BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

Oktober maand van herstel

3.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
OnoMatopee
0

Vlaanderen krijgt extra factuur voor sluis Terneuzen

Patrick Luysterman

Door bodemvervuiling moest de bouwer de planning omgooien.

Bij de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen is sprake van een stevige financiële tegenvaller door bodemverontreiniging, meldt de Nederlandse krant FD. De extra rekening is in principe voor de Vlaamse overheid. Bij het Vlaams-Nederlandse project is afgesproken dat mee- en tegenvallers voor Vlaanderen zijn.

Het verwijderen van de sterk vervuilde grond vereiste extra werk, en de bouwer Sassevaart (een combinatie van het Nederlandse BAM met de Belgische bouwers DEME en Van Laere) moest de planning omgooien. Door de vervuiling kon bijvoorbeeld het voorwerk voor de betonnen sluishoofden (waar de sluisdeuren in komen te liggen) later beginnen dan gepland. De tegenvaller komt voor rekening van de opdrachtgever, de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie, en niet voor die van de bouwers, benadrukt de woordvoerder van de Rijkswaterstaat in Nederland.

De Nieuwe Sluis zal leiden tot een betere toegang en een vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent en verder. Het gaat om een megaproject, want de sluis krijgt dezelfde afmetingen als de nieuwe sluizen in het Panamakanaal. De opening is nog altijd gepland voor eind 2022.
boldie
0
quote:

OnoMatopee schreef op 19 oktober 2019 17:00:

Geen ‘Super Saturday’ na amendement: stemming over Brexit-akkoord uitgesteld
Er komt vandaag geen Lagerhuisstemming over het Brexit-akkoord dat Boris Johnson met de Europese Unie heeft gesloten. Middels een amendement hebben EU-gezinde parlementsleden Johnson gedwongen om voor het einde van de dag een brief naar Brussel te sturen met een uitstelverzoek - iets wat Johnson vooralsnog niet van plan is te gaan doen. Nadat het amendement was aangenomen, besloot de premier de stemming over het akkoord in te trekken. Waarschijnlijk gaat het Lagerhuis hier dinsdag over stemmen.
Patrick van IJzendoorn 19 oktober 2019, 14:28
EU-aanhangers reageren op het nieuws dat de stemming is uitgesteld. ©REUTERS

Net nu het erop leek dat Johnson tegen alle verwachtingen in genoeg steun had voor zijn akkoord, besloot zijn EU-gezinde partijgenoot Sir Oliver Letwin de goedkeuring hiervan te torpederen. Met zijn amendement dwong hij de regering uitstel aan te vragen, officieel om te voorkomen dat er eind deze maand onverhoopt toch een No Deal zou plaatsvinden. Tegenstanders van het Johnson-akkoord zagen dit als een uiterste en allerlaatste poging om een Brexit te voorkomen.

Dankzij steun van Labour, de Liberaal-democraten, de Schotten en andere remainers kreeg het amendement 322 stemmen, een meerderheid van zestien. De Noord-Ierse DUP stemde ook met Letwin mee, mogelijk uit wraak tegen Johnson die volgens hun Noord-Ierland heeft verraden. Een stemming over het akkoord zou daardoor niet meer dan indicatief zijn, iets waar Johnson geen zin in had. Voor hem is het een vervelende nederlaag na zijn triomftocht in Brussel.
Lagerhuisvoorzitter John Bercow. ©HOC/JESSICA TAYLOR
Juichen

Op het Parlementsplein juichten duizenden anti-Brexit demonstranten toen de uitslag bekend werd. Zij hopen dat er toch nog een tweede referendum komt, iets waar de oppositie meteen voor pleitte nadat de stemmen waren gesteld. De regering echter gaat de ratificatie van het scheidingsakkoord nu naar aanstaande maandag verplaatsen, zodat er naar verwachting dinsdag een eerste stemming is. Er zijn genoeg Labour-kamerleden die met de regering willen meestemmen.

Volgens een eerder aangenomen wet, de zogeheten Benn Bill, moet Johnson nu een verzoek aan de Europese leiders doen om Brexit tot eind januari uit te stellen - iets wat hij zegt niet te gaan doen. Hij kan ook een brief sturen met de mededeling dat hij gewoon van plan is om de EU eind deze maand met een deal te verlaten. Bij het beantwoorden van de brief zal de EU mogelijk wachten op de uitkomst van de stemming begin komende week.
Boris Johnson tijdens het debat in het Lagerhuis. ©AFP
Publieke weerzin

Voor Johnson kan deze nederlaag goed uitpakken omdat het de publieke weerzin tegen het tegenstribbelende parlement zal vergroten. Uit diverse opiniepeilingen is gebleken dat de meeste Britten het Brexit-proces zo snel mogelijk beëindigd willen zien. De Schotten ondertussen roepen steeds luider om een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. Ze vinden het oneerlijk dat de Noord-Ieren wel half in de EU blijven en zij niet.

leek genoeg steun en dan dus andere manier tegen houden. Wordt tijd dat alle ego's eens aan de kant gezet gaat worden.
[verwijderd]
0
LONDEN - EU-president Donald Tusk heeft de verwachte brief uit Londen ontvangen van de Britse premier Boris Johnson waarin die uitstel van de Brexit vraagt. Dat tweette Tusk een uur voor middernacht. „Ik zal nu de consultatie beginnen met de EU-leiders over hoe daarop te reageren.” Tusk onthult niet voor hoe lang Johnson uitstel vraagt.
manuss
0
quote:

Ben313 schreef op 20 oktober 2019 10:49:

LONDEN - EU-president Donald Tusk heeft de verwachte brief uit Londen ontvangen van de Britse premier Boris Johnson waarin die uitstel van de Brexit vraagt. Dat tweette Tusk een uur voor middernacht. „Ik zal nu de consultatie beginnen met de EU-leiders over hoe daarop te reageren.” Tusk onthult niet voor hoe lang Johnson uitstel vraagt.
Uiterlijk dinsdag a.s. is Brexit een feit. Vraag om uitstel is een farce!
HenkdeV
0
quote:

manuss schreef op 20 oktober 2019 11:43:

[...] Uiterlijk dinsdag a.s. is Brexit een feit. Vraag om uitstel is een farce!
Laten we het hopen, deze soap heeft lang genoeg geduurd.
OnoMatopee
0

Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’

In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.
Arjan Bosch 19-10-19, 20:37 Laatste update: 20-10-19, 06:29

647

1

Klaas Kooiker is als aannemer uit Staphorst een van de gezichten achter de stichting Grond in Verzet. De oprichting ervan ligt bij de notaris, nadat het de afgelopen maanden bij meerderde betrokkenen uit de bouwsector begon te borrelen. Probleem is aan de ene kant de nieuwe PFAS-norm, waardoor bedrijven die grond verplaatsen of bijvoorbeeld wegen bouwen niet langer hun werk kunnen doen.
Lees ook

Woningbouwsector waarschuwt voor crisis: ‘Stikstofregels nu versoepelen’

Goede, werkbare wetgeving

We willen niemand tot last zijn, maar wel een duidelijk signaal afgeven dat tot in Den Haag reikt. Want het is ons menens
Klaas Kooiker, Grond in Verzet

Maar ook over het aangescherpte stikstofregime maken Kooiker en de snel groeiende achterban zich grote zorgen. Nu al komen er minder bouwaanvragen binnen, en door de regels schieten de kosten voor de sector omhoog. ,,Op de lange termijn komt de bouw door de stikstofregels stil te liggen. En pas dan wil ‘Den Haag’ kijken naar een oplossing. Zorg nu gelijk voor goede, werkbare wetgeving, is onze boodschap. Door PFAS staan er nu al genoeg vrachtwagens aan de kant van de weg.”

Grond in Verzet heeft inmiddels 30 oktober als landelijke actiedag met rood in de agenda omcirkeld. En op social media heeft het een evenement aangemaakt, waarbij als locaties Den Haag en het Malieveld worden genoemd. Of het daadwerkelijk zover komt en de bouw de boeren achterna gaat wil Kooiker nog niet verklappen. ,,Wat we exact gaan doen blijft nog even geheim, maar wij zijn er niet van om het hele land plat te leggen. We willen niemand tot last zijn, maar wel een duidelijk signaal afgeven dat tot in Den Haag reikt. Want het is ons menens.”
Ludieke, publieksvriendelijke actie

Binnen een dag sloten ruim vijfduizend collega’s uit de bouwsector zich bij Grond in Verzet aan. Het overtrof de verwachtingen van Kooiker, die blij is met de grote bereidwilligheid, maar wil voorkomen dat eventuele ludieke, publieksvriendelijke acties uit de hand lopen. De aannemer uit Staphorst is echter niet naïef. ,,Deze enorme steun in zo’n korte tijd hadden we niet verwacht, en we hebben al suggesties binnen gekregen om wél het land plat te leggen. Het kan dan ook best zijn dat iedereen toch zegt: het interesseert me niet, we gaan met de tractor, shovel of vrachtwagen naar Den Haag.”
OnoMatopee
1
Problems Reported At High-Rise Developments In Dublin
Newsroom
Newsroom

11:29 20 Oct 2019

Share this article

Remedial works are required at a number of new high-rise developments in Dublin.

An investigation is underway into construction problems at the €300 million Google site at Bolands Mills.

Developers have reported so-called "issues" to local representatives.

Labour Senator Kevin Humphreys wants Dublin City Council officals to visit the site to ascertain what exactly the problem is.

He said " We have to make sure that any buildings that go up in our city are of high quality and they are not a risk in the future either to the staff that are there or residents that would be living in these apartment blocks."
Issues With Concrete

Elsewhere, developers of the Salesforce offices at Spencer Dock have confirmed that they experienced problems with the concrete used during construction.

The Sunday Business Post reports the problem could have affected the building's lift shafts if it had gone undetected.

Developers have said the issue was discovered at an early stage and has been properly addressed.
HenkdeV
0
Binnenkort komen de gepensioneerden ook in opstand, met z'n allen naar het Malieveld:-).
Joop
0
Morgen naar beneden richtinv €2,16 of stijgt de koers?
Vrijdag maar wat put opties gekocht Dec. 2019 €1,50.
[verwijderd]
0
quote:

Zorgelijk schreef op 20 oktober 2019 15:28:

Morgen naar beneden richtinv €2,16 of stijgt de koers?
Vrijdag maar wat put opties gekocht Dec. 2019 €1,50.
Denk je nou werkelijk dat er iemand is die dat weet?????
manuss
0
quote:

Zorgelijk schreef op 20 oktober 2019 15:28:

Morgen naar beneden richtinv €2,16 of stijgt de koers?
Vrijdag maar wat put opties gekocht Dec. 2019 €1,50.
Ja...., als ik dat zou weten! M.i. is er geen reden tot koersstijging, evenmin voor een koersdaling. Het wachten is op de muppets in het Britse lagerhuis inzake Brexit. Het kan alle kanten op.....................
HenkdeV
0
Het is vooral ook wachten op de derde kwartaalcijfers, kan veel onzekerheid wegnemen. Of bevestigen.
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 20 oktober 2019 14:29:

Binnenkort komen de gepensioneerden ook in opstand, met z'n allen naar het Malieveld:-).
Uitleggen hoe je bij de automaat een kaartje koopt? Of kom je met de tractor uit Groningen?:-)
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 20 oktober 2019 17:02:

Het is vooral ook wachten op de derde kwartaalcijfers, kan veel onzekerheid wegnemen. Of bevestigen.
Och ja het kan vriezen of het kan dooien Bartbas.
HenkdeV
2
Tunnelvisie, in de context van een zoektocht naar de juiste interpretatie van een verzameling waarnemingen, is het bezien van alle aanwijzingen vanuit één als juist aangenomen hypothese, waardoor andere verklaringen over het hoofd worden gezien. Tunnelvisie is de onkunde, onwil of onmogelijkheid om bepaalde dingen waar te nemen die binnen iemands directe belevingswereld liggen. De reikwijdte van de mentale blik op concepten en begrippen wordt beperkt tot het eigen aandachtsveld. Er wordt ook wel gezegd dat iemand oogkleppen draagt: net als bij een trekpaard verhinderen dergelijke kleppen dat men om zich heen kan kijken en daardoor afgeleid raakt van hetgeen direct voor hem of haar gebeurt.

De term 'tunnelvisie' wordt ook wel gebruikt voor een bekrompen visie. Iemand met zo'n soort tunnelvisie heeft geen oog voor aanwijzingen of argumenten die niet in lijn zijn met de eigen vaste overtuiging.
[verwijderd]
0
quote:

Beurs2021 schreef op 20 oktober 2019 17:03:

[...]Uitleggen hoe je bij de automaat een kaartje koopt? Of kom je met de tractor uit Groningen?:-)
Ik heb eerder het beeld van een driedubbele colonne rolstoelen voor ogen.
[verwijderd]
0
quote:

Ben313 schreef op 20 oktober 2019 10:49:

[...]
Tusk onthult niet voor hoe lang Johnson uitstel vraagt.
tot 31 Januari 2020

“Dear Mr President,

The UK Parliament has passed the European Union (Withdrawal) (No. 2) Act 2019. Its provisions now require Her Majesty’s Government to seek an extension of the period provided under Article 50(3) of the Treaty on European Union, including as applied by Article 106a of the Euratom Treaty, currently due to expire at 11 p.m. GMT on 31 October 2019, until 11 p.m. GMT on 31 January 2020.

Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks ahead of a vote on his renegotiated Brexit deal, on what has been dubbed "Super Saturday", in the House of Commons in London, Britain October 19, 2019. ©UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS
I am writing therefore to inform the European Council that the United Kingdom is seeking a further extension to the period provided under Article 50(3) of the Treaty on European Union, including as applied by Article 106a of the Euratom Treaty. The United Kingdom proposes that this period should end at 11 p.m. GMT on 31 January 2020. If the parties are able to ratify before this date, the Government proposes that the period should be terminated early.

Yours sincerely,

Prime Minister of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 20 oktober 2019 17:42:

Tunnelvisie, in de context van een zoektocht naar de juiste interpretatie van een verzameling waarnemingen, is het bezien van alle aanwijzingen vanuit één als juist aangenomen hypothese, waardoor andere verklaringen over het hoofd worden gezien. Tunnelvisie is de onkunde, onwil of onmogelijkheid om bepaalde dingen waar te nemen die binnen iemands directe belevingswereld liggen. De reikwijdte van de mentale blik op concepten en begrippen wordt beperkt tot het eigen aandachtsveld. Er wordt ook wel gezegd dat iemand oogkleppen draagt: net als bij een trekpaard verhinderen dergelijke kleppen dat men om zich heen kan kijken en daardoor afgeleid raakt van hetgeen direct voor hem of haar gebeurt.

De term 'tunnelvisie' wordt ook wel gebruikt voor een bekrompen visie. Iemand met zo'n soort tunnelvisie heeft geen oog voor aanwijzingen of argumenten die niet in lijn zijn met de eigen vaste overtuiging.
Weet je Henk (prachtige volzinnen fabriceer je trouwens) het is niet eens tunnelvisie maar een oprecht geloof in een recessie en rentestijging, waarbij alleen het momentum naar mijn mening al een aantal jaren slecht getimed is. Allemaal weten we dat er een keer een al recessie en/of renteverhoging komt maar niet nu zoals iedere keer weer genoemd wordt. Naar mijn bescheiden mening ook niet volgend jaar (usa presidentsverkiezingen).
[verwijderd]
0
quote:

Beurs2021 schreef op 20 oktober 2019 19:01:

[...]
Weet je Henk (prachtige volzinnen fabriceer je trouwens) het is niet eens tunnelvisie maar een oprecht geloof in een recessie en rentestijging, waarbij alleen het momentum naar mijn mening al een aantal jaren slecht getimed is. Allemaal weten we dat er een keer een recessie en/of renteverhoging komt maar niet nu zoals iedere keer weer genoemd wordt. Naar mijn bescheiden mening ook niet volgend jaar (usa presidentsverkiezingen).
3.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:07
Koers 3,782
Verschil -0,048 (-1,25%)
Hoog 3,802
Laag 3,758
Volume 216.938
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352