ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
Beursblik: nieuwe hypotheekeisen raken ING en ABN nauwelijks

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,58 0,285 1,75 % Euronext Amsterdam
ING Groep
10,046 0,215 2,19 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De verhoging van de risicowegingen voor Nederlandse hypotheken door De Nederlandsche Bank is hooguit een "tegenvallertje" voor ABN AMRO en ING. Dit stelde JPMorgan Cazenove dinsdag in een rapport. Het kan zelfs voordelig uitpakken.

De Nederlandse banken moeten door de verhoging van de risicoweging van gemiddeld 11 procent naar 14 tot 15 procent vanaf het najaar 2020 zo'n 3 miljard euro extra kapitaal aanhouden voor hun gezamenlijke hypothekenportefeuilles.

Maar dit extra kapitaal wordt niet opgeteld bij de Basel 4-eisen die sowieso binnen een paar jaar gaan gelden voor de banken.

Aangezien de Nederlandse banken nu al voldoen aan Basel 4, hoeft niemand zich zorgen te maken dat de nieuwe maatregel tot krapte zal leiden, meent JPMorgan.

Een mogelijk voordeeltje kan zijn dat deze stap de verhoging van de hypotheekrentes door banken zou kunnen versnellen.

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag 0,8 procent hoger in een licht hogere AEX-index. ING steeg 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING mag weer gekocht worden!
Door John Beijer op 16 okt 2019 om 09:00 | Views: 7.306

We zitten midden in het cijferseizoen en dit kan de nodige beweging gaan geven de komende dagen. Deze week wordt er gelet op de Amerikaanse zakenbanken en hier in Nederland trekt de aftrap van het cijferseizoen door ASML natuurlijk de nodige aandacht.

Gezien de enorme stijging van het aandeel ASML zou ik eerder winst nemen dan nu nog instappen.

Een groot voordeel is dat door de handelsoorlog, die nu al maanden duurt, de verwachtingen van de derdekwartaalcijfers niet heel hooggespannen zijn. Wellicht dat hierdoor een aantal positieve bewegingen ingezet gaan worden.
Eén van mijn favorieten, Philips, waarschuwde voor haar cijfers en ook hier was de handelsoorlog één van de belangrijkste oorzaken van minder dan de verwachtte cijfers. Toch noteert het aandeel inmiddels rond de 39 euro en verwacht ik dat de koers binnen twaalf maanden boven de 43 euro noteert.

AEX
De afgelopen maanden heeft de AEX meerdere keren de huidige zones 578 en 580 getest en viel de index steevast behoorlijk terug. Toch is het in onze optiek een kwestie van tijd voordat de AEX boven deze zone gaat uitbreken en gaat versnellen naar mijn koersdoel van 609 punten.


Voor de daghandelaren onder ons is nu de weerstand op 578 en 583 van belang. Steun is er op 573, 568 en 562 punten.
Houd er rekening mee dat er vrijdag een oktoberexpiratie op de agenda staat. Deze is behoorlijk groot en kan vrijdag nog de nodige beweging gaan geven.

Financiële waarden
Met zeer lage rentes en de verwachting dat deze ook de komende periode zeer laag zullen blijven, hebben de financiële waarden het erg zwaar. Tel daarbij op dat de ING het afgelopen jaar een recordschikking van 575 miljoen euro met het Openbaar Ministerie moest treffen en dat ABN Amro momenteel in een strafrechtelijk onderzoek is betrokken inzake een witwasaffaire.

We zien de afgelopen jaren dat de banken steeds meer digitaliseren en het met minder personeel aankunnen. Maar door allerlei nieuwe regels moet er nieuw personeel worden aangetrokken om juist dit soort witwasaffaires in de toekomst te voorkomen. Hierdoor nemen de kosten fors toe, terwijl de baten laag blijven.
Toch denk ik dat er, gezien de huidige waarden van de ABN Amro, ING en Aegon, nu kansen liggen om dit soort fondsen op te pikken.

ING naar 12 euro
Bij ING weten we hoeveel deze affaire heeft gekost en het technische plaatje is duidelijk aan het verbeteren. Ik verwacht dan ook dat ING de komende maanden weer op weg is naar mijn koersdoel van 12 euro.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro, Goud en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

Voor grafieken, zie link.

www.belegger.nl/Column/486650/ING-mag...
voda
0
Hoekstra verlengt contract ING met fiscus

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 18:19 | Views: 611

ING 17:37
10,16 +0,01 (+0,12%)

DEN HAAG (AFN) - ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) meldt dat hij het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar verlengt. Reden is dat de fiscus al een aantal grote verandertrajecten heeft lopen.

Hoekstra besloot eerder dit jaar het contract met ING als huisbankier van de rijksoverheid na volgend jaar niet automatisch te verlengen. Er komt voor die prestigieuze opdracht een nieuwe aanbesteding, waar ING overigens wel gewoon op mag inschrijven. Aanleiding voor dat besluit was de grote schikking die ING trof met justitie omdat de bank te weinig deed om witwaspraktijken door klanten tegen te gaan.

Als huisbankier voor de rijksoverheid handelt ING jaarlijks zo'n 40 miljoen transacties af. Te denken valt aan bijvoorbeeld het innen van verkeersboetes en de uitbetaling van studieleningen. Het contract met de fiscus is met 262 miljoen in- en uitgaande betalingen per jaar vele malen groter.
voda
0
ING wil geld terug van Nigeriaanse olieman

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 21:37 | Views: 169

ING 17:37
10,16 +0,01 (+0,12%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - ING probeert 2,2 miljoen dollar terug te krijgen van een Nigeriaanse oliehandelaar. Hij zou schulden niet hebben afbetaald. Daarom wil de bank beslag laten leggen op huizen van de Nigeriaan in Londen. Ook het Zwitserse Credit Suisse maakt aanspraak op panden van hem.

Een en ander is naar buiten gekomen tijdens een Britse rechtbankzitting. Volgende maand is er nog een zitting in de zaak en dan zullen waarschijnlijk meer schuldeisers zich melden. De Nigeriaan zou met zijn bedrijf Taleveras Energy meer dan 5 miljoen dollar aan schulden hebben. Hij was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Credit Suisse wist eerder al zijn privé-vliegtuig te bemachtigen.
voda
0
Video: achterblijven Europese banken heel logisch

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,86 0,30 1,81 % Euronext Amsterdam
ING Groep
10,406 0,244 2,40 % Euronext Amsterdam
KBC Group
63,28 1,62 2,63 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De Europese banken betalen de Europese Centrale Bank jaarlijks circa 9 miljard euro om hun gelden te stallen, terwijl Amerikaanse banken van de Federal Reserve juist een vergoeding ontvangen.

"Het is dus niet zo verwonderlijk dat de aandelen van de Europese bankensector het de afgelopen jaren slecht hebben gedaan."

Beleggers geven de voorkeur aan groei-aandelen en mijden zogeheten waarde-aandelen, aldus Schepers.

Maar is een kentering aanstaande?

Er zijn volgens Fidelity twee scenario's waarin waarde-aandelen herstel kunnen laten zien.

Allereerst als het opeens beter gaat met de wereldeconomie, bijvoorbeeld na een handelsdeal.

Maar ook een verslechtering van de vooruitzichten kan waarde-aandelen in de kaart spelen. Fidelity voorziet dat bij een sombere outlook de hoge waarderingen van tech-aandelen onder druk komen. "Dan zouden de energie- en defensieve sectoren wel eens relatief beter stand kunnen houden", aldus Schepers.

www.youtube.com/watch?v=EGCXSuJDvEM

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V.
Tartessos
0
voda
0
'Aandeelhouder wil fusie Bankia en ING'

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 08:46 | Views: 2.173

ING 09:27
10,33 -0,02 (-0,23%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Bankia-aandeelhouder Artisan Partners Asset Management wil dat de Spaanse bank fuseert met ING in plaats van met Banco Sabadell. Dat zegt de investeerder tegen het Spaanse zakenmedium Expansión.

Artisan heeft zijn plan en zijn weerstand tegen een fusie met Sabadell kenbaar gemaakt bij de grootste Bankia-aandeelhouder en het bestuur van de Spaanse bank. Artisan denkt dat een samengaan met Sabadell de positie van Bankia verzwakt omdat Sabadell een slechtere kapitaalpositie heeft en niets toevoegt op het gebied van technologie.

Artisan heeft ongeveer 3 procent van de aandelen in Bankia in handen. De investeerder heeft daarnaast een belang van zo'n 5 procent in ING.
voda
0
Beursblik: ABN AMRO haalt ING van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,288 -0,062 -0,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft woensdag het advies voor ING verlaag van Kopen naar Houden, en verlaagde daarbij ook het koersdoel, van 11,50 naar 11,00 euro.

Reden om het advies te verlagen, is volgens analist Cor Kluis het beperkte opwaarts potentieel ten opzichte van het koersdoel. Ook wees de analist op de impact van de lage rente.

Het aandeel ING steeg woensdag 0,2 procent naar 10,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Fusie ING en Bankia is niet logisch'

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 12:01 | Views: 1.199

ING 12:44
10,28 -0,07 (-0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - Een samensmelting van ING en de Spaanse bank Bankia ligt volgens een analist van Jefferies niet heel erg voor de hand. Dat stelt de marktvorser in reactie op berichtgeving van het Spaanse zakenmedium Expansión.

Bankia-aandeelhouder Artisan Partners Asset Management wil volgens Expansión dat Bankia fuseert met ING in plaats van met Banco Sabadell. De investeerder denkt dat een samengaan met Sabadell de positie van Bankia verzwakt omdat Sabadell een slechtere kapitaalpositie heeft en niets toevoegt op het gebied van technologie. Artisan heeft ongeveer 3 procent van Bankia in handen. De investeerder heeft daarnaast een belang van zo'n 5 procent in ING.

De analist van Jefferies snapt dat een krachtenbundeling met ING voor Bankia interessant kan zijn vanuit het perspectief van winstgevendheid. Maar hij waarschuwt dat zo'n deal tegelijk de terugvloeiing van kapitaal naar de aandeelhouders in gevaar kan brengen. Voor ING zou het nog minder logisch zijn om met Bankia in zee te gaan. Bankia zou gezien zijn uitgebreide kantorennetwerk in Spanje ook niet passen bij de strategie van ING.

Het aandeel Bankia kwam woensdag amper in beweging. Op de beurs in Madrid noteerde de bank eind van de ochtend 0,3 procent lager. ING leverde in Amsterdam 0,7 procent aan beurswaarde in, met een koers van 10,27 euro.
objectief
0
ING schijnt bezig te zijn met een boekenonderzoek bij de mBank in Polen, dus een fusie met Bankia zit er niet in.
voda
0
Barclays koersdoel voor ING is 10,30 euro
15:11
*Barclays verhoogt advies ING van underweight naar equal weight

bron Binck
Huppeldepepup
0
quote:

voda schreef op 23 oktober 2019 12:46:

Beursblik: ABN AMRO haalt ING van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,288 -0,062 -0,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft woensdag het advies voor ING verlaag van Kopen naar Houden, en verlaagde daarbij ook het koersdoel, van 11,50 naar 11,00 euro.

Reden om het advies te verlagen, is volgens analist Cor Kluis het beperkte opwaarts potentieel ten opzichte van het koersdoel. Ook wees de analist op de impact van de lage rente.

Het aandeel ING steeg woensdag 0,2 procent naar 10,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Ik denk dat hij niet gaat stijgen. Reden? Weinig opwaarts potentieel. Oorzaak en gevolg zijn gelijk. Wat een mooi beroep toch, analist.
kooning
0
voda
0
Advies van Barclays over ING Groep
Beurshuis Barclays
Aandeel ING Groep
Datum 23 oktober 2019
Advies Equalweight
Koersdoel 10,30 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 23 oktober 2019 hebben de analisten van Barclays hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) verhoogd van "underweight" naar "equalweight".

De analisten behouden hun koersdoel van 10,30 EUR.

Vanaf 12 augustus 2019 betaalt ING Groep zijn dividend uit aan de aandeelhouders. Op 31 oktober 2019 publiceert ING Groep cijfers over het derde kwartaal.

www.trivano.com/aandeel/advies-barcla...
havik of duif
0
quote:

kooning schreef op 23 oktober 2019 16:22:

Ingestapt op 10,25 vandaag. Ik verwacht de 11€ nog wel te halen dit jaar.
DIT JAAR ????
voda
0
ING sluit extra vestigingen in België

Gepubliceerd op 24 okt 2019 om 19:16 | Views: 244

ING 17:39
10,33 +0,01 (+0,06%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - ING gaat in België 22 bankvestigingen extra sluiten, door ze te laten samensmelten met andere verkooppunten. Volgens het financiële concern verdwijnen er door de ingreep geen banen. De 125 betrokken medewerkers krijgen een gelijkaardige functie in een ander filiaal.

ING is in België al langer bezig met het terugbrengen van het aantal vestigingen. Drie jaar geleden kondigde de bank aan zijn netwerk tegen 2021 te willen halveren, tot maximaal 670 filialen. Maar ING zit al ver onder die doelstelling. Eind juni telde de bank bij de zuiderburen nog 640 vestigingen.

In een toelichting wijst ING op het veranderende consumentengedrag, waarbij de klant alsmaar meer bankzaken online doet en dus steeds minder een bankkantoor bezoekt. "De evolutie gaat nog sneller dan verwacht."

De vakbonden zijn niet blij met het nieuws en beraden zich op acties. Het steekt hen vooral dat ING zich niet aan eerdere afspraken zou houden. "We stellen samen met hen maatregelen vast, zoals het sluiten van kantoren en enkel werken op afspraak. Dit om het aanhoudende, schrijnende personeelstekort op te vangen", stellen de bonden. "Welke akkoorden zal men in de toekomst nog aan zijn laars lappen?"
voda
0
ING: economische groei stelselmatig onderschat

De maatstaven voor het meten van de economische groei voldoen niet meer. Door onder meer de digitalisering van de economie schieten berekeningen van het bruto binnenlands product tekort, schrijven economen van ING: We zijn een stuk rijker dan we denken.

De manier waarop economische groei wordt gemeten, en daaraan gekoppeld de ontwikkeling van de materiële welvaart, schiet ‘diep’ en ‘in toenemende mate’ tekort. Dat stelt onder anderen onderzoeker Mark Cliffe van ING in een recent rapport over de calculatie van de economische groei. De inflatie wordt overschat en de groei onderschat, aldus het rapport.

Volgens de economen is de 0,75 procentpunt onderschatting van de groei nog ‘een conservatieve calculatie'

Voor de Verenigde Staten zijn de bankeconomen dieper in de cijfers gedoken. Ze concluderen dat de schatting voor de economische groei in dat land stelselmatig 0,75 procentpunt te laag uitvalt, terwijl de inflatie met 0,4 procentpunt wordt overschat. Het ligt voor de hand dat voor landen met een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau, zoals Nederland, de resultaten in dezelfde orde van grootte liggen.

Volgens de economen is de 0,75 procentpunt onderschatting van de groei nog ‘een conservatieve calculatie’. Waarschijnlijker is dat het een vol procentpunt of zelfs meer moet zijn.

Het idee dat de levensstandaard in ontwikkelde landen al decennia nauwelijks meer stijgt, een conclusie die veel wordt getrokken op basis van de officiële cijfers, kan daarmee wat ING betreft op de schop. Als je vanaf 1990 ieder jaar zou rekenen met een groei die een vol procent hoger uitvalt, dan zou dit de omvang van het bbp inmiddels met zo’n 35 procentpunt opstuwen.

Twee grote uitdagingen

In het onderzoek naar de manier waarop het bruto binnenlands product van een land tot stand komt — het totaal van de jaarlijkse netto productie — constateren de economen dat deze berekening met flinke tekortkomingen kampt. Ze stellen dat er twee grote uitdagingen zijn om het bbp beter te meten.

500

Een nieuwe laptop van €500 is vermoedelijk waardevoller dan een even duur exemplaar van een jaar geleden.

Ten eerste is het lastig om alle relevante productie mee te nemen in de berekening, nu er online heel veel nuttige producten en diensten gratis beschikbaar zijn. Ze vragen zich af of deze producten en diensten — bijvoorbeeld smartphone-toepassingen zoals navigatiesoftware of een camera — wel goed op waarde worden geschat.

De tweede uitdaging is het corrigeren van prijzen voor kwaliteitsverbeteringen. Want een nieuwe laptop van €500 is vermoedelijk waardevoller dan een even duur exemplaar van een jaar geleden. De Britse econoom Diane Coyle stelde enkele jaren geleden al dat het onwaarschijnlijk is dat de aangepaste prijzen in staat zijn de kwalitatieve veranderingen volledig weer te geven.

Intellectueel kapitaal

Een bijkomend probleem is de onderschatting van de omvang van de investeringen doordat de zogenoemde intangibles — immateriële activa — niet of in onvoldoende mate worden meegenomen. Hierbij gaat het om investeringen in merken, intellectueel kapitaal en training. Maar bijvoorbeeld ook de waarde van de organisatie van een onderneming. Veel van die immateriële activa worden nu tot de kostenposten van een onderneming gerekend en niet tot de investeringen. Voor de VS leidt dit tot een jaarlijkse onderschatting van het bbp van 0,25%-punt.

Robert Gordon is de vaandeldrager van de meer pessimistische groep. Hij laat in zijn werk zien dat de tijd van de grote technische doorbraken in de economie voorbij is

De ING-economen hebben vooral gekeken naar de groei in de industrie. In de veel omvangrijkere dienstensector moet volgens de economen ook sprake zijn van onderschatting van de werkelijke groei. Alleen is dat erg lastig te meten.

Twee stromingen in de economie

Ze werpen niet de vraag op in hoeverre een concept als het bbp überhaupt geschikt is voor de meting van welvaart en welzijn. Die bredere kwestie wordt de laatste jaren steeds vaker aan de orde gesteld. Critici wijzen erop dat het bbp tal van elementen niet meet, zoals de effecten van vrijwilligerswerk, de gevolgen van milieuverontreiniging, veiligheid en de beleving van de eigen gezondheid.

Over de toekomst van de economische groei staan in de economische wetenschap twee stromingen tegenover elkaar. De techno-optimisten denken dat alle nieuwe ict-toepassingen, de opkomst van kunstmatige intelligentie en robots, zich uiteindelijk zullen vertalen in een versterking van de economische groei.

Robert Gordon is de vaandeldrager van de meer pessimistische groep. Hij laat in zijn werk zien dat de tijd van de grote technische doorbraken in de economie voorbij is en dat daarom de groei de afgelopen decennia sterk is teruggezakt.

De ING-economen lijken gezien de uitkomsten van hun onderzoek in het optimistische kamp uit te komen.

fd.nl/economie-politiek/1321596/ing-e...
voda
0
'Lagere kwartaalwinst voor ING'

Gepubliceerd op 29 okt 2019 om 15:09 | Views: 169

ING 15:00
10,37 +0,03 (+0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - ING presenteert over het derde kwartaal naar verwachting een lagere aangepaste winst. Ook de totale baten zijn gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo is de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door persbureau Bloomberg. De bank maakt donderdag voor het openen van de beurzen zijn kwartaalcijfers bekend.

Banken in heel Europa zitten in hun maag met de aanhoudend lage rentes. Door de negatieve depositorente bij de Europese Centrale Bank (ECB) leggen de financieel dienstverleners geld toe op bedragen die ze in Frankfurt stallen. In september werd dit rentetarief nog verder verlaagd als onderdeel van een omvangrijk stimuleringspakket.

Dit leidt ertoe dat marges op spaarrekeningen bij banken steeds meer onder druk komen te staan. Voor beleggers is het vooral uitkijken naar de manieren waarop ING de pijn van het huidige lage renteklimaat opvangt.

Klantenonderzoek

De winst voor belastingen komt in de consensus van analisten uit op een kleine 1,9 miljard euro, tegenover 2,1 miljard euro een jaar eerder. De aangepaste nettowinst zakt in de gemiddelde ramingen van marktvorsers van 1,5 miljard euro naar iets meer dan 1,3 miljard dollar. Analisten rekenen in doorsnee op circa 4,5 miljard euro aan onderliggende baten, bijna 2,7 procent minder dan een jaar eerder.

Als naar de puur gerapporteerde winst wordt gekeken, is er naar verwachting overigens sprake van een stijging van 73 procent. Dat komt omdat ING in het derde kwartaal van vorig jaar eenmalig een boete van 775 miljoen euro moest betalen wegens nalatig optreden bij het tegengaan van witwassen.

Op het vlak van klantenonderzoek zijn de problemen voor ING nog niet helemaal voorbij. Eerder dit jaar tikte de centrale bank van Italië het financieel concern op de vingers wegens gebrekkige controles die moeten uitwijzen of rekeninghouders wel te goeder trouw zijn. Totdat ING beterschap heeft getoond, mag de bank geen nieuwe klanten aannemen in Italië. Ondertussen houden kenners er rekening mee dat de kosten voor dit soort onderzoek blijven stijgen.
voda
0
Beursblik: lager onderliggend resultaat voor ING voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,116 -0,216 -2,09 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het derde kwartaal van 2019 vermoedelijk meer winst geboekt door het wegvallen van de grote boete een jaar eerder, maar het onderliggende resultaat zal lager uitvallen, verwachten analisten, door lagere inkomsten op alle fronten en een grotere bijdrage aan de stroppenpot.

De nettowinst gaat naar verwachting naar 1,32 miljard euro, van 776 miljoen euro een jaar eerder, toen ING een verliespost van 775 miljoen euro boekte voor de schikking met het Openbaar Ministerie voor het onvoldoende naleven van de antitwaswet. Zo zou de winst weer bijna terug zijn op het niveau van 1,38 miljard euro in het derde kwartaal van 2017.

De onderliggende winst voor belastingen wordt geraamd op 1,87 miljard euro, tegen 2,12 miljard euro een jaar eerder en 2,00 miljard in het tweede kwartaal.

De retailbank zou volgens de analistenconsensus 1,26 miljard euro bijdragen aan het onderliggende resultaat, waarvan 543 miljoen euro van de Nederlandse retailbank, 232 miljoen uit België en 214 miljoen uit Duitsland. De online-retailbanken in de andere landen zouden goed zijn voor 285 miljoen euro aan winst.

Voor de zakenbank rekent men op een onderliggende winst voor belastingen van 607 miljoen euro, waarvan het leeuwendeel afkomstig zou zijn van Industry Lending, namelijk 473 miljoen euro.

De totale onderliggende inkomsten gaan op jaarbasis omlaag van 4,64 naar 4,53 miljard euro, volgens de consensus. Deze daling is breed gedragen.

De toevoegingen aan de voorzieningen voor oninbare leningen worden door analisten ingeschat op 242 miljoen euro, wat hoger is dan een jaar eerder, toen dit 215 miljoen euro was. In de eerste twee kwartalen lag dit cijfer net boven 200 miljoen euro.

De cost/income ratio wordt op 53,2 procent ingeschat, tegen 49,7 procent een jaar eerder. De analisten voorzien voor heel 2019 een ratio van 55,9 procent.

Ten opzichte van het tweede kwartaal zou het eigen vermogen een fractie stijgen, van 52,6 miljard naar 52,9 miljard euro, terwijl de kernkapitaalratio naar verwachting gelijk bleef op 14,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,168
Verschil +0,242 (+1,62%)
Hoog 15,168
Laag 14,946
Volume 7.818.029
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.403.961