ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2019

399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Kbg
0
Dat is een houden advies, hij gaat veel hoger. Wat nu duur is is straks erg goedkoop. Kopen kopen kopen
alida1
0
Kbg
0
Mis het effect dat een paar provincies stifstof hebben afgeschaft, en het Brits pond word meer waard, dus meer inkomen uit Engeland. En het slechte inkoop contract loopt af!
Sir Cryptalot
0
quote:

Salat schreef op 15 oktober 2019 12:38:

Dat is een houden advies, hij gaat veel hoger. Wat nu duur is is straks erg goedkoop. Kopen kopen kopen
Je vergeet je disclaimer!
alida1
0
[verwijderd]
1
In sommige provincies is het stikstof-akkoord tijdelijk afgeschoten.
En er is een soort Brexit-akkoord, en dat moet nog door het Britse lagerhuis goedgekeurd worden, weet niet of dat invloed heeft.

Wanneer loopt het slechte inkoopcontract af?
voda
0
Beursblik: ABN AMRO zet ForFarmers op verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ForFarmers NV
5,44 -0,30 -5,23 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO hanteert voor ForFarmers een verkoopadvies met een koersdoel van 5,00 euro.

Een flink deel, circa 40 procent, van de volumes van ForFarmers kampt met nieuwe, ongunstige regelgeving, vooral in Nederland, waar de marges juist hoog zijn.

Daar staat volgens analist Eric Wilmer tegenover dat ForFarmers "veelbelovende" groeikansen heeft in het Verenigd Koninkrijk en Polen. De omvang daarvan is alleen nog relatief klein, circa 10 procent van de groepsvolumes.

Het aandeel ForFarmers daalde vrijdag 3,1 procent naar 5,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
SDV70
0
Eric Wilmer van ABN/AMRO is gisterenavond pas naar "The Biggest Little Farm" geweest zie ik.

Wegens succes verlengd in de bioscopen
Slnc
0
quote:

goan schreef op 18 oktober 2019 14:53:

mooi koersdoel voor formarmers van Bart Goemare

www.analist.be/economischnieuws/33106...

alleen niet erg realitisch
[verwijderd]
0
@SDV90
ABN-Amro is voor 49,9% van de Nederlandse staat, en de staat wil de intensieve veehouderij halveren, en nu hebben ze het aandeel FF eventjes gehalveerd, zullen ze net als het RIVM vanaf hogerhand geïnstrueerd zijn?
ronald64
0
Antaurus zal ook wel blij zijn geweest met hat verkoopadvies.

Investment Case: ForFarmers

Afgelopen kwartaal heeft het fonds een nieuwe positie opgebouwd in ForFarmers. ForFarmers is de grootste veevoerproducent in Europa. De coöperatieve oorsprong van ForFarmers dateert uit 1896. Het bedrijf is tegenwoordig naast Nederland ook actief in België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers bedient klanten in de rundvee-, varkens- en pluimveesector met voeroplossingen.

Het koersverloop van ForFarmers heeft een turbulente tijd achter de rug. Momenteel noteert de aandelenkoers ruimschoots 50% lager dan de piek in 2018. Deze forse koersdaling is toe te schrijven aan een aantal factoren, waarvan wij de belangrijkste hieronder zullen toelichten.

Ten eerste ondervond ForFarmers in het eerste halfjaar van 2019 hinder van een onvoordelige inkooppositie van grondstoffen. Kort samengevat waren er grondstofposities ingenomen op hogere prijzen, waarna deze grondstofprijzen vervolgens fors daalden. Om geen marktaandeel in te leveren heeft ForFarmers – dat opereert in een sector waarin een ‘kost-plus model’ gangbaar is - toen besloten om deze lagere prijzen te hanteren richting haar klanten. Dit zorgde er grotendeels voor dat het bruto bedrijfsresultaat (EBITDA) in de eerste jaarhelft van 2019 ruim 30% lager uitviel dan het jaar ervoor. Om de kans op een dergelijke situatie in de toekomst te verkleinen heeft de onderneming besloten om haar toegestane dekkingsperiode voor belangrijke grondstoffen te verkorten.

Ten tweede lijkt het politiek debat omtrent de milieu-impact van de Europese veestapel een meer permanent karakter te krijgen. Wij verwachten dan ook dat dit een licht negatieve uitwerking zal hebben op het middellange termijn groeipotentieel voor de Europese veestapel, en daarmee ook voor de afzetmarkt van ForFarmers. De maatregelen van de Nederlandse overheid hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de melkveestapel in Nederland in 2018 met zo’n 11% is gekrompen ten opzichte van 2017.

Ten slotte lijken consumenten steeds bewuster na te denken over de consumptie van vlees. Door een groeiend aanbod van vleesvervangers, alsmede de verbeterde kwaliteit en de grotere bekendheid van het product, is de verwachting dat de consumptie van vlees-alternatieven langzamerhand zal toenemen.

Door deze perfect storm is de aandelenkoers naar onze mening teveel gedaald en zien wij ForFarmers momenteel als een interessante investering.

Allereerst verwachten wij dat het bruto bedrijfsresultaat vanaf de tweede jaarhelft in 2019 weer zal stijgen. In de tweede jaarhelft van 2018 had ForFarmers last van een aantal kleinere factoren die het resultaat in beperktere mate drukte, zoals de extreem lage waterstand in de Rijn. Tezamen met de bijdrage vanuit recente overnames en de eerste resultaten van een kostenbesparingsprogramma verwachten wij dat het resultaat in de tweede jaarhelft van 2019 hoger zal liggen dan in de tweede jaarhelft van 2018.

Daarnaast beschouwen wij het incident met de grondstofposities als een uitzonderlijk geval. Wij verwachten dat het bedrijfsresultaat in de eerste jaarhelft van 2020 weer zal herstellen naar historische niveaus.

Daarnaast bevindt de veevoersector zich al jarenlang in consolidatie. In de meeste landen hebben de top-3 spelers een gezamenlijk marktaandeel tussen de 30% en 65%. De verwachting is dat deze consolidatie doorzet. Schaalgrootte stelt een veevoeronderneming onder andere in staat om gunstigere inkoopvoorwaarden af te dwingen bij toeleveranciers in vergelijking met kleinere concurrenten. ForFarmers zal de komende jaren verder moeten kunnen groeien door een actieve rol te spelen in deze consolidatietrend.

Door de flinke koersdaling is de waardering aantrekkelijk te noemen. Op naar onze mening conservatieve schattingen handelen de aandelen momenteel tegen nog geen tien keer de jaarwinst. Daarvan verwachten wij de helft jaarlijks uitgekeerd te krijgen als dividend (ruim 5% dividendrendement).

Op de huidige koers van €5,79 heeft de positie voorlopig een negatieve bijdrage geleverd aan het fonds.

[verwijderd]
0
SDV70
0
Het regent de laatste rijd erg veel en regen is heel goed voor gras.
...dus bellen de boeren forfarmers nog even niet.

Op naar de Eur 4.-
[verwijderd]
0
quote:

SDV70 schreef op 21 oktober 2019 11:03:

Het regent de laatste rijd erg veel en regen is heel goed voor gras.
...dus bellen de boeren forfarmers nog even niet.

Op naar de Eur 4.-
Relevantie zero
Beleg met brood
0
quote:

Alalalonglong schreef op 20 oktober 2019 09:44:

Prima analyses, maar je handen nog niet aan branden. Kopen in januari!
Kun je dit onderbouwen..? Waarom wel in januari, waarom niet nu?

Volgens mij realiseren ze een prima groei steeds en als ze de kosten onder controle kunnen krijgen dan zal de koers ook vanzelf stijgen.
alida1
0
quote:

SDV70 schreef op 21 oktober 2019 11:03:

Het regent de laatste rijd erg veel en regen is heel goed voor gras.
...dus bellen de boeren forfarmers nog even niet.

Op naar de Eur 4.-
Hierdoor daalt de voederwaarde van het gras en moet er juist bijgevoerd worden.
SDV70
0
quote:

alida1 schreef op 21 oktober 2019 19:26:

[...]

Hierdoor daalt de voederwaarde van het gras en moet er juist bijgevoerd worden.

De boeren hebben afgelopen zomer een flinke voorraad aangelegd.
De prijs van Kuil, Hooi en Gras en Graan is in de afgelopen jaren rond deze tijd niet zo laag geweest.
399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 2,385
Verschil +0,005 (+0,21%)
Hoog 2,390
Laag 2,325
Volume 131.489
Volume gemiddeld 135.377
Volume gisteren 43.364