler. Het telecombedrijf komt vrijdag met cijfers. KPN heeft in het derde kwartaal volgens analisten ondanks een dalende omzet de winst wel iets weten op te voeren.

Heineken herstelde van een openingsverlies en noteerde 0,8 procent hoger, nadat de kwartaalcijfers woensdag negatief werden ontvangen. Barclays verlaagde het koersdoel voor Heineken, maar handhaafde het koopadvies.

Bij de Midkap-fondsen won Arcadis 6,1 procent na cijfers, die volgens Kepler Cheuvreux beter dan verwacht waren. KBC Securities verhoogde het koersdoel. ING voorziet voor het vierde kwartaal uitstekende cijfers, als de problemen met de invoering van Oracle Cloud-oplossing in Noord-Amerika zijn opgelost.

Halfgeleiderfonds Besi was de best presterende Midkapper met een plus van 8,3 procent. Het bedrijf presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht, volgens KBC Securities en NIBC. De orders en vooruitzichten wijzen echter nog niet op veel herstel, volgens NIBC.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 3,9 procent. Naast cijfers die wezen op een omzet- en winst groeiversnelling liet het biotechbedrijf weten dat CSL Behring Pharming vrijwaart van schuld, aansprakelijkheid of boete in de zaak tegen een voormalige medewerker van beide bedrijven.

Brunel is volgens ABN AMRO niet meer koopwaardig, na de winstwaarschuwing eerder deze week. De bank verwacht voorlopig geen koersherstel, omdat er weinig zicht is op de resultaten op de korte termijn. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Ajax verloor 2,1 procent, na een nederlaag in de Champions League tegen het Britse Chelsea. Het was de eerste nederlaag na twee overwinningen.

Het lokaal genoteerde Marel leverde 2,. procent in. De IJslandse maker van vis- en vleesverwerkingsmachines boekte woensdag nabeurs een omzetgroei van 11 procent met een EBIT-marge van 14 procent. ING noemde de cijfers solide.

Coca-Cola European Partners verloor zelfs 4,7 procent na resultaten, die op zich goed waren. Het bedrijf voorziet echter een zwak vierde kwartaal.

Beter Bed had een goede dag. Het fonds sloot 6,6 procent hoger. Vrijdag staat een kwartaalupdate gepland.

Curetis stond onderaan met een verlies van 13,6 procent.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 3.008,42 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen hoger de dag uit

(ABM FN) De Europese beurzen zijn donderdag over het brede front hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 397,32 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van eveneens 0,6 procent naar 12.872,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde ook een winst van 0,6 procent met een stand van 5.684,33 punten. De Britse FTSE won donderdag 0,9 procent op 7.328,25 punten.

Beleggers verwerkten vandaag het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, gevolgd door de laatste verklaring van voorzitter Mario Draghi. Hij wordt opgevolgd door Christine Lagarde.

Conform verwachting werd de rente ongemoeid gelaten op 0,00 procent. De depositorente bleef 0,50 procent negatief en de strafrente 0,25 procent. Na het vuurwerk bij de vergadering in september, waren de verwachtingen vandaag al laag.

Draghi liet weten dat de neerwaartse risico’s verder zijn toegenomen en dat politieke onzekerheden de markt blijven beïnvloeden. De centrale bankier bevestigde vooral eerdere uitspraken, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De speculatie dat de Brexit wordt uitgesteld, beïnvloedde het sentiment positief vandaag", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het is duidelijk dat beide partijen een deal willen, alleen is er wel meer tijd nodig. Dat vinden beleggers niet erg, zolang er maar zicht is op een ordelijk vertrek", aldus Madden.

Economisch nieuws was er van de inkoopmanagers in de eurozone, die in oktober iets actiever werden, hoewel de verwachtingen nog positiever waren. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector verbeterde, voor de industrie bleef die wijzen op een stabiele krimp. In Frankrijk was er verbetering, in Duitsland was de index stabiel.

"De economie van de eurozone is het vierde kwartaal bijna gestart met stagnatie, waarbij de laatste PMI-cijfers duiden op een economische groei op kwartaalbasis van nipt 0,1 procent", aldus hoofdeconoom Chris Williamson van Markit. "De neerwaartse spiraal in de industrie is sinds 2012 niet meer zo sterk geweest als nu en blijft de dienstensector negatief beïnvloeden. In de dienstensector was er in oktober sprake van de kleinste stijging van nieuw werk in bijna vijf jaar", aldus de econoom.

"Het einde van Draghi's voorzitterschap wordt daarmee gekenmerkt door een vrijwel vlakke economische groei, een vertraging van de banengroei, bijna stagnerende prijzen en groeiend pessimisme over de toekomst. Dit voert de druk op bij Christine Lagarde om met nieuwe oplossingen te komen voor de hernieuwde malaise in de eurozone", aldus de hoofdeconoom.

Olie noteerde donderdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 56,04 dollar, terwijl voor een december-future Brent 61,35 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.
De euro/dollar noteerde op 1.1096. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1135 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1132 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Daimler heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst geboekt. Daimler blijft verwachten dat het aantal verkochte auto's dit jaar op het niveau van vorig jaar blijft en dat de omzet licht hoger uitvalt. Het aandeel Daimler won 3,3 procent.

BASF heeft lagere resultaten behaald in het derde kwartaal van 2019. BASF behield de outlook met een verwachte daling van de EBIT van 30 procent in combinatie met een lichte daling van de omzet. De handelsoorlog en in beperktere mate de Brexit blijven onzekere en negatieve elementen volgens het bedrijf. BASF won desondanks 3,4 procent.

Het aandeel Puma daalde 3,5 procent, ondanks dat de cijfers over het derde kwartaal sterk waren en de outlook wordt verhoogd. Maar in het lopende kwartaal zal de fabrikant worden geraakt door de handelsoorlog, waarschuwden analisten van Baader Helvea.

Nokia heeft de winstverwachting verlaagd en schrapt het dividend, in verband met de hoge kosten van het uitrollen van 5G-netwerken. Nokia rekent nu op een aangepaste winst van 0,21 euro per aandeel, plus of min 3 cent. Eerder voorspelde het Finse bedrijf nog 0,25 tot 0,29 euro winst per aandeel. Ook voor 2020 wordt nu minder winst verwacht: 0,25 euro, plus of min 3 cent, tegen eerder 0,37 à 0,42 euro. Nokia moest 23,4 procent van zijn koers prijsgeven.

RELX heeft in eerste negen maanden van 2019 sommige onderliggende trends na het eerste halfjaar zien verbeteren. De autonome omzet steeg 4 procent tegen 3 procent over de eerste zes maanden. RELX herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2019. De koers van het aandeel RELX won donderdag in Londen 4,0 procent.

AstraZeneca verhoogde donderdag zijn outlook, ook al zal de farmaceut zijn winst in het derde kwartaal dalen. Het aandeel steeg 5,6 procent op de beurs in Londen.

Automatiseerder Atos zien zijn CEO Thierry Breton opstappen. Hij wordt opgevolgd door Elie Gerard. Breton is genomineerd als lid van de Europese Commissie. De omzet van het bedrijf liet in het derde kwartaal een autonome stijging zien van 1,8 procent, terwijl de outlook werd gehandhaafd. Het aandeel steeg donderdag 9,9 procent.

TechnipFMC bleef woensdag nabeurs met zijn resultaten over het derde kwartaal ver onder de verwachtingen. Het aandeel zakte in Parijs 11,5 procent.

STMicroelectronics won 8,5 procent na een kwartaalomzet die boven de prognose bleef.

Tussenstand Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 3.008,42 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,3 procent tot 583,81 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

Beursexpert André Brouwers van Het Beleggingsinstituut sprak van een saaie dag. "Er gebeurde vandaag niet veel".

Brouwers verwacht dat begin volgende week de S&P 500 een aanval gaat doen op de 3.030 punten. "In de aanloop naar de Fed-bijeenkomst denk ik dat de index op gaat lopen en verwacht dat de AEX dan in het kielzog meegaat richting de 585-586 punten. Daarna is het even afwachten."

De beleggingsexpert ziet vervolgens niet waar de markt de kracht vandaan moet halen om echt door te breken. "Of Trump moet met China tot een hele goede deal komen, als we dan uitbreken, ben je echt los."

Brouwers vroeg zich ook even hardop af wat nu eigenlijk het nut van al die analisten is. "Als je kijkt naar de kwartaalcijfers van de bedrijven dan zitten de analisten er vaak wel erg ver naast", doelend op onder andere de resultaten van Tesla, Netflix en Amazon. "De voorspellingen van de analisten zitten er zover naast dat je afvraagt wat heeft het dan voor zin om zo in de cijfers te duiken", voegde Brouwers nog toe.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 56,38 dollar, terwijl voor een december-future Brent 61,72 dollar werd betaald, een stijging met 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1089. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1107 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1100 op de borden.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen konden de cijfers van KPN op goedkeuring rekenen. Bank of America Merrill Lynch sprak van een solide kwartaal. Voor Jefferies blijft de omzetontwikkeling nog een zorgenkind. Het aandeel steeg 0,9 procent.

ArcelorMittal was de grootste stijger met 3,6 procent. De staalreus zou zijn prijzen hebben verhoogd, aldus Fastmarkets AMM. Tevens maakte de brancheorganisatie World Steel Association bekend dat de wereldwijde staalproductie is in september iets gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Heineken verloor 2,5 procent, nadat sectorgenoot AB InBev met tegenvallende cijfers kwam. Het aandeel leverde in Brussel maar liefst 9,6 procent aan beurswaarde in.

Cijfers van Galapagos werden onthaald met een winst van 1,7 procent. In aanloop naar de cijfers was het aandeel evenwel al flink opgelopen. De cijfers kregen een aanzienlijke boost dankzij de deal met Gilead. KBC Securities zag geen grote verrassingen in de handelsupdate van Galapagos. Jefferies verlaagde het koersdoel licht omdat er voorlopig geen koersaanjagers zijn.

In de AMX koerste Signify 2,9 procent hoger. Signify kwam met een outlookverlaging. Signify merkte op dat het in de tweede helft van dit jaar de impact voelt van de teruglopende marktontwikkelingen, en dat de verbetering van de aangepaste EBITDA-marge minder sterk zal zijn. Signify verwacht voor 2019 nu een aangepaste EBITA-marge van 10,3 tot 10,6 procent, waar eerder werd gemikt op 11 tot 13 procent, zoals de doelstelling ook luidde ten tijde van de beursgang in mei 2016. Voor NIBC kwam de verlaging niet als een verrassing. Analist Edwin de Jong merkte na de halfjaarcijfers al op dat het voor Signify erg moeilijk zou worden om de eigen outlook te halen.

Koploper was Basic-Fit met een winst van 4,1 procent.

Fugro wist zich gedurende dag te herpakken en sloot slechts 0,6 procent lager. ING sprak van een meevallende outlook voor de bodemonderzoeker, maar IEX wees erop dat na de indrukwekkende koersstijging van het aandeel de door Fugro gemelde omzetgroei vermoedelijk toch tegenviel.

Wereldhave koerste 0,2 procent lager na een update. De huurinkomsten uit de voortgezette activiteiten stegen en de outlook werd gehandhaafd.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 3,5 procent. Alfen leverde 3,1 procent in.

Het lokaal genoteerde Holland Colours leverde 0,6 procent in na cijfers.

Yatra Capital sloot de dag 5,3 procent hoger af.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger en daarmee rond eerdere recordniveaus. Ook de Dow Jones index en Nasdaq noteerden mooi in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 steeg 0,2 procent tot 398,01 punten, de Duitse DAX won ook 0,2 procent op 12.894,51 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,7 procent hoger op 5.722,15 punten en Britse FTSE 100 verloor 0,1 procent tot 7.324,47 punten.

Het optimisme over de vooruitgang in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China stuwde vrijdag de mondiale aandelenmarkten. In Europa was er verder opnieuw veel aandacht voor Brexit.

"De saga duurt voort", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

Maandag zal de Europese Unie vermoedelijk beslissen of ze opnieuw Brexit uitstel toestaan, waarbij wellicht wordt gewacht op een stemming in het Lagerhuis over eventuele parlementsverkiezingen. Frankrijk zou echter niks voelen voor een uitstel van drie maanden. "Het is in ieders belang dat er uitstel wordt verleend aan het VK dus daar hopen beleggers op", aldus Madden die verwacht dat Brexit de markten ook volgende week in hun greep houdt.

Het macro-economische nieuws was vrijdag erg bescheiden. Het Duitse consumentenvertrouwen over november daalde van 9,8 naar 9,6, terwijl het ondernemersvertrouwen in oktober stabiel bleef en daarmee iets beter uitviel dan vooraf voorzien.

Verder liep het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, verder op in oktober.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1082. Olie werd iets duurder.

Bedrijfsnieuws

Barclays heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer winst geboekt, ondanks hogere kosten voor claims. De bank zei verder op schema te liggen om de doelstellingen voor het rendement op eigen vermogen te overtreffen. Het aandeel steeg 2,4 procent.

AB InBev heeft in het derde kwartaal zijn resultaten onder druk zien staan en heeft zijn vooruitzichten voor het hele jaar licht neerwaarts bijgesteld. De bierbrouwer verwacht een “gematigde EBITDA-groei omwille van de zwakkere resultaten in het derde kwartaal”. De brouwer verloor 11,1 procent aan beurswaarde.

Renault heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet onder druk zien staan en verwacht dat de krimp van de mondiale automarkt sterker zal zijn dan eerder werd aangenomen. Vorige week stelde Renault al de verwachtingen voor de omzet en operationele marge in 2019 neerwaarts bij, vanwege een ongunstig economisch klimaat. Het aandeel sloot 0,2 procent hoger.

ArcelorMittal heeft zijn staalprijzen verhoogd, meldde Fastmarkets AMM. Volgens Fastmarkets trokken ArcelorMittal en NLMK USA per direct de prijzen op naar 40 dollar per ton. De koers van het aandeel van de staalreus steeg 3,6 procent.

WPP heeft de onderliggende omzet in het derde kwartaal zien oplopen en bevestigde vrijdag zijn outlook. Het aandeel van het Britse pr- en advertentiebedrijf werd 6,1 procent meer waard.

Henkel verloor in Frankfurt 1,5 procent nadat de zeep- en wasmiddelmaker donderdag nabeurs het vertrek van zijn CEO aankondigde. Hans van Bylen verlaat het concern na 35 jaar.

Capgemini dat donderdag zijn outlook verlaagde, daalde vrijdag 5,1 procent. Michelin steeg 6,0 procent in Parijs, ondanks een verlaging van de outlook.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger en daarmee rond eerdere recordniveaus. Ook de Dow Jones index en Nasdaq noteerden mooi in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX kruipt richting jaartop

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is deze week weer een stukje dichter bij zijn jaartop uit juli gekomen. Op een slotstand van 583,81 punten op vrijdag, steeg de Amsterdamse hoofdgraadmeter 1,9 procent op weekbasis. Het jaarrecord staat op 586,32 punten

Beursexpert André Brouwers van Het Beleggingsinstituut verwacht dat de AEX in het kielzog van de S&P 500 volgende week richting de 585-586 punten kan. Daarna is het even afwachten. De beleggingsexpert ziet niet waar de markt de kracht vandaan moet halen om dan verder door te breken. "Of Trump moet met China tot een hele goede deal komen, als we dan uitbreken, ben je echt los."

Nu die handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China iets zijn afgenomen, hebben beleggers meer tijd om zich te richten op het cijferseizoen.

Amerikaanse zwaargewichten en toonaangevende bedrijven als Boeing, Caterpillar, Microsoft, Intel en Tesla openden deze week de boeken en wisten beleggers in de meeste gevallen in positieve zin te verrassen. Dat gold zeker voor Tesla, dat in het derde kwartaal onverwacht winst boekte, waar de markt een verlies had voorspeld. Caterpillar verlaagde zijn outlook maar dat leek ingecalculeerd, net als de aanhoudende problemen met de 737 MAX bij Boeing. Intel verhoogde zijn outlook juist.

"Veel bedrijfsresultaten vallen mee", concludeerde Bob Homan van ING Investment dan ook.

Nog geen witte rook terwijl Brexit deadline nadert

Met nog minder dan een week te gaan, is nog steeds niet duidelijk of het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de Europese Unie verlaat met de door premier Boris Johnson gesloten deal met Brussel.

Inmiddels lijkt een meerderheid van het Lagerhuis wel positief te zijn over het akkoord, want de wetgeving daarover kan op goedkeuring rekenen. De implementatie ervan en dus ook de Brexit-deal zelf, is nog niet rond want het Britse parlement stemde deze week voor meer tijd om de wet te beoordelen.

Ondertussen wacht Brussel op een stemming in het Lagerhuis begin volgende week over vervroegde parlementsverkiezingen, voordat het nieuw Brexit uitstel goedkeurt. Volgens de laatste berichten zou Frankrijk het niet zien zitten om een Brits vertrek uit de EU met nog eens drie maanden uit te stellen.

"Mocht het Lagerhuis met twee derde of meer instemmen met [Johnsons verkiezings]voorstel dan is dat voor het Britse pond een negatief signaal", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury.

"Verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk betekenen opnieuw onzekerheid, ook al lijken de Conservatieven het in de peilingen beter te doen dan Labour. Bij winst voor de Conservatieven lijkt het waarschijnlijk dat het Brexit-voorstel, na het verleende uitstel door de Europese Unie, haalbaar is. Mocht Labour winnen, dan verandert de situatie rondom Brexit en dat kan voor onzekerheid zorgen", aldus de valutahandelaar.

Het Britse pond verloor deze week ten opzichte van de dollar een procent tot 1,2834 en versus de euro ongeveer een half procent tot 0,8637.

Draghi zwaait af als ECB voorzitter

Na het vuurwerk bij de vergadering in september, waren de verwachtingen voor het rentebesluit van de Europese Centrale Bank deze week laag en lag de focus vooral op het feit dat het de laatste beleidsvergadering was van Mario Draghi als voorzitter.

Draghi benadrukte in dat laatste persmoment dat de ontwikkelingen sinds de vorige vergadering de genomen maatregelen rechtvaardigen. De neerwaartse risico’s zijn volgens de bankier toegenomen en politieke onzekerheden blijven de markt beïnvloeden.

Economen rekenen erop dat Draghi's opvolger Christine Lagarde in de nabije toekomst de rente verder zal verlagen.

Morgan Stanley voorspelt een verdere verlaging van de depositorente met 10 basispunten naar 0,60 procent negatief in maart 2020. ABN AMRO sluit niet uit dat de ECB de depositorente in december al verder verlaagt met 10 basispunten.

De euro stond deze week onder druk en werd ten opzichte van de dollar bijna een procent minder waard op 1,1080.

Volgende week

In binnen- en buitenland gaat het kwartaalcijferseizoen volgende week verder, met het zwaartepunt tussen woensdag en vrijdag, wanneer onder meer ASR Nederland, Air France-KLM, ING Groep, Royal Dutch Shell, Airbus, Deutsche Bank, Apple, Facebook, Chevron en Exxon Mobil de boeken openen.

Op macro-economisch vlak volgen komende week groeicijfers uit de eurozone en de VS, mondiale inkoopdata en banencijfers uit Amerika.

Woensdagavond maakt de Federal Reserve zijn rentebesluit bekend. Meer dan 90 procent van de markt rekent op opnieuw een verlaging van de federal funds rate met 25 basispunten naar een bandbreedte van tussen de 1,50 en 1,75 procent.

Stijgers en dalers

Kwartaalupdates van Randstad, RELX en Galapagos werden deze week duidelijk beloond door beleggers. De aandelen werden respectievelijk 7,3, 6,7 en 4,7 procent meer waard en bevonden zich daarmee bovenaan de AEX. Ook ArcelorMittal deed het goed en won ten opzichte van vorige week 6,5 procent.
voda
0
Galapagos koploper in vlakke AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag vrijwel onveranderd gesloten ten opzichte van vrijdag. De AEX eindigde nagenoeg vlak op 583,68 punten.

Het was een relatief rustige start van de week. Positief was allereerst dat de Amerikaanse president Donald Trump aangaf dat de Verenigde Staten en China voor op schema liggen met het rondmaken van de eerste fase handelsdeal. Naar verwachting van de president kan deze halverwege volgende maand vermoedelijk door hemzelf en zijn Chinese evenknie Xi Jinping getekend worden.

Verder kregen de Britten van de Europese Unie een uitstel voor Brexit tot en met eind januari 2020. Zo wordt een chaotisch vertrek voorkomen. Het is nu vooral afwachten of het Verenigd Koninkrijk ook nieuwe verkiezingen zal houden, zoals premier Boris Johnson wenst. Hierover valt vermoedelijk vanavond een besluit.

Het uitstel van voor de Britten was volgens marktanalist David Madden van CMC Markets geen verrassing, toch zag hij dat deze bevestiging sommige beleggers aanzette tot kooporders.

Mogelijk dat beleggers net zo zullen reageren als de Amerikaanse Federal Reserve woensdag de rente verlaagt, want dat dit gebeurt is voor veel marktkenners wel zeker.

"De cijfers in oktober waren dermate slecht dat er voldoende draagvlak lijkt te zijn voor een derde renteverlaging", legt marktanalist Philip Marey van Rabobank uit aan ABM Financial News.

De renteverlaging moet volgens Marey worden gezien als een preventieve. "De Fed denkt nou niet direct dat er een recessie op de loer licht."

De Chicago Fed index liet in september een daling zien, wat duidt op een groei beneden de trend. Verder was het maandag op macro-economisch vlak rustig.

De euro/dollar handelde op 1,1096. Olie werd ruim een procent goedkoper.

Stijgers en dalers

Uitblinker in de AEX was Galapagos met een koerswinst van 6,5 procent. Wellington Management Group verhoogde het belang in het biotechbedrijf licht. IMCD en ArcelorMittal volgden met winsten van 2,5 en 1,6 procent.

Philips leverde 1,3 procent in. Het bedrijf liet vanochtend met de definitieve cijfers over het derde kwartaal volgens Berenberg geen verrassingen zien, na de winstwaarschuwing eerder deze maand. "Philips is een jaar van margeverbetering kwijt", aldus de analisten. "Hoewel de problemen tijdelijk lijken, is er meer informatie nodig om het tijdspad en de omvang van het herstel op waarde te kunnen schatten", stelde Berenberg evenwel.

Verder hadden defensieve fondsen als Heineken, Ahold Delhaize en Unilever het lastig met verliezen van 1,5 oplopend tot 2,0 procent.

In de Midkap deed PostNL het goed met een koerswinst van 2,5 procent. Signify won 2,6 procent, na het koersverlies van vorige week. Het aandeel Signify blijft goedkoop, ondanks de recente tegenvaller, stelde Berenberg. "Vooral met het oog op de winstverhogende overname van Cooper Lighting".

De verliezen waren beperkt. AMG leverde 0,9 procent in op 23,83 euro en was daarmee de grootste daler. Aperam was de sterkste stijger en won 3,0 procent.

Onder de kleinere aandelen ging Neways 2,3 procent in het groen en won ForFarmers 1,9 procent. Acomo leverde daarentegen 1,0 procent in.

Het lokaal genoteerde Stern daalde 6,1 procent. Curetis werd liefst 30,8 procent duurder. Curetis-dochter Ares Genetics is een eerste test gestart rond moleculaire antibioticaresistentie. Het Duitse bedrijf stelde nu al meer dan duizend orders te hebben ontvangen voor de AST-test ARESupa. Het totale contractuele ordervolume in 2019 komt daarmee uit op meer dan twee miljoen euro.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerden de Amerikaanse beurzen hoger, met een nieuwe recordstand voor de S&P 500.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Positieve weekstart Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 steeg 0,3 procent tot 398,99 punten, wat het hoogste niveau markeerde in bijna twee jaar.

De Duitse DAX won 0,4 procent op 12.941,71 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,2 procent hoger op 5.730,57 punten en Britse FTSE 100 eindigde 0,1 procent in de plus op 7.331,28 punten.

De Europese Unie ging maandag akkoord met drie maanden uitstel voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit het blok, waardoor een harde Brexit op 31 oktober voorlopig lijkt afgewend.

"Het uitstel komt niet als een verrassing maar de bevestiging lokte kopers naar de markt", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

Na 18 uur Nederlandse tijd wordt vanavond in het Britse Lagerhuis gestemd over een motie van premier Boris Johnson waarmee in december parlementsverkiezingen kunnen plaatsvinden.

"Johnson heeft de steun van twee derde van het parlement nodig om nog voor de Kerst verkiezingen te kunnen organiseren", aldus Madden. De kans is groot dat oppositiepartij Labour tegen stemt, omdat de partij van Jeremy Corbyn er in de peilingen niet goed voor staat.

Beleggers waren ook optimistisch door de geluiden dat de Verenigde Staten en China dichter bij een handelsdeal zijn.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig in de eurozone. De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1096. Olie werd goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Duitse autofabrikanten stonden hoger, nadat de Duitse onderzoekers van Ifo een verbetering in het exportklimaat meldden. BMW steeg 0,7 procent, Daimler won 1,3 procent en Volkswagen eindigde 1,6 procent in de plus.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton daalde 0,5 procent. Het fonds wil Tiffany toevoegen aan zijn portefeuille met dure merken en heeft daarover gesproken met de iconische Amerikaanse juwelier, bevestigde LVMH maandag na speculatie in de media. Het Franse bedrijf stuurde eerder deze maand een brief aan Tiffany-bestuurders en bood daarin zo'n 120 dollar per aandeel, meldde The Wall Street Journal zondag. Dat zou het Amerikaanse bedrijf waarderen op 14,5 miljard dollar. Volgens de Financial Times verlangt Tiffany een hoger bod.

De Britse bank HSBC verloor maandag 3,7 procent aan beurswaarde. In het derde kwartaal daalde de winst door "uitdagende marktomstandigheden". Bovendien rekent HSBC op aanzienlijke lasten in de komende periodes, waaronder een mogelijke afwaardering van goodwill en aanvullende reorganisatiekosten.

Covestro werd voorzichtiger over de resultaten in 2019 na een omzetdaling van 15 procent en een halvering van het EBITDA-resultaat in het derde kwartaal. "Het economische klimaat blijft uitdagend, wat we vooral in de automobielsector merken", verklaarde topman Markus Steilemann van het Duitse bedrijf. De onderkant van de bandbreedte voor de omzet- en winstverwachting bleef wel gelijk. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Bierconcern AB InBev verloor 0,8 procent na een aantal koersdoelverlagingen. Vrijdag stond het aandeel al hevig onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers.

Concurrent Carlsberg werd juist positiever over 2019, zo bleek maandag. De Deense brouwer besloot de winstverwachting voor dit jaar opwaarts bij te stellen, "na solide prestaties in West-Europa en China". Deze goede prestaties waren volgens de brouwer ruim voldoende om de zwakte in Rusland op te vangen. Inmiddels mikt Carlsberg voor dit jaar op een autonome groei van de operationele winst met circa 10 procent. Eerder ging de brouwer uit van een hoog enkelcijferige groei. Het aandeel won 0,9 procent.

Takeaway.com wil niet dat Delivery Hero tijdens de aankomende aandeelhoudersvergadering gaat stemmen over de fusie tussen de maaltijdbezorger en Just Eat. Volgens Takeaway is er "op alle vlakken" sprake van een belangenconflict als Delivery Hero, dat Prosus als grootste aandeelhouder heeft, stemrecht krijgt op de komende aandeelhoudersvergadering. Takeaway werd 1,2 procent duurder en Delivery Hero won 1,4 procent.

Commerzbank behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet en zag de operationele winst en het resultaat onder de streep boven verwachting uitkomen, bleek uit voorlopige cijfers die vanmiddag verschenen. Het aandeel won ruim twee procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot hoger, met een nieuwe recordstand voor de S&P 500.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.907,20 -1,00%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.947,13 -0,86%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.360,34 -0,93%
 US500^ 5.029,70 -0,84%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.332,64 +0,71%
 EUR/USD 1,0727 +0,28%
 WTI 83,68 +0,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%