Celyad « Terug naar discussie overzicht

CELYAD 2019 Nieuws

4.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 208 209 210 211 212 » | Laatste
leo36
0
quote:

casusanima2 schreef op 22 oktober 2019 16:22:

7800 euro gokje ... zonder te weten wat voor bedrijf het is. It must be nice ...
(Reactie op mijn aankoop van 1.000 stukjes)

Hierop gereageerd om 16.22 (dezelfde dag, 22-10)
Ik doe niet anders. Stap alleen in aandelen die in een dag sterk omlaag gaan. Natuurlijk is het niet altijd prijs! In deze maand "geluk" gehad met ArcelorMittal, Fugro, Pharming Group, TomTom en Sligro Food Group. Voor wat betreft Celyad: ben er inmiddels achter gekomen dat deze op de Belgische beurs staat genoteerd en dat het iets te maken heeft met farmacie. En daar hebben ze dezelfde IEX-forum als hier in dit kikkerlandje. In VS net geëindigd op $ 8,51 (vlgs mij). Dat is omgerekend zo'n € 7,65. Dus iets beneden mijn aankoopkoers van € 7,80. Verlies heb ik (op papier, want ik heb ze nog) met Wereldhave, ING en PostNL, hoewel de laatste weer aan het stijgen is. Hier zit ik te dubben om een gedeelte van de hand te doen in de hoop dat het daarna weer een dubbeltje gaat zakken om weer toe te slaan. Echt pech heb ik gehad met Altice, ik had ze (achteraf) nooit van de hand moeten doen, maar ja, ze stonden (en staan nog) zwaar in de schulden. En toch stijgt dat aandeel van € 1,55 (nog geen jaar geleden) naar nu € 5. En al die brood-etende profeten? Niemand kan het juist voorspellen al gebruiken ze allerlei computerprogramma's, grafieken e.d. Als morgen de bom valt, kelderen de koersen.
Maar het voornaamste is, speculeer (of gok) met geld wat je niet direct nodig hebt !!!!!!!!!!!!!
----
Nu: 24-10 18.01
Gistermiddag (23-10) verkooporder doorgegeven van € 8,20. Vanmorgen hoorde ik op mijn mobiel: ping, ping. Verkocht dus. En een tevreden mens ! Nu ingestapt in Brunel.
[verwijderd]
0
speedbul
25 okt. 2019 • 06:17
In wezen, "Hoe de toepasbaarheid van CAR-T immunotherapie te verbreden voor de behandeling van ziektes onbehandelbaar"

htt ps: // ww
w.oncozine.com/broadening-the-applicability-of-car-t-immunotherapy- om de niet-behandelbare / te behandelen / https: //www.oncozine.com/verbreding-de-toepassbaarheid-van-car-t-immunotherapeutische-om-de-onbehandelbare /
twopence
0
Ik heb over deze toelichting nagedacht.

En Homsy wond er geen doekjes rond. “Als we ons kunnen onderscheiden en tegen eind 2019 met positieve onderzoeksresultaten kunnen uitpakken, dan zal het niet lang duren vooraleer we worden overgenomen.” Celyad ziet het helemaal niet zitten om zelf geneesmiddelen op de markt te gaan brengen (ten vroegste tegen 2021). “Om producten te verkopen hebben we de kennis en kunde niet in huis.”

Zou het ook kunnen zijn dat hierdoor de koers lager gaat om het bedrijf goedkoper in handen te krijgen?
Henkie080101
0
@twopence, dus jouw idee erover is: Celyad heeft goede resultaten. Daardoor de koers omlaag opdat er een overname komt, daarna medicijnen op de markt en dan de koersexplosie?
twopence
0
In twee jaar tijd van vijftig naar acht euro is een behoorlijke ader lating en dan ook nog met torenhoge koersdoelen.
Je zou haast denken aan een complot.
JoBanjo
0
De koers wordt constant onder controle gehouden door twee orders van +- 5000 in bied en laat, waardoor de prijs steeds relatief stabiel blijft.
TD_01
0
quote:

twopence schreef op 25 oktober 2019 09:49:

In twee jaar tijd van vijftig naar acht euro is een behoorlijke ader lating en dan ook nog met torenhoge koersdoelen.
Je zou haast denken aan een complot.
2 jaar terug was celyad met een enorm positief bericht in de media gekomen wat toen voor een enorme boest heeft gezorgd.

Afgelopen 2 jaar zijn er toch een aantal minder goede berichten naar buiten gekomen waardoor men het verhaal van 2017 mssn in twijfel trekt of overroepen is.

Dit alles heeft toch wel voor een serieuze daling gezorgd.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar die koersdoelen van 40 euro lijken me nu onrealistisch.

Overname in de toekomst is zeker niet uitgesloten, hopelijk dan toch voor een prijs van +20euro....
[verwijderd]
0
Ze doen geen enkel moeite voor de belegger wat tussen nieuws te geven over hun vooruitgang, dan zijn ze verwonderd dat de koers zakt
leo36
0
quote:

hastino schreef op 25 oktober 2019 12:59:

ik wil insider aankopen zien!
Tip: koop Celyad als koers beneden de € 8 komt.
Neem daarna (weer) winst wanneer de koers weer boven de € 8 komt.
Altijd prijs.
Hou wel rekening met de bankkosten.
twopence
0
quote:

Henkie080101 schreef op 25 oktober 2019 09:14:

@twopence, dus jouw idee erover is: Celyad heeft goede resultaten. Daardoor de koers omlaag opdat er een overname komt, daarna medicijnen op de markt en dan de koersexplosie?
Sorry voor late reactie.
Nee, ik heb geen idee of Celyad goede resultaten heeft maar er werd verteld dat er hoop was op goede ontwikkeling en dat zij gevolgd werden door verschillende bedrijven die Celyad zouden kunnen overnemen. Celyad zelf is niet van plan om het medicijn op de markt te brengen als zij slagen in de ontwikkeling ervan.
Dus als er interesse bestaat van een bedrijf dan gaat hij daar natuurlijk niet de jackpot voor betalen en dat dit de rede kan zijn dat de koers de weg omhoog maar niet vinden kan en eerder omlaag.
Ik denk hierbij aan manipulatie.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
twopence
0
Ik begrijp het ook niet.
De route van het kapitaal zal voor ons gewone mensen nooit helemaal duidelijk worden. Wat en hoe er gespeeld is vaak onduidelijk. Maar wat duidelijk is dat er veel beleggers erbij inschieten en het groot kapitaal vaart er wel bij.
Als je meer rust in je beleggingen wil hebben en dat is wat ik overweeg, dan zoek je naar goede dividend aandelen.
TD_01
0
Interressant artikel over CAR-T thérapie van Celyad.

Onco'Zine
Verbetering van de toepasbaarheid van CAR-T-immunotherapie om het onbehandelbare te behandelen
Filippo Petti
21 uur geleden

Geef van t-cellen terug. Courtesy 2019 Fotolia.
Geef van t-cellen terug. Courtesy 2019 Fotolia.

In de vroege jaren 2000 kwamen chimere antigeenreceptor T (CAR-T) cellen op de scène met veelbelovende als een revolutionaire behandeling van kanker. Verschillende belangrijke uitdagingen, en met name nadelen die verband houden met de productie, blijven echter een brede acceptatie van deze therapeutische aanpak belemmeren.

Bovendien zijn bestaande CAR-T-celtherapieën gebaseerd op autologe benaderingen (dwz met behulp patiëntenpopulatie.

Traditioneel is CAR-Ts afgeleid van een enkel ziektespecifiek antilichaam en herkent dus door ontwerp slechts één specifiek antigeen ( figuur 1.0 ). Als gevolg hiervan kan slechts een kleine subset van patiënten met een bepaalde kanker geschikt zijn voor de behandeling. Bovendien ontwikkelen tumoren in de loop van de tijd immuunontwijkingsstrategieën waardoor de specifieke CAR-T die in de eerste plaats wordt gebruikt, niet langer efficiënt is. Een extra moeilijkheidsgraad komt met solide kankers waar toegang tot antigenen moeilijker is, waardoor dit soort tumoren moeilijker te behandelen is.

Figuur 1.0: Traditioneel is CAR-Ts afgeleid van een enkel ziektespecifiek antilichaam en herkent dus door ontwerp slechts één specifiek antigeen.
Naast ontwerpuitdagingen brengt het aanpassen van een CAR-T-celproductieproces van een enkel academisch centrum naar een grootschalig multi-site productiecentrum inherente uitdagingen met zich mee. Schaalvergroting van de productie betekent het ontwikkelen van processen die consistent zijn op vele verzamel-, productie- en verwerkingslocaties.

Commercieel succes is dus alleen haalbaar als de hele productketen, inclusief de processen van het ziekenhuis waar de patiënt wordt verzorgd, goed wordt begrepen en beheerst.

Bovendien is tijd van essentieel belang voor patiënten met laat stadium of snel voortschrijdende ziekten, die gemiddeld tot drie weken duren om autologe CAR-T-cellen te genereren. Hoewel deze uitdagingen voor bedrijven misschien monumentale taken lijken te zijn, zijn er nieuwere strategieën die in het ontwikkelingsproces kunnen worden geïmplementeerd om mogelijk een aantal van deze beperkingen aan te pakken.

De sleutel tot het ontsluiten van een bredere CAR-T
Ontsnappen aan het paradigma “ one CAR-T / one kanker ” zal helpen het ware potentieel van deze technologie te ontketenen. Een strategie is het verkennen van een alternatieve benadering rond CAR's met een bredere toepasbaarheid, zoals degenen die NKG2D (natural killer groep 2 lid D) gebruiken, een activerende receptor die van nature tot expressie wordt gebracht op natural killer (NK) cellen ( figuur 2.0)). Deze receptor speelt een belangrijke rol in het vermogen van het aangeboren immuunsysteem om zich te beschermen tegen infecties en kanker. Het bindt aan acht verschillende liganden die worden geïnduceerd in reactie op stress, zoals de genomische stress die wordt gezien bij kanker. Deze liganden zijn gevonden uitgedrukt in 80% van de vormen van kanker, zowel hematologisch als vast. Op NKG2D gebaseerde CAR-T-productkandidaten worden door Celyad ontwikkeld in de autologe instellingen met CYAD-01.

CYAD-01 wordt onderzocht bij twee hematologische kankers (recidiverende / refractaire acute myeloïde leukemie [r / r AML] en myelodysplastisch syndroom , evenals bij één solide tumortype, metastatische colorectale kanker (mCRC).

Deze verkennende studies helpen de op NKG2D gebaseerde aanpak te valideren bij kankertypen waarbij tumorspecifieke CAR-T-strategieën vroege beloften hebben aangetoond, zoals hematologische kankers. Anderzijds behoren studies in mCRC tot de vroegste tests van de effectiviteit van CAR-T bij solide tumoren. In een onderzoek zonder preconditionering van chemotherapie werd CYAD-01 goed verdragen en vertoonde het vroege tekenen van werkzaamheid, wat blijkt uit antileukemische activiteit bij patiënten met r / r AML. Bij solide tumoren ziet CYAD-01 er goed uit en wordt er een klinisch voordeel aangetoond bij patiënten met ziektestabilisatie over meerdere dosisniveaus van de behandeling.

Figuur 2.0:… een strategie onderzoekt een alternatieve benadering rond CAR's met bredere toepasbaarheid, zoals die met NKG2D (natural killer groep 2 lid D), een activerende receptor die van nature tot expressie komt op natural killer (NK) cellen.

TD_01
0
Off the shelf' gaan
Een andere nieuwere aanpak die sommige van de hierboven genoemde problemen kan omzeilen, is de ontwikkeling van allogene CAR-T-celtherapieën. Met allogene CAR-Ts is de bron van T-cellen die wordt gebruikt om het CAR-T-product te genereren, afkomstig van een gezonde donor, in tegenstelling tot het afleiden van de eigen T-cellen van kankerpatiënten.

De grootste barrière voor het ontwikkelen van allogene therapieën is het overwinnen van graft-versus-host-ziekte (GvHD), waarbij de donor-T-cellen de cellen van de patiënt als vreemd herkennen en het gezonde weefsel aanvallen. GvHD wordt gemedieerd door signalering door het T-Cell-receptorcomplex (TCR).

Celyad's niet-gen-bewerkte, op NKG2D gebaseerde allogene CAR-T-productkandidaat CYAD-101 maakt gebruik van een klein peptide genaamd T-celreceptor Inhibitory Molecule (TIM) dat interfereert met het vermogen van de T-celreceptor om het signaal te verzenden dat verantwoordelijk is voor GvHD. Vroege klinische gegevens uit de alloSHRINK-studie (NCT03692429) van CYAD-101 bij patiënten met mCRC toonden geen bewijs van GvHD bij zes behandelde patiënten, wat naar onze mening het eerste klinische bewijs is van veiligheid met een allogene CAR-T in solide tumoren.

Voortbordurend op deze 'off-the-shelf' allogene therapieën, ontwikkelde Celyad een shRNA-platform voor het vervaardigen van niet-gen-bewerkte allogene CAR-T-cellen die het grote voordeel hebben van het gebruik van een enkele vectorbenadering waardoor het productieproces eenvoudiger wordt. ' Kant-en-klare ' therapieën met een enkele vector kunnen mogelijk de snelle fabricage van CAR-T-therapieën van tevoren mogelijk maken om een ??groot aantal patiënten te behandelen en deze behandelingen ook sneller aan patiënten met snel voortschrijdende kankers te geven dan gepersonaliseerde autologe celtherapieën.

Wat betreft de interne productie om de efficiëntie te versnellen
Een andere belangrijke uitdaging bij het implementeren van CAR-T-celgebaseerde therapie is de productie en distributie van de cellen. Een mogelijke manier om deze uitdaging te omzeilen is door interne productie-expertise te ontwikkelen om de gestroomlijnde processen van een bedrijf onafhankelijk te verbeteren en te optimaliseren. Dit zou resulteren in de naadloze en efficiënte reproductie van materialen om de pijplijn van een bedrijf van het preklinische stadium naar klinische evaluatie en uiteindelijk commercialisatie te brengen.

Met snel voortschrijdende of laat stadium kankers telt elke minuut. Het verminderen van de algehele productietijd voor celtherapieën kan de toegang van de patiënt aanzienlijk vergroten, waarbij elke dag bespaard wordt en een impact heeft. Celyad heeft bijvoorbeeld de OptimAb-productiemethode ontwikkeld om CAR-T-cellen te produceren in een korter proces van acht dagen. Verdere verfijning van de productietijdlijn voor CAR-Ts zal een zeer positief effect hebben op de resultaten van de patiënt.

CAR-Ts voor vandaag, morgen en daarna
Hoewel CAR-Ts is beperkt door verschillende factoren, waaronder hoge productiekosten en een gebrek aan therapieën die van toepassing zijn op een breed scala aan kankertypen, beginnen bedrijven nieuwe middelen te verkennen om het ware potentieel te onthullen van CAR-Ts. Een voorbeeld is de ontwikkeling van immunotherapieën met behulp van de receptor NKG2D die door stress geïnduceerde liganden bindt en dus de detectie en vernietiging van tumorcellen door CAR-T-cellen verbetert.

Additionele vooruitgang stimuleert de evolutie van CAR-T-therapieën naar 'off-the-shelf' - of allogene T-cellen - die van tevoren kunnen worden ontwikkeld op basis van gezonde donorcellen om beschikbaar te zijn voor meerdere patiënten als dat nodig is. Deze cellen zijn gemodificeerd om te voorkomen of de mogelijkheid te verminderen dat patiënten GvHD ontwikkelen, de eerste hindernis die passeert om de ontwikkeling van 'off-the-shelf' CAR-T-therapieën te starten.

Door de integratie van nieuwe technologische ontwikkelingen en door de productieprocessen te blijven verbeteren, is er grote hoop dat deze vooruitgang de huidige beperkingen kan verhelpen die een brede CAR-T-acceptatie belemmeren en deze effectieve nieuwe behandeling een optie maken voor patiënten in nood.

Klinische proeven
alloSHRINK - Standaard cemotherapeutisch regime en immunotherapie met op allogene NKG2D gebaseerde CYAD-101 chimere antigeenreceptor T-cellen (alloSHRINK) - NCT03692429

Referentie
Bagley SJ, O'Rourke DM. Klinisch onderzoek van CAR T-cellen voor solide tumoren: geleerde lessen en toekomstige richtingen. Pharmacol Ther. 16 oktober 2019: 107419. doi: 10.1016 / j.pharmthera.2019.107419. [ Pubmed ] [ artikel ]
twopence
0
Mooi TD-01 er is dus grote hoop om de huidige beperkingen op te heffen die een brede CAR-T acceptatie belemmeren.
Ik hoop dat ze er nog op tijd inslagen dit te verwezenlijken en niet voorbijgestreefd worden door een concurrent.
De quantumcomputer van Googel is klaar en als die ingezet kan worden door b.v. een concurrent dan plassen we waarschijnlijk naast de pot.
OP hoop van zege dan maar.
4.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 208 209 210 211 212 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 0,335
Verschil -0,005 (-1,47%)
Hoog 0,335
Laag 0,306
Volume 16.912
Volume gemiddeld 25.381
Volume gisteren 10.241