Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen EU, stemmen we voor of tegen ?

696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
haas
0
Als de Europese landbouwsector niet
inspeelt op klimaatverandering,zullen
boeren in het zuiden over dertig jaar
veel minder verdienen.Op termijn zal
landbouw in sommige gebieden zelfs niet
meer mogelijk zijn.

Dat staat in een rapport van de EEA,het
Europese milieuagentschap.De sector zou
veel meer moeten doen tegen de effecten
van klimaatverandering,zoals het zaaien
van andere gewassen en aanpassen van de
zaai- en oogstkalender.

Boeren in het noorden van Europa zullen
mogelijk juist profiteren van warmere
temperaturen.Zo kunnen ze straks meer
verschillende gewassen verbouwen.
haas
0
China en EU blijven partners in multipolaire wereld
by Jan Jonckheere • 14 juli 2019 • 0 Comments
In april bezochten zowel president Xi Jinping als premier Li Keqiang Europa. Xi Jinping zag de ondertekening in Italië van een voorakkoord over de nieuwe zijderoutes. Zowel Xi als Li onderhandelden met succes met EU-topverantwoordelijken. Li Keqiang bezocht nog Kroatië waar hij onder meer deelnam aan de top van de 16 CEEC-landen dat Griekenland opneemt als zeventiende land.

De week voorafgaand aan beide bezoeken stelde de EU-Commissie een update voor van haar Chinapolitiek die uitgestippeld werd in 2016. Omdat de verschillende EU-landen tegenover China een verschillende politiek aannemen, waarschuwt de mededeling er eerst voor dat de EU-politiek niet succesrijk kan zijn zonder volledige eenheid van de lidstaten
haas
0
Handelsdeal met Zuid-Amerika op losse schroeven
Ontbost Braziliaanse regenwoud als gevolg van de bosbranden.
Ontbost Braziliaanse regenwoud als gevolg van de bosbranden.Foto: Bruno Kelly / Reuters
In het kortOostenrijkers stemmen tegen handelsverdrag EU met Zuid-Amerika vanwege de gebrekkige bestrijding van de bosbranden in het Braziliaanse regenwoud.Belangrijk akkoord staat daardoor op losse schroeven.Ook in andere EU-landen is verzet.
Oostenrijkse parlementariërs hebben het ontwerp-vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Zuid-Amerika verworpen. Reden is de gebrekkige bestrijding van de bosbranden in het Braziliaanse regenwoud door de regering van president Jair Bolsonaro. Ook in andere landen groeit het verzet tegen het akkoord.
Daardoor lijkt de kans klein dat het verdrag, waarover twee decennia is onderhandeld, de eindstreep haalt. De Oostenrijkse regering is door het besluit van de parlementariërs woensdag in een belangrijke parlementscommissie verplicht in Brussel tegen te stemmen. Voor goedkeuring van het verdrag is de instemming van alle lidstaten nodig.

'Het regenwoud in Zuid-Amerika wordt platgebrand om weiden voor vee te creëren en dan goedkoop vlees naar Europa te exporteren. De EU moet dat niet belonen met een verdrag', zei de voormalige conservatieve minister van landbouw Elisabeth Köstinger na de stemming. Het verzet in Oostenrijk is breed: vier van de vijf partijen stemden tegen de deal.
fd.nl/economie-politiek/1317456/hande...
haas
0
De brexit komt eraan, de VS trekken zich terug en de Europese Unie ontwikkelt zich te traag. Daarom zoekt Frankrijk met andere landen manieren om Europa toch in beweging te krijgen bij een volgende crisis.

Twaalf Europese landen komen vrijdag in het Nederlandse Hilversum bijeen in een poging de Europese defensiesamenwerking uit het slop te trekken.
haas
0
De Europese Unie wil 11.000 miljard euro’s uitgeven om het klimaat te redden.

€11.000 miljard. Een absurd hoog bedrag. Dat geld heeft de EU uiteraard niet op de plank liggen. Dat zal worden geprint. Door de ECB.
haas
0
Beeldverslag bezoek van de EU ministers (de bazen:)aan 'n landschapsbeheerder
in Nederland
===============================================================
Europese Ministers op bezoek bij vrijloopstal Plus van Fam. Lagendijk
13.913 weergaven•3 jun. 2016

Jantje Reusel
135 abonnees
Beschrijving Ministers zijn op bezoek bij een innovatieve vrijloopstal van Rik Lagendijk in Diessen

www.youtube.com/watch?v=qa9bjmHPQdo
haas
0
Voor de Europese gassector staat vandaag veel op het spel. De raad van directeuren van de Europese Investeringsbank (EIB) verzamelt in Brussel om te beslissen over de investeringsstrategie. Projecten met fossiele brandstoffen kunnen weleens op de zwarte lijst belanden. Er ligt een plan op tafel om na 2020 geen Europees geld meer te investeren in olie-, kolen- en gasprojecten. Als Europa zijn klimaatambities doorduwt, kan voor de Fluxyssen van deze wereld een cruciale financieringsbron opdrogen.
Succes
1
quote:

haas schreef op 2 oktober 2019 10:09:

De Europese Unie wil 11.000 miljard euro’s uitgeven om het klimaat te redden.

€11.000 miljard. Een absurd hoog bedrag. Dat geld heeft de EU uiteraard niet op de plank liggen. Dat zal worden geprint. Door de ECB.
haas
0
De vice president van de ECB wil dat er één instrument komt waarmee alle overheden binnen de eurozone hun budget gaan opstellen.

Nog weer een klein stapje naar de totale eenwording van de eurozone tot een enkel land. Het is niet onlogisch dat ze het willen.

Het is alleen de vraag of we het, gezien de grote verschillen in de zone, ook moeten willen.
whammy
0
Vandaag groot in FD. Hoe verder met de subsidiepot EN Brexit moet opgevangen worden door de overige EU landen.

De Nederlandse financiële bijdrage aan de Europese Unie dreigt de komende jaren met 62,5% te stijgen. De jaarlijkse brutoafdracht zal volgens EU-bronnen in 2027 uitkomen op €13 mrd als de Europese Commissie haar zin krijgt. De Commissie wil tot grote ergernis van het kabinet de nieuwe Europese meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 flink verhogen ten opzichte van het huidige budget, dat loopt van 2014 tot en met 2020.

Nederland draagt sinds de eeuwwisseling per hoofd van de bevolking het meeste van alle EU-landen bij aan de Europese begroting.
Komend jaar maakt Den Haag bruto €8 mrd over aan Brussel. Dat komt netto neer op €5,5 mrd, omdat Nederland ook weer geld ontvangt uit de Europese subsidiepotten. Het kabinet vindt een stijging naar bruto €13 mrd in zeven jaar onacceptabel, mede omdat een flink deel van de toename wordt veroorzaakt door de voorgenomen afschaffing van de korting van nu € 1,5 mrd voor Nederland. Brussel wil af van die kortingen voor nettobetalers op hun brutoafdracht. Hoeveel er in 2027 netto van die €13 mrd zou overblijven, is nog onduidelijk.
objectief
0
quote:

whammy schreef op 29 oktober 2019 10:16:

Vandaag groot in FD. Hoe verder met de subsidiepot EN Brexit moet opgevangen worden door de overige EU landen.

De Nederlandse financiële bijdrage aan de Europese Unie dreigt de komende jaren met 62,5% te stijgen. De jaarlijkse brutoafdracht zal volgens EU-bronnen in 2027 uitkomen op €13 mrd als de Europese Commissie haar zin krijgt.
Een verhaal enkel voor bladvulling; n.l. wat het ons in 2027 mogelijk zou gaan
kosten. De gemiddelde burger kijkt naar morgen en/of volgend jaar maar niet naar 2027.
whammy
0
quote:

objectief schreef op 29 oktober 2019 10:52:

[...]

Een verhaal enkel voor bladvulling; n.l. wat het ons in 2027 mogelijk zou gaan
kosten. De gemiddelde burger kijkt naar morgen en/of volgend jaar maar niet naar 2027.
bladvulling!? ik denk het niet. Het komt er weer op neer dat de noordelijke EU staten de klos zijn.
whammy
0
quote:

haas schreef op 28 oktober 2019 11:48:

De vice president van de ECB wil dat er één instrument komt waarmee alle overheden binnen de eurozone hun budget gaan opstellen.

Nog weer een klein stapje naar de totale eenwording van de eurozone tot een enkel land. Het is niet onlogisch dat ze het willen.

Het is alleen de vraag of we het, gezien de grote verschillen in de zone, ook moeten willen.
Een kort antwoord: nee,nee. De verdeeldheid binnen de EU is en blijft groot.
haas
0
De Geld Boeren: wie er profiteren van flinke Europese subsidies
maandag 4 november 2019, 19:05 uur

De Europese Unie geeft per jaar 65 miljard dollar uit aan landbouwsubsidies. Maar van dit geld profiteren in Midden- en Oost-Europese landen vooral politici, oligarchen en autoritaire leiders. Bovendien werkt het huidige systeem de plaatselijke corruptie in de hand. Dat stelt de New York Times, die uitgebreid onderzoek deed naar de vraag waar al het Europese landbouwgeld terecht komt. Europees Parlementslid Kati Piri (PvdA) reageer
haas
0
Eppink: Hoe ‘groen’ geldhonger EU voedt
Column van Derk-Jan Eppink, lijsttrekker voor FVD in het Europees Parlement. Deze week over hoe de 'groene' gekte in Brussel het gat in de EU-begroting moet dichten.

02 november 2019
forumvoordemocratie.nl/ep/actueel/hoe...
haas
0
Ook de Duitse minister van Financiën steunt nu een Europese Bankenunie.
Met die unie staan alle Europese banken garant voor elkaar.
Nu is dat per land geregeld.

De bankenunie laat straks dus banken (lees klanten van banken) van over heel Europa betalen voor het falen van zwakke banken.
Nog een goede reden uw geld bij de banken weg te halen ?
whammy
0
Een paar alinea's van Afshin Ellian over het boek Grote verwachtingen in Europa in Elsevier. Max is een schrijffout, neem ik aan.

Geert Mak, die Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali ooit met de nazi’s vergeleek, is plots zeer kritisch geworden over open grenzen. Afshin Ellian is niet onder de indruk van de ommezwaai van de schrijver. De populist Mak is excuses verschuldigd aan de andersdenkenden over islam en immigratie die hij jarenlang demoniseerde, schrijft Ellian.

De elite zonder gezag kan voortbestaan dankzij de propagandamachine van de media, die voor een serieus deel door de staat worden gesubsidieerd. Deze elite vertegenwoordigt geen geestelijke activiteit. Soms is er één naam die de hele vervlakking van de geest en letter representeert. In Nederland luidt die naam: Geert Mak. Hij is de vleesgeworden, bedrijfsmatige personificatie van het feitenvrije, in verval geraakte postmodernistische links.

Afshin Ellian
Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Om wat aandacht te trekken voor zijn nieuwe boek Grote verwachtingen in Europa gaf Mak een interview aan De Telegraaf waarin hij de verweesde samenleving van Pim Fortuyn plotseling waardeert. Mak ontdekt ruim anderhalf decennium na de moord op Pim Fortuyn alsnog de juistheid van diens analyse. Maar hij ontdekt plotseling nog meer: ‘Europa als honingval voor vluchtelingen.’
Mak had moeten toegeven dat hij critici open grenzen demoniseerde
Mak meent nu: ‘De immigratiedruk gaat niet meer weg, want Afrika blijft in beweging. Dat kunnen we als land alleen niet aan.’ Is dit allemaal geloofwaardig en oprecht? Nee, het spijt me heel erg, Geert! Hij moet immers eerst aan zelfreflectie doen over zijn eerdere verkeerde opvattingen over immigratie en ruiterlijk toegeven dat hij en zijn geestverwanten de critici van open grenzen demoniseerden.

haas
0
quote:

whammy schreef op 10 november 2019 09:21:

Een paar alinea's van Afshin Ellian over het boek Grote verwachtingen in Europa in Elsevier. Max is een schrijffout, neem ik aan.

tiepfaut:)

m.b.t. Geert Mak
het mooie van dit land is dat je van mening/inzichten mag veranderen
Als Assad (syrie ) dat had gedaan toen zijn volk in opstand kwam was het in Syrie NU wat beter vertoeven geweest ?

PS: maar OOK polici in NL hebben eeuwige moeite met toegeven van slecht uitgevallen beslissingen
696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.370,67 +0,41%
 EUR/USD 1,0672 +0,51%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%