Tencent Holdings Ltd « Terug naar discussie overzicht

Forum Tencent Holdings geopend

100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
DeZwarteRidder
0
Tencent ziet winst kelderen na regels Peking

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 10:54 | Views: 1.362
SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Tencent heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar een fors lagere winst in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Het concern kampt met tegenvallende prestatie van zijn gamesdivisie als gevolg van het strengere beleid vanuit Peking.

De Chinese autoriteiten willen meer controle hebben over ,,cultureel beleid" en gingen onlangs de strijd aan met ,,ongepaste en vulgaire'' games. Een aantal spellen van Tencent wacht hierdoor nog op goedkeuring, waardoor de lancering is uitgesteld. Daarnaast vielen de reclame-inkomsten tegen vanwege tanend consumentenvertrouwen. Om groei op peil te houden, voerde Tencent de uitgaven aan bijvoorbeeld digitale diensten op.

Onder de streep bij Tencent resteerde een nettowinst van 14,2 miljard yuan, omgerekend zo'n 1,9 miljard euro. Dat is ruim 30 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2017. De opbrengsten dikten wel aan met 28 procent tot bijna 85 miljard yuan.
DeZwarteRidder
0
quote:

candyman schreef op 10 juni 2019 13:14:

De koers is behoorlijk gedaald, ik ga een ritje mee doen.
Als je wacht op Naspers, dan krijg je extra korting.
DeZwarteRidder
0
Column: Tencent is een veelkoppig monster
author avatar

Door syb van slingerlandt
Updated 53 min geleden
59 min geleden in FINANCIEEL

Waar veel Westerlingen wel van Alibaba gehoord hebben, is Tencent toch min of meer een grote onbekende. Die onbekendheid is misschien ook wel te wijten aan het feit dat Tencent eerst en vooral een Chinees bedrijf is. In dat land is Tencent vooral populair als aanbieder van webservices en chat apps als QQ, WeChat en Ozone.

In de loop van de jaren is Tencent zijn netten steeds wijder gaan werpen. Zo heeft het het TenPay mobile payment system geïntroduceerd en een eigen filmstudio opgericht, Tencent Pictures. In het westen is Tenscent vooral bekend als aanbieder van videogames.

Het heeft een heel scala aan game-ontwikkelaars in zijn portefeuille, zoals Activision Blizzard, Riot Games en Supercell.

Tencent is zeker in China een ongelooflijk succesvol bedrijf. WeChat trok aan het einde van 2018 maandelijks meer dan 900 miljoen bezoekers. Voor een deel is het succes ook toe te schrijven aan de goede banden met de Chinese overheid. E-commerce is volgens de communistische partij van groot belang voor de toekomst en dus deinsde de Chinese overheid er niet voor terug om potentiële concurrenten als Google en Facebook het leven in China zuur te maken.
Nauwe banden knellen

Die nauwe banden lijken zich nu echter tegen Tencent te keren. Onder druk van diezelfde Chinese overheid zag Tencent zich gedwongen de populaire game Player Unknown’s Battleground uit de markt te halen. Het heette te gewelddadig te zijn. Ook moest het stoppen met enkele populaire dramaseries voor tv.

De Communistische Partij zag te veel verbanden met de huidige sterke man Xi JinPing. Vooralsnog jaagt de bemoeienis door de overheid alleen de kosten omhoog. Het is een moeilijk te beantwoorden vraag hoever de bemoeienis van de overheid gaat reiken.

Meer toezicht, strengere regelgeving en uiteraard de handelsoorlog hebben als effect, dat de traditionele bronnen van inkomsten nu trager groeien. Denk daarbij aan advertenties op de sociale netwerkplatforms.

Tencent zou Tencent niet zijn als het niet al geanticipeerd had. Het bedrijf is zich de laatste jaren ook steeds meer op de zakelijke markt gaan richten.

Het biedt bedrijven fintech en zakelijke dienstverlening. Vooral in cloud computing groeit Tencent snel. Al bijna 25% van de omzet komt nu uit zakelijke activiteiten tegen 33% uit games, video en nieuws.
Belang in Tesla, Epic en Snap

Min of meer ongemerkt is Tencent ook een grote investeerder geworden. Het heeft belangen opgebouwd in meer dan 700 bedrijven binnen en buiten China. Bij meer dan 400 bedrijven heeft het een stoel in de raad van commissarissen.

De investeringen zijn bedoeld om het kernbedrijf verder te versterken. Dan gaat het vooral om de sociale mediaplatforms en betalingssystemen, maar ze zijn ook bedoeld om de wereldwijde expansie vorm te geven.

Buiten China heeft Tencent belangen opgebouwd in Tesla, de sociale media app Snap en in Epic Games, de bouwer van Fortnite.

Door op een breed front te investeren hoopt Tencent geen belangrijke trends en ontwikkelingen te missen. Het over het hoofd zien van TikTok, een Chinese video app, was wat dat betreft een wake-up call.

Een sta-in-de-weg voor een verdere snelle expansie buiten China is de toenemende regelgeving.

Niet alleen overheden in de VS en Europa worden kritischer als het gaat om Chinese overnames en deelnemingen, maar ook in Zuid-Oost Azië groeien de zorgen om de Chinese expansiedrift.

Hoe dit alles gaat aflopen, is de grote vraag. Voorlopig lijkt Tencent op het veelkoppige monster de hydra van Lerna uit de Griekse mythologie. Telkens als de held Hercules er een kop afsloeg, kwamen er twee voor terug!

Tot zover Cor Wijtvliet

Waardering door Syb van Slingerlandt

Waardering

Tencent is een waardecreërende onderneming geschikt als belegging voor de lange termijn. De Rentabiliteit Eigen Vermogen bedroeg de laatste 10 jaar gemiddeld 33,4%. Dat wil zeggen dat op iedere ingehouden 100 Hong Kong Dollar winst gemiddeld HKD33,40 per jaar werd verdiend.

Dit gemiddelde behoeft wel een kanttekening. In de periode 2009-2013 bedroeg de gemiddelde REV 38,1% tegenover 32,5% in de vijf jaar daarna. De prognoses van de winst per aandeel voor de komende 3 jaar vertalen zich in een REV van zo’n 29%.
Autonome en gekochte groei

Het zeer winstgevende Tencent groeide hard omdat bijna alle winst werd geherinvesteerd in de business. Van de winst werd maar 8% aan dividend uitgekeerd.

Het gerapporteerd eigen vermogen nam toe van HKD8 miljard eind 2008 tot HKD368 miljard eind 2018 en het rentedragend vreemd vermogen van nihil in 2008 tot HKD 204 miljard in 2018.

Het netto bedrag aan betaalde goodwill nam toe van nagenoeg nihil in 2008 tot HKD37 miljard eind 2018. Tencent heeft blijkbaar een goede hand bij overnames. Aan te veel betaald goodwill werd maar HKD 1.5 miljard impaired (afgeboekt)

Is er een einde aan de groei?

Bij een REV van 29% en een dividend payout van 8% neemt het vermogen door winstinhouding jaarlijks met 26,7% toe. Dat betekent dat na 10 jaar het eigen vermogen en daarmee de winst met een factor van meer dan 10 zijn toegenomen en na 20 jaar met een factor 113.
Waardering per aandeel

Wij berekenen een waarde per aandeel voor Tencent van HKD570,- uitgaande van een REV van 29% voor de komende 10 jaar, een winstinhouding van 8% en een discontofactor van 9%.

Wij hanteren een stevige veiligheidsmarge (zeker gezien de bijzonder hoge veronderstelde groei) en kopen voorzichtig bij een koers van HKD 333,- of lager.

Cor Wijtvliet is afgestudeerd als historicus aan de universiteit van Leiden. In 1989 promoveerde hij aan de universiteit van Tilburg op een proefschrift over de ontstaansgeschiedenis van het Nederlands handelsbankwezen. In de jaren 1996 – 2009 was hij aandelenanalist bij Van Lanschot Bankiers. Sindsdien is hij zelfstandig gevestigd analist, auteur en spreker.

Syb van Slingerlandt was als partner van EY veelvuldig betrokken bij de waardering van ondernemingen in Nederland, België en de Verenigde Staten. Vanaf 1986 onderhoudt hij een database waarbij waarderingsgrondslagen van ondernemingen zodanig zijn aangepast dat ondernemingen kunnen worden geselecteerd waar het vermogen van de aandeelhouder het best rendeert. Hij kan op elk willekeurig moment posities hebben in de in deze analyse genoemde financiële markten en/of instrumenten. Kijk voor nadere gegevens van de in dit artikel genoemde ondernemingen op www.vanslingerlandt.com.
Filip222
0
Wat is het verschil met andere notering Tencent Holdings US88032Q1094?
De laatste weken daalt de ene en blijft de andere ongeveer gelijk.
Kan iemand meer info hierover geven.
DeZwarteRidder
0
Nieuweling op Damrak Prosus 100 miljard waard

Door ANP Producties
Updated 5 min geleden
6 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De aanstaande beursdebutant in Amsterdam Prosus is naar verwachting bij zijn beursgang 100 miljard dollar waard. Dat schrijft moederbedrijf Naspers, waar Prosus van wordt afgesplitst, in zijn prospectus.

Prosus omvat de consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers. In Prosus wordt onder meer het belang van 31 procent in de Chinese internetreus Tencent, ter waarde van 125 miljard dollar ondergebracht.

De notering aan de beurs in Amsterdam moet op 11 september plaats vinden. De aandeelhouders zijn al akkoord gegaan. Met de notering wil Naspers meer internationale beleggers trekken en minder afhankelijk worden van de beurs in Johannesburg. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.
[verwijderd]
0
Aan de Tencent long beleggers, waar hebben jullie je aandelen Tencent?
USA/ Frankfurt/ Hong Kong?

Klopt het dat je alleen in Hong Kong de ‘echte aandelen kan krijgen? (Ik weet dat de USA listing een ADR is, maar hoe zit dit bij Frankfurt?
En is het lastig de Duitse ingehouden dividendbelasting terug te krijgen of heeft daarom Hong Kong (0% dividendbelasting) de voorkeur?
DeZwarteRidder
0
quote:

Vol gas schreef op 1 september 2019 12:22:

Aan de Tencent long beleggers, waar hebben jullie je aandelen Tencent?
USA/ Frankfurt/ Hong Kong?

Klopt het dat je alleen in Hong Kong de ‘echte aandelen kan krijgen? (Ik weet dat de USA listing een ADR is, maar hoe zit dit bij Frankfurt?
En is het lastig de Duitse ingehouden dividendbelasting terug te krijgen of heeft daarom Hong Kong (0% dividendbelasting) de voorkeur?
De Duitsers houden geen dividendbelasting in op buitenlandse aandelen.
Jos2233
0
Jos2233
0
Tencent heeft reeds vele jaren een (klein) belang in Tesla. Dat belang zal de afgelopen maanden fors in waarde zijn gestegen. Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn Prosus aandelen.
[verwijderd]
0
Eind april een turbo long gekocht op Tencent. Intussen 85% winst; dus zeer tevreden. Het gaat de laatste tijd snel omhoog. Het is wel moeilijk om nieuws te vinden over Tencent. Yahoo Finance is meest up-to-date.
voda
0
Forse winstsprong Tencent

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
90,32 3,58 4,13 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst met maar liefst 89 procent zien stijgen, dankzij aanhoudend sterke resultaten uit gaming en een beter kostenpatroon. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Chinese internetbedrijf waarin het op het Damrak genoteerde Prosus een stevig belang heeft.

De nettowinst steeg tot 38,5 miljard yuan, of omgerekend ruim 4,9 miljard euro.

De omzet trok met 29 procent aan op jaarbasis tot 125,4 miljard yuan. De omzetsprong viel onder meer toe te schrijven door een stijging van de omzet uit online games, de grootste divisie van Tencent. Deze omzet steeg met 45 procent naar 41,4 miljard yuan.

Maar ook de andere divisies van het internetbedrijf lieten omzetplussen zien.

De cijfers waren beter dan waarop de markt had gerekend.

Tencent wees wel op de impact die de pandemie heeft op de cloudactiviteiten van het bedrijf, die nog steeds te kampen hebben met het uitstellen van projecten en van nieuwe contracten.

De online advertentiemarkt is volgens Tencent weer ongeveer terug op het oude niveau, maar met een paar sectoren die achterblijven, zoals de reisindustrie.

De omzet bij de tak fintech groeide volgens Tencent "gezond".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
StuYa
0
Wat basis informatie over Tencent vind je onderstaand filmpje van Prosus die 1/3 aandeelhouder is van dit bedrijf.

Geniet ervan!

www.youtube.com/watch?v=mQHWQl70Uu4&a...
StuYa
0
Nieuws - 24 maart 2021 - 13:40
Ongekende uitdagingen en solide resultaten voor Tencent

De Chinese techreus Tencent, bekend van merken als Weixin en WeChat, zag zijn omzet in het vierde kwartaal van 2020 met 26 procent toenemen naar omgerekend 20,4 miljard dollar.
De nettowinst steeg tot 33,2 miljard yuan, omgerekend 4,3 miljard euro.

Tencent wordt wel de ‘nauwelijks gekend techreus’ genoemd met een beurswaarde van ongeveer 700 miljard dollar.

De cijfers illustreren dat. In heel 2020 zette Tencent maar liefst 73,8 miljard dollar om, 28 procent meer dan een jaar ervoor.

CEO Ma Huanteng sprak van ‘ongekende uitdagingen en solide resultaten’.

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Weixin en WeChat bleef licht stijgen en bedraagt nu 1,2 miljard.

Buiten de berichtenapps vormen pc en mobiele games de belangrijkste inkomstenbron. Met name Honour of Kings blijft onverminderd populair.

Tencent werkt onder meer samen met het Japanse Nintendo. Het bedrijf heeft in China 1 miljoen Switch spelcomputers verscheept.

Afgelopen week werd bekend dat Tencent een belang zou hebben verworven in de Duitse boodschappen-app Gorillas.

voda
0
Tencent en ByteDance moeten content mogelijk delen met zoekmachines - media
Nog geen besluit genomen.

(ABM FN-Dow Jones) China overweegt om mediabedrijven hun content ook te laten delen met rivalen. Dit schrijft persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Het Chinese ministerie van IT zou onder meer overwegen om content en video's van Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines.

Onzeker is volgens Bloomberg of Beijing de plannen zal doorzetten.

Het aandeel Tencent daalt maandag 0,8 procent en Baidu wint 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Tencent keert speciaal dividend uit
In aandelen JD.com.

(ABM FN-Dow Jones) Tencent keert zijn aandeelhouders een speciaal dividend uit in de vorm van aandelen JD.com. Dit maakte Tencent, waarvan het in Amsterdam genoteerde Prosus een belangrijke aandeelhouder is, donderdag bekend.

Volgens Tencent is JD.com zo hard gegroeid, dat het de steun van Tencent niet langer nodig heeft.

In totaal worden ruim 457 miljoen aandelen uitgekeerd door Tencent. Omgerekend is dit goed voor een dividenduitkering van ongeveer 14,5 miljard euro.

Na de uitkering houdt Tencent nog een belang in JD.com van ruim 2 procent.

Het aandeel Tencent steeg donderdag 4,4 procent, maar JD.com daalde circa 7 procent naar 259,80 Hongkong dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
Beijing wil meer controle over Alibaba en Tencent - media
(ABM FN-Dow Jones) De Chinese overheid is zijn greep op de techsector aan het verstevigen. Dit blijkt vrijdag uit een bericht van persbureau Bloomberg.

Volgens het persbureau nam een onderdeel van de Chinese toezichthouder op de techsector op 4 januari een belang van 1 procent in de digitale mediadochter van Alibaba. Daarbij baseerde het persbureau zich op de database van Qichacha.

Op dezelfde dag werd bij dit onderdeel van Alibaba een functionaris van de toezichthouder als directeur benoemd, aldus Bloomberg.

Daarnaast zouden er volgens Bloomberg ook signalen zijn dat Beijing een belang zou overwegen in techbedrijf Tencent, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang heeft. Dit werd eerder al eens geschreven door de Britse zakenkrant Financial Times.

Door: ABM Financial News
[verwijderd]
0
17 februari 2023 08:30

EXCLUSIEF -Tencent schrapt plannen voor VR-hardware omdat metaverse weddenschap hapert - bronnen
Door Josh Ye

HONG KONG, 17 februari (Reuters) - Tencent Holdings <0700.HK> ziet af van plannen om zich te wagen aan virtual reality-hardware, aangezien een ontnuchterende economische vooruitzichten de Chinese technologiegigant snijdt kosten en personeelsbestand bij zijn metaverse-eenheid, aldus drie bronnen die bekend zijn met de zaak.

'S Werelds grootste uitgever van videogames had ambitieuze plannen om zowel virtual reality-software als hardware te bouwen in een "extended reality" XR-eenheid die het in juni vorig jaar lanceerde en waarvoor het bijna 300 mensen aannam.

Het had een concept bedacht voor een ringachtige draagbare gamecontroller, maar moeilijkheden om snel winstgevend te worden en de grote investeringen die nodig waren om een ??concurrerend product te produceren, waren enkele van de factoren die ertoe leidden dat van die strategie werd afgeweken, twee van de bronnen gezegd.

Een van de bronnen zei dat het XR-project naar verwachting pas in 2027 winstgevend zal worden, volgens een interne prognose.

"Onder de nieuwe strategie van het bedrijf als geheel past het niet meer helemaal in," zei de bron.

Eerder dit jaar was Tencent ook van plan om gaming-telefoonmaker Black Shark te kopen om zijn hardware-push te versterken en 1.000 mensen aan de eenheid toe te voegen.

Het liep uiteindelijk echter weg van die deal vanwege de verschuiving van de strategie van Tencent, het toenemende toezicht door de regelgevende instanties en een verwacht langdurig beoordelingsproces, zei een bron met directe kennis van de zaak.

De bronnen zeiden dat Tencent het grootste deel van het personeel van de eenheid had geadviseerd om andere kansen te zoeken, wat een donderdagrapport van het Chinese technieuwskanaal 36Kr bevestigt.

Tencent weigerde commentaar te geven op de Black Shark-deal en of het onderzoek door Peking de deal had verzuurd. Met betrekking tot de status van de XR-eenheid verwees het bedrijf donderdag naar een verklaring aan Reuters waarin stond dat het aanpassingen aan sommige zakelijke teams aan het doorvoeren was omdat de ontwikkelingsplannen voor hardware waren gewijzigd.

Het bedrijf zei donderdag ook dat het de XR-eenheid niet ontbond.

De vorming van de XR-eenheid vond plaats tijdens de groeiende wereldwijde belangstelling voor het omgekeerde concept van virtuele werelden en was een zeldzaam uitstapje naar hardware voor Tencent, dat vooral bekend staat om software die een reeks games en sociale media-applicaties bevat.

Het ging ook een race aan tegen westerse collega's zoals Meta Platforms en Microsoft, die hun eigen metaverses bouwen en hun eigen virtual reality-hardwareprojecten hebben.

Vorig jaar was een van de moeilijkste jaren voor Tencent sinds de oprichting in 1998, met inkomsten die werden gehavend door regelgevend optreden en tegenwind door maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

De oprichter Pony Ma onderstreepte dergelijke spanningen en toonde in december een zeldzame blijk van frustratie tijdens een eindejaarsbijeenkomst, toen hij senior managers uitschold omdat ze niet hard genoeg werkten en zei dat het bedrijf zich moest concentreren op korte video voor toekomstige groei.

100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:48
Koers 36,310
Verschil +0,360 (+1,00%)
Hoog 36,595
Laag 36,150
Volume 4.986
Volume gemiddeld 8.374
Volume gisteren 5.558