Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

jonas
2

Kid hetzelfde gebeurt vaak met uitslagen bij Een Vandaag. De linkse politiek correcte redactie heeft het maar moeilijk met wat het volk vindt en dus geven ze er een rare draai aan. Vervolgens gaan ze lopen klagen over nepnieuws terwijl ze zelf aan nieuwsmanipulatie doen.

Bij EenVandaag is het heel duidelijk dat politiek gemanipuleer.Ik doe er aan mee. Is het al te voorspelbaar anti hun gewenste mening is eerste stap: sommige deelnemers zoals over asielkinderen hun mening niet vragen.

Voorts is er: het doordrijven van de beantwoorder naar steeds extremere standpunten. Zoals zo U bent tegen IS-kinderen. En wat als ze 9 zijn en wat als ze 7 of 4 of 2 jaar zijn etc. Gaat erom de niet politiek correcte beantwoorder af te leiden van de vraag of de ouders niet verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. En uiteraard inwerken op schuldgevoel bij de beantwoorder.

Pak het antwoord dan nog niet plotiek gewenst uit dan is er altijd nog de bekende draai. Neem: Zeg 70% van de bevolking wil gewoon Zwarte Piet en geen gezeur.

Dat wordt dan zoiets van: grote groep wenst verandering viering Sintenklaas en maakt zich zorgen om tegenkrachten die harmonie in de samenleving bedreigen.

Groet, Jonas

Zo werkt dat bij NPO afdeling KRO, AVRO Eenvandaag.
Groet, Jonas
rene l
1
quote:

NewKidInTown schreef op 9 november 2019 21:18:

"Nederlanders meest negatief in Europa over migranten

Dit is ook weer een gevalletje van fakenews Kid.

Ik hoor de verhalen van een vriend van mij, hij is getrouwd met een echte Duitse, inmiddels al meer dan 30 jaar, en ze gaan vaak naar Duitsland toe waar ze overal familie hebben wonen of waar hij naar een motortreffen gaat.

Hij ziet het met eigen ogen, in Hamburg, Bremen, Koeln, Frankfurt en vele andere grote steden wordt het centrum compleet geterroriseerd door gelukszoekers, het openbaar vervoer kun je daar maar beter mijden, gelukszoekers nemen de plekken in, en zoals hij zegt, Duitsers, ik, en andere blanken blijven maar in het gangpad staan.

Deze week moest ik ook nog even langs bij onze verzekeraar, ze zitten precies tegenover het voormalige arbeidsbureau, waar op dit moment, niemand weet het precies, ergens tussen de 300 en 400 gelukszoekers opgevangen worden, het zijn voornamelijk mannen.

Man, man, man, ik dacht dat ik in Afrika aan was komen fietsen, ik heb mijn fiets ook niet in de stalling geplaatst maar pal voor de deur gezet zodat ik hem in de gaten kon houden.

Aan de balie trof ik zo'n naieve hoogopgeleide meid van rond de 30 en ik zei gewoon tegen haar, het uitzicht is er ook niet beter op geworden.
Ze keek me aan en zei, ik denk daar heel anders over, het zijn zielige mensen die hulp nodig hebben en ze wachten al heel lang op een woning.
Ik ben er maar niet verder op ingegaan, het zou een zinloze discussie worden, maar ik wist voldoende.

Maar een tijdje geleden zag ik daar in de omgeving nog iets aparts.

Ik was op zondagmiddag een stukje aan het fietsen en ik stuitte op een apart tafereel.
Een blanke man liep midden op straat met een verbeten blik in zijn gezicht achter een een winkelkarretje van de Aldi richting de winkel.
Ik had het vermoeden dat het een COA medewerker was.
Achter hem liepen namelijk 4 Afrikanen met allemaal ook een winkelkarretje die flink met elkaar in discussie waren.

Ik vond het maar vreemd, ze waren op weg naar de Aldi maar ze kwamen ook niet vanaf de gelukszoekersopvang, en het is voor mij nog steeds een raadsel wat ze aan het doen waren, temeer omdat de betreffende Aldi op zondag altijd gesloten is.

Het gaat lekker in ons te grote dorp, er worden vele misdrijven, diefstallen en overvallen op mensen gepleegd, het is schering en inslag, oude mensen worden op straat beroofd van hun eigendommen en aanrandingen vinden met de slag van de klok plaats.

In de media wordt er nauwelijks over gesproken, veel wordt verzwegen, maar als er toch aandacht aan besteed wordt omdat de bevolking het beu is wordt er tegenwoordig heel subtiel gesproken over een donker geklede man.

En het valt mij ook op, wanneer zo'n bericht geplaatst wordt is het heel summier, tevens worden dit soort bericht na een dag 2 of volledig weg gecensureerd en hoor je er nooit meer iets over.
Een reporter die ik ook ken heeft dit al vaak aan mij bevestigd, ze hebben instructies van de overheid, en als ze de waarheid schrijven dan worden op persoonlijke titel aangepakt.

Nederland is een Lost State, de regering is de regie volledig kwijt, je zag het vanavond ook tijdens de ophef over Zwarte Piet.
KOZP had gisteravond nota bene in een kraakpand een geheim beraad van hoe ze Zwarte Piet volledig uit willen bannen in Nederland.

Nederland, Bananenrepubliek!

jonas
1

Je zou het ook zo kunnen aanpakken als Een Vandaag. Overdrijven aan de andere kant.

In gaan op die groep van "30% tegenstanders" van ouderwetse Sinterklaas. Hoeveel zijn daarvan eigenlijk neutraal. Hoeveel zijn van allochtone komaf? Laatste groep? Vraag daar dan eens door waarom ze niet teruggaan naar een land zonder Sinterklaas?

Dan verder vragen. Waarom bent u hier? Ja dan mogelijk antwoord: bijstand en goede voorzieningen zullen ze niet geven. Dus zullen ze uit eindelijk zeggen Nederland mooi land en willen we wonen met onze cultuur.

Komt dus in feite neer dat wij ons aan hun cultuurtjes zouden moeten aanpassen.
Zou Eenvandaag nog wat echt journalistiek onderzoek doen naar die Anti Zwarte Pietclub die iedereen met geweld bedreigd dan zou je al gauw zien dat het een klein groepje met hoofdzakelijk bijstandtrekkers met geestelijke problemen betreft met weinig verstand van slavernij en dat soort zaken.

Hebben ze jarenlang iedereen bedreigd die voor gewoon Zwarte Piet was, ziten ze nu de vermoorde onschuld te spelen en worden ze uiteraard meteen eerste item bij staatsomroep de NOS!

Wie uitdeelt kan een klap terugverwachten zei mijn vader altijd. Hoop dat die beroeps anti Zwarte Pieters heel wat klappen terug gaan krijgen, maar wel binnen geweldsloze vrolijke grenzen. Naming and shaming en er is wel wat meer te bedenken om die figuren goed te kakken te zetten.

Groet, Jonas

rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 8 november 2019 01:13:

De duistere krochten van de wetenschap

Misschien moeten we gamma-vakken sowieso niet serieus nemen...

Vroeger zou hun onwetenschappelijkheid aangepakt worden.
rationeel
0
Ik heb nog geen enkele folder in de bus gekregen met een ZWARTE _Piet. Zijn Pieten kleding wordt wel verkocht met een enkele zwarte Piet er bij.

www.feestbazaar.nl/zwarte-pieten-pak-...

Je moet ernaar zoeken.
rationeel
0
quote:

Plein777 schreef op 9 november 2019 23:55:

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Het hele voetbal is er nog steeds in NL en zitten met zn allen in de bijstand.
Ze moeten aan iedereen een prijskaartje hangen.

En vervolgens alle kosten bij elkaar optellen. En dan vragen wie er voor willen betalen.
rationeel
0
quote:

rationeel schreef op 9 november 2019 23:47:

[...]

Vroeger zou hun onwetenschappelijkheid aangepakt worden.
Zoals Ellian ze kenschetst: het feitenvrije, in verval geraakte postmodernistische links.
rationeel
0
Alpha wetenschap...Het kan ook anders. Kritiek op Geert Mak. Hij Is trouwens GEEN historicus.

door Bas Kromhout

‘Knap werk, meneer Melching’, schrijft Geert Mak sarcastisch op zijn website. De succesvolle schrijver van populair-historische boeken heeft naar eigen zeggen ‘de pest in’ over de kritiek die Willem Melching, universitair docent nieuwste geschiedenis in Amsterdam, in Historisch Nieuwsblad 2007/10 leverde op In Europa. Deze televisieserie is gebaseerd op Maks gelijknamige bestseller over de twintigste-eeuwse Europese geschiedenis, en wordt door de auteur zelf gepresenteerd. Volgens Melching lijdt de serie onder een simplistische visie op de geschiedenis, onwetendheid over de laatste historische inzichten, en slordigheden in het feitenrelaas.

Mak heeft in diverse media getergd gereageerd. Volgens hem wegen feitelijke onjuistheden – waarvan hij er slechts één toegeeft – niet op tegen het feit dat In Europa wekelijks een miljoen kijkers trekt. Dit in tegenstelling tot ‘de zogenaamd professionele historici’, die er met hun ‘gezuur’ voor verantwoordelijk zouden zijn dat ‘honderdduizenden Nederlanders het klaslokaal uitgejaagd worden’. Mak denkt dat deze ‘geschiedenispolitie’ afgunstig is op zijn succes. ‘Op zo’n moment begint, volgens goed Nederlands gebruik, de heggenschaar te ratelen.’

Willem Melching is weinig onder de indruk van Maks verweer. ‘Iedereen die zich met geschiedenis bezighoudt moet zich aan dezelfde regels houden. Ook als je populariseert sta je op het fundament van de wetenschap. Het aantal kijkers of de doelgroep staat daar volkomen los van.’

Het valt Melching op dat Mak nauwelijks ingaat op zijn meest fundamentele kritiekpunt, namelijk dat In Europa wemelt van simplistische en achterhaalde interpretaties. ‘Wanneer Mak het heeft over de Duitse aanval op Frankrijk in mei 1940, blaast hij de Blitzkrieg-legende nieuw leven in. “Duitse oorlogsplannen werden perfect uitgevoerd,” houdt hij de kijker voor. Maar de grootste successen waren het resultaat van individuele acties van generaals, die grensden aan insubordinatie.’ Minstens zo mal vindt Melching de bewering dat Mussolini aan de macht is gekomen via de Mars op Rome. ‘Deze mars heeft nooit plaatsgevonden. Dat zou Mussolini wel gewild hebben.’

Melching krijgt desgevraagd bijval van de Leidse universitair docent algemene geschiedenis Patrick Dassen. ‘Wanneer ik me beperk tot de uitzending over Berlijn in 1906, dan is mijn grootste bezwaar dat hier een clichébeeld van Duitsland wordt gegeven. De televisiekijker houdt het beeld over van een autoritaire Duitse samenleving, grotendeels beheerst door een machtige keizer die de scepter zwaait over een gezagsgetrouwe en onderdanige bevolking, die graag buigt voor militaire waarden.’

Maar volgens Dassen liep Duitsland op tal van terreinen – wetenschap, kunst, sociale zekerheid – juist voorop. ‘Nog even komt in de uitzending een nazaat van Wilhelm II in beeld om te zeggen dat Pruisen ook zijn “moderne” kanten had, maar dan is het al te laat. De toon is gezet: met dit Duitsland kan het niet meer goed komen.’ Volgens Melching trekt Mak zo ‘een rechtstreekse, maar onzinnige lijn van Wilhelm II naar Hitler’.

Veel afleveringen worden gedragen door interviews. Zo krijgt de geschiedenis een menselijk gezicht. Volgens Melching bevat deze methode echter ook een valkuil. ‘Veel geïnterviewden weten niets of hebben een eigen agenda.’

De historicus ziet het misgaan wanneer in aflevering 14 oud-bondspresident Von Weiszäcker, wiens vader staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en diplomaat was onder Hitler, aan het woord komt. ‘Natuurlijk probeert hij de rol van zijn vader in de holocaust te minimaliseren en hem te presenteren als stille verzetsheld. Maar dat hij kletspraatjes zit te verkopen, kan niet elke kijker controleren. In een enkele zin trekt Mak de getuigenis wel in twijfel, maar het beeld dat blijft hangen is er toch één van “Wir haben es nicht gewusst”.’

Hoogleraar holocaust- en genocidestudies Johannes Houwink ten Cate noemt het ‘een afzichtelijke blunder van de hele redactie’ dat in de serie herhaaldelijk wordt beweerd dat nazi-bureaucraten tijdens de Wannseeconferentie op 20 januari 1942 het besluit namen tot de moord op de Europese Joden. ‘Er waren toen al 1,2 miljoen Joden vermoord. Zo’n fout als kun je alleen maken als je geen kennis hebt genomen van de relevante vakliteratuur.’

Volgens Houwink ten Cate ging aan de massamoord een aantal stappen vooraf, zoals registratie, roof en concentratie. ‘Dat noemt Mak nergens. Ook gooit hij verschillende soorten kampen op één hoop, en gaat hij voorbij aan de meer dan twee miljoen Joden die buiten de kampen, als gevolg van ghettoïsering en executiecommando’s, zijn vermoord.’

Ook aflevering 7 over de Russische revolutie bevat een aantal hardnekkige mythes, aldus Melching. ‘In de eerste plaats was de revolutie van oktober 1917 geen volksopstand, het was een staatsgreep van een kleine revolutionaire elite. In de tweede plaats noemt Mak wel de doden die vielen onder Lenin en Stalin, maar hij deinst ervoor terug de enig mogelijke conclusie te trekken: dat de Sovjet-Unie vanaf de eerste dag een misdadig regime was.’

Volgens Melching blijft Mak vasthouden aan het achterhaalde beeld van de goedbedoelde maar ontspoorde revolutie. ‘Door de terreur op het conto van het pathologische karakter van Stalin te schrijven, probeert Mak nog iets van de oude allure van de Sovjet-Unie te redden.’

Mak is volgens Melching blijven hangen in het beeld van heldhaftige communisten tegen boze fascisten. ‘Hij ziet de Russen als bevrijders, maar als ik me niet vergis hebben ze in 1945 half Europa bezet.’ In deel 17 over Stalingrad zegt Mak dat de Sovjets een groter offer hebben gebracht dan de Joden. ‘Dat is een absurde uitspraak, gezien het feit dat de Sovjet-Unie verdragen sloot met Duitsland en ze samen Polen aanvielen. De Joden waren geen zelfstandige bewapende natie, maar weerloze slachtoffers. Mijns inziens een tamelijk ongepaste vergelijking.’

Al met al gaat Mak weinig verantwoord te werk, vindt Melching. ‘De Holocaust en het Sovjet-systeem zijn de twee grootste rampen van de twintigste eeuw. Het is de plicht van een geschiedenisprogramma als In Europa om deze onderwerpen goed te belichten.’
rationeel
0
En nu krijgt hij er terecht van langs door Afshin Ellian:

Ommezwaai van populist Geert Mak is ongeloofwaardig

Geert Mak, die Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali ooit met de nazi’s vergeleek, is plots zeer kritisch geworden over open grenzen. Afshin Ellian is niet onder de indruk van de ommezwaai van de schrijver. De populist Mak is excuses verschuldigd aan de andersdenkenden over islam en immigratie die hij jarenlang demoniseerde, schrijft Ellian.

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
rationeel
0
Aan het "gewone" publiek gaat het allemaal voorbij omdat de NPO hem wel zal ophemelen.
Linkse rakker,
Dat het feitelijk onjuiste stellingen zijn die hij inneemt who cares, als het in het linkse sprookje past.
rationeel
0
Chiddix
2
Het Europees migratiebeleid is een groot fiasco tenzij West-Europese leiders iets anders voorhebben met migratie dan wat men zijn burgers wijsmaakt. De Belgische politicus(N-VA)Theo Francken ex minister asiel en migratie zegt, we moeten de vluchtelingen opvoeden.
Ze moeten de taal leren en begrijpen , dat ze opgeleid moeten worden en gaan werken. Een bijdrage leveren. Francken heeft pedagogie gestudeerd. Hij kan het weten. Opvoeden is zeker een punt.
Ik hoorde afgelopen week , dat Koningin Wilhelmina bezwaar maakte in de jaren dertig, dat er een opvanghuis voor Joden kwam dichtbij waar ze woonde.
Niets nieuws onder de zon. Ga maar eens opvang regelen in Wassenaar, Blaricum enz , daar waar de rijken wonen.
Iets anders is, dat we iedereen opvangen die kans ziet het land binnen te lopen. Het huidige EU migratiebeleid. Dit jaar worden meer vluchtelingen in Nederland verwacht dan in vorige jaren.
Chiddix
0
In Luik was er een ernstig racistisch incident. Een vrouwelijke manager van een kledingzaak vroeg bezoekers naar huidskleur zich te verdelen(afzonderen) voor onderzoek op diefstal. De manager is ontslagen.
Dat was niet zo slim van de manager. Allochtonen reageerden , dat het een schande is in de 21 ste eeuw. Dat verdelen in huidskleur is fout maar......
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 10 november 2019 07:14:

Het Europees migratiebeleid is een groot fiasco tenzij West-Europese leiders iets anders voorhebben met migratie dan wat men zijn burgers wijsmaakt. De Belgische politicus(N-VA)Theo Francken ex minister asiel en migratie zegt, we moeten de vluchtelingen opvoeden.
Ze moeten de taal leren en begrijpen , dat ze opgeleid moeten worden en gaan werken. Een bijdrage leveren. Francken heeft pedagogie gestudeerd. Hij kan het weten. Opvoeden is zeker een punt.
Ik hoorde afgelopen week , dat Koningin Wilhelmina bezwaar maakte in de jaren dertig, dat er een opvanghuis voor Joden kwam dichtbij waar ze woonde.
Niets nieuws onder de zon. Ga maar eens opvang regelen in Wassenaar, Blaricum enz , daar waar de rijken wonen.
Iets anders is, dat we iedereen opvangen die kans ziet het land binnen te lopen. Het huidige EU migratiebeleid. Dit jaar worden meer vluchtelingen in Nederland verwacht dan in vorige jaren.
Tegenwoordig hebben we liever Joden als buren, dan vluchtelingen, dus het kan verkeren.

Wat mij betreft worden alle opvangcentra gesloten.
NewKidInTown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 november 2019 10:08:

Tegenwoordig hebben we liever Joden als buren, dan vluchtelingen, dus het kan verkeren.

Wat mij betreft worden alle opvangcentra gesloten.
Tis maar waar je voor kiest, als er al iets te kiezen valt.

Kan me het wel voorstellen, een relatief klein volk dat de lijst aanvoert van het aantal Nobel-prijzen. Duidt toch op een zeker mate van beschaving en intellect.
Andere volken uit die regio voeren weer compleet andere lijstjes aan.

Het schijnt dat "we" meer voorkeur voor het ene lijstje hebben, om het maar zachtjes uit te drukken.
Jorry
0
Vluchtelingen moeten in hun eigen omgeving worden opgevangen,lekker met hun eigen landgenoten en GELOOF of zo moeten ze zelf weten ,maar niet hier .
Chiddix
0
Brussel vroeg een tijd geleden aan EU landen, om een breed opvangcentra waar dan gekeken kan worden wie er wel of niet in aanmerking komt voor eventueel asiel. Geen land reageerde erop.
Italie en Griekenland zijn daar gewoon op tegen. Ze sluizen ze netjes West-Europa in. Weg is weg.
Hoe kun je het anders verklaren , dat AZC s vol zitten? De gedachte, dat vluchtelingen vastzitten in Italie en Griekenland is achterhaald. De deuren staan weer wijd open.
NewKidInTown
0
quote:

Jorry schreef op 10 november 2019 11:21:

Vluchtelingen moeten in hun eigen omgeving worden opgevangen,lekker met hun eigen landgenoten en GELOOF of zo moeten ze zelf weten ,maar niet hier .
NEE, Nederland moet alle problemen in de gehele wereld op z'n nek nemen, want dat is een goddelijke opdracht.

set ironic mode OFF
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1751 1752 1753 1754 1755 1756 1757 1758 1759 1760 1761 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,89 -0,19%
 EUR/USD 1,0701 +0,46%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%