Marel « Terug naar discussie overzicht

Forum Marel geopend

296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
voda
0
Hogere omzet Marel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,35 0,07 1,64 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en ook meer orders ontvangen dan een jaar eerder. Dit meldde de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines woensdag nabeurs.

CEO Árni Oddur Thórdarson sprak van een solide kwartaal en een stabiele EBIT-marge van 14,2 procent.

De omzet steeg van 282 miljoen naar 313 miljoen euro, wat conform de voorspelling was van analisten van ING. Het aantal ontvangen orders steeg op jaarbasis van 268 miljoen naar 285 miljoen euro. ING voorspelde tussen de 290 miljoen en 300 miljoen euro.

Bij Poultry was sprake van een omzetgroei van 12,1 procent en bij Meat van 13,5 procent. Bij Fish daalde de omzet met 3,9 procent op jaarbasis in het derde kwartaal.

De operationele winst (EBIT) verbeterde van 40 miljoen naar 44,3 miljoen euro, waar ING rekende op 41,9 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst over van 33,4 miljoen euro, wat beter was dan de 30,6 miljoen euro waarop ING rekende.

De schuldratio stond eind derde kwartaal naar 0,5, en daarmee ruim onder de ratio van 2 tot 3 die Marel ambieert. De vrije kasstroom steeg van 10 miljoen naar 29 miljoen euro.

Het orderboek kwam uit op 432 miljoen euro, tegen 459 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019.

De book-to-bill ratio daalde tussen de kwartalen van 0,95 tot 0,91. Marel ambieert een book-to-bill ratio boven 1,00.

Dit reflecteert een toename in orders in markten waar het lastiger is in te schatten wat de timing is van volledig gefinancierde orders in vergelijking met gevestigde markten, aldus Marel, dat het aantal orders uit Azië, Oceanië en met name China nog steeds ziet toenemen.

Outlook

Marel wees woensdag op de meer uitdagende marktomstandigheden vanwege de geopolitieke onzekerheid. De outlook werd gehandhaafd,

Voor de periode van 2017-2026 rekent Marel nog steeds op 12 procent jaarlijkse omzetgroei, waarvan 5 tot 7 procent door overnames en 4 tot 6 procent autonoom.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: solide kwartaal Marel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,29 -0,06 -1,38 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft woensdag nabeurs solide cijfers gepubliceerd, met een omzetstijging van 11 procent en een EBIT-marge van 14,2 procent, aldus ING donderdag in een rapport.

De omzet en operationele winst kwamen precies overeen met de verwachtingen van de bank.

De winst was iets hoger dan verwacht door een lagere belastingdruk.

De orderinstroom bleef wel wat achter bij de verwachtingen van het management. Met name uit China en Azië komen er meer orders. Het orderboek voor Gevogelte blijft wat zwak, omdat nieuwe orders worden uitgesteld door de Amerikaans-Chinese handelsoorlog. Bij Vlees was de orderinstroom sterk, terwijl het orderboek voor vis stabiel bleef.

Analist Tijs Hollestellen verwacht dat Marel meer overnames zal doen, om in de productlijnen Vis en Vlees net zo volledig te worden als in Gevogelte, om de marges van de twee eerstgenoemde divisies naar de hogere marges bij Gevogelte te tillen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wat een verschil met de kop?

'Orderintake Marel valt wat tegen'

Gepubliceerd op 24 okt 2019 om 10:30 | Views: 232

AMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft afgelopen kwartaal voor 285 miljoen euro aan nieuwe orders binnengesleept. Dat was minder dan kenners hadden verwacht en ook minder dan de eigen raming van de onderneming. Dat concluderen analisten van ING.

De resultaten van Marel, dat zijn winst en omzet zag stijgen, waren volgens ING goeddeels in lijn met de verwachtingen. Dat de nettowinst hoger uitviel kwam volgens de kenners ook door de de lagere belastingdruk in de voorbije maanden.

Volgens ING is qua orders sprake van een toename in markten waar het moeilijker is om de timing van deals exact in te schatten. Volgens het bedrijf blijven met name vanuit Azië en Oceanië, en dan voornamelijk China binnenstromen.

Vooruitzichten

Wat betreft de vooruitzichten herhaalde Marel volgen ING eerder uitspraken. De voorbije jaren zijn marktomstandigheden buitengewoon gunstig geweest, maar door de geopolitieke onzekerheid is dat nu minder het geval. ING wijst er verder op dat het aandeel Marel de voorbije dagen 10 procent aan waarde won, waarmee een materiële koersreactie donderdag in mindere mate verwacht mag worden.

ING hanteert een koopadvies op Marel met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.05 uur 1,4 procent lager op 4,29 euro.
effegenoeg
0
effegenoeg
1
Particulieren ruim boven de 4,60€ laten handelen en vervolgens een transactie te laten plaats vinden op 4,55€ van 35K en daarna weer de koers op trekken naar 4,62€
Zeer betreurenswaardige beurshandel.
Dividend Hunter
0
Dividendvoorstel Marel:

Marel stelt op de jaarvergadering van 18 maart 2020 voor om een cash jaardividend van  € 0,0579 per aandeel uit te keren. Een stijging van bijna 4% t.o.v het dividend van  € 0,0557 over 2018. 
 
ex-dividenddatum : vrijdag  20 maart
betaalbaarstelling : woensdag 08 april 

Voor aanvullende info: dividendinfo.nl/marel

Voor de algehele dividendkalender 2020 :

dividendinfo.nl/dividend-en-beursagen...
voda
0
Beursupdate: zwak kwartaal voor Marel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,35 0,08 1,87 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones)Marel heeft in het vierde kwartaal zwak gepresteerd, maar er zijn wel lichtpuntjes. Dit stelden analisten van ING donderdag.

"De afgelopen achttien maanden zijn uitdagend geweest en geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen hebben een impact gehad", stelde CEO Árni Oddur Thórdarson na de cijfers.

In het afgelopen kwartaal realiseerde Marel een EBIT-marge van circa 10 procent. Daardoor kwam de EBIT-marge voor heel 2019 uit rond 13,5 procent, wat minder is dan de 14 tot 15 procent in de voorgaande jaren.

ING stipt aan dat met name de divisie die zich richt op slachtmachines voor gevogelte het afgelopen kwartaal zwak heeft gepresteerd. De omzet daalde daar met 5,7 procent bij een eveneens lagere EBIT-marge. Ook bij de afdeling Vis nam de omzet af en de EBIT marge was daar zelfs negatief.

De analisten van ING signaleerden echter ook positieve zaken. "Het momentum in de instroom van orders is positief. Een aantal orders die in de pijplijn zaten, zijn nu omgezet naar daadwerkelijke orders. Het management gaf aan dat voor de Gevogelte tak de investeringsbereidheid weer aan het toenemen is."

ING handhaafde het koopadvies en ook het koersdoel op 4,6 euro voor Marel. Het aandeel steeg donderdag 1,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Zwak kwartaal Marel maar positieve geluiden'

Gepubliceerd op 6 februari 2020 10:30 | Views: 286

AMSTERDAM (AFN) - De fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft een zwak vierde kwartaal achter de rug. Dat concluderen analisten van ING na de presentatie van de cijfers door het bedrijf. In een toelichting op de resultaten kwam de IJslandse onderneming daarentegen met optimistische geluiden.

Marel zag op een gestegen omzet de operationele winstmarges (ebit-marges) voor zijn divisies voor kip, vlees en vis dalen. De zwakke prestaties waren volgens ING geen verrassing, want in een handelsupdate twee weken geleden waarschuwden de IJslanders al voor verminderde winstgevendheid.

Analisten van ING stippen verder aan dat Marel positief is gestemd over het begin van 2020. Zo liet het bedrijf weten dat de tak voor de verwerking van kippenvlees sterk aan het nieuwe jaar is begonnen, dankzij een toegenomen bereidheid om te investeren bij klanten. Daarnaast zou een bezoek aan een handelsbeurs in Atlanta tot nieuwe orders hebben geleid.

Marel krijgt bij ING een buy-advies bij een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.20 uur 1,9 procent hoger op 4,35 euro.
voda
0
Marel gaat door met minder directeuren

Gepubliceerd op 9 maart 2020 12:01 | Views: 169

MAREL 11:54
3,40 -0,40 (-10,53%)

REYKJAVIK (AFN) - Marel heeft veranderingen in de top en in zijn bedrijfsstructuur doorgevoerd. De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines gaat door met een kleiner aantal directeuren in het bestuur. Daardoor komen meerdere bedrijfsonderdelen bij één hoofdverantwoordelijke terecht. Verder maakte het beursgenoteerde fonds twee nieuwe bestuursleden bekend.

De raad van bestuur van Marel bestaat per direct uit negen leden in plaats van twaalf personen. De directeur van divisie wereldwijde markten wordt ook verantwoordelijk voor dienstverlening. De financieel directeur die al financiën en ICT in haar takkenpakket had, gaat daarnaast nu ook over personeelszaken.

Marel wil met de wijzigingen de structuur versimpelen, kosten verlagen en scherper de relevante markten in de gaten houden.
voda
0
Winst Marel halveert ruimschoots vanwege coronacrisis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
3,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst ruimschoots zien halveren, terwijl er een recordaantal orders binnenkwam. Dit maakte de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines met een notering op het Damrak maandagavond bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 13,4 miljoen euro tegen 32,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet liep op jaarbasis terug van 324,6 miljoen euro naar 301,6 miljoen euro. Daarmee voelde Marel de gevolgen van de coronacrisis, vooral bij vleesverwerking.

Marel ontving in de afgelopen drie maanden wel 351,8 miljoen euro aan orders tegen 323,3 miljoen euro een jaar eerder. "Een record", aldus het bedrijf. Het orderboek bedroeg 464,6 miljoen euro, tegen 414,4 miljoen euro eind 2019 en 474,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Marel merkte op dat vooral het orderboek voor pluimvee, die de belangrijkste en meest winstgevende activiteiten voor Marel vormen, slechts beperkt gevuld was.

Het bedrijf sprak van een sterke kasstroom van 61,5 miljoen euro tegen 59,6 miljoen euro vorig jaar. De vrije kasstroom bedroeg 38,6 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 44,0 miljoen euro.

Marel maakte als voorzorgsmaatregel ook aanspraak op een kredietfaciliteit van 600 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Hiermee kan het bedrijf tot 2025 vooruit, aldus Marel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Marel levert solide prestatie in moeilijke economie'

Gepubliceerd op 21 april 2020 10:36 | Views: 0

MAREL 10:21
3,72 -0,08 (-2,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft in het afgelopen kwartaal een solide prestatie geleverd, gezien de moeilijke economische omstandigheden. Dat meldde ING in een reactie op de cijfers.

ING wijst op de recordinstroom bij nieuwe orders, kostenbesparingen, kasstroom en sterke financiële positie van Marel. Onder druk van de coronacrisis gingen de omzet en winst in de afgelopen periode wel omlaag bij Marel. Het is volgens ING geen verrassing dat het bedrijf nog geen concrete inschattingen kan geven over de financiële impact van de coronacrisis.

Het advies staat op buy, met een koersdoel van 4,80 euro. Het aandeel Marel noteerde dinsdag omstreeks 10.15 uur een min van 1,3 procent op 3,75 euro.
voda
0
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Marel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
3,85 0,11 2,94 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Marel verlaagd van 4,80 euro naar 4,60 euro, maar handhaafde het koopadvies, in reactie op de resultaten over het eerste kwartaal die de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines maandag publiceerde.

De analisten verlagen de EBIT-verwachtingen voor 2020 en 2021 met respectievelijk 25 procent en 10 procent, aangezien de druk op de operationele marge vanwege het coronavirus waarschijnlijk de komende maanden zal aanhouden. De analisten spreken echter wel van een tijdelijk effect.

Daarnaast wijst ING erop dat de fabrieken van Marel allemaal bestempeld zijn als cruciaal voor de wereldwijde voedselvoorzieningsketen door overheden, en dat de onderliggende vraag sterk blijft.

Consumenten willen steeds meer inzicht in waar hun voedsel vandaan komt. Ook is automatisering een steeds grotere trend. En dit pakt allemaal gunstig uit voor Marel, meent ING, wijzend op de record orderinstroom in het eerste kwartaal.

"Dit verbetert de zichtbaarheid voor de korte tot middellange termijn", aldus ING, eraan toevoegend dat de financiële positie van de fabrikant van vlees- en visverwerkende machines ook erg sterk is.

Het aandeel Marel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 3,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Berenberg handhaaft koopadvies op Marel
07:29
*Berenberg verhoogt koersdoel Marel van 4,00 naar 4,10 euro

Bron Binck
voda
0
Marel boekte lagere resultaten
(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een lagere omzet. Dit maakte de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines met een notering op het Damrak woensdagavond bekend.

Volgens CEO Arni Oddur Thordarson zei dat de resultaten van het bedrijf de veerkracht van het bedrijfsmodel van Marel benadrukten, nadat het concern in het eerste kwartaal de winst nog ruimschoots zag halveren en zich in het tweede kwartaal zag geconfronteerd met uitdagende marktomstandigheden, vanwege geopolitieke onzekerheden en de COVID-19-pandemie. "We zagen verbeterde resultaten in het tweede kwartaal, waarbij de lagere brutowinst werd gecompenseerd door lagere bedrijfskosten", zei de bestuurder.

Het concern boekte in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 56,9 miljoen euro, in vergelijking met 61,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 30,7 miljoen euro, tegenover 34,3 miljoen euro vorig jaar.

De omzet daalde van 326,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019 naar 305,7 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

Het orderboek noteerde eind juni op 439 miljoen euro, versus 459,4 miljoen euro eind juni vorig jaar en 464,6 miljoen euro eind maart 2020.

Outlook

Het concern zei zich in te blijven zetten om op de middellange en lange termijn groei te blijven realiseren. Het concern mikt voor de periode 2017 - 2026 op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent door marktpenetratie en innovatie, aangevuld met strategische partnerschappen en overnames.

Het management van Marel voorziet een jaarlijkse gemiddelde marktgroei van 4 tot 6 procent. Het bedrijf verwacht dat de winst per aandeel sneller zal groeien dan de omzet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.

---------------------------------------------------------------------

Beursblik: Marel verrast positief

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van ING donderdag.

De omzet van 306 miljoen euro lag 4 procent hoger dan verwacht. De EBIT van 45 miljoen euro was "veel hoger dan we hadden voorzien". ING rekende op slechts 22,1 miljoen euro.

ING denkt dat ook de markt positief verrast is door de cijfers van Marel.

De belangrijkste aanjager van de verrassing is voor ING de prestatie bij de divisie voor gevogelte, waar de EBIT-marge van 19,8 procent veel beter was dan de 11,4 procent waarop ING had gerekend. Ook de omzet was iets beter dan voorzien.

Marel handhaafde de doelen op lange termijn, maar merkte ook op dat onduidelijk is wat de impact van de corona-uitbraak zal zijn, net als geopolitieke ontwikkelingen. Maar dat is volgens ING geen grote verrassing.

De bank heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel steeg donderdag 1,1 procent naar 4,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Marel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,50 -0,04 -0,88 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Marel verhoogd van 4,10 naar 5,30 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

In april merkten de analisten al op dat Marel een "structurele winnaar" kan zijn die de nodige tegenwind op korte termijn ervaart, maar die daarnaast ook profiteert van een aantrekkende vraag op middellange termijn als gevolg de coronacrisis.

Wel merkte Berenberg op dat enkele van de grootste Amerikaanse en Europese producenten van varkensvlees de productie moesten stilleggen omdat het coronavirus uitbrak op de werkvloer. De analisten wezen op problemen in de toelevering van vlees en dat sommige fastfoodketens tijdens de piek van de pandemie zelfs met een tekort aan burgers zaten.

Berenberg merkte op dat een flexibele productie en automatisering belangrijker zijn dan ooit voor het verwerken van proteïne.

Met slechts een daling van 10 procent van de orderinstroom bij Marel “op de piek van de crisis” en een voorziene groei op korte termijn, nemen de risico's voor het IJslandse bedrijf af, aldus Berenberg. Als gevolg werd het koersdoel voor de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines opgeschroefd, waarbij ook rekening wordt gehouden met fusies en overnames.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Marel neemt Duitse machinebouwer Treif over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Marel neemt de Duitse machinebouwer Treif voor de voedselindustrie over. Dit maakte de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines met een notering op het Damrak vrijdag bekend.

Marel betaalt in totaal 128 miljoen euro in contanten en 2,9 miljoen eigen aandelen.

De overname in contanten wordt gefinancierd met behulp van eigen middelen en bestaande kredietlijnen.

Treif heeft een jaaromzet van 80 miljoen euro en een EBITDA van ongeveer 13 miljoen euro. Er werken circa 500 mensen op de locaties in Europa, de Verenigde Staten en China.

De geschatte schuldratio van Marel ligt op 1,2 na afronding van de overname. Aan het einde van het tweede kwartaal was dit 0,6. De doelstelling ligt op een ratio van 2 tot 3.

De overname van Treif moet nog worden goedgekeurd door onder meer de toezichthouders.

Marel sloot donderdag op een rood Damrak 1,7 procent hoger op 4,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Aankoop Duitse snijspecialist door Marel positief'

Gepubliceerd op 4 september 2020 10:20 | Views: 828

MAREL 15:11
4,40 +0,10 (+2,33%)

AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van het Duitse Treif Maschinenbau, een leverancier van snijtechnologie voor levensmiddelen, door Marel is positief. Dat liet ING weten in een reactie. De producten van Treif zijn volgens de marktvorsers van de bank een goede aanvulling op het assortiment van de IJslandse maker van vlees- en visverwerkende machines.

De deal zal naar verwachting later dit jaar zijn afgerond. Marel, met een notering op Beursplein 5, gaat de overname betalen met 128 miljoen euro in contanten en 2,9 miljoen aandelen Marel. Mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven voor de overname, die past in de groeistrategie van Marel. ING verwacht een positieve reactie van de markt op het nieuws.

De bank handhaaft zijn koopadvies, met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel Marel noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur 2,3 procent hoger op 4,40 euro.
voda
0
Berenberg handhaaft koopadvies op Marel
08:46
*Berenberg verhoogt koersdoel Marel van 5,30 naar 5,50 euro

Bron Binck
voda
0
Marel rondt overname Duitse machinebouwer Treif af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Marel HF
4,34 0,14 3,33 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft de overname van de Duitse machinebouwer Treif afgerond. Dit maakte de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines met een notering op het Damrak donderdag bekend.

Marel betaalde in totaal 128 miljoen euro in contanten en 2,9 miljoen eigen aandelen.

Treif heeft een jaaromzet van 80 miljoen euro en een EBITDA van ongeveer 13 miljoen euro. Er werken circa 500 mensen op de locaties in Europa, de Verenigde Staten en China.

De geschatte schuldratio van Marel ligt op 1,2 na afronding van de overname. Aan het einde van het tweede kwartaal was dit 0,6. De doelstelling ligt op een ratio van 2 tot 3.

Marel sloot donderdag op een groen Damrak 3,3 procent hoger op 4,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,270
Verschil +0,020 (+0,62%)
Hoog 3,280
Laag 3,230
Volume 395.472
Volume gemiddeld 458.144
Volume gisteren 312.732